Angeltjes
27-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onthutsende bevolkingscijfers

 

 

De vriend Ropie bezorgde ons de meest recente bevolkingscijfers, gepubliceerd op 23 april 2011 voor alle gemeentes van het land B.

Op een totale bevolking van 10.667.000 mensen zijn er 21,7% vreemdelingen. Vlaanderen telt 6.161.000 aanwezigen waarvan 13,7% vreemden, Wallonië 3.456.000 individuen met 22,5% vreemden en het Hoofdstedelijk Brussels Gewest (Brussel stad + 19 randgemeentes) 1.048000 gewichtige personaliteiten, van wie 68,2% buitenlanders.

Procentueel telt Vlaanderen het kleinste percentage vreemdelingen maar in absolute cijfers zijn het er 816.000 tegen 778.000 voor Wallonië, dat groter in oppervlakte is en minder inwoners telt.

 

De toestand in Brussel is ronduit dramatisch en we geven het (afgeronde) percentage vreemdelingen in de 19 gemeentes :

Brussel stad : 77% - Anderlecht : 67% - Oudergem : 41% - St Agatha-Berchem : 36% - Etterbeek : 77% - Evere : 47% - Vorst : 69% - Ganshoren : 36% - Elsene : 88% - Jette : 42% - Koekelberg : 62% - Sint-Jans Molenbeek : 77% - Sint Gillis : 92% - Sint Joost ten Node : 97% - Schaarbeek : 84% - Ukkel : 54% - Watermaal-Bosvoorde : 32% - Sint-Lambrechts-Woluwe : 56% en Sint-Pieters Woluwe : 54%

Neem uw kientjes eens mee naar het slachthuis

Voor de Vlaamse provincies en hun respectieve hoofdsteden zijn de cijfers als volgt :

Antwerpen : 18% - Stad Antwerpen (inclusief districten) : 39%

Vlaams Brabant : 11% - Leuven : 26%

West-Vlaanderen : 6% - Brugge : 6%

Oost-Vlaanderen : 10% - Gent 26%

Limburg : 19% - Hasselt 12%

Als u wil weten hoe het in uw gemeente zit, stel de vraag tot en met 31 juli a.s. en wij kijken het even na en we melden het in de reacties. (we kunnen geen bruggetje aanleggen)

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserland : vol is vol !

 

Na het volksinitiatief van Ecopop en van de SVP/UDC hebben de Zwitserse Demokraten (SD) zich met hun eigen initiatief geschaard achter de kritieke stemmen ten opzichte van immigratie in het mooie Alpenland.  De SD wil een nieuw artikel 73a in de grondwet toevoegen, waarbij het land “maatregelen tegen de overbevolking van Zwitserland” kan nemen.  Bovendien moet ervoor gezorgd worden dat “de immigratie de migratie niet overstijgt”.

In mensentaal betekent dit niet meer of minder dan dat er niet meer mensen het land mogen binnenkomen dan dat er het land verlaten hebben.  Zwitsers, woonachtig in het buitenland, tellen niet mee.  Dit volksinitiatief “voor een stabilisering van de bevolking” werd in het staatsblad gepubliceerd.

Ook het SVP/UDC volksinitiatief “tegen de massa-immigratie” werd dinsdag gepubliceerd.  De duidelijk omvangrijkere en concretere tekst wil maximum aantallen en contingenten voor vreemdelingen, die in Zwitserland willen komen wonen.  Dit doel staat in contrast met de bewegingsvrijheid van personen. 

De 100.000 handtekeningen, nodig voor een referendum, moeten de beide partijen verzameld zien te krijgen vóór 26 januari 2013.  Het Ecopopinitiatief “Stop de overbevolking” loopt al vanaf mei.  Volgens dit initiatief zou de bevolking met niet meer dan 0.2% per jaar mogen groeien.  De termijn voor het verzamelen van de handtekeningen loopt af op 3 november 2012.

Zwitserland krijgt niet alleen de doorgeschoven asielzoekers – via de Italiaanse grens - uit de hete Arabische lentelanden over de vloer, maar bovendien zoeken steeds meer jonge mannen uit Oost-Europa daar werk en onderdak.  De daklozencentra zitten bomvol.  Per dag bieden zich b.v. in Bazel 40 personen aan, terwijl er slechts 60 bedden staan.  Roemenen komen met een toeristenvisum het land binnen.  Ook in Bern ziet men een een soortgelijk fenomeen: Bulgaren, Oekraïners, Polen, Tsjechen, Kosovaren zoeken er een onderkomen.  Ze hebben weinig geld en worden in Zwitserland geconfronteerd met hoge leefkosten.  In de daklozen- en noodopvangcentra kunnen ze voor 11 Zw. Fr. overnachten, inclusief ontbijt, voor 3 Zw. Fr. een warme maaltijd krijgen en is bovendien douchen en wassen van de kleding gratis.

