Angeltjes
22-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rijkste koninklijke rovers

 

The telegraph publiceert een lijstje opgesteld door Forbes over de rijkste koninklijke families. U vindt de weg langs deze brug :

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/2598278/The-worlds-richest-royals.html

De Coburgse rovers staan er met hun schamele (en natuurlijk gelogen) 12.5 miljoen euri niet bij. Als u de lijst bekijkt, valt nog meer op hoe de keuning in  deze zaak de boel belazert.  Zowel de boel als de Boël.

De bedragen zijn opgegeven in Britse ponden (1 £ = € 1.25).

De rijkste bobber is Boemibol van Thailand met zo maar eventjes een privé kapitaal van 18.8 miljard £.  Dat is 24 miljard euri of 24.000 miljoen euri. Komaan 96 miljard frank ... De man is 80 en heeft zuinig geleefd.

King Bhumibol Adulyadej of Thailand sits next to Queen Sirikit

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en Parkinson

 

MarioTrilt.jpg

@ www.geenstijl.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees goed voor de krokodil

 

Terwijl Michel Van den Bossche van Gaia zich bekommert over de plastieken krokodillen in een Waalse dierentuin die, och arme, geen afdak hebben om zich te te verschuilen bij stortbuien, doet men in het beschaafde Bangladesh tenminste zijn best om het krokodillen naar de zin te maken.

De 25-jarige Rubel Sheikh en zijn moeder waren vijftig kilometer van huis om de islamitische Khan Jahan Ali tombe te bezoeken. Dagelijks bezoeken honderden mensen de tombe en offeren zij de krokodillen in de vijver van de heilige plaats kippen en geiten. Baden in het water is onderdeel van het ritueel. Helaas waren de krokkers vermoedelijk dat gekakel van de kippen en het gemekker van geiten beu en wilden zij wel eens wat anders.  Wie niet ?  De jonge Rubel Sheikh leek ze wel wat en hij werd, willens nillens, opgepeuzeld door de heilige krokodillen.  Benieuwd wat de keraan hier over vertelt.  Vermoedelijk niets, want het ritueel lijkt een kruising tussen islam en hindoïsme.

 

Een inspecteur van de politie noemde het ongeluk bizar. "Normaal zijn de krokodillen juist erg vriendelijk".  Als in Bangladesh een afdeling bestaat van Gaia, zal men alleszins niet protesteren dat er te weinig aandacht is voor de dieren.

Bron : Spitsnieuws.nl

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solzjenitsyn - Een video en een tekst van Francis Van den Eynde

 

 

Ik heb je niet gekend, vermetele oude vriend, maar dat jij het vaandel van de vrijheid manmoedig hebt gediend, dat weet ik niettemin, zoals ‘t eenieder weet, die in deze wereld zijn brood in schaamte eet.

 

Ik kon er niet aan weerstaan dit stuk te laten beginnen met een parafrase op het beroemde – en dus dissidente - kettersgedicht dat Willem Elsschot schreef ter ere van de geëxecuteerde Vlaams-nationalist August Borms. Ketter en dissident, twee titels die perfect bij Solzjenitsyn passen.  Voor hem waren ze waarschijnlijk eretitels.  Hij had er alleszins veel voor over. Tien jaar opsluiting in een streng Sovjetwerkkamp, allerlei andere pesterijen van het regime (zelfs zijn nationaliteit werd hem ontnomen) en tenslotte ballingschap.  Dit belette hem echter niet boeken te schrijven waarin hij het aandurfde te vertellen wat er werkelijk gebeurde in die Sovjetunie, die door zoveel linkse intellectuelen uit het westen als een paradijs werd beschouwd.

Een dag in het leven van Ivan Desinovich, Het Kankerpaviljoen en In de eerste cirkel zijn stuk voor stuk harde aanklachten tegen het totalitair systeem dat toen over Rusland heerste.  Het eerste van deze boeken kon hij nog in eigen land uitgeven.  De twee volgende moest hij in het buitenland laten drukken.  Dit belette niet dat ze ook in de Sovjetunie werden gelezen, maar dan via het Samizdat-circuit, dat getypte exemplaren van verboden werken ondergronds verspreidde via lezers die zelf in gevaar kwamen als ze ermee betrapt werden.

 

In 1970 won Solzjenitsyn de Nobelprijs voor Literatuur.  Hij durfde hem niet gaan afhalen omdat hij er praktisch zeker van was dat hij dan zijn land niet meer zou binnen mogen.  Toen in 1973 De Goelagarchipel verscheen, zijn opus magnus, waarin hij al de informatie over de Sovjet-concentratiekampen die hij door de jaren heen had kunnen verzamelen, bekend maakte, was het hek helemaal van de dam.  De KGB (De geheime dienst van de Sovjets) zette alles op het spel om dit werk te kunnen vinden en in beslag te nemen, maar het raakte toch in het buitenland.

 

Uiteindelijk werd hij, zoals reeds gezegd, van zijn nationaliteit beroofd en uitgewezen.

Solzjenitsyn verhuisde naar het westen, maar veroorzaakte ook daar de nodige heibel.  Hij ergerde zich met luide stem aan de decadente liberale en materialistische  maatschappij waarin wij leven en kon zijn kritiek soms zeer scherp uiten.  Ik herinner mij zijn uitspraak “Het verschil tussen oost en west? In het oosten mag je niets zeggen.  In het westen mag je alles zeggen, maar het dient tot niets.”

