Angeltjes
05-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werd de kroon ontbloot ? Dan is de monarchie bijna dood + Aanpassing 12 u 10'

 

Keuning Albert wil niet weten van nieuwe verkiezingen. Dat zou de vorst al op 7 oktober vorig jaar hebben gezegd tegen een partijvoorzitter, die op die bewuste dag in het paleis ontvangen werd. Die man heeft, zoals men het zegt, de kroon ontbloot, want je mag nooit de keuning citeren.

Het is met dergelijke oubollige regeltjes dat de monarchie zich probeert te handhaven, terwijl tegelijk heel wat burgers het op hun zenuwen krijgen, precies door dat soort geheimdoenerijen.  Als men van de roofprins Laurent eist, dat hij zich voor zijn maandwedde van 26.000 euro naar de normen van het regime plooit, dan mag ook verwacht worden dat vader Albert met een flinke maandwedde van 900.000 euri zich onthoudt van politieke bemoeienissen.

De koning zal dus weigeren zijn kribbel te zetten onder een besluit dat een nieuwe stembusgang mogelijk zou moeten maken. "Ze moeten hun plan maar trekken (...). Ze kunnen voor mijn part nog vijf maanden onderhandelen", klonk het volgens de kranten van De Persgroep.

Journalisten Steven Samyn en Martin Buxant hebben de uitspraken van de keuning opgenomen in het boek "Koning zonder land", dat vandaag verschijnt.

Wat ons betreft, zal het u niet verbazen, dat wij  Albert en zijn stam graag vredevol zouden zien vertrekken. Het bindmiddel van de monarchie om het land B bij mekaar te houden, heeft gefaald. Wie faalt, is gebuisd en wie gebuisd is, krijgt geen herkansing en ook geen wedde. Toedeloe, Albert, het is niet persoonlijk maar wel diepgemeend.

Ray

Er zijn er meer, maar de fotograaf was zijn breedhoeklens vergeten.

+ Aanpassing 12.10 uur : Het Paleis heeft onmiddellijk gereageerd  en "betreurt" het doorbreken van de zwijgplicht (in de hoogdravende taal van Molière "le colloque singulier" geheten,  de enkelvoudige samenspraak. Daarmee weten we ineens dat Albert inderdaad deze uitspraken gedaan heeft. De zoveelste Saksen-Coburg die zich niet weet in te tomen en zich rechtstreeks bemoeit met de politiek.  Wij schrijven de zoveelste Saksen-Coburg, het is juister van te zeggen : allen deden zij het. Leopold I, die stamde uit een periode dat keuningen inderdaad gebruik maakten van de macht op een evidente manier en die regelmatig zijn ministers negeerde ; Leopold II liet de opeenvolgende regeringen financieel opdraven voor zijn koloniale hoogheidswaanzin, nadat de uitgaven gebeurd waren, smeekte of dreigde hij om vers geld tot hij finaal verplicht was het wingewest af te staan ;   Albert I, net als zijn voorgangers en nakomelingen een hopeloze vrouwengek, met een ingeboren minachting voor politici ; Leopold III die een eigen oorlogspolitiek voerde en daardoor tot troonsafstand gedwongen werd ; Boudewijn die weigerde de abortuswet te ondertekenen en nu Albert-de-plezantste-thuis die zich verzet tegen nieuwe verkiezingen.  Dat Filip-ik-oewil-keuning-worden zijn ambities maar opberge : we hebben onze buik vol van dit volksvreemde zootje. Ophoepelen !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grootheidswaanzin van de NMBS holding

 

Tanguy Veys

Op 17 en 18 maart ’11 organiseerden de NMBS-Holding, op initiatief van CEO Jannie Haek, en het UIC (Union Internationale des Chemins de fer) samen in Brussel de derde editie van het internationale congres “Next Station”. De twee eerste edities (2005 en 2007) vonden plaats in Rome en Parijs.

Wat de organisatie van het tweedaags congres in Brussel betreft, werden door de NMBS-Holding kosten noch moeite werden gespaard. Alle deelnemers kregen bij aankomst een mooie boekentas vol met gadgets, luxueuze boeken met harde kaft en in vierkleurendruk, talrijke balpennen en memorysticks.  De aanwezigen werden niet alleen op het vlak van vergaderinfrastructuur in de “Square Brussels Meeting Center” en door de talrijke hostessen en de tolken Engels, Frans, Duits en Nederlands goed verzorgd. Ze konden immers na een
bezoek aan het Magritte Museum, ’s avonds aanschuiven voor een heuse “gala-avond” in de Koninklijke Musea Schone Kunsten. Op het menu stond “Ravioli van kreeft met parfum van schaaldieren”, “Mechelse koekoek met asperges en truffelparfum” en “Fondant van Belgische chocolade”. Dit alles gul overgoten met Saint-Emillion en Pouilly-Fumé. Tot slot waren er aansluitend voor de volharders ook bezoeken aan de stations Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins.

Aan dit lekkers hing natuurlijk een prijskaartje. 750 euro inschrijvingsgeld per persoon voor het ganse programma, maar wie tijdig inschreef kon rekenen op een “gunsttarief” van 600 euro.

In de Commissie voor de Infrastructuur, het Verkeer en de Overheidsbedrijven van dinsdag 3 mei ’11  verklaarde de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Inge Verotte (CD&V) in
antwoord op een mondelinge vraag van volksvertegenwoordiger Tanguy Veys (Vlaams Belang) dat de motivatie voor de organisatie van dit congres het feit was dat de NMBS-Holding “continu op zoek is naar ‘global best practices’ en een conferentie als Next Station dan ook een buitenkans is om inspiratie op te doen en bijkomende kennis te vergaren”. De totale kostprijs van het congres bedroeg volgens de minister 550.000 euro en de inkomsten uit sponsoring en inschrijvingen (met 70 betalende deelnemers op 400 inschrijvingen) waren in totaal 310.000 euro. Met enige schroom voegde Vervotte daar aan toe dat “het zinvol is dat wanneer zulke initiatieven worden genomen, de kostendekking nagestreefd wordt” (sic). Tot slot viel in haar antwoord op dat bij vorige edities, zoals in Parijs slechts 6 vertegenwoordigers van NMBS-Holding, en in Rome er zelfs geen vertegenwoordigers van de NMBS-Groep aanwezig waren.

