Angeltjes
30-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alarm of niets nieuws ?

 

Gelukkig dat Rechts alleen terroristen heeft en islam alleen vrede is.

Op het Shumukh al-Islam forum schrijft Abu Suleiman al-Nasser dat moslims een ’scherp mes’ moeten kopen als zij in Europa zijn waarmee ze "wel meer dan honderd mensen kunnen vermoorden". Hij schrijft: "Wandel rond en kies je slachtoffers uit."

Zelf noemt hij vooral Geert Wilders als ideaal slachtoffer. "Hij ziet er uit als een vet kalf", aldus de extremistische moslim. De Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) is ingelicht over de berichten.

Overigens vindt een kleine meerderheid van de Nederlanders (52 procent) dat Wilders zijn toon over de islam niet hoeft te matigen. De PVV-leider kwam onder vuur te liggen na het drama in Noorwegen waar dader Anders Breivik een fascinatie lijkt te koesteren voor politici als Wilders.

Gevonden op PowNed 30.7.11

Volgens het aantal neergestoken mensen in NL, B en D de laatste maanden hebben de "vredevollen" al flink hun best gedaan.

Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"De hysterie is weer helemaal terug in het islamdebat. Alles wat rechts is of niet-politiek-correct-links of in andere vorm kritiek op de islam levert, wordt in de verdachtenbank gezet. De problemen rond de drie i’s – ilam, immigratie en integratie – verdwijnen ondertussen niet. Ze worden ook niet opgelost door te zwichten voor de muilkorfbrigade. Het debat moet doorgaan."

Carel Brendel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Scharreleroi nu ook Di Rupoville (Mons) in het schandaalcircuit

 

 

Het Bergense vastgoeddossier dat centraal staat in de inverdenkingstelling van Belgacom-topman Didier Bellens wegens passieve corruptie, is een onderdeel van een groter onderzoek naar verdachte vastgoedtransacties in de Henegouwse hoofdstad.
 
Donderdag, toen de corruptiezaak rond Bellens uitlekte, had Procureur des konings van Bergen Henry al gezegd dat het deel uitmaakt van een veel uitgebreider dossier. Vrijdag verduidelijkte hij dat het gaat om "een reeks vastgoedtransacties in de stad Bergen waar er sprake zou kunnen zijn van verschillende soorten malversaties".

 Na de gedelegeerd bestuurder van Belgacom, Didier Bellens, en Edmée De Groeve is nu ook de dochter van De Groeve,  Elke Maes in verdenking gesteld in de zaak-Belgacom. Maes was eigenaar van de helft van de aandelen van de vastgoedmaatschappij van De Groeve, die het Belgacom-gebouw in de Rue de la Raquette in Bergen kocht, schrijft de krant.

De dochter van De Groeve trok zich begin dit jaar terug uit de vastgoedmaatschappij.

Opmerkelijk: Maes is ook actief in het consultancybureau waarmee Edmée De Groeve voor Franco Dragone werkt, aldus La Libre. Franco Dragone, de man van Cirque du Soleil ? Een naamgenoot of zou het een personage zijn uit een film van Martin Scorsese ?

Bron : diverse media


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws uit de sanitaire wereld : revolutionare XXL Toiletbril

 

In Groot-Brittanië vondt een wc-importeur letterlijk een gat in de markt. Sinds hij het gat van zijn toiletbrillen ferm verbreedde, kiezen de ronde Britse billen voluit voor de XXL-toiletbril. Sinds de extra grote toiletbrillen 2 jaar geleden in het land kwamen, is de verkoop ervan verdubbeld in het Verenigd Koninkrijk. De zitoppervlakte voor je wc-stop is met 13 centimeter extra dan ook bijna verdubbeld. Maar blijkbaar hechten de Britten veel belang aan comfort tijdens hun kleine en/of grote boodschap. Volgens de wc-importeur heeft het succes van XXL-toiletbril inderdaad te maken met de supersized ass van de gemiddelde Brit. "Mensen worden steeds groter, breder en zwaarder", zegt de succesvolle zakenman. De toiletbril kan daarom tot 380 kilo dragen. Als je denkt aan wat een Brit zo allemaal naar binnenwerkt, wil je niet weten wat er allemaal uitkomt. Ze spenderen alleszins genoeg uren op het toilet om er hun geld aan te hangen. Een tevreden klant ziet het echter eerder als een investering: "Mijn man was zo zwaar dat ieder jaar diverse toiletbrillen sneuvelden. De grotere versies maakten daar een eind aan." Natuurlijk heeft de XXL-toiletbril al lang enorm succes bij het obesitasland Amerika. In Nederland wordt de supercomfortabele wc-beurt ook al aangeboden. Wie zou in Vlaanderen gebaat zijn met deze nuttige uitvinding ?

http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/65242/Dikke_Britse_billen_kiezen_massaal_XXL_toiletbrillen.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wacht nog even met storten en lees eerst het stuk in de Frankfurter Allgemeine over *bedrijfstak-zielig*

 

Het is vreeslijk in de hoorn van Afrika. Dat betwist de Frankfurter Allgemeine niet. Maar de hulporganisaties zijn volgens de krant niet de oplossing, maar eerder het probleem. Neem het belangrijkste vluchtelingenkamp van Kenia. Gebouwd door de VN, maar vervolgens op de markt gebracht door tientallen westerse hulporganisaties. Die moeten er allemaal zijn, zodat het thuisfront (de mensen die storten) zie hoe belangrijk ze zijn.

Zelf doen die hulporgnisaties vervolgens niet veel meer dan hun concessie verpachten aan plaatselijke mensen. Aangeduid als 'our lokal staff', maar feitelijk onderaannemers. Die het o0verigens ook niet altijd zelf doen.

Sommige activiteiten worden zeven keer doorverhuurd. Met zeven strijkstokken. En soms leiden die tientallen hulporganisaties naar een onderaannemer die het plaatselijke monopolie heeft. 

