Angeltjes
06-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een internationaal onderzoek en ons eigen Angeltjes onderzoek

 

 DSCI0134

 

Vandaag.be is er als de kippen zonder kop bij om de belgen een schuldgevoel aan te praten : "Belgen zijn minst tolerant voor migranten". Uiteraard blijft Het Laatste sensationele Nieuws niet achter om deze onthullende berichtgeving na te kwaken.

Wij hebben geen studie nodig om ons een idee te vormen over wat de immigratie betekent voor onze samenleving. Wij laten ons evenmin afschrikken door de kwalijke term intolerantie. Wij duiden de vreemdelingeninstroom trouwens niet langer aan met de term immigratie maar noemen het ronduit een invasie. Ook als dat niet wenselijk is.

Het onderzoek is uitgevoerd op internationale basis bij 17601 mensen uit 23 landen. We sommen de vermelde landen op met tussen haakjes de bevolkingsaantallen in afgeronde miljoenen (het zijn er trouwens slechts 13 van de 23)  : België (11) Frankrijk 64),  Duitsland (82),  Groot-Brittannië (60), Spanje (47), Italië (58), Zweden (9), de VS (307), Canada (33), Zuid-Korea (50), Zuid-Afrika (50) Saoedi-Arabië (30) en Rusland (142)

Moet u eens vertellen hoeveel belgen er zouden ondervraagd zijn en hoe representatief derhalve zo'n onderzoek is. In wiens opdracht is het uitgevoerd ? Wie betaalt, dat is geweten : wij met zijn allen. En wie er  behoefte aan heeft, dat is ook duidelijk : de elite-politici en hun paladijnen om het volk beter in toom te kunnen houden.

72 % van de ondervraagde belgen vindt dat de immigratie ons land geen goed heeft gedaan en volgens 94% zijn er de laatste vijf jaar te veel migranten bijgekomen. België wordt daarin gevolgd door Italië (93%), Zuid-Afrika (91%) en Rusland (90%).

Zo'n onderzoek is ronduit waardeloos en belachelijk. Net zooals de media die kritiekloos de cijfers publiceren zonder enige verdere toelichting of nader onderzoek.

Wij hebben een eigen onderzoek gedaan de voorbije nachten  bij 1760 objectieve Vlamingen. Ziehier de resultaten :

127% van de ondervraagden is van oordeel dat de invasie ons geen goed doet, 154% vindt dat er te veel tafelschuimers zijn bijgekomen de laatste 5 jaar en tenslotte nog een bijkomend gegeven : 203% is van oordeel dat wie zich niet aanpast aan onze cultuur en hier enkel komt om in de bijstand te leven zonder complimenten terug mag keren naar het eigen Prachtland.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.175 miljoen voor Somalië + Aanpassing 7.10 uur

 

De Europese Unie geeft 175 miljoen euro extra ontwikkelingshulp aan Somalië. De bijdrage is bedoeld voor bestuur, onderwijs en voedselproductie.

Het geld gaat volgens eurocommissaris Piebalgs (Letland) naar gebieden waar een zekere mate van veiligheid en goed bestuur is, zodat de hulp ook effect kan sorteren. In Somalië, een zekere mate van goed bestuur uitzoeken, is een daad die gepaard gaat met veel optimisme en nog meer wereldvreemdheid.

Somalië is het land dat het zwaarst is getroffen door de hongersnood in de Hoorn van Afrika. De ernstige crisis die in dat land zonder regering heerst, komt nu door de droogte, maar de feitelijke oorzaak ligt dieper, benadrukt de Europese Commissie. Betere infrastructuur en onderwijs zijn volgens de commissie noodzakelijk. Dat kan best zijn maar het weinige wat reilt en zeilt in Somalië en dat zich als "overheid" bestempelt, is een dekmantel voor corrupte krijgsheren. Wat deze heren in handen krijgen, is voor zichzelf en de overschot voor de vrienden.

Om de tienduizenden vluchtelingen uit Somalië op te vangen, heeft buurland Ethiopië een vierde kamp geopend, waar plaats is voor 15.000 mensen. De drie andere vluchtelingenkampen in Ethiopië zitten overvol.

