Angeltjes
22-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervelende waarheden

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe peiling Frankrijk : kansen Marine Le Pen stijgen

 

In een peiling van le Parisien deze week over de presidentsverkiezingen in 2012, blijft de FN-kandidate aanwezig tot in de tweede ronde, en dit onafgezien van de socialistische tegenkandidaat. Dit wil zeggen, dat in de finale en beslissende ronde Le Pen het zal opnemen tegen een socialist(e). Behalve als de PS-kandidate Ségolène Royal zou zijn, dan verdwijnt de PS uit de tweede ronde en ontstaat er een duel, Le Pen tegen supernapoleon Sarkozy.

Le Parisien gaat uit van enkele assumpties met wisselende kandidaten bij de socialisten :

- Dominique Strauss-Kahn komt uit de eerste ronde met 30% Marine Le Pen 21% en nummer 3 wordt Sarkozy (hij valt af en er volgt een duel Strauss-Kahn - Le Pen)

- François Hollande of Martine Aubry worden de PS-kandidaat en zij behalen respectievelijk 22% en 21%, net achter de triomferende Le Pen die 23 behaalt. Ook in dit scenario valt Sarkozy uit de boot.

- Ségolène Royal (die in 2006 de socialistische presidentskandidate was) zou 15% behalen en daardoor niet kunnen meedingen in de finale tweede ronde.  In dat geval zou Le Pen (22%) in het strijdperk treden tegen Sarkozy (19%). Een duel tussen de liberale UMP en het rechtse FN.

Er is bij deze peiling uitgegaan van nog twee liberaal-rechtse kandidaturen : deze van Jean-Louis Borloo (die tussen de 7 en 10% scoort) en de gewezen premier Dominique de Villepin (3 tot 6%). Deze kandidaturen beïnvloeden de uitslag voor de UMP van Sarkozy. Ook ter linkerzijde zullen kleinere fracties kandideren wat ook een weerslag zal hebben op de uitslag voor de socialisten.Daarom is het ook bijna niet te te voorspellen wie de uiteindelijke overwinnaar zal zijn van de tweede ronde.

De resultaten voor het FN blijven alleszins gunstig. 

Ray

Bron : Le Télégramme


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse criminelen naar cel in eigen land ? Blij met een dood musje

 

De Standaard weet vandaag dat vanaf  1 mei  België gevangenen met de Marokkaanse nationaliteit gedwongen kan terugsturen naar hun land. Marokko heeft daarvoor eindelijk het verdrag geratificeerd dat al vier jaar op de plank lag. Een grote doorbraak. Of niet ?

'Ongeveer tien dagen geleden heb ik het goede nieuws gekregen dat de Marokkaanse autoriteiten het protocol hebben goedgekeurd. Daarmee is aan alle voorwaarden voldaan om Marokkaanse gevangenen te kunnen terugsturen', zegt de minister van Justitie, Stefaan De Clerck.

'We hebben veel inspanningen gedaan om er bij de Marokkaanse overheid op aan te dringen woord te houden', zegt minister De Clerck. Eind vorig jaar stuurde de minister van Buitenlandse Zaken nog een herinneringsbrief. Wel, wel, dat maakt indruk in Rabat.

Het is geen geheim dat Marokko er nooit happig op is geweest het akkoord te ratificeren, omdat het land zelf met een desastreuze overbevolking in de gevangenissen kampt. Ook de hygiënische omstandigheden zijn er doorgaans erbarmelijk.

Om de situatie onder controle te houden verleent de Marokkaanse koning Mohammed VI regelmatig amnestie op grote schaal als er iets te vieren valt, zoals een huwelijk of het Suikerfeest. Begin deze maand liet hij ook nog 190 gevangenen vrij als antwoord op de sociale onlusten in de Arabische wereld.

Volgens De Clerck bevinden zich zowat 1100 Marokkanen in de belgische gevangenissen. Zij vormen de grootste groep van buitenlandse gevangenen. Maar dat wil niet zeggen dat zij allemaal op het vliegtuig kunnen worden gezet. Ho neen, er zijn voorwaarden : Marokkaanse gedetineerden die in België geboren zijn, de dubbele nationaliteit hebben, met een Belgische getrouwd zijn, de vluchtelingenstatus hebben of voor hun veroordeling al vijf jaar ononderbroken op Belgisch grondgebied woonden, mogen niet worden teruggestuurd. Ook wie een 'ernstige ziekte' heeft, mag in België blijven. De veroordeelde moet ook altijd naar zijn mening worden gevraagd. 'Daarmee wordt rekening gehouden. Maar dat wil niet zeggen dat hij zomaar zijn zin krijgt als hij niet wil', zegt De Clerck.

