Angeltjes
11-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libiërs aan de onderhandelingstafel ?

 

We schreven vanmorgen reeds over de resultaten die de leiders van de Afrikaanse Unie hebben geboekt door Khadaffi te bewegen tot een wapenstilstand en het aanknopen van onderhandelingen met de rebellen. Ook met ondermeer de medewerking van de Westerse coalitie van bommenwerpers en mensendoders, die verzocht wordt de dood- en moordaanslagen even te laten rusten. 

De rebellen, die niet betrokken waren bij het overleg, weigeren in te gaan op het voorstel, zolang het braakmiddel Khadaffi en zijn legioen familieprofiteurs in het land blijven. Het zogenaamde rebellenleger bestaat, zoals we nog eens kunnen zien op deze video, uit een zootje extreem ongeregeld.  Wie bij de Libische oppositie de touwtjes in handen heeft, wordt zorgvuldig verzwegen.  Het zullen alleszins geen vijanden van de islam zijn.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beelden en een haiku over de Jigokudaniberg

 

 De berg stoot wolken uit
Stoom smelt sneeuw
Pas maar op voor de hete spleet

(savat-san)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripoli bereid tot wijzigingen ?

 

 

Behalve Zuma behoren ook de presidenten Mohamed Ould Abdel Aziz van Mauritanië, Amadou Toumani Toure van Mali en Denis Sassou Nguesso van Congo tot de onderhandelaars. De Ugandese president Yoweri Museveni heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken Henry Oryem Okello naar Tripoli gestuurd.

De Libische regering heeft een oplossing voor het conflict in het Noord-Afrikaanse land geaccepteerd, die is opgesteld door de Afrikaanse Unie (AU). Maar de klans van slagen is minimaal. Rebellenwoordvoerder Ahmad Bani veegde het voorstel direct van tafel. 'Er is geen andere oplossing dan de militaire oplossing, omdat deze dictator de taal van vernietiging spreekt. En mensen die deze taal spreken, begrijpen alleen deze taal,' zo klonk Bani's reactie. De opstandelingen lieten eerder weten dat ze pas willen praten als Khadaffi is vertrokken.

De oplossing voorziet in een staakt-het-vuren, humanitaire hulp en een dialoog tussen de partijen. In een overgangsperiode moet vervolgens worden besloten tot 'de politieke hervormingen die nodig zijn om de oorzaken van de huidige crisis weg te nemen', zo is eerder meegedeeld.

Na urenlange gesprekken met Khadaffi verklaarde de Zuid-Afrikaanse president Zuma: 'Wij moeten een staakt-het-vuren een kans geven.' Zuma riep ook de NAVO op om te stoppen met luchtaanvallen 'om de wapenstilstand een kans te geven.'

De leiders van de Afrikaanse Unie, betitelen hun voorstel als een "routeplan" (what's in a name ?). De meesten van deze heren komen zelf uit een regime dat het niet nauw neemt met de democratische spelregels en de humanitiare rechten. Wie kan een kerel als de Suid-Afrikaanse Zuma, die in zijn eigen land oogluikend de genocide van de blanke bevolking, toelaat, ernstig nemen ?

De Arikaanse leiders hebben bovendien slechts met de bende van Khadaffi gesproken en de zogenaamde rebellen links laten liggen. Ook in hun eigen naties hebben ze geen hoge pet van oppositieleden, wat zouden zij de tegenstanders van Khadaffi een stem geven ?

Eén ding is verheugend : de Afrikanen komen praten, de Westerlingen gooien bommen en vermoorden mensen. Wat vindt het belgische, oorlogszuchtige duo Neuze-Neuze van het voorstel dat de bombardementen moeten stoppen ?  Net nu Veldmaarschalk De Crem en Korporaal Vanackere er zin in krijgen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo schieten we goed op met de aanpassing in onze cultuur

 

 

Mijnheer de imam geeft les aan Duitse moslimjongeren. Wij steken er ook wat vanop,  namelijk dat deze politieke beweging, vermomd als religie, niet spoort met onze Europese levenswijze.  Er mag geen plaats zijn voor de islam in onze samenleving, want een godsdienst die onze maatschappij afwijst, kan hier nooit gedijen. Terug naar de Prachtlanden, waar discriminatie, kwezelarij en onderdrukking het leven kleuren.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Gheiluwe gaat op retraite

 

Roger Vangheiluwe, die zich jarenlang aan seksueel misbruik heeft schuldig gemaakt, moet het land B verlaten en zich onderwerpen aan een spirituele en psychologische behandeling. Dat heeft het Vaticaan bekendgemaakt. Indrukwekkend !  De in april vorig jaar als bisschop van Brugge opgestapte prelaat kan niet meer juridisch worden vervolgd omdat zijn daden, die uit de jaren zeventig dateren, verjaard zijn.  Je moet erg RK-gelovig zijn om dit te geloven.

Critici vinden de straf van het Vaticaan veel te licht. Rik Torfs (cabaretier en senator) sprak van een flutstraf :  "de straf zegt niets en zal mensen ontgoochelen, een gemiste kans."

De bisschop die bisschop blijft,  heeft het misbruik toegegeven. Wat de spirituele en psychologische behandeling inhoudt en waar hij die moet ondergaan, is niet bekendgemaakt. 

Organisaties van slachtoffers hoopten dat de Congregatie van de Geloofsleer in Rome, die toeziet op de gang van zaken in de kerk, de bisschop uit het priesterambt zou zetten, maar dat gebeurt niet.

Vangheiluwe mag zich bisschop blijven noemen. Justitie in Brugge maakte vorige week bekend het dossier Vangheiluwe te sluiten. Ook komt er geen onderzoek naar de vraag of oud-kardinaal Godfried Danneels al eerder op de hoogte was van het misbruik en heeft nagelaten dat te melden.

De machtige RK-stoomwals komt in werking, probeert de plooien glad te strijken en vergeeft de zonden van haar dienaars.  Wij hebben ons altijd onthouden van kritiek op deze club waar wij niets mee te maken hebben. In dit geval maken we een uitzondering : het zijn huichelaars.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek het indrukwekkende bloesemlandschap in Limburg

 

 

Haspengouw werd dit weekend overspoeld door fietsers, wandelaars en andere toeristen. Door de zon en zomerse temperaturen staan de kersen- en perenbomen sneller dan verwacht volledig in bloei. Groot-Gelmen en Helshoven blijven daarbij het mekka voor de bloesemtoeristen. 'Dit jaar zijn er opnieuw veel Nederlandse toeristen, maar we horen hier ook vaak Duits spreken', zegt een bewoonster in de Helshovenstraat.

