Angeltjes
08-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe hoofdredacteur Angeltjes, Mijnheer Lowie T. : Onafhankelijk Vlaanderen ? Ik gooi mij nog liever voor de TGV.

 

Dat Standard & Poors de kredietwaardigheid van België op korte termijn niet zal verlagen, is een goede zaak, maar dat neemt niet weg dat ons geliefde België in de de rest van de wereld belachelijk gemaakt wordt. Dat stelde minister van staat en sedert vandaag Hoofdredacteur van Angeltjes en grote Baas achter de schermen van de VRT,  Lowie Tobback zondagmiddag in De Zevende Dag (Eén). Ons beminde vaderland België is volgens Mijnheer Lowie een wingewest van Duitsland (de nazi's leven nog onder ons, sprak hij bezwerend en hij klakte met zijn tong tegen zijn witte tanden) en wordt op energievlak geregeerd vanuit Frankrijk, dankzij Johan Vande Lanote en Guy Verhofstade. "Een onafhankelijk Vlaanderen zal er dus nooit komen" voegde hij eraan toe. "Ik werp mij nog liever voor de TGV" sprak de nieuwe Angeltjes-voorman en hij ontblootte zijn schitterend wit gebit.

De geachte Heer Tobback schaarde zich ook achter de nieuwe naam die de nobele Caroline  Gennez uitdacht voor de Nieuw-Vlaamse Arrogantie.  "Wie enige kritiek levert op die voddenpartij, krijgt de hele N-VA over zich heen." Wat voor Caroline toch enkele problemen opleverde, blikkerde de grote Staatsman en hij grijnsde zijn sympathieke gebit bloot.
 
De Leuvense burgemeester, die ook de inning van de auteursrechten van de VRT voor Sabam beheert,  zei nog achter zijn stelling te blijven staan dat men een regering zonder N-VA zal vormen als men maar lang genoeg wacht. Hij vond het ook merkwaardig dat de partij blijkbaar toch bereid is om compromissen te sluiten, zoals vorige vrijdag bleek. In het debat over de gezinshereniging sloot N-VA een compromis met de MR, waarbij de partij de taalvereisten liet vallen. "Als Vlaams-Brabander vind ik dat schandalig", aldus nog Lowie Tobback en wij treden hem volmondig en vierklauwens bij. 

Gevraagd naar de intenties van Zijne Excellentie, Mijnheer Lowie, aangaande de koers die hij zal varen met Angeltjes, was het antwoord kort en bondig : "Uit naam van de democratie zal ik met alle middelen de rechtse smeerlappen bestrijden". Wij ook, mijnheer Lowie, wij ook.  Leve Onszelf !

Uit naam van 100% van de redactie-medewerkers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malta stuurt Libische bootvluchtelingen naar Lampedusa

 

Tussen Tripoli en Malta zijn waarschijnlijk honderden migranten verdronken. Volgens de Arabische nieuwszender al-Jazeera en lokale media brak daar gisteren een boot met 600 migranten in tweeën.

Een aantal drenkelingen bereikte na twee uur zwemmen de kust van Malta. Sommigen zijn gered. Gevreesd wordt dat de meeste opvarenden zijn omgekomen.

Gered

Met een grote groep migranten op een andere boot liep het beter af. Voor de kust van het Italiaanse eilandje Lampedusa botste een boot met 300 vluchtelingen op een rots. Tientallen vluchtelingen, onder wie ook vrouwen en kinderen, sprongen in paniek in zee.

De kustwacht heeft alle drenkelingen gered. Het schip was op weg naar Malta, maar werd door de Maltese kustwacht naar Lampedusa begeleid.

Visa

Sinds het begin van de Arabische Lente proberen vooral veel mensen uit Noord-Afrika via Lampedusa Europa binnen te komen. Vandaag arriveerde daar nog een boot met 800 migranten, vorig weekend arriveerden er 2000 migranten.

De Italiaanse overheid begon half april met het uitdelen van visa aan Tunesische vluchtelingen. Met duizenden tegelijk kwamen ze de afgelopen weken per boot uit Noord-Afrika, op zoek naar werk en een toekomst.

Italië kan die enorme toestroom niet aan en hoopt dat de Tunesiërs, met de papieren op zak, het land zullen verlaten.