Wij begrijpen dat men op humanitaire gronden de heersende hongersnood probeert te lenigen. Het is in de eerste plaats de taak van regeringen dit te doen en niet via dure bedelacties op het gemoed van de burgers in te werken. Het moge duidelijk zijn dat wij geen geloof hechten aan oproepen zoals deze van 12-12. Mochten we de zekerheid hebben, dat het gestorte geld voor 95% terechtkwam waar inderdaad mensenlevens mee gered worden, dan gingen we akkoord. Al te vaak echter, is gebleken, dat slechts kleine fracties van de financiële bijdragen hun doel bereiken en dat het grootste deel binnen de bédelende en nauwelijks bedèlende bedrijven blijft vasthangen.  Dat is één vaststelling.

De tweede : in het corrupte Somalië een giga bedrag van 175 miljoen euri stoppen (7 miljard oude franken, die wellicht binnenkort  nieuwe franken zullen worden in het land B), is waanzin. Zeker als men daarmede vage doelstellingen vooropstelt, zoals bestuur en onderwijs.  Bestuur da's rechtstreeks voor the pockets van de Mohammeds en onderwijs, da's vooral voor de leer van Mohammed. Voedselproductie is voor de toekomst, terwijl momenteel nood is aan écht voedsel. En zelfs dat komt niet altijd ter bestemming, want het wordt overgemaakt aan lokale "onderaannemers" die er god weet wat mee aanvangen.

Neen, wij zijn geen bittere onmensen die hulp weigeren aan medemensen in nood. De onmensen zijn zij die een handeltje opzetten van andermans diepe miserie.

Ray

+AANPASSING 7.10 UUR

Bekijkt u even de reportage bij Terzake over het Prachtland Somalië http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/terzake/2.16973/1.1082139


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koop eens een put in de weg

 

Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men wel een gat in het wegdek tegen! Die gaten slaan ook een flinke hap uit het budget van de Vlaamse regering. De eerste zes maanden van dit jaar werden al 1250 schadeclaims ingediend door gedupeerde automobilisten, een kwart meer dan vorig jaar. De factuur van gebarsten ruiten, schade aan het koetswerk of de ophanging kan flink oplopen, maar daar blijft het soms niet bij. De belabberde toestand van het wegdek kan ook tot ongevallen leiden, zelfs met dodelijke afloop. In de helft van de gevallen wordt de overheid aansprakelijk gesteld. Het bedrag van de schadevergoedingen is dit jaar al opgelopen tot 350.000 euro.

Het Duitse stadje Niederzimmern bedacht een creatieve oplossing voor het probleem: ze verkopen de gaten in de weg. Voor 50 euro kan je ‘eigenaar’ worden van zo’n gat. Bij de herstelling wordt een plaat in het wegdek verwerkt en daar mag je dan een of andere (reclame) boodschap op aanbrengen. Leuk idee. Of hoe een gat in de weg een ‘gat in de markt’ kan worden…

Alle gekheid op een stokje. Een mens vraagt zich af waarom we eigenlijk al die belastingen betalen. De automobilist wordt uitgeperst als een citroen en krijgt daar in de praktijk bitter weinig voor terug. “Soms waant men zich veeleer op een piste in het Russische Verre Oosten dan op een Vlaamse weg”, beaamt ook Dirk Castrel (Gazet van Antwerpen, 03.08.11). Inderdaad. Wij betalen zowat de hoogste belastingen van heel Europa en toch is ons wegennet een ramp, het openbaar vervoer idem dito, justitie een gigantische puinhoop, het pensioen niet zelden een aalmoes. Waar is al dat geld naar toe?

@ VB


05-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet Brugge een stadsstrand hebben ?

 

Paris-Plage

Brugge moet, in navolging van Brussel of Parijs, een stadsstrand krijgen. Dat vindt alvast schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem (Open VLD). 'Voor mensen die snel even willen zonnen en geen tijd hebben om naar het strand van Zeebrugge te rijden.'

Brussel heeft Brussel Bad aan de haven, Parijs heeft Paris Plage, en ook Brugge zou binnenkort zijn eigen Stadsstrand moeten hebben. Dat vindt alvast de Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem (Open VLD).

'Als we een stadsstrand aanleggen, kunnen we veel mensen in Brugge de kans geven om ook wat van de zon en het strand te genieten, zonder dat ze daarvoor weg moeten of in de file gaan staan richting kust', zegt de schepen.