In Zurich worden ze gewoon geweigerd met als reden dat deze centra niet daarvoor opgericht werden.  Zowel de overkoepelende politieraden als de politici zijn het eens: mensen, die in Zwitserland werk zoeken, moeten over genoeg eigen middelen beschikken om hun “tijdelijk” verblijf te betalen.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laat ons gerust, wij hebben hier niets mee te maken.

 

Wij hadden ons voorgenomen het hoofdstuk Oslo af te sluiten en terug volle aandacht te schenken aan de hoofdbedoeling van deze blog : over de actualiteit surfen vanuit Vlaams-nationaal, republikeins perspectief en  de nodige spots richten op de in het Westen onwelgekomen godsdienst van de vrede.

Het Oslo-drama dijt echter verder uit en wat de voorbije dagen door de regimepers opgestart is als een zoveelste beschadigingsoperatie voor Vlaams Belang en Geert Wilders' PVV, gaat onverminderd voort.  In de 1500 bladzijden die de Noorse massamoordenaar opgesteld heeft, zijn verwijzingen te vinden naar Filip Dewinter en Paul Beliën van The Brussels Journal. Volgens De Standaard worden beiden "gelijkgestemden" genoemd. 

Hoeveel boeven, dieven, moordenaars, e.d. vertoeven er in de gevangenissen die zich "gelijkgestemden" voelen met de socialistische partij en daar al ettelijke malen hun stem aan gegeven hebben ? 

Wat is dat voor flauwe kul ? Heeft de Noor soms signalen gegeven of ronduit zijn moorddadige plannen bekend gemaakt aan Wilders, Dewinter of om het even welke politicus die de islamisering aanklaagt ?  Het internet is, naast zijn functie als bron van kennis en verspreider van nieuws, ook een verzamelplaats voor het ganse gamma van de menselijke soort.  Er wordt geput en geplagieerd uit allerlei bronnen, met of zonder vermelding. Wij hebben al vaak onze eigen teksten, integraal of partieel, tegengekomen op de meest bizarre plaatsen. En dan ?  Zij wij verantwoordelijk voor de interpretaties en nevengedachtes die sommigen verbinden aan om het even welke tekst van een ander ?  Als wij in een romantische bui een erotisch liefdesgedicht publiceren en een van onze lezers trekt er achteraf op uit en pakt wellustig tegen haar zin een jonge deerne aan, zijn wij dan verantwoordelijk voor verkrachting ?  Zoals Filip Dewinter het zelf zegt, is Groen! in Vlaanderen of Groenlinks in Nederland aansprakelijk voor de moord door Volkert Van der Graaf op Pim Fortuyn ?

Noch Dewinter, noch Beliën hebben ooit opgeroepen tot geweld, laat staan een massale moordpartij aangemoedigd. Omdat een kierewiet een kapstok zoekt voor zijn vuige opvattingen, moeten we die kapstok niet afbranden.

Enkele fragmentjes uit het tendentieuze artkel in De Standaard.

Opvallend is wel: bij moslimterreur is Filip Dewinter altijd de eerste om de hele islam aansprakelijk te houden. Maar Anders Breivik is in zijn ogen een eenzame psychopaat - géén product van extreemrechts. Erg consequent is het niet. Dewinter steigert. 'Als dát consequent zijn is, dan moeten we de SP.A ook aansprakelijk stellen voor de Rote Armee Fraktion. En Groen! voor milieuactivist Volkert Van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn. Dat is toch gewoon absurd? Het is omgekeerd. Partijen als Vlaams Belang behoéden de maatschappij voor extremisten. Wij bieden een democratisch ventiel voor de onvrede over de islamisering. Zonder ons zou je dit soort excessen veel vaker zien.'

Partijvoorzitter Bruno Valkeniers noemt de kritiek op Vlaams Belang 'schaamteloze lijkenpikkerij'. 'Breivik alleen heeft het ontstekingsmechanisme van zijn bom in werking gesteld en de trekker van zijn machinegeweer overgehaald', schrijft hij in een communiqué. 'Misschien hebben David Cameron, Nicolas Sarkozy, Angela Merkel en zelfs onze eigenste Yves Leterme de Noorse moordmachine wel het fatale duwtje in de rug gegeven . Hebben zij die fameuze multiculturele samenleving onlangs immers niet “totaal mislukt, en “dood, verklaard? Ik wil maar zeggen… Onzin natuurlijk!'

