Angeltjes
18-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT en de SP-a, hand in hand naar het Rode Paradijs

 

 

De Vier Rode Nullen

Girlpower. Zoveel is duidelijk als we naar de nieuwe beheersovereenkomst van de VRT kijken. Sandra De Preter (CEO VRT) en Vlaams minister Ingrid Lieten hebben alles binnengehaald wat ze maar wilden. Waar waren de CD&V- en N-VA-ministers toen deze beheersovereenkomst op de Vlaamse regering werd besproken? Even gaan plassen? 

Zo lijkt het wel. Alle desiderata zijn gehaald. Na de zware besparingsronde wilde de VRT meer geld. En ondanks de besparingen en de extra belastingen die elke Vlaming voelt, wordt de basisdotatie verhoogd met 18 miljoen euro. Daarbovenop mogen ze nog eens 6,5 miljoen extra sponsoring uit de markt halen. Kwestie van de commerciële omroepen (die reclame als enige bron van inkomsten hebben) extra pijn te doen. Door dit toe te staan bewijst Lieten dat ze geen minister van Media is, maar louter en alleen minister van de VRT. En waar zit de CD&V? Vergis ik me nu, maar ik heb de mediaspecialist van die partij horen verklaren dat de dotatie in de buurt van de huidige dotatie moest liggen. Dit is behoorlijk hoger. De VRT kan nu jaarlijks op meer dan 21 miljoen extra middelen rekenen. De ‘tering naar de nering zetten’ bij de VRT was dus maar van zeer korte duur.

 

De VRT mag ook een derde net starten om Canvas en Ketnet te ontdubbelen. Hallo, CD&V en N-VA? Schreven jullie niet in een resolutie dat dit enkel kon na een onderzoek naar de haalbaarheid, wenselijkheid en betaalbaarheid van zo’n derde net? Waar zijn de objectieve bewijzen dat het haalbaal en betaalbaar is? Flink laten rollen door de SP.a, zeg ik dan. En zo’n derde net is trouwens overbodige luxe. Kijk maar eens naar de +zenders van de VRT. Daar zie je het overgrote deel van de tijd de tekst “Geen uitzending”. Wat gaan ze dan op het derde net brengen? De VRT zegt het zelf… herhalingen van de laatavonduitzendingen van Canvas. Is daarvoor een derde net nodig? Neen, het enige doel is de commerciële zenders de duivel aandoen en hun marktaandeel veiligstellen. Concurrentie aan andere omroepen aandoen, is m.i. niet de taak van een openbare omroep.

 

Ook de streefcijfers voor voor allochtonen zowel op als achter het VRT-beeldscherm vallen slecht bij mijn fractie. Dergelijke cijfers leiden altijd tot discriminatie. Of men het nu positieve discriminatie noemt of iets anders. Discriminatie blijft discriminatie en de Vlaming is de dupe van dit ostracisme.

 

Daar waar het Vlaams Belang altijd gepleit heeft voor het focussen op de kerntaken, gaat nu de Vlaamse regering diezelfde kerntaken van de VRT uitbreiden. Zo mag de VRT onder het credo ‘vrijheid-blijheid’ zich vol smijten op het internet. De geschreven media zullen het graag horen.

 

Kortom, voor het Vlaams Belang is dit de beheersovereenkomst van de schande. Er wordt in niets rekening gehouden met de standpunten van het Vlaams Parlement (waarom al dat werk dat we gestoken hebben in hoorzittingen, resoluties…?), de markt wordt zwaar verstoord (zo jaag je de Vlaamse omroepen in buitenlandse handen), de belastingbetaler mag opdraaien voor een duurdere VRT.

 

Dit is duidelijk niet de beheersovereenkomst van de Vlaamse meerderheid. Dit is de beheersovereenkomst van de SP.a. Wie nog twijfelde wie er op het Martelarenplein en op de Reyerslaan baas is, weet het nu wel.

 

 

Wim Wienen - Vlaams Pärlementslid

 http://www.wimwienen.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op kosten van de Lotto naar de Ronde van het land F

 

 

 

De Nationale Loterij sponsort de rennersploeg Omega-Pharma-Lotto en elk jaar nodigt de Lotto politici uit om een of meerdere ritten bij te wonen als VIP-genodigde.

De Nationale Loterij is nog steeds op en top een belgische instelling met een uitgesproken verpolitiekte Raad van Bestuur en een personeelskader dat opgevuld is met vriendjes en vriendinnetjes. De huidige directeur is de Open-VLD-er Ivan Pittevils, een gewezen adjunct-kabinetschef van Verhofstadt. 

Alle belgische ondemocratische partijen krijgen uitnodigingen om een dagje mede de Ronde te volgen. Een vliegticket retour + aansluitend vervoer naar de plaats van vertrek, hotelovernachting(en) en een ganse dag in een volgauto. U kan zich voorstellen dat er veel belangstelling bestaat voor een dergelijk gratis buitenkansje.

Het voorbije week-end kon er ingeschreven worden voor 2 dagen koers en het waren uitsluitend CD&V-ers en VLD-ers die zich hadden opgegeven. Andere ondemocratische partijen waren niet vertegenwoordigd. Wouter Beke heeft afgezegd maar andere bekende figuren waren present op het appel : Etienne Tsjoeke-Tsjoek en fraudebestrijder Carl Devlies. Met nog een aantal mindere partijgenoten zoals Annemie Verhoeven (Antwerpen), Marc Schiepers, Eddy Peeters (kabinet Vanackere), Gilbert Pex (een ACW-er uit de omgeving van Inge Vervotte), Bart Vandenberghe (kabinetschef van Carl Devlies), cafébaas en senator Dirk Claes, e.a.

Naast Alexander Decroo met zijn echtgenote en zoontje stonden er ook heel wat VLD-ers op de genodigdenlijst. Dirk van Mechelen, de tettertrien Gwendolyn Rutten, de man die zijn carrière startte als witte ridder en intussen al vele keren van zijn paard gevallen is en zich besmeurd heeft, Marc Verwilghen,  het kamerlid Carina van Cauter met haar partner, een liberale diplomaat Didier Seeuws (ex-kabinet Verhofstadt) en nog een kabinetswringer met de ontoepasselijke naam,  Mark Vanleeuw.