Drie mogelijke locaties

Het idee is nog niet besproken op het Brugse schepencollege, maar Van Volcem heeft wel al drie locaties op het oog waar zo'n strand zou kunnen worden aangelegd. 'Aan de Komvest heb je een parkje, het Baron Ruzettepark, waar het perfect zou kunnen', zegt ze. 'Je hebt ook het Visartpark, waar je een kiosk zou kunnen inrichten waar je koffie kunt drinken en waar ook een terras zou kunnen worden geïnstalleerd, met toiletten. En er is ook nog een stuk braakliggende grond dat eigendom is van de Vlaamse overheid en dat tussen de Baron Ruzettelaan en het kanaal Brugge-Gent ligt, vlak naast de brug over het kanaal. Dat laatste stuk is grond die bestemd is voor openbaar nut. Met een afwijking op de codex kun je daar een aantal maanden per jaar een strand aanleggen.'

Met of zonder zand

Maar veel zand hoeft er op dat 'stadsstrand' niet te liggen, vindt Van Volcem. 'Het idee moet zijn dat het gaat om een plek om te genieten: dat mag met zand zijn, maar het hoeft niet', vindt ze. 'Het moet een soort loungeplaats worden voor mensen van alle leeftijden.'

Brugge heeft nochtans al een strand, dat van Zeebrugge, maar een stadsstrand zou daar geen concurrentie mee vormen, vindt de schepen. 'Het strand in de stad zou kleinschalig en beperkt zijn, met plaats voor misschien maximaal een paar honderd mensen. Dat kun je niet vergelijken met alle faciliteiten van de kust. Maar voor je aan de kust bent, moet je er eerst een eind naartoe rijden en ben je gauw heel wat tijd kwijt. Een stadsstrand zou een alternatief zijn voor wie snel even in de zon wil liggen. Veel mensen in Brugge hebben een zeer klein koertje of tuintje en meestal staan daar ook nog de vuilnisbakken en hangt de was er te drogen. Sommige inwoners hebben een terras dat de klein is om met twee naast elkaar in de zon te liggen. Dat zijn de mensen die perfect op het Brugse stadsstrand terecht zouden kunnen.'
@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets leuks nu (alhoewel) : DSK en de hostessen van Air France

 

 

Dominique Strauss-Kahn is zo'n vervelend mannetje, dat Air France op een gegeven moment besloot alleen nog maar met stewards te vliegen als het voormalige IMF-baasje aan boord was...

Echt waar, Le Parisien meldt dat DSK een vlucht in de eerste klas van Air France behoorlijk verpestte voor zijn medepassagiers omdat stewardessen niet meer in één ruimte durfden te werken met meneer dertig centimeter. De dames hebben al met al honderden klachten ingediend over het gedrag van Strauss-Kahn.

Always on the run
DSK hield zijn reputatie hoog. Een paar uur na zijn 'aanvaring' met het kamermeisje zat hij in een Air France-toestel naar Parijs. Hij heeft namelijk een deal met de luchtvaartmaatschappij dat hij zomaar met elke vlucht mee kan. Alleen werd hij dit keer gearresteerd vlak voor vertrek. Niettemin lukte het hem, terwijl de veiligheidsdiensten onderweg waren, om luidruchtig de billen van een stewardess te complimenteren.

Een woordvoerder van Air France ontkent dat ze alleen met mannen vlogen als DSK aan boord was. En we hebben het verhaal via de New York Post, dus misschien is het hier en daar overdreven.

925.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donkere wolken boven Europa

 

Wij zouden graag wat leuk nieuws brengen, om het even wat, maar de donkere berichten uit de financiële wereld blijven de actualiteit beheersen. De toestand is ronduit meer dan zorgwekkend. Ons verstoppen en doen of het allemaal wel zal in orde komen, is struisvogelmentaliteit voor de politici en gezien die bij ons enkel in de onderste laden te vinden zijn, doen wij niet zoals die dames en heren van wie je dezer dagen weinig hoort.

