Angeltjes
20-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dan nu : een vossenloopje, een fox-trot

 

Omdat het  niet voortdurend over Gwendolyn Rutten moet gaan

 Deze opname dateert van maart 1936 in Berlijn.  Het orkest Oskar Joost overtuigt door zijn moderne swing sound en heeft duidelijk de invloed ondergaan van Amerikaanse bands. De melodie werd geschreven Nacio Herb Brown voor de film "Broadway Melody of 1936 ", met onder andere Eleanor Powell. Het werd later hernomen in de inmiddels tot klassieker verheven film "Singin' in the Rain" met de betoverende, sensuele Cyd Charisse en Gene Kelly. (hier klikken voor fragment)

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bezigheden van een BUZA minister van lopende zaken

 

Uw minister van Buza, Tjeven Vanackere is op rondreis in de Balkan om de regio beter te leren kennen en om de mensen aldaar te overtuigen, dat het op sterven na dode land B zich tot zijn laatste snik zal inspannen om de Balkenaties binnen de EU te loodsen.

Dat behoort tot de opdrachten van lopende zaken. Wist u dat niet ? De begicist Vanackere & C° doet er  in eigen land stiekem alles aan om niet in te gaan op de zwakke vraagjes van de NV-A voor meer autonomie voor Vlaanderen, maar in het moslimland Kosovo gaat hij de Grote Jan uithangen en de begrijpende Tolero die pronkt met andermans geld.  Vanackere is zoals de huisvader die zich in gezelschap ontpopt tot een vrolijke en sympathieke Frans doch die thuis optreedt als een tirannieke ijzervreter.

Over Kosovo lezen wij dit pittige beschrijvinkje bij Wikipedia. Wij citeren onder voorbehoud :

In Kosovo is mensensmokkel een groot probleem. Het is naast andere Balkanlanden een 'doorvoerhaven' voor de smokkel van meisjes en vrouwen naar West-Europa voor seksuele exploitatie of gedwongen werk. Ze worden ook in Kosovo gebruikt. In 2004 concludeerde Amnesty International, dat de aanwezigheid van internationale vredeshandhavers dit probleem heeft verergerd. Troepen van de Verenigde Naties en de NAVO gebruiken gesmokkelde vrouwen en meisjes voor seks en zijn soms zélf bij de smokkel betrokken. Sommige meisjes zijn nog maar elf jaar. De meisjes en vrouwen komen uit Moldavië, Bulgarije en Oekraïne en worden in Kosovo verhandeld en misbruikt. UNMIK heeft verschillende maatregelen genomen om hier iets tegen te doen, waaronder het instellen van een hulplijn voor slachtoffers. De OVSE concludeerde in 2006 en 2007, dat de autoriteiten in Kosovo nog steeds weinig ondernamen om de smokkel van mensen te bestrijden. Slachtoffers kregen onvoldoende bescherming, werden vervolgd of bedreigd met vervolging. Mensensmokkelaars gingen vaak vrijuit.

De belgische minister heeft gevraagd dat de Kosovaarse regering er zou op toekijken, dat niet té veel van haar landgenoten naar het land B zouden emigreren, alstublief.  En de Kosovaren hebben dat op hun islamzieltje beloofd. 

En dan nu terug de bunker in, Korporaal Vanackere om de oorlogsstrategie voor Libië verder uit te werken met Veldmaarschalk De Crem.  Wanneer stuurt het sympathieke land B militaire specialisten, zoals Groot-Brittannië, om de Libische rebellen bij te staan ?  Het land B als Nato-slaafje voor het vuile werk.

Herinnert u zich nog, beste lezers,  de video die wij voor enkele weken vertoonden over een ex CIA-man die vertelde over de grote problemen om met deze ongedisciplineerde gekken samen te werken ?  Het dwaze land B heeft zich in een uitzichtloos militair avontuur gestort op aanstoken van enkele oorlogszuchtige ministers (Leterme, De Crem en Vanackere) die in het Libische conflict een mogelijkheid ontwaarden om het geschonden belgische blazoen op te poetsen. Dergelijke kerels zouden nooit meer verkiesbaar mogen zijn. Ze weten niet wat ze doen, maar ze zijn wel aartsgevaarlijk.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gwendolyn Rutten krijgt haatmail : oei, oei ...

 

Gwendolyn Rutten, kamerlid voor Open VLD, wil dat Bart De Wever een standpunt inneemt over de haatmail die andere politici vaak krijgen als ze kritiek geven op de N-VA. Rutten werd onlangs zelf bedolven onder minder fraaie mails vanuit N-VA-hoek. Dat gebeurde enkele weken geleden nadat ze in een opiniestuk N-VA'er Vic Van Aelst op de korrel nam. Die pleitte voor het afschaffen van de Franse lessen en Rutten zei daarover in haar opiniestuk dat dit een vorm van racisme is.

Uiteraard mag zij, de grote liberale politica, overtuigde flaminganten beschuldigen van "racisme", als die zich afzetten tegen de Franse taal en dito imperialistische mentaliteit. O wee, als dan een deel van de publieke opinie zich tegen haar keert : dat zijn dan haatbollen die reageren, racisten. 