Vlaams Belang-senator Anke Van dermeersch vreest dat Anders Breivik het moeilijk heeft gemaakt om nog kritiek te uiten op de islam. 'Dat is het gevaar van de politieke recuperatie die nu aan de gang is', zegt ze. Volgens Van dermeersch hebben we ook nood aan een zwaardere straf voor massamoordenaars. 'De doodstraf is internationaal niet mogelijk. Maar we moeten dat soort misdadigers écht levenslang kunnen geven en permanent uit de maatschappij verwijderen. Ik heb daar al een wetsvoorstel voor ingediend.'

En nu willen we er echt mee stoppen. Zoals wij van dag één af hebben gezegd : laat ons gerust, wij hebben hier niets mee te maken. En noemt u eens één uitspraak of een punt uit het partijprogramma van VB dat een aanzet inhoudt tot geweld of racisme. En beste Anke, àls wij kritiek hebben op de islam dan zullen wij die even rustig blijven geven als voorheen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de nieuwe wegcode

Waarde redactie,

Niet alle excellenties zijn blijkbaar op fakantie zoals mag blijken uit volgende mededeling in de media : Staatsecretaris voor files en stilstaand verkeer, Etienne Schouppe werkt aan een "aangepaste" wegcode die bergrijpelijker is en meer afgestemd op Europa.

De huidige wegcode is met de tijd verworden tot een wirwar van regeltjes, uitzonderingen, tegenspraken en onduidelijkheden die zelfs voor de politierechters een puzzel werden. Dat het een lijvig boekske gaat worden is nu al met zekerheid geweten. Meer dan 500 nieuwe regels zullen de oude vervangen of verbeteren.

Hopelijk zullen we door het bos de bomen nog kunnen zien.  Of we met zijn allen terug naar de rijschool moeten gaan om deze nieuwe wegcode te leren, is niet geweten.Het zou best kunnen dat er een mogelijkheid gezocht wordt om de weggebruikers een centje uit hun zakken te kloppen.

Wat echter de uitschieter bij uitstek is in de hele bedoening, is het voornemen van Schouppe om de haltes van het openbaar vervoer(bussen) in het geel te schilderen.  Man toch, is Schouppe de francofone  komedie met de kleuren van de autonummerplaten al vergeten ? En nu wil hij gele lijnen op zwarte asfalt ... Milquet, Onkelinx en Maingain krijgen een rolberoerte.

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter bijt van zich af

 

Pijnlijk
“Het is bijzonder pijnlijk dat Breivik mensen als Wilders, ikzelf en andere critici van de islam meesleept in een verhaal waar ik van gruw. Ik voer mijn strijd op een vreedzame manier.”

“Los van zijn aanpak is de strijd die hij voerde wel dezelfde als de uwe. Wat hij schrijft had van uw hand kunnen zijn…”
“Nee, zijn strijd is niet de mijne. Mijn wapen is de stembus, zijn wapen een geweer. Essentiëler kan het verschil toch niet zijn?”

Gevaarlijke psychopaat
“Veel samenhang lees ik niet in die ‘ideologische’ geschriften. De man werpt zich op als redder van het christelijke Avondland, maar poseert tegelijk in het tenue van de vrijmetselaar die hij was.”

'NvdR : Als we de gedachtegang van sommige journalisten volgen, maakt dat ook politici als Guy Verhofstadt of Karel De Gucht verdacht)

VB = democratisch ventiel
“In heel Europa, nu ook in Noorwegen en andere Scandinavische landen, leeft in brede lagen van de bevolking grote onvrede en angst voor de oprukkende islamisering en de massale immigratie van moslims.”

“Partijen als het Vlaams Belang zijn er altijd in geslaagd om die druk te laten ontsnappen via een democratisch ventiel: verkiezingen. Mochten er geen partijen als de onze bestaan om die frustraties te kanaliseren, dan zouden er zich helaas meer van dergelijke excessen voordoen.”

Of het Vlaams Belang die druk niet zelf opwekt?
“Komaan, wij vinden die problemen niet zelf uit, hé. In alle Europese grootsteden loopt de islamisering uit de hand.”

Lijkenpikkerij
“U bezondigt zich aan lijkenpikkerij als u hier misbruik van maakt om alle islamkritische partijen in Europa nu voor te stellen als potentieel gewelddadig. Uw vergelijking loopt mank.”

“Ik heb nooit alle moslims gestigmatiseerd, maar ik zeg wél dat de islam een veroveringsideologie is die geweld als een legitiem middel beschouwt. Wij daarentegen zijn geweldloze democraten!”