En dan zijn er de oorlogsgebieden. Daar moet, als je als hulporganisatie wilt kunnen werken, een substantieel deel van de hulp aan de strijdenden partijen afstaan. Die zodoende al hun aandacht kunnen richten op de oorlog: het eten van de manschappen wordt betaald en bezorgd door wersterse weldoeners.
Weet je nog van het niet bestede geld van de Tsunami? En van het verdwenen geld van Haïti?

Bron: Frankfurter Allgemeine Zeitung via Welingelichte Kringen 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migraine, reuma, pijnlijke rug, zweetvoeten : redenen tot regularisatie

 

Mijn advocaat weet hoeveel pijn ik heb

 

Het Antwerpse OCMW stelt vast dat sinds begin dit jaar asielaanvragen vaak meteen gepaard gaan met een aanvraag tot medische regularisatie. Asielzoekers van wie de aanvraag is geweigerd, kunnen alsnog papieren krijgen om medische redenen. "Van de ongeveer veertig aanvragen per week voor een medische regularisatie is de overgrote meerderheid uitgeprocedeerd", zegt Marco Laenens, ondervoorzitter van het OCMW van de stad Antwerpen. "En nieuwe asielaanvragen gaan sinds begin dit jaar vaak meteen al gepaard met een doktersattest."

Volgens Laenens zijn de medische klachten doorgaans vaag. "Migraine, rugpijn en stress komen bijvoorbeeld vaak voor. Sommige aanvragers verwijzen ons zelfs door naar hun advocaat als we vragen wat ze precies mankeren."

Laenens vermoedt dat sommige huisartsen en advocaten te gewillig meewerken met pogingen om aan papieren te geraken. In december werd een arts uit Brasschaat aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij 500 Russen een vals medisch attest zou hebben bezorgd.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B 2 x bij de Top Tien van schuldlanden

 

Een goede manier om de schuldgraad van een land te meten is de schuld uit te drukken als percentage van het bruto binnenlands product (bbp). Vaak wordt een schuldgraad van 90 procent als kritisch beschouwd. Ligt de ratio boven 90 procent, dan loopt het land het risico in het vizier van ratingagentschappen te komen en dringen besparingen zich op. De wereldwijde schuldencrisis in het Westen heeft de schuldratio’s fors doen oplopen. De landen met de hoogste schuldratio zijn vandaag niet allemaal westerse landen. Japan voert de ranglijst aan met een schuldratio van 226 procent. Ook Griekenland (152%) en Italië (120%) behoren tot de top tien. België sluit de top tien met een ratio van 98 procent. Daarnaast bevat de top van de ranglijst ook landen als Libanon, Zimbabwe, Jamaica en Singapore. Opvallend is dat de VS niet in de top tien voorkomen, al zijn ze met een ratio van 95 procent (totale overheidsschuld) niet ver meer uit de buurt.

Landen met de grootste overheidsschuld (in procent van bbp)

1. Japan: 226%
2. Saint Kitts and Nevis: 185%
3. Griekenland: 152%
4. Libanon: 150%
5. Zimbabwe: 149%
6. IJsland: 124%
7. Jamaica: 123%
8. Italië: 120%   
9. Singapore: 102%   
10. België: 98%  

Bron: CIA Factbook - World Bank (2010)

Ook op basis van de externe schulden kunnen we schuldrijke landen rangschikken. Dat cijfer houdt alleen rekening met de schulden van een land die in buitenlandse handen zijn. Hoe hoger dat bedrag, hoe kwetsbaarder het land wordt als het internationaal geviseerd wordt. De externe schulden omvatten niet alleen de overheidsschulden. Ook de private schulden, zoals de hypotheekleningen, worden hierin opgenomen. Op basis daarvan komt men tot onderstaande ranglijst van landen met de hoogste schulden. Het hoeft niet te verbazen dat die lijst volledig ingepalmd wordt door westerse landen, wat nog eens aantoont hoe precair de situatie vandaag is geworden.

Landen met de grootste externe schuld in miljard dollar (per capita in dollar)

Verenigde Staten: 14.825 (47.650)
Verenigd Koninkrijk: 8.981 (143.737)
Duitsland: 5.442 (65.566)
Frankrijk: 5.366 (85.081)
Japan: 2.640 (20.848)
Italië: 2.601 (43.197)
Nederland: 2.547 (153.434)
Spanje: 2.456 (53.376)
Ierland: 2.382 (574.868)
Luxemburg: 2.076 (4.152.000*)
België: 1.324 (124.906)

Bron: World Bank - cijfers per 31/03/2011, behalve voor VK (2010), (*Luxemburg als financieel centrum) 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linkse 0000-journalist Lieven Vandenbossche schuift flink uit

 

Dat je een ongezouten mening kan hebben over bepaalde zaken is een positieve eigenschap, maar dan heb je nog kunstjes zoals empathie, tact en discretie en daar liep het onlangs even stevig mis bij de VRT...

Meteen na het Noorse drama werden allerhande nationalistische verenigingen op de rooster gelegd door de media. Zo mocht ook het N-SA (Nieuw-Solidaristisch Alternatief) eens uitleggen waarom een man met extreem nationalistische ideeën zoiets doet. Het N-SA stuurde ook een verklaring naar de VRT, die op een nogal aparte manier repliceerde...

De nationalistische organisatie verklaarde dat ze “niet in het defensief gaan voor aanleidingen waar zij in het verleden meermaals zelf voor gewaarschuwd hebben”. Een al even overtuigd anti-nationalistische VRT-medewerker spuwde zijn mening dan maar lekker droog uit. “Gelieve jullie zelf aan jullie pornografie te masturberen”, klonk het. Internetfights zijn altijd leuk om volgen, maar misschien had ie dat toch beter onder zijn eigen naam gedaan, want nu mocht de VRT het uitleggen.

