Angeltjes
06-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lap, NVA tot Vic van Aelst : *Terug in uw hok !*

 

Een zaak moet je de NVA nageven, als het er op aankomt dissidenten, onwilligen of dwarsliggers die een afwijkende mening formuleren, op de vingers te tikken of aan de deur te zetten, dan gebeurt dit per kerende. Geen partijraden, geen commissies : "Terug in uw kot" of "Ontslag zonder discussie". 

De woorden van Vic van Aelst over het afschaffen van Franse taallessen in onze scholen waren nauwelijks uitgesproken, of de partij had al afstand genomen.  Schrik om Elio & C° voor het hoofd te stoten ? Die franco-belgen storen zich nochtans niet aan  Vlaamse gevoeligheden door bijvoorbeeld Bruxelles en Wallonië in één federatie te stoppen. Maar wij moeten wel op onze woorden letten.

Soit, Van Aelst heeft het verkorven met zijn Vlaams-radicaal standpunt. Al wie niet tot de kleine kring vertrouwelingen behoort, mag niet zo maar zijn mening ten beste geven bij de NVA.  Vic, in het vervolg, eerst toelating vragen aan de door u zo bewonderde voorzitter.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonen de islamieten hun ware gezicht in Egypte ?

 

 

Nadat ze zich aanvankelijk terughoudend opgesteld hadden, treden de islamieten in Egypte steeds zelfbewuster op.  Plotseling staan alcoholaanbod en zedenpolitie ter discussie.  De angst voor de islamieten nam tijdens de 30-jarige heerschappij van Hosni Moebarak een belangrijke plaats in.  Telkens weer – bij kritiek op zijn beleid - herinnerde hij eraan: “het zijn zij of ik”.  Die dreiging boekte steeds weer resultaat en zelfs na zijn aftreden klonk ze nog na.  Zowel Israël, de VS, als bepaalde kringen in Europa vrezen een islamisering en radicalisering van Egypte indien vrije verkiezingen de moslimbroeders aan de macht zouden brengen.  Talrijke experten susten met de stelling dat de moslimbroeders en hun afgeleide “Al-Dschamaa Al-Islamiyya” (de islamitische groep) minder homogeen georganiseerd waren en bijgevolg minder invloedrijk zijn als in het verleden.

Twee maanden na de zege der Egyptische revolutie nemen de tekenen, dat ze het gevaar onderschat hebben, steeds meer toe.  In de Egyptische krant «Al-Masry Al-Youm» stond een verklaring van Issam Dirbala , een hoge vertegenwoordiger van «Al-Dschamaa Al-Islamiyya», waarbij hij pleitte voor de oprichting van de zedenpolitie in Egypte: “De nieuwe politie moet een afdeling met bepaalde bevoegdheden hebben om diegenen aan te houden die zich onzedelijk gedragen.”

De zgn. “Hisbah” controleerde in de middeleeuwen in de islamitische samenleving de naleving van de zeden op marktplaatsen en andere publieke ruimten.  Een hedendaagse versie daarvan vindt men in Saudi-Arabië, waar een dergelijk comité waakt over de strikte scheiding der geslachten, over kledingsvoorschriften en alcoholverbod.  Hun religieuze ijver zorgde in het verleden al voor talrijke incidenten, zoals bv. in 2002, als 14 meisjes in Mekka omkwamen.  De zedenpolitie had hun het verlaten van het brandende gebouw verhinderd omdat ze niet versluierd waren en in contact met mannelijke brandweermannen hadden kunnen komen.

En daarbij zijn de lieverdjes van «Al-Dschamaa Al-Islamiyya», en de moslimbroeders zelfs niet de radicaalste islamieten in Egypte.  De salafisten, die aanhanger zijn van de fundamentalistische, wahabitische koraninterpretatie, werden onder Moebarak als tegengewicht van de moslimbroeders geduld.  In de politiek-open sfeer van vandaag treden ze steeds meer op de voorgrond en maken zij hun radicale eisen kenbaar.  Volgens de “Daily News Egypt” eisten ze verleden week in een dorp ten zuiden van Kaïro de sluiting van een drankenhandel.  Bij de daarop volgende onlusten viel er een slachtoffer en acht personen werden gekwetst. 