Bron : NOS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes stopt ermee en gooit het roer om

 

Vlaams ministerin van Media Ingriet Lieten (sp.a) wil meer aandacht besteden aan diversiteit in de mediasector en trekt daarom een budget van 500.000 euro uit voor projecten die die diversiteit in de media bevorderen. Projecten die bijdragen tot de diversiteit op de werkvloer, in het aanbod of het bereik komen in aanmerking voor een deel van het geld. De maatschappij is veelzijdig én veelkleurig, zei Ingriet  tijdens de Staten-Generaal van de Media. "Toch zien we de mediabedrijven en de berichtgeving maar met mondjesmaat verkleuren. Ik zie het als een verantwoordelijkheid van de hele mediasector om te werken aan meer diversiteit: in wie ze aan het woord laten, in wie ze in beeld brengen maar ook in wie ze tewerkstellen. Media zijn cruciaal voor een democratie. Dat veronderstelt ook dat iedereen zich op zijn minst kan herkennen in de samenleving zoals deze vandaag is. De media hebben als vierde macht hier een grote verantwoordelijkheid ." 

Morgen gaan wij immediately een project dat wij depuis longtemps targetten aan de ministerin transfereren per mail.  Angeltjes heeft finally ingezien dat coloured diversity, the future is. Een task force werd ingeschakeld, de redactie completely omgeturnd en wij zullen our little stone bijdragen om de community verder naar de multicuturele knoppen te helpen. Ingriet, hier een druppeltje voorspel van onze targets and new collaborators. Let the funds come, laat de subsidies tot ons komen.  

 

Onze nieuwe redacteur Diversiteit, N'bongo Pizelewie

 

Onze gezondheidsredactrice, Fatima Brems

 

Onze wetenschappelijk medewerker Sheik Boenke-Boem die de theorie van de oerknal ontdekte dankzij de koran

 

Het Nieuw Symfonisch Orkest van het Oranje Theehuis o.l.v. Maëstro Savat verzorgt regelmatig fijne muziekstonden

Onze verslaggever radio & televisie

 

Een nieuwe rubriek met een inside-incognito medewerker : Laken zonder broek

 

Elke dag, rechtstreeks uit de VRT-studio's van het Leuvense stadhuis : twee uren overzicht van de actualiteit door Mijnheer Louis., die ook de hoofdredactie van Angeltjes overneemt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw zevende dag op moedrdag

 

We hebben nog altijd geen regering, en de positie van de sp.a bij die regeringsvorming wordt alsmaar hachelijker. We vragen Louis Tobback naar de toestand van het land en van zijn eigen partij.

De publicatie van het boek ‘Koning Zonder Land’ van Steven Samyn en Martin Buxant heeft opnieuw geleid tot controverse over de rol van de Koning. En dit keer is de oorzaak de Koning zelf. In een hoogst ongewoon communiqué liet hij weten dat twee passages uit dat boek niet strookten met de waarheid. Waarmee hij eigenlijk impliciet toegaf dat zijn verzet tegen nieuwe verkiezingen wèl waarheidsgetrouw is weergegeven. En meteen de discussie ontstond hoe ver de koning mag gaan  met het aanwenden van zijn invloed bij moeilijke regeringsonderhandelingen. Moet die invloed drastisch beperkt worden? We praten over de passages met auteur Steven Samyn, en debatteren met o.a. Louis Tobback, Renaat Landuyt  en Rudi de Leeuw 

Inge Vervotte en Rik Torfs hebben het ideologisch vernieuwingsrapport voor hun partij CD&V klaar. Hun uitspraak in de pers “Wij houden ervan mossel noch vis te zijn”  baarde toch enig opzien in dit verband. De tekst gaat nu rond in de partijafdelingen, want het gaat om een discussiestuk. En Louis Tobback heeft alvast zijn bedenkingen bij de ontwerptekst.

Het MAS, het Antwerpse Museum aan de Stroom gaat open. Wij stuurden een kersverse Antwerpenaar op verkenning in het merkwaardige gebouw: niemand minder dan Louis Tobback. En in de studio praten we met directeur Carl Depauw (SP-a)

Vrijdag riep Vlaams minister van Media Ingrid Lieten een Staten-Generaal van de Media samen. Daar wordt nagedacht over de toekomst van het medialandschap – waarbij ook de rol van de openbare omroep aan bod komt. Daarover wordt ook in het Vlaams Parlement gedebatteerd, want binnenkort moet een nieuwe beheersovereenkomst voor de  komende vier jaar uitgedokterd worden. Een monoloog met Louis Tobback 

Sport: Sjef DeWilde maakte in de sprint van de Scheldeprijs een maand geleden een ware doodssmak. Onder meer twee ruggenwervels waren zwaar geraakt, hij had een lichte hersenbloeding en ook ter hoogte van de onderrug leek het een en ander verkeerd. Er was even sprake van mogelijke verlammingsverschijnselen, maar gelukkig was dat gevaar gauw geweken. En nu is hij zelfs al zo ver dat hij te gast kan zijn in de studio van de Zevende Dag. Plus veel voetbal met spannende wedstrijden in Play-Off 1 en Play-Off 2, commentaar door Louis Tobback.

Plus live muziek in de studio van Eva De Roovere, op de bongo begeleid door Louis Tobback.