Bovendien kon weldenkend links niet goed over de baan met Solzjenitsyn.  In tegenstelling met wat zij steeds willen doen geloven, was hij immers van mening dat het stalinisme niet zomaar een “accident de parcours” was in de geschiedenis van het marxisme.  In De Goelagarchipel toonde hij duidelijk aan dat de Sovjet-concentratiekampen al in functie waren vanaf de machtsovername door Lenin, en Stalin dus enkel maar consequent de lijn van zijn voorganger had doorgetrokken.   Zoiets hoorden ze niet graag ter linkerzijde.  Solzjenitsyn ondermijnde immers heel hun marxistische levensfilosofie en dat deed pijn.

 

Ook nu nog bij zijn overlijden hebben “ze” hem proberen onschadelijk te maken.  Zo wordt in de meeste krantenartikels beweerd dat De Goelagarchipel een kritiek is van het stalinisme, terwijl wie het werk gelezen heeft best weet dat vanaf de eerste hoofdstukken ook Lenin serieus onder vuur wordt genomen. Het is ook opmerkelijk dat de artikels die beschouwingen brengen over deze grote Rus – zeker in de zgn. kwaliteitskranten – pas op de laatste bladzijden verschenen.   Maandagavond werd in het radionieuws van 18u zijn dood pas bekend gemaakt nadat gewag gemaakt was van een verkeersongeval in West-Vlaanderen en van een brand in Chatelet bij Charleroi.  Vergelijk dit eens met de heisa die de media gemaakt hebben n.a.v. het overlijden van Hugo Claus, een man wiens moed er zich toe beperkte het katholieke Vlaanderen af en toe eens als pispaal te gebruiken.  Solzjenitsyn stoort dus nog altijd.  Ik denk dat hij er trots zou op geweest zijn. 

 

Deze man, die meer dan tien jaar in een werkkamp gezeten heeft,en vveel meer dan dat, heeft tenminste aan zijn leven een heroïsche dimensie kunnen geven waarvan onze Vlaamse chi-chi-intellectuelen, die met tuitlipjes zijn naam uitspreken, zelfs niet kunnen dromen.

 

Vaart wel, rebel !

 

Francis Van den Eynde

Federaa volksvertegenwoordiger

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pino Uit Peking met een boeiende ontmoeting en plakken om te pakken

 

 

Beste Vlaamse vrienden en sportliefhebbers,

 

Gisteren wat vroeger uitgetikt omdat ik een belangrijke en aangename afspraak had, met een bijbehorend etentje. Het etentje was bij deze afspraak functioneel wat niet altijd  van etentjes kan gezegd worden. Maar laat ons beginnen bij het begin.

Ik had er stiekem op gehoopt hem te ontmoeten, hem eens te kunnen spreken, maar dat hij een ganse avond voor mij zou uittrekken was buiten mijn verwachting. Ik had hem al zien lopen in het mediadorp, had hem al zien zitten tijdens het eten, bijna verborgen achter zijn Vogelnestjessoep, Bami, Nasi, en kroepoek. Zou ik hem wel aanspreken, mijn grote voorbeeld en idool ? Het klinkt nog al bombastisch, want zoals dat gaat  met vele bekende mensen,  je bent er voor of tegen. De man is geboren in Arnhem op 11 januari 1947. En sport is maar half zo leuk zonder hem, hij is dol op, uiteraard sport, muziek, en lekker eten. Voor de NOS presenteerde hij ook de afgelopen tour nog “ De Avondetappe” ,niemand minder dan Mart Smeets. Wat een leuke avond moest worden werd vooral een boeiende avond met een veelzijdig man.

Hoe hij vertelde over de Vlaamse klassiekers, volgens mij kent hij iedere meter van elk Vlaams parcours. Zijn liefde voor Vlaanderen en zijn Vlaamse bewoners. Achter een goed glas wijn hebben wij nog doorgepraat, te lang, want het was weer al bijna tijd om aan de slag te gaan. Hartelijk hebben we afscheid genomen. Bedankt, Mart. Wat mij vooral is bijgebleven, is dat Michelleke Wuyts maar een klein broekventje is naast Mart Smeets, Mister Michel kan nog veel leren van deze Vlaamslievende Nederlander.

 

Voor de O.S. in Athene  van 2004 bezocht de Olympische vlam alle steden die ooit de spelen hadden georganiseerd. Daar was in  1920 Antwerpen bij. De toorts met de vlam kwam dus ook door Antwerpen. In ons archief hebben we daar nog een foto van gevonden, genomen te hoogte van het (oude) Astridplein. De sportieve knappe dame op de foto is niemand minder dan de echtgenote van onze hoofdredacteur. Gerda De Ryck. Dit stukje Olympische geschiedenis willen we de Angeltjes lezers niet onthouden. (Beste redactie : hierbij mijn onkostennota)

 

 

Dan nu nog wat over plakken, uitslagen, en gestresseerde atletes.

 

In de debuterende sporttak "10 km. zwemmen in  open water"  behaalde de Nederlander Van der Weyden de 5de gouden plak voor zijn land (en zichzelf natuurlijk ook)

 

Tia Hellebaut  gaat naar de finale van het hoogspringen zaterdag. Tia vraagt aan de pers om een beetje begrip omdat zij onder enorme druk staat, en haar daarom zoveel mogelijk met rust te laten. Omdat zij waarschijnlijk onze laatste hoop op één van de laatste plakken is, hebben wij ook niet aangedrongen om een exclusief interview voor Angeltjes te kunnen brengen.  Maar al bij al, wat kunnen ons  belgische plakken schelen. ? Onze sympathie gaat uit naar de sport – man – vrouw.  Niet naar het land b. dat ze vertegenwoordigen.