Vrouwelijke kledijpoliie in actie in Prachtland Iran tegen modieus geklede dames

Naar aanleiding van de toenemende onzekerheid, zowel in Egypte als in het westen, probeerde de Egyptische grootmoefti Ali Gomaa hen in een gastartikel in de New York Times gerust te stellen: “De religieuze traditie van Egypte is gebaseerd op een gematigde, tolerante interpretatie van de islam.”  Maar hij vermeldde tegelijkertijd dat Egypte een diep religieuze maatschappij is en dat de islam in elk geval een rol in de democratische orde van het land zal spelen: “Religie kan niet volledig van politiek gescheiden worden, maar wij zullen ervoor zorgen dat ze niet voor politieke doeleinden misbruikt wordt.”

De stemming in maart over een gedeeltelijke herziening van de Egyptische grondwet zou al als een referendum over de toekomst van de islam in het land van de farao’s kunnen beschouwd worden.  De liberale krachten hadden ze geweigerd omdat ze de tijdsruimte tot de parlementsverkiezingen in september te weinig vonden.  Ze geloven dat zowel de goed georganiseerde moslimbroeders als de nationaaldemocratische partij van Moebarak daarvan zouden kunnen profiteren.  Afgezien van het tijdsplan geraakten de liberalen en de islamieten ook in conflict over een concreet artikel van de grondwet, dat over de islam gaat.

Artikel 2 van de oude grondwet van 1971 verklaarde de islam tot de staatsreligie, in 1980 werd een addendum toegevoegd waarbij de sharia als basis van het Egyptisch recht vastgelegd werd.  De islamieten vrezen dat indien de grondwet totaal zou herzien worden, artikel 2 zou verwijderd worden en Egypte een seculiere staat zou kunnen worden.  Bijgevolg zetten ze druk om slechts een gedeeltelijke herziening vast te leggen, zodat artikel 2 onveranderd blijft.  De liberalen eisten echter een wijziging van artikel 2, dat eventueel door de islamisten zou kunnen misbruikt worden om de oprichting van een islamitische staat te rechtvaardigen.  In welke mate de Egyptische kiezer zich hierdoor liet beïnvloeden, is niet bekend.  Maar meer dan 77% stemden met de moslimbroeders voor een gedeeltelijke herziening.

En daarmee is de weg vrij naar de parlementsverkiezingen in september.  Dan zal blijken hoe sterk de islamieten in Egypte in werkelijkheid zijn.  Fragmenten zijn vandaag al duidelijk herkenbaar en laten ons niets goeds vermoeden.

Bron: 20 Min.on Line

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijk, Vic, Frans is een onbeduidende taal op internationaal niveau

 

Vic van Aelst mist zijn opkomst bij de NVA niet.  Zijn uitspraken in de Morgen over het afschaffen van het Frans als tweede taal in het onderwijs en de onbeduidende rol van Frans op het internationaal podium, halen zelfs de Franstalige pers. En uiteraard de nodige nijdige, belachelijke en kwetsende reacties : de franscouillons zijn zwaar in het kruis getast. Et cela me fait plaisir.

Eerst naar rumoerige Vic luisteren : "De Vlamingen moeten ophouden met de Franse lessen op school, de Vlamingen moeten ophouden met de zweep te weven die hen al 180 jaar slaat", aldus Van Aelst in een krant van De Persgroep. "Waarom zouden we in Vlaanderen niet doen wat in Wallonië al 180 jaar gebeurt? Daar onderwijzen ze toch ook Engels als tweede taal? Dat wij Frans geven, wordt door de Franstaligen als excuus gebruikt om hier Frans te spreken."

De strafpleiter voegt daaraan toe dat de Franstaligen hun strijd pas zullen staken als de kabeljauw voor de kust van Oostende eveneens Frans zal spreken. Volgens Van Aelst is het Frans ook een onbeduidende taal geworden.

Of wij Frans uit ons onderwijs moeten bannen, is een gedurfde stelling maar dan moeten we er wel het engagement bijvoegen, om de lessen Nederlands te intensifiëren en het gebruik van de Nederlandse standaardtaal te bevorderen. Het gebruik van dialect door openbare besturen  en bestuurders moet verboden worden. En Engels moet correct en intens onderwezen worden als tweede taal.

Denk er ook aan : een volk kan niet bestaan zonder een eigen cultuurtaal en als die slechts een beperkt aantal gebruikers telt, 23 miljoen zoals het Nederlands, dan is de kennis van meerdere talen een absoluut pluspunt. Zeker wereldtalen zoals Engels of Spaans. En daar hoort Frans niet bij.