Het mens Rutten is zo ijdel als de pest, zij denkt dat alles haar  is toegelaten omdat ze in de Kamer zetelt met haar lange tenen en haar oppervlakkig gewauwel. Ze wil elke dag in de pers, want zij is zo'n boeiende vrouw : welnu als zij graag aandacht heeft, dan moet ze het er bijnemen dat die aandacht ook negatief kan zijn. 

Bart de Wever, die al maanden geen enkele politieke stelling inneemt, zal zich haasten om verantwoordelijkheid op te nemen voor lieden die Vic van Aelst bijspringen. Trouwens de NV-A heeft direct Van Aelsts voorstel om het Frans als tweede taal  af te schaffen in het onderwijs, gekelderd. Rutten, je brengt me zelfs niet in verleiding om een goedkoop rijmpje te schrijven op je naam. Wat rijmt er nu op ijdele Rutten ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa, stop eens met verstoppertje spelen

 

Griekenland kan zijn schulden niet afbetalen. Waarom doen politici net alsof het land dat wel kan?

Door Marike Stellinga @ Elsevier

Op de financiële markten en onder Europese politici wordt het vermoeden steeds sterker dat Griekenland niet al zijn schulden kan afbetalen. Dit ondanks de hulp van Europa en het Internationaal Monetair Fonds.

Wat gebeurt er als Griekenland de officiële status krijgt van wanbetaler? Voor de overheidsfinanciën is het in eerste instantie een zegen. Als Griekenland bijvoorbeeld met zijn schuldeisers overeenkomt nog maar 50 cent van elke euro schuld terug te betalen, is het land verlost van de immens hoge rente- en aflossingsverplichtingen.

Molensteen
Daarmee is de kous niet af. De Griekse overheid krijgt te maken met een nieuwe financiële molensteen: het redden van de Griekse banken. Pakweg de helft van de overheidsschulden is in handen van de eigen banken. Die banken lijden dan grote verliezen.

Ook in de rest van Europa krijgen banken verliezen te verwerken. Vooral de Duitse banken zijn kwetsbaar. Nederlandse banken hebben zo’n 3 miljard euro aan Griekenland geleend. Wellicht moeten sommige Europese overheden hun banken weer helpen met kapitaalinjecties.

Riskant
Een Grieks bankroet is een naar en riskant scenario. Maar het is te prefereren boven de oplossing die Europa tot nu toe koos: veinzen dat Griekenland zijn schulden wel kan afbetalen en de schuldeisers van Griekenland volledig schadeloos stellen.

Waarom? Omdat die aanpak het onverantwoordelijke gedrag beloont van de Griekse regering en van de banken die geld aan het land leenden.

Straf
Valt de eurozone uit elkaar als Griekenland zijn schulden niet helemaal afbetaalt? Welnee. Griekenland zal alleen nog jaren als straf een veel hogere rente moeten betalen als het land geld wil lenen. Prima, toch? Daar heeft de Nederlandse overheid geen last van.

De eurozone maakt juist meer kans om te overleven als Griekenland en zijn schuldeisers niet worden gered. De rekening neerleggen waar die hoort - bij degenen die er een rotzooi van maakten en daar jarenlang lekker van profiteerden - kan Europese burgers zoals de Finnen en de Duitsers het gevoel geven dat de eurozone geen bodemloze put is waarin zuinige landen hun geld mogen storten.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskee in wording in Charleroi mishandeld : een incidentje

 

In Charleroi zijn vermoedelijk autochtone jongeren aan het werk geweest in een gebouw waar een moskee moet komen. Ze hebben er een varkenskop achtergelaten en een opschrift aangebracht: "Hier rust Mohammed". Op de muren van het gebouw in de deelgemeente Lodelinsart stond een slogan die zei dat de islam een gevaar is en Mohammed een pedofiel. De muren waren ook besprenkeld met bloed.

Een afkeurenswaardig incidentje. 

bron : de verontruste media


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims willen manifesteren tijdens Brits prinsenhuwelijk

 

De radicale islamitische groepering 'Muslims against crusades' wil het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton verstoren. Ze eisen dat William en zijn broer Harry zich terugtrekken uit het leger.

De moslimgroep noemt het Britse rijk "tiranniek" en de Britse koninklijke familie "een vijand van Allah en zijn boodschapper". Ze willen protesteren tijdens de huwelijksdag op 29 april, maar ze hebben geen toestemming gekregen van Westminster Abbey.

De politie heeft het centrum van Londen en Westminster Abbey al helemaal onderzocht op zoek naar explosieven. De route die het koninklijk gezelschap zal volgen, is ook helemaal uitgekamd.

Dat zou je als buitenlander eens moeten probeen als een van die woestijnpotentaten een feestje geeft.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen woorden maar daden

 

 

 


19-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : schandalig
Klik op de afbeelding om de link te volgen

schandalig is het, ik ben een alleenstaande mama, zit met spieraandoening die niet erkend wordt ! Overal waar ik kom (gemeentehuis, ocmw,..) en ik vraag hulp, word ik van kastje naar de muur en terug naar kastje gezonden! '

Achmed en z'n familie' krijgen hier alles, krijgen gratis (jaar) fitness, gratis fietsen,... Als ik ga krijg ik niks??  Zal toch nog eens naar gemeente gaan en m'n naam laten veranderen in Achmed, dan krijg ik mss ook zoveel!? Ik kan een boek schrijven over ocmw ! Blijkbaar zijn ze er alleen om vluchtelingen te helpen, als vlaming krijg je hier just nikske!  Toch wel, hongerloon. Ge moet bij mij niet meer afkomen met ocharme die mensen en ocharme die kindjes.  Bij ons komen ze zelfs gratis brood halen bij de bakker. Maar die mensen rijden wel met een dikke vette audi, en hebben nog een villa in hun land van herkomst.  