In de realiteit zou het kunnen gaan om enkele tientallen gevallen ... En zo wordt de bevolking weer eens blij gemaakt met een dood musje.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc Eyskens, de hardnekkige

 

Op 19 april, kort nadat Louis Tobback had verklaard dat het nu welletjes was met de pretentieuze aanspraken van Bart de Wever, kwam Mark Eyskens op de proppen met een gelijkaardig verhaal.
"De Wever heeft meer dan een miljoen Vlaamse kiezers een rad voor ogen gedraaid," sprak Eyskens in
Knack en andere media. "Het is nu welletjes. We moeten een regering vormen zonder hem. De Wever is een demagoog. We zijn veel te ver gegaan in onze volgzaamheid. We moeten af van onze koudwatervrees. De CD&V moet de moed hebben om de N-VA met de vinger te wijzen voor de mislukking van de voorbije tien maanden. Het is de schuld van De Wever."

Het zit de oud-premier dwars dat De Wever zich laat gijzelen door de "actieve separatisten" in zijn partij. Elk volk zijn eigen staat gunnen, is volgens Eyskens "romantische larie". "Het Vlaamse volk bestaat niet meer. Dat is iets van de vorige eeuw." 

Onmiddellijk schoten zowel minister-president Kris Peeters als Leterme, federale Loper, uit hun krammen om de oude Eyskens  terug te fluiten.

Een aantal andere CD&V-ers lieten van zich horen, de onvermijdelijke Wilfried Martens die Eyskens bijtreedt en Inge Vervotte die prevelt, dat we de Franstaligen geen munitie moeten leveren maar dat zonder de N-VA een regering natuurlijk perfect mogelijk.

Kortom, ruzie in het straatje. En Wouter Beke, de partijvoorzitter en momenteel onderhandelaar in opdracht van de keuning, moet de tanden op mekaar houden, want hij is bezig met de Sisyphusopdracht de winnaars van de verkiezingen in Vlaanderen en Wallonië tot een compromis te bewegen.  Terwijl zijn eigen troepen een onderling robbertje uitvechten. 

Na de publieke bolwassing zegt Eyskens vandaag dat hij er zich niets van aantrekt en dat zijn partijgenoten een stukje toneel opvoeren.  Daar kan de Leuvense egotripper van meepraten. Nu hij voor geen enkel mandaat nog in aanmerking komt en best tevreden is met zijn status van ijdele krokodil en mislukte humorist, kan hij best de verdeeldheid binnen zijn partij publiek verder analyseren.  We hebben liever dat hij het doet,  dan dat wij de CD&V een kleedje moeten passen.

In De Standaard van vandaag licht Eykens zijn standpunt opnieuw toe :

- U bent openlijk terechtgewezen. Dat kan toch niet prettig zijn?

(Lachje) ‘Ik ben er niet op uit mijn gelijk te krijgen. Het is ook nooit mijn bedoeling geweest om groot applaus te oogsten. Taboes doorbreken: daar gaat het om. Het bespreekbaar maken van het onbespreekbare. Maar in de politiek haalt de demagogie het vaak van de pedagogie, zoals ook nu weer.’

- Uw opmerkingen hebben geen effect gehad. Uw partij blijft de N-VA trouw.

‘Ach, meneer, dat is perfect uit te leggen. Ik hoef niet meer herkozen te worden. Zij wel. Komen daar nog de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 bij. Velen willen immers lokale coalities met N-VA sluiten. Dan is het nationaal onmogelijk om op een assertieve manier te zeggen wat te denken over de huidige onderhandelingen. En dat Kris Peeters als minister-president zweert bij N-VA? Niet onlogisch: hij vormt er samen een regering mee.’

- Wat raadt u aan?

‘CD&V moet gaan voor een tripartite, eventueel aangevuld met de groenen. Leterme wordt opnieuw premier en moet de Franstalige partijen duidelijk maken dat ze daar beter erkentelijk voor zijn. Dan is het van het grootste belang om vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 akkoorden te sluiten, over onder andere de splitsing van BHV. Als we dat kunnen regelen, zal N-VA in de hoek zitten pruilen.’