 

In het waterpolo voor vrouwen werden vandaag de plakken verdeeld. Het brons was voor Australië, dat won van Hongarije na 2 verlengingen. De gelijke stand was 9 – 9, na de  verlenging 3 – 2.  In een zeer spannende finale won Nederland het goud ( 6de plak ), en het zilver was voor Amerik. Gedurende de eerste 4 minuten scoorden de Nederlanders 2 maal en liepenze  uit tot een voorsprong van 4 – 0, pas op het einde van het 2de deel kwam Amerika op gelijke stand 5 – 5. de Nederlanders wisten de wedstrijd in hun voordeel te beslechten met 9 – 8.

 

In het hockey voor heren moest Nederland de duimen leggen tegen Duitsland. De wedstrijd werd beslist door het nemen van strafballen. De Nederlanders maken nog kans op  brons. 

Walsh en May pakten het goud in de beach volley voor vrouwen, China moest vrede nemen met zilver.

Voor Jos Lansink heeft het er lang goed uitgezien, maar nu is het over en out.

 

Morgen zijn we er weer met meer.

PUP (Pino Uit Peking)

 

Het land b.          Nederland            China

Goud     0                 6                       46

Zilver      0                5                       15

Brons     0                4                       22

Totaal    0              15                       83


21-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen hangjongeren eerst in Houthalen

 

HOUTHALEN-HELCHTEREN - Burgemeester Alain Yzermans (SP.A) van Houthalen-Helchteren heeft een samenscholingsverbod afgekondigd voor de wijk Houthalen-Oost. Daar werd de voorbije nacht vermoedelijk brand gesticht in de lokalen van het paradekorps DEMO. Het samenscholingverbod gaat vrijdag officieel in en loopt tot eind augustus.

Het samenscholingsverbod is enkel 's avonds van kracht en wordt ingevoerd omdat er de laatste weken heel wat overlast was, veroorzaakt door rondhangende jongeren in de wijk. Zo waren er verschillende meldingen van jongeren die 's nachts op pad gaan in de wijk.

Omdat er sterke vermoedens van brandstichting zijn, werd ook het parket van Hasselt ingelicht van de brand in het oefenlokaal.

Het betrof een uitslaande brand die het lokaal volledig in de as legde en daarnaast zware brandschade toebracht aan de kantine. De brandweer van Genk kon wel verhinderen dat een nabijgelegen school mee in de vlammen opging.
@ de Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gans blad uit Wikipedia over Politieke Correctheid

 

Politieke correctheid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Politieke correctheid is een aanduiding voor een vorm van genormeerd taalgebruik of ook een aanduiding voor een vorm van genormeerd handelen in het algemeen. Het gaat om handelingen die passen in het politieke streven om minderheidsgroepen te doen emanciperen. In de late jaren negentig kreeg dit hedendaagse begrip een negatieve bijklank bij de massa die zich achtergesteld voelde ten opzichte van minderheidsgroeperingen, c.q. allochtone bevolkingsgroepen. In die zin kan politieke correctheid daarom ook als uiting van cultuurrelativisme en multiculturalisme worden gezien.

[bewerk] Taalgebruik

Politiek correct taalgebruik is een in de jaren 1970 populair geworden taalgebruik waarbij voor woorden die sporen van discriminatie en ongelijkheid in zich zouden (kunnen) dragen, passender alternatieven werden bedacht. Politiek correcte termen zijn hierdoor veelal eufemismen. Tegenstanders associëren dit taalgebruik, waar dit tot het uiterste wordt doorgevoerd, met het door George Orwell in zijn boek 1984 bedachte nieuwspraak. Bovendien worden 'politiek correcte' termen steeds opnieuw als niet-politiek correcte termen gedefinieerd, en als discriminerend ervaren.

Voorbeelden van typisch politiek correcte eufemismen zijn:

  • migrant, allochtoon, nieuwe Nederlander, medelander (voor: buitenlander of immigrant)
  • zwarte (voor: neger. In de VS: Afro-American)
  • medewerker (voor: personeelslid)
  • menskracht (voor: mankracht)
  • verstandelijk gehandicapt (voor: debiel)
  • mens met andere mogelijkheden (voor mongool, of (ook politiek correcter) mensen met het Down-syndroom)
  • mens met een beperking (voor: invalide)
  • delinquent (voor: misdadiger)
  • crimineel milieu (voor: onderwereld)
  • jeannette, pot (voor : homoseksueel) 


Een typisch voorbeeld waarin politiek correct taalgebruik verweten wordt "nieuwsprakerig" te zijn, is de term "politiek correct" zelf: het zichzelf voorzien van het predicaat "correct", impliceert immers dat andersdenkenden automatisch "incorrect" zouden zijn.

[bewerk] Oorsprong

Politieke correctheid is grotendeels geïnspireerd op het gedachtegoed van de marxistische, neo-marxistische of cultureel marxistische denktank, de Frankfurter Schule of [Frankfurt School], die voor ogen had om het marxistisch ideaal niet, zoals in de Sovjet-Unie, door revolutie te realiseren, maar door het promoten van een neo-marxistische cultuur. De grondslagen voor deze stroming werden vlak na de Eerste Wereldoorlog reeds gelegd.

Politieke correctheid wordt daarom ook wel 'cultureel marxisme' genoemd, een aanduiding die vooral onder tegenstanders populair is vanwege de vermeende negatieve bijklank van marxisme en de waarschuwende invloed die uitgaat van deze, volgens tegenstanders beter de kern van het gedachtegoed beschrijvende, aanduiding.