Zendt uw kind eens, ge zult nog geen schele pistolet meekrijgen. En degene die ocharme zeggen, hoop ik dat jullie eens hulp nodig hebben, kunt ge zelf ervaring opdoen, ge zult dan wel anders piepen.  Als ge geen hulp (ocmw,.. ed ) nodig hebt (geld genoeg) dan kunt ge niet uit ervaring spreken!  

Zal hier schoon worden als onze kindjes groot zijn! Tegen dan is er geen pensioengeld en/of leefloon meer voor onze kinderen, ze moeten nu maar 1 dag werken en krijgen dan recht op pensioen. Degene die dat normaal vindt, heeft toch een serieuze
knobbel in z'n hersenpan.

Groetjes gefrustreerde mama. 

Dit bericht kwam binnen als reactie op een stukje van 15.09.08 over de invoering van de sharia in GB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populisme troef : eigen Euro-volk eerst, madammen met dikke prammen vooraan

 

Op weg naar de Euro-Praatbarak

 

Iedere EU-burger heeft sinds 1979 de kans om te stemmen in Europese verkiezingen en zijn EP-lid te verkiezen. Maar de verkiezingsregels zijn essentieel dezelfde gebleven sinds de oprichting. Andrew Duff (ALDE = liberale fractie o.l.v. Guynokkio) vindt dat de tijd rijp is om de electorale procedures te hervormen, om zo de populariteit en legitimiteit van het EP te vergroten en zo een sterker en meer populair leiderschap te verzekeren. De commissie voor constitutionele zaken heeft vandaag het voorstel van Duff goedgekeurd. Het voorstel wordt waarschijnlijk gestemd tijdens de plenaire in juni. Er is een amendement nodig over een clausule in het Verdrag van de EU om het nieuwe systeem in te voeren tegen de volgende verkiezingen van 2014.

Wat zal er veranderen?

Duff stelt in zijn verslag een pan-Europese lijst voor van 25 kandidaten, gebalanceerd op geslacht en nationaliteit, waar ten minste een derde van de lidstaten in vertegenwoordigd is. Als de voorstellen in wetten worden omgezet, zullen tijdens de volgende Europese verkiezingen, in 2014, 751 nationale EP-leden verkozen worden plus een extra 25 EP-leden die zullen verkozen worden op een pan-Europese lijst. "De verkiezingen zullen een Europese dimensie krijgen, wat ze nu missen", stelt Duff.  Deze lijst zal een halfopen lijst zijn, wat betekent dat de kiezers zullen kunnen kiezen tussen een lijststem of stemmen voor individuele kandidaten op eenzelfde lijst.

De hervorming om EU-populariteit te doen stijgen

Duff ziet deze hervorming als een gelegenheid om de mensen aan boord te krijgen die "opgegeven hebben voor de nationale politieke partijen." De introductie van de transnationale lijsten zal de bestaande EU-partijen, die nog niet toegelaten zijn om campagne te voeren, omvormen tot echte campagneorganisaties. Hun kandidaten zullen steun en rekrutering zoeken in verschillende lidstaten en dat moet de "Europese dimensie van de verkiezingen aanwakkeren."  Met andere woorden : puur populisme

De 25 kandidaten van de transnationale lijsten zullen hoogstwaarschijnlijk Europese politici zijn met leidinggevende functies of Europese beroemdheden die niet rechtstreeks iets met de politiek te maken hebben, "het kan nuttig zijn om het EP wat te kruiden met opvallende mensen om het publiek mee te krijgen", aldus Duff. Televisievedettes, filmacteurs, madammen met dikke prammen, enz.

Mogelijke kritieken…

Op de kritiek dat nationale politieke partijen benadeeld zouden worden antwoordt Duff dat de Europese politieke klasse mee moet met haar tijd: "Tot zover zijn nationale parlementsleden er niet in geslaagd om de Europese burgers te koppelen met de EU. Het is tijd voor verandering!" Ook vindt de rapporteur niet dat kleine lidstaten benadeeld zullen worden, "de EP-leden vertegenwoordigen burgers en geen staten. Met het nieuwe schema zullen kiezers de keuze krijgen om te stemmen voor kandidaten van een andere nationaliteit, en de idee dat alle van de 25 EP-leden Duitsers zullen zijn is absurd." Dat laatste durven wij betwijfelen : 25 frisse Fritzen en Helga's in afwachting van 25 Toerken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*De menschen* zijn het zo beu ...

 

Deze middag is in het politiekantoor van de Unolaan in Deurne een verdachte die uit de gevangenis van Nijvel was aangevoerd, ontsnapt. Op zich geen wereldgebeuren.  Er wordt met "man en macht" en met een helikopter naar de wandelaar gezocht.  Dit staat te lezen in de Gazet van Antwerpen.