Bron : La libre Belgique


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdoken grenscontroles in NL

 

De NL minister Gerd Leers voor asiel en migratie botst met de rechtbanken in Maastricht en Roermond. Die vinden de grenscontroles strijdig met het Verdrag van Schengen. De aanhouding van vreemdelingen door de marechaussee bij mobiele controles is volgens beide rechtbanken een vorm van ongeoorloofde grenscontrole.

Gerd Leers had de wet op 1 juni nochtans aangepast om aan eerdere kritiek van de Raad van State tegemoet te komen. Dat rechtscollege vond eind 2010 de controles in de grensstreek ook al onrechtmatig. Leers besloot via een aanpassing van de wet over te gaan tot steekproefsgewijze controle op illegaal verblijf na het oversteken van de grenzen. De marechaussee startte daarmee op 1 juni.  Maar ook nu wijzen de rechters erop dat personen zonder controle binnengrenzen kunnen passeren. Alleen als iemand bijvoorbeeld de openbare orde in gevaar brengt, is controle mogelijk.

Alle tafelschuimers, avonturiers, criminelen, profiteurs moeten volgens de Nederlandse rechters toegang krijgen tot het land.

De rechter in Roermond gelastte op 4 juli de vrijlating van een man uit Sierra Leone die op 5 juni bij Venlo werd aangehouden. De man krijgt een schadevergoeding van 2.345 euro omdat hij 29 dagen onrechtmatig vastzat. Ook de rechter in Maastricht stelde op 14 juli een vreemdeling in vrijheid. Leers gaat de vonnissen aanvechten.

Nederland en het land B : spannende tweestrijd wie eerst de afgrond indondert.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Kraaykamp is heengegaan op 86-jarige leeftijd

 

 De acteur John Kraaijkamp is gisteren in zijn woonplaats Laren overleden. Hij is 86 jaar geworden. Volgens zijn familie was hij er al geruime tijd slecht aan toe. Kraaijkamp hoorde bij de grootste acteurs van zijn generatie. Hij onderscheidde zich op het toneel, in films en op tv, zowel in serieuze genres als in lichtvoetig werk. Gedurende zijn loopbaan zijn hem tal van onderscheidingen toegekend, waaronder de Louis d'Or en het Gouden Kalf.

Hij is 'rustig ingeslapen' in het bijzijn van zijn vier zoons, zijn ex-vrouw, zijn beste vriend en diens echtgenote, zei vanochtend de woordvoerder van de familie, Sidney Brandeis. 'Zo had hij het graag gewild.' Kraaijkamp was 'lichamelijk op, maar geestelijk nog zeer in orde', aldus Brandeis. 'Hij was tot het laatste moment volledig bij.'

De acteur was al geruime tijd woonachtig in het Rosa Spierhuis in Laren. Hij nam er zijn intrek in de kamer waar vroeger tekenaar Marten Toonder woonde. Vorig jaar april vierde hij er nog zijn 85ste verjaardag in aanwezigheid van onder anderen Mies Bouwman, Rijk de Gooyer en André van Duin. Bij die gelegenheid verscheen ook een boek over zijn leven.

Bron : anp


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CH : stop ontwikkelingshulp aan moslimlanden

  

Dat Zwitserland in Europa de juiste richting blijft aangeven wordt nog maar eens gestaafd door een stellingname over te voeren buitenlandse politiek van de CVP (Zwitserse christelijke volkspartij).  Daarin wordt gepleit voor het stopzetten van ontwikkelingshulp aan islamitische landen waar aanslagen tegen christenen gevoerd worden.

Een bericht uit de Berner Zeitung:

Er is een merkbare toename van aanslagen tegen christenen in moslimlanden; het gaat om opvallende inbreuken op de geloofsvrijheid. De vervolging van andersgelovigen betekent niet meer of niet minder dan een pijnlijke inbreuk op de mensenrechten.  Daarom, zo stelt de CVP, moet Zwitserland stoppen met ontwikkelingshulp aan staten waar aanslagen en vervolging van christenen geduld worden.

“Staten zijn verantwoordelijk voor de bescherming van minderheden; we moeten blijven druk uitoefenen opdat die staten hun verantwoordelijkheid nemen.  Bijgevolg: geen geld meer voor landen die christenen niet beschermen.  Integendeel: juist daar zouden christelijke gemeenschappen of projecten moeten ondersteund worden om een tegengewicht te vormen tegen het moslimfundamentalisme en om de mensenrechten te vrijwaren, zoals de bescherming der vrouwen.”

In plaats van de moslimfundamentalisten indirect aan te moedigen, wil de Zwitserse CVP een nieuwe vorm van ontwikkelingssamenwerking in het buitenland voorstellen.  En dan volgt nog tot slot: “Een land als Zwitserland zou op dit vlak – met goede projecten – vrienden en partners op wereldvlak kunnen winnen.”

Wij beginnen alvast met een lijstje van moslimlanden dat wel nog voor ontwikkelingssteun in aanmerking kan komen:

1.       …

2.       …

3.       …

4.       …

5.       …

Het ziet ernaar uit dat Zwitserland heel wat geld zal kunnen sparen.  Welke vrienden en partners ze daarmee gaan kunnen winnen zal moeten blijken.

Floriaan Terbeke

Bron: Berner Zeitung


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het ziekenhuis

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wankele euro

 

8 van de 90 Europese banken die deelnamen aan de zogenaamde stresstest (een solvabiliteitsproef voor crisismomenten) werden gebuisd. Geen van deze 8 bevindt zich in Italië, wat het land wellicht kan beschermen tegen verdere speculatieve aanvallen.  In de Euro-praatbarak neemt een verontwaardigde Nigel Farage voor de zoveelste keer de regenten op de hak. Aan de verwrongen gelaatsuitdrukkingen te zien, komt de waarheid hard aan. Voor dit soort elitair en ondemocratisch Europa bedanken wij.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gangbangende voetballers met meisjes van 12 vrijgesproken

 

Een Britse rechter heeft zes professionele voetballers - Ashley Charles, Courtney Amos, Jahvon Edwards, Dennis de Sousa, Luke Farrugia en Jahson Downes – die vastzaten voor de verkrachting van twee twaalfjarige meisjes in een park, in beroep vrijgesproken.

Rechter Moses oordeelde dat de meisjes zelf seks wilden met de zes spelers van Reading.