Aan Russia Today (zie video hieronder) verklaart Dr. Richard Wellings van UK's Institute of Economic Affairs, dat als Italië en Spanje door de knieën gaan, hun redding meer dan 1 biljoen euro (1 trillion) zou vergen. Dit zou de economiën van Duitsland en Frankrijk (en andere) in een zware crisis gooien. Voor Italië lijkt, volgens Wellings, de neergang onvermijdelijk : tot 2013 heeft het land 500 miljard liquiditeiten nodig. Het invoeren van een eenheidsmunt, de euro, is mislukt en willen de noordelijke staten niet meegesleurd worden naar de afgrond, dan moeten een aantal landen afhaken.  Dr. Wellings heeft het over financiële transfers van Noord naar Zuid, precies zoals die in het land B de Vlaamse welvaart ondermijnen. Zware woorden van een Brit, wiens land niet tot de eurozone behoort en die ook de transfers in eigen land niet onbesproken laat.

Maar hier blijft het niet bij : Groot-Brittannië heeft zijn banken opgedragen officieel melding te maken van de schulden die zij in hun bezit hebben, niet enkel van Griekenland, Italië en Spanje, maar ook van België. Het IMF van zijn kant (met aan het hoofd de gewezen Franse ministerin van Financiën Christine Lagarde) waarschuwt haar vaderland om te besparen, wil het zijn kredietwaardigheid bewaren.  Vandaag overleggen Merkel en Sarkozy over de huidige noodtoestand.  Alhoewel gisteren opgeroepen werd door een amechtige Europese Commissie dat het afgelopen moest zijn met solo-optredens.

Tot slot de beurzen. De financiële waarden sleuren de indexen naar beneden maar ook de andere sectoren worden gretig verkocht, het onvermijdelijke paniekeffect dat de ganse economie raakt en dat leidt tot (onterechte) waardeverminderingen van gezonde bedrijven. Is dit slechts tijdelijk ? Vanmiddag heeft de Bel20 zowat 3% verloren tegenover gisteren. Hieronder een grafisch overzicht van de Brusselse beursindex gedurende het laatste jaar :

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de niet onderhandelde, niet geplande rol van Van Rompuy

 

We schreven gisteren (en vanmorgen) over de machtsspelletjes die aan de gang zijn bij de top van de niet verkozen Euro-elites. Zogenaamde President Van Rompuy met het charisma van een mus maar de ambitie van een adelaar ziet zich in zijn plannen gedwarsboomd door de ex-communist Barroso. Het heeft van in den beginne niet geboterd tussen die twee. Merkel en Sarkozy gebruiken Van Rompuy als een handpop maar allengs denkt de belg een eigen rol te kunnen spelen. Hieronder een stukje uit Die Welt online, die natuurlijk veel ernstiger dan wij, op de problematiek ingaat. Uiteraard in het Hoogduits, dat onze medewerker Floriaan, vertaald heeft. Als wij het zelf doen, lijkt het op een sketch van Gaston Berghmans.

 Politici brengen de financiële markten in verwarring

In Duitsland is men niet enthousiast over de nieuwe rol van Van Rompuy; er dreigt een interessenconflict, zo klinkt het.

Er zijn geruchten dat men in stilte werkt aan een betere leiding van de Eurozone.  VR zou uitgebreidere bevoegdheden krijgen als een soort coördinator en woordvoerder voor de euro moeten fungeren, de EU werkt aan een strikter eurozonebeleid.  Men hoopt dat hierdoor de kakofonie van het laatste anderhalf jaar zal stoppen.

Vooral in Brussel is men dit idee genegen, alhoewel Juncker deze rol toch ook zou kunnen vervullen.  Al vanaf het begin van de Griekenlandcrisis kreeg VR de opdracht reddingsvoorstellen uit te werken opdat Griekenland zou kunnen tegemoet komen aan zijn financiële verplichtingen.  Logischerwijze zijn niet alle EU-landen het hiermee eens.

In Berlijn stelt men droogweg dat VR voor deze rol niet geschikt is.  Als voorzitter van de EU-raad moet hij de interesses van àlle landen vertegenwoordigen en niet slechts die van de Eurozone.  Bijgevolg verwacht men problemen.

En zelfs in de EU-commissie was er kritiek.  Tot op heden zijn er noch institutionele, noch contractuele voorwaarden voor die rol.  Er zouden in die commissie ook wel tegenstanders van VR kunnen zitten.  Noch Juncker, noch Barroso zitten op dit ideetje te wachten omdat dit hun eigen positie zou ondergraven.  Bovendien viel VR niet bepaald op door een geslaagde communicatie.  De laatste speciale vergadering over de euro had hij zonder enige voorafgaande afspraak met de regeringsleiders aangekondigd en daardoor de markten verontrust.  En daarom werd hij juist in Duitsland sterk bekritiseerd.