Filip Dewinter in Het Laatste Nieuws, 26.07.11


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : linx geeft gas
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De moordpartij van een losgeslagen Noorse idioot die zelfs de Taliban in verlegeheid zou brengen is gesneden koek voor al wat rood en linx is, om een aanval in te zetten tegen al diegenen die  gewaarschuwd hebben voor de gevaren van de islamisering.

Het V.B. krijgt nu de volle laag en men doet er alles aan om maar enig verband te kunnen vinden tussen die Noorse onmens en de Vlaamse republikeinen.  Gissingen en veronderstellingen worden verkocht voor "echte" waarheid en worden in vette letters gedrukt.
Zo kennen we de linxe horde het best3 Lijkenpikkerij en grafschennis  behoren tot hun arsenaal "zwartmakerij" en demonisering om hun eigen doctrine in leven te houden.

Verleden week (op de verjaardag van Elio) was het 20 jaar geleden dat André Cools (P.S.) vermoord werd in zijn Luiks bastion door huurmoordenaars (nooit gevonden!) omdat hij de corruptie en smeerlapperij in de partij té verregaand vond. Over die verjaardag werd er met geen woord gerept door de regimepers ... eigen vuile was hangen ze niet aan de droogdraad. Wat  de P.S. en linx in het algemeen de jaren na Cools tot op heden gepresteerd heeft, is goed bekend en geweten maar wordt door het regime handig weggemoffeld.

Daarom dat het "geval" Noorwegen handig misbruikt wordt om
het V.B. in discrediet te brengen bij de bevolking en om er zelf zoveel mogelijk munt uit te slaan gezien de socialistische afkalving van kiezers.

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Vlaamse transfer-gulheid EU-beleid ?

 

“De vraag is of de crisis rond de euro er niet op wijst dat er meer structurele solidariteit moet zijn tussen rijke en arme lidstaten om een muntunie tussen hen leefbaar te houden”, schrijft Bart Sturtewagen (De Standaard, 18.07.11). ‘Structurele solidariteit.’ Nederlanders, Duitsers, Finnen en Vlamingen zullen het graag horen. Zij betalen zich nu al blauw aan de EU en krijgen straks nog meer van hetzelfde op hun bord. Want dát is de ‘oplossing’ die Brussel in het vooruitzicht stelt voor de diepe financiële crisis: de vorming van een grote transferunie.

Een transferunie, dat klinkt bekend en verdacht in Vlaanderen. Dat beseft ook Sturtewagen, die het systeem onwerkzaam en onbillijk noemt. “Onbillijk omdat de nijvere en spaarzame landen moeten opdraaien voor de lamlendige potverteerders” en omdat “transfers van rijk naar arm de druk op de landen in nood wegneemt om zelf orde op zaken te stellen. Ze zetten hun falende beleid voort, want ze weten dat de rijke oom straks het verschil komt bijpassen.”

Het is ook Sturtewagen opgevallen dat Europa steeds vaker grijpt naar Belgische recepten. Maar die lossen niks op. Het is een illusie dat ‘meer België’ de oplossing zou zijn voor de problemen van de EU. “De transfers leiden niet tot meer convergentie, maar bestendigen de inefficiëntie. Aan het eind is de gever zelfs slechter af dan de ontvanger.”

Ook Syp Wynia (Elsevier.nl) betoogt dat er geen democratisch draagvlak is voor de vorming van een Europese superstaat of de creatie van een Europawijde transferstaat. “De West-Duitsers mokken nog steeds over de miljarden die naar Oost-Duitsland zijn gegaan, Noord-Italië mokt over de geldstroom naar Zuid-Italië en de Vlamingen willen af van de miljardentransfers naar Wallonië. Hoe zou een transferstaat op Europese schaal dan wel mogelijk kunnen zijn?” De (Belgische) remedie is, met andere woorden, erger dan de kwaal.

De Europese top zal wellicht beslissen om nog meer geld vrij te maken voor landen in moeilijkheden. Met Griekenland voorop, terwijl iedereen wéét dat het land al zoveel schulden heeft dat het zijn leningen nooit terug kan betalen. “Die ingeslagen weg is de weg van het pleisters plakken bij een hartpatiënt”, waarschuwt Wynia. "De hard werkende en financieel orthodoxe landen de bodemloze putten van anderen laten opvullen, kan bovendien op termijn iedereen meesleuren."

