Angeltjes
24-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Grote Socialist tot het nederige kamermeisje : Weet jij wel wie ik ben ...

 

Weet jij wel wie ik ben ... de Grote socialist !

De vrienden van de Grote Socialist DSK (een zwerm Franse champagne-socialisten en would be-progressieven) hebben gepoogd het kamermeisje met wie hun vriend een relatietje poogde aan te knopen, zwijggeld toe te stoppen zodat zij haar klacht zou intrekken. Het zou om meer dan één miljoen euro gaan, maar zelfs zonder klacht, kan de Amerikaanse justitie op basis van een aantal elementen de man aanpakken.  Ons ontzag voor Amerika groeit met de dag. Eerlijkheidshave, wij hebben onze sympathie voor de USA nooit onder stoelen of banken gestoken.

Het verhaal rondom DSK wordt hoe langer hoe fraaier en ook al beginnen wij het soms beu te worden om over de ziekelijke man te schrijven, we vinden dat het nodig is deze zogenaamde Grote der Aarde niet te sparen. Waarom zouden wij ?  Stel u één moment voor dat dergelijke feiten zich zouden voorgedaan hebben met een van de topfiguren van Vlaams Belang. Ons principe is : oog om oog, tand om tand.  De genadeloze, hardvochtige en intolerante sossen in hun blootje zetten, doen wij met genoegen en met alle middelen.

We hebben nog verdere smeuïge details gevonden bij Fox News over het seksuele relatietje van de machtswellusteling. U hoeft dit niet te lezen, het kan zijn dat sommige zaken u schokken, daarom deze vooraf-verwittiging : KNT.

De bronnen waarover wij beschikken zeggen, dat de vrouw geen idee had wie verbleef in deze "junior presidential suite" van $ 3000 per nacht, tot na de aanval, die tenminste 30 minuten duurde.

De vrouw is diep-religieus, zeggen de onderzoekers NvdR : zij is moslima) en zij legde de hand over haar ogen om de naakte kerel, die uit de badkamer kwam niet te moeten aanschouwen. Hij greep onmiddellijk naar haar borsten en probeerde haar langs de hall naar de slaapkamer te duwen.

De vrouw probeerde allerlei tactieken om zich te onttrekken aan de ruwe omhelzingen en hardnekkige pogingen van de wildeman. Zij zegde ondermeer : "Mijn baas is op de gang", wat niet het geval was, maar dit schrok de IMF-er niet af. Zij smeekte ook nog dat als zij een conflict zou hebben met een hotelgast, dit haar job zou kosten en dat zij  die niet wilde verliezen.

"Alsjeblief, stop, ik heb mijn werk nodig, ik wil mijn job niet verliezen. Please, please, stop". Dit zijn de woorden die zij ondermeer gebuikte om de geweldenaar tot rede te brengen, volgens de NYPD rechercheurs.

Strauss-Kahn moet geantwoord hebben : "Neen, liefje. Maak je geen zorgen dat je je job zal verliezen. Weet jij wel wie ik ben ? Weet jij, wie ik ben ?"

Terwijl zij voortging met smeken om haar te laten gaan, ging hij onverdroten verder zich aan haar op te dringen en hij sleepte haar naar de gang, om haar op het bed te krijgen in de slaapkamer.

Op zeker moment wist ze hem van zich af te duwen en liep zij de deur door naar de gang, zij gleed echter uit over een krant die op de vloer lag en viel op haar knieën. Dat is het moment dat Strauss-Kahn haar beet had en dwong tot orale seks. Alweer volgens bronnen die Fox raadpleegde.

Tenslotte wist de vrouw aan haar belager te ontsnappen door hem tegen de scherpe hoek van een kast te duwen.  DSK zou een snede in de rug hebben door dit manoeuvre.

Eens buiten, liep de vrouw naar de dienstkamer waar haar collega's haar vonden en trachtten haar te kalmeren. Zij was zelfs niet in staat een glas water te drinken, zo beefde zij.

Er wordt nogmaals benadrukt dat bij bet betreden van de kamer alle procedures gevolgd werden. Het was bovendien check-out tijd voor gasten die slechts 1 nacht verblijf hadden geboekt en een collega had aan het kamermeisje gezegd dat de kamer leeg was. Vermoedelijk heeft DSK zich in de badkamer schuil gehouden, wetende dat er een kamermeid zou komen opruimen.