[bewerk] Gedachtegoed

In ruimere zin wordt met politieke correctheid ook wel verwezen naar het linkse, op repressieve tolerantie gebaseerde gedachtegoed dat vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw de Nederlandse politiek heeft gedomineerd. De term wordt dan vooral badinerend gebruikt voor diegenen die dit gedachtegoed op een dogmatische manier aanhangen, zonder oog te hebben voor de keerzijden. Ook klinkt in het gebruik van de term vaak het verwijt van onoprechtheid door: iemand die een politiek correct standpunt inneemt zou dit vooral doen om bij een invloedrijke politieke kliek in het gevlei te komen, of om voor een nobel mens te worden aangezien.

[bewerk] Kritiek en kritiek op kritiek

Critici van politieke correctheid wijzen op het gevaar dat bepaalde onderwerpen moeilijk bespreekbaar, of zelfs taboe worden wanneer politiek correcte standpunten de norm zijn. Vaak schieten, volgens deze critici, de voorstanders van politieke correctheid te ver door en worden problemen die bijvoorbeeld ontstaan omdat mensen en culturen wel degelijk verschillend zijn, of omdat vrouwen ook niet altijd het beste voor hebben, veronachtzaamd, en onder het tapijt geschoven.

Sinds het succes van de politicus Pim Fortuyn is kritiek op sommige soorten politieke correctheid in Nederland niet langer taboe, met name in discussies rondom de integratie van bepaalde groepen allochtonen, het verband tussen islam en moslimextremisme, veelplegers in de misdaad - ook wel 'draaideurcriminelen' genoemd - en misbruik van sociale voorzieningen.

Vaak wordt politiek links door vertegenwoordigers van rechts beschuldigd van politiek correct denken. Met deze kritiek op de politieke correctheid is ook aan de orde de vraag of links altijd progressief en rechts altijd conservatief is. Er is wellicht sprake van een ingewikkelder en multidimensionaal politiek spectrum.

In Vlaanderen bestaat een sterke maatschappelijke onderstroom die zich tegen het 'politiek correcte denken' richt, als discours van het Belgisch establishment. Filosofen zoals Johan Sanctorum bestuderen deze beweging en nemen er ook stelling in: het is een belangrijke culturele breuklijn in België, waar links zich traditioneel sterker met het establishment en het politiek-correcte discours identificeert dan rechts.

Inmiddels is kritiek op politiek correctionisme in Nederland volgens sommigen zelfs zo populair, dat zij het zo ongenuanceerd mogelijk bekritiseren van bijvoorbeeld minderheidsgroeperingen, als nieuwe politieke correctheid beschouwen. Volgens critici van deze veronderstelde nieuwe politieke correctheid, zou zo opnieuw het gevaar ontstaan van dogmatiek, waardoor nuances moeilijk bespreekbaar, of zelfs taboe worden. Volgens hen leidt "politieke incorrectheid om de politieke incorrectheid" tot generalisatie, discriminatie en schijnoplossingen.

[bewerk] Geslacht

Politiek correct denken is met name ook aan de orde in de verhoudingen tussen de seksen. In de laatste decennia zijn vele woorden voorzien van een vrouwelijke pendant (vrouwkracht, werkneemster) of zijn geslachtsneutraal gemaakt (menskracht). Volgens critici van het politiek correcte denken zijn slachtofferwoorden dikwijls vrouwelijk gebleven terwijl daders mannelijk worden benoemd. Soms verwordt ook juist de inhoud van een, op zich geslachtsneutraal woord, tot een geslachtsspecifieke inhoud. Huiselijk geweld heeft in het dagelijks taalgebruik bijna per definitie betrekking op een mannelijke dader en een vrouwelijk slachtofferMeer dan taal alleen

Tegenwoordig kan de term politiek correct ook slaan op handelingen, gebeurtenissen of producten. Zo bestaat het begrip politiek correcte kunst, hebben Britten volgens persberichten meer politiek correcte seks en nemen Nederlandse politici politiek correcte standpunten in.

***

Met dank aan Regus Patoff die onze aandacht vestigde op deze uitgebreide toelichting.

Bij de afdeling Taalgebruik heeft Angeltjes zich veroorloofd een nuttige eigen bewerking toe te voegen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze morgen was er een nieuwsitem op de BBC .... (Regus Patoff) + Aanpassing 16.00 uur

 

 
... waarin verteld werd dat de Amerikaanse regering een programma voor familiehereniging van Somalische vluchtelingen met onmiddellijke ingang heeft stopgezet.

Reden ? DNA-tests hadden uitgewezen dat er in 80% van de gevallen geen familiebanden waren tussen de zogenaamde familieleden die "herenigd" wensten te worden.

En wie durft te beweren dat het met de zogenaamde familiale herenigingen bij asielzoekers in België anders zou zijn ? Er was een tijdje geleden reeds iets over opgedoken in de belgische pers, maar de professionele goeddoeners ware er als de kippen bij om luidop te kakelen dat "familie" niet beperkt mag blijven tot bloedbanden...

http://www.wecommunic8.com/Gallery/_GalleryShowPicture.aspx?Image=GALPIC013.jpg&size=fullsize

Nota: U moet niet gaan zoeken op de BBC webstekken naar dit verhaal. Ik heb er een uur aan gespendeerd en niets gevonden. Past waarschijnlijk niet in de hersenspoelingscampagne die 24 uur op 24 op ons losgelaten wordt, en de journalist die het uitgebracht heeft draagt nu waarschijnlijk koffie rond in de gangen van de Britse poco-burcht.

 Regus Patoff

+ AANPASSING 16.00 UUR

Ik ben echt benieuwd of de Vlaamse Belgische Radio & TV of de Vlaamse Belgische Televisiemaatschappij hierover gaan berichten. Het bericht is nu ook te lezen bij BBC.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaalde PUB !