Wat de taal van Molière betreft, treden wij Van Aelst bij.  Wij hebben onlangs gereisd met een internationaal gezelschap waar de voertaal Engels was.  De enkele franstalige belgen die meereisden, zaten elke dag op een kluitje samen te smoezen met een groepje staatsfransen, niet bij machte enig contact te hebben met de rest van de groep.  Wij, de aanwezige Vlamingen, hebben ons te pletter gelachen met de zielige landgenoten en we gebruikten hen als didactisch materiaal voor onze toelichtingen bij de belgische situatie. Dan zegden we bijvoorbeeld: "Kijk, daar zitten enkele echte belgen, ze kunnen niet spreken maar ze zijn ontzettend arrogant. Laten we even wuiven en "Ponchoer" roepen, dan zijn ze minder geïsoleerd, de oenen." En de oenen wuifden soms terug maar ze bleven boos en verontwaardigd kijken.

Wij als Vlamingen zitten op de eerste rij om het gedrag en de karakteriële ontsporingen van franstaligen te observeren. Dat doen we al generaties en het heeft velen onder ons geschaad, maar onze Nederlandse taal en onze Vlaamse cultuur zijn overeind gebleven. Laten we die kennis over de ware aard van Walen en Bruxellois zo veel mogelijk uitdragen naar de buitenlanden.

Maar laten we ook overeenkomen : naast ons plaatselijke Vlaamse dialect, is de kennis van Nederlands (en niet Vlaams, want dat bestaat niet als taal) een absolute vereiste.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes ontdekt Horrorhuis

 

 

Na de ophefmakende ontdekking van het Hitlerhuis door de onfrisse medemenschen van de VRT, ontdekten wij op onze beurt Het "Horrorhuis Eén"

(dank aan Studio Mieke)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Antwerpse Ring of de schande van Janssens

 

De Antwerpse ring is de allerdrukste snelweg van Vlaanderen. Tussen Berchem en Borgerhout passeren maar liefst 260.000 chauffeurs per dag. Het aantal voertuigen op de ring is een absoluut record. De cijfers komen van de zogenaamde detectielussen, kabels in de weg die verbonden zijn met een meettoestel. In die meetsystemen is de laatste jaren tien miljoen euro geïnvesteerd.

Ter vergelijking: op de Brusselse ring staat op sommige plaatsen 16 uur file per dag. Tussen Jette en Zellik passeren 186.000 voertuigen. Dat is minder dan in Antwerpen, maar er zijn ook minder rijstroken.

Het aantal vrachtwagens is ook gestegen op onze wegen. In Antwerpen maakt het vrachtverkeer een vijfde uit van alle mobiliteit.

De toestand van de Ring zou nooit tot deze omvang hebben mogen escaleren. Antwerpen is en blijft de economische motor van Vlaanderen en omwille van de lamlendige en laffe houding van onbekwame politici, met als onbetwiste numero uno, Patrick Janssens, zit de havenstad met een gigantisch probleem dat al jaren geleden had moeten opgelost zijn. 

Wij schrijven dit al jaren en we kunnen slechts hopen dat in 2012 de hoodverantwoordelijke voor deze ontkenning van de economische realiteit, verdiend zal afgestraft worden. Maar daarmee is er nog geen oplossing voor het verlies aan concurrentiekracht van de haven.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suid-Afrika : enkel in het nieuws als witmensen wat mispeuteren

 

 

De ontwikkelingen in ons broederland Suid-Afrika (dat zeggen we speciaal zo, omdat dit voor ons waar is en ook om de linxe, onfrisse medemensch jeuk te bezorgen) zijn al jaren niet meer interessant voor de Vlaamse broodschrijvers : de misdaden van het ANC-regime worden niet alleen verborgen gehouden, als er toch een grof feit uitlekt, wordt het geminimaliseerd en goedgepraat.

Over de plaasmoorden wordt in  Vlaanderen en in de rest van West-Europa niet gerept. Eugène Terre'Blanche was een blanke fascist die niet beter verdiende dan vermoord te worden door arme zwartjes die de terreur van deze man niet langer konden verdragen.  De exodus van honderdduizenden nijvere, blanke  werkers die hun land ontvluchten omdat ze een gemakkelijk doelwit zijn voor zwarte extremisten, gangsters en koelbloedige moordenaars, wordt nooit of nimmer in de media besproken. De armoede bij blanken is een taboe-onderwerp, want het druist in tegen het beeld dat men per se wil handhaven, namelijk dat enkel negers arme drommels zijn.   De hoogste criminaliteitscijfers ter wereld vind je in Suid-Afrika, maar de politieke correcten bijten nog liever hun tong af, dan hierover te rapporteren. De miskleunen, de corruptie, het zwarte racisme van het ANC wordt doodgezwegen.