In maart hadden de zes nog celstraffen van twee jaar gekregen voor hun orgie met twee twaalfjarigen op een koude nacht in een park.

Gisteren herleidde de rechter in beroep die straffen tot 1 jaar voorwaardelijk, waardoor de zes vrijgelaten moesten worden.

Alle betichten waren tussen de 19 en 21 jaar.

Rechter Moses vond de oorspronkelijke strafmaat “overdreven” in wat hij als “een moeilijke zaak” omschreef. “De meisjes wilden zelf seks en ze hadden vluchtige en tamelijk zielige seks in een ijskoud park“, oordeelde hij. “Dat is wat jongeren doen, maar ze mogen het pas op hun zestiende doen. De wet is er om hen te beschermen.” Hij waarschuwde verder dat “als je een vluggertje hebt met iemand die je niet kent, je het risico loopt dat je partner minderjarig is“.


Bekijk ook de multi culti tronies van de multi culti mix van onze toekomstige jeugd, wat een uitstraling , wat een verheven blik naar de toekomst.

Let ook op de new-speak van de rechter


http://www.camilleri.nl/2011/07/voetballende-gangbangers-vrijgesproken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De échte mosselen zijn er

 

 


Mosselen zijn lekker  en gezond tegelijk. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien hebben mosselen een hoog jodiumgehalte en bevatten zij fosfor, seleen, koper en ijzer.

En hoe zit het met de cholesterol ?
Jarenlang werd beweerd dat mosselen geweerd moesten worden uit het dieet van mensen met een hoge cholesterol. Intussen weet men dat mosselen gemiddeld niet meer cholesterol bevatten dan andere dierlijke producten.

Van een normale portie van 1 kg blijft na het koken ongeveer 250 g mosselvlees over, goed voor ongeveer 220 kcal en 177 mg cholesterol per 250 g of 71 mg cholesterol per 100 g.
Ter vergelijking: 100 g gekookte kabeljauw levert 60 mg cholesterol, 100 g mager rundvlees 70 mg en 100 g Gouda 98 mg. Een gemiddeld ei van 60 g levert ongeveer 200 mg cholesterol. 100 g garnalen bevatten zelfs 240 mg cholesterol.

Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat het vooral de vetzuren in de voeding zijn die het bloedcholesterolgehalte beïnvloeden en niet zozeer de cholesterol die rechtstreeks via de voeding wordt opgenomen. In mosselen, garnalen en andere vissoorten komen weinig verzadigde vetzuren voor die het bloedcholesterolgehalte kunnen verhogen en veel zogenaamde meervoudig onverzadigde n-3 vetzuren waaraan gunstige invloeden op hart- en vaatziekten worden toegeschreven.

Het probleem zijn dus niet de mosselen, wel de frieten en sausjes die erbij worden gegeten.

Mag je alleen mosselen eten in maanden met een r ?
Ook dat is een fabel die dateert uit de tijd toen er nog geen gekoeld transport over de weg was. Nu zijn er overal verse Zeeuwse mosselen verkrijgbaar vanaf de tweede helft van juli tot de eerste helft van april in het jaar daarop. Daarna (van half april, mei, juni tot begin juli) is de Zeeuwse mossel niet geschikt voor consumptie omwille van haar voortplanting. In juni zit er veel voedsel in het zeewater zodat de mossel zich lekker rond kan eten. Om in de 'stille' maanden toch aan de vraag te kunnen voldoen wordt er gebruik gemaakt van importmosselen uit Ierland en Denemarken.

Moet men mosselen die bij aankoop open staan meteen weggooien ?
Ook dat wordt vaak beweerd. Een verse mossel is in principe gesloten. Maar tegenwoordig blijven de mosselen in de lekvrije verpakkingen allemaal licht openstaan omdat ze ontspannen zijn in hun beschermde omgeving (verpakking). Wanneer u de mosselen uit de verpakking haalt, zullen zich in principe sluiten. Sommige mosselen reageren echter bijzonder traag. Houd de mosselen die open blijven met de bolle kant onder de koude kraan en tik tegelijkertijd tegen de schelp. De mossel lijkt ‘wakker’ te worden en zal zich sluiten. Mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is, kunt u beter weggooien.

Mogen mosselen die dicht blijven na het koken opgegeten worden ?
Inderdaad. Bij heel wat mensen belanden deze mosselen ongeopend bij de lege schelpen. Nochtans zijn deze dichte mosselen gewoon geschikt voor consumptie. Zij hebben enkel een wat sterkere sluitspier dan andere, waardoor de schelp stevig dichtblijft. Maak deze mosselen voorzichtig met een mesje open. U zult zien dat deze mosselen net veel vlees bevatten. Heel af en toe kan het om een slikmossel gaan, een mossel die zich heeft volgezogen met zand. Maak daarom de mossel nooit open boven de mosselpot. Een slikmossel is te herkennen aan de matte schelp en ze is iets zwaarder.

Hoe worden mosselen het best bewaard ?
Mosselen bewaart u het beste onderin uw koelkast (niet boven de 7 graden). Op de verpakking staat altijd een houdbaarheidsdatum vermeld, maar u eet ze best zo vers mogelijk.

http://plusmagazine.rnews.be/nl/gezondheid/voeding/artikel/1907/mosselen-zijn-lekker-en-gezond


17-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorpost op bezoek in Kortrijk

 

Vandaag voerden een 35-tal militanten van de Vlaams-nationalistische en heel-Nederlandse beweging Voorpost actie in Kortrijk. In deze stad werd ter gelegenheid van de Franse nationale feestdag zwaar publiciteit gevoerd. Daar hebben wij geen probleem mee, ware het niet dat deze campagne Kortrijk verkocht als een quasi-Franse stad.

Onze militanten trokken, gewapend met Vlaamse Leeuwenvlaggen, pamfletjes waarin het Vlaamse karakter van Kortrijk toegelicht werd, en kleine Leeuwenwimpels de winkelstraten in. Daar deelden zij aan de schaarse winkelaars – het slechte weer zat daar voor veel tussen – de pamfletjes uit en aan de kinderen de Leeuwenwimpels.

De actie werd positief onthaald door de winkelaars en verliep geheel zonder incidenten.