In totaal waren dus voor de editie 2011 zo’n 400 personen ingeschreven, waarvan er naar schatting een 350-tal aanwezig waren. Uit de inschrijvingslijst blijkt dat het om 130 personen van de NMBS-Holding zelf gaat, gratis maar wellicht verplichte aanwezigheid, een 15-tal personen van de vakbondsorganisaties, een aantal mensen van de internationale UIC-organisatie zelf en nog eens een 30-tal sprekers. Dat betekent dat het congres dus op slechts weinig interesse kon rekenen van buiten het ons-kent-ons-wereldje en zelfs van aanwezige spoorwegexperten kon ik vernemen dat daar geen nieuws te rapen viel en het vooral om een “netwerkevenement” ging. Tijdens het congres viel trouwens meteen op dat de enige politieker die mocht opdraven er eentje was van de rode stal van Jannie Haek zelf: Europees parlementslid Said El Khadraoui. Tot zover het gevarieerd panel…

Als je bovendien weet dat bij de organisatie van dit congres op vlak van inkomsten veel van die sponserende bedrijven, of dochterondernemingen van de NMBS-Holding zelf zijn en het dus gaat om een vestzak-broekzak-operatie, of bedrijven zijn die regelmatig werken voor de NMBS-Holding uitvoeren, dan is de rekening over die zogenaamde inkomsten snel gemaakt: 550.000 euro voor een congres met 400 deelnemers of 1.375 euro per deelnemer.

De reden tot slot waarom de gewezen sp.a-kabinetschef van Johan Vande Lanotte, Jannie Haek, het belangrijk vond om Next Station naar Belgie te laten komen, kan wellicht gezocht worden in het feit dat binnenkort zijn mandaat als CEO van de NMBS-Holding moet hernieuwd worden, en hij dergelijk prestigieus maar vooral duur congres, waarvan nu al in de wandelgangen wordt vernomen dat dit de laatste editie was, wel op zijn palmares kan gebruiken om zijn kandidatuur te ondersteunen.

Spijtig dat dit moet gebeuren op kosten van de belastingbetaler en de NMBS-Holding duidelijk geen andere prioriteiten zoals bijvoorbeeld het afbouwen van hun loodzware schuld van 2,83 miljard (!) euro of het moderniseren en het beveiligen van de stations.

Tanguy Veys -  Federaal Volksvertegenwoordiger 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij mijnheer doktoor : moet er nog zout zijn ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

U let op uw zoutverbruik? Bravo! Maar wist u dat driekwart van het zout in uw bord er al ligt op het ogenblik dat u het zoutvat bovenhaalt? Netjes weggestopt waar u het niet verwacht?

Vooraleer we koelkasten hadden, was zout het middel bij uitstek om voedingsmiddelen te bewaren. Vandaag gebruiken we het vooral als smaakversterker. Thuis natuurlijk, om soep, vlees en groenten lekkerder te maken. Maar wist u dat het zich ook in de meeste gesuikerde voedingswaren bevindt? De dosis onzichtbaar zout is over het algemeen zelfs niet miniem. Wanneer we er geen aandacht aan schenken, kan onze zoutinname zo hoog worden dat zij onze gezondheid in gevaar brengt.

Minderen tot 6 gram per dag
De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan niet meer dan 6 gram zout per dag te verbruiken. "Een cijfer dat niet zo gemakkelijk te realiseren is, want in België zitten we er doorgaans flink boven", stelt Mercedes Vignioble, diëtiste aan het Universitair Ziekenhuis Sint-Lucas. Is zout dan zo slecht? Helemaal niet! Het is zelfs onmisbaar! Onze fysiologische behoefte bedraagt ongeveer 3 gram per dag. Maar die dosis volstaat en te veel zout gebruiken is schadelijk voor de gezondheid. "Het verband tussen het zoutverbruik en een te hoge bloeddruk is het best gekend, maar ook andere pathologieën vereisen een verminderd zoutverbruik. Als u bijvoorbeeld nierproblemen hebt, als u cortisone of cortisonederivaten neemt, als u lijdt aan hartinsufficiëntie of levercirrose, in al deze gevallen moet u uw zoutinname nauwgezet in de gaten houden."

Ontdekken welke hoeveelheid zout u binnenkrijgt, is niet eenvoudig. Vooreerst is er geen verplichting om aan te geven hoeveel zout zich in een product bevindt. In het beste geval is de hoeveelheid sodium aangeduid, en dat is maar een van de twee componenten van tafelzout (het andere is chloride). Je moet de hoeveelheid sodium vermenigvuldigen met 2,5 om het equivalent aan tafelzout te bekomen.

Anderzijds voelt de voedingsindustrie zich weinig geroepen om de hoeveelheid zout in zijn producten te verminderen. Daar zijn twee redenen voor: zout houdt water vast (waardoor een product zwaarder gaat wegen) en bovendien krijgt u dorst door zout in het voedsel (en dorst doet drinken). In Frankrijk stelde een onderzoeker al in 2001 vast dat een vermindering van 3 gram van onze dagelijkse zoutinname zou betekenen dat de voedingsindustrie niet minder dan 6 miljard euro's zou derven. En zo barstte de polemiek over het verborgen zout in alle hevigheid los...

Zoutmijn van Wieliczka (Polen)

Je kunt ervan uitgaan dat er zout zit in om het even wat iemand anders heeft klaargemaakt", zegt Mercedes Vignioble. Dus niet alleen in chips of olijven!

Brood: in België is de hoeveelheid zout in het brood strikt gereglementeerd: er mag maximaal 1,2 gram zout per 100 gram brood worden toegevoegd. Twee sneden brood (= 80 gram brood) brengen dus reeds (maximaal) één gram zout aan, wat al 1/6e is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (6 gram)! Dit belet uiteraard niet dat brood op zich zeer goed is voor onze gezondheid!
Ontbijtgranen: reken er niet op dat u minder zout binnenkrijgt wanneer u brood vervangt door ontbijtgranen! Een enquête van Test Aankoop die een twintigtal ontbijtproducten (granen en muesli) vergeleek, wees een gemiddelde aan van 1,82 gram zout per 100 gram granen. Ook beschuiten en knäckebröd zijn in hetzelfde bedje ziek. 