Wij halen dit feit vooral aan, om de lezerreacties weer te geven.  Die zeggen wel een en ander over hoe de bevolking reageert op dergelijke feiten en die verklaren ook de houding tegenover de overheid.

hilde devos WIJNEGEM, 19 april '11 om 16:55 Ongepast?

raar raar maar wij wonen hier aan het rivierenhof en hebben niets van helikopter gehoord of gezien bestaan er geluidloze en onzichtbare helikopters?
ID=880692 / GEBRUIKER=95063
13/14
bomberos . BRASSCHAAT, 19 april '11 om 16:48 Ongepast?

Dat is juist Willy Bellens maar dit kost voor de belastingbetaler weeral handenvol geld. Weet je wat een helikopter inzet kost?
ID=880688 / GEBRUIKER=1114194
12/14
Willy Bellens DEURNE, 19 april '11 om 16:42 Ongepast?

Veel reacties op bitter weinig informatie. Vitten op is o zo gemakkelijk...
ID=880680 / GEBRUIKER=299801
11/14
Karel Degrote HOBOKEN (ANTWERPEN), 19 april '11 om 16:41 Ongepast?

Zoiets kan alleen in het belgisch APENLAND
ID=880678 / GEBRUIKER=947536
10/14
roger Van Deun TURNHOUT, 19 april '11 om 16:32 Ongepast?

Allé : We worden voor de zoveelste keer nogmaals belachelijk gemaakt in het buitenland !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ID=880668 / GEBRUIKER=341578
9/14
Domien Stevens ANTWERPEN 1, 19 april '11 om 16:18 Ongepast?

Klotenland D.Stevens
ID=880651 / GEBRUIKER=5384
8/14
hugo gillis WILRIJK (ANTWERPEN), 19 april '11 om 16:15 Ongepast?

zoals gewoonlijk, verdachte spoorloos, zit een beetje verder een pint te drinken en mee te zoeken. ha ha ha.
ID=880648 / GEBRUIKER=932605
7/14
Marc N BORGERHOUT (ANTWERPEN), 19 april '11 om 16:06 Ongepast?

Wreed domme flikken in Deurne daar, ben daar opgegroeid, maar goed ze zijn zo goed als overal dom tegenwoordig. Hoe kan zo iemand zomaar ontsnappen alléé ... maar een gewone Belg heeft niks anders als last indien je daar binnen stapt of wordt tegen gehouden door die idioten ! Weeral nog maar eens voor de zoveelste keer SCHANDE hier in dit land, ik zeg het nog is, enige oplossing, massale Burgeroorlog en we kuisen zelf gewoon alles op !!!!
ID=880636 / GEBRUIKER=982881
6/14
ervoor erna MORTSEL, 19 april '11 om 15:59 Ongepast?

Belgie heeft opendeurdagen....de gevangenissen hebben opendeurdagen en nu nog de politiekantoren,deuren eens laten nakijken???Maar die zijn rapper open om ze buiten dan binnen te laten.Een klein landje MAAR met GROTE PROBLEMEN.Misschien de fout van N-VA?
ID=880629 / GEBRUIKER=1173674
5/14
Francis Dewitte DEURNE, 19 april '11 om 15:49 Ongepast?

Het wordt hier plezanter met de dag...
ID=880624 / GEBRUIKER=376915
4/14
rené keegan EDEGEM, 19 april '11 om 15:18 Ongepast?

waarom zoveel nutteloze kosten doen ? na een ondervraging word je hier toch vrijgelaten !
ID=880580 / GEBRUIKER=339337
3/14
Wim Duytschaever DEURNE, 19 april '11 om 15:13 Ongepast?

Moa, de politie van Deurne. Das altijd lachen!!!
ID=880573 / GEBRUIKER=149576
2/14
jan zonder vrees ANTWERPEN, 19 april '11 om 15:06 Ongepast?

ontsnapt ontsnapt, zoals gewoonlijk is de verdachte gewoon rustig buiten gewandeld.
ID=880559 / GEBRUIKER=95547
1/14
Mien Ondelin ANTWERPEN, 19 april '11 om 14:49 Ongepast?

Ze hebben duidelijk hun les nog niet geleerd! Dat ze hulp krijgen van de politie die op de E313 staan te flitsen!
ID=880530 / GEBRUIKER=348562


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Vlamingen zijn geen revolutionairen*

 

 

Jan Verroken (1917) heeft blijkens zijn interview in 't Pallieterke van 20 april 2010 nog niets van zijn strijdbaarheid verloren. De gewezen CVP-fractieleider die in 1968 na een striemende redevoering in de Kamer de regering Vanden Boeynants, tot ontslag dwong en een tiental jaar later  ten tijde van het Egmontpact opnieuw fel van leer trok tegen de zoveelste Vlaamse nederlaag. Enkele uittreksels uit dit vraaggesprek.  Voor het vervolg, moet u naar de krantenwinkel.

't P : Hoe bekijkt u met uw geschiedkundige en politieke kennis de politieke crisis van nu ?