“Wij distantiëren ons absoluut van deze reactie. Op geen enkele manier is dit een officiële reactie van de VRT. Dit is een persoonlijke reactie die jammer genoeg verstuurd werd vanuit een VRT-e-mailadres. Ondertussen hebben wij onze excuses aangeboden aan het N-SA en zullen wij een gesprek voeren met de betrokken VRT-medewerker”, vertelt VRT-woordvoerder Bjorn Verdoodt.

Toch heel even schrikken, maar stiekem deed het ons toch ook wel een beetje denken aan de vreemde uitspattingen van Yves Leterme... (KDN)

@ Clint.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gooi de stok !

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Financiële nieuwtjes : welke landen torsen de hoogste schuldenberg ?

 

De schuldencrisis beperkt zich niet tot de eurozone, ook de VS zitten in slechte papieren. Welke landen hebben wereldwijd de hoogste schuldenberg? We zetten ze op een rij.
De schulden van de Verenigde Staten zijn opgelopen tot 14.342 miljard dollar. Dat is het hoogste niveau ooit en het ligt ook hoger dan het schuldenplafond van 14.294 miljard dollar dat de VS zichzelf sinds 2010 opleggen. Het idee van een schuldenplafond werd in 1939 gecreëerd en is bedoeld om de schulden, en dus ook de uitgaven, binnen de perken te houden. Het principe wordt vandaag alleen in de VS toegepast.

Tussen 1940 en 2010 werd het plafond al 70 keer verhoogd. De laatste aanpassing dateert van februari 2010, toen de limiet werd verhoogd van 12.394 miljard naar 14.294 miljard dollar. Ter vergelijking: in 1986 bedroeg het plafond ‘slechts’ 2.300 miljard dollar. De verhogingen van het plafond tijdens het voorbije decennium waren vooral het gevolg van maatregelen om de economische recessie aan te pakken en om het begrotingstekort binnen de perken te houden (PayGo Act). Het aantal politieke tegenstanders voor een verhoging van het plafond is de voorbije jaren steevast gegroeid. De vrees bestaat dat de VS door oplopende schulden de status van veilige haven zullen verliezen. Hogere schulden brengen de kredietwaardigheid van de VS immers in gevaar.


Drie mogelijke opties
Cruciale vraag is of de VS op 2 augustus een andere mogelijkheid hebben dan het plafond te verhogen. Die datum wordt door de Amerikaanse schatkist naar voren geschoven als de dag waarop de inkomsten van de Amerikaanse staat niet meer zullen volstaan om de uitgaven te dekken. Op zo’n moment zijn er drie opties.

- Ofwel nieuwe schulden aangaan, wat neerkomt op een verhoging van het schuldenplafond.
- Ofwel de verplichtingen bij bestaande schuldeisers niet nakomen en niet terugbetalen. Dat zou echter nefast zijn omdat dat als een faillissement van de VS zou worden beschouwd.
- Een derde mogelijkheid bestaat erin om aan de verplichtingen van de schuldeisers te blijven voldoen, maar wel andere uitgaven stop te zetten. Ook dat lijkt echter moeilijk haalbaar. Het zou betekenen dat de VS alleen al in augustus 134 miljard dollar moeten besparen, wat neerkomt op 10 procent van het maandelijkse bruto binnenlandse product (bbp). 

Het lijkt er dus sterk op dat de schuldenberg van de VS de komende jaren nog zal oplopen. Nu al is de Amerikaanse overheid in absolute termen de grootste schuldenaar ter wereld na Japan. In die rangschikking wordt alleen rekening gehouden met de schulden die in handen zijn van het publiek. In de VS is van de 14.342 miljard dollar schulden ongeveer 9.800 miljard dollar in handen van het publiek, de rest hebben de verschillende Amerikaanse overheden ter beschikking. Andere landen die de hoogste schulden in absolute termen torsen, zijn niet verrassend de grote Europese landen zoals Duitsland, Italië en Frankrijk.

 http://netto.tijd.be/sparen_en_beleggen/beleggen/Welke_landen_torsen_de_hoogste_schuldenberg-.9085631-2213.art


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims maken geen grapjes over hun geloof

 

 

Radicale moslims in Groot-Brittannië hangen in wijken door heel het land posters op, die verklaren dat in de betreffende buurt de regels van de sharia gelden.

Op de aanplakbiljetten staat: 'U betreedt een Sharia-zone. Islamitische regels worden afgedwongen.'

Geen alcohol
Op de gele stickers staan de regels waaraan bezoekers van de wijken zich moeten houden: geen alcohol, niet gokken, geen muziek of concerten, geen drugs, niet roken, en geen porno of prostitutie.

De man achter de posters is Anjem Choudary, voorzitter van de in Groot-Brittannië verboden organisatie Sharia4UK. Met de biljetten wil hij 'een zaadje planten voor een islamitisch emiraat op de lange termijn'.

Patrouilles
De afgelopen week zijn de gele stickers opgehangen in tientallen straten in Londen. Bewoners van de wijken vrezen intimidatie of bedreigingen om naleving van de 'regels' af te dwingen.

'We hebben honderden, zo niet duizenden medewerkers die bereid zijn de straten te patrouilleren,' benadrukt Choudary. Hij is van plan 10.000 tot 50.000 sharia-posters op te hangen.

Tot zover dit bericht uit Elsevier. Het is een zoveelste speldenprik van Anjem Choudary.  De poco's doen wat gegeneerd-lacherig over hem maar intussen groeit de aanhang van deze kerel. Benieuwd hoe de situatie er zal uitzien over vijf jaar. Als de sharia inderdaad zal ingeburgerd zijn in moslimwijken.

Maar Mevrouwtje, tussenkomen bij de sharia-wet is een haat-misdrijf

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom in de NL-hoofdstad

 

 

Over luttele jaren ook in Antwerpen en Gent


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar Abraham de mosterd haalde

 

Kevin Spacey. De naam doet wellicht meer dan een belletje rinkelen. Werd wereldberoemd als acteur in de film Se7en. In de rol van een seriemoordenaar die, zich op de 7 hoofdzonden baserend, ging moorden met een missie. Alles wat slecht is in deze wereld uitroeien. Een prachtige film, een prachtige cast, een nog prachtiger scenario en vooral een prangend slot. De seriemoordenaar wordt uiteindelijk gepakt (hij geeft zich eigenlijk zelf over) en wordt per auto vervoerd naar waar het zevende lijk zou moeten liggen. Het lijk dat het einde en de apotheose van zijn missie betekent en waarbij hij zelf hoopt neergeschoten te worden, wat ook gebeurt. Fictie op het witte doek.