De Bloesemlounge in Velm wordt een begrip en trok ook gisteren een massa fietsers en wandelaars aan. Elk jaar verleiden meer en meer fruitbedrijven toeristen voor een bezoek. Ze profileren zich onder meer met de verkoop van streekproducten. Vorige week opende het bedrijf Porreye in Kerkom nog een eigen minilounge, middenin een perenplantage. De tent blijft er tot eind oktober staan. Het gezin Porreye ontvangt er toeristen, geeft rondleidingen en verkoopt een heel assortiment eigen producten.

Ook elders zijn familiebedrijven actief met de organisatie van bloesemterrassen, bedrijfsbezoeken en rondleidingen. Ze verwennen de toeristen met een drankje en hapjes. De deelname van de bedrijven aan het toeristische aanbod is een nieuwe trend. 'We zijn in de wolken met het initiatief. Familiebedrijven nemen ons veel werk uit handen en zo kunnen we ons toeleggen op onder meer de opvang van fietsers, wandelaars en gemotoriseerde toeristen', zegt diensthoofd Toerisme Hilde Hendricx.

Bron : Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonus

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Integrale congrestoespraak Bruno Valkeniers 10 april 2011

 


Beste vrienden nationalisten, partijgenoten, zeer geëerde buitenlandse gasten,

Zoals u weet deelde onze Gentse Vlaams Belang-afdeling met Nieuwjaar een fel gesmaakte kalender uit: een parodie op het Sukse-en-Wiske-album “De wilde weldoener”. Met in de glansrol: burgemeester Termont, die bijzonder kwistig het belastinggeld uitstrooit over de allochtone bevolking.
Dat album van Willy Vandersteen dateert van 1961, precies het jaar waarin het woord “allochtoon” voor het eerst in de dikke Van Dale opdook, als politiek-correct alternatief voor het woord “vreemdeling”.
Wij kunnen u deze parodie, van onze huiscartoonist Fré, niet meer tonen, want zelden schoot het gerecht zo snel in actie als bij deze kalendermop: de verspreiding werd bij dwangbevel verboden, omwille van geschonden auteursrechten, maar allicht ook wegens de duidelijke boodschap, dat het Vlaams Belang paal en perk wil stellen aan de Belgische open-deur-politiek, die ons financieel ruïneert en op de duur het maatschappelijk weefsel ontwricht.
Tekenaar Willy Vandersteen, dat is u wellicht bekend, durfde zeker in zijn beginperiode, nogal stevig tegen politiek-correcte heilige huisjes schoppen – ik druk mij voorzichtig uit - , en pas later werden de scherpe kantjes afgevijld onder druk van de uitgever. Zijn familie die “es nicht gewusst hatte” was zwaar ontgoocheld over zijn fout verleden.
Wel, beste vrienden, die scherpe kantjes zullen wij nooit opgeven, want ze maken de slagkracht en de charme van onze partij uit, als anti-establishment-partij.
Er moet één partij zijn die het verschil maakt en de stok achter de deur is. Recht-voor-de-raap, zeggen waar het op staat. En dat is de partij die dit congres organiseerde. Dat is ons Vlaams Belang.
Wat hier vandaag naar voor werd gebracht, bewijst eens te meer dat rechts in Vlaanderen, en in Europa, de vinger op de wonde durft te leggen en drastische remedies durft voor te stellen, terwijl de politieke goegemeente nog steeds de wonde laat voort etteren.
Meer en meer vallen al de verschillende crisissen in dit land (de economische crisis, de communautaire impasse, het mobiliteitsprobleem, de energiecrisis, en ga zomaar door, en ja, ook de asielcrisis) samen met één grote crisis, en dat is die van het Belgische regime zelf.
Deze failliete staat overleeft alleen door de blufpoker van de Franstalige partijen, en de Vlaamse politieke klasse, inclusief N-VA, staat er gewoon op te kijken.
Want vergis u niet, er zit een systeem in de wilde weldoenerij.
In de strategie van de francofone ministers voor vreemdelingenzaken Milquet, Onkelinx, Courard, Wathelet moet een massaproductie van nieuwe Belgen de Vlaamse meerderheid breken. Dat wordt vandaag nog het duidelijkst in onze hoofdstad en de Rand. Eén cijfer slechts: aan het huidige tempo zal de bevolking van Halle Vilvoorde op 20 jaar tijd met 200.000 inwoners toenemen. En dat zijn helaas geen Vlamingen, dat is heus niet omdat wij Vlamingen zoveel kindjes kopen. Men speculeert erop dat, met medeplichtigheid van links in Vlaanderen, de Vlaming zodanig tureluut zou worden van al die kleuren, geuren en talen, dat hij zijn zoektocht naar zijn wortels zou opgeven en gewillig zou meedrijven in de multiculturele waan-van-de-dag tot meerdere eer en glorie van de francofonie.
Goede vrienden, de nieuwe Belgen zijn er, dat is een feit. En ze blijven komen, dat is ook een feit. En ja, Patrick Janssens kon burgemeester in Antwerpen blijven dankzij de allochtone stemmen. En ja, sommige Vlaamse steden beginnen eerder te lijken op Rabat of Casablanca. En ja, de moskeeën schieten als paddestoelen uit de grond. En ook: de Belgische gevangenissen zijn voor de helft bevolkt met buitenlanders. En natuurlijk betaalt de staat zich blauw aan dwangsommen en niet te vergeten hotelkamers voor asielzoekers die niet op tijd onderdak kregen. En zeker: de socialistische OCMW-voorzitter van Oostende heeft het ei van Colombus gevonden, door steuntrekkende asielzoekers, mits één dag werken, naar onze toch al leeglopende pensioenskas door te sturen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Maar dat, beste vrienden,- dat moeten we er nu eenmaal voor over hebben: wij Vlamingen moeten lichtvoetige wereldburgers worden, breeddenkende spons-mensen die alles absorberen en tenslotte …hun eigen cultureel erfgoed verkwanselen, aan de belgitude maar ook bijvoorbeeld een islam. Een Islam die veel minder lichtvoetig en breeddenkend de nieuwe norm zet…. Wie daaraan twijfelt, bekijke de promotiefilmpjes van Sharia4Belgium op het internet.
Dat doet me eraan denken dat Willy Vandersteen voor de aandachtige lezer in zijn fameus album wel degelijk een boodschap had verstopt, en toen al, in 1961, de multicul-doctrine ter discussie stelde. Herlees het boek eens goed! Alleen de eerste 5 blz. strooit Lambik, alias de Wilde Weldoener, geld op straat uit, zoals Steve Stevaert en zijn partijgenoot Termont.
Daarna gaat het over iets anders: namelijk het terugbrengen van de Taj Mahal-tempel , althans zijn miniatuurversie, naar het land van herkomst: India.
Onder het motto: “Ik keer tevreden terug” gaf Willy toen al subtiel aan dat culturen niet verwisselbaar zijn en dat ook wij, Vlamingen, op zoek moeten gaan naar onze eigen Ark des Verbonds, om nu maar eens een bijbelse uitdrukking te gebruiken.
Wij zijn niet simpelweg de anti-migranten-partij zoals men ons probeert af te schilderen. Wij zijn niet tegen echte asielzoekers, zelfs niet tegen gelukszoekers. Wij zijn vooral vóór iets. Wij zijn  voor het recht van elk individu en elk volk om zijn eigen identiteit te beleven in zijn eigen thuisland. Wij zijn voor een Europees ideaal , het ideaal van een cultuur die gaat voor Christendom en humanisme, voor vrede, rechtvaardigheid, vrijheid en bovenal vrijheid van meningsuiting. Wij zijn voor een Vlaanderen dat zijn verleden eert en er uit leert om opnieuw een grote en grootse toekomst te bouwen als onafhankelijke staat.

