Angeltjes
24-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Drie kleine racistische biggetjes"



Haast u om dit allegorische sprookje aan uw kleinkindjes te vertellen, want binnenkort is het gedaan met de pret.  Als u in uw lading kinderboeken nog een exemplaar hebt rondslingeren, zorg dat het verbrand wordt, vooraleer de censuur u naar de brandstapel leidt.  Het zit zo : in Engeland, waar de multikul-verering langzamerhand de queen aan het verdringen is van haar eerste plaats, wordt jaarlijks een prijs uitgereikt door een jury voor lees-en kijkproducten voor kinderen.  Deze beslagen en vermoedelijk bezopen jury oordeelde het verhaal van de biggetjes als racistisch.  De moslims zouden zich hier kunnen aan storen.  Dus, géén prijs. Er werden nog andere boeken en verhaaltjes door de jury afgewezen op gelijkaardige gronden.  In het gedichtje van Joke van Leeuwen, de nieuwe stadsdichteres van Antwerpen,  dat we enkele dagen geleden  publiceerden is sprake van ondermeer een varkentje.  Dat ze maar uitkijkt.



De viespeukjes hebben bovendien geen broekje aan

(met dank aan www.geenstijl voor de inspiratie)
http://news.bbc.co.uk/1/hi/education/7204635.stm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters & Caviar ....


De Stadsfeestzaal van Antwerpen op de Meir roept bij velen het beeld op van pompeuze prijsuitreikingen,  tentoonstellingen om te pronken met de glorie van 't stad (ja, ja)  en bals.  Het jaarlijkse bal van de Vlaamse Televisie waar je al die beroemde mensen van dichtbij maar respectvol kon aanstaren (met rechtstreekse uitzending) het Artiestenbal door de Penning van de Tooneelmeester, het Bloemenbal, de menigvuldige gala- & studentenbals, zovelen hebben op de dansvloer gestaan.

Na de brand een aantal jaren geleden, is de zaal en de bijhorende gebouwen  en appartementen gerenoveerd tot een winkelcentrum. 

Navolgend artikel komt (ingekort) uit Het Nieuwsblad :

Vernieuwde Stadsfeestzaal lokt gemiddeld 25.000 bezoekers per dag. Precies drie maanden geleden opende de vernieuwde Stadsfeestzaal in Antwerpen de deuren. Ongeveer 1,75miljoen mensen brachten ondertussen een bezoekje aan het prestigieuze winkelcentrum. 'Een droomstart', klinkt het.
 
Eline Bergmans 'Minstens vijf minuten staan ze met hun mond open naar boven te staren. Je herkent de bezoekers die voor het eerst de vernieuwde Stadsfeestzaal binnenstappen meteen', zegt marketing manager Steven Bervoets. En iedere dag zijn er weer nieuwkomers. Het winkelcentrum dat vorig jaar op 25 oktober zijn deuren opende, mocht in amper drie maanden al 1,75miljoen bezoekers ontvangen. Ter illustratie: in het Century Center kwamen er in dezelfde periode ongeveer 650.000shoppers, in het Wijnegem Shoppingcentrum - het grootste winkelcentrum van het land - waren dat er 2,7miljoen.

'Het bezoekersaantal overtreft alle verwachtingen', aldus nog Bervoets. 'Maar het is dan ook een uniek project. Eigenlijk is de Stadsfeestzaal niet te vergelijken met een ander winkelcentrum.' Grootste verschil met het traditionele shoppingcentrum is de historische setting en luxueuze aankleding. Niet alleen de gerenoveerde glazen koepel met bladgoud springt meteen in het oog, ook 'Alexis Glamour Food', het luxerestaurant dat zowat heel de middenvloer in beslag neemt. Daar kan je niet alleen koffie met een stuk taart krijgen, er staan ook oesters en kaviaar op de menukaart. Net zoals in het wellicht meest prestigieuze warenhuis ter wereld: Harrods in Londen. De Antwerpse Stadsfeestzaal, weliswaar een stuk kleiner, doet er op sommige punten een beetje aan denken.

Maar zit de doorsnee shopper in Antwerpen wel te wachten op dure oesters en kaviaar? Volgens manager Peter Knaepen worden er dagelijks 'minstens twintig' oesters verkocht. De vraag naar kaviaar is nog kleiner. In drie maanden tijd bestelden slechts zes klanten een portie bij Alexis Glamour Food. 'Maar uiteindelijk is dat redelijk als je weet dat een portie 65euro kost,' zegt Knaepen. Toch zien wij op een doordeweekse dag de meerderheid van de klanten van een 'ordinaire' koffie nippen. 'Ach, het is de mix die deze zaak sterk maakt', vindt Knaepen die volgende week ook een meeneem-voedselafdeling opstart.