Kijken maar en genieten met de ganse familie van dit heerlijk neutrale en ontspannende programma.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de week in vogelvlucht

 

Waarde redactie en vrienden,

Ondanks een lopende regering die wacht op aflossing, bleef het land en de weireld niet "stillestaan" en vielen er toch nog nieuwtjes te rapen.

- Den Tobback senior mag nog eens komen braken bij Ivan Adderke
in "het zevende knoopsgat" van de 0000. Bij de rode staatszender is men wreed kontent dat ze binnenkort in Leuven een vaste standplaats hebben om 27 jaar te kunnen brallen. Lowieke is nu ereburger bij de 0000.

- Ook een andere linxe mossel liet bij de 0000 deze week een pakske zever achter. Bert van Bleitegem was in zijn nopjes met de "oorlog" tussen de SP.a en de N-VA. "Goe veur de polletiek" zei zot Berreke.

- Filip den Taaie is pas terug uit Chinaland en er is al "kaka" aan de knikker.Blijkt dat de Fluppe zijn Chinese tolk criminele spleetogen bezat, want hij zit een Chinese petoet. Deze rijstkakker bleek niet vies te zijn van oplichting en mensenhandel. De Fluppe zou zijn personeel wat beter mogen betalen, dan moeten ze geen bijbaantje nemen.

- Ook Mathilleke is deze week ter sprake gekomen.De prinses met de vastgeroeste glimlach is zwanger van haar 5de spruit. De Fluppe hoopt dat het nog een "vrouwke" mag zijn.

- De Pa van Fluppe daarentegen is zeer boos geweest. Men heeft zijn kroon ontbloot !  Alle verdenking van deze schanddaad valt op madam NON maar deze beweerde, met haar typisch Jolly Jumper smoelwerk, dat zij onschuldig is."Non, ikke oewas het ni".

- De verstrengingsregels op de herenigingscarousel, de tophobby van de tafelschuimers, zijn goedgekeurd. Voortaan moeten de kandidaten  netjes gewassen zijn èn zij moeten beschikken over één maand leefloon,zoniet wordt hen de toegang tot dit zonneland geweigerd.

- Gezien de verstrenging gooien de kadidaat binnensluipers het over een andere boeg. Blijkt nu dat er plotseling veel Armeniërs met nierproblemen bij de ziekenhuizen gedumpt worden. Slim gezien van die gasten want een zieke illegaal mag men niet weigeren èn MOET  verzorgd worden. Nierproblemen zijn een dure zaak zoals dyalise enz.  Ra, ra, ra,  wie betaalt dit ?

- Volgens de V.N. kan de droogte in West- Europa nog maanden duren. Tiens, ik wist niet dat ze bij de V.N. een ""weerdienst" hadden. Weeral iets dat we bijgeleerd hebben.

- Felix De Clerck, zeun van de Stefaan van just-is-just, heeft het ook weer bont gemaakt. Dat ventje, het schijnt dat hij student is in zijn vrije tijd, vindt het hemeltergend dat er nog altijd geen regering is en wou deze week de panden van de PS en de N-VA bezetten. Naar verluidt is dat manneke wreed jaloers op de zeunen van Napoleon de Gucht en van President Dweil omdat die al een jobke in de praatbarak hebben.  Felix wil dat er rap een "nief gouvernement" komt, zodat zijne pa ook voor hem een jobke kan bezorgen,  lang want op dat studentenleven is hij al uitgekeken en het brengt begot niks op.

- Crembo heeft het aan de stok met zijn generaals.Volgens deze laatste, is het leger opgescheept met versleten brol. Volgens de krullenkop is dat helemaal niet waar en kan het Belze leger nog alle taken aan : zie maar in Libië en Afghanistan waar puike resultaten neergezet worden. Neen, volgens Crembo zijn de hogere officieren in hun "loopgraaf" gebeten omdat er nog geen nieuw regering is en zij in afwachting daarvan hun promotie mèt de daaraan verbonden loonsverhoging op hun "gamel" kunnen schrijven.

-Niet alleen in Hofstade maar ook aan de kust zal het deze zomer al vreugde, pret en plezier zijn dat de klok slaat. Struikrovers, groepsverkrachters, sjakochentrekkers, messentrekkers, stranddieven, vechtjassen, koranaanbidders, ruitentikkers, autobusbelagers, enz. zullen geen kans meer krijgen. Politie en garnaalvissers te paard op het strand, politie op, voor en achter dijk en duinen en als ultiem wapen een politie-koffiemolen in de lucht, zullen met arendsogen alle bewegingen in de massa gadeslaan en bij het minste onraad als echte navy seals optreden. De volgelingen van Osama zijn bij deze gewaarschuwd.

