Angeltjes
15-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel Daerden

 

 

Wallonië en zijn populairste minister


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtstreekse Sportverslaggeving : PUP (Pino Uit Peking)

 

Beste Vlaamse Vrienden en Sportliefhebbers,

Het land B staat er schitterend voor, de prestaties van onze atleten dwingen de eerbied van de wereld af en alom worden zij (en ook wij, de persluizen) overladen met felicitaties.  Zeker na het extra-sportieve optreden van de Waalse Excellentie Daerden, de minister van Sport en Alcoholisme. De heer Jacques Rogge zal zich inspannen om over vier jaar een nieuwe discipline in te voeren naast de 28 bestaande, namelijk : "Zuipen en Schelden".  Drie podiumplaatsen voor Wallonië zijn nu al een quasi zekerheid.

Hierna de stand van de medailles. Voor het land B blijft de stand ongewijzigd wat wil zeggen dat er alleen vooruitgang mogelijk is.  Voor Nederland wordt het stilaan dramatisch met slechts 7 plakken : dat moet beter kunnen.

 

Het land b

Goud   0

Zilver    0

Brons  0

Totaal  0

Nederland

Goud   1

Zilver    2

Brons  4

Totaal  7

PUP (Pino uit Peking)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 augustus

 

Een fijne feestdag voor de Maria's, de moeders en alle dames


14-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met het snoepwinkeltje van de kotmadam.

 

Heeft iemand vernomen, dat er een verbod zou komen op het openen van snoepwinkels in de omgeving van scholen ?

Er is wel in het recente verleden een flinke boom opgezet  over verkoop van snoep binnen de scholen met automaten.  En daar valt inderdaad wat voor te zeggen.  Scholen zijn geen handelaars.  Ze gelukken er nauwelijks in de jonge mensen te motiveren om kennis op te steken, een beroep aan te leren of bepaalde interesses aan te wakkeren, maar snoep en cola ter beschikking stellen (via bedrijven die heel de rompslomp op zich nemen) is wellicht een vorm van compensatie.  Jozefke of Mohammedje heeft geen benul van de wereld, de taal of rekenen, maar hij verdient  een diplomaatje als trouwe cake- en cola-consument.

Bij de zogenaamde winkelraad van het christen-democratische Unizo heerst wrevel en onvrede over dit nieuwe VERBOT maar het wordt ook verder door niemand gespecifieerd en alle kranten nemen het bericht over zonder zich te bekommeren over de achtergrond.  Wij weten niet wat deze maatregel inhoudt, hoe hij tot stand gekomen is en wie dit uit zijn mouw heeft geschud. Tenzij wij in slaap gevallen zijn, wat soms het geval is. 

De enige politicus-ca die gebruik maakt van de windstille vakantieperiode om zich in de aandacht te praten, is Margriet Hermans, de zangeres met het meest monotone stemgeluid ooit geproduceerd in Vlaamse platengroeven.  Margriet beweert dat zij, jong zijnde, dik geworden was van de snoep en daarom is zij voorstandster van het verbannen van snoepwinkels in de omgeving van scholen.  Margriet is ook lid van de liberale partij, die in een ver verleden geacht werd op te komen voor de burgerlijke en geestelijke vrijheden.  Sedert die partij echter geleid is geworden door dictatoriale figuren als Guynokkio en Napoleon de Gucht is er geen onderscheid meer tussen de VLD en de halfwas-socialisten van de SP-a. Voor Margriet die een  politieke slalom-carrière achter de rug heeft, zijn principes overbodige en gevaarlijke karaktereigenschappen.

We hebben het al dikwijls gezegd en herhalen het : een land besturen is niet eenvoudig zelfs zonder verscheurende nationaliteitenproblemen.  Het makkelijkste is echter verbodsbepalingen uitvinden en aan de bevolking opleggen. Kinderen volproppen met snoep is niet onze ambitie, natuurlijk niet.  De zwakke beleidsmakers en verbods-uitvinders aan de galg praten : dat is helaas wel nodig in deze maatschappij. Droef, niet ?

Sluit het snoepwinkeltje maar, Madame Jeanne

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebt u nog vertrouwen in de Vlaamse mosselen ?