In Noorwegen liep er ook zo’n knul rond. Ook met een missie. En ook met de idee neergeschoten te worden bij zijn verplaatsing. Realiteit op het bloedrode doek.

Fotoshoot. Kevin Spacey en die Noor. De blik, de pose, het kapsel, de kledij, de cynische grimlach, de zelfvoldaanheid. Waar zou die Noor zijn inspiratie gehaald hebben ?

Marc

 

 


29-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU centjes voor de bouw van een moskee in Griekenland

 

De Griekse tragedie is genoegzaam bekend; naar verluidt zou de EU ca. 210 miljard euro uit het noodfonds toegekend hebben om het land toe te laten zijn leningen af te betalen.  De hieraan verbonden voorwaarde was dat de Hellenen strikte spaarmaatregelen zouden nemen.  Om u een idee te geven hoe de spaarmaatregelen eruit zien, plaatsen we dit bericht, overgenomen uit de Greek Reporter:

Dit gebouw zal verbouwd worden tot moskee

“De Griekse regering heeft beslist de verbouwing van een bestaand pand tot moskee te betalen.  De geschatte kosten zouden “minder” dan € 15 miljoen bedragen; deze moskee moet de moslimgemeenschap van Athene – zo’n 500 Allahvolgelingen – de gelegenheid geven zich te herbronnen in hun boodschap van vrede.  Het gebouw van de voormalige marinebasis in Botanikos is hiervoor uitgekozen.  Het plan maakt deel uit van een wet die ingediend werd door het Ministerie van Milieu-Energie en Klimaatverandering, dat zich bezig houdt met energiezaken.

De stuurcommissie van de moskee bestaat uit vijf Griekse regeringsafgevaardigden en twee moslimafgevaardigden van erkende moslimverenigingen.  De Minister van Onderwijs benoemt de leider van de moskee en van de moslimgemeenschap.”

De plannen voor deze bouw dateren reeds van in 2006, maar nu lijkt het voor de Grieken het geschikte moment. Een snelle berekening zegt ons dat dit betekent dat de armlastige Griekse regering het als een besparing ziet € 30.000.- per moslim uit te geven voor een gebedshuis en dan hebben we het hier slechts over de Atheense moslimgemeenschap.  En het is ons een raadsel hoe een bouwvergunning, een financieringsplan, een geloofskwestie terecht gekomen is bij het Ministerie van Energie.  Zou Allah gratis stroom leveren?

Geen verdere commentaar.

Floriaan Terbeke

Bron: Greek Reporter & http://www.greece-athens.com/article.php?article_id=60


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo: wanneer de façades van een socialistische heilstaat vallen…

 

De geluksmaatschappij en het taboe van de marginaliteit

Dat is nog eens een uitdaging voor een advocaat: een snuiter verdedigen die in koelen bloede 90 mensen neerknalde op een vakantiekamp. Alles tot in de puntjes voorbereid, en bovendien vanuit een “extreem-rechtse” inspiratie,- dat is weer eens wat anders. Hebben de Vermassens en de Van Aelsten hun ticket voor Oslo al geboekt?

Neen, zo’n vaart zal het natuurlijk niet lopen. In de zaak van Hans Van Themsche, ook een schietpartij vanuit zogezegde extreem-rechtse motieven, stond showadvocaat Jef Vermassen aan de andere kant, en bestempelde hij Van Themsche, die twee mensen had neergeschoten, als een massamoordenaar. Zo zie je maar, hoe je met overdrijvingen moet opletten. Want welke kwalificatie kan men die Anders Behring Breivik dan nog toebedelen?

Op het VRT-nieuws kwamen dra de zielenknijpers allerhande na dit drama hun zegje doen, dat is dan meestal de tijd om de knop om te draaien: criminologen, sociologen, psychiaters,- heel het zootje van de menswetenschappen voelde zich geroepen om “duiding” te geven bij een feit waar nog maar nauwelijks details over bekend waren. Ook de mystieke speculaties over de “achtergrond” van de wilde schutter( eerst was het een vrijmetselaar, nadien een “christelijke fundamentalist”, en tenslotte een neo-nazi) waren om je te bestuiken van het lachen.

Duiding is hier zeker op zijn plaats, maar dan moet ook echt het hele plaatje bekeken worden, laten we dus maar met een onaangename waarheid beginnen: Noorwegen heeft zich, als welvaartstaat en enige Europese olieproducent, veel te lang gekoesterd in een politiek-correcte waan. Het ziet ernaar uit dat de erfgenamen van de Vikingen zich een soort schijnvroomheid hadden aangemeten, al jaar en dag politiek belichaamd door de sociaaldemocratische Arbeiderspartij van Jens Stoltenberg, –nu in coalitie met de links-socialisten.

De weldenkende Noorse samenleving heeft zichzelf decennia lang wat heeft wijs gemaakt. Er heerste een extreme vorm van hypocrisie, die geloofde dat ze in een soort paradijselijke luchtbel leefden, een eiland van vrede en gelukzaligheid: het eiland Utøya (het klinkt haast als “Utopia”), waarop het drama plaats greep, staat er symbool voor. Slechts anderhalf uur na het begin van de schietpartij verscheen de politie op dat eiland,- geen afgelegen negorij, maar vlakbij de hoofdstad. Dat wijst op laksheid en een gebrek aan alertheid. Noorwegen is zeer onzacht wakker geworden.