Syp Wynia stelt dat het tijd wordt om te erkennen dat Griekenland failliet is. “De schulden van het land moeten deels worden kwijtgescholden, er zit niets anders op. Griekenland kan dan uithuilen en opnieuw beginnen. Dat kan het beste binnen de Europese Unie, maar buiten de Eurozone. Net zoals Denemarken en Zweden dat doen.” Dat is wat het Vlaams Belang al een hele tijd zegt. Europa wordt meer en meer België in het groot. Dat kan alleen maar slecht aflopen.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even 21 juli 2011

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders : de islamisering stopt niet na Oslo

 

Dat de strijd tegen de islamisering door een psychopaat op gewelddadige wijze wordt misbruikt is walgelijk en een slag in het gezicht voor de wereldwijde anti-islambeweging. Dat zegt Geert Wilders dinsdag tegen elsevier.nl.

'Het vervult me met walging dat de dader naar de PVV en mij verwijst in zijn manifest,' aldus Wilders.

Verwijten
De PVV-leider reageert op verwijten in verschillende media over de vermeende onduidelijkheid over hoe de strijd tegen de islam volgens de PVV gevoerd moet worden.

'De PVV noch ik zijn verantwoordelijk voor een eenzame verknipte idioot die de vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen op gewelddadige manier misbruikt, hoe graag sommigen dat ook zouden willen. Wij zijn democraten in hart en nieren. De Partij voor de Vrijheid heeft nooit en te nimmer opgeroepen tot geweld en zal dat ook nooit doen. Wij geloven in de kracht van de stembus en de wijsheid van de kiezer. Niet in bommen en pistolen,' aldus Wilders dinsdag tegen elsevier.nl.

'Wij strijden op een democratische en geweldloze manier tegen de verdere islamisering van onze samenleving en zullen dat blijven doen. Het behoud van onze vrijheid en veiligheid is ons enige doel.'

Enige conservatieve partij
Wilders werd op de dag na de aanslagen al op internet door tegenstanders medeverantwoordelijk gehouden voor de terreur.

Breivik noemde de PVV de 'enige echte partij voor conservatieven'. Ook zou Breivik in maart vorig jaar naar Londen zijn gereisd omdat Wilders de Britse hoofdstad bezocht. Wilders toonde vorig jaar maart in het Britse parlement zijn film Fitna. Honderden betogers van de extreemrechtse English Defence League (EDL) betuigden toen hun steun aan de Nederlandse politicus.

Wilders noemde Breivik vrijwel direct na de aanslagen 'een gewelddadige zieke psychopaat' en benadrukte dat de PVV 'alles verafschuwt waar die man voor staat en heeft gedaan'.

@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De roze olifant

 

 


26-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Next Generation

 

 

 

 Anders Behring Breivik, Volkert van der Graaf & Mohammed Bouyeri,  Respectievelijk een rechtse wereldverbeteraar, een linkse wereldverbeteraar en een soldaat van Allah. Ze zijn het uiteraard totaal met elkaar oneens, maar hebben toch één ding gemeen: loepzuivere moordlust!

Dat belooft dus nog wat, want dankzij zwaar mislukte experimenten van de Generatie der Babyboomers - Europa & Multiculti, om maar eens wat te noemen - zijn er nu conflicten in overvloed.

Bouyeri, Breivik & van der Graaf: exemplaren van the next generation. Genadeloze killers! Bereid u voor op ellende. En ga nooit op een eiland zitten, vooral niet tijdens Oerol! Voor u het weet, moordt een generatiegenoot van Bouyeri, Breivik & van der Graaf heel Terschelling uit. In het kader van een Mars der Beschaving, of zoiets.

Stef P. Spikkel
Visionair

http://www.gregoriusnekschot.nl/blog/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.USA : Je moet Noord-Koreaan zijn om er niets van te merken.

 

WASHINGTON (AFN) - De tijd begint te dringen in het Amerikaanse schuldendebat. Democraten en Republikeinen hebben nog een week om een compromis te vinden over de verhoging van het schuldenplafond. Lukt dat niet, dan heeft de Amerikaanse overheid geen geld meer om alle rekeningen te betalen en komt een nieuwe recessie akelig dichtbij.

President Barack Obama waarschuwt daarom al weken voor de grote economische gevolgen als de geldkraan van de overheid moet worden dichtgedraaid. In de nacht van maandag op dinsdag deed hij dat opnieuw. Niet alleen de ambtenarensalarissen en sociale uitkeringen kunnen zonder verhoging van het schuldenplafond niet meer worden betaald, zei hij in een rechtstreekse televisietoespraak. Voor het eerst in de geschiedenis dreigt ook een lagere waardering voor de kredietwaardigheid van de VS.

Dat raakt alle Amerikanen, stelde Obama. Geld lenen wordt duurder, de rente op ieders creditcard gaat omhoog en hypotheken worden moeilijker te financieren. Uiteindelijk lijkt een nieuwe recessie zonder akkoord onvermijdelijk.