Toen ik in de jaren vijftig voor het eerst naar zee ging, zag ik op het strand een bruine ezel die ritjes met kinderen maakte. Nu lopen de stranden overvol met bruine ezels maar met minder goede bedoelingen.

mvg - senior 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is het geld van ons pensioen naar toe ?

 

 

Dure verkiezingsfolders en grote borden met lachende gezichten zouden in een normale, een écht democratisch bestuurde maatschappij, enkel voor accentverschuivingen nodig zijn.

De levende (anti)reclame om voor verandering te stemmen loopt echter over heel het Vlaamse land rond. Uw centen zijn weg, uw betaalbare woningen, uw zekerheid, uw toekomst. Uw pensioen is weg. En dat werken niet meer loont, voel je niet alleen in je geldbeugel, je ziet het in lanterfantstijl op straat rondparaderen.

De lanterfanters verstaan je meestal niet en jij verstaat hen niet. Het is niet nodig om de taal van de gulle gevers te leren, ze krijgen alles zonder inspanning, zonder voorwaarde : leefloon, sociale woning, kindergeld, juridische bijstand, werklozensteun, ziekteverzekering en noem maar op. Alstublief, geen respect verplicht, hoor, respect dat moeten onze burgers u schenken, naast uiteraard de betaling van uw sociale voordeeltjes.

Slechts een minderheid aan nieuwelingen zet zich in, leert de taal, werkt, is dankbaar en ze voeden hun kinderen loyaal op.

Het zijn enkel de partijen dit dit naar de ondergang leidende maatschappelijk drama veroorzaakt hebben die denken hun wanbeleid  met Barnumreclame  te kunnen rekken : nog meer te culpabiliseren, te manipuleren, te bezweren en om de tuin te leiden. De feiten spreken voor zich, open en bloot op straat, ook al wordt er duchtig gefilterd door de complete media, ... en vooral in iedereens portemonnee.

Enkel dwazeriken hebben nu nog affiches en folders nodig. En als er dan toch iets gedrukt zou moeten worden om de mensen tot nadenken aan te zetten, waarom geen stickers met de tekst: 'Waar is het geld van ons pensioen naar toe ?'

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Mirror

 

 

The Mirror
   

I look in the mirror

And what do I see?

A strange looking person

That cannot be me.

 

For I am much younger

And not nearly so fat

As that face in the mirror

I am looking at.

 

 Oh, where are the mirrors

That I used to know

Like the ones which were

Made thirty years ago?

 
Now all things have changed

And I`m sure you`ll agree

Mirrors are not as good

As they used to be.

 
So never be concerned,

If wrinkles appear

For one thing I`ve learned

Which is very clear,

 
Should your complexion

Be less than perfection,

It is really the mirror

That needs correction.

 
Edmund Burke, 1729 - 1797, Irish Philosopher.

 


07-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onrust in de Prachtlanden

 

Het is druk in vele Prachtlanden. De mensen komen op straat om de plaatselijke potentaten te verjagen, in de hoop daarna even welvarend te worden als de ongelovige honden uit het Westen. Zonder precies te weten wat "democratie" inhoudt, lijkt dat voor een aantal moslims de "Sesam, open u" toverformule te zijn tot dat welvarende leven.  Zij zien niet in, dat zolang ze het maatschappelijke bestel baseren op de koran, de sharia en de profeet,  er van democratie geen sprake zal zijn.  Maar dat is onze affaire niet. 

De vrees die wij van in den beginne gekoesterd hebben, dat de protesten zouden uitmonden in grote vluchtroutes naar Europa, is voor een stuk bewaarheid. Tunesiërs en Libiërs laten de rotzooi voor wat ze is, en zij proberen het Beloofd Land binnen te dringen. Intussen blijven ook de zwartjes toestromen : zo schiet het lekker op. Onze straten kleuren in sombere tinten.

Intussen wordt ook her en der betoogd tegen de stoute Amerikanen die het aangedurfd hebben de Arabische Robin Hood,  Osama Bin Laden af te knallen. De Westerse media zwijgen zo veel mogelijk over deze reacties en als ze iets vermelden, gaat het over "kleine extremistische groepjes" die opkomen voor de massamoordenaar.  Veel kleine extremistische groepjes samen, vormen één grote compacte bende haatbaarden. Een bondig en onvolledig overzicht.

Marokko

 Casablanca 24 april 2011 - Honderden manifestanten, onder wie vele journalisten, vragen meer democratische rechten.   Het regime bood de ambtenaren een loonsopslag aan en beloofde meer vrijheid.  Het scepticisme groeit.  We gaan in de komende dagen aan enkele Marokkaanse kennissen uit de buurt, vragen wat zij er van vinden.  En we houden u op de hoogte.