Welvaart, verdraagzaamheid, democratie, openheid, vredesverdragen: logisch dat onder al die deugdelijke façades een en ander gist. In 1986 werd Olof Palme, premier van die andere sociaaldemocratische modelstaat Zweden, eveneens neergestoken door een marginaal die blijkbaar door de mazen van het welvaartsnet was gevallen. Ook Nederland, dat zich koesterde in de eigenwaan van een modelnatie, schrok pijnlijk wakker na de moord op Pim Fortuyn (2002) en Theo Van Gogh (2004). De “schok” die dit veroorzaakte, was niet zozeer ingegeven door het drama zelf, dan wel door het besef dat de samenleving veel complexer is en meer donkere kanten heeft, dan het politiek systeem en het establishment zelf willen toegeven. Wie nog altijd gelooft dat Scandinavië een lichtend voorbeeld is voor Europa, kan ik de U-tube filmpjes aanbevelen over feestelijke massaslachtingen van dolfijnen in die contreien. Niet eens om ze op te eten, maar puur voor de lol, u kotst uw maag gegarandeerd uit. Overigens zijn de cijfers omtrent alcoholisme, depressie en zelfmoorden bepaald indrukwekkend in datzelfde Scandinavië: uitgerekend Noorwegen is een Europese koploper, na Finland.

Blijkbaar moet die sociaal-democratische geluksmaatschappij dus toch af en toe eens stoom aflaten, waarbij men zich de vraag kan stellen of dat roserode façadesocialisme niet juist het geweld oproept bij diegenen die zich op een of andere manier buitengesloten voelen. In de geluksmaatschappij is de marginaliteit een taboe. Dat praat natuurlijk de terreurdaad van Anders Behring Breivik niet goed: wij zijn de laatsten om een crimineel te verontschuldigen omwille van zijn achtergrond. Ik heb ook Mein Kampf gelezen, zonder dat ik de behoefte voel om een bloedbad aan te richten.

Toch is het een veelbetekende waarschuwing voor recente modelstaatprofeten en liefhebbers van perceptiepolitiek die wij hebben gehad, genre Guy Verhofstadt en Steve Stevaert: hoe meer het geluk een politiek-sociaal dogma wordt, zoals George Orwell dat in zijn roman “1984” schildert, des te sterker zullen sommige individuen zich geroepen voelen om deze illusie met geweld aan diggelen te slaan,- met een enorme maatschappelijke kost als resultaat. In het licht van die ontnuchtering hebben de woorden van Behring Breivik toch een speciale betekenis: ‘De mensen die door het Europese publiek op de meest extravagante manier bewonderd worden, zijn de grootste leugenaars; de mensen die het meest veracht worden, zijn diegenen die hen proberen de waarheid te vertellen.’

Patattenschiller

Wat de politieke achtergrond betreft, willen we hier toch ook even wijzen op het verschil in organisatiegraad tussen rechts en links: bij de als “extreem-rechts” geduide terreur gaat het steevast om eenzaten waarbij duidelijk iets niet pluis is in de bovenkamer. Stoppen die op een dramatische manier doorslaan, waarna men altijd wel ergens een exemplaar van Mein Kampf of een SS-dolk in de lade vindt, want psychopaten creëren nu eenmaal hun privé-mythologie. In de grote tijd van het extreem-links geweld evenwel, de tijd van de CCC en de Baader-Meinhof-groep in de jaren ’70 en ’80, ging het om zeer gestructureerde en gedisciplineerde doodseskaders. Hier geen spoor van onevenwichtigheid of sociaal isolement of ideologisch amateurisme: Lenin en Mao waren de roergangers van een goed-geoliede stadsguerilla. Hun rol is vandaag overgenomen door Al Qaida en aanverwanten.

De preventieve strategie tegen deze twee soorten terreur is dan ook verschillend, want het blijft een van de kerntaken van een staat om veiligheid te garanderen. Hoe voorkomen dat een eenzame schizofrene Narcist vernieling aanricht in een kinderdagverblijf? Strengere regels op de wapenverkoop, akkoord, maar met een patattenschiller kan je ook terreur zaaien, en onze Noor maakte zijn bommen met simpele kunstmest. Men heeft een tijdje, na het drama in Dendermonde, de kinderdagverblijven hermetisch vergrendeld en tot echte bolwerken omgevormd, maar men is daar van teruggekomen: men kan niet in de constante paranoia leven.

Tegenover echte georganiseerde terreur anderzijds moet een efficiënt opsporingsbeleid staan (waar uitgerekend de als “extreem-rechts” geëtiketteerde partijen zoals het Vlaams Belang voor pleiten), een “Intelligence” die kan traceren, infiltreren en voorkomen. Doch uitgerekend links is daar niet voor te vinden: het zou onze privacy maar eens kunnen schaden…

Ongetwijfeld ook zal die Oslo-tragedie hier te lande weer gebruikt worden om op de radicale Vlaams-nationalisten te bashen. Dat gebeurde met Van Themsche al –die ergens een tante bij het VB had zitten-, en het zal ook nu weer door weldenkend-links aangegrepen worden om hun grote gelijk uit te toeteren: Vlaams, rechts, xenofoob, racistisch, gewelddadig- één pot nat. Ongelukkig genoeg ziet de doder van Oslo er dan ook nog uit als een echte blonde, grootgeschapen Viking. Helemaal op het einde van zijn manifest haalt Behring Breivik, tot overmaat van ramp, zelfs de (vandaag al lang ontbonden) Vlaamse Militanten Orde aan, als “bevriende organisatie”. Nu hebben we het wel helemaal verknoeid.

Vliegt den Blauwvoet, zou ik zeggen, op naar Thule, alle flamingante slechteriken de boot in, zodat ook hier het sociaal-democratisch paradijs kan tot stand komen. Wie gaan ze dan nog als kop van Jut gebruiken, als het misloopt?

Annick Verbauwen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Bourgeois : belachelijk zijn doet geen zeer

 

Vlaams minister Geert Bourgeois wil geen rokende ambtenaren meer zien aan de ingang van de kantoren van de Vlaamse overheid. De N-VA'er schrijft in een omzendbrief dat het de reputatie van de overheid zowaar schaadt.