Vlees en beleg: ham, paté, worst, salami, spek, bacon, filet americain,... Ze bevatten heel veel zout! Voor sommige gerookte hammen zelfs tot 6 gram per 100 gram. En met 2 à 3 g/100g voor worst, snoept u bij het aperitief maar beter niet al te veel plakjes!
Kaas: bevat gemiddeld 1,5 g tot 2,5 g per 100 g. Vooral roquefort en feta zijn zeer zout. Maar er zijn ook kazen die arm aan zout zijn, bijvoorbeeld ricotta, verse geitenkaas, mozzarella, gruyère, comté, camembert, en de Belgische abdijkazen.
Soepen: de soepen in brik, diepgevroren of in poedervorm, hebben vaak meer smaak dan de lekkere soep die we thuis maken, maar de reden is eenvoudig: er werd zeer veel zout aan toegevoegd...
Producten in blik: vlees, vis, groenten... bevatten allemaal zout. Wilt u zoutloos of zoutarm, dan kiest u voor diepvries.
Bereide schotels, vers of diepgevroren. Neem gerust aan dat er veel zout werd toegevoegd! Hebt u zin in diepvriesspinazie? Neem ze dan liever natuur, niet in roomsaus. Pizza, quiche en sandwiches bulken vaak van het zout! 

Blokjes bouillon, sauzen, kruidenmengelingen (voor kip, barbecue, pasta...), ketchup en mosterd zijn heel gezouten, maar de hoeveelheden die u gebruikt zijn meestal zo beperkt dat u ze best op tafel kunt laten staan.
Water: ja, ook flessenwater bevat zout! Sommige zijn zelfs erg rijk aan sodium. Vichy bijvoorbeeld brengt 0,3 g zout aan op 100 ml water. Zoutarm water vindt u nochtans makkelijk: op de verpakking staat vermeld dat het geschikt is voor de voeding van zuigelingen.

Spelen met kruiden
Vanzelfsprekend beïnvloedt de manier van koken de smaak. "Indien u de voedingsmiddelen laat koken in water verliezen ze een groot deel van hun aroma", legt Mercedes Vignioble uit. "Maak ze op een andere manier klaar en voeg kruiden en specerijen toe en u kunt best eens het zout achterwege laten!"

Welke kruiden of specerijen bij welk gerecht?

Bij geroosterd vlees: citroen, peper, Provençaalse kruiden, peterselie, munt, tijm, rozemarijn, salie...
Bij gestoofd en gebraden vlees: ajuin, sjalot, kruidentuiltje, peper, venkel, kerrie, origano, dragon, bieslook, mosterd...
Bij geroosterde vis: tuinkruiden, peper, bieslook, muskaatnoot, verse champignons, verse tomaten...
Bij groenten: een vinaigrette met citroensap, dragonazijn, look en verse tuinkruiden.
Bij rijst en pasta: een mespuntje bruine suiker of wat paprika, saffraan, ui, look...
En vergeet niet... Dit alles is een kwestie van gewoonte! Indien u langzaamaan het zout in uw eten vermindert, dan zullen uw smaakpapillen zich snel aanpassen aan wat u hen aanbiedt! Neem ook de gewoonte zoveel mogelijk vers te koken, gebruik zo weinig mogelijk kant-en-klaarproducten, en eet veel groenten en fruit... En tenslotte, om uw zoutverbruik perfect aan te passen aan uw gezondheid, raadpleeg uw dokter of een diëtist.

Wat u ook kan doen, is uw schouders ophalen en al die goedbedoelde raadgevingen totaal negeren er vanuit gaande, dat wat u doet, altijd goed gedaan is. Het is uw leven. 

Al deze nieuwtjes verzamelden wij voor u  bij het voortreffelijke Plusmagazine

http://plusmagazine.rnews.be/nl/gezondheid/medisch


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV in povinciebestuur Limburg

 

 

Limburg heeft een nieuw bestuur. PVV, CDA en VVD sloten woensdag na weken van onderhandelen een coalitieakkoord. Dat hebben woordvoerders van de drie partijen woensdagmiddag laten weten.

Het akkoord wordt vrijdagmiddag om drie uur in het gouvernement in Maastricht aan de pers gepresenteerd, maakte onderhandelaar Laurence Stassen van de PVV-Limburg bekend. Tot die tijd is er radiostilte, aldus Stassen. De VVD sprak woensdag alvast van „een mooi coalitieakkoord waar we mee aan de gang kunnen”.

De drie partijen leveren vijf gedeputeerden, twee voor de PVV, twee voor het CDA en één voor de VVD. Limburg is daarmee de enige provincie waar de PVV meebestuurt. De PVV kreeg bij de afgelopen verkiezingen in Limburg de meeste stemmen en heeft net als het CDA tien zetels in Provinciale Staten. Wie in Limburg gedeputeerde worden, wilde Stassen niet zeggen. Dat wordt vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Het CDA roept volgende week een algemene ledenvergadering bijeen, liet CDA-onderhandelaar Dieudonné Akkermans eerder al weten. Daar moet de christendemocratische achterban beslissen of ze instemt met het akkoord.

Vrijdag 13 mei volgt mogelijk de presentatie van de coalitie in Provinciale Staten. Dat is nog niet helemaal zeker omdat er ook nog een integriteitsonderzoek naar de nieuwe gedeputeerden moet worden gedaan, zei Stassen woensdag.

Voorzitter Thijs Coppes van de SP-statenfractie constateerde boos dat hij alles via de media moet vernemen. „Waarschijnlijk krijgt de oppositie ook via de media te horen of ze nog nodig is voor het debat over het slotakkoord”, twitterde hij, sprekend van een regentenkliek.

Bron : De Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*We zoeken werk en een mooie Française*

 

 

 

Issam en Mahmoud zaten op een boot vol kotsende en gillende mensen. Zeggen ze in de Telegraaf van 30 april 2011. Parijs zit met Tunesiërs in maag, stond boven dat artikel. Die gillende mensen op deze boten kunnen alleen maar vrouwen geweest zijn, die werden namelijk overboord gegooid. Tot op de huidige dag is het geen inwoner van Lampedusa opgevallen dat er alleen mannen op die boten zaten, Sarkozy niet, Berlusconi en Merkel niet, Mark Rutte en Gerd Leers ook niet, zelfs onze eigen F-16’s niet, nota bene voorzien van zeer geavanceerde opsporingsapparatuur en die het luchtruim moeten bewaken, geen krant of tv-station, nee, zelfs dat suggestieve Al Jazeera niet, geen regeringsleider heeft deze misdaden wereldkundig gemaakt.

Verder lezen : klik op onderstaande link

 http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=13193

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osama en Obama

 

 

Na de uitbarstingen van vreugde nabij het Witte Huis na de theatrale aankondiging door Hoessein Obama, dat de CIA,  Bin Laden had gedood, komt nu de gewetenswroeging bij de linkse troep aanzetten. De softe karaktertjes stellen zich vragen : had het bloeddorstige monster geen eerlijk proces verdiend ? Hij werd neergeknald maar hij was ongewapend, dat doe je toch niet. Een van de telgen uit zijn kroostrijk gezin was aanwezig toen de pappie omvergeknald werd (wat deed dat kind daar trouwens ?)