Enorme belangen

De gevolgen van de ruzie blijven dan ook niet beperkt tot de VS. Het Internationaal Monetair Fonds waarschuwde deze week nogmaals dat de hele wereld de effecten zal ondervinden als het vertrouwen in de VS wordt geschaad. Amerikaanse staatsleningen gelden nu nog als de meest veilige belegging, maar dat is in het geval van wanbetaling moeilijk vol te houden.

De belangen die op het spel staan, zijn enorm en het is daarom nauwelijks voor te stellen dat Republikeinen en Democraten geen compromis bereiken. Beide partijen hebben bezworen dat ze niet zullen toelaten dat de VS in gebreke blijft. Ondertussen staan ze echter nog altijd lijnrecht tegenover elkaar, met de hakken diep in het zand.

Compromis

Beleggers rekenen er nog altijd op dat er een compromis uit de bus komt. Beurskoersen in de Verenigde Staten en Europa gingen afgelopen dagen wel achteruit, net als de waarde van de dollar, maar van paniek was geen sprake. Met het naderen van de uiterste datum kan het echter snel gedaan zijn met de relatieve rust.

Een breuk in het vertrouwen in Amerikaanse obligaties raakt uiteindelijk namelijk alle landen die onderdeel zijn van het internationale financiële systeem, waarschuwde de hoofdeconoom van Deutsche Bank, Thomas Mayer, in de Amerikaanse krant The Washington Post. ,,Je moet Noord-Koreaan zijn om er niets van te merken.’’

@ Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Show-business : Simon Cowell, de man van 24 miljoen USD

 

De Brit Simon Cowell, bekend als het vrank gebekte jurylid van zowel het Britse als het Amerikaanse programma "Idool", vangt voor een complete reeks uitzendingen in Amerika 24 miljoen dollar ( € 17 miljoen) De man is talentenjager.  Toen hij te gast was in het tv-programma Top Gear kwam uit dat hij meer dan 21,7 miljoen pond per jaar (€ 25 miljoen)  aan inkomstenbelasting betaalt. Dit zou betekenen dat zijn belastbaar inkomen meer dan 54,25 miljoen pond (€ 59 miljoen) per jaar is.

En er valt nog meer goed nieuws te rapen uit deze commerciële hoek. De actrice/zangeres Jennifer Lopez die ook jureert in het Amerikaanse programma Idol eist dezelfde gage als Simon Cowell. Zoniet voelt zij zich gediscrimineerd als vrouw. Voor het geval u Jennifer Lopez niet kent, hieronder een portretje van het mooie meisje (ze moest nog naar de kapper en ze was nog niet geheel gekleed, druk-druk-druk, dat is het leven van die mensen)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse sjoemelaars ? Waar is het respect voor de koeltoer ?

 

Miljoenen euri witgewassen via woonkredieten

Het gerecht is verschillende criminele netwerken op het spoor die het voorbije jaar woonkredieten kregen van Belgische banken. Zo zouden miljoenen euro's zijn witgewassen, schrijft De Tijd dinsdag. Het gerecht voert liefst 42 onderzoeken naar het nieuwe witwascircuit. De meeste onderzoeken zijn in handen van het Brusselse parket.

De banken hebben tientallen verdachte kredietdossiers aangegeven bij de antiwitwascel, goed voor 11,4 miljoen euro

Over de identiteit van de geviseerde criminelen wil staatssecretaris Carl Devlies alleen bevestigen dat het vooral gaat om mensen van Turkse afkomst of met de Turkse nationaliteit. Die Devlies is ook een ferme racist.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110726_007

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op vakantie met 't Pallieterke

 

Uit de nieuwsbrief van 't Pallieterke

 

 

  Di Rupo verklaart zonder zweem van ironie aan de pers dat de onderhandelaars op vakantie gaan en dat het half augustus snel moet gaan, "want we hebben dringend nood aan een regering". Dringend, maar eerst vakantie?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sombere toekomst van de Euro - Johan van Overtveldt (Trends) bij Russia Today

 

Terwijl de Europese Unie vecht om de Euro boven water te houden door reddingsoperaties voor Ierland, Portugal en Griekenland, doemt Spanje op aan de horizon als volgend wegzinkend schip. Het EU-reddingsfonds volstaat nauwelijks voor de drie eerst genoemden ; mocht Spanje (om te zwijgen over Italië) eveneens in nood komen, dan is er behoefte aan bedragen die tenminste driemaal hoger liggen dan wat momenteel ter beschikking is.  De Vlaamse journalist Johan van Overtveldt van Trends wordt door Russia Today ondervraagd over zijn visie op de crisis in de Eurozone. De huidige wanhoopspogingen en geldverslindende beslissingen zullen tot een eind komen, als Duitsland zegt dat de limieten bereikt zijn. Dat zal ook het einde van de gemeenschappelijke munt betekenen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen de geur ontbreekt