Jan Verroken : Ze hebben zich allemaal in een zakstraatje laten drummen en ze gaan er nooit meer uit geraken. Vanaf ik door De Wever hoorde zeggen, dat hij wou zoeken naar een compromis, dacht ik dat.  Er zijn problemen waarvoor je een compromis moet maken, maar er zijn ook problemen die niet vatbaar zijn voor compromissen. Alle miserie van nu is het gevolg van compromissen. Ze zitten nu met de kwalijke nageboorte van Hertoginnedal en Egmont. Wie heeft de francofone lijsten toegelaten in Vlaams-Brabant ? Egmont :   in een valse nastoot hebben ze dat geregeld.  Egmont viel en ze hebben in '79 voor de Europese verkiezingen, in principe per gemeenschap georganiseerd, nog vlug franstalige kieslijsten in Vlaams-Brabant toegelaten.  Nu zitten ze emee. Er zijn zaken waarover geen compromis te maken is en je moet dat zeggen : "Heren, hier gaan we de grondwet toepassen".  De grondwet zegt dat de kiesdistricten de gemeenschapsgrenzen niet mogen overschrijden. En daarmee is BHV meteen opgelost.

't P : Dus de Vlaamse politici mogen geen compensaties voor de splitsing van BHV aanvaarden ?

Jan Verroken : Neen. Zeker niet. Door die compromissen zijn we op onze knieën door de geschiedenis gesleurd. En de francofonen hebben een air alsof ze evangelisten zijn. Wij zouden dat eens moeten omkeren. Wij zouden de francofonie en de Walen eens moeten behandeld hebben zoals zij ons behandelen : hen honderd jaar op de knieën laten kruipen. Voor het verkrijgen van een Vlaamse universiteit hebben wij honderd jaar moeten kruipen. En telkens er een Vlaams probleem is, zijn ze daar met de belgische vlag. De francofonen hebben alle belgische symbolen gecompromitteerd. De grondwet moet je toepassen, dat is alles. En als de grondwet je niet aanstaat, moet je hem herzien. Je moet het spel correct spelen.

't P : Maar in het buitenland hangen ze wel een ander beeld op, alsof de Vlamingen de franstaligen onderdrukken.

Jan Verroken : Laat ze maar naar het buitenland gaan, wat moeten ze zeggen ? Die Vlaamse extremisten willrn de grondwet toepassen ? Zij hebben de grondwet toch ook gestemd ? Met de franstaligen moet je opletten, van zodra je de deur opent, ben je bestolen. Hoeveel honderdduizenden Vlamingen zijn er naar Wallonië verhuisd ? Wat hebben de Walen daravoor gedaan ? Hebben ze daarvoor het personalisme toegepast ?  Zolang belgië bestaat, is in Wallonië het territorialiteitsbeginsel toegepast : pour les Flamands la même chose. Waarom hebben wij in Vlaanderen niet hetzelfde toegepast met de franstaligen : voor de Walen hetzelfde ?

't P : U was tegen de faciliteitengemeenten ?

Jan Verroken : Ik ben tegen dat artikel 7.  Ik ben er zeker van dat de meerderheid dat nooit heeft gelezen. Artikel 7 is een monster van een wetgeving. Het krioelt van tegenspraken en onverenigbaarheden. Want voor 3 van de 6 gemeenten mag je de kennis van het Frans niet vragen bij de aanwerving.  Dat is een contradictie met de taalwet. Dat is een ander probleem nu. Egmont is eigenlijk doorgevoerd op gebied van kiesrecht : een kiesrecht in Vlaams-Brabant.

't P : de faciliteiten zijn nu nog een probleem.

Jan Verroken : Wet je dat de taalgrenswet en de taalwet besproken en geformuleerd zijn in de Kamer in een comissie met francofone meerderheid die dat gestemd heeft. Met twee franstalige ministers waaronder Arthur Gilson.  Dat is het bewijs dat er met franstaligen afspraken te maken zijn als je op het standpunt van wederkerigheid staat, geen twee maten en geen twee gewichten.  Ik heb in het verslag mogen zetten dat dàt het uitgangspunt is : gelijkheid en wederkerigheid. En als je zo redeneert dan zitten ze vast. Wat doe je als mensen zich in Wallonië vestigen ?  Er zijn ooit eens twee Vlamingen verkozen -via apparentering- in de Waalse Ciultuurraad. Ze zijn nooit binnen gemogen. Ze werden manu militari de toegang versperd en het arrondissement Nijvel werd van Brussle afgesplitst. Al die Vlaamse staatslieden hebben we toen niet gehoord. Zou Di Rupo daar iets van weten ? Ik vraag het mij af. Mijn ketterij is : gelijkheid en wederkerigheid en daarbuiten is geen solidariteit mogelijk. 

't P : Er gaan meer en meer stemmen op om belgië te splitsen. Is dat de oplossing ?

Jan Verroken : Maar dat zal gebeuren. Niet langs Vlaamse weg, langs de andere weg.  Wat houdt belgië samen ? De Vlaamse aanwezigheid in Brussel en de transfers.  De dag dat Brussel en Wallonië de transfers niet meer nodig hebben, is het gedaan, en niet vroeger.  Die transfers, dat is de sociale wetgeving, de solidariteit noemen zij dat.  Een geleerde madam uit Antwerpen (nvdr Angeltjes : Bea Cantillon) vertelt geleerde leugens : "hoe meer er verdeeld wordt, hoe beter". Hadden wij al tien jaar over die 8 miljard euro per jaar kunnen beschikken in Vlaanderen, hadden we veel solidariteit met onze mensen kunnen hebben, hadden we in ons land veel armoede verdreven.