Beste vrienden, dat brengt me op een tweede bedenking.
We leven in een tijd van de globale oplossingen en het mondiale denken. Er zijn zogezegd geen grenzen meer, en wij, Vlamingen, zouden als heikneuters die grote wereld teveel van onder de kerktoren bekijken.
OK… goed, laten we dan eens “mondiaal” denken en het “globale” plaatje bekijken.
We maken momenteel in de Arabische wereld een politieke verschuiving mee, waarin volkeren hun rechten opeisen en dictators van de troon stoten. Hoewel het gevaar bestaat dat de ene dictator door de andere wordt vervangen, en het islamfundamentalisme op de loer ligt om de revoluties te recupereren, heb ik al eerder mijn sympathie laten blijken voor deze revoluties: het kan een rechtgeaard flamingant niet onberoerd laten dat elders een juk wordt afgeschud en hopelijk het volksnationalisme zegeviert.
Ook links en de mondialisten zijn snel vergeten dat de bestreden dictators hun oude broeders van de socialistische internationale waren en brullen nu hun vreugde uit. Maar ze zwijgen wel als vermoord over de interessante discussie rond migratie en remigratie die hieruit volgt: zo’n revolutie zou toch een enorme aansporing moeten zijn voor asielzoekers en migranten om terug te keren en hun land herop te bouwen? Als de dictators weg zijn en de democratie hersteld, wat doen de “vluchtelingen” hier dan nog? Of waren het toch geen echte “vluchtelingen”?

Is het geen schande dat vele Noord-Afrikanen, met een dubbel paspoort (ze willen dus niet eens “Belg”, laat staan “Vlaming” genoemd worden), of Serviërs en Kosovaren, hun tijd hier verlummelen, terwijl er ginder handen te kort zijn? Een goede raad: help uw eigen volk eerst ook ginder!
Elke dag krijgen we meelijwekkende beelden opgelepeld van Tunesische bootvluchtelingen op het Italiaanse eiland Lampedusa…. Maar wacht eens, Tunesië: is dat niet het land waar de Arabische revolutie begon, door de internationale gemeenschap bezongen als de “Jasmijnrevolutie”? Waarom maakt Europa, dat de Lybische volksopstand nu zelfs millitair steunt, geen werk van een deftig repatriëringsplan, onder het motto dat Tunesiërs in Tunesië thuishoren om hun eigen economie op poten te zetten?  Beste vrienden, Zo’n efficiënt terugkeerbeleid is met zekerheid veel “humaner”  dan het aanzuigen van massa’s ontheemden.
Natuurlijk zal er altijd wat sociaal toerisme zijn. Zo ’n beetje zoals prins Laurent, die in Congo, in ruil voor kost en inwoon, de plantjes watert. Welnu hij mag er voor mijn part blijven, en zijn hele grote familie Coburgers mag als volgmigrant gerust mee!
Vrienden, asiel voor wie het echt nodig heeft, op tijdelijke basis, moet kunnen. Migranten die bereid zijn om zich écht aan te passen aan onze waarden en normen, die onze taal willen spreken en voluit gaan voor het Vlaamse burgerschap, waarom niet. Maar wie zich niet wil integreren, of respect opbrengen voor onze waarden en normen, moet het dan maar elders proberen.
Vreemdelingen hier houden omdat ze vreemdelingen zijn, is een perverse vorm van neokolonialisme. Het belet mensen en volkeren om hun eigen lot in handen te nemen. Het verhindert dat de wereld sociaal terug in zijn normale plooi valt. Het levert enkel een gevoel van ontworteling op, met alle gevolgen vandien.
Het Belgische asielbeleid (of moet ik zeggen: non-beleid) is INhumaan tegenover de echte vluchteling die verzuipt in de stroom;
Het is INhumaan en onrechtvaardig tegenover de moedigen die wel in hun land blijven om het herop te bouwen, in plaats van hier de sukkelaar uit te hangen;
En tenslotte is het INhumaan, tegenover onze eigen mensen, die zich steeds meer als een vreemdeling in eigen land voelen.
Drie maal “in-humaan”: dat vraagt resoluut om een andere aanpak. Maak de wereldeconomie echt globaal, en laat die mensen, met ontwikkelingshulp in de juiste handen, in hun eigen land en cultuur een beter leven uitbouwen, zodat ze aan die wereldeconomie kunnen participeren.
Alleen in die optiek kunnen wij een nieuwe Vlaamse staat opbouwen, een republiek met een deugdelijk sociaal weefsel, een rijke identiteit en échte solidariteit met de sukkelaars en de verworpenen der aarde.

Beste vrienden, het is al dikwijls gezegd: het Vlaams Belang is een trendsetter, geen trendvolger. Wij markeren een spoor dat jaren, soms decennia later, door de politieke kuddedieren wordt opgepikt. Wij zijn een visiepartij die de waarheid zo onverbloemd uitbracht, dat men er in België niets beter op vond dan er een muur rond te bouwen.
Tevergeefs: al loopt de Belgische leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel!
De volksnationalistische, de identitaire partijen zijn in Europa overàl in opmars, omdat ze eindelijk het asiel- en migratieverhaal verbinden met de onmiskenbare kwalen van deze tijd: de mentale ontworteling, het gevoel van niet meer thuis te zijn in zijn eigen biotoop, het onveiligheidsgevoel en de criminaliteit. Wat we vandaag meemaken is het wanhopige slotoffensief van de Mei’68-dictatuur. Men heeft getracht de burger te demoraliseren en mentaal te breken, met de verdraagzaamheid, de solidariteit en het pluralisme als alibi. We mochten onszelf niet meer zijn, uit schrik om een of ander politiek-correct taboe te overtreden. Christelijke feestdagen, straatnamen die naar onze eigen geschiedenis en cultuur verwijzen, spotprenten, ludieke kalenders, het kon allemaal niet. Een verwijzing naar het Christendom in de Europese grondwet: ben je gek! Een onderwijs waar keuzevrijheid en nivelering naar boven plaats moeten maken voor diversiteit en “sociale mix”.
Het moet eindelijk gedaan zijn met die “weg met ons” mentaliteit. Dit is culturele zelfmoord.
De partijen die u vandaag gehoord hebt, staan achter een cultuur met fundamentele waarden die Europa groot heeft gemaakt. Wij hebben een beschaving te verdedigen. Daar ging het vandaag om, in dit congres. En het verheugt me oprecht dat een breed Europees front in de maak is, van rechts-nationale visiepartijen die de nieuwe toon zetten, tegen het politieke establishment en de Eurocratie in. Voor ons is dat Europa, geen fort, neen. Maar wel een tempel… een tempel van cultuur, waarden en normen.
Daarom moeten wij met onze vrienden uit Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Zwitserland, Zweden, Italië en overal elders waar identitaire partijen zich ontwikkelen, een hecht, alternatief netwerk vormen.