 

http://www.knack.be/nieuws/belgie/oogst-belgische-mosselen-weer-toegestaan/site72-section24-article21341.html

Zonder veel uitleg blijkt plots dat de mosselen van Nieuwpoort toch geschikt zijn voor consumptie. Het Voedselagentschap heeft dat beslist.  Geen woord over de manier waarop de stuntels vorige maal tewerk zijn gegaan.  Een zoveelste schandalige manier van optreden van een federale belgische dienst.

Bij Knack kan u antwoorden op de vraag of u nog vertrouwen heeft in de Vlaamse mosselen met de naam Belgica. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Vlaams-nationale geheugenopfrisser

Met dank aan VB Heist-op-den-Berg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanhechting bij Frankrijk : onderteken de petitie !

 

http://www.lapetition.be/en-ligne/rattachement-a-la-france-480.html

 

Om de Waalse en Franstalige simpelen van geest een handje toe te steken, roepen wij u dringend op de petitie te ondertekenen die u vindt via bovenstaande brug.  Laat het een succes worden !  Hoe vlugger we van die idioten verlost zijn, hoe beter we ons zullen voelen.  Helaas geldt de sharia hier nog niet, anders konden we na driemaal "Talak, Talak, Talak" uitgesproken te hebben, ons beschouwen als officieel gescheiden.  Eerst nog even de petitie.

Merci et on vous emmerde !

Savat

Wij hebben getekend als nummer 422


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag 15 augustus en Frans van Kuyck

 

Heel de wereld eert de moeders op de tweede zondag in mei, maar Antwerpen doet het op 15 augustus. Terwijl de mei-Moederdag pas rond 1930 vanuit Amerika naar Europa en Vlaanderen overwaaide, is de Antwerpse Moederdag al sinds 1913 een traditie. De liberale schepen en kunstschilder Frans Van Kuyck opteerde toen voor 15 augustus, de feestdag van Maria en sinds 1124 de patrones van Antwerpen. Door het eren van de Antwerpse moeders wilde Van Kuyck vooral de gezinswaarden herstellen. De middenstand pakte het feest meteen op en lanceerde vanaf 1913 een moederdag rond deze nieuwe feestdag. Bij velen in het Antwerpse wordt daarom moederdag tweemaal gevierd, wat toch best mag. De poco's zijn er nu ook in geslaagd om deze dag naar zich toe te trekken door de bloemenhandelaars te gaan lastigvallen met " verantwoorde blije bloemen" te eisen, die komen uit correcte landen.  Dat onze eigen bloementeelt naar de vaantjes geholpen wordt, zal die pezewevers worst wezen.  Een mens wordt er moe van. Laten we nog een kopje Max Havelaar drinken.

Frans van Kuyck is een van die politici die als schepen voor Schone Kunsten (dat heet nu koeltoer) vele merktekens heeft nagelaten in de stad van Allah.  We copiëren voor een keer Wikipedia. U zal versteld staan.  Een beetje versteld. Helemaal niet versteld ?

                    

Schepen Frans van Kuyck op de gevel van het huis Leysstraat 7. De andere "koppen" zijn die van de schepenen Van den Nest en Arthur Goemare (beider namen leven voort in de respectieve leien die naar hen zijn genoemd) en de laatste is die van de grote burgemeester Jan van Rijswijck.

Van Kuyck was afkomstig uit een kunstenaarsfamilie. Vader en grootvader waren zelf ook kunstschilder. Frans was de zoon van de schilder Louis Van Kuyck (1821-1871) en Marie Lamorinière (1829-1899). Zijn zoon Walter werd een bekend architect. Hij studeerde aan de Antwerpse academie.

De kunstschilder en docent aan de Antwerpse academie Van Kuyck engageerde zich al vroeg in het culturele en politieke leven van Antwerpen. In 1888 werd hij provincieraadslid voor de liberale Bond der Democratische Vooruitstrevende Verenigingen. Vanaf 1891 zetelde hij in de Antwerpse gemeenteraad. Hij werd schepen voor Schone Kunsten op 16 december 1895. Hij zetelde ook in het bestuur van diverse Antwerpse musea, zoals het Steen, het Vleeshuis, het museum van folklore en het Plantin-Moretusmuseum. Hij was ook voorzitter van het Koninklijk Kunstverbond Antwerpen (Cercle Royal Artistique, Littéraire et Scientifique d'Anvers, opgericht in 1852).