't P : Volgens u zullen de franstaligen belogië splitsen ?

Jan Verroken : Ja. Vlamingen zijn geen revolutionairen.

Tot zover enkele (lange) fragmenten uit dit gesprek. We gaan niet met alles wat Jan Verroken beweert, akkoord, maar we zijn wel aangenaam verrast door een aantal pertinente vaststellingen van deze Vlaamsgezinde ex-CVP-er, een collega op Seniorennet. En wij wensen hem nog vele jaren vruchtbare observatie en kritiek toe op de huidige politieke bollenwinkel.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linx verkeert in paniek : er doemen overal Ware Patriotten op

 

De Standaard opent brede kolommen om een linxe journalist van de NOS, Rinke Van den Brink, uitgebreid te laten lamèren over het gevaar waarmede de extreem-rechtse en populistische partijen Europa bedreigen . De laatste loot aan de zwarte tak wordt gevormd door de Ware Finnen, voorafgegaan door de PVV in Nederland, de FPÖ in Oostenrijk, Vlaams Belang in Vlaanderen, Sverigedemokraterna in Zweden, FN in Frankrijk, de Lega Nord in Italië, enz.

Hoe is dit toch mogelijk, dat de mensen zo ondankbaar kunnen zijn ?  De nationale en Europese regimepartijen hebben zich de voorbije decennia zwaar ingespannen om de stem van de protesterende burgers te smoren : de democratie kon toch niet beter beschermd worden dan door ze uit te schakelen. Zolang ze maar niet misbruikt zou worden door andersdenkenden die de vrijheid en eigenheid propageren. Stel u voor !  Het goede leven dat opgebouwd was door noeste Europese arbeid wordt door de grote, traditionele partijen zwaar op de proef gesteld, door tientallen miljoenen ongeletterde economische migranten en tafelschuimers de sociale kassen te laten leegplunderen. Zij zullen later voor onze kinderen zorgen. Echt waar, die mensen hebben dat in zich : zij stammen uit koeltoeren waar solidariteit en delen met anderen een traditie is. Zeker als alles op is.

Tegelijk werd/wordt een zogenaamde godsdienst triomfantelijk binnengehaald,  die regelrecht uit de middeleeuwen stamt en die dagelijks tonnen bloed laat vloeien. So what ?  Linx is tuk op ideologieën die bruut geweld en onmenselijk gedrag als normaal beschouwen.  Eerst de maatschappij ontwrichten en ze dan herinrichten.

En nog, en toch zijn de burgers ondankbaar voor al deze schitterende prestaties van Linx & C°, zowel in de lidstaten als aan de top van de Unie, die geleid wordt door geen enkele verkozene.Bij wijze van experiment, dat het zonder democratie ook kan.  Die islamieten hebben verdorie gelijk : de ongelovige honden zijn ook ondankbare honden. 

Linx zorgt voor een maatschappij die van wieg tot graf bepaalt, dat we beschaamd moeten zijn over ons verleden, onze taal, onze cultuur, ons heteroseksueel gedrag, onze blanke huid, onze christelijk-humanistische beschaving en ons goede sociale leven dat we onder mekaar hadden/hebben opgebouwd. Linx heeft godverdorie het schuldbewustzijn van de christenen overgenomen, om zijn eigen Rijk van het Kwade te stichten. Linx heeft geen moraal, geen geweten en gebruikt alle middelen om linx te kunnen blijven. 

Linx wil ons herkneden voor ons eigen goed : de echte culturen bevinden zich in Prachtlanden waar symfonische concerten klinken als kalasjnikov-salvo's begeleid door het gejammer van muezzins.  In onze scholen worden de triomfen uit de Westerse geschiedenis gebanaliseerd en herleid tot schandelijke zegetochten van misselijk egoïsme.  Biologie gaat Darwin uit de weg : zo worden de aanhangers van de islam niet gefrustreerd en tegelijk blijft het natuurlijke heteroseksueel wangedrag onbesproken en kan geruisloos de homoseksualiteit als een valabel eveneens onbesproken alternatief verpakt worden. Linx is sluw, holala ! Linx heeft eigen openbare omroepen die ons laten lachen op commando met vieze kleuterpraat en ons voorhouden, dat we het linxe pad moeten volgen, willen we er bijhoren.

Nu met de opkomst overal van rechtse smeerlapen, moet dringend overlegd worden hoe de Europese mastodont, de EU, opnieuw de karwats kan hanteren over de 500 miljoen burgers die één gedachte moeten koesteren, één ideaal hoog houden : het leven heeft pas zin als we de Unie dienen en ons niet verzetten door naar meer vrijheid en eigenheid te streven. Het is wel uitermate vervelend, dat net nu de putten van de schuden dieper zijn dan de heuveltjes van de welvaart doen vermoeden.  Er is nauwelijks genoeg om zelf wat te graaien en de vriendjes aan het lijntje te houden. Dat is sneu en koren op de molen van rechtse oproerkraaiers.