 

In de Albert II-laan aan het Brusselse Noordstation was het al stilaan aan vertrouwd gezicht geworden. Ambtenaren snelden door het rookverbod naar buiten en staken dan maar hun sigaretje op de stoep op.

Sinds 1 juli mag het echter niet meer. Bourgeois voerde een verbod in aan de hoofdingangen van de gebouwen van de Vlaamse overheid in de Noordwijk, het Arenberggebouw en de Vlaamse Administratieve Centra".

"Het roken aan de ingang van gebouwen zorgt voor een beperkte toegankelijkheid van de gebouwen en brengt schade toe aan de gezondheid van personeelsleden", klinkt het. "Bovendien heeft het een slechte invloed op de reputatie van de Vlaamse overheid."

Wie toch een sigaretje aan de ingang opsteekt, moet niet meteen een sanctie verwachten. Wel zouden personeelsleden erop moeten toezien of collega's en derden het verbod naleven.

"Op zijn terreinen mag een bedrijf van de wet perfect zeggen: 'Hier wordt niet gerookt.' Maar de straat is geen deel van de onderneming", reageert professor arbeidsrecht Roger Blanpain, een histerische anti-rook fascist.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwendelpraktijken behoren tot socialistische partijcultuur + Aanpassing 10.30 uur

 

Met Elio als toekomstig premier van het land B zitten we safe :  de taal van de meerderheid leren zit er niet in wegens mentale beperkingen maar kom, één Roco Granata in het land is genoeg. Hijzelf is maar een klein beetje leugenaar. Een bekeerde heteroseksueel die jarenlang ontkende dat hij al eens passeerde langs het Fontainasplein in Brussel, waar de toffe jongens die graag meisje zijn, mekaar ontmoeten. Niets aan de hand, relatietjes behoren tot het privé-domein en daar mogen politici van Brugge via Schoten tot Mons over liegen.

Zonder daarom zelf corrupt te zijn, brengt Elio di Rupo als hij premier van dit apenland mocht worden, een ganse PS-entourage mee waarover wij als burger zeer veel twijfels mogen koesteren. Wie zijn al die knechten en meiden uit de rode socialistische stal ?

Enkele jaren geleden barstte het ene schandaal na het andere los in de omgeving van Scharreleroi. Zowat elk lid van het rode schepencollege heeft daar een tijd in de plaatselijke gevangenis vertoefd en dat is nauwelijks overdreven, wat we hier schrijven. Zelfs de politiecommissaris liet zich niet onbetuigd. De Waalse kranten stonden bol van de schandalen en de Vlaamse socialisten zwegen als vermoord en ontkenden dat zij iets te maken hadden met de rode rakkers van over de taalgrens : "Wij kennen die mensen niet, die spreken een andere taal ...". Maar in de antichambres en rode salons werden zoals van oudsher de zaakjes gearrangeerd, zoals we seffens zullen zien.

In mei 2009 maakt Di Rupo, die tot dan niet op kon tegen de clan van Van Cauwenberghe, zich zeer boos tijdens een extra partijbijeenkomst  en hij riep theatraal zoals Franstaligen dat kunnen : "J'en ai marre des parvenus" (ik heb mijn buik vol van parvenus, zeg maar aanstellerige nieuwe rijken). Dat was eigenlijk tamelijk vriendelijk,  want als hij het woord "escrocs" had gebruikt (oplichters, zwendelaars, fraudeurs) dan was de helft van de congreszaal opgestapt.

Later kwamen weer andere zwendelpraktijken aan het licht waar socialisten bij betrokken waren. Een politieke partij die haar voorzitter laat neerknallen door huurmoordenaars, we hebben het natuurlijk over André Cools, is een maffiabende.  Het is niet meer dan een licht komisch toeval dat aan het hoofd van deze rode troepen thans een bipatride Italiaan de plak zwaait. Overigens geen kwaad woord over onze Italiaanse mede-Europeanen, je zal maar in de afvalstad Napels of op het invasie-eiland Lampedusa wonen.

We zijn aangekomen waar we willen zijn : bij het allerlaatste schandaal van de rode potentaten.  Didier Bellens is grote baas van Belgacom sedert 2004. Hij werd weggeplukt bij RTL door de socialistische topfiguren Elio di Rupo en de toenmalige minister van Openbare Ondernemingen, Johan Vande Lanotte. De Waalse en de Vlaamse socialist regelen hun zaakjes en een liberaal mocht voorzitter worden van de Raad van bestuur van de telefoonmaatschappij.

Bellens (1955) heeft een geslaagde carrière achter de rug in de financiële sector (Wikipedia) en hij weet handig een schandalig hoge vergoeding te onderhandelen. In 2010 ontving Bellens een bruto verloning van 2,23 miljoen euri (bron : De Tijd), dat is 185.000 euri per maand. We hebben het dan niet over onkosten, maar over een vast + variabel loon (voor de antiekelingen onder ons die stammen uit de tijd van de belgische frank : bijna 7,5 miljoen frank per maand).

De bedoeling was dat Bellens de waarde van het bedrijf, dat in 2005 naar de beurs ging zou opdrijven. De aanvangkoers van Belgacom bedroeg zowat € 26 per aandeel. Gisteren eindigde Belgacom op € 23,50. Op 6 jaar is Belgacom met 10% in waarde verminderd. Tot zover de mooie prestaties van de eerste protagonist, Didier Bellens, de held van Belgacom en van het allerlaatste PS-schandaal.