Barroso beloofde, geziende aanhoudende dramatische ontwikkeling in de eurozone, de snelle uitvoering van de reformbeslissingen.  Het gaat vooral om een versterking van het euro-reddingsfonds.  Dat moet enerzijds leningen van onzekere eurolanden opkopen en anderzijds noodlijdende banken in deze landen ondersteunen.  Dat zou de markten moeten tot rust brengen.  Maar belangrijker is de rol van een soort Europees muntfonds, dat de regeringsleiders ervan verwachten: een flexibeler krediet aan staten kunnen geven.  Dat zou gaan in geval staten in betaalproblemen belanden, omdat de financiële markt hen weigert of slechts aan hoge intrest wil lenen.

Voor de rest is alles in orde. Dat was toch ook het Verenigde Europa dat u verwachtte en dat ons welvaart en voorspoed zou brengen, is het niet ?

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wanhoop van de ECB : staatsobligaties opkopen !

 

Voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Jean-Claude Trichet heeft donderdag gezegd dat de ECB opnieuw staatsobligaties gaat inslaan. Ook liet hij weten dat banken extra cash kunnen krijgen als de schuldencrisis rond de euro verder uitbreidt.

Druk verlichten
'Ik zou niet verbaasd zijn als er iets gebeurt voor het einde van deze persconferentie,' verklaarde de ECB-voorzitter over het inkoopprogramma. De afgelopen maanden lagen de aankopen van overheidsobligaties praktisch stil. 'Maar het programma is nooit stopgezet,' aldus Trichet.

Met de maatregel hoopt de centrale bank de druk op Spaans en Italiaans staatsobligaties te verlichten. Die landen lijden onder een hoge staatsschuld en de rente die ze moeten betalen om zich te herfinancieren is de afgelopen dagen fors opgelopen.

Volgens het financiële persagentschap Bloomberg heeft de ECB vandaag Portugees en Iers staatspapier gekocht.

76 miljard
De ECB besloot in mei vorig jaar, om investeerders tot rust te brengen, Griekse en later ook Ierse en Portugese staatsobligaties op te kopen.

Inmiddels bezit de ECB voor 76 miljard euro staatsobligaties. De ECB wil niet zeggen van welke landen die obligaties zijn. Aangenomen wordt dat de ECB zo’n 45 miljard euro aan Griekse schuld, 20 miljard aan Ierse schuld en 11 miljard aan Portugese schuld op de balans heeft.

@ Elsevier

Hoe lang kan de ECB de schulden van de Europese knoeilanden blijven opkopen ?  Op straffe van politieke verbanning, moesten wij blijven geloven in de "Europese gedachte", want die zou vrede en voorspoed brengen.  We zijn zo vredig geworden, dat we met de glimlach de deuren openen voor de invasietroepen en wat er nog rest aan voorspoed, overhandigen we aan de nieuwkomers en Europa zwiert de rest in zijn bodemloze put. 

Meer en meer neemt bij ons de mening plaats dat heel dit Europese project gedoemd is om ten onder te gaan. Maar welke prijs zullen we moeten betalen voor dit experiment dat door politieke onbenullen en arrogante zelfverrijkers verknoeid is ?  Het land B zal zich trouwens als een van de laatste aan het zinkende schip vastklampen met een jammerlijk figuur als Herman van Rompuy op de brug. Met zijn riante vermogen, zal hij niet veel verliezen. Het zullen zoals altijd de kleine lieden en de brave burgers zijn, die de rekening mogen vereffenen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.King Kong in Suid-Afrika

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Stradi geeft zijn eigen geld uit
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ieder maakt in zijn leven gebruik van de mogelijkheden om zijn levenskwaliteit voor hem en zijn familie te verbeteren. Als de staat de mogelijkheid aanbiedt op een goede verdienste zou men gek zijn daar niet op in te gaan. Zie maar naar de EU, de hoge ambtenaren 9000€ pensioen asjeblieft, voor alle duidelijkheid PER MAAND.

Zulke lieden incasseren al grote sommen om de samenleving te verknoeien. Na een carrière van tijdverdrijf, 20 jaar is genoeg, komt daar levenslang nog een immoreel pensioen bovenop.