Kortrijk heeft een middenstand om fier op te zijn, een middenstand van noeste werkers, dappere doorzetters en initiatiefrijke denkers. Een middenstand, kortom, die zo Vlaams is als maar zijn kan.

Kortrijk heeft ook een unieke ligging. Dicht bij “de schreve”, centraal in het oude Graafschap Vlaanderen, in het midden tussen onze Vlaamse hoofdstad Brussel en het historisch even Vlaamse Bonen (tegenwoordig Boulogne-sur-Mer), tussen Brugge en Dowaai (Douai). Kortrijk en de Leiestreek hebben eigen streekproducten, Kortrijk en West-Vlaanderen als geheel hebben eigen volksgebruiken, Kortrijk en het Vlaanderen dat langs beide kanten van “de schreve” ligt hebben een eigen rijke geschiedenis. Die geschiedenis, die gebruiken, die producten gebruiken om klanten van overal ter wereld, ook van aan de andere kant van “de schreve”, aan te trekken, daar kan Voorpost zich voor de volle honderd procent achter scharen. Handelaars die dat doen, kunnen dan ook op onze volle steun rekenen.

Een stadsbestuur dat echter via de koopmanszin van zijn inwoners doet wat in zoveel eeuwen niet gelukt is, zijnde de Vlaamse stad Kortrijk verfransen, dat kan niét op onze steun rekenen. Kortrijk wordt omwille van zijn ligging al meer dan genoeg bedreigd door de verfransing, het is niet nodig die commercieel in de hand te werken. In Kortrijk hoort de Vlaamse Leeuw te wapperen, niet de Franse driekleur. Kortrijk Vlaams, Kortrijk troef.

Voorpost


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : waarover liefst niet gesproken wordt

Waarde redactie,

Terwijl de poco media ons ten overvloede berichten over de zege van een Belg in de Tour de France, alsof dit het land B uit het moeras zou halen en Elio & Bart nader tot mekaar zou brengen, viel er wel iets ernstigs tussen de lijnen door te lezen dat echter vlug door de censor van dienst gewist werd.

Het ging niet over Steve De Vogelaar die een aanbod van Dennis Black Magic afgewezen had om als figurant op te treden in zijn nieuwste porno film: De paalzitsters van Casablanca. Neen, het betrof hier een klacht tegen Fernand Koekelberg, ex-big boss van de politie, die werd ingediend door een jonge vrouw omwille van gedwongen sex ... zegge verkrachting. Koekelberg werd bekend wegens de "canapé benoemingen" en zijn uitstapje naar Dubai met de nodige "Delvaux" handtassen èn in gezelschap van een van zijn "canapeuses".

Is hier een variant van de DSK-zaak op til ? Ook in deze wordt ten stelligste bij monde van advocaat Marc Uytendaele, echtgenoot van Laurette Onkelinx, ontkend dat er van enig "gerobbedoes" sprake zou zijn. De bewuste jongedame zou 'gestoord' zijn en Meester Uytendaele dringt aan op een psychiatrisch onderzoek van de dame in kwestie, na eerst een tegenklacht te hebben ingediend wegens laster en eerroof.

Tot daar het verhaal dat treffende gelijkenissen vertoont met DSK  en waarin de advocaten van de beklaagde ook een tegenklacht indienden èn een psychiatrisch onderzoek vroegen van het slachtoffer.Tot nader order is de kersverse "verbindings-officier" tussen de gewesten geschorst.  Een jobke dat nota bene gauw-gauw, speciaal èn onder druk van blauw-blauw (Hallo, Patrick Dewael en c°) uit het niets getoverd werd om Fernand deftig te laten uitbollen.

Als kers op de taart is het comité P dat de affaire Dubai onderzocht op andere onfrisse zaken gestuit die sterk ruiken naar gesjoemel en gefoefel en die nu verder uitgespit worden.

In één adem door werd ook vermeld dat een ander hoge Piet van het gerechtelijk apparaat,die boos was op de minister van just-is-just omdat hij nog NIET herbenoemd was, met vuile handen zit. Wij hebben het over  Gladde Glenn Audenaert,  directeur van de Brusselse recherche.  De reden van zijn (nog) niet herbenoeming zou te wijten zijn aan het feit dat er een intern onderzoek loopt tegen de Gladde wegens valsheid in geschrifte en ander gesjoemel !

Allemaal toffe mannen aan de top van de politie.

Dat de regimepers weinig of geen aandacht besteedt aan deze feiten, is tekenend voor de mentaliteit. Men schrijft liever hele "gazetten" vol over enkele malcontenten bij V.B.!

Het gezegde dat vis eerst begint te stinken aan de kop is hier best van toepassing.

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije : ontdek de gelijkenissen met het land B

 

Met Prachtland Turkije altijd lol

Dat Turkije toch steeds weer langs de EU-kassa mag passeren en tegelijkertijd de milde hand van de EU weet te schofferen en te bedreigen, doet me denken aan de situatie in eigen het land.  Met het kleine verschil dat Turkije zelfs geen lid is van de EU-gemeenschap …

Bij herhaling worden er “projecten” door de Europese commissie goedgekeurd, die U en ik mogen betalen.  Zo is er o.a. het “verzoeningsproject Noord-Cyprus” dat € 26,5 miljoen toegeschoven krijgt voor “de verzoening en het opbouwen van vertrouwen”.  Hierop aangesproken liet de EU-commissaris voor uitbreiding en burenpolitiek Štefan Füle (Tsjechië - gewezen lid van de Communistsche Partij) optekenen dat “deze € 26,5 miljoen moeten aantonen hoe bezorgd de EU is over de Turks-Cypriotische gemeenschap en een Cypriotisch vredesakkoord”.  Het hele hulpprogramma voor Turks-Cyprus zal niet minder dan € 28 miljoen bedragen in 2011.  Da’s één.

Verder voorziet hetzelfde directoraat-generaal Uitbreiding € 5,5 miljard in de periode 2011 / 2013 voor hervormingsplannen in de westelijke Balkan, IJsland en … Turkije, dit in het raam van een herziene strategie van de pre-toetredingbijstand.  En Štefan Füle geeft ook hier meer uitleg: “Deze fondsen moeten werken als een catalysator om de hervormingen in de uitbreidingslanden een zetje te geven en te ondersteunen op het pad naar de Europese integratie.” 