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gespeelde bescheidenheid van Herman van Rompuy

 

Herman Van Rompuy heeft in de aanpak van de eurocrisis tot op heden niet zo’n beste beurt gemaakt. Vorige week had hij een Europese top belegd en aangekondigd, maar Angela Merkel had er geen zin in en dus werd het spoedberaad verschoven naar latere datum (21 juli). “Het incident illustreerde nog eens dat Van Rompuy een gewone voorzitter is van een college en geen president of baas van de Europese Unie. Wat ook nooit de bedoeling is geweest”, schrijft Carla Joosten (Elsevier, 16.07.11). De Europaverslaggever herinnert er aan dat Tony Blair zich had kandidaat gesteld voor het ambt, maar dat ging niet door omdat de Britse oud-premier teveel presidentiële uitstraling zou hebben. En dus werd het “een Belgische premier van wie velen Europa nog nooit hadden gehoord. Haiku-Herman kreeg pas bekendheid toen hem in het Europese Parlement werd toegegooid dat hij de uitstraling had van een bankbediende en het charisma van een natte dweil…”

Dat belet niet dat Van Rompuy zich gedraagt als een volwaardig president of Europese zonnekoning. Zijn eigenwaan en zelfingenomenheid worden in Europese kringen op ongeloof en spot onthaald. In de conformistische eurofiele pers in dit land zal je daar weinig over vernemen, maar in het buitenland winden ze er geen doekjes om. Mark Grammens (Journaal, 14 juli 2011) schetst aan de hand van buitenlandse commentaren een allesbehalve fraai portret van de man.

“Genadeloos en zeer ambitieus, zijn bureau ligt vol geslepen messen”, schrijft De Volkskrant. Volgens Caroline de Gruyter (Brussels correspondent van NRC-Handelsblad) is de bescheidenheid van Van Rompuy “deels gespeeld”. Hij is formeel slechts “voorzitter van de Europese Raad”, maar op zijn kaartjes en briefpapier staat “European Council”, met daaronder “The President”, naar het voorbeeld van de briefhoofden van Barack Obama. “Iemand die niet geeft om status, laat zoiets niet drukken”, aldus De Gruyter, want Van Rompuy is geen president.

Grammens vertelt hoe Van Rompuy niet alleen een wedde van drie tot vier keer die van een Belgisch eerste minister opstrijkt, maar bovendien zwaar strijd leverde om - net als Barosso - niet 22 maar 40 persoonlijke medewerkers te krijgen. “Waar die bijkomende persoonlijke medewerkers voor nodig zijn, weet niemand, maar Van Rompuy wil niet onderdoen voor Barroso.” En het wordt nog gekker. “Wekenlang heeft Van Rompuy een gevecht gevoerd met Barroso, en hun beider medewerkers nota’s laten schrijven, over de tafelschikking bij ontmoetingen met vreemde regerings- en delegatieleiders. Zit Obama straks tegenover Van Rompuy of tegenover Barroso? De ruzie is beslecht met een compromis op z’n Belgisch: Van Rompuy en Barroso zitten naast elkaar en recht tegenover hen zit hun gast, echter wel precies in het midden, zodat het linkeroog van de gast naar de een kijkt en het rechteroog naar de ander”, zo onthult De Volkskrant (25.06.11) met de nodige spot.

Tot slot wijst Grammens er nog op dat Van Rompuy - die de Europese Unie ooit bestempelde als “een dam tegen de Vlaamse autonomiegedachte” - op het Europese forum koppig weigert Nederlands te spreken. Terwijl de Portugees Socrates, de Deen Rasmussen, de Pool Kaczynsky en uiteraard Berlusconi, Merkel, Brown, Chirac en Zapatero consequent hun eigen moedertaal spraken en spreken. Van Rompuy doet dat niet. Hij bezigt steevast een soort houthakker-Engels. Of Frans. Waarmee hij het vooroordeel bevestigt dat België - en zeker Brussel - Franstalig is en dat het Nederlands - naar de illustere woorden van kardinaal Suenens - een minderwaardige taal is. Een taal voor keuterboeren, niet geschikt voor internationale fora.