DSK had ook avances gemaakt bij een vrouwelijke concierge-receptioniste bij het inchecken. Hij had de vrouw bij haar hand genomen en deze gemasseerd en haar uitgenodigd naar zijn suite. Zij weigerde. Later gedurende de nacht had hij naar een andere vrouwelijke portier getelefoneerd met de uitnodigende boodschap : "Kom even bij me langs, ik zit in een mooie kamer en ik heb een grote fles wijn." Deze dame ging eveneens niet in op de vriendelijke uitnodiging.

De lakens van het bed, die sporen van bloed vertonen, zijn meegenomen voor onderzoek, evenals een stuk tapijt met andere sporen.

Read more: http://www.foxnews.com/us/2011/05/23/exclusive-dsk-told-maid-dont-you-know-who-i-am-during-alleged-sex-attack/#ixzz1NHXzHYIu

Terijl de vrienden van de Grote Socialist met zwijggeld de zaak in de doofpot willen stoppen, is in de Socialistische Partij de strijd losgebarsten om de plaats in te nemen van de gedoodverfde winnaar van de presidentsverkiezingen.  Volgens eerste peilingen zou de PS geen electorale schade lijden door het mislukte relatietje. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zijn belastingen en BELASTINGEN

 

Electrabel heeft vorig jaar € 35 miljoen belastingen betaald op een bedrijfswinst van € 808 miljoen, wat een percentage van 4,3% betekent. Het normale tarief van de vennootschapsbelasting beloopt 34%. En u, betaalde u ook 4,3% op uw rijkelijke inkomsten ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang in de aanval tegen Fédération Wallo-Brux

 

Vlaams Belang dient in de verschillende parlementen waar de partij vertegenwoordigd is een voorstel van resolutie in tegen de naamswijziging van de Franse gemeenschap in de Fédération Wallonie-Bruxelles. Concreet vraagt Vlaams Belang de verschillende overheden het gebruik van de benaming te veroordelen en iedere communicatie die uitgaat van een instelling met die naam niet te erkennen.

De aankondiging van de naamswijziging deed enkele weken geleden stof opwaaien. Het initiatief kwam er nadat Vlaams minister-president Kris Peeters had verklaard dat Brussel nooit een volwaardig gewest zou worden. De resolutie die de Fédération Wallonie-Bruxelles gestalte moet geven, prijkt woensdag op de agenda van het parlement van de Franse gemeenschap. Vlaams Belang laakte eerder het initiatief al en breit daar nu een vervolg aan. De partij dient woensdag in het Vlaams parlement, donderdag in Kamer en Senaat, vrijdag in de Vlaamse Gemeenschapscommissie en volgende week in het Brussels parlement een tegenresolutie in, waarvoor ze de spoedbehandeling vraagt. De partij ziet in de naamswijziging meer dan een simpele provocatie van de Franstaligen. Het gaat om "een belangrijke eenzijdige stap in de richting van een onafhankelijke staat, waarbij Brussel als hoofdstad wordt geannexeerd door Wallonië". Ze noemt de tekst ook een oorlogsverklaring aan het adres van Vlaanderen. "Niet alleen wordt doelbewust getracht de band tussen Brussel en de rest van Vlaanderen door te knippen, maar de resolutie stelt ook dat het de taak is van de federatie om de belangen van de Franstaligen die elders in Vlaanderen wonen, te behartigen", hekelt Vlaams Belang.

Vanavond zal Theo Francken van de NVA en volgeling van alle Vlaams Belang-voorstellen van 1990 tot vandaag, bij de VRT de nodige toelichting verstrekken bij deze resolutie en tevens uitleggen waarom zijn partij zal tegenstemmen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs Patsy Sörensen klaagt de invasie aan

 

Lampedusa. Het Italiaanse eiland, waar jaarlijks duizenden illegale immigranten aanspoelen, is een begrip geworden. Sinds de opstanden in Egypte en Tunesië zetten nog meer volgepakte boten met Afrikaanse immigranten koers richting het eiland. In Humo schetst Patsy Sörensen van de vzw Payoke hoe het eraan toe gaat wanneer de illegalen aankomen op Lampedusa.