Maar laat nu net die historische ziel en charme ook zijn schaduwzijde hebben. Zo zijn de toegangsdeuren aan de Meir eigenlijk veel te smal om de stroom shoppers op drukke dagen te verwerken. 'Omdat het gebouw een beschermd monument is, konden we de deuren niet breder maken,' geeft Steven Bervoets toe.
 
 
 
Zo was het
 
 
Zo is het

Juffrouw Ellen & Savat
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan de bedelstaf



De leden van de koninklijke familie zullen in 2008 in totaal 13,3 miljoen euro ontvangen, tegen 12,5 miljoen euro in 2007 na de indexering van de koninklijke dotatie.

Dat schrijven de kranten van de Sud Presse-groep donderdag. Koning Albert krijgt volgens de kranten 10,2 miljoen euro toegewezen. Koningin Fabiola ontvangt 1,472 miljoen, kroonprins Filip 940.000 euro, prinses Astrid 326.000 euro en prins Laurent 318.000 euro.

(met dank overgenomen bij Gazet van Antwerpen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanrijding in Moscou


De Oost-Vlamingen en zeker de Gentenaars weten dat Moscou niet die verre, koude stad in het Oosten is, maar een Gentse wijk.  Christophe van Rompaey en zijn ploeg hebben er een film opgenomen met o.m. Barbara Sarafian, Johan Heldenberg, e.v.a.

Een banale aanrijding op het parkeerterrein van de Colruyt aan de rand van Gent gooit het leven van de 41-jarige huismoeder Matty helemaal overhoop. Ze krijgt een vlammende ruzie met de 29-jarige Johnny over de aansprakelijkheid van het ongeval. En tijdens die ruzie slaat de liefdesvonk over. En dat is meteen het begin van een romantisch verhaal vol drama en humor. De Vlaamse actrice Barbara Sarafian speelt de rol van Matty. “Toen ik het scenario las, was ik meteen verkocht,” zegt ze, “Matty is een vrouw die verscheurd is, niet alleen door de keuze die ze moet maken tussen twee mannen, maar ook door het leven zelf en welke richting haar leven uit wil. Het gaat over echte mensen en de onderhuidse spanningen en frustraties die aan de oppervlakte komen. Dat levert emotioneel spektakel op.”  “Aanrijding in Moscou” wordt volledig gedraaid in Ledeberg en Gentbrugge. En door het decor rijdt de Tram 4 naar Moscou. Gentenaars maken al generaties lang grapjes over het feit dat ze een tram hebben die naar Moscou rijdt. Daar kunnen ze in Antwerpen niet tegenop. Barbara Sarafian woont op nauwelijks 200 meter van de set. “Ledebergenaars zijn een ras apart en dat trekt scenaristen aan,” lacht ze, “Toch is dit geen film over het leven in Ledeberg. Het thema, de liefde en alle perikelen daarrond, is heel universeel en herkenbaar. Maar in plaats van alleen maar risicoloos herkenbaar te zijn hebben de schrijvers gekozen voor een originele invulling: de authenticiteit van het minder verfijnde leven in een volkse buurt.”  (vrij naar Leo Bonte in ‘De Standaard’, van 18/19 augustus)



http://www.zone09.be/film/detail/nl/12867/Aanrijding%20in%20Moscou.html


Juffrouw Ellen


23-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oewist in Toerkije ?



Tijdje geleden dat we nog gezaagd hebben over de toetreding van Toerkije tot de EU, waar wij helaas ook toe behoren.  De onderhandelingen moeten nog lang-lang duren, want op die manier wordt de publieke opinie het beu en zwicht ze makkelijker voor het onvermijdelijke.  Het is soms intressant kennis te nemen van het standpunt van de Toerken zelf.  Zij weten perfect hoe het hier in zijn werk gaat, op wie ze mogen betrouwen en hoe het spel best gespeeld wordt om er maximaal profijt uit te halen voor hun land.  Wie kan het hen kwalijk nemen ? 


                                   

2007 was een druk politiek jaar met de verkiezingen en Gul en Erdogan hebben het er goed van afgebracht.  2008 wordt naar eigen Toerks besluit "het jaar waarin men zich gaat toespitsen op de EU."  Er blijven nog enkele hete binnenlandse ijzers te versmeden, die mogelijkerwijze de EU-onderhandelingen nefast zouden beïnvloeden.  Het intrekken van het hoofddoeken-verbod in Turkije zou bijvoorbeeld als een signaal kunnen opgevat worden, dat  een trend ingezet wordt naar meer islamitische invloed op het beleid. Ja, dat zou kunnen.  En het lichtjes bijschaven van het fameuze artikel 301 dat nog steeds toegepast wordt en dat personen of verenigingen voor de rechter sleept bij het uitoefenen van kritiek op het "Turkse zijn".  Erdogan wil de bestaande strafmaten wat verminderen, maar in essentie blijft het beledigen van de Turkse staat, nationaliteit of eigenheid een vergrijp.  Elk jaar worden tientallen intellectuelen of studenten of politici veroordeeld op deze basis.