Een netwerk van ideeën, discours, politieke druk, evenementen, actie en parlementaire activiteiten. We moeten ons strategisch beraden over hoe we enerzijds een gemeenschappelijke vuist maken en anderzijds lokaal beslissen welke middelen het best het doel dienen om onze ideeën te verspreiden en te realiseren: de harde oppositie, gedoogsteun, of beleidsdeelname.
Inderdaad Mister Cameron, Monsieur Sarkozy, Frau Merkel: de multiculturele maatschappij heeft gefaald.
De erkenning is er al, de woorden ook, maar … voor wanneer de daden, voor wanneer de geloofwaardigheid? Ook daar zullen wij samen trendsetter zijn. 

Beste vrienden, ik heb het woord “republiek” laten vallen, ik zal er ook mee eindigen.
We staan nu, na 300 dagen regeringscrisis, voor de realiteit van een staat-in-ontbinding. Een vrolijk zicht is het niet. Het lijk is al aan het rotten. Maar elke dag komt datgene, waar het Vlaams Belang sinds zijn ontstaan voor ijvert, namelijk de onafhankelijkheid, een beetje dichter bij. Niet dankzij de Wetstraat, maar vooral dankzij de radicalisering van de Vlamingen zelf en de wereldvreemdheid van de francofonie. De scheiding der geesten is er al, nu nog de staatsvorming zelf. Het boek van Gerolf Annemans en Steven Utsi, “O2- Zuurstof voor Vlaanderen”, is, ondanks de mediaboycot, nu al een referentiewerk inzake het uittekenen van splitsingscenario’s. In mei verschijnt de Engelse vertaling “After Belgium, The Orderly Split up”. Dan kan met de hulp van onze buitenlandse vrienden dat buitenland eindelijk eens iets anders lezen dan de francofone propaganda.
Geef toe … dat is natuurlijk wat anders dan thee gaan drinken bij premier Cameron, die zelf opgescheept zit met autonomistische bewegingen in zijn achtertuin, zoals Schotland en Wales. Geef ons maar de straffe Schotse Whiskey in plaats van de slappe thee van Downing Street.
Tot onze grote vreugde laat de francofonie nu het masker vallen en dreigen ze met een wilde Wallo-Brux-federatie. Dat is wat mij betreft alleen een schrikbeeld voor wie België wil redden. Mij doet het niets. Ze moeten goed weten dat dit Klein-België, met de naam van een goedkoop waspoeder ‘Wallo-Brux’, onmiddellijk aan de staart van het Europese peleton zal bengelen, met zijn corrupte politici, zijn steden zoals Charleroi waar een volslagen anarchie heerst, zijn hoofdstad met getto’s waar zelfs nieuwe Belgen zich niet meer durven vertonen.

Het bewijst wel klaar en duidelijk dat de francofonie, in tegenstelling met de Vlaamse onderhandelende partijen, wel degelijk bezig is met  plan B. Welnu als de Wallobruxische politici verder willen met de multiculturele dagdroom en de eeuwigdurende opendeurdagen, dan doen ze maar. Het zal me benieuwen hoelang ze dat met een lege kas gaan volhouden en hoelang het zal duren eer de Brusselaars zich tegen de eigen francofone politici zullen keren en beseffen dat er maar een toekomst is voor hen: Brussel de tweetalige hoofdstad van het toekomstige onafhankelijke Vlaanderen.
Voor ons dus geen communautaire afdreigen meer, geen oncontroleerbare migratiestromen of het nu om francofone of maghrebijnse gaat, geen asielcrisissen, geen grootse regulisatiecampagnes, hotelrekeningen of dwangsommen. Neen, dank u. Trop is teveel!
De Vlaming zoekt de uitgang, en het Vlaams Belang is de énige partij die complexloos en gedreven voor een eigen republikeins project durft uit te komen. Een Vlaamse republiek, met een eigen migratiebeleid. Een republiek die economisch opbloeit en cultureel drijft op een hoog burgerlijk zelfbewustzijn: het besef dat we mogen zeggen wat we denken en tonen wie we zijn: Vlaming en fier het te zijn!
Vrienden, strijdmakkers. Onze partij heeft woelige waters moeten doorzwemmen, maar de mensen beginnen te beseffen dat het radicale autonomisme het enige antwoord is op de ongeneeslijke Belgische ziekte.
Maar wij moeten ook vooral beseffen dat “De Vlaamse republiek een werkwoord is ”. De Vlaamse staat komt niet uit de lucht gevallen en zal ook niet het resultaat zijn van het eindeloze gemarchandeer in een Turkse bazar. Wij kunnen en mogen niet wachten tot België zo goed zou willen zijn om te verdampen, zoals de N-VA het voorhoudt. 
De Vlaamse staat zal daarentegen het eindresultaat zijn van wat begon met een radicale voorhoede die wij, als Vlaams Belang belichamen. Een voorhoede met een sterk verhaal om ook de Lamme Goedzakken over de streep te trekken.
Wij zijn het aan de generaties voor ons en aan onze nazaten verplicht om, vrank en vrij, verder dit pad op te gaan. Opstaan uit onze zetel en de straat op, de scholen en bedrijven in, verenigingen en actiegroepen, alle mogelijke politieke en culturele fora bestijgen.

Niet langer de interne verdeeldheid cultiveren, tot grote “schadenfreude” van onze tegenstanders. Dit kan en mag niet!
Niet langer zeuren over cordons en boycots, maar zelf de nieuwe norm uitzetten en de toon bepalen. Wij willen de partij zijn van de slimmerikken en de enthousiasten, de denkers en de durvers, de ondernemers en de revolutionairen. Wij moeten verder inzetten op de nieuwe generatie, de jeugd, de jongeren, die de oude garde –met al haar grote verdiensten die ze heeft- moet aflossen. De facebookgeneratie, zoals ze wordt genoemd, zal afwerken wat wij zijn begonnen. Ze zijn er, ze nemen in onze naam deel aan schooldebatten, doen hun ervaring op in gemeenteraden en nemen stilaan hun plaats in de parlementen in, ook in de komende jaren. Ze hebben zich vandaag op dit congres laten horen, en dat geluid moet weerklinken in alle geledingen van de partij. Deze verjonging en herbronning is en blijft vandaag de grote uitdaging voor onze partij, en, als ik dat mag zeggen, ook voor mezelf als voorzitter.
Goede vrienden, de dag nadert dat Vlaanderen zijn Taj Mahal, zijn Ark des Verbonds, thuisbrengt. Het Vlaams Belang en zijn Europese vrienden, zal daar als ideeënpartij, als stok achter de deur, een cruciale rol in spelen. En geen fritrevoluties, geen verboden parodieën, geen cordon, geen KVS feestjes van de belgicistische gauche caviar zullen ons en de toekomst kunnen tegen houden. De toekomst is aan onze onafhankelijke republiek Vlaanderen.