“Wie maar enigszins kan, verdwijnt nog dezelfde dag. ’s Nachts kruipen ze massaal over de omheining of ze lopen gewoon door de toegangspoort naar buiten”, luidt het. “Niemand houdt hen tegen. Ze verdwijnen in de illegaliteit, zonder documenten. Italië is op dit moment een openstaande deur waardoor tienduizenden illegalen Europa binnenstromen.” Bovendien zijn de verhoren van illegale immigranten zo lek als een zeef, want de meesten geven een valse identiteit op. En dat is niet alles. “Men heeft zelfs de kans niet om hen medisch te onderzoeken”, vervolgt Sörensen. “Je weet dus niet wat die mensen onder de leden hebben. Er hoeft er maar eentje tussen te lopen met bijvoorbeeld tuberculose of een andere besmettelijke ziekte…”

De massale instroom van illegalen is, zoals bekend, uiteraard niet enkel het probleem van Italië. Zoals Patsy Sörensen bevestigt, trekken de immigranten in groten getale naar West-Europa, en dus ook naar België. Sörensen wijst verder op de rol van de georganiseerde misdaad in deze immigratiestroom. Mensenhandelaars verdienen tonnen geld met de overtochten van Noord-Afrika naar Lampedusa, en maken van de gelegenheid gebruik om ook wapens, drugs en jonge meisjes die in de prostitutie worden gedwongen, mee te smokkelen aan boord.

Geconfronteerd met een dergelijke instroom van zowel illegale vreemdelingen als criminaliteit, mag Europa niet langer talmen. Het Vlaams Belang pleit al langer voor het efficiënter maken van Frontex, het EU-agentschap dat toeziet op de bewaking van de Europese buitengrenzen. Intussen eisen de politievakbonden het uitbouwen van een Europese kustwacht met 2500 manschappen die de Europese grenzen moeten bewaken en dag en nacht patrouilleren in de Middellandse Zee om vluchtelingen te stoppen en te repatriëren. Waar wacht men nog op?

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse majoor in Afghanistan is goed geïntegreerd : "ik vermoord jullie"

 

De Waalse majoor Fabian Daras heeft zich in het Afghaanse Kunduz zwaar misdragen in dronken toestand. De tweede in rang van de Belgische militairen in Afghanistan werd daarom naar huis gestuurd. Dat schrijft Knack.

Daras zocht in dronken toestand problemen met een aantal Duitse officiers in een Duitse dranktent in Kunduz, de Talibar, een goed gevonden woordspeling voor een bar in het Prachtland A.  Hij gooide een lege fles naar een Duitse militaire nadat die hem weigerde wijn uit te schenken.

Een Duitse militair die tussen kwam, kreeg een vuistslag. Dat ontaardde in een scheldpartij waarbij zowat elke Duitse militair ter plaatse, zo’n vijftal, bedreigd werd met de dood.

“Vuile Duitse klootzakken”
“Ik ga jullie vermoorden, vuile Duitse klootzakken”,
staat te lezen in het proces-verbaal.

De Belgische militaire politie, die tussenbeide moest komen, kreeg ook beledigingen naar het hoofd en werd ook met de dood bedreigd. “Laat me of ik vermoord je, klootzak van de MP (militaire politie, red.).”

Fabian Daras wou zelfs zijn wapen trekken, maar dat bleek later niet geladen.

Het incident dateert van 13 mei, maar is nu pas bekendgeraakt. Het proces-verbaal van de militaire politie :

Bij onze aankomst ter plaatse omstreeks 0320 uur stellen wij vast wat volgt:

a. Majoor Fabian DARAS ligt op zijn buik op de grond en wordt in bedwang gehouden door drie Duitse militairen.
b. Majoor DARAS is weerspannig en verzet zich tegen de houdgreep. Hij is agressief en roept naar iedereen in de buurt, “Je vais tous vous tuer. Je veux mon GP et je vais vous tuer. Sâles connards d’Allemands”. (Ik ga jullie allen doden. Ik wil mijn GP (?), vuil Duitse klootzakken)
c. Wanneer wij Majoor DARAS vragen te kalmeren, zegt hij ons “Lâche moi ou je vais te tuer, salopard de MP”. (Laat me los of ik laak je kapot, smeerlap van een MP)
d. Majoor DARAS is ontwapend, zijn GP wordt ons overgedragen door Duitse militairen. Het wapen is niet geladen.
e. Wanneer nadat wij uit voorzorg Majoor DARAS handboeien hebben omgedaan, wij hem rechtop zetten, stellen wij vast dat hij onder invloed is van alcoholische dranken (vaststelling van algemene dronkenschap: zie bijlage G).
f. Wanneer wij Majoor DARAS afzonderen van de rest blijft hij agressief en doodsbedreigingen uiten tegen ons en de Duitse militairen.
g. Wanneer wij Majoor DARAS naar het bureau MP brengen om naar de juiste omstandigheden te vragen, krijgen wij geen zinnig antwoord. Hij weigert alle medewerking.