Egypte

 

(archiefbeeld)

 In Caïro stapten duizenden Salafistische betogers op na het vrijdaggebed om te protesteren tegen de Amerikaanse moord op Osama bin Laden. De optocht startte aan de Al Nur moskee en eindigde in de nabijheid van de Amerikaanse ambassade. Er werden slogans geroepen tegen Obama. Op het Tahirplein werd door velen gebeden voor de ziel van Bin Laden. Hij zal er blij mee zijn.

Turkije

 

President Gull had zich verheugd in de dood van Osama Bin Laden. Dat wordt hem niet in dank afgenomen bij vele moslim-landgenoten. Er werd betoogd zonder dat dit veel weerklank vond (geen afbeeldingen), de angst voor het regime is niet gering in Erdoganistan. In de provincie Bodrum werd wel luidruchtig actie gevoerd tegen de aanwezigheid van een Amerikaans oorlogsschip.

Yemen

 

Ook de dames laten van zich horen. Helaas laten zij zich minder zien. De boerka is niet voldoende, de paraplu biedt een nog betere bescherming tegen opdringerige mannenblikken.  Waarover gaat deze revolutie eigenlijk ?  Vrijheid voor de vrouwen ?  Een boerka met zijspiegels ? 

Filippijnen

 

De katholieke Filippijnen worden al jaren opgevrolijkt door acties van de aanhangers van de godsdienst van de vrede. Het activiteitenprogramma is gekend : bommen die in drukke wijken tot ontploffing komen, branden die spontaan ontstaan, ontvoeringen, gevechten tegen het leger, kortom er wordt gezorgd voor voldoende variatie door de baardmansen. Een aantal onder hen trok deze week door de straten van Manila en het verongelijkte zootje moest hardhandig afgeremd worden anders hadden ze de Amerikaanse ambassade afgebroken. Wraak omwille van de dood van de Prachtmens Osama Bin Laden. 

Pakistan

 

 In Pakistan, het Prachtland waar de heer Bin Laden zijn grote reis naar het paradijs aanving, is de roep op wraak zeer groot.  De heren zijn zwaar in het kruis getast en altijd bereid in het zicht van de lens hun primaire gevoelens te uiten.

 Indonesië

Indonesië is het land met de grootste moslimpopulatie. 85% van de 240 miljoen Indonesiërs behoort tot de godsdienst van de vrede, zachtaardigheid en welwillendheid. 8% is protestant of rooms-katholiek en 3% hindoes (Bali is bijna integraal hindoe). De voorbije week was het bijzonder stressy voor de moslims : er moest in mooie outfit (zie foto) druk gedaan worden over de misdaad van de eeuw : de moord op de mooie mensch, Bin laden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : La Tanghe tussen neus en lippen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Zoals naar wekelijkse gewoonte is er ergens in dit onland, en dan nog het meest langs de zuidkant van de taalgrens, een staking tegen 't een of 't ander. Nu was het de beurt aan de stad van Fredje Beulepens om een staking te organiseren : de Brusselse "taxidrivers" zijn malcontent wegens bepaalde maatregelen die hen niet bevallen.

Wij zijn het gestaak her en der al zo gewoon dat we er niet meer van opkijken, ware het niet dat gisteravond bij de 0000 La Thange tussen neus en lippen over dit item vermeldde dat de taxidrivers niet tevreden zijn met het dambordmotief dat in de lengte zijdelings langs beide kanten van hun taxi moet aangebracht worden. De kleuren van het dambordmotief bevallen de drivers niet : zwart-geel.

Voor de arrogante kiekefretters, eisers van méér Vlaam geld zijn deze kleuren té  Vlaams. Voilà zie, dat is weer geweten.  Net dezelfde emotionele oprispingen als bij de nieuwe nummerplatenkleuren.  Die mochten ook niet geel-zwart zijn voor zwarte Lola en co en de Vlaamse platbroek Etienne Schouppe volgde natuurlijk de franstalige briesers.

Jongens toch, wat een zootje arrogante, achterlijke klootzakken zitten daar bij mekaar. Niks van de flamins, alleen hun centen. Misschien kunnen ze de kleuren van de strip houden op zwart en bruin, in harmonie met 95% van de huidskleur van deze riksja bestuurders.

Wat moeten die franstalige teringlijders ons toch haten zeg !

mvg senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewakingsagenten met honden in Hofstade

 

Bloso wil in zijn domein in Hofstade (Zemst) een herhaling van de incidenten tijdens de paasvakantie te allen koste vermijden. Toen werden agenten aangevallen door een paar honderd allochtone jongeren uit Brussel. Met het voorspelde mooie weer dit weekend, worden extra veiligheidsmaatregelen genomen.  Bloso zet een vijftiental personeelsleden in die op het domein zullen patrouilleren. Bovendien wordt een externe bewakingsfirma – met honden – ingeschakeld. De politie zal op volle sterkte aanwezig zijn in de omgeving van het domein.