Erdogan weet heel goed dat in de EU-lidstaten een van de nationale sporten erin bestaat natie, volk en eigenheid te bespuwen. Behalve alles wat verband houdt met de islam, dat wordt met religieus ontzag benaderd. De Toerken begrijpen zoiets niet, ze vinden ons ongelooflijke slaphangers.  En dan zijn er nog tientallen andere meningsverschillen, zoals de kwestie Cyprus, de toegang van Griekse schepen tot Turkse havens, de mensenrechten, enz.  De EU-onnozelaars zullen uiteindelijk door de knieën gaan en uit respect voor de Toerkse identiteit allerlei toegevingen doen, die ze aan anderen verontwaardigd weigeren.  Hieronder een bruggetje naar een Engelstalige krant uit het land van de halve maan, dat ons inspireerde tot het spuwen van onze gal.


http://www.dawn.com/2008/01/19/int10.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De EU klimaatwaanzin-maatregelen



Eentje voor het slapengaan, weggeplukt uit Elseviers lezersforum over de waanzin die de EU vandaag heeft verkondigd : 

Een hoogleraar uit Delft die via satellietmetingen al meer dan 30 jaar het zeeoppervlak meet, heeft geen stijging geconstateerd; binnen de foutenmarge lijkt er zelfs een tendens naar daling te zijn.
Een pias als Barosso, een stel halve garen in de Europese Commissie en een verzameling psychiatrische patienten in het Europarlement! Wordt het geen tijd te zeggen: dag Europa, zoek het maar uit. Zo hoeft het niet meer van Nederland. Gaan jullie maar failliet, wij doen niet mee?


Mooie dagsluiting, niet ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouchra Ismaili aan de deur gezet.



Op 17 januari met het stukje "Moslima raadslid toont waar gelaat in Ede" publiceerden we de mail die door deze vrouw verzonden was aan een particulier die vragen had gesteld nopens de aanwezigheid van de moslims in Ede.

Het antwoord dat de vrouw had gegeven was een histerische tirade over de rechten van de moslims in Nederland en al wie het daar niet mee eens is, kan oprotten.  Wij vertalen met zachte hand wat deze vertegenwoordigster van de socialistische PvdA uit haar pc toverde.  Papa Ismaili mag fier zijn op dochtermans die zich uit als tuig.

De volgende dagen verklaarde de fractie dat er niets aan de hand was en dat Bouchra gewoon verder kon doen met haar intelligent werk in de deelraad.  Want naast deze kleine misstap was er geen varkenskrulletje te bespeuren in de betrekkingen.

Tot dinsdag een nieuwe bommetje ontplofte.  Het razende kreng heeft ook nog een petitie ondertekend van de extremistische groep hizbut ut-tahrir, over wie we het godverdoeme ook al gehad hebben. Nu willen de socialisten er van af , ze zetten het liegende en krijsende raadslid aan de deur :  "Buiten"  heeft de fractie besloten.  Benieuwd wat het fanatieke brokje  gaat doen en hoe de partijtop zal reageren.  Nu hadden ze eens een Marokkaanse die goed kon schrijven, maar ze kan zich niet beheersen.  Liegen, dat is minder erg, dat gebeurt al eens meer in de politiek.  Los van de nationaliteit.

Steeds hetzelfde nieuws, steeds deze zelfde onuitspreekbare namen die verantwoordleijk zijn voor woede-uitvallen, krijsmomenten, heilige leugens, onnodige frustraties, enz. 

http://www.ad.nl/binnenland/article1992559.ece


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dikke proficiat voor nummer 57 (of is het 112 ?)



Een pracht van een resultaat neergezet door het landje van belofte : inzake milievriendelijkheid bezet dit door ethnische twisten verscheurde land toch nog een benijdenswaardige 57ste plaats. Eerst even de ernstige goed geïnformeerde media copiëren, de kwaliteitskranten zoals zij zichzelf bescheiden noemen.

België bevindt zich wereldwijd op de 57ste plaats wat betreft milieuvriendelijkheid en aan de staart van het Europese peloton. Dat blijkt uit een studie die werd uitgevoerd door de universiteiten van Yale en Colombia. Het nieuws staat op de website van de International Herald Tribune.

Met een score van 78,4 op honderd "haalt België een verbazend resultaat", aldus Daniel Esty, hoofdauteur van de studie en directeur voor het Yale Center for Environnemental Law and Policy.

"Dit geïndustrialiseerde land, dat ondermijnd wordt door etnische twisten, bevindt zich slechts op de 57ste plaats". De rangschikking van België is vooral verbazend omdat de eerste plaatsen bijna allemaal worden ingenomen door Europese landen.