Dat is Herman Van Rompuy: de kikker uit de fabel van Jean de La Fontaine, die zich wil opblazen tot het formaat van een os en uiteindelijk uit elkaar spat van pretentie. Een klein, onbetekenend mannetje dat enkel voorzitter mocht worden omdát hij dat is…

Bron : VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen was het Nanterre, vandaag is het Oslo

 

Bij onze goede vriend en collega Roeland van Walleghem van Le Camp des Saints in Vlaanderen (zie onze favorieten) lezen wij volgende verhelderend stuk :

In de nacht van 26 op 27 maart 2002 schoot Richard DURN in Nanterre 8 mensen dood. Het waren allemaal gemeenteraadsleden van de stad Nanterre.  Naast de 8 doden waren er 19 gewonden, waarvan 14 ernstig.  De slachtoffers werden koelbloedig afgemaakt. Durn ging in de raadszaal van bank naar bank en schoot, en schoot.

Waarom dit verhaal ?  Durn was een gewezen socialist die zich bekeerde tot Ecolo. Hij was tevens miltant voor de ‘Liga voor de Rechten van de Mens’.

Werd Ecolo en zijn groene aanhang toen met de vinger gewezen? Werd de ‘Liga voor de Rechten van de Mens’ toen met de vinger gewezen?

Neen, tweemaal neen. Er werd nooit een link gelegd, en zo hoort het ook.

Dit om het belachelijk gedoe rond het drama in Noorwegen te beklemtonen. Waarom zou het Vlaams Belang of een andere partij verantwoordelijk zijn voor het  gestoord gedrag van een enkeling in Noorwegen?

RVW


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stoppen slaan door bij links Europa

 

In Vlaanderen werd Vlaams Belang door de Raad van State vrijgepleit van ondemocratische smetten en in Nederland werd PVV-leider Geert Wilders eveneens vrijgesproken door de rechtbank van aanzetten tot geweld, enz.

Met veel tegenzin werden deze beide belangrijke politieke feiten uit de Lage Landen vermeld in de media. Vooral de Vlaamse regimepers besteedde nauwelijks aandacht aan het mislukken van de pogingen van de Waalse partijen, trouw bijgestaan door enkele Vlaamse knechtjes, om de partijfinanciering af te nemen.  Het logische gevolg zou zijn, dat het politieke en zeker het mediatieke cordon rond VB zou opgeheven worden. De tegenstrevers zijn echter slechte verliezers : nu zij in het zand gebeten hebben, trekken zij nog fanatieker van leer tegen de Vlaams-nationalisten.

Links is naar aanleiding van het Noorse drama echter duidelijk de pedalen aan het verliezen. Wij halen twee opmerkelijke gevallen aan van euforisch gewauwel.

Vooreerst is er de EU-commissaris voor Interne Zaken (zeg maar binnenlandse zaken) Cecilia Malmström die laat weten, dat "te weinig Europese leiders  de xenofobe politieke retoriek aan de kaak stellen, die mogelijk de aanleiding is geweest voor het bloedbad dat afgelopen vrijdag in Noorwegen heeft plaatsgevonden". Schaamteloos en zonder enige democratische legitimatie veroorlooft deze fanatica zich dergelijke uitspraak. Namens wie praat deze vrouw, die een functie bekleedt waarin zij door niemand verkozen werd ?

Het tweede geval is complexer. Het gaat om een artikel in de NRC geschreven door Steven de Jong onder de niet mis te verstane titel "Wie de islam verantwoordelijk houdt voor terrorisme, ziet Breivik voortaan in de spiegel". Het is een opeenstapeling van klassieke non-argumenten om rechts verantwoordelijk te houden voor het mislukken van de invasie, die moet uitmonden in een verrijkte multiculturele samenleving. Zelfs Angela Merkel (een conservatieve politica, mocht u dit uit het oog verloren hebben) krijgt ervan langs, want zij heeft het aangedurfd over een mislukt experiment te gewagen.

In het vuur van zijn betoog vergaloppeert de auteur zich echter. Nationalisten, conservatieven, extreem-rechtsen, heel dat zootje is mede-verantwoordelijk voor wat er in Oslo gebeurd is : hun nefaste ideologieën kunnen monsters scheppen. En dan gaat hij letterlijk voort over de dader :  iemand die in de islam een bedreiging zag, onderbouwing zocht in klassieke literatuur, van daaruit een eigen ideologisch raamwerk opbouwde en vastbesloten was de daad bij het woord te voegen".

De Jong zal het natuurlijk niet zo bedoeld hebben, maar hij stelt wel vast dat Breivik in een eigen realiteit vertoefde. Waar heel de rechtse wereld verantwoordelijk voor zou zijn. Ja, zo schieten we lekker op.  Om dan te besluiten met een vrijspraak van de islam voor alle terroristische daden.

Wat een zielige mensen zijn die linkse roergangers toch.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!