Ik dank u.


10-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB Congres : Kordaat immigratiebeleid werkt

 

VB congres 10042011

Het openingsbeeld van het congres

Wist u dat in CH een illegaal niet mag huwen ?

VB congres 10042011 004

Congresvoorzitter Filip Dewinter werd ovationeel toegejuicht

Wist u dat in NL voor een illegaal medische kosten niet gratis zijn ?

VB congres 10042011 005

Kamerlid Barbara Pas leidde een panelgesprek met jonge en mondige  VB-mandatarissen

Wist u dat in DK hulp aan illegalen altijd strafbaar is ?

VB congres 10042011 006

De USA-voorzitter van een conservatieve jongerenbeweging sprak duidelijke taal over de migratieproblemen in Amerika

Wist u dat in I woningen van huisjesmelkers die verhuren aan illegalen verbeurd worden verklaard ?

VB congres 10042011 007

Zweeds volksvertegenwoordiger Kent Ekeroth sprak over de politiek-correcte waanzin die zijn land beheerst en hij hekelde het lunatieke beleid van de Zweedse EU-commissaris, Cecilia Malmström

 Wist u dat in A en I alle asielzoekers altijd terechtkomen in centra aan de grens ?

VB congres 10042011 008

Oskar Freysinger van de SVP/UDC bracht een videoboodschap uit, wat voorlopig nog het "vrije" Zwitserland is, waar de burgers via referenda hun mening kunnen uiten.

Wist u dat in A een asielaanvraag binnen de 72 uren wordt behandeld ?

VB congres 10042011 009

Fiorello Provera van de Lega Nord deelde mee wat Italië probeert te ondernementegen de massale toestroom van illegalen

Wist u dat in A bij afwijzing van het dossier, de asielzoeker onmiddellijk het land wordt uitgezet ?

VB congres 10042011 010

Heinz-Christian Strache van de Oostenrijkse FPO drukte in een enthousiaste videoboodschap zijn hoop uit in de Europese samenwerking van de verschillende nationalistische en identitaire partijen om de islamisering een halt toe te roepen.

Wist u dat in DK en A de dubbele nationaliteit bij wet verboden is ?

VB congres 10042011 013

Voor voorzitter Bruno Valkeniers, goed op dreef,  vergt het streven naar de Onafhankelijke Republiek Vlaanderen een even ondubbelzinnig immigratiebeleid. Vlamas Belang is en blijft de partij van het  rebels, volks en compromisloos programma.

Wist u dat in B de immigratie- en asielpolitiek een schandelijke janboel is ?

VB congres 10042011 016

En weet u dat Vlaams Belang de enige partij is die op een democratische maar recht voor zijn raap-manier de problemen van het immigratiebeleid bij naam durft te noemen, en tegelijk humane oplossingen biedt ? En ja, bij Vlaams Belang is men niet schuw om te zeggen : eigen volk eerst.

CH = Zwitserland - A = Oostenrijk - DK : Denemarken - I = Italië en B = beu

Tekst : Ray  - Foto's : Gerda


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlusconi & Van Gheluwe

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franskiljons uit Vlaanderen smeken de UNO om bijstand

 

 

De Vereniging ter Bevordering van de Francofonie in Vlaanderen (L’Association pour la promotion de la francophonie en Flandre) richt zich opnieuw tot de UNO, zoals ze tien jaar geleden ook reeds deed : "Wij vragen dat men geen belemmeringen meer opwerpt tegen ons recht om onze cultuur te beleven. Niets meer dan dat."

Wij, Vlaamse Republikeinen van Angeltjes, verlenen graag het woord aan onze gecomplexeerde franskiljons, want geloof het of niet, wij hebben medelijden met dit soort levende antiquiteiten die naar een verleden hunkeren, waar hun voorouders in Vlaanderen de plak zwaaiden en met minachting neerkeken op het Vlaamse plebs. Het is dankzij deze mentaliteit, dat de Vlaamse Beweging gegroeid is en dat het Nederlands als taal het vervoermiddel is geweest voor de ontplooiing onze rijke Vlaamse cultuur. Dank u, franskiljons, uw dommige arrogantie, is ons goed van pas gekomen. Merci.

Vooruit, zeg eens iets tegen de Menapiërs, hier is een lei en een griffel en schrijf het mooi op :

"Wij zijn bijna allen tweetalig en wij wwillen het taalstatuut van Vlaanderen niet op de helling plaatsen. De VBFV is woordvoerster voor de ongeveer 300.000 in Vlaanderen woonachtige Frans sprekenden en maakt namens hen aanspraak op het recht, hun eigen culturele leven te mogen organiseren en hiervoor ook steun te kunnen ontvangen. Zonder het minderhedenstatuut zou de Franstalige cultuur nog sneller achteruitgaan, met een ware culturele genocide in het vooruitzicht. Het gaat om niets minder dan het principe van vrijheid en democratie. De toekenning in de drie gewesten van het minderhedenstatuut aan mensen die een van onze andere nationale talen spreken, zal eindelijk voor kalmte en rust zorgen. Die toekenning is mogelijk zonder aantasting van de grondwettelijke principes en van de in de voorbije decennia goedgekeurde wetten. En deze politieke beslissing zou getuigen van een mentaliteit die past bij een land waarin de meeste Europese Instellingen gevestigd zijn."

Zo, dat is genoeg gezaagd. Nu is het aan ons.

In 2002 maakte ene mevrouw Nabholz van Zwitserlad voor de Raad van Europa een verslag over de trieste en ellendige omstandigheden van de franskiljons in Vlaanderen. Zij besloot dat in Vlaanderen het Frans behandeld wordt als een vreemde taal. De francofonen hebben het zeer moeilijk om de franse cultuur levend te houden, inzake privé-bibliotheken, amateurtoneel, of diavoorstellingen (echt, zo staat het er "projection de diapositives"). De franskiljons hebben gejankt omdat er een einde werd gesteld aan voordachten van "L'Exploration du Monde". Remember ?

Kortom los van de problematriek van de koekoekburgemeesters in Vlaams-Brabant, gaat het bij de franskiljons in Vlaanderen om toelagen, subsidies, geld. Van Vlaanderen krijgen ze noppes en van de Fédéation Wallonie-Bruxelles mogen ze niets aanvaarden. En daarom wenden zij zich nu tot de UNO. Een van de ambassadrices van die instelling, de charismatische Axelle Red zal ongetwijfeld meewerken achter de schermen om te zorgen dat het dossier in handen komt van Ban-ki-Moon, de Koreaan en grote vriend van keuning Albert II.