-----------------------------------------------------------------------

Het is een lijvig studiewerk geworden en bij oppervlakkig doorbladeren worden er 21 verschillende elementen onderzocht.  We noemen er enkele : luchtkwaliteit - biodiversiteit (bedreigde soorten) - Verhouding land/water - Waterkwaliteit en -hoeveelheid - luchtverontreiniging - bosbeheer - recyclage, etc. 

Een copietje gemaakt over het land B : en daar prijkt  wonderland op nummer 112.  Wat trouwens helemaal niet slecht is, want er zijn er ons slechts 111 voor.  Dit gaat dus over de geciteerde 21 maatstaven. Plaats 57 zal een algemene beoordeling zijn van nog andere componenten, zoals verhouding meesters/slaven, racistisch gedrag, verhouding spionnen/bevolking, enz.

Belgium

ESI: 44.4

Ranking: 112

GDP/Capita: $24,69


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criminelen naar Siberië



Voor wie om duidelijkheid geeft :

vrijdag 18 januari 2008
Vragen van het lid De Roon aan de minister van Justitie over heropvoeding van criminelen in Siberië.

1.)
Heeft u kennis genomen van het bericht “Duitse geweldpleger naar Siberi딠 en andere berichten over heropvoeding van Duitse criminelen in Siberië  ?

2.)
Deelt u mijn enthousiasme over dit plan om criminelen in eenzaamheid naar de Siberische kou te sturen ter heropvoeding? Deelt u mijn mening dat dit Duitse plan een stuk effectiever is dan de slappe Nederlandse taakstraffen? Zo neen, waarom niet?

3.)
Bent u bereid om het Duitse plan over te nemen zodat ook de Nederlandse rechter criminelen naar heropvoedingskampen in Siberië kan sturen? Zo neen, waarom niet?  


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaalde publiciteit



null

Moe maar tevreden naar huis.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Crem ruimt op
Minister De Crem schrapt aankoop 90 mm-kanon



BRUSSEL - Defensie gaat zijn Léopard-tanks niet vervangen door AIV's (armoured infantry vehicles) met een 90mm-kanon. Dat kondigde minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) gisteren aan, bij een bezoek aan de pantserbrigade in Marche-en-Famenne. 'Die kanonnen voldoen niet aan de internationale standaarden voor dat type wapens, we gaan er onze pantserwagens niet mee uitrusten', zei De Crem. 'De aankoop die onder André Flahaut (PS) gebeurde, was gewoon een schande. Dit kaliber is te licht voor vredesoperaties, een beetje zoals met een ijskarretje deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen.'

De regering-VerhofstadtII koos na maanden van discussie in januari 2006 uiteindelijk voor het Zwitserse Mowag, een dochter van de defensiegigant General Dynamics, om de 242 pantservoertuigen van het type Piranha III te leveren. Op 40 voertuigen zou een 90mm-kanon komen, gemaakt door het Luikse Cockerill Maintenance and Ingénierie (CMI). De 90mm-munitie wordt alleen gemaakt door Mécar, een munitiefabriek in Nijvel, de thuisbasis van Flahaut. De Inspectie van Financiën hield de aankoop om die reden maanden tegen, maar uiteindelijk kreeg Flahaut zijn zin. Het gaat om een dossier van 700 miljoen euro, bij premier Guy Verhofstadt (Open VLD) was men dan ook not amused om de aankondiging van De Crem te horen, zonder dat daarover een formele beslissing gevallen is of het dossier voorgelegd is aan de ministerraad. 'Zo'n contract is niet niks. Het zou verstandig zijn daarover overleg te plegen', liet de premier weten. (wov)

Topgeneraal De Winter loog over 90mm-kanon

BRUSSEL - Minister De Crem (CD&V) moet werken met generaals die door voorganger Flahaut (PS) gekneed zijn.
Van onze redacteur

Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) richt een task force op, om na te gaan hoe hij onder het contract van 700 miljoen euro met Mowag uit kan. De Zwitserse wapenproducent kreeg in begin 2006 het contract voor de levering van 242 pantserwagens, waarvan 40 met een 90mm-kanon.

Juridisch wordt het een kluwen om onder de verplichtingen van het contract uit te komen, alleen al omdat concurrent Patria, een Fins Defensiebedrijf, het contract al eens vruchteloos aanvocht voor de rechtbank. Als het contract geschrapt wordt, krijgt Patria meteen nieuwe juridische munitie. Extra vreemd is dat CD&V tijdens de vorige legislatuur, met De Crem als pitbull op de defensiedossiers, de keuze voor het kanon nooit echt heeft aangevochten.

Maar ook intern is de beslissing van De Crem niet zonder gevolgen. De huidige militaire top heeft het kanon tot het uiterste verdedigd, op uitdrukkelijke vraag van de toenmalige minister, André Flahaut (PS).