Tijdens zijn beleidsperiode werd de Vlaamse Opera opgericht, en werd het Antwerps stadsbeeld uitgebreid met monumenten voor Peter Benoit, Hendrik Conscience en Jan Van Rijswijck. Op zijn initiatief verwierf de stad het Schoonselhof om er een park met begraafplaats van te maken, en het Nachtegalenpark. Hij was ook de drijvende kracht achter de aankoop en restauratie van het Vleeshuis. Hij liet de gevels restaureren aan de Grote Markt. Van Kuyck lag ook aan de basis van de verbreding en verfraaiing van de Leysstraat in 1898. Aan huisnummer 7 staat een gebeeldhouwde kop van de schepen.

Van Kuyck schreef zijn brochure De Dag der moeders in de zomer van 1913 en richtte voor de eerste organisatie ervan het inrichtings- en propaganda Komiteit op.

Van Kuyck werd in 1915 begraven op het Schoonselhof.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Waalse vrienden houden de eer van het Land B hoog op de OS dankzij Zatlap Daerden

 

OS 2008: Michel Daerden verstoort Spelen

Michel Daerden, de minister van Sport van de Franse Gemeenschap, is tijdens de Olympische Spelen dronken opgemerkt op de tribunes van het tennis en het hockey. "Michel Daerden heeft een echt drankprobleem, dat weet iedereen", reageert de Vlaamse minister van Sport, Bert Anciaux, donderdag in Het Laatste Nieuws.

 

Tijdens de tenniswedstrijd in het dubbelspel van Rochus en Darcis tegen de Argentijnen Nalbandian en Cañas, was Daerden, die in de tribune zat, vrij luidruchtig. Daarop keerde Nalbandian zich tot de minister en zei: "Hé daar, jij kent duidelijk de regels van tennis niet". "Michel Daerden heeft een echt drankprobleem, dat weet iedereen", reageert Anciaux. "Hij is echter niet de enige. Anderen houden het verborgen, maar er wordt nog altijd zwaar gezopen in de politiek. Het ergert me dat al die overdadige alcohol zo vlot gebanaliseerd en zo makkelijk aanvaard wordt." De woordvoerster van Daerden laat vanuit Peking weten dat "de minister onmogelijk in de kennelijke staat kan geweest zijn waarin hij is beschreven". (SIJ)

(met dank aan Gina)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen en de OS door Tjenne

 

Weggeplukt uit de reacties :

Mocht Vlaanderen  afzonderlijk kunnen presteren, zijn echte Vlaamse vlag dragen en volkslied ten gehore brengen,  er zou veel meer prestige zijn, daar ben ik van overtuigd.

Sta maar eens op een podium voor een schandaalland, dat uitblinkt in slecht bestuur, ook op sportief vlak.

-Dat een prins uitstuurt die van deze wereld niet is en zich afvraagt "Rechtveren ? Ik ken die mensen toch niet".

-Een land dat aan de top staat van corruptie en diefstal.

- Dat gekend is als het pedofielenland bij uitstek, maar ontkent "hier zijn geen netwerken".

-Een land dat geen regering heeft.

-Een land dat straks drie koninginnen heeft als Filip de stomme de troon bestijgt.

MOET MEN DAARVOOR OP HET HOOGSTE PODIUM STAAN.

Maak Vlaanderen onafhankelijk en wij hebben de beste sportmensen die de wereld ooit gehad heeft !
 

14-08-2008, 09:56 geschreven door tjenne


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijken met meisjes - 14 jaar worden niet geregistreerd : dus ze bestaan niet !

 

In het verlengde van de geruchtenmolen die op gang getrokken is in de Amsterdamse gemeenteraad door de liberale fractie in verband met de registratie van gedoogde veelwijverij, komt er nog een leuk aanhangsel bij.

Huwelijken met meisjes onder de veertien jaar, worden gewoon verwijderd uit de statistieken van de CBS (Centraal Bureau voor de Statistieken).  Op die manier bestaan dergelijke huwelijken niet.