 

 

 

 Vlaamse vrienden,

Nog enkele dagen en voor de zevende keer op rij vindt in Steenstrate bij Ieper de zevende IJzerwake plaats, nabij het monument voor de Gebroeders Van Raemdonck.

De zevende IJzerwake, onder het motto: Nu, durven met Vlaanderen!, staat volledig in het teken van de communautaire kwesties die de politiek nu reeds meer dan een jaar verlammen. Onze voorzitter Johan Vanslambrouck zal niet nalaten de Vlaamse eisen te onderstrepen, en de ontmanteling van de Belgische structuren voorop te stellen.

Met stevige bind- en themateksten, verankerd in de actualiteit, samenzang, VNJ-muziekkapel, koren en harmonie, zal iedere Vlaming zich thuis voelen op onze wake in de Westhoek.

Talrijke vrijwilligers, jong en oud(er) verenigd rond het fronterstestament, zijn al dagen in de weer om u zo goed mogelijk te ontvangen. Maar onze weide blijft een weide, ver afgelegen van de autoweg, onderhevig aan de weersomstandigheden die we zoals steeds moeten afwachten! Laat het u echter niet tegenhouden om erbij te zijn! Na de wake wachten uw vrienden en oude bekenden bij pot en pint op het IJzertreffen, om bij muziek en zang nog even te verpozen.

Laten wij zondag vanuit Steenstrate samen opnieuw een boodschap sturen naar Albert II en de knoeiers van de Wetstraat.
Daarvoor rekenen wij op ieder van u.
Tot in Steenstrate, 24 augustus, 11 uur.

Johan Vanslambrouck,
namens de talrijke medewerkers van vzw IJzerwake

Alle informatie is te vinden op www.ijzerwake.org


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mooiste paard en enkele nieuwe disciplines

 

 

Terwijl onze plaatselijke correspondent Pino uit Peking zich elke dag scheel staart op de fantastische prestaties tijdens de Olympische Spelen, door hem steevast betiteld als "plakken pakken",  houden wij ons discreet bezig met de echte kanshebbers : de Nederlandse Vlaming, Jos Lansink op het sierlijkste en mooiste paard dat we ooit aan de slag zagen, Cumano.
Om onze correspondent te behagen hieronder enkele foto's van atletes aan wie de wereld , volgens hem, zéér veel aandacht moet schenken. Enkele disciplines zijn gloednieuw
Alexandra Orlando (Canada) Vlagvouwen
 
 
Maria Sharapova (Rusland) Armbandheffen
 
 
Amanda Beard (USA) Zwemmen in een kommetje water
 
 
Alona Bondarenko (Roemenië) - Stijlvol liggen
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olieprijs daalt

 

 

Crude Oil 
$116.31
 ▲0.75   0.65%
5:38 AM EDT - 2008.08.21

Ook gemerkt aan de benzine- & dieselpomp , verbruikertje ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maansverduistering

 

See Explanation.  Clicking on the picture will download  the highest resolution version available.
Wie staat er voor de lens ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hugo Concentratiecamps lult er zich weer in.

 

Hét prototype van de verzuurde poco-mens in de Lage Landen is Hugo Camps.  Uit elke plooi van het omhulsel rond de azijnbrouwerij Camps ontsnappen dampen verzamelde haat, chagrijn en intolerantie. Voor het overige zou Michel Van den Bossche van Gaia een goed rapport schrijven over het merkwaardige soort dat zich verschuilt onder de merkwaardige naam Concentratiecamps,  Hugo.  Misschien wat meer aandacht voor de hygiëne, de voeding en lichaamsverzorging ?

In zijn hoe langer hoe meer routineus geschreven afbraakstukjes in de Morgen schimpt Camps vandaag over het veiligheidsbeleid in Oostende en het college wordt enkele malen toegesnauwd dat het wat minder op recepties moet rondhangen.  Bemerken wij daar enige afgunst ? 

"Er moet niet gewacht worden op de analyse door Brice de Ruyver" over de criminaliteit in de koningin der badsteden, fulmineert Camps. "Reeds in 2006 ramde een groep Tsjetsjenen dagelijks dancings en cafés in Oostende. In Antwerpen struikel je ook over Oost-Europeanen, vooral 's nachts. Het Vlaams Belang hoor je daar nooit over : broeders van het blanke ras, nietwaar ?  Wie in Brasschaat zou dan geen Poolse werkster hebben".

En zo loopt de woordenkramer langzaam leeg met steeds dezelfde zeurderige vaststellingen omtrent thema's die gegeseld worden maar waarvoor nooit de evidente oplossing overwogen wordt : de grenzen dicht ! Er leven in dit land wellicht 100.000 illegalen, als het er niet meer zijn, naturalisaties gebeuren aan de lopende band, verblijfs- en arbeidsvergunningen worden uitgereikt als reclameblaadjes, herenigingen van gezinnen grijpen plaats met een heilig respect voor onleesbare documenten, oncontroleerbare kinderaantallen, familieleden die wildvreemden voor mekaar zijn,  en verklaringen op erewoord door mensen die bij het woord "eer" direct hun mes tevoorschijn toveren. Mensenhandel, criminele import, ellende van allerlei soort, profitariaat en tussendoor een enkeling die aan de voorwaarden beantwoordt voor het echte asiel.

Mijnheer Camps kent alleen het afgezaagde beeld van de Poolse poetsvrouw, uiteraard in Brasschaat, het Mekka waar Camps in het Peerdsbos mag rondwandelen tot aan de grens van de gemeente en dan onverbiddellijk : zurück naar zijn ellendige hut.