Op 18 januari 2006 liet die zijn militaire top, onder wie Chef Defensie generaal August Van Daele en luitenant-generaal Jacques De Winter, de baas van de dienst Material Resources, opdraven voor de pers. Het duo verdedigde de 90mm met hand en tand. 'Dit type kanonnen is zonder twijfel de beste keuze voor onze pantserwagens. Ieder Navo-lid is zijn materiaal aan het moderniseren en dan zullen er keuzes worden gemaakt. Wij kiezen daarbij voor 90mm. Ik wijs erop dat ook de Amerikanen al uitgebreid interesse vertonen voor het 90mm-kanon, we zetten dus misschien wel een trend', zei De Winter toen. De uitspraken van minister De Crem, die het kanon 'een slechte keuze' en 'een schande' noemde, zetten De Winter compleet in zijn blootje. Dat De Winter toen bij hoog en laag, maar onjuist, beweerde dat Mécar niet de enige producent is van 90mm-granaten, maakt het des te pijnlijker.

'De Crem brengt mij en de militairen die dit beslisten in diskrediet', onderstreepte parlementslid Flahaut gisteren nog eens extra het wantrouwen tussen de minister en enkele van zijn generaals.

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=ON1MU57D

Wouter Verschelden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslim verwijt joden niet-integratie



Hicham El Mzairh, een Marokkaans VLD-er, is een intelligent man met een vlotte pen en een degelijke opleiding.  Hij is iemand van wie je zegt, dat lijkt een goed ingeburgerde moslim.

Hicham profileert zich graag in het integratiedebat en hij is helemaal geen voorstander van het verbod op hoofddoeken zoals dat geldt in Gent en Antwerpen : beknotting van de individuele vrijheid, zo noemt hij het.  Dat is zijn goed recht en we kennen voldoende argumenten om dat te weerleggen.  Niet nu.

Hicham heeft zich nu geworpen op een nieuw thema : de Joden in Antwerpen zijn niet geïntegreerd en daar zwijgt iedereen als vermoord over.  Dit naar aanleiding van een boekje "Hitler en zijn handlangers" dat in een antiquariaat in de Lange Leemstraat (in een Joodse wijk) in de vitrine te koop aangeboden werd.  Enkele oudere Joden zijn binnengestapt en hebben hun ongenoegen kenbaar gemaakt.  De winkelier heeft het boek verwijderd.

Waarom mogen de Joden wél zichzelf blijven en wij niet, vraagt de Marokkaanse man zich af en nog heel wat fiorituren er om heen om nogal jankerig te besluiten, dat zijn geloofsgenoten hém de aanzetter tot integratie, niet serieus nemen zolang er 20.000 joodse Antwerpenaars rondwandelen die hun scholen beschermen met betonnen platen en hun synagoges permanent bewaken.  Hachim beweert ook door extreem-rechts bedreigd te zijn.

Gelukkig zijn wij behoorlijk conservatief-rechts, bedreigen we niet maar meppen we ineens.

- de joodse aanwezigheid in Antwerpen heeft een lange geschiedenis en traditie en een overgrote meerderheid van die mensen vereenzelvigen zich met de belgische, Antwerpse of  Vlaamse identiteit ; 

-  als de joodse scholen en tempels beschermd worden, is dat omdat ze meermaals zijn aangevallen ; joodse mensen op straat worden door jonge Marokkanen beschimpt en nageroepen. De kreet "Hamas, alle joden aan het gas" is Hicham niet onbekend.

- als in een typisch Marokkaans/Arabische/Turkse wijk een gevoelig anti-koranboek in de etalage ligt, weet ik niet of er veel zou gepraat worden met de winkelier.

- wie een gram gezond verstand, enige historische kennis en mededogen in zijn lijf heeft, beseft dat de holocaust een thema is dat buiten elke politieke discussie moet gehouden worden. Dat is een kwestie van fatsoenlijk gedrag.  Bijna schreef ik "politiek-correct" gedrag maar daar doen wij niet aan mee.

Hachim bedoelt het ongetwijfeld goed maar is slecht geïnformeerd. Hij zou best zijn energie besteden aan het ompraten van de eigen gemeenschap zonder met het vingertje te wijzen naar Antwerpenaars die deze maatschappij aanvaarden. Criminaliteit en onveiligheid behoren evenmin tot de Joodse eigenschappen. 

Tegelijk is de houding van de doorsnee blanke Antwerpenaar tegenover zijn joodse medeburgers het beste bewijs, dat racisme niet in onze genen zit.

De politiek van Israël kan je moelijk de joodse gemeenschappen in Europa aanwrijven.

Ray

http://www.elmzairh.com/index.php?id=21

http://www.gazetvanantwerpen.be/




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenenfraude inzake asielopvang



Terwijl Nederland op zijn kop staat in verband met een video-kortfilmpje van enkele minuten, en de maker ervan aangepord wordt om het land te verlaten, komt een fraudezaak met asielgelden de bedrukte sfeer wat opvrolijken.