‘Mag ik eens mijn hart luchten? De christendemocratie valt moeilijk te rijmen met sommige vormen van nationalisme. Wij zijn geen separatisten. We moeten dat durven zeggen. Ik denk aan de toekomst van CD&V en dat is een toekomst – wat mij betreft – zonder N-VA. En toch pleiten sommigen in mijn partij voor een zeer nauwe samenwerking, anderen zelfs voor een fusie. Pure nonsens. Achter een vlag rondlopen: dat is typisch 19de eeuw. Er zijn anno 2011 wel grotere katten te geselen.’

Tot zover Marc Eyskens die uitgerekend in een periode dat in Europa in een aantal niet verdachte naties, de roep naar identiteit en eigenheid, de kop opsteekt (Zweden, Finland, Nederland, Frankrijk, e.a.) verwijst Eyskens deze drang naar de romantische prullenbak van de 19de eeuw. Het zijn politici zoals Eyskens (en Tobback én Martens) die door hun gebrek aan  democratisch aanvoelen er voor gezorgd hebben, dat "de menschen" op zoek gaan naar verbondenheid en een hecht groepsgevoel. 

Het is normaal dat  een massale  invasie door vreemdelingen verzet oproept en de nationale identiteit aanwakkert.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Berberse verhalen in het Nederlands
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

In de nieuwsbrief van Knack las ik volgend bericht: "Berberse verhalen voor kinderen worden vertaald in het Nederlands."  Hier klikken.

Hierbij twee bedenkingen:

1. In hoeverre laat men het toenemend aantal Berbertjes in onze samenleving kennis maken met o.a. Tijl Uilenspiegel en Reinaert de Vos ? Kwestie van de integratie te bevorderen?

2. Hoeveel van onze eigen kinderen kennen nog onze eigen klassiekers? Zou men daar niet beter de nadruk op leggen? Zo te zien wordt de "andere cultuur" weer eens in de strot van onze kinderen geramd !

 Groeten - Marijke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede Vrijdag : Parsifal (Richard Wagner) Ouverture

  

 

Op Goede Vrijdag staat Parsifal van Richard Wagner op het programma bij Angeltjes : dat is een onvervreemdbare traditie, gelovig of niet.  Het orkest (dat wij helaas niet terugvonden bij de video-producent) wordt geleid door de Joodse dirigent Daniël Bärenboim. Bij Het Oranje Theehuis kan u enkele fragmenten bekijken uit opera-uitvoeringen met o.m. De Goede Vrijdag-scène.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politics

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reiziger *doet* Golgotha door Gerrit Achterberg

 

 Dit heb je nu met een vrijzinnig-humanistisch blog : respect voor de christelijke lezers en vrienden. Ter gelegenheid van Goede Vrijdag een ontroerend gelegenheidsgedicht van Gerrit Achterberg.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen

Goede morgen lieve vrienden,

De zanger, die we vandaag in de schijnwerper zetten, werd geboren op 17 maart 1919 in Montgomery, Alabama, maar zijn ouders verhuisden met hun gezin – vier jongens en een meisje - vier jaar na zijn geboorte naar Chicago, Illinois.  Zijn vader werd daar een Baptist predikant en zijn moeder speelde op het kerkorgel.  

Nathaniel Adams Coles kreeg muzieklessen toen hij twaalf was; hij was niet alleen geïnteresseerd in jazz en gospel, maar ook in klassieke muziek, van Bach tot Rachmaninov.  Als tiener werd hij meer en meer aangetrokken door artiesten als Louis Armstrong en Earl Hines, hij adopteerde de naam Nat Cole en begon met een eigen muziekgroepje, de King Cole Swingers samen met zijn oudere broer Eddie.  Het was onder diens naam dat ze hun eerste plaatje opnamen in 1936.  Tijdens hun regelmatige optredens in clubs, kreeg Nat de bijnaam “King” toegevoegd.

In 1937 trouwde Nat met de danseres Nadine Robinson, die hij in een musical had leren kennen.  Het huwelijk zou elf jaar stand houden.  Hij was de leider en jazzpianist van de combo –  hun naam en samenstelling zou door het uitbreken van de oorlog nog enkele keren moeten gewijzigd worden, tot het uiteindelijk The King Cole Trio werd.   Tussendoor zong Nat af en toe een liedje, dat bij het publiek in de smaak viel. 