Het multicriminele gegeven domineert op vele terreinen onze samenleving. Nu worden er in een recreatiedomein bewakingsagenten met honden ingezet. Het betekent een extra kost én deze aanwezigheid verwerkt een grimmige sfeer.  Vorige week werd 1 van de 200 aanwezige relschoppers opgepakt en werden er 199 vriendelijk naar hun Brussels ghetto teruggevoerd. Daarmee was het indicident gesloten.

Wat voor een toekomst bieden wij ons nageslacht ?  Ontspanning in een concentratiekamp en gezamenlijk terug per vrachtwagen naar wat dan het ghetto van de blanke man zal zijn ? 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe verkiezingen kosten veel geld. En dan ?

 

Nieuwe verkiezingen zouden een financiële ramp zijn voor de politieke partijen. Sommigen hebben namelijk maar een beperkt bedrag opzijgezet voor een nieuwe stembusgang. 

Groen! en LDD hebben respectievelijk 0,4 miljoen en 0,2 miljoen euro opzijgezet. De socialistische partij heeft 3,5 miljoen euro voorzien. CD&V heeft net genoeg middelen om een campagne als die van vorig jaar op poten te zetten, bedrag onbekend. Open Vld beschikt over 1,6 miljoen euro, de N-VA voorziet 1,9 miljoen euro en het Vlaams Belang 1,1 miljoen euro. De MR zou in problemen komen bij een nieuwe stembusgang en de cdH heeft slechts 600.000 euro voorzien.

Nu begrijpen we waarom de keuning zich zo fervent tegen nieuwe verkiezingen heeft uitgesproken.

Bron : vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse moslims betogen bij VS-ambassade

 

 

Voor de Amerikaanse ambassade in Londen heeft een groep  radicale moslims gedemonstreerd tegen Amerika. Zij deden dit naar aanleiding van de dood van Al-Qa'ida-leider Osama bin Laden. 'Het laatste onrecht is de moord op een oude man in zijn huis voor de ogen van zijn gezin, sjeik Osama bin Laden,' aldus organisator Anjem Choudary. Hij waarschuwde voor vergeldingsacties.

Bij de ambassade had zich ook een groep tegendemonstranten verzameld. Zij zijn Amerika juist dankbaar voor het doden van 's werelds meest gezochte terrorist. De pro-Amerika-groep, leden van de English Defence League, scandeerden 'USA, USA', zoals in Amerika werd geroepen na de dood van Bin Laden. Ook toonden ze borden met teksten als 'Bin Laden, brand in de hel'.

Toen de ongeveer honderd moslims knielden om te bidden, roerden de tientallen tegendemonstranten zich. De politie moest beide groepen, die leuzen naar elkaar riepen, uit elkaar houden. Er zijn voor zover bekend geen arrestaties verricht.

Ook Fatima was aanwezig, of is het een agent van de Britse geheime dienst ?

Foto's Daily Mail


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even genieten, tweemaal kort

 

 

 


06-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag Verkiezingen Parlement Schotland

 

 

SNP 69 zetels (+ 22)

Labour 37 zetels (- 9)

Conservat. 15 zetels (- 2)

Lib. Dem. 5 zetels (- 11)

Groen 2 zetels ( - )

Onafh. 1 zetel ( - )

Totaal 129 zetels

 

De onvolprezen en onpartijdige Nieuwsdienst van de 0000 wist enkel te vertellen tegen het einde van het Journaal dat de liberaal-democraten fors verloren hadden en de Schotse nationalisten gewonnen hadden. Om misverstanden te vermijden, de SNP is een vrij linkse partij, maar dat weten ze wellicht niet, die van de Reyerslaan.  Wij wel, maar dat verhindert niet dat we blij zijn met deze enorme overwinning van de SNP.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanslag Marrakesj is gebeurd door Marokkaanse Al Qaeda-adept

 

 

De hoofdverdachte van de aanslag in Marrakech is een Marokkaan die in Libië heeft gewoond. Volgens het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken is de man een ‘bewonderaar van Al-Qaeda’. Dit meldt persbureau AFP.

Bij de aanslag kwamen vorige week zestien mensen om, toen het populaire restaurant Argana aan het Djemaa el-Fna plein in Marrakech werd opgeblazen. Onder de doden is een Nederlander.

Aanslag in ouderlijk huis beraamd
De verdachte zou de aanslag in het huis van zijn ouders in het Marokkaanse Safi, waar hij samen met twee anderen is aangehouden, hebben beraamd. Hij heeft meerdere keren geprobeerd naar Tsjetjenië en Irak te reizen, wat niet lukte, waarna hij besloot zijn terroristische daad op Marokkaans grondgebied te plegen, zo verklaarde de minister van Binnenlandse Zaken, Taieb Cherkaoui volgens AFP:

“Hij koos Marrakech vanwege de vele buitenlandse bezoekers. Het restaurant Argana werd de plek omdat het populair is bij toeristen.”