Noteer hierbij dat er niet gesproken wordt over een kandidatuur, over een mogelijke toetreding, neen, hij zegt letterlijk “uitbreidingslanden”.  Da’s twee.

Uiteraard kan de liefde niet van één kant komen.  Erdogan heeft na zijn verkiezingsoverwinning een Ministerie voor Europese Zaken opgericht: het is de heer Egemen Bağış, die er meteen tegenaan gegaan is. Da’s niet slecht gezien van Erdogan : een dode mus in ruil voor een blanco cheque in de EU-supermarkt! 

De b.g. EU-commissaris voor de vernietiging van het oude Europa, Štefan Füle, bracht een bezoek aan zijn geliefde Turkije.  Bij een gezamenlijk perscommuniqué scheen de buitenminister Ahmet Davutoğlu de EU voor een ultimatum te stellen.  Hij gaf aan dat Turkije de relatie met de EU zou “bevriezen” indien de EU er niet in zou slagen de Griekse Cyprioten ervan te overtuigen Turkije de toegang tot de sappige EU-weiden mogelijk te maken.

M.a.w. Turkije dreigt de EU met een crisis als Cyprus volgend jaar juli het roterend EU-voorzitterschap overneemt.  Turkije erkent EU-lid Cyprus niet en zou met dat land moeten onderhandelen over een toetreding tot de EU. Onbespreekbaar, waarschuwde de buitenminister, en hij eiste snel een oplossing voor het verdeelde Cyprus.

Wij worden genaaid: in eigen land en in de EU.

Floriaan Terbeke

Bron: EC, ANP, ELARG


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten 2011 - Openingsdag - Video van Chris Skworez

 

 

De Gentse Feesten zijn regenachtig begonnen en de weermodellen spreken van nog meer slecht weer. De Gentse Feesten vallen letterlijk in het water, heel jammer... Waarschijnlijk zal ik er niet meer heen gaan, dus dit jaar is het maar een kort filmpje geworden...

Chris

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De BHV oplossing van Di Rupo

 

CD&V zou bereid zijn te praten met de bereidwillige partijen om een regering te vormen, als een aantal voorstellen van Di Rupo teruggeschroefd worden. Professor Hendrik Vuye, hoogleraar staatsrecht van de Universiteit van Namen schreef op 9 juli in De Morgen een artikel waarin hij bondig de bezwaren tegen het voorstel van de PS-voorzitter samenvatte. 

Wat Elio Di Rupo voorstelt is geen zuivere splitsing van B-H-V, maar wel een onzuivere uitbreiding van Brussel.   De nota-Di Rupo werd aanvankelijk gunstig onthaald. Opvallend was dat sommige opiniemakers snel hun enthousiasme verloren. Dit lijkt bevreemdend, maar is het helemaal niet. Bij een eerste lectuur lijkt de nota evenwichtig. Alleen is de nota gelaagd geschreven: wat de ene pagina geeft, neemt een andere terug.

Neem bijvoorbeeld B-H-V. Unisono werd geschreven dat dit een vrij zuivere splitsing is. Dit is juist wanneer men alleen het hoofdstuk over B-H-V leest. De kieskring wordt gesplitst in drie kieskringen: Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant. Het enige onzuivere element is dat de inwoners van de zes Vlaamse randgemeenten ook kunnen stemmen voor de kieskring Brussel, net alsof ze Brusselaars waren. Deze splitsing heeft tot gevolg dat geen enkele Vlaming zal verkozen zijn te Brussel. Maar hier toont Di Rupo zich vrijgevig. Hij vervangt de geco�pteerde senatoren door geco�pteerde Kamerleden, zodat de Vlaamse partijen ��n of meerdere Brusselaars kunnen aanduiden als Kamerlid. Hij noemt dit het corrigeren van "ondervertegenwoordigingen". Tot hier niets dan staatsmanschap en verdiend applaus.

Frans als gerechtstaal
Maar wat staat er in de andere hoofdstukken? Wat het gerechtelijk arrondissement betreft volgt Di Rupo ogenschijnlijk het wetsvoorstel-Vandenberghe. Het parket wordt verticaal gesplitst in een parket Halle-Vilvoorde en Brussel. De rechtbanken worden horizontaal gesplitst in eentalige rechtscolleges. Welhaast onschuldig voegt de nota eraan toe dat binnen het gerechtelijk arrondissement B-H-V partijen zich kunnen wenden tot de rechtbank van hun taalkeuze. En voor de randgemeenten zullen er "bijzondere modaliteiten" komen. Wat een prachtige valkuil! Di Rupo wijzigt wezenlijke elementen van de taalwet in gerechtszaken van 1935 en niemand bemerkt het. Voor de burger die dit wenst, wordt Frans de gerechtstaal, net alsof men niet in Vlaanderen woont.

In een ander hoofdstuk komt het taalgebruik in de randgemeenten aan bod. Voor een periode van zes jaar verlopen de contacten met de gemeente in het Frans. Na verloop van zes jaar krijgt men een Franstalig schrijven met het verzoek deze periode te verlengen. Dit betekent dat de Franstaligen in de zes Vlaamse randgemeenten nooit een Nederlandstalig contact hebben met hun gemeentebestuur, net alsof ze niet in Vlaanderen wonen.

Hoe zit het dan met wat Mangain omschrijft als de "democratisch verkozen burgemeesters"? Een burgemeester wordt niet verkozen, maar benoemd door de gewestregering. Dit is niet alleen in Vlaanderen zo, maar ook in Brussel en Walloni�. In 1988, met de zogenaamde Pacificatiewet, hebben de Franstaligen al verkregen dat de schepenen in de zes randgemeenten rechtstreeks worden verkozen, net als de gemeenteraadsleden. Bovendien bepaalt de Pacificatiewet dat er een onweerlegbaar vermoeden bestaat dat deze mandatarissen Nederlands kennen. Surrealistischer kan moeilijk: zelfs indien een mandataris kennelijk geen woord Nederlands spreekt, dan wordt hij wettelijk geacht Nederlands te kennen. Dit is het soort van akkoorden uit de tijd van grote staatsmannen als Mark Eyskens en Louis Tobback, twee Leuvense orakels die nu graag de les lezen aan anderen.