O wee, als echter een moegetergde blanke enige actie onderneemt tegen de negers : dan is er plots wel nieuws te melden uit het land van Mandela.  Dan keren plots de tijden van de Apartheid terug en de witmensen worden opnieuw opgevoerd als misdadige apartheidsadepten. Maar soms vergissen de haastige broodschrijvers zich, als ze hun bgronnen vergeten te checken.

Bij volksvertegenwoordiger Filip de Man, lezen wij het volgende verhaal van een spijtige vergissing.

De Morgen heeft weer eens de vinger in eigen oog gestoken. In hun artikel over een man die in Zuid-Afrika drie mensen onthoofdde staat het volgende te lezen:

"Rassenrellen
De identiteit van de dader is nog niet vrijgegeven. De Zuid-Afrikaanse wet verbiedt dat tot de verdachte voor de rechter verschenen is. Omdat de meeste rugbysterren blank zijn, wordt gevreesd voor rassenrellen, want de slachtofffers waren allemaal zwarten."

Waarmee dus geïnsinueerd wordt dat de zwarten zich op een blanke rugbyster gaan wreken middels rassenrellen.  Nu weet elkeen die niet lijdt aan het syndroom van de political correctness dat de overgrote meerderheid van de geweldmisdrijven ginds door negers gepleegd worden. Maar niet zo bij de melting potters van De Morgen : die verkiezen dat de betrokkene een blanke wreedaard is. 

Voor de waarheid moet je echter niet bij het links geweten van Vlaanderen zijn, wel bv. bij http://www.beeld.com/Suid-Afrika/Nuus/Oud-Bul-Joseph-in-hof-20110331. Het gaat wel degelijk om een zwarte rugbyspeler: "Joseph Ntshongwana, die 34-jarige voormalige Blou Bul wat tereg staan in verband met ’n reeks bylmoorde, het ’n geskiedenis van geestelike ongesteldheid."

De pc-scribent van DM tekent met de initialen 'kh'. Staat wellicht voor kloothommel.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Franse politiek verkeert in paniek

 

De UMP van Sarkozy is zich pijnlijk bewust van de electorale aantrekkelijkheid van het FN van Marine Le Pen op de kiezers.  Niet enkel de meer conservatieve burgers maar ook de traditionele kiezers van de linkerzijde, die vaak middenin de multicriminele miserie hun leven moeten slijten, beseffen de noodzaak van een streng migratiebeleid en het intomen van de excessen van islamaanhangers.  De minder begoede Fransen die in de banlieus dag aan dag de terreur van het Noord-Afrikaanse tuig ondergaan, weten dat ze Sarkozy niets te verwachten hebben.

Sarkozy ondervindt nu de weerslag van zijn vorige presidentiële campagne waar hij de terminologie van het op dat moment verscheurde FN schaamteloos overnam en daar ook de vruchten van plukte. In zijn beleid heeft hij echter nagelaten om zijn stoere verklaringen om te zetten in beleid. En het FN is intussen uit zijn asse herrezen en recupereert zijn verloren én heel wat nieuwe kiezers.

In januari werd een nieuwe minister van binnenlandse zaken aangesteld, Claude Guéant, een nauwe medewerker van Sarkozy. Hij heeft al bij herhaling de thematiek van de islam en de moslims ter sprake gebracht, zoals dit stukje video toont : "De toename van het aantal volgelingen van deze godsdienst stelt problemen, inzake hun gedragingen.  De wet op de lekenstaat (de scheiding tussen kerk en staat) werd in 1905 aangenomen, toen er nauwelijks moslims leefden in Frankrijk. Vandaag zijn het er 5 of 6 miljoen". In aansluiting op het korte interview zien we François Hollande, een van de socialistische kopstukken, die Guéant verwijt geobsedeerd te zijn.

De pogingen van de UMP om nogmaals via straffe uitspraken van de nieuwe minister,  zijn een flauwe herhaling om opnieuw stemmen te winnen van het FN.  Een zwaktebod.