Zo, dat was het.  Voor wie enigszins vertrouwd is met de mentaliteit in het belgische leger, is dit geen verrassend nieuws. Zuipen is een bewijs van stoer zijn. "Wie niet drinkt, is geen vent", ik hoor het een oud-officier uit mijn kennissenkring nog lallend zeggen toen ik beleefd weigerde.  Hoe vaak zijn er in officierenmesses geen incidenten ? 

En wie zal oordelen over deze fratsen van de majoor ? Een stelletje hele en halve alcoholici.  Veldmaarschalk De Crem was dronken als een peloton Zwitsers toen hij in New-York een belgische bar kwam binnengedonderd en enkele dagen later de dienster liet ontslagen, omdat zij melding had gemaakt op internet van de dronkenlap in haar etablissement. De Europeanen met gezagsfuncties zijn populair in New York. En nu ook in Afghanistan. Een decadente beschaving op de helling zendt haar zonen uit.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allochtonië

 

In de nacht van zaterdag op zondag is het tot rellen gekomen met allochtone jongeren aan discotheek Boccaccio Life in Halen. De jongeren namen het niet dat hen de toegang werd geweigerd. Na tussenkomst van de politie van de zone West-Limburg en andere omliggende korpsen, keerde de rust terug.

“Enkele weken geleden waren er met dezelfde jongeren al moeilijkheden”, zegt uitbater Benny Strouven. “Ze wilden in dronken toestand binnenkomen en gedroegen zich agressief. Zaterdag stonden ze opnieuw enkele van die jongelui aan de deur. Toen die niet binnen mochten, trommelden ze hun vrienden op. In totaal stonden ze hier met een dertigtal. Pas na tussenkomst van de politie dropen ze af.” Om de toegang beter te controleren gaat de discotheek opnieuw met lidkaarten werken. “Vanaf volgend weekend zijn bezoekers verplicht een lidkaart aan te schaffen. Zo weten we perfect wie binnenkomt en kunnen we relschoppers buiten houden.”

Dankzij de ongebreidelde toestroom van figuren uit hoofdzakelijk islamitische Prachtlanden, wordt onze Vlaamse samenleving flink door mekaar geschud. In de steden worden de oorspronkelijke Vlaamse burgers een minderheid, die zich als een blatende meute gedraagt. De heldhaftigste zin van verzet wordt stilletjes gefluisterd "Ik ben gene racist, mijnheer, maar het is me nogal wat ..."  Met zo'n mentaliteit komen we er wel. De rol van de politici is sussen en de blatende meute kalm houden.

Detail 1 : in de openbare recreatieparken, die bestaan bij de genade van subisidies, moet nu al extra betaald worden door de bezoekers dankzij het islamitische tuig. De Vlaamse gezinnen blijven weg. Omwille van de extra-uitgaven en de vrees dat het tuig niettegenstaande de beveiliging de boel toch zal op stelten zetten.

Detail 2 : Het tuig, dat geen alcohol mag verbruiken, dient zich in dronken toestand aan bij de discotheken. Dit is een goede zaak : onze lamlendige jongeren worden op deze manier nadrukkelijk geconfronteerd met hun leeftijdgenoten "van vreemde origine". Zij moeten een lidkaart kopen om zich te beschermen.

De po-co politici en hun aanhang krijgen het hoe langer hoe benauwder. Dat hebben ze zelf gezocht. De islam en zijn afwijkingen hoort niet thuis in Europa. Eén partij zegt dit al 30 jaar en dag na dag wordt haar gelijk bewezen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Extremist* Wilders heeft gelijk

  

Nederland moet in principe geen steun verlenen aan Griekenland en Rutte moet dat duidelijk maken, vindt Jort Kelder. Hij vertelde in De Wereld Draait Door het jammer te vinden dat door de houding van de premier het standpunt van veel Nederlanders nu verkondigt wordt door 'een extremist als Wilders'.

Volgens Kelder ontspringen de ware veroorzakers van de Griekse crisis, dat wil zeggen de grote banken, de dans. Die banken moeten zelf maar opdraaien voor de gevolgen van hun onverantwoord handelen. Het idee dat Griekenland gered kan worden is volgens hem een illusie.

Kelder vindt het een slechte zaak dat Rutte die onvermijdelijke uitkomst niet meteen duidelijk maakt. De premier zou tijd willen rekken. Gevolg is dat Wilders alle ruimte krijgt om dit standpunt uit te dragen en daarmee te scoren.

Tafelgenoot Felix Rottenberg schrijft de Griekse crisis ook op het conto van het 'moderen kapitalisme' maar vindt niet dat de hulp aan Griekenland gestaakt moet worden.