De enige gemeentemandataris waar de Vlaamse regering nog vat op heeft is de burgemeester. Wat stelt nu de nota-Di Rupo? Indien de Vlaamse regering weigert een burgemeester te benoemen, dan kan deze benoemd worden door het Grondwettelijk Hof. Op deze wijze ontsnapt de benoeming aan de Vlaamse voogdij, net alsof deze gemeenten geen Vlaamse gemeenten zijn.

Een ander hoofdstuk roept een samenwerkingsorgaan tussen gewestregeringen, provincies en gemeenten in het leven, de Brusselse "grootstedelijke gemeenschap" onder meer bevoegd op het vlak van werk, economie, ruimtelijke ordening, mobiliteit, openbare werken en milieu. Wat er staat, is echter niet wat het is.

Door gemeenten te laten toetreden tot dit orgaan wordt ook een culturele samenwerking mogelijk - handig verzwegen in de nota - tussen een Brusselse gemeente en een verfranste gemeente uit de rand. Beide kunnen dan bijvoorbeeld gezamenlijk op Vlaams grondgebied een Franstalige bibliotheek oprichten die subsidies krijgt van de Franse Gemeenschap. Dit zijn extraterritoriale bevoegdheden en dus een doorbreken van het territorialiteitsbeginsel. Zo wordt de Franse Gemeenschap bevoegd in Vlaamse gemeenten, net alsof het Brusselse gemeenten zijn.

Belgitude
En wat met de toepassing van de taalwetgeving? Voortaan is niet langer een Nederlandstalige kamer van de Raad van State bevoegd, maar wel het taalparitair samengestelde Grondwettelijk Hof. Subtiel gevonden, maar in de feiten komt dit neer op een afzwakken van de taalwetgeving. Waar de Raad van State steeds heeft gewaakt over het territorialiteitsbeginsel, beoefent het Grondwettelijk Hof, naar de woorden van emeritus voorzitter Paul Martens, een "belgitude juridictionnelle". Ruim ge�nterpreteerde faciliteiten neigen naar tweetaligheid, net alsof deze gemeenten Brusselse gemeenten zijn.

Als toetje maakt de nota ook het Brusselse en het Waalse Gewest bevoegd voor de ring rond Brussel. Ook dit zijn extraterritoriale bevoegdheden. En de kers op de taart is dat 10 Kamerleden verkozen worden in een federale kieskring, zodat men van Oostende tot Hasselt kan stemmen voor Franstalige kandidaten.

Is dit groot staatsmanschap? Of is dit boerenbedrog? Wat Di Rupo voorstelt is geen zuivere splitsing van B-H-V, maar wel een onzuivere uitbreiding van Brussel.

Bron: DeMorgen.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdam, wonderlijke hoofdstad van de PvdA

 

 

 

Amsterdam is een wonderbaarlijke stad. Een stad van grachten, musea, hasjwinkels, hoeren en socialisten (PvdA).

Amsterdam is de hoofdstad van de PvdA. De stad is van de PvdA. Politiek en bestuurlijk is Amsterdam een onverbrekelijke eenheid: de PvdA is Amsterdam en Amsterdam is de PvdA. En dat hebben de beroepsallochtonen ook ontdekt.

Bekwaam
In feite wordt Amsterdam bestuurd door allochtone leden van de PvdA. Op zich is er niets mis met het feit dat Amsterdam door allochtonen wordt bestuurd. Als ze maar bekwaam zijn. Dan zijn ze goede bestuurders. Daarvan kan een grote stad alleen maar profiteren.

Als je goed kijkt naar de biografieën van de allochtone toppers van de PvdA, dan zie je dat ze niet uit de wetenschap, het bedrijfsleven of de juristerij komen. Het zijn typetjes die in de PvdA zijn groot gebracht. De PvdA is de schepper van deze allochtonen. Sommige van deze types is zelfs niet in staat om hun eigen onkunde te verhullen. Zodra blijkt dat ze onbekwaam zijn, is dat propaganda van racisten en tegenstanders van de multiculturele utopie.

Het allochtoon-zijn is niet het probleem. Het allochtoon-zijn als een product van de multiculturele industrie is het probleem.

Fatima
Als Fatima Elatik een gewone Petra was, was zij al lang uit de bestuurlijke wereld van Amsterdam gegooid. Maar zij heet Fatima, zij heeft een hoofddoek, zij komt uit Marokko, zij heeft een grote mond, en als het van pas komt, is zij de zielige onderdrukte allochtoon.

Wie heeft haar onderdrukt? Petra. Maar de Marokkanen in Nederland hebben meer invloed dan de Marokkanen in Marokko. Deze omgekeerde wereld is de Amsterdamse wereld. De wereld van de PvdA.

Die beroepsallochtonen van de PvdA zijn medeverantwoordelijkheid voor het multiculturele drama.

Wanbestuur
Wat gebeurt dan in zo’n stad als Amsterdam waar de leider van de sociaal-demcoraten, toen nog in hoedanigheid van burgemeester van Amsterdam, ter rechtvaardiging van zijn wanbestuur en onkunde een beroep doet op zijn amateurisme?

Stelt u zich voor dat een chirurg na een mislukte operatie tegen de nabestaanden zegt: sorry mensen, ik ben maar een amateur. Nou, dat zou helpen bij het verwerken van een ramp!

Amsterdamse bestuurlijke allochtonen zij opgevoed in de cultuur van de Amsterdamse sociaal-democratie, waar niet de kunde maar de wil centraal staat.

Koning
Wie in Amsterdam over een krachtige wil beschikt, kan de koning van de wanorde worden. Waar blijven die vrijzinnige, onafhankelijke, kundige Marokkaanse Nederlanders? Ze zijn er wel, maar ze willen niet bij de PvdA en mensen zoals Fatima Elatik gaan bedelen. En terecht ook.

In Amsterdam-West is een debat over de vrijheid van meningsuiting afgeblazen vanwege de angst dat het de aandacht van linkse, rechtse en islamitische extremisten zou trekken.

Een debat over vrijheid van meningsuiting afgeblazen? Een debat over vrijheid afgeblazen uit angst voor extremisten? Een curieus bericht! Zijn normale debatten niet meer mogelijk in Amsterdam? Is het zover gekomen in Amsterdam? Kan deze tolerante PvdA-stad een debat niet meer aan?