En het gaat niet alleen over Amsterdam, ook in Rotterdam (en vermoedelijk in heel wat andere grote steden) wordt er zonder verpinkennota genomen van de veelwijverijen, al dan niet met kinderen.  Waarom denkt u dat de moslims vlug-vlug naar het gemeentehuis hollen om in orde te zijn met hun burgerlijke aangiftes en status ? 

Een leuke bijkomstigheid, los van de hypocrisie van het geheel : het schijnt belangrijk te zijn, dat bij de aangiftes blijkt dat de man geen Nederlander is.  Daarom dient ondermeer de dubbele nationaliteit. Bij de registratie is men Turk, Marokkaan of Nigeriaan en bij het opstrijken van andere voordelen is men Nederlander.

Nu nog de sharia, dan is het feest pas lekker in zwier.

Amsterdam city council has informed the CBS that the marriages are not a mistake. "We will now investigate whether this can be regarded as a trend that was previously not recognised. If this is the case, it is out task to report this," CBS researcher Jan Latten explained in NRC Handelsblad.

"At present, it is not included in our statistics," Latten pointed out. "In the same way, we delete marriages involving fourteen-year-olds. A man with two wives just cannot exist by law."

Spokesman T. Verhoeven of the Rotterdam city council disclosed that polygamous marriages are registered almost every week. "They are simply acknowledged. It is important for us to check that the documents are authentic and that the husband does not have Dutch nationality." Otherwise the construction is illegal, Verhoeven explained.

In Amsterdam, local government employees must inform the Public Prosecutors' Office (OM) if there is any suspicion of marriages of convenience or exploitation of women. But this has never happened, a spokeswoman revealed. In Rotterdam, too, the registration of bigamous or polygamous marriages is "practically never" refused, Verhoeven observed

 http://www.nisnews.nl/public/120808_1.htm

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.British Museum

 

Dàt is de reden dat wij niet meer naar Londonistan gaan : niets mag.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gezellige hoekje van onze sportcommentator Pino in Peking

 

Goedemorgen, beste sportvrienden van Angeltjes. Er is weer goed nieuws vandaag.  Maar eerst de inventaris :

 

 

 

Stand der medailles in Peking voor het Land B

Goud   0

Zilver  0

Brons  0

 

En voor onze Noorderburen ziet het er slecht uit :

Goud   1

Zilver  1

Brons  3

 

Tot morgen met weer een spetterend verslag : Pino

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tibetbetogers uit China

 

China zet betogers voor Tibet uit

PEKING - De Chinese autoriteiten hebben acht betogers voor een vrij Tibet het land uitgezet. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie Students for a Free Tibet donderdag laten weten.
De acht activisten hadden betoogd in Peking. Bij de ingang van een park raakten ze in een handgemeen met de politie verwikkeld, nadat ze vlaggen voor Tibet hadden ontrold. Zeven Amerikanen zijn teruggestuurd naar Los Angeles. De achtste betoger, een in Londen geboren Tibetaan met het Japanse staatsburgerschap, is naar Europa gezonden.

(ANP).


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een prettig begin van een nieuwe dag, is een stap dichter bij de afgrond .

 

Hoe dom en naïef zijn de beleidsmakers in Europa ? 

 

 

Voor de toekomst van onze kinderen, kleinkinderen en ons volk, kunnen wij niet anders dan ons verzetten tegen de multiculturele waanzin en de oprukkende islamisering.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even de Openingsceremonie

 .

  Het uitsluitend mannelijke team van Saoudie-Arabië  torst fier de vaderlandse vlag met de woorden "Er is geen andere god dan allah en mohammed is zijn profeet".  Deze woorden worden onderstreept door een groot dik zwaard. Voor wie het niet begrepen heeft.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Society nieuws, lees ons society nieuws over Jennifer Aniston

 

 

Mooie Jennifer heeft haar kind-vriendje gedumpt (of hij haar, de gek).  Nu is ze terug beschikbaar voor echte mannen.  Godverdoeme. We zijn weer van de partij.  Angeltjes zullen dagen moeten teren op komische berichten uit de Morgen. Jennifer ... hier wie come.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veelwijverij brengt goed op !