Wij kennen Britse, Nederlandse en Italiaanse verenigingen in Vlaanderen, die regelmatig activiteiten inrichten in hun eigen taal, daar nooit problemen mee ondervinden en daar ook niet lopen over te zeuren.  Je bent wie je bent en in Vlaanderen met zijn staalkaart van zowat alle mogelijke nationaliteiten ter wereld, spreekt ieder de taal die hij of zij verkiest.  De bestuurstaal is echter Nederlands, dat is in elk land zo en dat wordt in het land B enkel betwist door de chi-chi fanaten. Terwijl de honderdduizenden Vlamingen die in francofone regio's wonen het niet in hun hoofd halen faciliteiten te willen, of zoals de franskiljons hier, subsidies te eisen voor hun verenigingsleven. Laat staan dat Vlamingen naar de Raad van Europa, of godbetert, de UNO zouden trekken omdat ze permanent beschimpt worden als nazi's en racisten in de francofoe media.

 

Voor een tweetal weken was ik met mijn vrouw op wandel in het Nachtegalenpark , afdeling Den Brandt, te Antwerpen. Wij wilden een van de bunkers aldaar bekijken. Er bevinden zich 9 stevige en grote bunkers, restanten van de Duitse bezetting tijdens WO II, in dat park, een overblijfsel van de Atlantikwall.  Toen de Geallieerden op 6 juni 1944 in Normandië landden, trokken de Fritzen direct deze bunkers binnen.

Vlakbij zagen wij een honderdtal mensen keuvelend in groep bij mekaar staan met spelende kinderen rond zich. Toen we naderden, hoorden we dat het om franskiljons ging, samen met hun kroost in scoutsverband.  Er werden drankjes verbuikt en aangezien ze vlak bij de bunker stonden die wij wilden bekijken, moesten we dwars door ze heen. Het gebeurde allemaal beleefd en correct maar het was duidelijk dat wij niet bij hen hoorden. Zij zagen het onmiddellijk en wij voelden het. Het leek wel een kleine replica van het publiek dat in Knokke langs de Kustlaan slentert en zich op het Abertplein (de Place m'as-tu-vu) neervlijt op een terras om een Pimm's te slurpen of un verre de Chablis. 

Toen we ons verwijderden, viel mij de tragische symboliek op van deze bijeenkomst. De franskiljons deden onbewust wat ook de Fritzen in 1944 deden : zij verzamelden nabij de bunkers in een ultieme poging het tij te keren.

Tot slot een bemoedigend woord tot de vrienden van de chi-chi : in het Europarlement heeft Frieda Brepoels van de NVA zich zwaar ingespannen om het minderhedenverdrag helpen door te drukken. Nu nog even Bart de Wever inschakelen om in het Vlaams Parlement  hetzelfde te bereiken. Op ons moeten jullie niet rekenen maar met die van de NVA weet je maar nooit.

A la revoyure !

Ray

Infos : www.francophonie.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freya en sigaarmans + Aanpassing 11.30 uur

 

 

 in de volle gelagzaal van het Achturenhuis in Ledeberg :

Debat met Louis Tobback, burgemeester van Leuven
Op de foto : ministerin Freya Van den Bossche, schepen Resul Tapmaz en een Sigaarmans.
 
Er bestaat toch een wet die het roken in café’s verbiedt ? En dan nog in aanwezigheid van een ministerin.  Sigaarmans zal een zware sponsor zijn van de socialistische gedachte ofwel weet hij veel. Kent iemand Sigaarmans ?

@ lensopgent's photostream

+ Aanpassing 11.30 uur

Wij weten intussen wie Sigaarmans is, dankzij een Gentse sos die een vriend is van onze hoofdredacteur. Alles kan, daarom is de sp-a een krabbenmand.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Dag

 

 

Vandaag is het de ganse dag de zevende dag, uw zondag.

 Wij danken u voor uw aandacht.

Tanja, Veronique, Ellen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwsreportage op VT4 die geen aandacht kreeg

 

Het nieuwsprogramma met de  welluidende titel "Vlaanderen Vandaag" van VT4 is nauwelijks bekend noch bekeken. Het wordt klokvast uitgezonden op weekdagen om 18.30 uur en vervolgens hernomen rond middernacht.  Alles samen, goed voor een 100.000 kijkers, soms meer maar niet eens een plaats in de VT4 Top-15.

Een van onze scherpzinnige lezers (jazeker, anderen hebben wij niet, behalve wat onfrisse linxe schuimbekkers) vestigde onze aandacht op een reportage in "Vlaanderen Vandaag" van 5 april laatstleden over de esbattementen van Laurent. Op zich weten we daar al een en ander over, maar er was een merkwaardig interview met de gewezen adviseur van Laurent, kolonel Noël Vaessen.

De man die veroordeeld is geworden in de plaats van de prins omdat hij gelden onttrokken had aan de marine om villa Clémentine in te richten en te decoreren naar de smaak van prinsmans.  Iemand moest opdraaien voor dat gesjoemel, maar die iemand kon zeker niet van keuninklijken bloede zijn. U herinnert zich de beelden van Laurent die op weg was naar het gerechtshof in Hasselt, begeleid door zijn advocaat, de gewezen socialistische voorzitter en beroepstreurwilg, Fred Erdman

Vreemd genoeg, neemt Vaessen, Laurent in bescherming en richt hij zijn pijlen op de rest van de Lakense kliek.  Vaessen, die franstalig is, spreekt krakkemikkig Nederlands maar hij is zich zeer bewust van de filosofie van Jean-Paul Sartre : de hel, dat zijn de anderen. Onze lezer, die wij zeer dankbaar zijn, voor de moeite die hij gedaan heeft, maakte een bijna woordelijke transcriptie van de reportage.

Inleiding door Cara Van der Auwera : Prins Laurent is niet van plan af te zien van zijn dotatie. Die stond de laatste dagen opnieuw ter discussie nadat bekend raakte dat de prins, tegen de wil van zijn vader en de regering in, op reis is geweest naar Congo. Laurent haalde daarna uit naar de pers en naar de omgeving van de koning, en daarop liet het paleis dan weer weten dat Albert kwaad is op zijn zoon. Ongezien is dat. Ook een merkwaardig man, Laurent, dat is natuurlijk wel het minste dat je kan zeggen. Maar hoe zit Laurent van belgië in elkaar? Wij praten erover met Noel Vaessen, een gewezen adviseur van de prins.

Achtergrondstem : Sinds jaar en dag oogst prins Laurent alleen maar controverse en draagt hij schijnbaar achteloos het brandmerk van enfant terrible van ons koningshuis, maar achter die fratsenmaker schuilt ook een mens. Noel Vaessen was jarenlang een adviseur van prins Laurent en begrijpt het excentriek karakter van de prins.