In 1943 nam hij zijn eerste plaatje op: een eigen compositie, “Straighten up and fly right”, gebaseerd op een volksverhaaltje, dat 500.000 maal verkocht werd.  Op het einde van de jaren veertig schakelde hij over op meer toegankelijke nummers die ook in Europa succes kenden: bv. “Mona Lisa”, “Fly me to the moon”, “Stardust” , “Smile” en het liedje van vandaag “Unforgettable”. 

In 1956 mocht hij zelfs zijn eigen The Nat King Cole Show voorstellen op NBC-TV, de eerste show met een Afro-Amerikaan als gastheer, die in de mediawereld ophef veroorzaakte.  Ondanks het succes werden er immers geen sponsors gevonden om de show te financieren: grote sterren als Ella Fitzgerald, Harry Belafonte, Frankie Laine, Mel Tormé, Peggy Lee en Eartha Kitt traden zelfs gratis op om het voortbestaan van de show mogelijk te maken.  Na amper een jaar moest men de boeken neerleggen wegens geldgebrek: zowel NBC als Cole hadden er geld bij ingeschoten.

Maar qua platenverkoop kon hij niet klagen: in de vijftiger jaren scoorde hij succes na succes. En hij begon ook in het Spaans te zingen en dat legde hem geen windeieren in Cuba en Latijns-Amerikaan.    Begin zestiger jaren was het hoogtepunt van de ballades voorbij.  Zangers als Frank Sinatra, Dean Martin en Nat King Cole werden vervangen door meer jeugdgerichte artiesten.  Toch kon Nat nog af en toe op de voorgrond treden met countrygeïnspireerde nummers. 

Na de TV-flop in 1956 werd hij een graaggeziene gast bij diverse tv-shows, in filmen, bij partijconventies, zowel bij de Republikeinen als de Democraten.  Hij was aanwezig bij de inhuldiging van president John Kennedy in 1961 en had nadien een frequent persoonlijk contact met hem en later met president Johnson over de rassenproblemen in de VS. 

Na zijn echtscheiding in 1948, hertrouwde hij zes dagen later met zangeres Maria Hawkins Ellington.  Het koppel kreeg vijf kinderen: Natalie (ze zou ook zangeres worden), adoptiekinderen Carole en Nat, en een tweeling Casey en Timolin.  Dit belette hem niet heel zijn leven een scheve schaats te rijden: zijn affaires waren evenzeer zijn handelsmerk als zijn sigaretten.  Inderdaad, Nat King Cole was een kettingroker en het mag dan ook niet verbazen dat hij in 1965 – op 45jarige leeftijd – aan longkanker stierf.  Volgens Nat werd zijn “rokerige” stem juist gemaakt en onderhouden door de drie pakjes mentholsigaretten per dag…

Aan Nat King Cole werd in 1994 een postzegel gewijd en in 2000 kreeg hij een ereplaats in de Rock and Roll Hall of Fame.

Wat er ook van zij, Nat King Cole maakt terecht deel uit van mijn Wurlitzerdromen.  Ik koos voor jullie “Unforgettable”, wat niet wil zeggen dat vele van zijn andere liedjes niet even onvergetelijk zijn.

 

Kusje 

Lolita


21-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL regering knipt in royale vergoedingen

 

Het kabinet wil de uitkeringen van mensen die niet in de Europese Unie wonen, fors verlagen. Het bedrag wordt met ingang van volgend jaar aangepast aan de levensstandaard in het buitenland.

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt het raar dat mensen in een land met een gemiddeld maandsalaris van 250 euro, uit Nederland een uitkering van 1200 euro per maand krijgen.

Kientjesgeld

Het nieuwe systeem, dat al was aangekondigd in het regeerakkoord, geldt onder meer voor de arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA) en de Algemene Nabestaandenwet (ANW).

Het plan is kinderbijslag aan mensen buiten de EU op termijn helemaal af te schaffen. Maar voor die maatregel moeten verdragen worden aangepast.