Geschreeuw
De woordvoerder van Amsterdam-West legitimeerde het besluit door te zeggen: ‘Wij willen geen geschreeuw tussen extreme partijen.’

Dan moet je verstandige mensen voor een debat uitnodigen. Waar ging het debat over ? ‘Vrij West: Debatten tussen buurtbewoners en ondernemers over de vrijheid of het gebrek daaraan op straat.’

Een vreemde woordenconstructie. Moesten de buurtbewoners praten over het gebrek aan vrijheid op straat? Of ging het om vrijheid van meningsuiting?

Geestverwanten
De PvdA’ers kunnen zelfs geen show-debat organiseren met hun eigen geestverwanten. Wil je over de vrijheid van meningsuiting een debat organiseren in Amsterdam, dan zou je voor deze titel kunnen kiezen: Vrijheid van meningsuiting na de moord op Van Gogh.

O, dit is gevaarlijk. De moslimsbestuurders van Amsterdam vinden dit niet goed. Zij willen bruggen bouwen! Zijn ze ingenieur? Nee, ze zijn niets. Ze zijn en blijven PvdA-allochtonen.

Amsterdam moet een heel ander soort debatten organiseren: De bestuurlijke verantwoordelijkheid in de multiculturele samenleving: hoe kun je als allochtone bestuurders je onkunde verhullen? Amsterdam-West is bang voor het vrije westen. De PvdA wil bruggen bouwen. Niemand weet wie aan de andere kant van de rivier op ons staat te wachten.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/305429/Amsterdam-wonderlijke-hoofdstad-van-de-PvdA.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk multicultureel gesprekje in Deense trein

 

 

De "heer" met de fiets is aanhanger van de godsdienst van de vrede, de dame, die hij aanspreekt als "dikke koe" is een inlandse, die uiteraard niet geacht wordt tegen te spreken, vrouw zijnde.  Noteer wel, dat de "heer" een behoorlijk geïntegreerd iemand is die de taal behoorlijk beheerst.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jef Neve, een groot Vlaams musicus

 

Jef Neve (Turnhout, 8 maart 1977) is een Vlaamse jazzpianist en componist.

Neve's ouders waren ergotherapeuten in een school voor gehandicapten. Hij droomde er al sinds zijn zesde van componist te worden. Hij deed middelbare studies, richting Latijn-Moderne Talen aan het het Sint-Aloysiuscollege te Geel. Tegelijkertijd volgde hij pianoles aan de stedelijke muziekacademie van Geel bij Hugo Lefever. Verder studeerde hij aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ook volgde hij masterclasses bij de pianist Jozef De Beenhouwer, Guy De Mey, Toots Thielemans, Lew Tabackin en Brad Mehldau.

Naast zijn opleiding in klassieke muziek en jazz is Neve ook geïnteresseerd in popmuziek en rock. Hij is een fan van The Red Hot Chili Peppers.

In 2000 verkreeg hij het diploma van Meester in de muziek optie Jazz en van Meester in de muziek optie piano, beide cum laude. Hij specialiseerde in de finaliteit kamermuziek in 2001 eveneens cum laude. In 2002 werkte hij voor één jaar als pianist en componist voor de Contemporary Dance Company "Dathe" in Londen.In 2004 was hij “Artist in Residence” voor CC de Warande te Turnhout. Momenteel (2007) is hij lesgever aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier.

Behalve zijn opleiding begon Jef al vroeg als actief muzikant in plaatselijke bandjes. In die periode componeerde hij voor de meest uiteenlopende bezettingen (van pianosolo-stukken tot heuse symfonische werken). In zijn tienerjaren speelde hij bij MR. ZEBEDEE, een populaire funkband waardoor hij in contact kwam met de jazz- en bluesmuziek.

Ook als freelance pianist maakte Jef reeds deel uit van verscheidene jazzbezettingen, klassieke formaties, showorkesten, popbands, theaterproducties, studiosessies, kort gezegd van Get Ready! tot solist van het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen.

Buiten het musiceren, componeert Neve ook voor klassieke bezettingen zoals zijn eigen pianotrio met viool en cello. Hij arrangeert eveneens voor big band en creëert de stukken voor zijn jazz-trio het "Jef Neve Trio". Als studio-technicus werkt hij in zijn eigen demo-studio om al zijn artistieke projecten vorm te geven. De componist speelde ook bij het Pascal Schumacher Quartet waarmee hij twee albums maakte en op tournee ging in Australië en Zuid-Afrika. In 2005 kreeg het trio een staande ovatie in het Bimhuis te Amsterdam, het meest toonaangevende jazzpodium van Nederland.

Bron : Wikipedia


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multi-culti, kijk naar Zuid Afrika wij leggen het nog een keer uit

 

Zo maar een willekeurige compilatie van foto’s hoe gezellig een multi-culti samenleving er uit kan zien. Als rechtgeaarde, begripvolle  Nederlander gaat uw hart ongetwijfeld een  sneller kloppen, want zo duidelijk zijn  de “postieve” gevolgen van muli -culti nog nooit geweest. Toegegeven het gaat herbij niet om een problemenwijk in Culemburg, Gouda, Utrecht, waar een stel ongegrepen knuffels zich hebben uitgeleefd op de lokale bevolking, nee het is de dagdagelijkse praktijk in Zuid Afrika, waar “samenbinders, praters, begrijpers” hebben getracht blank en zwart te laten samenleven.

 

Doet u dat aan iets herinneren ? Nee, niet ? Ach slaapt u  weer rustig verder, en misschien dat u morgen zelf eens een life experience krijgt, nadat Cohen, Wolfsen en de andere pappen- en nathouders inmiddels van het toneel zijn verdwenen.

Wij hopen uiteraard, dat u in navolging van onze sociaal voelende regering reeds uw bijdrage op Giro 666 ten name van de slachtoffers in Somalië hebt gestort, wij kunnen ons niet voorstellen dat u dat niet gedaan heeft, want wij zijn immers een sociaal voelend volkje. Misschien is het nog niet te laat om er gauw even een geschiedenisboekje bij te pakken en te lezen hoe het nu ECHT in Somalië gegaan is en dan uw steun gauw terug te vragen en deze over te maken aan een doel wat wèl uw belangstelling zou moeten verdienen, namelijk de hulpbehoevende blanken in Zuid Afrika waar de heren Mandela ( ach wat waren wij blij dat hij van Robbeneiland af mocht ) en zijn ronduit misdadige opvolger Jacob Zuma een waar schrikbewind voerden tegen de blanken. Wat zei U, dat deden de blanken met hun apartheid ook ? Weer even het geschiedenisboekje er bij s.v.p. want in de gehele geschiedenis van Zuid Afrika of ook Rhodesië werden er niet SYSYTEMATISCH zwarten vermoord, aangerand en overvallen.