De toplui uit het Witte Huis zaten verzameld in de kelder naar de rechtstreekse interventie van de CIA-troepen te kijken, als ware het een snuff-movie, en nadien kwam de hoofdrolspeler triomfantelijk op televisie de naiëve burgers informeren. Het leek alsof president Hoessein in eigen persoon de slachting had volbracht.

Ieder zijn gedacht en wij het onze. We zullen het even zeggen.

- Wij waren geschokt door de juichende en joelende bende Amerikanen na de aankondiging. Van moslims zijn we dergelijk primitief wildemannen-gedrag gewoon, niet van beschaafde Westerlingen. Ook al is men opgelucht en zelfs blij, enige terughoudendheid ware wenselijk. Het is terecht, dat wij prat gaan op de superioriteit van onze beschaving, op cruciale ogenblikken moet dit ook blijken.

- De toon waarop de Amerikaanse president de natie (en de wereld) toesprak, was die van een slechte leerling-acteur van Jan Decleir : véél te véél lichaam, overdreven declamatie-toon en niet in staat het eigen ijdele ego weg te drukken.  De politieke hoofdbedoeling werd nauwelijks verhuld. Zéér fout, maar dat zijn we inmiddels gewoon.

- De man die het meeste krediet verdient voor deze actie is Obama's voorganger, de verguisde Bush die uit eigen beslissing niet aanwezig zal zijn op de show die Obama gaat verkopen bij Ground Zero.  (Laten we niet vergeten dat Obama zich geschaard heeft aan de zijde van de voorstanders om op die bijna geheiligde plek een moskee te laten optrekken).

- Wij zijn er quasi van overtuigd dat de actie in Pakistan gepland werd in functie van de verkiezingscampagne van de president die er tot dan toe in de publieke opinie belabberd uitkwam.  De schuilplaats van de islamitische crimineel was al meer dan een jaar bekend.

- De manier waarop achteraf gereageerd wordt op de vele vragen is de grote natie die Amerika probeert te zijn, onwaardig : stuntelen, twijfelen, geheimdoenerij. 

Tot slot vinden wij het prima dat Bin Laden afgeknald is.  Het monster heeft duizenden onschuldigen ijselijk laten vermoorden,  tienduizenden fysiek  en mentaal verminkt en getraumatiseerd en nog eens vele tienduizenden het verdriet van hun leven bezorgd.  Geen gram medelijden verdient dit monster en de slappe linxe tisten, kunnen wij enkel toewensen dat ze vroeg of laat het ware gelaat van de islam leren kennen.

Wij hebben gezegd.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Korea : zeker 200.000 politieke gevangenen

200.000 ? Dat verdient een applausje

In Noord-Korea worden zowat 200.000 mensen vastgehouden in politieke strafkampen. Dat wordt medegedeeld door Amnesty International.

De gevangenen worden gedwongen klusjes op te knappen en als die uitgevoerd zijn, volgt er een sessie "beetje martelen" om de geest te versoepelen. Voedsel is aanwezig maar matig om het lichaam te harden.

Amnesty heeft satellietopnames van de strafkampen vrijgegeven. De organisatie verwacht dat er nog meer politieke dissidenten achter de tralies zullen belanden.

Nu Noord-Korea met Kim Jong-un (foto, de jongeman in blauw)  een nieuwe leider lijkt te krijgen en een periode van politieke instabiliteit zal volgen, is er de grote angst dat de strafkampen groter zullen worden", aldus Amnesty. 

Hopelijk blijven de militaire parades bestaan, want daar zijn wij grote aanhangers van.

 

Hup met de beentjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Ann de Schrandere* uit Merlina, is even SP-a gemeenteraadslid te Gent

 

Eind april legde in de Gentse gemeenteraad  Mieke Bouve de eed af als sp.a-gemeenteraadslid. Tot 12 juli vervangt ze raadslid en fractievoorzitster Annelies Storms, die ouderschapsverlof neemt. Bruno Matthys vervangt Storms als fractievoorzitter. 

Mieke Bouve bereidt momenteel met het Nieuw Gents Volkstoneel een nieuwe productie voor die tijdens de Gentse Feesten in première gaat. De productie 'De Mannen' werd geschreven door Jo Van Damme en telt naast actrice Bouve, acteurs Bob De Moor, Daan Hugaert en Chris Van Den Durpel. Bouve speelde in de jeugdreeks Merlina de rol van Ann de schrandere en daarna in de soaps Wittekerke, Thuis en Familie. Klik op de afbeelding om de link te volgenOok in de Vlaamse film Zaman van Patrick Lebon uit 1983  had Mieke een kleine rol, als dienster in een topless-etablissement.
 
Eind februari vorig jaar verving de 49-jarige Bouve tijdelijk raadslid Lien Braeckevelt, toen die zwangerschapsverlof nam. Bouve haalde tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen 1.049 stemmen op de sp.a-spirit lijst in Gent.

Het gaat niet vlot met de carrière van Mieke, enkele maanden invallen als raadslid is meegenomen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toetanchamon : ga niet naar Egypte, maar naar de Heizel

  

 

De legendarische farao Toetanchamon blijft met zijn fabelachtige schatten uit het oude Egypte fascinatie oproepen. De tentoonstelling in Brussels Expo is zowel speels als educatief en loopt van 20 april tot 6 november 2011.

Van 20 april tot 6 november 2011 in Brussels Expo (Heizel)
 
De tentoonstelling geeft je de kans op een originele en moderne manier een van de grootste sensaties uit de geschiedenis van de archeologie te herbeleven: de ontdekking in 1922, door Howard Carter, van de graftombe en de fabelachtige schatten van de legendarische farao. Meer dan 1.000 voorwerpen - wetenschappelijk goedgekeurde, haarfijne replica's - gidsen je door een speels, educatief, authentiek en multisensorisch avontuur!

Het tijdperk van de Egyptische beschaving wekt nog steeds verwondering en doet wereldwijd passies oplaaien.  Deze figuur is al decennialang een onuitputtelijke bron van inspiratie voor de verbeelding. De farao staat symbool voor droom, magie en mysterie: een tijdloze ‘ster' die schittert, net zoals de vele schatten die Howard Carter in 1922 vond in zijn graftombe.

Toegang = € 14

(deze vrij Ketnet-achtige tekst is overgenomen van de webstek Uit in Brussel - Hopelijk is de tentoonstelling interessanter dan deze aankondiging doet vermoeden)


04-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rood !