In Nederland gebeurt er wat.  Stapje bij stapje worden misbruiken uitgeschakeld.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Westerse nuttige idioten en de Egyptische realiteit

 

Egypte ruimt puin na de woelige periode en na het vertrek van Moebarak.  De dictator is verjaagd, de dictatuur blijft, want de macht blijft in handen van dezelfden.  De voorbereidingen worden getroffen om in september een nieuwe leiding te verkiezen. De best georganiseerde groep is die van de moslim-broederschap, die nu reeds in de moskeeën haar slag voorbereidt. Er schijnt ook nogal wat Amerikaans volk rond te lopen in Caïro, adviseurs, spionnen, lobbyisten, het soort volk dat je overal aantreft waar onrust broeit. Waar geld en macht heel even in een vacuüm vertoeven.  Nu reeds is er sprake van dat de moslimsbroeders 75% of meer van het Egyptische electoraat voor zich zouden winnen.  Hoe het ook afloopt, de heilige Barak Obama zal direct vriendje worden van de nieuwe sterke man(nen). En de Europese idioten, die geloven in islamitische democratie zullen mee juichen. In hun eigen naties worden ze weggelachen en uitgejouwd.

Wat goed dat wij op internet andere geluiden en beelden kunnen ontvangen dan het gebral van de would be-journalistjes van de 0000.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg mooi *toedeloe* tot de islam en *tot nooit meer*

 

 

Subsidies voor moskeeën namen tussen 2009 en 2010 toe met meer dan 140%. In 2009 werden 6 moskeeën in Vlaanderen gesubsidieerd, in 2010 reeds 13.

Filip Dewinter: “Het is onverantwoord dat de uitbouw van een moslimzuil in Vlaanderen in de hand wordt gewerkt met Vlaams belastingsgeld. De institutionalisering van de islam dient te worden teruggeschroefd in plaats van te worden ondersteund.”

Uit een recent antwoord van bevoegd Vlaams minister van Binnenlands bestuur Geert Bourgeois op een schriftelijke parlementaire vraag van Filip Dewinter betreffende de subsidiëring van moskeeën blijkt dat de overheidssubsidies aan moskeeën fors in stijgende lijn zitten.

Met het decreet van 7 mei 2004 op de erediensten werd voor het eerst een basis gelegd voor de subsidiëring van de moskeeën. Over de uitvoering van dit decreet wordt meestal met geen woord gerept, goed wetende dat de Vlaamse publieke opinie gekant is tegen de financiering van de islam met Vlaams belastingsgeld. Enkel na vragen van het Vlaams Belang wordt schoorvoetend informatie vrijgegeven.

Het decreet van 2004 legt de financiële last van de subsidiëring van de moskeeën (de bijpassing van de werkingstekorten van de moskeeën) bij de provincies. Uit het antwoord van de minister blijkt dat de subsidies aan de moskeeën fors toenemen. In 2009 werd door de provincies 254.220 euro subsidies toegekend aan moskeeën, in 2010 reeds 614.480 euro, een stijging op één jaar met meer dan 140 procent! Het aantal gesubsidieerde moskeeën nam in dezelfde periode toe van 6 in 2009 tot 13 in 2010

Voor 2011 steken de problemen met betrekking tot de federale regeringsvorming echter stokken in de wielen van verschillende moskeeën, zo blijkt uit het antwoord van de minister. Van zeven moskeeën die klaarstaan voor erkenning werd de erkenning uitgesteld naar aanleiding van het uitblijven van de federale begrotingswet voor het dienstjaar 2011. De erkenning van moskeeën heeft immers ook op federaal niveau budgettaire gevolgen. De federale overheid moet namelijk instaan voor de salariëring van de imams van de erkende moskeeën.

Wanneer ook deze zeven moskeeën worden erkend (enkel het uitblijven van de federale begrotingswet staat daaraan in de weg) dan neemt het aantal erkende moskeeën meteen fors toe van de huidige 17 tot 24, wat zich uiteraard ook zal doen gevoelen in het totale uitgekeerde subsidiebedrag aan moskeeën. De minister deelt overigens in zijn antwoord meteen ook mee dat bovendien ook nog vijf andere moskeeën zich in (een eerder stadium van) de erkenningsprocedure bevinden. In totaal staan dus momenteel nog 12 moskeeën in de wachtrij voor subsidies.