Toegegeven, Apartheid verdient absoluut niet de schoonheidsprijs, maar de ideale samenleving tussen zwart en blank onstaan als waanidee in de hoofden van politici die hier een goede sier mee wilden maken bestaat niet,in tegendeel leidt tot frictie en daarna tot een onherstelbare geweldadige kloof. Ja, maar horen wij u zeggen, in Europa en ons land zijn er fricties tussen autochtonen en geheel andere bevolkingsgroepen . Klopt, u heeft gelijk, maar hopelijk bent u met ons eens dat er een paar genen verschil zitten tussen b.v een Fries of Limbuger en een Antilliaan, Turk, Marokkaan , Roemeen of Bulgaar.

De blanke bevolking van Z. Afrika representeert 10% van de totale bevolking , maar slechts .1, 68% van de totale gevangenisbevolking. 80% van de Z. Afrikaanse bevolking is zwart en het aandeel “inmates” is eveneens 80% een cijfermatige verhouding die het inmiddels ook in ons land al niet slecht meer doet.

In plaats van naar Israël, Kenia, Haïti , Indonesië, de Antillen, Suriname te reizen zou het goed zijn dat met name onze politieke soci-cosy knuffelaars eens in Z. Afrika zouden gaan kijken om te zien wat een multi culti samenleving te weeg brengt op het moment dat je als autochtone bevolking  telkens maar verschuilt achter drogredenen, excuses aanvoert om maar vooral “netjes” in beeld te blijven. Natuurlijk en wij herhalen dit met nadruk zou er in een ideale samenleving plaats moeten zijn voor vredig samenleven van mensen ongeacht huidskleur, geloof of achtergrond. Maar lezers , hoezeer wij dit ook betreuren, het lijkt ons een utopie, waarvan Z. Afrika een duidelijk voorbeeld is en u al vast weet hoe het erbij ons uit gaat zien, mits wij niet duidelijke regels en voorwaarden aangeven die de migratie en integratie handhaven.

En om te beginnen, een dubbele nationaliteit ? Geen functie in een ( semi) politieke beleidsfuncties bij de overheid. Opzeggen die oude nationaliteit en dan welkom. Kan de oorspronkelijke nationaliteit niet worden geannuleerd, jammer maar dan geen beleid maken in ons land. Discriminatie ? Nee, tracht u maar eens een openbare functie te krijgen in een Arabisch of Afrikaans land en laat het ons weten, wij ruilen graag onze mening in tegen een betere.

En wilt u het nog eens van een ander horen/lezen :   Help de arme blanken in Zuid-Afrika Nol en Adriana Stuijt
http://nolstuijt.wordpress.com/2011/03/28/help-de-arme-blanken-in-zuid-afrika/
( Z. Afrika ) en wat betreft ons eigen land, stay tuned

http://www.geennieuws.com/2011/07/multi-culti-kijk-naar-zuid-afrika-wij-leggen-het-nog-een-keer-uit/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immigratie levert niets op, zegt NL professor

 

Ja, er is wel degelijk iets veranderd in Nederland. Vroeger kon je er zowat alle heilige huisjes neerhalen, als het maar allemaal braaf (links-burgerlijk) politiek correct bleef. Waar is de tijd dat de politicus Janmaat bijna gevierendeeld werd omwille van zijn migratiekritische houding. Er kwam (bijna) geen woord van protest toen linkse amokmakers het hotel in Kedichem waar Janmaat zijn congres hield, in brand staken. Er kwam geen woord van protest toen zijn secretaresse in de brand haar been verloor.

Sindsdien is er inderdaad veel veranderd. Zo zei een Nederlandse professor tijdens zijn afscheidscollege economie van de Universiteit van Amsterdam dat Nederland vol is, en immigratie een slecht idee is. “De politici hebben jarenlang gelogen over de immigratie, en de economen hebben laf gezwegen”. Vergeleken met de VS, een typisch migratieland, nam Nederland de afgelopen jaren veel meer migranten op, aldus professor Hartog: “In 2010 kregen in de VS 1 miljoen immigranten een permanente verblijfsvergunning, 3/10de procent van de bevolkingsomvang. In Nederland ontvingen we in 2009 146.000 immigranten, 9/10de procent van de bevolkingsomvang, drie keer zoveel als een traditioneel bolwerk van immigratie”.

De professor heeft het niet tegen individuen, en hij begrijpt heel goed dat sommige mensen echt wel weg moeten. Maar “de immigratie levert economisch – en op andere terreinen is het niet beter – zo weinig op dat de ellende die we danken aan de overbevolking er niet door wordt opgeheven”. Professor Hartog gaf er zijn collega’s economen van langs: zij wisten het namelijk allemaal wel. De politici zijn – in zijn ogen – nog een stukje erger: “Zo los je dus in de politiek een inconsistentie op: decennia lang glashard liegen”.

Een van de professoren die als gastspreker optrad, was professor Teulings, die zich in een eerder gepubliceerd essay ook al zorgen had gemaakt over de problematische relatie tussen de verzorgingsstaat en de immigratie. Professor Teulings is sterk gelieerd aan de sociaal-democratische PvdA, waar je – net als bij de SP.A bij ons natuurlijk – nochtans heel weinig protest hoort tegen het ondergraven door de migratie van onze verzorgingsstaat. Volgens Nederlandse politieke commentatoren is het onbegrijpelijk dat er bij linkse mensen zo weinig verzet bestaat tegen ongebreidelde immigratie, want die ondergraaft het sociaal-democratisch welvaartsmodel. Kapitalistische werkgevers worden door migratie alleen rijker, en de arbeiders alleen maar armer.

Ja, er is inderdaad héél wat veranderd. Niet alleen in Nederland trouwens.

http://peterlogghe.blogspot.com/i

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Steven Stevaert

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!