“Op 28 april ging hij koffie drinken, en liet daarbij een koffer achter met daarin twee bommen van zes en negen kilo, die hij kon bedienen met een mobiele telefoon.”

Verkleerd als toerist
Volgens een bron binnen de veiligheidsdiensten heet de man Adil El-Atman. Hij zou zich hebben verkleed als toerist, met een pruik op en een gitaar bij zich.

Meerdere keren gearresteerd in buitenland
De verdachte was zes maanden geleden begonnen met het fabriceren van de explosieven. Eerder al probeerde hij met de twee andere verdachten via Libië in Irak te komen, in mei 2008. Naar Irak komen lukte niet, en uiteindelijk werden ze door de Libische autoriteiten gearresteerd en uitgezet naar Marokko.

De hoofdverdachte was ook al gearresteerd in Portugal in 2004 en in Syrië in 2007. Ook bij die twee arrestaties werd hij weer uitgezet naar Marokko.

Al-Qaeda
De minister zegt dat de verdachte ‘sterk beïnvloed is door de jihadistische ideologie’, en dat hij openlijk zijn loyaliteit aan Al-Qaeda had geuit. Meteen na de aanslag verklaarde het ministerie al dat de aanslag deed denken aan de werkwijze van Al-Qaeda.

Bron : NRC


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotland

 

De 81-jarige Sean Connery beleeft de verwezenlijking van zijn grote politieke droom : de SNP behaalt een absolute meerderheid in het Schotse parlement. Voor alle resultaten gekend zijn, staat het nu reeds vast dat de SNP tenminste 65 van de 129 zetels zal bezetten.  De weg naar de onafhankelijkheid ligt open.(vrijdag 6 mei -16.30 u)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals Patje zegt : * ' t beste mut nog kaume *

 

Bij een vechtpartij op het Stuivenbergplein liep donderdagavond een 15-jarige jongen een klaplong op door een messteek. Stuivenbergplein, twijfelt u vooral niet, is een van de multiculturele pleinen van 't stad dat van iedereen is, maar vooral van de verrijkers.

Twee groepjes jongeren waren slaags geraakt op het plein. Een 15-jarige jongen, die volgens zijn eigen zeggen wilde bemiddelen, kreeg op zeker moment enkele rake klappen en hij voelde ook een stekende pijn in de rug. Toen hij even later thuis kwam en zich wilde wassen, zag hij dat hij een verwonding had aan de rug. In het ziekenhuis bleek dat hij een klaplong had opgelopen. Korte tijd verkeerde het slachtoffer in levensgevaar.

Zoals onze burgervader altijd zegt : "'t beste mut nog kaume." Waai dochte pertàng dattet beste der al lank was.

Vertaling : Het beste moet nog komen. Wij dachten nochtans dat het beste er al lang was.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schone schijn van het land B

 

Hoe wankeler de bestuurlijke en politieke situatie van belgië wordt, hoe meer pogingen er ondernomen worden om in het buitenland de indruk te wekken, dat alles hier perfect verloopt en onder controle is. Van het belgisch front niets dan goed nieuws, hoor.

Yves Leterme die zich ooit aandiende als een  Vlaamse Messias en die het vertrouwen won van bijna een miljoen  naiëve kiezers, heeft zich na een pijnlijk federaal parcours genesteld in een premierschap van administatieve en protocollaire zaken. In deze functie treedt hij naar buiten als copywriter voor het product belgië : de beste leerling van de Europese klas. 

Een door de Euro-Commissie gevraagde begroting, omgedoopt tot Nationaal Hervormings- & Stabiliteitsprogramma  met een tekort van 4,1% wordt met de glimlach omgetoverd tot een document met slechts 3,6% verlies.  Alstublieft, Europa, hier is het huiswerk van uw beste leerling. Hoe dit in concreet beleid omgezet zal worden door een regering, is een onbeleefde vraag, die niemand dan ook stelt.

Op een gluiperige manier wordt door de vroeger knokploeg van Leterme, het land B in een overzeese oorlog meegesleurd.  Met een parlementaire goedkeuring, op basis van valse emoties en bedreigende chantage, een gewild pleonasme om het beeld helder te maken.  De volksvertegenwoordiging had nog niet "ja" gezegd, of de belgische F-16's stonden al met loeiende motoren in Griekenland klaar om op te stijgen. Nu bombarderen wij Libië, samen met nog enkele ijzervreters die er in eigen land niets van terechtbrengen. Het lijkt wel dat we  de woestijnbewoners willen aanzetten zo vlug mogelijk de Middellandse Zee over te steken om zich in het gulle Europa te vestigen. De Crem vertelde aan een journalist van La libre belgique dat "onze deelname vooral diende om de reputatie van het land op te poetsen".  O, dierbaarbaar belgie.