Sarkozy heeft zich als president ontwikkeld op vrij korte tijd tot een aanstellerige Napoleon. Hij is zo mogelijk nog meer dan François Mitterand dit was, een imitator van de vroegere Franse keizer. Zijn houding als hij de pers toespreekt, is ronduit belachelijk en  slecht theater.  Als links van zijn kant verder gaat zich op te werpen als de advocaat van de islam-aanhorigen, staat Marine Le Pen een mooie politieke toekomst te wachten.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VBJ Limburg verwelkomt keuningspaar op 7 april in Maaseik

 

Persmededeling

Het nakende bezoek van Koning Albert II en vrouwlief Paola aan Maaseik op donderdag 7 April 2011 noopten zowel de lokale Vlaams Belang Afdeling Maaseik als de Vlaamse Belang Jongeren Limburg tot actie. Voor ons staat het immers als een paal boven water dat deze instelling haar beste jaren meer dan gehad heeft. Prins Laurent zette dit alvast nog eens extra dik in de verf met zijn meest recente fratsen in Congo. Voor de Vlaams Belang Jongeren moet het roer dan ook dringend om. Wat ons betreft mag, het afgelopen zijn met geregeerd te worden door een wereldvreemde kliek ver van het volk, maar op kosten van het volk.

Het concept monarchie is immers niet alleen geldverslindend en anachronistisch maar heeft bovenalles niets te zoeken in een democratisch staatsbestel. Zeg nu zelf; prinsen en prinssessen die recht hebben op een senaatszetel of een troon enkel en alleen omdat ze toevallig het levenslicht zagen vanuit een koninklijke schoot zijn gebruiken die thuishoren in landen met een feodale maatschappijordening.

Hoog tijd dus voor een nieuwe jeugd met een ander ideaal. Om alvast ons republikeins alternatief in de verf te zetten trok VBJ-Limburg gewapend met enkele spandoeken en affiches op tocht door Maaseik. Na meer dan 180 jaar Belgie is de tijd meer dan rijp voor een Vlaamse republiek! Een staat met één door het volk gekozen Vlaams parlement, met één Vlaamse regering en uiteraard één rechtstreeks verkozen president. Leidraad blijft dat alle macht moet uitgaan van het volk dat zodus zelf moet kunnen bepalen door wie het zich laat vertegenwoordigen alsook hoeveel geld het daaraan wil besteden.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Democraat onder invloed van de godsdienst van de vrede

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Hitler obsessie van de VRT

 

 

Het leven van sommige mensen zou inhoudloos zijn, mocht Adolf Hitler nooit de verschrikking geweest zijn, die hij helaas wel was.  Vooral bij het linxe regimezootje dat op onze kosten de VRT bepeupelt. 

In een dorp in Wales staat dit huis en enkele verwarde breinen hebben er de afbeelding van Hitler in gezien : kijkt u zelf maar heel aandachtig en beslis. Op zich is dit een belachelijk nieuwtje maar de straffe gasten van de 0000 vinden het zo merkwaardig dat zij dit feitje vermelden op hun Kwaliteitswebstek. Hoe noemt men dat in de psychiatrie ?  Obessieve pesoonlijkheden ?

Ray


05-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is ook leuk : allochtone multicul journalist afgeslagen door moskeegangers

 

Het gaat allemaal de goede kant op : de aanhangers van de godsdienst van de vrede meppen nu al de multiculti's in mekaar.  De Libische moskee  nabij Utrecht zou geld ontvangen van Kadaffi. Reden voor de journalisten van MTNL (Multiculturele Televisie NederLand) hier vragen over te stellen. Dit tafereel speelt zich niet in Pakistan of een ander Prachtland af, neen, het is bij onze bovenburen uit Nederland dat je dit meemaakt.  Al goed dat ze daar een Wilders hebben, om enige orde op zaken te stellen, althans dat hopen wij.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys : Lampedusa

 

 

Philip Claeys, Europees parlementslid voor Vlaams Belang, spreekt in het Europees parlement over de vreemdelingenstormloop op Lampedusa. De scènes werden lang geleden al voorspeld door Jean Raspail in het boek 'Le Camp des Saints', aldus Claeys. Het Europese grensbewakingsagentschap Frontex moet ermee ophouden onthaalcomité te zijn, en integendeel de boten terug eskorteren naar hun plaats van vertrek.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Het einde nabij ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Het is me de laatste tijd toch een zootje in dit apenland.