Wat al jaren geïnsinueerd wordt door verschillende blogschrijvers en anderen dat in de sector van vluchtelingenwerk en asielzoekers een zo grote hoeveelheid van stichtingen bloeien dat controle van overheidswege zeer moeilijk wordt.  Stichtingen zijn de evenknie van onze VZW's.

Nu schrijft de Telegraaf openlijk dat het hier om een politiek-gevoelige zaak gaat.  Er zouden namelijk miljoenen euro's openbare fondsen omgeleid zijn langs allerlei sluipwegen om te belanden waar ze niet thuishoren : in de zakken van de weldoeners.

In het land B zijn dergelijke ontsporingen nog niet aan het licht gekomen. 

Savat

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3095598/_Fraude_met_asielgeld__.html?p=14,1


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder postkantoren



Ja, het is zover : Wondermanager Johnny Thys van de Post sluit alweer een aantal postkantoren in de stad van Allah.

Er waren er 33 waarvan er 14 zullen overblijven.  Openblijven is iets anders.  Je kan echter terecht in een aantal krantenwinkels of supermarkten.  Vraag daar nooit om een reserve-hoeveelheid van enkele tientallen zegels, want dan is het paniek.

Gelukkig hebben we 36 moskeeën.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurvossen en Fire-fox gebruikers



Gisteravond sloten wij de dag met de naar pessimisme neigende overweging dat de beschaving ten einde loopt.  Vanmorgen bij het opstaan waren we wat blij dat alles nog op zijn plaats stond en dat deze dag er weliswaar  een zal worden zonder fluitende vogeltjes, zonder een wazig groene laken over bottende bomen en een wit-verkouden zon die miljarde-miljarde de oorzaak is van àlles.  Including Al Gore.  Maar verdorie een dag die geen lijdzaamheid duldt, een dag om onze recalcitrante gedachtes aan op te hangen en kleine genoegdoeningen te omringen met onze innigste tederheid.

Terwijl wij ons  gisteravond overleverden aan de met het seizoen verbeterende familiefeuilleton van De Windt en zijn kinderen, waren op de blog enkele lieden doende zich te beklagen over de problemen die zij ervaren met hun fire-fox instelling die de teksten  hier bijna onleesbaar maakt. Wij hebben een aantal links verwijderd,  die wij koppig bruggetjes of oversteekplaatsen blijven noemen,  in de hoop hiermede het euvel op te heffen.  Nu we dit probleem als het onze beschouwen, zullen we er terdege rekening mee proberen te houden : alles om u welgevallig te zijn. Dat van die achteruithollende beschaving, is nog niet voor onmiddellijk.

Don Quichotte blijft vechten tegen zijn windmolens  en vuurvossen en zijn Dulcinea kijkt vertederd toe. U blijft meekijken en -schrijven ?

Ray


22-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beschaving loopt ten einde


Mijn ouders en hun ouders keken met verwondering naar de veranderende wereld.  Ze vonden het maar niets al die vrijheid, die zou leiden tot zedelijk verval.  Maar intussen genoten ze wel van de technische vooruitgang : een televisievenster op de wereld en een koets zonder paarden voor de deur om naar de zee te rijden.  Niet te vergeten, de postbode die elke maand het pensioen afleverde, weliswaar geen rijkdom maar evenmin  diepe zorgen.

Nu zijn wij aan de beurt.  Ik vrees niet voor de bandeloosheid van de nazaten, ach die ontdekkingsreizen moet je meemaken als je jong bent. Ik geniet evenzeer van de technische verworvenheden die al jaren ter beschikking staan in dit werelddeel. Echte grote ingrijpende ontdekkingen, die meer zijn dan uitdiepen van al het bestaande, zullen niet meer zo veelvuldig verschijnen.  Mijn leven is rijker geweest dan dat van mijn ouders en dat hebben zij tot het laatst ook beseft. Mijn bekommernis (en die van velen) is van een andere aard : de voorgaande generaties vreesden de vooruitgang, wij vrezen voor achteruitgang.

Neem nu dit luttele incident ergens in Engeland, dat niets met bandeloosheid te maken heeft maar met complete gestoordheid :

In het Britse stadje Dewsbury is een sm-koppel de toegang tot de bus geweigerd, omdat er in het voertuig een verbod op freaks en honden geldt.

Varken

De 25-jarige gothic Dani Graves neemt zijn 19-jarige vriendinnetje Tasha Maltby vrijwel de hele dag mee aan een hondenketting. Toen het stel de bus wilde betreden, zei de chauffeur doodleuk: "Freaks en honden zijn hier niet toegestaan". De geheel in zwart geklede Dani werd zelfs de bus uitgeduwd toen hij alsnog probeerde in te stappen. "Ik noemde hem een fascistisch varken." Later op de dag, toen Dani alleen op dezelfde bus stond te wachten, reed deze zonder pardon voorbij.