Griekenland is overigens per direct begonnen met het in de uitverkoop doen van staatseigendommen, meldt de Volkskrant. Een staatsbank, telecommaatschappij, vliegvelden en een paar grote havens: allemaal te koop voor de hoogste bieder.

http://www.joop.nl/economie/detail/artikel/jort_kelder_wilders_heeft_gelijk_met_griekenland/

Vie Het Vrije Volk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een betere toekomst ? Voor wie ?

 

Als je de po-co berichtgeving over de vloedgolf aan gelukszoekers leest en moet aanhoren, gaat het altijd over vluchtelingen die 'een betere toekomst zoeken'. Ongeacht de motieven van de 'sukkelaars'. Vaandelvluchtige jonge gasten worden kansarmen die hun hele gezin mogen laten overkomen. Zeer heldhaftig.

En dan zijn we weer bij het linkse wanbeleid dat deze mensen naar hier lokt  i.p.v. ze ter plekke te ondersteunen. Waarom richten de geitenwollensokkenbreiers en kaviaarsocialisten ginds ter plekke geen vakbonden en milities op en gaan  ze daar niet mee strijden met inzet van lijf en leden, zoals de socialisten en onze ouders vroeger hier deden? 

Voor diegenen die hier werken en afdragen, alles opgebouwd hebben is er geen toekomst meer, alles zal opgesoupeerd zijn. Voor diegenen die naar hier gelokt worden en aan wie geen enkele bijdrage gevraagd wordt,  is er wel nog een toekomst, al is het met het opkopen van bezittingen in hun thuislanden via onze sociale zekerheid, tot de boel hier leeggemolken is.

Je toekomst uit handen geven en er nog voor betalen ook. Echt socialistisch.

Jade

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar waren NVA en CD&V tijdens amnestiedebat ?

 

 
Zoals bekend, nam de Senaat bijna twee weken geleden een wetsvoorstel van het Vlaams Belang over amnestie in overweging. Met uitzondering van Groen! stemden alle Vlaamse partijen voor de inoverwegingneming, terwijl de Franstaligen unaniem tegenstemden. Sindsdien woedt het debat opnieuw in volle hevigheid.

Tijdens een debat dat hierover gisteren in ‘De Zevende Dag’ plaatsvond, wees Vlaams Belang-senator Bart Laeremans er ondermeer op dat in andere Europese landen – en zélfs in de voormalige Sovjet-Unie – dit debat al veel langer werd gevoerd en een regeling werd uitgewerkt. In Frankrijk gebeurde dat zelfs al in 1953. Alleen in België lijkt dat, ook meer dan 65 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, nog steeds niet te lukken.

Naast Laeremans vielen gisteren in ‘De Zevende Dag’ overigens vooral de afwezigen op. Zowel CD&V, de SP.a als de… N-VA hadden immers hun kat naar de Reyerslaan gestuurd. Dat is op zijn minst merkwaardig te noemen. In het parlement de inoverwegingneming steunen met het – terechte – argument dat in een democratie over alles moet kunnen gedebatteerd worden en vervolgens weigeren deel te nemen wanneer over dit thema wordt gedebatteerd, is niet bepaald consequent te noemen. Moedig al evenmin.
@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algemeen rookverbod

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ministers moeten geen bla-bla verkopen, maar handelen

 

De nieuwe Franse Binnenland- & Immigratie-minister Claude Guéant  heeft zich op korte tijd laten kennen als een man van gecontesteerde en uitdagende uitlatingen over de multicultureel, de immigratie en alles wat daar mee samenhangt. Prima, want dit past in ons politieke straatje.

Guéant is een vriend van Sarkozy en heeft een groot deel van zijn carrière doorgemaakt in de schaduw van de huidige Franse president. Tot hij zijn voorganger, Brice Hortefeux opvolgde, was Guéant secretaris-generaal van het Elysée. Nu hij een jaar voor de presidentsverkiezingen deel uitmaakt van de regering Fillon III, is hij de spreekbuis van His Masters Voice, Sarkozy, in de regering.

De president zit in slechte electorale papieren, zoveel is zeker.  Hij kan zich echter niet veroorloven, zoals bij de vorige presidentiële campagne, om een aantal straffe uitspraken te doen over de problemen veroorzaakt door de massale invasie. Wij weten het nog : la racaille zou met een hogedrukreiniger weggezuiverd worden. Dàt was de taal die hij gebruikte om de weifelende FN-kiezers over zijn liberale drempel te trekken.  Vandaag staat het gezuiverde FN dankzij Marine Le Pen nadrukkelijk op de Franse politieke kaart.   Sarkootje weet dat hij geen tweede maal met lepe truken de kiezers oren kan aannaaien. Daarvoor heeft hij nu Guéant als zijn buiksprekerspop op de schoot bij Fillon gezet.