 

  5-jaarse statistiek koers aandeel Belgacom

Over naar Numero Due, de door Angeltjes reeds meermaals opgevoerde Madame Edmée De Groeve, een platonische vriendin van Monsieur Di Rupo. Socialistische voorzitster van de Luchthaven van Scharreleroi, van de Nationale Loterij en ook nog lid van de RvB van de NMBS. Raden van Bestuur, die nesten van verdoken profitariaat zijn. De echte bazen zijn wij, les cochons de payant, maar we weten het niet en de syndicaten sturen de boel in de war om het nut van hun bestaan te rechtvaardigen. Madame De Groeve, die er uitziet als de vrouw van de warme bakker om de hoek, heeft haar onkosten met dubbel krijt ingediend bij de verschillende organisaties waar zij gedropt was door de partij en ze organiseerde privé reizen en verblijven met vriendjes in de warme landen. Pourquoi pas, er is geld in overvloed. 

Mooi zo, Edmée is tegen de lamp gevlogen dankzij een wakkere onderzoeksrechter in Scharreleroi, ene France Baeckelandt, die vermoedelijk geen meidenrol wil vertolken in de rode Waalse Justitie. De Groeve moest het afstappen uit haar socialistische profitariaatsfuncties maar het onderzoek is nog niet afgelopen. Al die kerels en meiden uit de rode stal kennen mekaar natuurlijk. De Antwerpse ego-socialist Patrick Janssens van de partij "Ik, Patrick"  noemt dat trots "netwerken bezitten" en hij is daar heel straf in. Zo ook, zijn Waalse geestgenoten.

Het Belgacomgebouw in de Rue de la Raquette te Mons waarvan een gedeelte versjoemeld werd aan Madame De Groeve

In 2006 verkoopt Bellens via het vastgoedfiliaal Connectimmo een stuk van een Belgacomgebouw (voorheen RTT) in de Rue de la Raquette in Mons (Bergen) aan de VZW (Sprl in het Frans) Xelis, die toebehoort aan Edmée De Groeve.  Die roofsocialisten hebben vaak een eigen bedrijfje (of soms meerdere) om hun onfrisse handeltjes in onder te brengen. Een nauwelijks gecontroleerde VZW die dienst doet om sociale verplichtingen te vermijden, belastingen te ontduiken, commerciële transacties te vermommen, zwartwerk te verbergen en zwart geld in het witte circuit te brengen. Zo'n VZW'tje is toch maar een handig en leuk instrument.

Op 21 juni 2011 wordt Bellens beschuldigd van passieve corruptie door de Bergense procureur des konings, Christian Henry. Hij heeft het eigendom tegen een veel te lage prijs verkocht aan De Groeve via haar VZW Xelis.  Zij wordt beschuldigd van actieve corruptie.  In ruil voor de officiële soldenprijs waartegen de transactie geschiedde zou Bellens allerlei voordelen in natura ontvangen hebben, zoals ondermeer reizen. In haar functie als voorzitter van de Luchthaven had De Groeve voldoende mogelijkheden om gratis reizen te versieren. Of er ook contant geld mee gemoeid is, zal moeilijk te bewijzen zijn. Over de precieze bedragen van de immobiliën transactie is evenmin iets geweten op dit ogenblik.

Naast deze zwendelpraktijken waarvan Bellens beschuldigd wordt,  is er nog de affaire van de Telindusaandelen, waarbij het vermoeden geopperd werd dat Bellens gehandeld had met voorkennis. Belgacom kocht Telindus op, terwijl een tijd voordien Bellens 14000 aandelen privé van dat bedrijf in bezit had genomen. Ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Ray

+ Aanpassing 10.30 uur : SPRL en ASBL

Titel: zwendelpraktijken en vzw

Bericht door een onbekende lezer :
- vzw is asbl in het frans
- de sprl is bvba in het Nederlands, dus de firma van mevr. De Groeve is wel degelijk een vennootschap met als doel het beheer, verkoop etc... van onroerend goed, en met als doel winst te genereren en een vermogen op te bouwen.

Tot zover deze weinig relevante correctie, maar just is just.  De kern van de zaak blijft natuurlijk overeind. Of er nu gesjoemeld wordt in een VZW of een bvba is weinig relevant. En praat ons niet over bedrijfscontroles, jaarrekeningen of revisorverklaringen : dat is pure theorie. Zeker in Wallonië waar talrijke sjoemelbedrijfjes van politici en hun activiteiten gecontroleerd werden door het revisoraat van de familie Daerden. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen en Griekenland : een duur grap

 

De voorbije maanden hebben verstandige mensen opgeroepen om een begeleid vertrek van Griekenland uit de Eurozone mogelijk te maken, maar het mocht niet baten: om het gezicht van de Europese elite te redden die de euro heeft ingevoerd, en roekeloze banken als ACV-bank Dexia te redden, is er voor 2011 nog maar eens een ‘reddingspakket’ van maar liefst 109 miljard euro goedgekeurd, waarvan 3,7% te betalen door de ‘Belgische’ belastingbetalers.

3,7% van 109 miljard is meer dan 4 miljard euro, maar Yves Leterme verklaarde in het parlement dat het België ‘maar’ 2,8 miljard euro gaat kosten. Dat is vreemd, maar goed, laat ons de 2,8 miljard euro van Leterme als uitgangspunt nemen. In dat geval is de kostprijs nog schokkend genoeg: 259 euro per ‘Belg’. Maar als we bovendien rekening houden met het feit dat Vlaanderen met Brussel in dit land voor 71% de federale schatkist vult, dan betekent dit dat elke inwoner van Vlaanderen en Brussel liefst 271 euro mag betalen, terwijl een Waal maar 232 euro betaalt. Een doorsnee gezin van vier Vlamingen betaalt dus dit jaar voor Griekenland liefst 1084 euro…

Daarbij moet eraan herinnerd worden dat een eerder steunpakket in 2010 ook al eens 278 euro per Vlaming en meer dan 1000 euro per Vlaams gezin kostte.