En zie, alle en ik zeg ook alle hoge ambtenaren, ministers en andere dik betaalden dixit hooggeplaatsten, verblijven in het buitenland ons achterlatend met de door hen veroorzaakte shit. Men kan in Toscane geen klasse restaurant betreden of het is gevuld met 90% van de politieke Fine fleur van de Europese landen.

Die grote buiten proportie betaalde pensioenen of uitkeringen is zowat het gesprekonderwerp waar niet mag en kan over gesproken worden. Deze schaamtelozen zal je hier niet horen want zij kunnen geen enkel argument aangeven waarom zij als boven ons gestelden een luxeleven verdienen.
Zij hebben dan ook nooit een economische bijdrage geleverd.
Zij reageren zoals de zonnekoning, je weet wel die van "L'état, c'est Moi" en uitspraken zoals “geef ze toch brood als ze honger hebben en er naar schreeuwen.”

Zo heren en dames wie het aanbelangt, als jullie zich vervelen door gebrek aan vrienden en gebrek aan inlevingsvermogen denk aan de reden waarom landgenoten een goed georganiseerd modern land ( hoe lang nog) willen verlaten naar landen zonder of beperkte sociale zekerheid, je zult in eigen boezem moeten zoeken.

O ja ik hoor jullie vragen, waarom roept die man toch, iedereen heeft het toch goed, nespa antoinette en andere mariekes?

Kijk mensen van de verkeerde europese gedachte, met mijn mini-pensioen wil je niet ruilen, daar hebben jullie ook voor gezorgd, maar ik heb hard gewerkt voor iedere euro en aardig wat opzij gezet, en dat geeft mij een enorme voldoening. Ik geef mijn eigen geld uit.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag schattekes,

Vandaag vieren we de eerste verjaardag van Wurlitzerdromen.  Inderdaad, we hebben ononderbroken 52 weken lang elke vrijdag de ochtend begroet met één van onze droomliedjes.  Zelfs toen onze grote baas ging spelevaren... 

En omdat ik deze dag toch ook zo’n beetje als een verjaardag van mezelf beschouw, heb ik een liedje gekozen dat ik in mijn hart draag.  De boodschap is duidelijk voor wie ze wil begrijpen.

Reinhard Friedrich Michael Mey werd geboren in Berlijn op 21 december 1942 als zoon van een advocaat en een lerares. Alsof zijn indrukwekkende naam nog niet genoeg is heeft hij nog drie aliassen: Frédérik Mey, Alfons Yondrascheck en Rainer May.  Hij liep school op het Frans college in zijn geboortestad en verwierf een bachelor Frans.  Hij zingt zowel in het Duits als in het Frans en ook wel eens een keertje, zoals we straks gaan horen, in het Nederlands. 

Reinhard krijgt pianolessen maar schakelt snel over op gitaar – bovendien leert hij zichzelf trompet spelen.  Hij mag voor Duitsland deelnemen aan het Knokke-festival in 1967 en dat is de springplank naar een Frans platencontract. Zijn poging om het in het Engels – in Groot-Brittanië – waar te maken, mislukt.  De Duitstalige landen onthalen hem als een welkom buitenbeentje in de zeemzoete Duitse schlagerwereld.  Zijn teksten zijn poëtisch, doordacht, soms politiek-geïnspireerd.  Hij zit op het podium met zijn gitaar en verplicht het publiek te luisteren naar zijn melodieuze – ietwat eigenzinnige – liedjes.

Voor zijn liedje Annabelle, waarbij hij de mei-68-toestanden op de korrel neemt, zijn de linkse rakkers niet mals.  Terugblikkend stelt hij later: “Als men in 1971 een gouden plaat kreeg, dan was het duidelijk, dat men slechts een commercieel varken kon zijn.”  In de voormalige DDR mag hij niet optreden omdat in zijn teksten het woord “vrijheid” voorkomt. 

Reinhard Mey is een veelgevraagde gast bij televisie-uitzendingen: hij kan zingen, modereren en presenteren.  De voorverkoop van zijn concerttournees start gewoonlijk een jaar op voorhand: de kaarten voor zijn septembertournee van dit jaar was binnen 10 uur uitverkocht.

Maar hij is tevens de man die op het eiland Sylt, maar hij een buitenverblijf heeft, de strijd aangaat met de “tuinnazi’s”.  Hij vindt dat ze de rust storen en startte hiermee een polemiek in de Duitse media.  Het zal leiden tot een lied “Irgendein Depp mäht irgendwo immer” (vert.  “Een of andere onnozelaar is weer ergens aan het maaien”). 