Het is maar dat wij ons weer niet zouden laten misleiden zoals in 2007, toen we enthousiast voor Sarkozy supporterden. De propaganda-minister wist zich vorige week opnieuw in het door SDK overheerste nieuws te wringen met enkele krasse uitspraken :

"In tegenstelling tot wat de legende ons voorhoudt, hebben wij totaal geen nood aan talenten of bekwaamheden die uit de immigratie voortspruiten. Frankrijk hoeft geen metsers of obers die uit de migratie voortgekomen zijn. Wij putten uit onze eigen voorraden." Zo klonk hij op radio Europe 1 en in de krant Le Parisien.

En hij ging verder : "De integratie verloopt, ook in tegenstelling tot wat beweerd wordt, helemaal niet vlot. Een kwart van de niet-Europese vreemdelingen schuiven aan bij de werklozendienst, twee-derde van de schoolmislukkingen komen op rekening van de migrantenkinderen."

Allemaal juiste dingen die de elite niet wil horen maar van een verantwoordelijk minister mag meer verwacht worden dan vaststellingen.  Hopelijk vergeten de Fransen niet dat zij zich in een pre-electorale periode bevinden. En niets vervangt het origineel. Dat ervaren wij in Vlaanderen ook.

Ray


23-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering heeft in NL senaat 1 zetel te kort

 

De coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV halen in de Eerste Kamer gezamenlijk 37 van de 75 zetels. Met de steun van de ene zetel van de SGP heeft het kabinet-Rutte waarschijnlijk voldoende zetels om door te regeren. Dat blijkt uit de onofficiële uitslag van de Eerste Kamerverkiezingen berekend door de NOS.

De uitslag (coalitie + gedoogpartijen vetjes)

VVD: 16
PvdA: 14
CDA: 11
PVV: 10
SP: 8
D66: 5
GroenLinks: 5
ChristenUnie: 2
SGP: 1
PvdD: 1
OSF: 1
50PLUS: 1

'We waren en we blijven een minderheidskabinet, dus dat zal hard werken blijven.' Met deze uitslag van de Eerste Kamerverkiezingen kan het kabinet verder, aldus premier Mark Rutte (VVD).

Blunder tijdens verkiezingen Eerste Kamer
D66 had tijdens de Eerste Kamerverkiezingen een wel heel pijnlijk moment. Een van de fractieleden in Noord-Holland kon het rode potlood niet vinden en vulde het stembiljet daarom in met een pen. Gevolg: de stem is ongeldig verklaard. 

SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij)
De premier zei dat er geen afspraken zijn gemaakt met de SGP, die coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV aan een meerderheid in de Eerste Kamer kan helpen.

‘Maar met de SGP zijn veel overeenkomsten. Daar valt goed mee te werken. Maar dat geldt ook voor andere partijen.’

Polsstok
Rutte wees erop dat zijn minderheidskabinet van VVD en CDA ook in de Tweede Kamer al vaker op zoek moest naar alternatieve steun bij de oppositie, op momenten dat de PVV tegen was, zoals bij de missie naar de Afghaanse provincie Kunduz en de financiële steun aan Griekenland.

'De polsstok die de kiezer ons gaf is nét niet lang genoeg. We moeten steun zoeken bij de oppositie, dat maakt het ook wel erg boeiend.'

Niet arrogant
Rutte wil zich 'niet arrogant' opstellen ten opzichte van de oppositie. 'Steun is geen automatisme. We zullen ons altijd met enige bescheidenheid verstaan met andere partijen.' Besluiten kunnen volgens Rutte ook beter worden van overleg met de oppositie. 'Dan is het zeker geen water bij de wijn.'

De premier noemt het systeem waarin de Provinciale Statenleden de Eerste Kamer kiezen 'bizar'. Voor de democratie waren de afgelopen twee maanden sinds de Provinciale Statenverkiezingen 'verschrikkelijk'.

Om de 37 zetels te halen was het nodig dat VVD'ers, CDA'ers en PVV'ers hier en daar niet op hun eigen partij maar op een coalitiegenoot stemden. Ook stemde één SGP'er op een CDA'er.