Door lucht te geven aan zijn emotionele verontwaardiging over de mistoestanden in Oostende beschrijft hij en passant wel  het failliet van de belgische immigratiepolitiek : de gesel van onze samenleving. Hij is nog vergeten te vragen aan die andere Oostendse blaaskaak, Jan-Maria Dedecker, hoeveel van de 5.000 door hem goedgekeurde geregulariseerden er verblijven in het Palermo a/d Noordzee ?

Ray 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel van de (monopoly) kaart geveegd . Mon dieu ...

 

 

BRUSSEL - Op de nieuwste versie van het bordspel Monopoly, de Wereldeditie, is het vakje 'Brussel' niet meer terug te vinden. De indeling van het spelbord is het resultaat van een onlinestemming waarbij surfers van over de hele wereld 22 steden konden kiezen uit een shortlist van 70 genomineerden. Dat deelt Hasbro, de uitgever van Monopoly, woensdag mee.

Bij de Belgische versie van de Monopoly Wereldeditie, die vanaf woensdag 27 augustus in de winkel ligt, zal wel een 'Brussel'-sticker worden geleverd, zodat de spelers het spelbord naar eigen inzicht kunnen aanpassen.

Begin 2008 konden internetsurfers zes weken lang stemmen voor de steden die ze op het nieuwe spelbord wilden. Ruim 5,6 miljoen stemmen werden uitgebracht op zeventig voorgeselecteerde steden. Het resultaat van de stemming bepaalde de geografische verdeling van twintig vakjes over het spelbord. Voor de laatste twee vakjes werd een speciale raadpleging georganiseerd, waarbij het Taiwanese Taipei en het Poolse Gdynia als winnaars uit de bus kwamen.

Dankzij een grootscheepse mediacampagne, die bovendien sterk door lokale politici werd ondersteund, aldus Hasbro, prijkt het Canadese Montréal op het duurste vakje van Monopoly, naast de Letse hoofdstad Riga. *

In de Monopoly Wereldeditie zitten ook enkele nieuwigheden. Er wordt met nieuwe pionnen, huizen en hotels uitgepakt, in de Kans- en Algemeen Fonds-kaarten zitten internationale scenario's verwerkt, de bankbiljetten worden vervangen door elektronische betaalkaarten en de transacties kunnen in de tijd worden beperkt om het tempo in het spel te houden.

Monopoly Wereldeditie wordt verdeeld in meer dan vijftig landen en is beschikbaar in 37 verschillende talen. Op de dag van de lancering wordt om 15 uur gepoogd een nieuw wereldrecord te vestigen door zoveel mogelijk fans te verzamelen die op hetzelfde moment Monopoly spelen.

 (BELGA)

* NvdR : Wat heeft Riga, dat Brussel niet bezit ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT ? Alweer een bewijs van fijne beschaving.

 

Voor een nieuwe reeks jeugdprogramma's hebben de getalenteerden van de 0000 een mascotte ontworpen die overal rondgezeuld wordt op jeugdfestivals en op drukke ontmoetingsplaatsen alom in het land. De mascotte is een PP, een paarse penis en we brengen u in visueel contact met het delicate artistieke ontwerp :

 
 
De afgebeelde jonge dames zijn allochtonen. Geen moslima's. Zou de VRT deze groep discrimineren ?

Wij zijn geen oude PP's (Provinciale Puriteinen) en wij verstoppen ons niet voor de realiteiten van het leven.  Er zijn echter bepaalde grenzen die je beter niet sloopt.  Het niveau van talent en beschaving bij de 0000 ontmaskert zichzelf weer eens met deze campagne. "Het zijn de kinderen zelf die dit gekozen hebben" pruttelt een of ander gesyndikeerd onbenul. "De penis is meer een aanspreekpunt op festivals" maar er is meer : "De openbare omroep wil vooral opnieuw de jeugd bereiken. Onderzoek leert dat jongeren tussen veertien en achttien jaar hun weg niet meer vinden naar de VRT."

En wat kan men beter doen om de weg te wijzen naar de lullen van de 4 nullen dan een een grote PP te tonen ? "Een aanspreekpunt ..."

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw dagelijkse sportpraatje : Pino uit Peking hakt er lekker in.

 

Beste Vlaamse vrienden en sportliefhebbers,

Met ongeloof zat ik hier in het mediadorp de collega ’s van de 0000 aan te kijken, en dan druk ik me nog zwak uit. De Nederlanders hebben al redelijk wat plakken vergaard ( zie hieronder ) en daar doen de Vlaamse omroepjournalisten erg  neerbuigend over. Als de Nederlanders een zilveren of bronzen plak halen zijn zij uiteraard uitgelaten en euforisch, daar is niets mis mee. Maar als ik dan opmerkingen hoor zoals “ de Nederlanders doen net of al hun plakken er gouden zijn “ dan krullen mijn tenen. Ook over Luxemburg spreekt men steeds over  “het kleine landje “ .Ik stelde de vraag aan een 0000-collega wat hij dacht van de prestaties van het land b op de O.S. Als het antwoord u niet verbaast, zal het u op zijn minst verwonderen. Hier gaan we : "Ja ,we mogen toch niet klagen, er zijn al een paar b records “gesneuveld  en we zijn enkele malen  dicht bij brons geweest. We moeten het ook positief bekijken, er zijn nog 13 kansen op een plak "( dinsdag 19/08 ). Zeg nu zelf, zo een uitspraak, de Nederlanders zouden daarop zeggen “ dat hakt er lekker in “.