 

ROOD !   

er is een partij
zo wordt er gezegd
die verandering wil
die de bakens verzet
die bonussen laakt
die van graaiers braakt
die een ander benijdt
die de pot verwijt
zwart als kool te zien
die zelf niet deugt
dat is de partij
van gennez carolien

maar er komt een partij
nog roder dan bloed
die naar ze zélf zegt
het veel beter doet
waar ieder gelijk
zoals in de tijd
van mao en stalin
de werker beloont
met een vakantie
aan zee en aan duin
dat is de partij
van erik de bruyn 

jos

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.+ € 7000 onterechte financiële steun pp voor asielzoekers via OCMW's

 


De regering trekt dit jaar 60 miljoen euro uit voor financiële OCMW-steun aan 8.341 asielzoekers, terwijl er sinds 2005 geen financiële steun meer mag gegeven worden aan asielzoekers".  Dit komt neer op gemiddeld 7.193 euri per asielzoeker.  Deze gegevens werden bekend gemaakt tijdens de bespreking van de begroting van staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) in de Kamercommissie Volksgezondheid.

In 2005 besloot de regering dat asielzoekers alleen nog maar kost en inwoon in een centrum zouden krijgen en géén financiële steun meer van de OCMW's. Die steun zorgde er tot dan voor dat duizenden asielzoekers naar ons land afzakten. Hij creëerde een aanzuigeffect. Daarom stopte men ermee. Maar nu blijkt dat Courard toch weer 60 miljoen uittrekt voor financiële steun.

Zijn begroting bevat bovendien een post van 446.000 euro om dwangsommen uit te betalen aan asielzoekers voor wie geen opvangplaats werd gevonden. Deze asielzoekers kunnen naar de rechtbank stappen om die opvang af te dwingen. Vooral in het Brusselse veroordelen rechters de staat soms tot 500 euro per dag dat de asielzoeker geen opvang in een centrum heeft gekregen. Tot op heden is al voor 340.000 euro aan dwangsommen uitbetaald aan 85 asielzoekers. En in 2011 zijn al 175 asielzoekers wandelen gestuurd zonder opvang.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sheriff Dewinter versus soft eitje Janssens

 

Filip Dewinter: “Alleen zerotolerantiebeleid zal maffiageweld en criminaliteit stoppen, niet het slappe veiligheids- en lakse illegalenbeleid van Janssens”.

Het Vlaams Belang voerde vandaag actie aan het De Coninckplein n.a.v. het toenemende maffiageweld in Antwerpen. Antwerpen doet spijtig genoeg haar bijnaam als “Chicago aan de Schelde” weer alle eer aan. Tijdens de actie legde Filip Dewinter er de nadruk op dat - in tegenstelling tot wat de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens beweert - het stadsbestuur wel degelijk de mogelijkheid heeft om in te grijpen en een pro-actief beleid te voeren.
Filip Dewinter: “In Antwerpen heeft de harde aanpak van commissaris Bart Debie en zijn team aangetoond dat zerotolerantie in de praktijk wel degelijk werkt. Het Falconplein werd volledig opgekuist. In de Atheneumbuurt verdween de tippelprostitutie en het drugdealen. De Albanese maffia was zo goed als volledig verdwenen uit Antwerpen. Burgemeester Janssens vond een zerotolerantiebeleid echter niet langer noodzakelijk met alle gevolgen van dien.
Burgemeester Janssens draagt met zijn laks illegalenbeleid en zijn slap politioneel beleid bij tot de toename van het maffiageweld. Het is duidelijk dat telkens het beleid de greep lost, de maffia terug opduikt. Alhoewel de stedelijke overheid niet de mogelijkheid heeft om afrekeningen in het criminele milieu te voorkomen, kan het stadsbestuur wel een klimaat creëren waarbij het voor criminelen en maffiosi van allerlei slag onaantrekkelijk wordt om hun activiteiten in Antwerpen te ontplooien”.
Filip Dewinter: “Het Vlaams Belang pleit voor een kordaat ontradingsbeleid waarbij via doorgedreven straatcontroles (op illegaliteit, wapens, drugs,…) naar Amsterdams en Rotterdams model criminelen het leven zuur wordt gemaakt. De angst moet van kamp veranderen. We moeten de criminelen pakken waar het pijn doet, in hun portemonnee. Ook de cafés en andere verzamelplaatsen waar malafide creaturen samenkomen en verzamelen moeten geviseerd en desnoods gesloten worden. Kortom een zerotolerantiebeleid tegen criminaliteit is het beste antwoord op de maffiaterreur. Het mag hier geen Far West worden, en daarvoor is er nood aan een kordate sheriff”.
Tijdens de actie van deze morgen heeft Filip Dewinter op de hoek van het De Coninckplein en de Van Arteveldestraat symbolisch een bord met verbodsteken voor wapens aangebracht.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mocht de islam een beginnende sekte zijn in plaats van een "godsdienst" die het gemaakt heeft, dan zou hij zonder twijfel verboden worden en zijn bedieners en predikers zonder pardon vastgezet.

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SP-a boegbeeld Bruno Tuybens ontving bonus € 250.000 in 2000

 

Met deze handen heb ik gewroet en gegraaid

Tien jaar geleden streek Bruno Tuybens, gewezen staatssecretaris, burgemeester van Zwalm en kamerlid voor de SP-a als werknemer bij KBC een niet geringe bonus van € 250.000 netto op.  Tussen december 2000 en april 2011 is de index van de consumptieprijzen met ruim 25% gestegen, dus die bonus zou vandaag € 312.500 belopen. Netto.

Tuybens is ook gedurende enige tijd werkzaam geweest bij Amnesty International, die op het vlak van vergoedingen van  toplui de kapitalistische gebruiken niet schuwen. (Hier klikken)  Het jonge idealistische volk wordt als vrijwilliger de straat op gestuurd, de top bedient zich royaal : een ideale mentaliteit om over te stappen naar de SP-G : Socialistische Partij voor Graaimansen.