Laurent die tegen de wil in van zijne Pa en Nonkel Kruk naar de maniokstampers fietst,

Piet Crol die o zo nodig Kadhaffi op vurige paaseieren gaat trakteren,

tafelschuimers die de sabel van Leopold I afzagen in ruil voor "papieren,"

Kris Peeters die de franstaligen "paait" met te zeggen dat Brussel nooit een volwaardig gewest zal worden,

madam Milquet die woedend uitbarst dat Peeters een "onruststoker is,

de gauw-gauw oprichting van Wallo-Brux door de francofonen,

de keuning die openlijk boos is op zeun Laurent omdat deze beweert dat ze hem al dertig jaar coujoneren, die van 't paleis,

Wouer Beke die maar niet over de "beek" geraakt,

Luc Van den Bosse (Pa van...) die laat uitschijnen dat de sossen het noorden kwijt zijn,

de dieselrijders die binnenkort de financiële peer zullen worden,

pakbondskrijgsheren die elkaar rauw lusten,

en Eric Van Rompuy, broer van Herman Dweil, die laat verstaan dat BHV kan gesplitst worden maar dat de franstaligen "compensaties" zullen moeten krijgen.

Het is me inderdaad een zootje tot en met, of....zou dit alles dan toch de "verlossende" inleiding van het einde kunnen zijn ? Zou het huidig gekakel van de Waalse haantjes hèt teken kunnen zijn dat ze  gesnopen hebben dat dit onland aan zijn laatste stuiptrekkingen bezig is ? Zijn ze hun geschut in de juiste stellingen aan het plaatsen met de bedoeling nog zoveel als mogelijk uit de brand te slepen ? I

Ik denk dat Wouter Beke bezig is aan een laatste ultieme en nutteloze poging om nog iets te lijmen tegen beter weten in. Zelfs een doofstomme ziet dat het hier aan het aflopen is.

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen, Astridplein

 

2011


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lex Molenaar is verrast ...

 

De naïeve man, die Lex Molenaar is (naïef maar venijnig) begrijpt de jeugd van vandaag niet en dan bedoelt hij, de echte Vlaamse jeugd die behoorlijk wordt voorbereid op het volwassen leven en die niet weggedrukt wordt in een verhakkelde multiculturele omgeving, waar muilperen en messteken gezien worden als normaal sociaal gedrag.

Molenaar schreef ooit dat de Marokkanen die hij onder zijn kennissen telt, enkel maar lieve en toffe mensen zijn.  Tja, wij hebben onder onze kennissen en vrienden ook alleen maar aangename en vriendelijke exemplaren.  Onguur volk daar trekken wij niet graag mee op. Wie met dit soort dommige veralgemeningen als een troebadoer van het goede nieuws zijn job als joernalist vervult, is de ideale pion voor het regime van de achteruitgang, een geschikte paladijn voor de multiculturele leugen. 

We laten de naïeve duif aan het woord. U kan het ganse artikel HIER lezen :

Rechts scoort hoog bij de jeugd in de groene rand

Elk jaar kijk ik ernaar uit: de Politieke Dagen van Mater Salvatoris, een secundaire school in Kapellen. Twee dagen worden een stuk of zeventig leerlingen van het zesde ondergedompeld in de politiek. Ze maken een trip naar de Brusselse instellingen, duiken in de partijprogramma’s en formuleren zelf wetsvoorstellen. Een knap initiatief.

Er staat ook altijd een debat met jonge politici op het programma. Gisteren ging dat over thema’s zoals de staatshervorming, de sociale zekerheid, de kerncentrales en het asielbeleid. Zowel voor als na het debat brachten de leerlingen hun stem uit. Met opmerkelijke resultaten.

Om te beginnen heeft de jeugd in de groene rand rond Antwerpen al jaren uitgesproken rechtse voorkeuren. Voor de start van het debat van gisteren scoorden N-VA, VB en LDD samen liefst 71% van de stemmen. De linkse partijen spreken de jongeren nauwelijks aan: Groen! oogst weliswaar nog zes procent, maar de sp.a komt niet verder dan twee.

Een talentvol VB-raadslid uit Schoten kwam na het debat van gisteren als grote winnaar uit de stembus: hij had met 30% het aantal stemmen voor zijn partij bijna verdubbeld. De N-VA had blijkbaar een minder charismatische gezant gestuurd, want die partij was gezakt van 51% (!) naar 13%. Blijkbaar spreekt de figuur van Bart De Wever ook enorm veel jongeren aan, maar werkt die chemie veel minder wanneer anderen zijn standpunten verdedigen.