Nu we het toch over plakken-pakken hebben,  hier in het Olympisch dorp, en ook daar buiten is er een (tijdelijke) koppelvorming van jewelste aan de gang. Men had 100.000 condooms gratis uitgedeeld, en die zijn blijkbaar foetsie. Zouden de Nederlanders die gebruiken als ballonnen om hun overwinningsfeestjes op te fleuren ?  Blijkbaar wel, want volgens een Mexicaans volleybalspeler is het Nederlandse huis “ een niet te missen plaats “ voor feestjes en seks, dat hakt er ook lekker in. In allerijl heeft men nog  20.000 van die rubbertjes laten aanrukken. Nou je bent jong en je wilt wat, hopelijk wordt het niet, je bent wild en je jongt wat.

Voor de sportliefhebbers geef ik nog even de top 5 van meest sexy atletes. 1 de Canadese Alexandra Orlando ( turnen ). 2 de Russische Maria Scharapova ( tennis ) . 3 de Hongaarse Rita Dravciz ( waterpolo ). 4 de Oekraïense Alona Bondarenko ( tennis ). 5 de Amerikaanse Amanda Beard ( zwemmen ). Onnodig te vermelden dat Pino een oogje heeft op de Russische polstok springster die goud haalde. Ze heeft trouwens ( momenteel ) geen vriendje. En Pino geen vriendinnetje.

 

 De zilveren plak die in de zevenkamp voor vrouwen werd “verdiend” is er weer eentje dat naar doping ruikt, toch blijft dhr. Rogge “positief” ( verkeerde woordkeuze ? )over het aantal betrapten. Volgens Ansjo (vis) hoopt men in 2016 doping volledig uit de spelen te hebben, dan kunnen atleten uit het land b. terug in de plakken vallen. Die hakt er lekker in.

Net als B.M.X. is zwemmen in open water 10 km een debuutsport op de spelen in Peking. Bij het zwemmen voor vrouwen behaalde Rusland goud in 1:59.27 en Groot Brittannië pakte zilver en brons.

 De finale dameshockey zal gespeeld worden tussen China en, jawel, Nederland.

Vandaag sluiten we wat vroeger af, 22.00.u. Chinese tijd, uw dienaar heeft nog een belangrijke ontmoeting met etentje. Maar daarover morgen meer.

Nog even vermelden dat de heren die voor het land b. met kano deelnamen aan de O.S. in onenigheid de spelen hebben beëindigd,  De kans is groot dat zij nooit meer samen in een kano zullen zitten. 

Het land b is hier vertegenwoordigd door 96 atleten : 73  mannen  en 23 vrouwen, Nu oer naar de prestaties in het pakken van plakken. Uw mond zal open vallen van de resultaten, en Nederland zal u weer ontgoochelen : het land B behoudt de derde plaats.

 

Het land b.            Nederland            China

Goud     0                 4                       45

Zilver      0                 5                       14

Brons    0                 4                        20

Totaal    0                13                      79

PUP ( Pino Uit Peking )


20-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blog zonder artikelen - Muziek zonder woorden

 

 

Opgedragen aan Nicole van Walter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen we weer eens eigenzinnig doen ?

 

 

Dit is een jazz-opname uit 1927 van The Devonshire Restaurant Dance Band, muziek van meer dan 80 jaar geleden. In een eigenzinnige video-montage samengebracht door Jozef Sterkens (een schuilnaam) met beelden van Lenin, Stalin, Trotsky, een naakt ondervoed kindje in het Rusland van 1922, Hitler, Rosenberg, Weber, Mussolini en repetitiefoto's van Hitler voor een redevoering.  Het contrast tussen de vrolijke muziek en de heren die toen de wereld naar hun hand poogden te zetten is pijnlijk juist. Van harte dank aan de heer Jozef Sterkens. We plaatsen deze video niet uit verering voor de massamoordenaars van links of rechts.  Een schrijnend tijdsbeeld, dat wel.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervelend nieuws uit USA : McCain loopt uit ...

 

McCain in peiling boven Obama

ANP/RTR
gepubliceerd op 20 augustus 2008 13:40, bijgewerkt op 20 augustus 2008 15:25

WASHINGTON - De Republikeinse presidentskandidaat John McCain heeft een verrassende voorsprong genomen op zijn Democratische tegenstrever Barack Obama. Dat blijkt een opiniepeiling van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Zogby in opdracht van het Britse persbureau Reuters.

Het is voor het eerst in de Zogby/Reuters-enquête dat McCain boven Obama staat. De senator uit Arizona krijgt in de laatste peiling de steun van 46 procent van de ondervraagden tegen 41 procent voor Obama. In juli had Obama in de enquête nog een voorsprong van 7 procentpunten. Ook in andere peilingen stond de senator uit Illinois de afgelopen maanden steevast boven McCain.

De ommekeer komt na een periode van harde aanvallen. Daarbij hamerden de 71-jarige McCain en andere Republikeinen voortdurend op onder meer het vermeende gebrek aan ervaring van de 47-jarige Obama om het land te kunnen leiden.

Ook blijkt dat de ondervraagde kiezers op dit moment meer vertrouwen hebben in McCain als het gaat om de economie, een cruciaal verkiezingsthema, waar de Republikeinse kandidaten vaak beter op scoren.

‘Er bestaat geen twijfel dat de campagne om Obama in diskrediet te brengen op dit moment loont voor McCain’, aldus opiniepeiler John Zogby. ‘Dit is een belangrijke achteruitgang voor Obama.’