Voor het Vlaams Belang is de islam is een veroveringsgodsdienst en de belangrijkste rem op de integratie van vele in Vlaanderen levende allochtonen. Filip Dewinter: “Het Vlaams Belang is dan ook van oordeel dat het onverantwoord is dat met Vlaams belastingsgeld de uitbouw van een moslimzuil in Vlaanderen in de hand wordt gewerkt. De institutionalisering van de islam dient te worden teruggeschroefd in plaats van te worden gestimuleerd. Het Vlaams Belang kant zich dan ook tegen elke vorm van subsidiëring van de georganiseerde islam.”

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer bedrog door Balkanners om het land B uit te melken

 

Nog geen derde van de buitenlanders, die zich in België opgeven als zelfstandige, oefent wel degelijk een activiteit uit. Dat blijkt uit cijfers van uittredend staatssecretaris voor Fraudebestrijding Carl Devlies (CD&V).

Deze mensen hopen ingeschreven te worden in het vreemdelingenregister en uiteindelijk een verblijfsvergunning in de wacht te slepen. Elke maand kloppen zowat 250 EU-burgers bij ons aan met de aanvraag het statuut van zelfstandige te verkrijgen. Zowaar tachtig procent kwam van Roemenië, Polen of Bulgarije.

"Zich als zelfstandige vestigen is veruit de meest populaire weg om als burger van een van de nieuwe lidstaten van de EU duurzaam verblijfsrecht te verwerven in ons land", aldus Devlies.

De staatssecretaris stelt dat bij bepaalde gevallen soms sprake kan zijn van netwerken van georganiseerde misdaad of mensenhandel.

De valse zelfstandigen kunnen zich na een snel faillissement naar het OCMW begeven. Devlies heeft het over een "nieuw" fenomeen, dat hij snel wil uitroeien door OCMW's toegang te verlenen tot allerlei federale databanken.

Hier zullen de landverradende poco's natuurlijk beginnen roepen over schending van de privacy, enz.  En welke criteria zullen de OCMW-verantwoordelijken hanteren om de valse zelfstandigen en hun bankroet te evalueren ?  Er moet een periode bepaald worden, die tenminste langer is dan één boekjaar na de definitieve start van de zelfstandige aciviteit.  Hoe lang duurt het bovendien vooraleer een bedrijfje kan opgestart worden in dit land met al de vergunningen die aangevraagd moeten worden en de vereiste betalingen ?   

Heeft iemand al overwogen om bedriegers die onder valse voorwendselen misbruik maken van onze gulle sociale stelsels, het land uit te zetten ?

We hebben weer meer vragen dan de Devlies zal kunnen beantwoorden.  Wat wel vlug gaat bij deze staatssecretaris, dat zijn de pestcontroles voorthet eigen volk.  Verschil moet er zijn, nietwaar. 

Ray

(bron : GvA) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog maar eens de Ondergang : plezierige nieuwe versie

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fantastische inspanning : 15 asilisten terug naar moeder de vrouw in Afrika

 

Over exact één week vertrekt een Belgische Airbus met 60 uitgeprocedeerde asielzoekers naar Congo en Nigeria. Het is zeven jaar geleden dat ons land nog zo'n groot toestel inzette om asielzoekers terug te vliegen naar hun thuisland.

Niet alle 60 asielzoekers op de terugvlucht naar Afrika hebben een mislukte asielprocedure achter de rug in ons land. België zet 15 (vijftien) uitgeprocedeerde asielzoekers op het vliegtuig, de 45 overige passagiers komen onder meer uit Nederland, Groot-Brittannië, Ierland en Zweden. De Airbus vertrekt op 28 april naar Kinshasa en keert een dag later al terug.

8 uitgeprocedeerden werden teruggestuurd naar hun thuisland, begeleid door 32 hulpverleners : zo schiet het goed op .

"De asielzoekers die ons land moeten verlaten, zitten momenteel al vast in een gesloten centrum", bevestigt Geert De Vulder van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). "De asielzoekers uit de andere landen worden volgende week met een tussenvlucht of over land naar Zaventem gebracht."

"De laatste repatriëring van uitgeprocedeerde asielzoekers met een Airbus dateert al van 2004", voegt de DVZ er nog aan toe. "Daarna werden er altijd veel kleinere toestellen ingezet. De vraag vanuit de andere lidstaten was nu echter zo groot dat we beslist hebben een Airbus te bestellen bij Defensie."