Het is duidelijk dat jongeren anno 2011 heel anders naar het leven kijken dan vorige generaties. Rechts rukt op in de rand, en dat terwijl de samenlevingsproblemen van de steden er toch nauwelijks spelen. Ik vraag me af of deze trend ook heerst onder jongeren in andere delen van Vlaanderen.

(met dank aan Joos voor de tip)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persmededeling VB : Vlaams Parlement moet reageren

 

“Wallo-Brux” bewijst dat Franstaligen einde van België voorbereiden

Het Vlaams Belang is allerminst verrast door de omvorming van de Franse Gemeenschap naar “Fédération Wallonie-Bruxelles”. Het gaat hier immers niet om een zoveelste provocatieve Spielerei vanuit francofone hoek, maar integendeel om een grote, eenzijdige stap van de Franstalige partijen in de richting van een onafhankelijke staat, waarbij Brussel wordt ingelijfd.

De Franstalige partijen bereiden zich reeds geruime tijd strategisch voor op de Belgische ontbinding. Zij weten dat zij internationaal zwak staan wat betreft Brussel, omdat de internationale gemeenschap erg negatief staat tegenover enclaves. Door Brussel terminologisch vast te klinken aan het Waalse Gewest en beide gewesten internationaal als een ‘unité territoriale’ voor te stellen, rekenen zij op internationale goodwill op het moment van de scheiding.

Hiermee is uitgekomen waarvoor het Vlaams Belang steeds gewaarschuwd heeft: de drieledige gewestvorming heeft geleid tot het samenspannen van twee dominant Franstalige gewesten tegen het Vlaamse gewest. De Vlaamse meerderheid wordt vanaf nu voorgoed herleid tot een minderheid in eigen land.

De Vlaamse regering kan deze eenzijdige stappen onmogelijk tolereren. De Franstalige partijen dwingen ons immers om mentaal afscheid te nemen van Brussel. Telkens we over de Franse Gemeenschap willen spreken, zullen we immers gedwongen worden om het over ‘Wallonië-Brussel’ te hebben; intussen verzet Picqué zich tegen een gelijkaardige band met Vlaanderen, zolang Brussel niet wordt omgevormd tot een “region à part entière”.

De zet van de Franstalige partijen heeft overduidelijk bewezen dat zij al lang niet meer uit zijn op eerbare compromissen, maar dat zij integendeel alle federale loyauteit overboord gooien. Hierop past maar één reactie: de Vlaamse meerderheidspartijen moeten een punt zetten achter de lopende onderhandelingen en op hun beurt overgaan tot eenzijdige stappen. Bijvoorbeeld de onmiddellijke goedkeuring van de splitsingsvoorstellen BHV.

Vlaams Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter zal Minister-president Kris Peeters hierover deze week in plenaire vergadering ondervragen. In het Brussels parlement zal Volksvertegenwoordiger Dominiek Lootens Minister-president Picqué interpelleren. Ook in Brussel zullen de Vlaamse meerderheidspartijen kleur moeten bekennen. Het zou onvoorstelbaar zijn dat Grouwels en Vanraes zich zomaar zouden neerleggen bij de gijzeling van de Brusselse Vlamingen.

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang

Gerolf Annemans
Volksvertegenwoordiger

Bart Laeremans
Senator


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoek de verschillen

 

Kuifje in Congo (1958) - Congo naar Kuifje (2011)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruxelles zit niet langer op de wip

 

 

Vlaams minister-president Kris Peeters had nadrukkelijk gezegd, dat volgens hem (en de meeste Vlamingen) Brussel geen derde gewest kan zijn. De discussie uit de jaren 1970 steekt hiermede terug de kop op.

De woedende reacties van de franco-belgen lieten niet op zich wachten en plots werd gisteren "symbolisch" beslist dat de Franse Gemeenschap die al jaren allerlei bevoegdheidsconflicten uitvecht met het Waalse Gewest zal omgedoopt worden in "Fédération Wallonie - Bruxelles". Kan het duidelijker ?

Het waterhoofd Bruxelles keert zich niet enkel symbolisch maar ook de facto af van Vlaanderen. Het tot hiertoe plusminus gehandhaafde neutralitietsprincipe van Bruxelles-op-de-wip tussen de gemeenschappen, is opgeblazen.