Wraak

"Met andere buschauffeurs heb ik nooit problemen. Waarom heeft deze man iets tegen mij? Hij wil vast gewoon wraak nemen op gothics", aldus de 25-jarige freak. De maatschappij heeft inmiddels aangegeven de klacht serieus te onderzoeken.

Openlijk tentoongespreide decadentie heeft vaker het einde van een beschavingsperiode ingeluid.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planning voor Octopus



We schieten goed op met de Octopuscommissie.  Achter de schermen, in de orkestbak, onder het souffleurshokje, in de artiestenloges wordt druk gedebatteerd en gecomplotteerd.  Dat zien en horen we graag, politici die de kiezers aan hun laars lappen en die partij- en verkiezingsprogramma's betitelen als "goedkoop drukwerk".  Zo zijn we het gewoon.

Armand Dedecker van de Franstalige liberalen (MR) is voorzitter van de senaat en gedraagt zich als de tweelingbroer van Albert zonder krukken.  Hij is een man met een missie en met visie.  Hij heeft het allemaal mooi op een rijtje gezet en hij laat het ons, als de goede democraat die  hij is, weten.  

Zullen  we het even vertalen voor de domme burgers, Monsieur Armand ?  Merci.

- Een grote staatshervorming is nodig maar pas na de parlementsverkiezingen van 2009.  Dan is niemand nog nerveus. Dat is uitstel en uitstel wordt afstel.  Compris ?

- Intussen heeft Vlaanderen té veel geld, ze weten niet wat ze er moeten mee aanvangen. En in die Vlaamse regering zit iemand die vroeger overschot van geld probeerde te verbranden. Dat zullen we nooit meer doen, niet ?   Wallonië en Brussel hebben te weinig geld.  Dan is het duidelijk dat we stante pede de financieringswet moeten herzien : iedereen gelijk.   Les flamands paieront. T'as compris ?

- De federale staat moet sterker worden, dus er moeten een aantal bevoegdheden van de gewesten en gemeenschappen afgenomen worden.  De belgische unitaire staat moet terugkeren zij het met een andere naam. Compris ?

Schouppe van de CD&V loopt de stijlen van de deuren om zijn partij die logica te laten slikken en Leterme heeft al twee Blueberry's versleten met zijn jachtige getelefoneer. Hij zal nu Blackberry's bestellen.

Intussen wordt Bart de Wever door Knack genomineerd op nummer 10 als "invloedrijkste intellectueel" van het land.  Invloedrijk ? Zoveel te beter, dan zal Bart de Vlamingen goed kunnen verdedigen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Geel schiet wakker



Wie ? Van Geel, de fractievoorzitter van het Christen-Democratisch Appel in Nederland, gewezen staatssecretaris, planoloog van opleiding.  Alhoewel er op de webstek van mijnheer Van Geel niets te merken valt, zou hij dezer dagen in Turkije vertoefd hebben.  Je weet hoe dat gaat in de politiek, er worden reizen georganiseerd, werkbezoeken, uitwisselingsprogramma's uitgevoerd, partnerruil,  geheime ontmoetingen in het fietsenhok, allemaal op onze kosten.  In plaats van in hun kamer of senaat te zetelen en op internet rond te snuffelen, zoals wij, dan leren die volksafgevaardigden  veel meer en het is lekker goedkoop.

Van Geel dus schrok zich een pruik toen hij vernam dat het in Turkije niet allemaal koek en ei is met de rechten van de minderheden.  Hij was allemaal van de kaart, toen hij vernam dat de fijne Toerkse regering Youtube van de kabel had gehaald omwille van  een aantal filmpjes die beledigend zouden geweest zijn voor de stichter van het vaderland, de grote Kamal Atatürk.

Dat is inderdaad zo, wij hebben het er uiteraard over gehad op deze blog van "eigen volk eerst".  Maar er is zo veel meer : er zijn de moorden, de aanslagen, de boycots, de martelingen (oh, yes) die misschien niet gebeuren in opdracht van de regering maar die wel de sfeer van extreme intolerantie schetsen van dat land tegenover andersdenkenden, andersgelovigen.  En er is uiteraard nog veel meer op vlak van discriminatie en racisme dat als zeer evident beschouwd wordt in Turkije.  Als een van ons het in zijn hoofd zou halen om dat gedrag te imiteren, wordt hij door Yves Desmet persoonlijk ontkleed en mishandeld.  Symbolisch. 

Wij weten die dingen, de fractievoorzitter van de grootste politieke partij,  weet van niets.  Is verwonderd.  Verbaasd.  "Hoe kan dat nu ? Wat erg..."