Ons land staat in voor de organisatie van de vlucht, maar de algemene coördinatie ligt in handen van Frontex, het Europese migratieagentschap. Eind oktober vorig jaar organiseerde België voor het eerst zo'n gezamenlijke vlucht onder de vleugels van Frontex. Toen werden acht mensen gerepatrieerd in een veel kleiner toestel, een Embraer RJ45, en waren er 32 mensen mee als omkadering. Ook nu gaan voor België een arts, een verpleegkundige, twee kaderleden van de federale politie en twee federale politie-inspecteurs mee aan boord. Elk land stuurt daarenboven zijn eigen begeleiders mee.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wat, hoort wat

 

In Antwerpen hebben gisteravond jongeren opnieuw een bus van De Lijn aangevallen op de Turnhoutsebaan, in het district Borgerokko. Een ruit van de bus sneuvelde, maar er vielen geen gewonden. De bus kon doorrijden, meldt de VRT-nieuwsdienst.

De politie kwam massaal ter plaatse, en rond 1 uur keerde de rust terug.

Dit is een goede illustratie van de stelling, onthuld door burgemeester Janssens in zijn bestseller "Voor wat, hoort wat", dat handelt over rechten en plichten. De "jongeren", u kent ze wel, hebben het recht het openbaar vervoer aan te vallen en het openbare leven te verstoren, de authentieke Antwerpse Vlamingen hebben de plicht, de orde te herstellen en de schade te betalen.

Afrekening volgt in oktober 2012. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fanfare Lopende Zaken toetert er aardig op los.

 

Annemie-mag-ik-u-kussen met haar Blauw Fanfareke

Ministerin "Mag-ik-kussen ?" Annemie Turtelbaum zei woensdag dat het aantal politiezones moet teruggedrongen worden van 200 naar 150, omdat de kleinere politiezones niet leefbaar zijn. Zones met minder dan 75 agenten zouden moeten samensmelten met andere zones. In 2009 kwam er een wet waardoor kleinere politiezones op vrijwillige basis konden fuseren. Die wet bracht maar één fusie voort. In januari kantte minister Turtelboom zich nog tegen gedwongen fusies, omdat die niet gedragen zijn door de korpsen.

Nu Mag-ik-u-kussen-Annemie-Turtelbaum enkel nog lopende zaken mag afhandelen, neemt zij plots een politieke bocht.  Daarmede werkt de Open-VLD politica de idee in de hand, dat deze ontslagnemende regering gewoon voortgaat met het werk van elke dag.  De fanfare van Lopende Zaken marcheert flink door en toetert er aardig op los.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Europese Tea-Party beweging

 

 

De verkiezingsoverwinning van de “Ware Finnen” is geen toeval: in de EU ontwikkelt zich een soort “Europese Tea Party”.

De “Ware Finnen” hebben hun kiezersaantal verhoogd van 4 naar 19% en zijn daarmee in één klap een macht geworden – niet alleen in de Scandinavische politiek, maar ook in Europa. De partij van Timo Soini dankt haar succes aan een strikte anti-Europa-houding en verbindt een sociaal verlangen in eigen land met een afkeer van hulp aan de schuldenzondaren.

Verder lezen :

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=13142

PST : de auteur van dit stuk is duidelijk niet op de hoogte van de situatie in Vlaanderen. Hij heeft het over de nationalist Bart de Wever en heeft klaarblijkelijk nog nooit horen spreken over de grondleggers van het republikeinse separatisme : Vlaams Belang, die al lang een alternatief en conservatief beleid voorstaan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vindt u van Zone 30 km/u in de binnenstad ? + POLL

 

 

In de Antwerpse binnenstad wil men een maxu-imumsnelhied van 30 kilometer per uur invoeren.  De gemeenteraad moet deze maatreegel nog goedkeuren.  Zou dit ook een oplossing bieden in uw stad of in de naburige stad of provinciehoofdplaats waar u soms heen gaat ? Zie onze poll in de linkerkolom.

Het Antwerpse stadsbestuur wil de hele Antwerpse binnenstad tot zone 30 maken. Zowel in het noorden van de binnenstad als in het zuiden wil het college het gebied vergroten waar een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur geldt voor het verkeer. Mobiliteitsorganisatie Touring is kritisch.

Het college hoopt zo de binnenstad veiliger en aangenamer voor voetgangers, fietsers, bewoners, handelaars en toeristen te maken. De plannen worden nu voorgelegd aan de gemeenteraad.