U kan dit alles nalezen in De Standaard, de kwaliteitskrant van het  belgische regime (zij het minder nadrukkelijk en valer van kleur dan bij Angeltjes).  As u een ordinaire en verkorte versie prefereert, dan moet u De Morgen kopen (wat wij niet aanbevelen) daar heeft Hugo Concentratiecamps vandaag een artikeltje gekotst over de verrechtsing van Europa dat geschreven lijkt met de sappen uit Hugo's aardappelzak-lichaam : zijn schrijftalent wordt verdrongen door zijn fascistische onverdraagzaamheid. Linx verkeert in paniek.

Ray

De Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eyskens wordt voorop gestuurd door CD&V

 

Oud-premier Marc Eyskens roept in de krant Het Laatste Nieuws zijn partij CD&V op om het onvermijdelijke onder ogen te zien: "Laat de N-VA vallen, liever nu dan laat. De Wever is een demagoog die we te slaafs hebben gevolgd". De staatshervorming kan volgens hem toevertrouwd worden aan het parlement.

Eyskens vindt het geen goede zaak dat de N-VA als grootste partij niet in de regering zou zitten, maar voor hem is het duidelijk dat we afstevenen op een dergelijke situatie. Voorzitter Bart De Wever heeft tien maanden gekregen om een compromis te sluiten, vindt Eyskens, die daarmee als eerste van zijn partij dezelfde conclusie trekt als sp.a en Open Vld.
 
Voor Marc Eyskens kan men niet langer op een regering blijven wachten. "Vertrouw de staatshervorming aan het parlement, kleef daar een deadline op - twee jaar bijvoorbeeld - en laat het lot van de regering daarvan afhangen", vindt de oud-premier. Hij pleit er ook voor om N-VA nu te dumpen en niet te wachten tot na het zomerreces, wanneer de stembusslag in het vaarwater zou komen van de lokale verkiezingen.

Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatsmanschap : wek de illusie niemand uit te sluiten

 

In het wekken van de illusie, niemand uit te sluiten, heeft Bart gefaald.

Zijn afschilderen en bekladderen van Vlaams Belang-kiezers als marginalen maakt van hem een onderhuids bedeesde bedelaar om Belgicistische gunsten, een zelfverklaarde mindere tegenover de Waalse elite, een boerken dat een plastron gaat kopen om in het kasteel binnen te mogen en dat zijn  pet afneemt,  alvorens de linkse kerk te betreden.

Het was maar een halve man die slechts voor de helft opkwam.

Er zijn twee dingen in dit land die niet werken om iets te bereiken: 

1) een deel van je eigen landsdeel negeren, de Walen doen dat niet.

2) hopen op de objectiviteit van de openbare omroep en denken dat die je neutraal zal behandelen :  als overtuigde Vlaming met rechtvaardige eisen.

Misschien hebben de VRT' ers van begin af aan gezien dat De Wever  die mensen zou uitsluiten, die 'ondemocratisch' zijn in hun zendersogen. Nuttige idioot met academische titel. Begraaf die DVD's met je optredens bij de slimste mens in de tuin van je nieuwe huis Bart, je werd gebruikt. Groen lachen geblazen, we zullen het later nog eens Besien, hé.

Jade

PST : Moeten de Vlamingen nu geen verwijlintresten aanrekenen aan De Wever? Is ie nu opgekomen om het beste voor Vlaanderen te bekomen,  of enkel voor zijn beate goedgelovige achterban die zich te pletter lacht met de kinderlijke VRT-programma's ? Dat krijg je als Woestijnvissers in politieke wateren hun hengel uitgooien.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg maar niets over Berlusconi

 

De Finse uitgeverij Sanoma heeft zowel in België als in Nederland het hoogste bod op de tv-groep SBS gedaan. De Persgroep, die ook in de race was om de zender over te nemen, zou de handdoek in de ring gegooid hebben wegens de hoge geboden bedragen.

Sanoma, dat geleid wordt door CEO Aimé Van Hecke biedt in België samen met mediagroep Corelio en de holding achter het productiehuis Woestijnvis, De Vijver. In Nederland werkt de uitgever samen met mediamagnaat John de Mol.

Het leek er eerst op dat Sanoma een eigen bod zou doen op de Belgische en Nederlandse SBS-zenders, maar voor het Belgische deel sluit de Finse groep zich nu aan bij De Vijver en co.

De Vijver - onder meer in handen van Wouter Vandenhaute - is eigenaar van Woestijnvis, dat voor een kwart eigendom is van Sanoma. Woestijnvis en Sanoma geven samen Humo uit. De Finnen geven onder meer ook Flair en Libelle uit.

Het ziet er knap uit : de  greep van de linxe kapitalisten op de media dankzij de onderlinge verwevingen, verstevigt zich.  De openbare omroep die door zijn strakke personeelsstatuut en syndicaal gestuurde staatsstructuur aan de basis ligt van het heengaan van de beste televisiemakers, heeft op deze wijze het touw aangereikt aan de clevere boys van Woestijnvis, die nu de VRT langzaam kunnen wurgen. Het is niet erg : het gebeurt met onze centen.

Ray 

Bron : Clint


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gaat goed met onze nationale schuld

 

 

SCHULD OP 31.03.2011

 

FEDERALE STAAT
 € 346,8 miljard

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Troonprins en het vrouwtje zingen voor u

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongarije heeft nieuwe grondwet

 

Het Hongaarse parlement heeft maandag een nieuwe grondwet voor het land goedgekeurd. De oppositie was het niet eens met het voorstel voor de nieuwe grondwet en had een boycot afgekondigd. Volgens de Hongaarse regering stelt de nieuwe grondwet het land in staat om de overgang van communisme naar democratie te voltooien, een solide economische basis te leggen en corruptie te voorkomen.