Wie tegen beter weten in, had verwacht dat Bruxelles voor Vlaanderen zou kiezen, is een naïeve optimist.  Hoe Vlaamse Brusselaars reageren, is voorlopig niet duidelijk en wat de gevolgen zullen zijn van deze franstalige coalitie blijft ook in het ongewisse. Men probeert de zaak af te doen als een loutere naamsverwisseling, zo ook Kris Peeters.  Het is natuurlijk veel meer dan dat : Brussel kiest resoluut voor Wallonië en profileert zich daarbij als het derde gewest in dit bezopen land. 

Hiermede wordt ook duidelijk dat de financiële eisen van Bruxelles voor steeds meer geld, door Vlaanderen niet langer moeten gehonoreerd worden.  La capitale heeft zich verbonden met de Waalse vrienden, en kan zich van n af aan voor meer centjes  wenden tot het welvarende Wallonië. Duidelijk is ook dat Vlaanderen geen verdere uitbreiding van Bruxelles in Vlaams-Brabant zal dulden door deze nieuwe feitelijkheid : de nieuwe fédération heeft niets te zoeken in ons land.

De ordentelijke opdeling van belgië is een stuk dichterbij. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo gaat het er in Lampedusa aan toe

 

 

 

Deze video werd gisteren, 4 april door Blogspotkidman.tv op Youtube geplaatst en bevat een reportage die de dag zelf of op 3 april gemaakt werd. Dit is niet onbelangrijk, omdat Berlusconi net voordien had beloofd de migranten van Lampedusa te verwijderen binnen de 60 uren. Voor het eiland Lampedusa, nabij de Siciliaanse kust, zou dit een tijdelijke opluchting betekenen, maar voor Italië en de rest van Europa wordt de druk van de massale invasie met de dag groter.

U ziet hier jonge tafelschuimers en goudzoekers aan het werk in hun opvangcentrum van Caritas. De Italiaanse sociale werkers proberen tussen te komen om het geweld en de vernielingen te verhinderen en te vermijden dat de Carabinieri zouden optreden.  Als het centrum in brand gestoken is, komen de gendarmes toch (omzichtig) op de proppen.  Zij worden direct bekogeld met stenen en op de laatste beelden hoort u de dankbare asielzoekers de kreet slaken die de godsdienst van de vrede zo bemind maakt bij onze politieke elite : "allah akbar". De verrijking dient zich massaal aan : onze toekomst is verzekerd.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Favoriete steks

 

Dank aan iedereen die gereageerd heeft op onze vraag om interessante websteks als "Favorieten" in te voeren bij Angeltjes.

Eerst enkele algemene bemerkingen :

- Onze vriend Erik van Duplo sloeg de nagel in of op de kop : we zijn beperkt tot 10 stuks per kader, maar we kunnen meerdere kaders invoeren ... Dat is een goede suggestie waar we gebruik van zullen maken. Dank u, Erik.

- We kregen zowel via de reactiemodule, als via e-post suggesties. Nogmaals : anonieme voorstellen worden niet aanvaard. Evenmin als websteks van politici met een mandaat. 

- Van de websteks die we momenteel aanbevelen, werd er geen enkele afgekeurd en dat ervaren we als positief.  Onze veel-lezer, veel-reageerder (en goede vriend)  met telkens interessante invalshoeken, Stradi, deed 6 of 7 voorstellen. Dat is van het goede te veel. We willen niet het ganse net promoten en sommige blogs zijn door anderen al genoemd.

- Op de suggestie het concept van Angeltjes te wijzigen (om mij een rustige oude dag te bezorgen) wordt niet ingegaan. Er zijn al meerdere kandidaten geweest om Angeltjes geheel of gedeeltelijk over te nemen. Dank u wel, allemaal, het zal gaan tot het niet meer gaat. En dan zal het gedaan zijn.

- Enkele voorstellen houden wij nog een tijd in overweging : Het Belgisch Staatsblad, Het Spionnencentrum en Doorbraak van de VVB.

- De meest gesolliciteerde drie websteks die door meerdere lezers werden aanbevolen, zijn Boilingpoints, Digitalia, en Freddy van Gaever. Deze laatste is gemeenteraadslid in Wommelgem en komt derhalve (jammer genoeg) niet in aanmerking. (Evenmin als de disc-jockey, zeteldief en professionele loser, Verstrepen).

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!