Ik ben ervan overtuigd dat in onze overtalrijke parlementen  een aantal figuren zitting hebben, die van toeten noch blazen weten.  De democratie stelt geen opleidingseisen en ook iemand wiens hersens op sterk water heeft staan, kan best een termijntje meelopen.  Een fractievoorzitter, daarentegen wordt geacht goed geïnformeerd te zijn, en als hij dat niet is, stuurt hij een plaatsvervanger.

Een ding is positief aan dit verhaal : van Geel heeft in zijn domme naïeviteit nogmaals de vinger op de wonde gelegd.  Turkije is absoluut niet geschikt om tot de EU toe te treden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste ecologische vluchtelinge + AANPASSING 15.15 u

Kent u deze mevrouw nog ?



Neen ?  Zij heeft nochtans uit uw en ons aller naam gesproken op de klimaattop in Nairobi in 2006 : Margaretha Guidone, warm in de armen gedrukt door Bruno Tobback (SPa) om het standpunt van het land B te verkondigen.  Zo gaat dat in het afkooksel van een democratische staat : ministers laten zich vervangen door huisvrouwen  uit Kapellen die niet verkozen zijn.  Voor de rest geen slecht woord over huisvrouwen in ons huis.

Margaretha is niet de eerste de beste : zij was eigenlijk lid van Groen en zij kon niet zwijgen over de film van Al Gore "An inconvenient truth" waar zij alle politici mee lastigviel. "Heb je het al gezien ?" De meesten zegden "Ja, ja", want liegen kunnen zij als de besten.

Naast deze ecologische begeestering is mevrouw Guidone Boeddhiste en gelooft zij in reïncarnatie, wat zij betitelt als pure logica.  Moet kunnen.  Intelligent design (de intellectuele verfijning van creationisme) behoort ook tot haar verbaal wapenarsenaal. Evenals het geloof in het vanzelf verdwijnen van kanker, zoals wijlen minister Mathot geloofde in het vanzelf verdwijnen van de staatsschuld,gezien die ook op haar eentje onverwacht toegekomen was.  Waar wij het meest van onder de indruk zijn is het geloof van mevrouw Guidone in de kracht van het woord : als u tegen water praat, veranderen de moleculen.  Moet u eens doen, straks bij de vaat, of bij het doorspoelen van het toilet.

Nu weet u tenminste wie  bij de Verenigde Naties het woord gevoerd heeft uit uw naam.  Mevrouw is na haar succesrijk optreden door de SP-a overgenomen van Groen en vanop de zevende plaats behaalde zij de fantastische uitsag met 2900 kiezers. Het had beter gekund nauwelijks slechter.  Helaas te weinig om haar stem te laten weerklinken in het parlementaire halfrond. Jammer.

Nog jammerder is dat Margarteha vanmorgen op de radio aankondigde dat ze het niet meer ziet zitten bij de SP-a.  Ze had nochtans in haar verkiezingsfolders nadrukkelijk vermeld "dat ze gretig de kans aangreep om de politiek van binnenuit te bekijken".  Dat moet dus fameus tegengevallen zijn en een beetje vervelend voor de socialisten. Maar kom, die kunnen veel hebben.

Margaretha zou Guidone niet zijn, als ze ons weer niet verraste met een stunt : ze vindt het leven in het land B niet lekker meer, veel en vaak fijnstof en voortdurende communautaire ruzies, Margaretha wil emigreren naar Canada, waar er ruimte is, de natuur weelderig bloeit , de kou onbarmhartig  je bloed doet stollen en in diverse woongebieden wordt  de sharia toegepast.  

Guidone noemt zichzelf de eerste ecologische vluchtelinge. 

Canada, open your borders !  Terugsturen mag maar hoeft niet.

Savat

AANPASSING OM 15.15 UUR
Onze lezer Ruzgar weet meer van deze zaak : uit de reacties plukten wij zijn tussenkomst en plaatsen ze hier :

Wat een komedie!
Mevr.Guidone is de echtgenote van een directeur van de vestiging MSC (Mediterranean Shipping Company) uit Napels (!) hier in Antwerpen.
Dat ze nu naar Canada versast heeft enkel te maken met de overplaatsing van meneer Guidone.
Wat een opgetut verhaal over een villa-madam uit Kapellen.
Ingegeven op dinsdag 22 januari 2008 om 15:15:18, door Ruzgar


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leute zonder Sheherazade, of met ?



Vandaag sturen we de reislustigen (en de mensen met veel tijd) her en der over het wereldverspreide internet.  Naar een plaats waar u normaal nooit komt, die u zelfs niet aantreft in de toeristische folders en waar het erg vrolijk en gay aan toegaat. Genoeg van Angeltjes ?  Diep ademen en springen.

http://www.dumpert.nl/mediabase/39562/9b4c597c/arabische_homoclub.html




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!