Hij heeft er hard voor gewerkt, zegt Tuybens, nu deze zaak komt bovendrijven. Het zal wel. Maar reeds jaren is de socialistische idealist aan het afgeven op de onverantwoorde bonussen die banken uitbetalen aan hun medewerkers. Leest u even mee wat de rode graaier op zijn webstek neerpende op 9 april 2011 over bankbonussen :

"De banksector overschrijdt daarmee de grens waar wereldvreemdheid overgaat in immoraliteit. En het ergste is: ze doen het allemaal met medeweten, ja zelfs met goedkeuring van de vertegenwoordigers van de regering in hun raden van bestuur - kwallen zijn dat, ongewervelden. Vakbonden, werkgevers, het voltallige parlement, de minister-president, de gouverneur van de Nationale Bank: allemaal keuren ze de bonussen af als onethisch, maar de grootbanken lachen hen uit in hun gezicht. Staat in de staat. Wat geld met een mens kan doen, heeft nu ook een gezicht, nors en cynisch: dat van Jean-Luc Dehaene, zelfverklaard politicus van de vorige eeuw. Als premier was hij het beste wat dit land in de tweede helft van die eeuw is overkomen, maar als voorzitter van Dexia heeft zijn metamorfose een naam: prostitutie."

Politici kijken er raar van op, dat de "menschen" zich van hen afkeren en hen ongeloofwaardig noemen.

Ray

http://www.brunotuybens.be/ondernemingen/afgunstsocialisme.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adopteer eens een Marokkaantje

 

Marokko wordt wellicht vrij snel erkend als nieuw adoptieland voor België. Opgelet, kandidaat-ouders moeten kunnen bewijzen dat ze moslim zijn. Als er een lichte twijfel bestaat over het geloof van de nieuwe mama en papa zal de aanvraag worden verworpen.

 

Volgens een krant van De Persgroep zijn er momenteel drie proefdossiers van kandidaat-gezinnen die een Marokkaans kind willen adopteren. Als die worden afgerond, zal de Vlaamse Centrale Autoriteit (VCA) evalueren. Is de uitslag positief dan wordt Marokko toegevoegd als nieuw adoptiekanaal.

Adoptiekindjes worden worden echter niet toevertrouwd aan niet-moslims. "Niets aan te doen" aldus de woordvoerder van minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). "Wij eisen enkel dat een adoptieland de internationale Conventie van Den Haag ondertekend heeft. Als het land daarnaast een restrictie oplegt, kunnen wij niet anders dan dat respecteren."

Commentaar overbodig.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vic van Aelst geeft niet op

 

Strafpleiter Vic Van Aelst, sinds kort ook lid van N-VA, heeft nog maar eens tegen de schenen van onze Franstalige landgenoten geschopt. "Ze hebben een fundamenteel gebrek aan respect tegenover de Vlamingen", klonk het dinsdagavond in 'Reyers Laat'.

 

Lieven Van Gils had de advocaat uitgenodigd naar aanleiding van de brute pech van zijn cliënte Els Clottemans, die bot ving bij het Hof van Cassatie.

Van Aelst lanceerde eerder het voorstel om de Franse lessen af te schaffen in het onderwijs. N-VA floot hem terug.

De advocaat ontkende dat het hier om een kemel ging. "Ik heb een duidelijke mening en die is niet goddelijk, maar ik zal die altijd verkondigen. De Vlaming heeft er altijd naar gestreefd om samen te leven, want wij hebben Frans geleerd. De Franstaligen niet. Veel leerlingen kiezen daar nu zelfs voor het Engels in plaats van voor het Vlaams."

Vic van Aelst heeft de typische mentaliteit van een NVA-er : graag in de schijnwerpers staan, stoere verklaringen afleggen (die door de voorzitter verloohend worden) en verder gebeurt er niets. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toespraak Guy D'haeseleer 1 mei 2011 Ninove

 

 VB 1 mei 2011 007

Kameraden, Nationalisten,

Ik ben verheugd hier vandaag in Ninove uw gastheer te mogen zijn op onze traditionele 1 mei-viering.  Uw talrijke opkomst bewijst nog maar eens dat de traditionele partijen en het belgische establishment hun ultieme droom, namelijk een Vlaams Belang op zijn retour, nog voor vele jaren mogen opbergen. We zijn al jaren de nachtmerrie van de traditionele partijen, en we hebben de ambitie om dat nog lang te blijven.

Het Vlaams Belang is niet alleen springlevend, het is ook meer dan ooit nodig. De gebeurtenissen van de laatste jaren bewijzen dat onze partij van in den beginne de juiste politieke conclusies trok: de huidige politieke impasse bewijst inderdaad dat dit land niet werkt en geen enkele meerwaarde biedt voor Vlaanderen, wel integendeel.

We stellen inderdaad vandaag jammer genoeg vast dat het immigratiebeleid van de laatste tientallen jaren op een drama is uitgedraaid, zoals het Vlaams belang al vele jaren geleden voorspelde.

We stellen inderdaad vast dat het laks veiligheidsbeleid ervoor gezorgd heeft, dat dit land het aards paradijs geworden is voor criminelen.

En we moeten vandaag vaststellen dat het failliet van het belgisch model nu ook onze Vlaamse welvaart zienderogen doet achteruit gaan, en ons sociaal model, inclusief onze sociale zekerheid, op de helling zet.

In gans Europa merken we dat verantwoordelijke politici hervormingen doorvoeren om de arbeidsmarkt performanter te maken; om de economie nieuw leven in te blazen, om jobs te creëren, zodanig dat ook het systeem van sociale bescherming in stand kan worden gehouden.

Want, laat het duidelijk zijn, het één kan niet zonder het ander. Zonder ondernemers, zonder arbeiders en bedienden, zonder zelfstandigen is er gewoon geen sociale bescherming. Zij zorgen ervoor dat de middelen voorhanden zijn om ook een menswaardig bestaan te garanderen aan hen die door omstandigheden buiten hun wil om geen job meer hebben; door ziekte of handicap uitgesloten zijn van de arbeidsmarkt.

En op dat vlak kameraden, loopt het hier in dit land al jaren fout.

Onze arbeidsmarkt wordt niet gemoderniseerd. Ik herinner u aan het feit dat Minister Milquet bij haar aanstelling als Minister van Werk trots zei dat zij heel tevreden was met haar functie omdat zij de garantie was voor het status quo. Zij zou ervoor zorgen dat er niets veranderde, dat er geen hervormingen zouden worden doorgevoerd, dat er aan de sociale zekerheid niet zou worden geraakt, en dus de transfers van Vlaanderen naar Wallonië onverminderd verder zouden kunnen blijven bestaan.Want daar gaat het voor hen om!!

Onze systeem van sociale zekerheid is voor haar, en bij uitbreiding voor de hele Waalse politieke kaste, het symbool geworden voor de eenheid van dit land.

Voor de Walen mag en kan daar niet aan geraakt worden. Het is als het ware hun levensverzekering. Wallonië is en blijft dus het blok aan ons been, en zal dat blijven zolang wij de hangmatcultuur, dat in Wallonië is verheven tot de staatscultuur, blijven financieren. De jarenlange transfers hebben de Walen in een economische coma geduwd.