Het lawaai van auto’s of vliegtuigen schijnt hem minder te storen: hij rijdt steeds met zware auto’s zoals een Mercedes 450 SEL, een Jaguar en voor zijn 60ste verjaardag schonk hij zichzelf nog maar eens een Porsche.  En vliegen: dat is zijn passie, getuige daarvan het prachtige lied “Über den Wolken”.  

Reinhard Mey mocht in de loop der jaren talrijke prijzen en eerbetuigingen in ontvangst nemen.  Hij schreef zijn biografie in 2005 :”Was ich noch zu sagen hätte“, engageert zich in enkele projecten zoals bv. het Reddingswerk voor Schipbreukelingen en het Kinderkankerfonds.  Hij zet zijn teksten en muziek gratis op het net, maar dreigt iedereen met een proces die het waagt zijn biografie op de een of andere manier te herschrijven. 

Voor wie het vergeten was: Reinhard Mey was in 1982 te gast op het Zangfeest met het verjaardagslied van vandaag.  Volledigheidshalve moet ik hier er nog bij vermelden dat Mama’s Jasje dit nummer gecopieerd heeft – het kan m.i. niet tippen aan het origineel. 

Laten we de taalpurist in ons even rusten en gewoon genieten van dit pareltje “Als de dag van toen”, gezongen door troubadour Reinhard Mey.

Met liefs en “stil verlangen”

Lolita

PST : Van harte gefeliciteerd, Lolita. Wij weten dat je heel wat werk hebt met ons je wekelijkse Wurlitzerdroom voor te schotelen en we weten ook, dat veel van onze lezers er naar uitkijken. Dank en wij hopen dat je nog veel inspiratie moge hebben.

Ray, Hoofdredacteur Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramadan Bombathon 2011

 

 

Joehoe !  Het is voor de Vrede !

 

Ramadan Bombathon 2011 Scorecard  

Day 4

In the name of
The Religion
of Peace

In the name of
All Other
Religions

By
'Anti-Muslim'
 Right-Wingers

Terror Attacks

20

0

0
Dead Bodies

49

0

0
Not all attacks are immediately listed on TROP
 

Islam's Latest Contributions to Peace
"Mohammed is God's apostle.  Those who follow him are ruthless
 to the unbelievers but merciful to one another"
  Quran 48:29

http://www.thereligionofpeace.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassende cijfers over ons lichaam

 

160 000 km, of viermaal de omtrek van de aarde, is de totale lengte van alle bloedvaten in ons lichaam.

120 000 haren staan er gemiddeld op ons hoofd.

15 000 liter lucht verwerken onze longen dagelijks. Samen hebben ze een ademhalingsoppervlakte van 70 vierkante meter en ze kunnen 6 liter lucht bevatten.

10 000 tot 100 000 hersencellen verliezen we tussen de 20 en de 60 jaar... elke dag. (1)

7500 liter bloed verwerkt ons hart per dag. In een leven slaat het hart 2,5 miljard keer.

2000 kg is de maximumdruk die een bot kan weerstaan. Ons zwaarste bot is het dijbeen (het weegt ongeveer 1 kg).

640 spieren telt ons lichaam, waarvan 50 in het gelaat. Het allerkleinste spiertje, de musculus stapedius, bevindt zich in het middenoor en is slechts 0,5 cm groot.

360 km/uur (100 meter per seconde) is de maximumsnelheid waarmee een zenuwprikkel zich door ons lichaam verplaatst. Dit is perfect vergelijkbaar met de topsnelheid van een Formule 1-racewagen.

270 is het aantal botten waaruit ons lichaam bij de geboorte bestaat. Later vergroeien ze (bijvoorbeeld de schedelbeenderen) tot de 206 botten van een volwassen lichaam. Meer dan de helft daarvan wordt gevormd door handen (27 botten in elke hand) en voeten (26 per voet).

150 liter vocht filteren onze nieren per dag. Ze scheiden dagelijks 1,5 liter urine af en toch wegen ze samen maar 300 gram.

130 decibel bedraagt de pijngrens van het oor.

13 kg is het gewicht van een volwassen skelet.