Deze week toog Steven Vanackere naar Genève om zich te verantwoorden voor de Verenigde Naties over een aantal binnenlandse onregelmatigheden die vooral ingefluisterd waren door gefrustreerde Franstalige patriotten en pezewevers die de grondwet graag vervangen zien door de koran.   België moet een tandje bijsteken op het vlak van asiel en migratie, de gelijkheid tussen man en vrouw, de strijd tegen het racisme, de bescherming van de jeugd en de situatie in de gevangenissen. "Is het dat maar ? Het komt in orde" beloofde de Buitenlandminister en aan de media vertelde hij opgetogen, dat hij weer met een goed rapport thuiskwam, hem overgemaakt door enkele Prachtlanden zoals Irak en Zuid-Afrika, zelf toonbeelden van schitterend bestuur.

De burgers die op het vaderlandse grondgebied hun portie dagelijks leven doorbrengen, weten hoe de vork juist aan de steel zit. Zij zijn de figuranten van de belgische realiteit. Maar zoals het figuranten betaamt, mogen zij niet spreken. Enkele voorbeelden.

Meer dan 300 dagen regerings- en bestuurloos ronddobberen, om vooral niet toe te geven dat dit land geen toekomst bezit en dat de normale sociale functies uitgeschakeld zijn.  Niemand durft de consequentie uit deze vaststelling trekken. Vlamingen, Brusselaars en Walen hebben nog één gemeenschappelijk kenmerk : lafheid en angst voor de waarheid.

Een schuldenberg van circa 350 miljard euri rust op de schouders van elke belg tussen 0 en + 100 jaar, dat wil zeggen € 32.000 per individu of bijna € 130.000 per gezin van 4 stuks.  Mooi, mooi.  Alle deurwaarders van het land zijn niet bij machte om dit geld te innen. Dus laten we het aan het gelukkige toeval en we zwijgen erover.

Wij bezitten een manke justitie die van de ene blunder naar de andere onbegrijpelijke uitspraak holderdeboldert. Onder de duizenden partij-creaturen die justitie bevolken zijn er enkele onafhankelijke rechters  die wegvluchten met een vervroegd pensioen, omdat ze het niet meer kunnen aanzien. 

De politieke overheden kijken goedkeurend toe hoe steden en gemeenten volstromen met vreemdelingen, die de sociale kassen leegplukken. Kom maar binnen,  excuseer dat het hier koud is, maar dat betert, de aarde warmt op en de bevolking heeft instructie gekregen, u chaleureus te ontvangen. De meest gehoorde zin als burgers mekaar aanspreken, begint met :  "Ik ben geen racist, maar ..."

Angst en vervreemding heersen. Het regime is enkel bezig met zichzelf. De burgers leven in Grotemensenland, de politici vertoeven in Sprookjesland.

Nog een minder gekend voorbeeld van de bestuurlijke desintegratie,  danken we aan het werk van senatrice Anke Van dermeersch. Tegen het land B lopen 109 inbreukprocedures vanwege de Europese Commissie. Niet dat wij daar zwaar aan tillen, want deze betuttelende en ondemocratische EU kan voor ons de boom in. Het gaat om de manier waarop de beste leerling van de klas hiermede omgaat.

Sedert 2009 wordt door de onvolprezen federale administratie een poging ondernomen om deze 109 inbreuken te verzamelen. Een jaar later is dat nog steeds niet gelukt. En finaal moest de FOD Buitenlandse Zaken bedremmeld vragen aan de Europese Commissie de 109 inbreuken terug over te maken : ze zijn verloren, we vinden ze niet terug.

Als wij vandaag het land B meer verfoeien dan gisteren, dan wil dit vooral zeggen dat wij het gisteren niet voldoende minachtten. Op deze uitspraak hebben wij geen patent genomen maar zij is wel degelijk door Angeltjes gelanceerd.  Men zegge het voort, om de belgische operatie schone schijn een halt toe te roepen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotse nationalisten winnen verkiezingen

 

De precieze uitslag is nog niet bekend maar het is nu reeds duidelijk dat de SNP (Scottish National Party) de verkiezingen van gisteren gewonnen heeft met een nog beter resultaat dan in 2007. De winnaars hebben onmiddellijk medegedeeld dat zij een referendum zullen inrichten om de volledige onafhankelijkheid te bekomen. De grote verliezers zijn de socialisten van Labour.  Later meer over deze verheugende gebeurtenis.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit vergeten.

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!