Macht
De oppositie is van mening dat de regering met behulp van de nieuwe grondwet meer macht naar zich toe kan trekken. Ook zouden volgens de oppositie en mensenrechtengroeperingen zoals Amnesty International burgerrechten in het gedrang komen.

Zo bevat de nieuwe grondwet een verbod op het homohuwelijk. Ook worden foetussen beschermd vanaf het moment van verwekking. Volgens critici is dit een eerste stap richting restricties of een verbod op abortus.

Meerderheid
De regering van premier Viktor Orban beschikt over een tweederdemeerderheid in het parlement, waardoor de aanname van de nieuwe grondwet vooraf al zo goed als zeker was.

Uiteindelijk werd de grondwet met 262 ja-stemmen aangenomen, 44 parlementariërs stemden tegen. Twee van de drie oppositiepartijen namen geen deel aan de stemming of aan de debatten die eraan vooraf gingen.

Europarlement  

Eurocommissaris Neelie Kroes gaat bekijken of de EU-regelgeving op het gebied van vrijheid en verscheidenheid van media aanpassing behoeft. Haar woordvoerder heeft dat maandag gezegd.

Kroes doet dit op aandrang van het Europees Parlement. Dat vroeg de Europese Commissie vorige week om te proberen de omstreden Hongaarse mediawet alsnog veranderd te krijgen. Ook drong het aan op nieuwe wetgevende voorstellen om Europese media te beter te beschermen.

Hoge boetes
De Hongaarse wet verplicht media 'evenwichtig' te berichten. Doen ze dat niet, dan kan een toezichthouder hoge boetes opleggen. Deze Mediaraad bestaat volgens Europarlementariërs uitsluitend uit politieke geestverwanten van de regerende Hongaarse Fidesz-partij. Hongarije probeert op deze manier onwelgevallige berichten uit de media te houden, vindt een meerderheid van het Europarlement.

Hongarije - momenteel ook EU-voorzitter - heeft de wet eerder onder druk van Kroes op enkele onderdelen aangepast, maar de Mediaraad bleef daarbij buiten schot.

Kluitje
Kroes is volgens haar woordvoerder niet van plan de Hongaren tot nieuwe concessies te dwingen, omdat zij nu voldoen aan de EU-regels. Wel zal de eurocommissaris de bestaande EU-regelgeving op mediagebied nog eens onder de loep nemen.

GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini vindt dat Kroes het Europarlement "met een kluitje in het riet stuurt". Met haar weigering te proberen de Hongaarse wet van tafel te krijgen "pakt ze het signaal van het Europarlement niet op", aldus Sargentini.

Bron : BN / de stem


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.No-go zone

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.President Dweil ; Vluchtelingenprobleem niet overdrijven

 

Het Verdrag van Schengen verbiedt Nederland  (en België) om Tunesiërs aan de grens tegen te houden. Ons land moet dan ook zo snel mogelijk, samen met de 24 andere ondertekenaars, het verdrag aanpassen

President van de Europese Unie (EU) Herman Van Rompuy zegt dat landen de situatie omtrent Tunesische vluchtelingen niet moeten 'overdrijven'. Van Rompuy geeft toe dat er sprake is van een massale toestroom, maar de gevolgen hiervan moeten niet uit hun verband worden getrokken.

Treinverkeer
Volgens Van Rompuy hebben Italië en Frankrijk 'tot dit moment' geen Europese regels overtreden. Hij benadrukt echter dat het gevaar bestaat dat de landen 'de waarden van de Schengenzone niet respecteren'.

Eurocommissaris Cecilia Malmström (Interne Zaken) heeft maandag gezegd dat Frankrijk treinen uit Italië mag weigeren. Het land heeft zaterdag het treinverkeer vanuit Italië tijdelijk stilgelegd om 'de openbare orde te handhaven'.

De eurocommissaris hoopt dat Frankrijk en Italië hun conflict over de illegale immigranten zo snel mogelijk oplossen. Bovendien heeft Malmström aangegeven dat de Europese Commissie zowel van Nederland als België geen bericht heeft ontvangen over de verscherpte grenscontroles.

Alert
Volgens Malmström betekent het besluit van de Italianen om visa uit te delen, geen 'eind aan de Schengenzone'. Een eind van het verdrag is volgens haar 'gevaarlijk' voor Europa.

De Franse regering is bang dat veel Tunesiërs die op het Italiaanse eiland Lampedusa zijn aangekomen naar Frankrijk komen om zich te herenigen met familieleden. Italië is zaterdag begonnen met het uitdelen van humanitaire visa aan zo'n 25.000 Tunesiërs. Hiermee mogen zij vrij reizen in de Schengenlanden.

Minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) heeft de Vreemdelingenpolitie opdracht gegeven extra alert te zijn op Tunesische vluchtelingen. Hij wil dat zij direct worden teruggebracht naar Italië, desnoods op kosten van Nederland. Ook België heeft de grenscontroles verscherpt.

Door Shari Deira @ Elsevier




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!