Beste vrienden,

Wij zijn Europees kampioen als het gaat over het betalen van belastingen en sociale bijdragen. Nergens is de kloof tussen bruto en netto-loon zo groot als in dit land.

En wat krijgen we hiervoor terug? Een rigide arbeidsmarkt; de laagste pensioenen; lage werkloosheids- en ziekte-uitkeringen.

Wel, de Vlamingen zijn het beu! Wij Vlamingen zijn solidaire mensen, maar er zijn grenzen aan onze solidariteit. Wij betalen ons blauw aan een systeem dat steeds minder werkt. Voor een model dat steeds minder sociale bescherming biedt.

Bovendien is het zo dat we onze sociale zekerheid zodanig gereglementeerd hebben dat we zeer aantrekkelijk zijn voor gelukszoekers uit de hele wereld. Dit is het land van melk en honing. Dit land heeft via haar wetgeving zelf het sociaal profitariaat geïnstalleerd, waardoor een groot deel van de koek terecht komt waar het niet hoort.

De toegang tot onze sociale zekerheid is één van de grootste redenen voor de massale invasie van vreemdelingen, illegalen en andere gelukszoekers. Onze sociale zekerheid is voor ons Vlamingen een systeem dat moet toelaten om een periode van ziekte of werkloosheid op te vangen, te overbruggen;  voor buitenlanders is het systeem een doel op zich; het is hun favoriete win-for-life biljet !!

Terwijl zelfstandigen in dit land niet kunnen gaan stempelen, het moeten doen met belachelijke pensioenen,  heeft belgië bijvoorbeeld met vele Noord-afrikaanse landen verdragen afgesloten waardoor ze al recht krijgen op werkloosheidsteun indien ze hier in dit land 1 dag gewerkt hebben. U hoort het goed : 1 dag.  Het volstaat een verklaring op eer te ondertekenen dat ze in hun land van herkomst ook al prestaties hebben verricht. 

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat er bij de RVA massaal C4’s binnenstromen van vreemdelingen die één dag werden tewerkgesteld in één of andere pitta-bar, nadien worden ontslagen, om vervolgens recht hebben op werkloosheidssteun.

Het misbruik in onze sociale zekerheid door vreemdelingen is fenomenaal. Schijnzelfstandigen, valse arbeidsbewijzen, nep-tewerkstellingen…. alle middelen zijn goed om te kunnen profiteren van ons sociaal systeem. En de overheid maakt dit allemaal mogelijk door het lakse beleid.
En zo kan ik nog ontelbare voorbeelden geven.

Dit is de wereld op zijn kop !!! Eerlijk gezegd, ik krijg dit niet meer uitgelegd aan de mensen. Steeds meer Vlamingen zijn verbijsterd over de manier waarop met zijn sociale bijdragen wordt omgesprongen; steeds meer Vlamingen zijn de peperdure pamper-politiek ten aanzien van vreemdelingen beu, terwijl zij zelf achterblijven met veel te lage pensioenen en andere uitkeringen.

Willen we ons sociaal model redden, dan zullen we inderdaad grondig moeten ingrijpen.

Dan zullen we in eerste instantie een einde moeten stellen aan de transfers van Vlaanderen naar Wallonië.
Wil men in Wallonië de hangmatcultuur blijven verkiezen boven het vangnet. Wel dat is hun goed recht, maar dat ze er dan ook zelf voor betalen!

Wij moeten ook duidelijk de boodschap geven aan allerhande buitenlandse gelukszoekers dat onze sociale zekerheid geen jackpot is, waar naar believen kan aan getrokken worden. Het wordt tijd dat we ook daar de moed hebben om in te grijpen. Waarom niet zoals in Denemarken de toegang tot ons volledig sociaal systeem voor immigranten pas openstellen na een minimum aantal jaar verblijf in ons land. Wie niet bijdraagt kan ook niet genieten.

Laat ons eens duidelijk maken dat we niet meer bereid zijn om het OCMW te spelen van gans de wereld !!  Ik ben benieuwd of de drang om naar ons land te komen dan nog zo groot zal zijn als nu het geval is.


Beste vrienden,

Niet alleen het Vlaams Belang viert vandaag feest.
Vandaag zijn er elders in dit land, in tal van steden, 1 –mei-optochten waarbij de bonzen van de partijpolitieke kleurvakbonden, samen met hun politieke bloedbroeders, voorop lopen. 

Het Vlaams Belang erkent dat de vakbonden in het verleden een unieke, sociale rol hebben gespeeld in de ontvoogding van de werknemers.
Zij waren mee de motor achter het proces dat leidde tot betere bescherming van de werknemers en betere arbeidsvoorwaarden.

Maar vandaag, vrienden, hebben de vakbondsverantwoordelijken van deze wereld de kans gemist om thuis te blijven.

En ik heb het dan niet over de goed menende vakbondsafgevaardigden in de talrijke fabrieken, die zich vol idealisme van hun taak kwijten, maar over de Luc Cortebeecken en Rudy De Leeuwen van deze wereld, de verantwoordelijken voor het reilen en zeilen binnen de syndicaten.

Zij zijn het die, samen met het belgisch establishment, elke noodzakelijke hervorming tegenhouden, zowel op onze arbeidsmarkt als in de sociale zekerheid. Nochtans zijn die hervormingen nodig om te vermijden dat nog meer bedrijven ons land verlaten, of om ervoor te zorgen dat buitenlandse bedrijven hier hun centen investeren in plaats van in de ons omringende landen.

Het is duidelijk dat de vakbondstop niet langer oog heeft voor de noden van de werknemers, maar alleen hun eigen machtspositie en de daaraan vasthangende financiële belangen willen veilig stellen.

Het fundament van de macht van de vakbonden in België zijn immers de vele miljarden belastinggeld die jaarlijks als zogenaamde 'administratiekosten' worden uitbetaald aan de bonden voor de uitbetaling van de werkloosheidsuitkeringen.
Omdat de vakbonden zo'n goede vrienden zijn met de partijen in de regering, slagen zij erin om voor steeds minder werklozen steeds meer administratiekosten te ontvangen.  In 2005 werd voor 740.000 werklozen 162 miljoen euro aan administratiekosten betaald. In 2010 heeft dat bedrag voor 680.000 werklozen, dus 60.000 minder, voor het eerst de magische grens van 200 miljoen euro overschreden. Dat is meer dan 8 miljard oude Belgische frank!