 

In Nederland, eens een wijze en tolerante natie, kent de gekte inzake onderdanigheid aan vreemde landen en tradities (het woord koeltoer wil maar niet uit onze tikvingers komen) geen grenzen.

Polygamie ofte veelwijverij wordt nu als zeer normaal ervaren in Amsterdam.  U woont in de stad waar de burgemeester regelmatig op de thee gaat met islam extremisten van fijne terroristische organisaties en u heeft nog een tweede vrouwtje, of een derde of een vierde ergens achter het behang, geen nood, deze dames worden netjes  bijgenoteerd op de burgerlijke stand, als even wettige echtgenotes als numer een.

Veelwijverij is tof, hoe meer wijven, hoe toffer. Uit pure angst om een verwijt te ontvangen van intolerantie of racisme, worden de eigen wetten terzijde geschoven om de vreemdelingen terwille te zijn.

Hoe het verder zal verlopen met vergoedingen voor die veelwijverijen, moeten we ons niet afvragen : in Engeland is het systeem gewoon erkend en passeert iedereen langs de kassa. Waarom zou Nederland niet volgen ?  En in het schijnheilige land B wordt er niet over gepraat maar het zal op een identieke manier verlopen.

U moet tot slot van dit grappige berichtje nog weten, dat de ambtenaren van sociale diensten en burgerlijke stand heel vaak papieren voorgeschoteld krijgen in de meeste diverse talen en geschriften, waar zij veelal geen snars van begrijpen.  die "doucmenten" worden wel op woord aanvaard als basis voor de officiële verankering in onzé maatschappij.

Wij worden bedrogen, belazerd en we vinden het tof.  Net zoals veelwijverij. 

 


13-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Soir : U gelooft uw ogen niet bij zoveel onzin ...

 

Vertaling van een artikel uit Le Soir

"Toeristen, ga niet meer naar Griekenland", het was de Griekse actrice Melina Mercouri die deze oproep lanceerde, toen de kolonels in haar land de macht grepen en zij kloeg daarmee de verkrachting van de mensenrechten aan. 

Als antwoord op die oproep, ontnamen de kolonels haar nationaliteit.  Zonder te verpinken, antwoordde Mercouri met een lied tot het uitschot aan de macht  : "Ik ben als Griekse geboren en zal als Griekse sterven". Toen de democratie in haar land hersteld was, is zij teruggekeerd en en ze werd minister van cultuur.

De geweldplegingen op de Franstalige mensenrechten in Vlaanderen, nopen ons om een gelijkaardige oproep te lanceren : "Toeristen, ga niet meer naar Vlaanderen", koop hun producten niet meer in uw supermarkten, ga niet meer naar hun toeristische trekpleisters noch naar hun hotels of restaurants waar u met een schijnheilige glimlach toegelaten wordt als u Frans spreekt, omdat ze vermoeden dat u een dikke portefeuille bijheeft.

Gun hen die pret niet langer, zij verdienen het niet.

Als de francofoon die u bent, werkt u niet langer mee aan de verrijking van dit fascistische volk (ce peuple fasciste), bewonderaar, zonder het te zeggen of het nauwelijks verbergend, van het Derde Rijk, en de laatste gemeenschap uit West-Europa die een totalitair regime nastreeft.

Denk na, het is uw geld, en u geeft het uit waar u wil.

 

Vertaling : Dzjuis

(met dank aan Jos voor de bronvermelding)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef de Zuid-Osseten en de Abkaziaten hun vrijheid

 

Gisteravond liet in Terzake  professor Rik Coolsaet zijn licht schijnen over de problematiek in de Kaukasus.

Dan denk ik, ook als het Gelaarsde Vrouwtje fit en wel terug uit vakantie, de vragen stelt, we zullen wat bijleren, we gaan iets vernemen.  Niet van het Vrouwtje uiteraard, want haar visie op de binnen- of buitenlandse politiek is doordrongen van politiek-correcte denkbeelden. Maar kom, Kathleen Cools schijnt indruk te maken bij sommige heren die vallen op kleine vrouwtjes met ijzeren handjes en bambi-ogen.