De enquête werd van donderdag tot zaterdag gehouden. In die periode was Obama op vakantie en stond McCain in de politieke schijnwerpers na de Russische invasie van Georgië.

 http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1057789.ece/McCain_in_peiling_boven_Obama


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gespleten tong va Nonkel Kruk - door Bruno Valkeniers

 



We hadden ervoor gewaarschuwd: met zijn stelling dat MR-voorzitter Didier Reynders “gecompenseerd” zou moeten worden voor een volstrekt legitieme eis als de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde (zie actueel 13 augustus), opende Jean-Marie Dedecker de doos van pandora. Dat de LDD-kopman in een Franstalige krant suggereerde dat er best te praten viel over de gegarandeerde vertegenwoordiging van de Vlamingen in Brussel, is de Franstaligen niet ontgaan. Bernard Clerfayt, FDF-staatssecretaris en burgemeester van Schaarbeek, nam de gelegenheid onmiddellijk te baat om in Le Soir (18 augustus) te pleiten voor “strenge taalregels die gelden voor overheden, en die rekening moeten houden met verdeelsleutels, aan te passen aan de sociale realiteit in Brussel”. De FDF’er vindt dat de 120.000 Franstalige kiezers in de Vlaamse Rand maar dezelfde garanties moeten hebben als de 60.000 Vlaamse kiezers in Brussel: 17 zetels in het Vlaams Parlement en een minister in de regering.

Compensatie nodig?

Het zal voor de lezer van deze webstek wel duidelijk zijn: het Vlaams Belang en de brede Vlaamse Beweging zullen niet aanvaarden dat voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde welke prijs dan ook wordt betaald. Die splitsing is immers perfect in overeenstemming met een arrest van het Grondwettelijk Hof én met de Grondwet. De ‘onverwijlde splitsing zonder prijs’ staat daarenboven zwart op wit in het Vlaams Regeerakkoord geschreven, dat in 2004 door CD&V/N-VA, Open VLD en SP.A werd ondertekend. Of zoals toenmalig SP.A-voorzitter Steve Stevaert het stelde: “Die splitsing moet er komen. Franstaligen moeten bij ons geen stemmen komen ronselen, dat is niet meer dan redelijk, en daarom wil ik voor de splitsing ook geen prijs betalen." (Het Volk, 11 juni 2004)

Kan iemand mij trouwens eens uitleggen waarom sommige Vlamingen de Franstaligen mordicus willen ‘compenseren’ voor iets waar we gewoon récht op hebben? Waarom zouden we iemand als Didier Reynders moeten ‘compenseren’, de man die zijn Franstalige landgenoten zelfs in 100 procent Vlaamse gemeenten als Londerzeel en Asse oproept om “altijd en overal” Frans te spreken, “ook al antwoordt men u in het Nederlands”. Dezelfde Reynders die in een verkiezingsfolder schreef dat zijn partij “de uitbreiding eist van de Brusselse Regio naar gemeenten waar een significante francofone aanwezigheid bestaat. (…) Als er een vaderland bestaat voor Franstaligen, dan is dat een Franstalig vaderland, een Franstalig België”. Compensatie voor B-H-V? Geen sprake van!

‘Bon Belge’ in Wallonië

De jongste week viel me andermaal op hoezeer Vlaamse politici die aan de Vlaamse publieke opinie stoer verklaren dat het nu maar eens gedaan moet zijn met geven en toegeven, aan de andere kant van de taalgrens een heel ander verhaal brengen. In de Franstalige media profileert men zich als ‘redelijk’ en ‘compromisbereid’. Als ‘bon Belge’.

Het gevolg daarvan is onder andere dat vanuit Vlaanderen jaarlijks meer dan 12 miljard euro – liefst 2.100 euro per Vlaming – naar het zuiden van het land stroomt, en dat wij in ruil zelfs geen greintje dankbaarheid krijgen. Dat in Brussel de taalwetten stelselmatig met de voeten worden getreden, maar de Vlamingen braafjes laten begaan. Dat wij de meerderheid van de bevolking in dit land uitmaken, maar in de regering-Leterme de Franstaligen in de meerderheid zijn.

Iemand als Rik Daems die zich zorgen maakt over de radicalisering in Vlaanderen en verklaart dat hij sinds zijn huwelijk met een Franstalige “meer begrip kan opbrengen voor wat aan de andere kant van de taalgrens leeft”: het hoeft van een Open VLD’er niet te verbazen. Maar ook LDD is in Le Soir en La Libre Belgique plots een stuk minder republikeins en Vlaams-nationaal. Yves Leterme is hier schijnbaar de Grote Staatshervormer, maar op de RTBF-radio laat hij verstaan dat ‘koninklijk bemiddelaar’ Lambertz best een punt heeft wanneer die zegt dat er geen staatshervorming komt voor 2010. Al dient natuurlijk gezegd dat Leterme, die vorige week nog stelde dat de IJzertoren voor hem niets meer is dan een richtpunt voor een fietstocht naar de kust (Humo, 12 augustus), ook benoorden de taalgrens heel wat dubbelzinnige signalen uitstuurt. Kortom, de gespleten tong blijft - helaas - een handelsmerk van nogal wat Vlaamse politici.

De evoluties en verklaringen van de voorbije weken hebben wel een en ander duidelijk gemaakt. Bijvoorbeeld dat er, luidens de uitspraken van de drie Franstalige ‘bemiddelaars’, ten vroegste in 2011 over een grondige staatshervorming kan worden gesproken. De militanten en kiezers van CD&V en N-VA weten nu waar ze staan. Maar eveneens werd duidelijk dat Vlaanderen slechts één geloofwaardige en consequent Vlaams-nationale partij telt. Die partij dat zijn wij, dat is het Vlaams Belang.

 

Bruno Valkeniers
voorzitter@vlaamsbelang.org




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!