Vaessen : Het is geen hypocritische mens, tegenover de rest van de familie. Hij is heel rechtstreeks, een spontane kerel, heel gecomplexeerd omdat men heeft niks gedaan in zijn opvoeding om hem in de maatschappij te laten groeien. Het is een gevangenis het paleis he! Lijk een vogel, hij wil van tijd tot tijd naar buitenuit, maar daar is de wereld moeilijk. Baudoin heeft alles gedaan om hem uit te schakelen van de koninklijke familie en hem permanent buiten het systeem te duwen, en echt fysisch zelfs. En natuurlijk reageert hij.

Achtergrondstem : Volgens Vaessen zou het paleis prins Laurent naar de achtergrond willen verdringen omdat hij mogelijk een buitenechtelijk kind is ?

Vaessen : Ik heb gevraagd destijd gewoon een dna test te doen op een hospitaal, voor de genetische test te doen, alle partijen hebben gezegd neen. (Stilte) U weet dat de koning en de koningin, bon, alleen maar nog samen zijn voor de titel van koning en koningin. Als Albert (beeft met zijn hand) trilt zo, dat is gewoon een sein van een oude alcoholist. Vergeet niet dat het moeilijk is voor een kind moeder te zien met mijnheer X, of vader met mevrouw Y. Dat is psychologisch heel moeilijk. Dat was heel erg voor Laurent, omdat hij moogde zelfs niet naar huis toe. Jarenlang leefde hij in een andere familie in Antwerpen, hé.. Hij was zelfs niet fysisch aanvaard door zijn ouders. Dat is heel moeilijk hé.

Achtergrondstem : De hetze tegen prins Laurent is volgens Vaessen overdreven en een teken aan de wand. Ons koningshuis staat op instorten.

Vaessen : Ja, we zijn in een land waar de koninklijke familie krijgt een rol die ze niet houden. Een soort van sparadrap om belgië.  Een valse belgie die niet bestaat en die zelfs nooit is ontstaan omdat dat is totaal kunstmatig. Dus ik begrijp Laurent die zegt :  foert, ik moet werken aan mijn (onverstaanbaar), wat ik wil, wat ik kies, wat ik goed vind, zonder altijd te vragen aan de katholiciteit wat is goed voor belgie.

Tot zover deze ontboezemingen van een man die geen enkele reden heeft om de Saksen-Coburgs een warm hart te te dragen, maar die zaken bevestigt, die ook door anderen in minder directe termen naar buiten gebracht zijn. Net voor dit stuk op Angeltjes zou verschijnen, ontdekten wij de reportage die u zelf HIER kan bekijken.

Ray (en de lezer die onbekend wenst te blijven)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mutatie

 

Om dat we op de politici niet kunnen rekenen voor het dierenwelzijn, helpt mutatie wellicht

(afbeelding : studio Mieke)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders voor de ...tigste keer met de dood bedreigd door cabaretier S4H

 

Geert Wilders wordt zwaar bedreigd door de moslimorganisatie Sharia4Holland. Dat meldt de Telegraaf vandaag. Aanleiding is de aankondiging van de film Fitna 2, waarin de PVV-leider het over de geestelijke gesteldheid van de profeet Mohammed wil hebben. (NvdR Angeltjes : Voor alle duidelijkheid, de islamgek die Sharia4belgium leidt, is dezelfde van Shara4Holland.  Die we in een clipje dat we gisteren plaatsten van leer hoorde trekken, dat hij in Frankrijk Carla Bruni zal overnemen van Sarkozy.  Er zit duidelijk pruimenmoes in het kopje bij Abu Imran en een ziekelijke neiging om de wereld in te lichten over deze fructueuze afwijking).

Volgens de club, die de sharia propageert, staat de PVV-leider hetzelfde lot te wachten als Theo van Gogh. Voorman Abu Imran noemt Wilders een vervloekte en ongelovige hond, die moet worden vernietigd. In een lange toespraak op internet vraagt hij Allah "alle ziekte op aarde" op de politicus uit te storten. Ook vraagt hij Allah "zijn gezondheid te veranderen in ziekte en zijn rijkdom te veranderen in armoede. Moge op hem afkomen alle schande, problemen en rampen die een mens maar kan overkomen in het leven."

Geert Wilders is gistermiddag ingelicht door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Hij reageert geschrokken op de beelden. "Het is walgelijk, meer dan fout. Het is wel duidelijk waar hij op uit is. Dit is aanzetten tot geweld tegen mij."

http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2011/04/sharia4holland_bedreigt_wilder.html

PST : Het is niet omdat er enkele vijzen los zitten bij dit creatuur, dat hij over een vrijbrief beschikt om zijn gevaarlijke onzin te blijven uitkramen.  Bestaat hier nog een justitie, of is die compleet in partijpolitiek-correcte pollen ? Waar zit die procureur met zijn nijdig tjevengezicht ?   Als een illustere onbekende met Vlaams-nationale roots op internet zou oproepen om, ik zeg maar wat, het belgische oorlogszuchtige duo Neuze-Neuze een kopje kleiner te maken, het land stond op zijn kop.  Martine Tanghe zou zelfs in negligé vanuit haar badkamer extra uitzendingen laten inlassen. En Phara zou de kleine schandknaap van Reyers-Laat van zijn stoeltje sleuren om met het Gelaarsde Vrouwtje van Terzake het Internationaal Strafhof van Den Haag na te bootsen, met de nijdige procureur in volle carnavalsornaat. (wij menen dat niet, hoor,  maar we tasten even de grenzen van de vrije meningsuiting af, die procureur is een toffe kerel, net zoals Martine Tanghe)

Valt u ook de oorverdovende stilte op van de islamitische medebroeders die dezelfde fijne religie aanhangen dan S4B en S4H ?  Ssst ... stil ... hoort u iets ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een rustig liedje om de zondag te beginnen : Sting

 

 

Sting en Jennifer Aniston.  Velen moeten het met minder doen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezorgde Vaders

 

 