Coolsaet situeerde  het probleem van Zuid-Ossetië in de politieke samenhang van de machtsverhoudingen in de wereld, iets waar we met enig zoek- en eigen denkwerk zelf achterkomen.  Zijn eindconclusie luidde dat niemand bij een dergelijk conflict wint, want militaire optredens zijn niet meer van deze tijd.  "Wie wil meetellen op wereldniveau reikt de hand aan de anderen."  Met het schrijden der jaren, is de salonsocialist Coolsaet niet alleen fysiek maar ook mentaal  een evenbeeld aan het worden van professor Zonnebloem.

Wij hebben alweer bijgedragen tot de kijkcijfers van Canvas en helaas voelen we ons weer eens als de doelgroep, die niet aan zijn trekken komt, the unserved audience en die dik belastingen afdraagt om unserved te blijven.

Nationalisten met de Zuid-Ossetische vlag

Wij worden elke dag overstroomd met beelden van de oudere mevrouw die zittend aan de kant van de weg, bloedend haar arm uitsteekt naar een militair, of het tragische beeld van de huilende man die een andere man in de armen houdt die dodelijk getroffen is door een projectiel. Die foto werd zelfs door de smakeloze Standaard, verschillende keren herbruikt.  In de Sint Laurentiuskerk aan de Markgravelei te Antwerpen  komen verontruste en treurende Georgiërs bij mekaar en Vlaanderen weent mee. Natuurlijk, het leed van een medemens laat niemand onberoerd. De stad van Allah herbergt zo'n 5.000 Georgiërs*, die de voorkeur gegeven hebben aan Antwerpen boven hun zelfstandige Republiek.

En wat weet de wereld, dat president Saakashvili met een staatsgreep aan de macht kwam in 2004 en zich liet  herverkiezen  met 96% van de stemmen ?   Bijna evenveel als Bart de Wever.

En vervolgens zien we beelden van Poetin met zijn kille visogen en een Russische generaal die in idiote paradepas tot voor de president-loopjongen-van-de-echte-patron  stapt en brult.

Zuid-Ossetië wel autonoom, maar Kosovo niet.

Wat we nooit zien of horen, beste lezers van deze amateuristische blog, is wat de Zuid-Osseten zélf willen.  Die mensen denken niet over een olieleiding of over geo-politieke bijbedoelingen van de machtsclowns Poetin of Saakashvili. Primordiaal in dit conflict is en blijft de wil van het volk.  Als een volk een staat wil, heeft het volk gelijk. Dat is voor ons het eerste artikel van de Grondwet van het Nationalisme.  En daarover zwijgt de grote denker en socialist Rik Coolsaet, daarover wordt niet gerept in de Westerse, dociele regimepers.  Het Westen volgt de doctrine van de reikende hand.  Daarom worden de eigen burgers in de stegen van het Nachtcontinent in mekaar geramd en uit hun huizen verjaagd. De reikende hand dient ook om de eigen buidels te vullen van de machthebbers.  De reikende hand rooft onze bezittingen en deelt ze uit.

Hopla ! Wie dat in de studio tegen Kathleen Cools zegt, mag de groeiende schare van unserved audience vervoegen. 

Zuid-Ossetië was bij de instorting van de Sovjet-Unie een autonome regio, net zoals Abkazië, dat een autonome republiek was.  Als de Osseten willen aansluiten bij de Russische Federatie, of met Noord-Ossetië een nieuwe natie vormen, dan zij dit zo. Het is trouwens al van  in de jaren '90 dat de bevolking zich in een referendum voor onafhankelijkheid heeft uitgesproken,  en dat nog eens herhaald heeft in 2006,  maar die wens van het volk werd telkens terzijde geschoven door Georgië. 

Georgië wilde zelf los van de Sovjet-Unie maar gunt een ander volk die vrijheid niet. En miskijken we ons vooral niet op Poetin : hij is nu de vrijheidsheld voor de Osseten, maar de Kosovaren gunde hij niet zich vrij te maken van Servië

2 van de 200.000 Abhkaziaten

 *http://www.dofi.fgov.be:80/nl/statistieken/Stat_ETR_nl.htm 

5000 Georgiërs zegde de VRT.  In 2005 volgens de officiële cijfers leefden er in Antwerpen 343 Georgiërs.  Ook die zijn op nauwelijks drie jaar flink aangegroeid.  U kan het checken via het bruggetje hierboven.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!