Tussen Scheldestraat en Brouwersvliet
In de Antwerpse binnenstad is nu het gebied tussen de Scheldekaaien, de Leien, de Brouwersvliet, de Kasteelpleinstraat en de Scheldestraat zone 30. De stad wil dit in het noorden uitbreiden tot aan de Amsterdamstraat - Londenbrug - Londenstraat. In het zuiden plant de stad om het gebied uit te breiden tot aan de Namenstraat - Jan Van Gentstraat. Ook het centrale deel van de Scheldekaaien tussen de Scheldestraat en de Brouwersvliet geldt dan als zone 30.

Door de zone 30 uit te breiden verhoogt de leefbaarheid in de binnenstad én neemt de verkeersveiligheid toe, zo meent het Antwerpse stadsbestuur.

Aantal verkeerslichten afgebouwd
Door middel van infrastructurele maatregelen worden de weggebruikers gestimuleerd om niet meer dan 30 km per uur te rijden: zo wordt op de Vlaamse Kaai en de Brouwersvliet haaks parkeren ingevoerd en wordt het aantal verkeerslichten in de binnenstad afgebouwd. Op die manier komen er ook parkeerplaatsen bij.

In mei stelt het college de uitbreiding van het zone 30-gebied voor aan de gemeenteraad. Bij goedkeuring wordt de hele Antwerpse binnenstad vanaf 1 juli zone 30.

Bron : Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Kippen en binnensluipers

Waarde redactie,

Gisteren (inmiddels verdwenen) waren er twee onderwerpen in onze onkreukbare media te lezen waarvan een mijn volle aandacht èn afkeuring genoot en het andere me deed grimlachen.

Naar het schijnt had het UZA (Universitair Ziekenhuis Antwerpen), de laatste tijd last van loslopende kippen op het domein.  Het was zelfs zover gekomen dat bezoekers en patiênten
"aangevallen" werden door deze vogelsoort. Of het illegale 
en/of uitgeprocedeerde kippen waren was niet geweten, noch of ze het gemunt hadden op de gsm's of de portemonees van hun slachtoffers. De directie van het UZA deed beroep op een gespecialiseerde firma om de gevleugelde onverlaten van het domein te verwijderen. Groot was de verbazing en de afkeuring van menig toeschouwer die zag op welke wijze deze gevleugede diertjes werden gevangen ... Gevangen,  dacht u ? Niks van ... gewoon afgeknald zoals men op groot wild jaagt. Er werd een kip gevonden met 5 kogels in het lijf. Jongens toch, wat een moed en durf hadden die "jagers". Zulk een peloton in Afghanistan van dat soort helden,  en binnen de maand is de boel daat opgeruimd. 

Het UZA zit (uiteraard) verveeld met de zaak en beloofde een onderzoek te laten instellen er wel bij zeggende dat de "veiligheid" van de mensen primeerde. Waarvan akte.

Een tweede feit heeft zich enkele dagen geleden afgespeeld op de luchthaven te Zaventem. Bij de controle op binnenkomende passagiers,  bleken er twee Algerijnen met valse Spaanse paspoorten te zijn. De twee werden voor verder verhoor meegenomen naar een afzonderlijk gebouw waar nog van dat moois te wachten zit op een retourvlucht. Echter zagen de twee Algerijnen de kans om zich te ontdoen van hun bewakers en al zigzaggend lopend tussen vliegtuigen en ander materiaal, het hazenpad te kiezen. Ze geraakten in een hangar waar dienstvoertuigen staan die enkel gebruikt worden op het tarmac en binnen de luchthaven. Het schijnt dat die voertuigen allemaal met de sleutel in het contactslot staan zodat men er direkt mee kan vertrekken indien nodig. Onze twee Algerijnen waren in hun nopjes om zoveel meeval, ze starten hun VW golfke een scheurden  er mee de tarmac af door de slagbomen en de omheining de vrijheid in het land B tegemoet. Het voertuig werd later teruggevonden langs de autostrade met verbrijzelde radiator.

De twee vogels waren gaan vliegen.Ook de directie van de luchthaven zit "erg" verveeld met dit voorval en gaat voor de elfendertigste keer de veiligheid van de vlieghaven doorlichten.

Kippen die afgeschoten worden omdat men te lui is om netten te gebruiken,  tafelschuimers die arriveren met valse papieren en die kunnen gaan vliegen : het moet allemaal kunnen in het land B. Land van dagelijks lopende humor. 

mvg - senior




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!