Het aantal werklozen is dus in 5 jaar tijd met 7% gedaald, het bedrag dat de staat aan de administratie van werkloosheid betaalt is gestegen met 28%. Die stijging is door niets objectief te verklaren. De bazen van de bonden geven graag, en in vele gevallen terecht, af op de onverantwoorde bonussen van bankiers. Wel, dit is de onverantwoorde dopbonus van de Belgische bonden. We roepen de vakbonden op, om hun onethische dopbonus af te staan, door te aanvaarden dat de uitbetaling van alle werkloosheidsdossiers voortaan gebeurt door de overheidsadministratie die daarvoor al bestaat: de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen.

Wij vinden dat deze Hulpkas moet uitgebouwd en versterkt worden, en de enige plaats moet zijn waar werklozen neutraal van de overheid hun uitkering krijgen.

Niet alleen is dat de logica zelf, omdat nergens anders in Europa de vakbonden de werkloosheid uitbetalen, de overheid zou zo ook een grote besparing kunnen realiseren.

Beste kameraden,

Het is duidelijk dat Vlaanderen op een keerpunt staat. Ofwel bewandelen we verder de weg van het Belgisch compromis, met alle desastreuze gevolgen van dien voor onze Vlaamse economie en onze sociale zekerheid. Ofwel kiezen we er, na jaren van politieke stilstand, eindelijk voor om onze eigen koers te varen.

Een koers die erop gericht is om Vlaams geld in Vlaamse handen te handen te houden, en eindelijk een beleid mogelijk maakt waar in eerste instantie vooral de Vlaming beter van wordt:
Een beleid dat onze economie opnieuw zuurstof geeft, waardoor we één van de meest welvarende regio’s ter wereld kunnen worden;

Een beleid dat ervoor zorgt dat we niet langer de melkkoe zijn van de Walen, waardoor ze in de toekomst zelf opdraaien voor de financiële gevolgen van hun wanbeleid;

Een beleid dat ervoor zorgt dat onze sociale zekerheid niet langer dienst doet als de mister-cash voor gelukszoekers uit de hele wereld. Laat ons voor eens en voor altijd duidelijk zijn. Wie niet bijdraagt tot onze sociale zekerheid, kan er ook niet van genieten!

Om dit alles te realiseren, beste vrienden, is er slechts één uitweg. En dat is een onafhankelijke Vlaamse staat!!

Ik dank u!

Guy D'haeseleer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisten willen PVV weren van Nationale Dodenherdenking in Nederland

 

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei keert zich tegen mensen die menen dat PVV-politici niet aanwezig moeten zijn bij de dodenherdenking woensdagavond op de Dam in Amsterdam. Het is belangrijk dat iedereen, ongeacht afkomst, maatschappelijke overtuiging en leeftijd, in verbondenheid samen kan zijn, aldus het comité dinsdag.

'Oproepen om niet aanwezig te zijn of actie te voeren tegen de aanwezigheid van de PVV, of wie dan ook, staan haaks op dit uitgangspunt,' stelt voorzitter Joan Leemhuis-Stout van het comité. Geen enkele vertegenwoordiger van het parlement zal de toegang worden geweigerd tot de herdenking.
 
Het comité reageert op ingezonden bijdragen in Het Parool en Trouw over de eventuele aanwezigheid van de PVV bij de herdenking op de Dam. Die bijdragen, onder anderen van PvdA-politica en oud-Tweede Kamerlid Mei Li Vos, delen de opvatting dat vertegenwoordigers van de PVV niet aanwezig moeten zijn bij de herdenking.
 
In het verkiezingsprogramma van de PVV staat dat op 4 mei de 'slachtoffers van het (nationaal-)socialisme' worden herdacht, schreef Vos.
 
De partij van Geert Wilders scheert het nationaal-socialisme en het socialisme daarmee op zeer bedenkelijke wijze over één kam, aldus de voormalige parlementariër.
 
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei 'heeft natuurlijk met enige verwondering kennisgenomen van de passage over de herdenking in het verkiezingsprogramma van de PVV. Gelukkig hebben we in onze samenleving de mogelijkheid om ieder onze mening te geven.' Wilders heeft al laten weten naar de herdenking te gaan in Amsterdam om daar 'met overtuiging en trots de PVV te representeren'. 
@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zoveelste bedrieglijke cijfers

 

Uit statistieken van de federale overheid blijkt dat op 1 januari 2010 zowat 10% van de bevolking van het land B bestaat uit vreemdelingen.

Eén op de tien inwoners is dus geen Belg. In de leeftijdsgroep van 30 tot en met 34 jaar stijgt dat cijfer tot een op de zes.  In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is 30 procent van de bevolking van buitenlandse afkomst, in het Waals Gewest is dat 9,5 procent en in het Vlaams Gewest 6,4 procent.

Dit zijn bedrieglijke en onvolledige cijfers. Zoals steeds, als de overheid statistische gegevens verwerkt en publiceert. Er wordt geen rekening gehouden met de dubbele nationaliteiten, de bipatrides die met honderdduizenden zijn en die automatisch als "belgen" weggemoffeld worden. De dames en heren die enkel belg zijn voor de sociale voordelen en zich permanent en ostentatief laten kennen als Marokkanen, Turken, zwarte Afrikanen  en wat weet ik meer.

Natuurlijk wordt er evenmin rekening gehouden met de illegalen, en de geregistreerde afwachtenden.

Ronduit belachelijk wordt het als de gegevens geïnterpreteerd worden door de regimemedia, die ons confronteren met de volgorde van vreemdelingen in dit onzalige land :

 Italianen zijn het talrijkst (169.027 in 2008), daarna volgen Fransen (130.568), Nederlanders (123.454), Marokkanen (79.867), Spanjaarden (42.712), Turken (39.954), Duitsers (38.370) en Polen (30.768).

De grote en nu ook middelgrote steden kennen een ongeziene invasie waar men zich in vele kleinere gemeenten niet van bewust is.  Gisteravond kwam tijdens het tv-nieuws van de 0000 een kleuterschooltje in Pittem (nabij Brugge) in beeld. Er werden 41 kindjes geteld en getoond : allemaal blanke kindjes.  Dit is onbestaand en ongezien in Gent, Antwerpen, Sint Niklaas, enz. om over Brussel te zwijgen.

De bedoeling van de publicatie van deze statistieken is duidelijk : het is helemaal niet zo erg, er leven slechts 80.000 Marokkanen en amper 40.000 Turken bij ons, kortom propaganda à la Goebels. Denkt de federale overheid nu echt, dat wij zo dom en blind zijn ?

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit gebeurt met kinderen in de godsdienst van de vrede

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!