De Euroramp in Griekenland heeft elk Vlaams gezin van vier personen dus in 2010 al meer dan 1000 euro gekost, in 2011 al meer dan 1000 euro gekost, en sinds het begin van de crisis dus al meer dan 2000 euro gekost. Bij dat alles gaan tal van economen en specialisten ervan uit dat Griekenland vroeg of laat failliet zal gaan, waardoor al dit geld definitief verloren zal zijn…

Het Vlaams Belang blijft als enige partij duidelijk zeggen dat Vlaanderen niet de melkkoe van én België, én Wallonië, én de EU, én de eurozone kan zijn. Wij willen Vlaams geld in Vlaamse handen. Door van de EU een transferunie naar onzalig Belgisch model te maken vergooien de traditionele politici de welvaart van deze en toekomstige generaties. Voor Vlaams Belang mag een uitstap van Griekenland en andere zuiderse landen uit de euro géén taboe zijn.

Philip Claeys, Europees parlementslid


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ramadan in Molenbeek (en elders) : autochtonen ongewenst

 

 

In een persmededeling getiteld 'De ramadan-regeling voor allen' roept burgemeester Philippe Moureaux (PS) op om het historische centrum van Molenbeek met de wagen te vermijden 's avonds tijdens de ramadan. Het is dan namelijk extra druk omdat veel moslims dan gaan shoppen. Bovendien is er ook hinder door wegenwerken.

De ramadan valt dit jaar van 1 tot 30 augustus. "Tijdens de vastenperiode komen inwoners van Molenbeek en elders naar het historisch centrum van de gemeente om zich er te bevoorraden bij de traditionele beenhouwerijen en andere winkels met gastronomische specialiteiten,” weet Moureaux.

"De aankopen worden over het algemeen slechts enkele uren vóór het aanbreken van de vastentijd gedaan, op het uur van de ondergaande zon. Dit jaar zal zich dat voordoen tussen 20.30 en 21.30 uur. Op dat ogenblik verwacht men in de straten rondom de Gentsesteenweg en het Sint-Jan-Baptistplein een piek met een toevloed van klanten.”

Daarom vraagt de burgemeester aan de automobilisten aan het einde van de dag het centrum van Molenbeek zo veel mogelijk te vermijden. De handelaars van hun kant, worden verzocht hun leveringen zoveel mogelijk te organiseren vóór 12 uur.

Wegenwerken
Daar komt bij dat er verschillende wegenwerken starten: van 25 juli tot 31 augustus zijn er belangrijke werkzaamheden aan het kruispunt gevormd door de Leopold II laan, de Piers-, de Ribaucourt- en de Hoopstraat. Het wordt volledig heringericht door Beliris, het samenwerkingsverband met de federale overheid. Het kruispunt is dus volledig gesloten voor alle verkeer.

Voorts zijn er in de buurt van het kanaal van 1 tot 30 augustus werken in de Groene Hondstraat en de Koolmijngraversstraat. De Toekomststraat zal open blijven voor het verkeer.

De politie van de zone Brussel-West, de Gemeenschapswachten en de animatoren van de dienst CBSU-Sport (Cel ter Bestrijding van de Sociale uitsluiting) zullen dagelijks op het terrein aanwezig zijn om de bevolking te informeren.

http://www.brusselnieuws.be/artikel/vermijd-centrum-molenbeek-s-avonds-tijdens-ramadan 

Deze maatregel heeft uiteraard niets te maken met mogelijke "uitbarstingen van vreugde" die zich na een ganse dag hongeren en dorsten voordoen bij de jongere elementen van de moslimbevolking.  In zijn mededeling vermeldt Moureaux niet dat het aangewezen is dat elke inwoner zich uit solidariteit aansluit bij de geplogenheden van de ramadan. Deze boodschap wordt wel mondeling verspreid onder het gemeentepersoneel. 

Nog een klein goedbedoeld advies : u gaat in de maand augustus best niet naar de bioscoop voor avondvertoningen ; die worden steevast gestoord door de onhandelbare en onverdraagzame jeugd die zich komt uitleven in het donker. Het is ook aan te raden er rekening mee te houden, dat de moslims in deze periode nog prikkelbaarder zijn dan normaal. Voorlopig is het ons nog toegelaten overdag een terrasje te doen en drank of spijs te verbruiken. Met dank aan de lafaarden die volk en land uitverkopen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen iedereen !

Vandaag een monsterhit van eigen bodem: alleen is Samantha, de zangeres, die het origineel in 1971 op de markt bracht, er niet evenredig voor beloond.

Christiane Bervoets werd geboren op 10 mei 1948 in Borgerhout.  Omdat er in die jaren talrijke artiesten met de voornaam Chris optraden liet ze zich inspireren door een Amerikaans tv-feuilleton, waarbij de actrice de naam Samantha droeg.  Samen met de meeste zangers en zangeressen van de zestiger en begin zeventiger jaren kwam ze in het voetlicht tijdens Canzonissima en de Knokke Cup.  In 1970 verscheen haar eerste hit “Helicopter U.S. Navy 66”, goed voor 25.000 verkochte plaatjes. 

Maar het succes van dit of andere liedjes werd al snel compleet overschaduwd door “Eviva España”.  De originele opname blijft die van Samantha, maar spijtig voor haar was dit niet de versie die in andere landen een hit werd. In het land b werd haar plaatje echter wel de tweede best verkochte single van het hele jaar, op een zucht eindigend van “Un canto a Galicia” door Julio Iglesias.  In Spanje werd ze uitgeroepen tot beste buitenlandse zangeres.  Maar in Nederland en Duitsland bijvoorbeeld was het Imca Marina, in Engeland en Scandinavië de Zweedse zangeres Sylvia die met de poen voor hun interpretatie van “Eviva España” gingen lopen.  Samantha’s versie ging “slechts” 450.000 keer over de toonbank. 

Ze is steeds verder blijven zingen, nu nog, ook al werd ze niet gespaard door het leven.  Zij is weduwe, heeft een zoon, maar de ziekte MS houdt haar aan de rolstoel gekluisterd.

Niettemin, lieve vrienden, schuif alle zorgen even opzij.  Maak een paar minuutjes tijd voor een zomers liedje, vergezeld van vakantieherinneringen en straks een aperitiefje met geliefden en vrienden. 

Samantha zingt voor jullie Eviva España – olé!

Dikke zoen

Lolita




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!