@ Elsevier

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsland

 

Sommige nachten biedt de hemel boven IJsland het mooiste schouwspel. De hemel deze nacht bleek niet alleen het beste lokale vertoon: een composietafbeelding van die hemel won een internationale competitie voor landschapsfotografie. De hierboven weergegeven winnende afbeelding werd twee maanden geleden geschoten boven Jökulsárlón, het grootste gletsjermeer op IJsland. De fotograaf combineerde zes belichtingen om niet alleen twee groene poollichtringen vast te leggen, maar ook hun weerspiegelingen in het serene meer. Ver aan de hemel op de achtergrond is de zwaklichtende band van ons Melkwegstelsel zichtbaar, evenals de open stercluster De Pleiaden, en het Andromedastelsel. Een krachtige corona massa-uitstoting van de Zon veroorzaakte auroras die zo ver zuidelijk als Wisconsin (zuidelijker dan de breedtegraad van Parijs) zichtbaar waren. Naarmate de Zon zijn zonnemaximum gedurende de komende paar jaar nadert, kan men nog veel meer spectaculaire afbeeldingen van poollicht verwachten.

http://www.apod.nl/ap110517_nl.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de Giro
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Ik krijg er het heen en weer van . In de Giro rijden er Basken , Friezen , Bretoenen enz. mee maar zeker geen Vlamingen want dat zijn Belgen, volgens onze onvolprezen nestbevuilers achter de micro !

Johan Bangels


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DNA-afname

 

Naar aanleiding van de ontmaskering van een Kempense serieverkrachter doen speurders en forensische experts een oproep om de DNA-gegevensbank van veroordeelde criminelen uit te breiden. Het is niet de eerste keer dat zulke oproep gebeurt, maar tot nu toe bleven de traditionele politieke partijen en justitieministers doof voor de argumenten. Het bewaren van DNA van verdachten en veroordeelden is in België mogelijk sinds de wet van 22 maart 1999. Er wordt echter slechts een beperkte categorie van veroordeelden opgenomen in de gegevensbank “Veroordeelden” (niet automatisch voor veroordelingen vanaf 5 jaar gevangenisstraf, doch op basis van een limitatieve lijst van misdrijven). Daarnaast is er een DNA-databank met genetische gegevens van verdachten van misdrijven waarop 5 jaar cel staat. DNA-afname kan in dit geval echter pas gebeuren op uitdrukkelijk bevel van een onderzoeksrechter indien deze over aanwijzingen beschikt dat de betrokkene een directe band heeft met de totstandkoming van de feiten.

In november 2005 diende het Vlaams Belang reeds een wetsvoorstel in ‘tot uitbreiding van de regeling van de verplichte DNA-afname bij bepaalde groepen van veroordeelden’. Kamerlid Filip De Man c.s. heeft dit wetsvoorstel (http://www.dekamer.be/FLWB/PDF/53/1095/53K1095001.pdf) op 20 januari jl. terug opnieuw ingediend in de Kamer. Het Vlaams Belang meent dat de bestaande lijst van misdrijven waarvoor DNA-afname nu verplicht is te beperkt is en dat deze aanzienlijk moet uitgebreid worden. In plaats van te kiezen voor een uitbreiding van de bestaande lijst van misdrijven door een limitatieve opsomming, willen wij de DNA-afname van veroordeelden tot een gevangenisstraf van tenminste 3 jaar altijd verplichten. De lijst zelf moet daarnaast uiteraard blijven bestaan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een dropje nieuws over DSK

 

DNA resultaten bevestigen spermavlekken van Zijne Schijnheiligheid DSK op de kleding van het kamermeisje.  Het zijn er niet veel, hij is maar een beetje gekomen, het is niet erg.  Het was een blijk van genegenheid van de grote Socialist voor het Werkvolk. Een  kortstondig relatietje, niets meer.

Meer nieuws en français  : http://www.atlantico.fr/decryptage/dsk-agression-sexuelle-rape-sofitel-new-york-nypd-analyses-adn-103980.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek proces tegen Wilders gaat voort

 

De rechtszaak tegen Geert Wilders mag worden voortgezet. Dat heeft de rechter in Amsterdam zojuist bepaald. Het verzoek van de advocaat van Wilders, Bram Moszkowicz, om de zaak niet-ontvankelijk te verklaren is afgewezen.

Volgens Moszkowicz is het geen eerlijk proces omdat er getuigen zijn beïnvloed. Dat zou zijn gebeurd tijdens een etentje waar zowel getuige Hans Jansen als raadsheer Tom Schalken bij aanwezig waren.

Grenzen

Volgens de rechter zijn er geen grenzen overtreden die ertoe hebben geleid dat het recht van de verdachte op een eerlijk proces werden geschonden.

De rechstzaak gaat om 09.45 uur verder en wordt live uitgezonden op Journaal 24.