Fragment uit de bijdrage van André van Delft aan het boek "Bezorgde vaders; brieven aan onze kinderen; geschreven in de schaduwen van morgen"
.
Mijn gedachten gaan terug naar een jaar geleden. Januari 2010, de eerste dag van het proces tegen Geert Wilders in Amsterdam. Voor het gerechtsgebouw was er een demonstratie tegen die idioterie. Ik ging er heen en parkeerde mijn auto iets verderop, bij de Vrije Universiteit. Toen ik naar het gerechtsgebouw liep, merkte ik plots dat ik me erg beklemd en gespannen voelde. Ik moest terugdenken aan de hete zomer van 1976. Ik was toen een maand in Polen op vakantie met mijn ouders en zussen. Toevallig waren er die weken onlusten tegen prijsverhogingen, maar het dictatoriale regime drukte die de kop in. Overal waar we kwamen hoorden we geruchten en voelden we de spanning. Door dat gevoel van beklemming realiseerde ik me dat ook ìk eigenlijk terecht stond in dat showproces; ik heb alleen het geluk dat ik niet zo bekend en dapper ben als Geert Wilders, maar anders zou ik ook officieel vervolgd worden.
.
Op maandag 6 oktober begon het proces pas echt. Rechter Moors daagde de verdachte Geert Wilders uit om diens standpunten en argumenten nog eens uit te spreken. Maar officieel werd Wilders toch vervolgd omdat zijn uitspraken zo kwetsend, schadelijk en gevaarlijk waren? Als dat klopte, dan lokte de rechter met zijn uitdaging een ernstige overtreding uit. Vergelijk het met een rechter die wil weten of de verdachte een moord heeft gepleegd, en zegt: "Hier heeft u een pistool; zou u nu uw rechterbuurman willen neerschieten?" Eigenlijk weet iedereen dat deze vergelijking niet opgaat; Wilders' uitspraken zijn niet het probleem; de man moet gewoon worden uitgeschakeld. De rechtszaak is één groot theater.
Die avond ging ik ook bij mijn moeder eten, net als op deze maandag. Ze had in de ochtend naar het proces gekeken op de televisie en het had ook haar zwaar beklemd. De manier waarop de rechter Geert Wilders aanpakte, deed haar denken aan de Bezettingstijd. Mijn moeder werd er letterlijk niet goed van, en de huisarts werd er bijgeroepen. Lichamelijk bleek het gelukkig niet erg, maar ze was uren later nog erg aangedaan. Mijn moeder vertelde 's avonds nog meer over de oorlog. Dat er soms bij hun thuis iemand kwam van wie de man in het verzet zat, en die dag was opgepakt of vermoord door de bezetter.
.
Ik heb haar die avond gerustgesteld, gezegd dat de uitkomst van het proces wel zou gaan meevallen. Maar was ik wel eerlijk, of was ik de zorgen aan het verdringen?
.
Ik schreef over deze gebeurtenissen op de website Artikel7.nu. Iemand reageerde met: "Ik heb de oorlog ook meegemaakt met mijn familie. Het is precies zoals die mevrouw zegt".

Dit was een fragment uit mijn bijdrage aan het boek
"Bezorgde vaders; brieven aan onze kinderen; geschreven in de schaduwen van morgen"
geplaatst door André van Delft op 04/04/2011 - verschenen in Trouw
Prijs is 15€ in de winkel (in NL) of bij bestelling bij de uitgever, inclusief verzendkosten.
Het eBook heeft de historische prijs van 9,11€.
 
De uitgever is Durfuitgeverij, du21.nl.
 


09-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afschuwelijke moordpartij in Alphen a/d Rijn

 

ANP − 09/04/11, 15:55

© ap

Veel mensen hebben zaterdag de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn van dichtbij meegemaakt. Zo ook Marjolein Nieuwland, die haar verhaal in kerkelijk centrum De Bron aan de politie heeft verteld.

Nieuwland liep naar eigen zeggen 'nietsvermoedend' door het winkelcentrum toen de gebeurtenissen zich begonnen af te spelen. 'Allemaal mensen kwamen heel hard mijn richting op rennen. Er was paniek en ik hoorde tegelijkertijd doffe schoten, achter elkaar.'

Stelling
'Het was heel onwerkelijk. Ik kon niets zien en dacht: ik ga gauw de Marskramer in. Zij sloten snel de deuren en ik ben achter een stelling gaan zitten.' Daar probeerde Nieuwland haar man te bellen, maar ze kreeg hem niet te pakken. Ook belde ze haar schoonouders.

Vanachter de winkelstelling kon Nieuwland naar buiten kijken. 'Ik zag aan de overkant een vrouw lopen die ik ken. Zij wilde een winkel binnengaan en toen zag ik een lange jongen aankomen die haar in koelen bloede neerschoot. Daarna zag ik hem heel rustig doorlopen en hij schoot nog een keer door de ramen van de Marskramer, waar ik zat. Hij liep richting de Albert Heijn en ik dacht nog: o jee, want ik zag net een vrouw van school met haar drie kindjes nog die kant op lopen.'

Scootmobiel
Enige tijd later durfde Nieuwland de winkel te verlaten. Haar kennis lag dood op straat.  'Ook zag ik een vrouw in een scootmobiel die door haar hoofd was geschoten en bij de Albert Heijn bij de kassa lag een jongen. Ook dood. Later hoorde ik dat dat de dader was.'

Volgens Nieuwland was de schutter een blanke jongen van rond de 25 jaar, gekleed in een camouflagebroek.

Na het incident ging Nieuwland naar huis. Later meldde ze zich samen met haar man en twee jonge kinderen bij De Bron om de politie te helpen. Ze is erg geschrokken. 'Zeker toen hij door de ramen schoot, schrok ik. Maar het is ook heel onwerkelijk, alsof het niet waar is. Het is net alsof je een toeschouwer bent.'

 Bron : Volkskrant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bollywood en een van de mooiste vrouwen ter wereld : Aishwarya Rai

 

De grootste filmproductie ter wereld wordt gerealiseerd in India, waar meer dan 800 films per jaar geproduceerd worden, de zogenaamde Bollywood-cinema. Dat is een samentrekking van Hollywood en Bombay, dat inmiddels al jaren geleden zijn oorspronkelijke naam van voor de Britse bezetting heeft teruggekregen, Mumbai.

De Indische filmindustrie, want dat is het in de echte zin van het woord, heeft niets te maken met de Hollywoodcinema, of de New-Yorkproducties. En er is zeker geen enkele vergelijking met de Franse nouvelle vague,  het Italiaanse neo-realisme, de fantasmes van Fellini, de Zweedse Ingmar Bergmantragedies : de Indiërs zouden op de loop gaan van deze sinistere cinema. Eens buiten de zaal valt er in hun land genoeg vreemde toestanden en miserie te beleven, zodat er weinig behoefte bestaat aan filmisch realisme.

Geen geweld, geen seks, geen grove taal maar wel veel zang en dans, ritmische muziek, mooie mensen, prachtige kostuums en rijke fondantkleuren. De Indische film is even oud als zijn Hollywood-opponent maar heeft nooit een poging aangewend om bekend te worden buiten India. De Hu-inditaal waarin de meeste films gebruik wordt van gemaakt, is ook een barrière.  De thematiek put uit oude mythologische Hindoe en Sanskriet verhalen, verfilmde theaterstukken en vooral romantische komedies vol decente liefde, avontuur, humor en happy ends.

In het bovenstaande fragment ziet u Aishwarya Rai, een gewezen Miss World die inmiddels ee van de top-actrices is in Bollywood en die ook buiten India bekendheid vergaarde.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!