@ NOS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede maandagmorgen, lieve mensen

 

 

Het is niet allemaal kommer en kwel, weet u.  Er is zoveel schoonheid, die wij verwaarlozen. Neem nu deze pianomuziek van Franz Liszt. Ik weet het, velen denken, wat heb je daar nu aan, ouwe zeurkous.   Misschien even luisteren en wellicht is het een balsem voor het vele eelt op uw ziel. "Bénédiction de dieu dans la solitude"(zegening van god in de eenzaamheid). Je hoeft niet eens religiueus te zijn, om hierdoor geraakt te worden. En nadien gaan we cynisch verder met het ontrafelen van het leven zoals het helaas vaak is.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protestbetogingen in Prachtland Marokko

 

Ontevreden Mohammed opgepakt door geheime politie in Casablanca

De geroemde Vlaamse kwaliteitsmedia hullen zich in een oorverdovende stilte als er ongunstig nieuws te rapen valt uit het Prachtland Marokko.  Is men beducht de vele honderdduizenden bipatride Marokkanen, vertoevend in het land B, te ontstemmen met berichten over onregelmatigheden in hun thuisland ? Geen slecht woord over Marokko, of ik vermoord u.

Gelukkig hebben we nog buitenlandse media die de actualiteit niet compleet verdoezelen voor hun lezers, uit een refleks van misplaatst politiek-correcte angst de Sprookjes van Duizend-en-één-nachten te schaden.  Krantenredacties en omroepen met vervelende journalisten met koppige beroepsfierheid. Zij bestaan. Helaas niet bij ons.

Er wordt regelmatig betoogd in Rabat, Casablanca, Tanger of Fez en de politie is niet mals vor de ontevreden Marokkaanse medemensch. De matrakken worden stukgeslagen op lijf en leden van de betogers. Wij lezen bij het ANP het volgende :

Bij botsingen tussen betogers en politie in diverse steden van Marokko zijn zondag tientallen gewonden gevallen. Dit is van ooggetuigen en mensenrechtengroepen vernomen. 
 
Sommige betogers zouden levensgevaarlijk gewond zijn. De oproerpolitie trad hard op in steden als Rabat, Casablanca, Fez en Tanger.

In Marokko wordt sinds februari regelmatig betoogd tegen de regering. De protesten zijn echter kleinschaliger dan in Arabische landen als Tunesië en Egypte, waar volksopstanden de presidenten wegvaagden.

Volgens waarnemers lijken de autoriteiten in Marokko nu harder te willen optreden tegen de protestbeweging, die zich de afgelopen dagen ook richt tegen koning Mohammed VI, die tot nu toe als onaantastbaar gold.

Veel Marokkanen leven in armoede; bijna de helft van de volwassen bevolking is analfabeet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje : socialisten diep in het rood

 

De centrumrechtse Volkspartij (PP) gaat zondagavond na het tellen van 85 procent van de stemmen aan de leiding in de Spaanse lokale verkiezingen. De partij kan vooralsnog rekenen op 37 procent van de stemmen. De socialisten moeten het doen met 28 procent.

Dat is het slechtste resultaat voor de socialisten sinds Spanje in 1978 een democratie werd, na het einde van de dictatuur van Francisco Franco. Vicepremier Alfrede Perez Rubalcaba van de socialisten feliciteerde de PP alvast, „omdat ze de lokale verkiezingen met een ruime marge hebben gewonnen”.

Het lijkt erop dat de kiezers de heersende socialistische partij hebben laten vallen om de torenhoge werkloosheid in het land. Ook de bezuinigingen van premier Jose Luis Rodriguez Zapatero hebben de partij stemmen gekost.

De afgelopen weken werd massaal gedemonstreerd tegen de overheid. Dat gebeurde zelfs zaterdag, op de dag van reflectie voorafgaand aan de verkiezingen. Op die dag zijn normaal gesproken geen politieke activiteiten toegestaan, maar Zapatero besloot de vreedzame betogingen niet op te breken.

De verkiezingen worden gezien als een voorspelling voor de landelijke stemronde volgend jaar. De verwachting is dat Zapatero en zijn socialisten dan wederom worden afgestraft.

Meer dan 34 miljoen mensen mochten zondag hun stem uitbrengen om zo 8100 burgemeesters en ruim 68.000 raadsleden te kiezen. Ook moesten de Spanjaarden voor dertien van zeventien regio's nieuwe parlementen kiezen. Alleen in Andalusië, Baskenland, Catalonië en Galicië werd geen nieuwe regionale volksvertegenwoordiging gekozen.

Bron : de Telegraaf




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!