4 à 5 liter bloed bevat de bloedsomloop bij de gemiddelde vrouw. De man doet daar nog een liter bij.

2 mm is de lengte van het kleinste bot in ons lichaam: het stijgbeugelbeentje in het oor.

1,5 km is de lengte van de binnenwand van onze dunne darm, de darmvilli (uitstulpingen in het darmslijmvlies) inbegrepen. Zonder deze uitstulpingen heeft de dunne darm een lengte van 7 meter, de dikke darm van 1,5 meter.

1,3 kg is het gemiddelde gewicht van onze hersenen.

http://plusmagazine.rnews.be/nl/gezondheid

(1) : behalve bij socialisten, die behouden hun leven lang hun enige hersencel.


04-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport & Societynieuws : het Turkse sprookje is uit

 

Onder Turaci en Ayse Ozdemir : na 4 wittebroodsmaanden, Klop-Klop

Ayse Ozdemir, miss Brussel 2011, gaat scheiden. De 19-jarige schone stapte vier maanden geleden in het huwelijksbootje met ex-Standard voetballer Onder Turaci. Die zou haar onlangs enkele uren lang hebben geslagen. Genoeg voor de Turks-Brusselse om haar huwelijk op te blazen.

Ozdemir kondigde de scheiding aan op de Turkse televisie. Het nieuws van de scheiding en de reden ervan is in Turkije ingeslagen als een bom. Dat gebeurt daar wel meer, dus niets aan het handje.

Onder Turaci speelde enkele jaren bij La Louvière en Standard. Daarna trok hij naar Fenerbahçé. Nu speelt hij bij Kayserispor. Ayse Ozdemir werd in september van vorig jaar miss Brussel en eindigde in de finale van miss België tweede.

Bron : Brussel Nieuws en alle Kwaliteitsmedia en dito blogs.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barroso rijdt Van Rompuy in het wiel, terwijl financiële crisis EU laat wankelen

 

   De voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso heeft donderdag opgeroepen tot een heroverweging van het steunfonds voor noodlijdende eurolanden EFSF.

Barroso stuurde woensdag een brief naar de leiders van alle EU-lidstaten waarin hij schrijft dat de eurocrisis inmiddels is overgeslagen naar landen ,,buiten de periferie van de eurozone.'' Volgens een woordvoerder van Barroso is het de bedoeling dat de grootte van het EFSF ook deel uitmaakt van de hernieuwde evaluatie. Het fonds bevat met 750 miljard euro onvoldoende geld om een land als Italië te kunnen ondersteunen.

In zijn brief constateert Barroso dat ,,de gedurfde beslissingen die op de eurotop van 21 juli zijn genomen niet het gehoopte effect op de markten hebben gehad.'' Hij roept de lidstaten daarom op de veranderingen in het EFSF snel goed te keuren. Volgens het nieuwe akkoord krijgt het EFSF de bevoegdheid te interveniëren in de obligatiemarkt en mag het banken in bepaalde gevallen herkapitaliseren.

Volgens het ministerie van Financiën is het ,,op dit moment niet zinvol nieuwe discussies te openen'', zo liet het departement weten in een reactie. ,,We werken op dit moment hard aan de uitwerking van de besluiten van de eurotop van 21 juli. Alle aandacht moet hierop gericht zijn. En begrotingsdiscipline en hervormingen blijven uiteraard het meest effectieve medicijn om markten te overtuigen van onze wilskracht om uit deze crisis te komen.''

Tot zover dit bericht dat wij lazen bij Beursduivel.

Van Rompuy, voorzitter van de Raad, die genoemd werd als de grote man die de financiële crisis te lijf zou gaan, wordt glorieus opzij geschoven door de ambitieuze Portugees. Zelfs op momenten dat de overlevingskansen van de ondemocratische EU-structuur wankelen, gaan de machtsspelletjes aan de top gewoon door. Wat een diepe teleurstelling is deze misconstructie van een Verenigd Europa geworden.  Niet te verwonderen dat het Avondland rijp is voor een ingrijpende invasie.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ATTENTIE, ATTENTIE : GEZOCHT ! ALARM ! ALERT ! SOS ! STOP !

 

Wie herkent deze blanke misdadiger ?

 

De politie is op zoek naar een man die op 20 april 2010 een valse bommelding deed. Omstreeks 10.30 uur belde de man op de foto naar het KBC-kantoor in Rekem om te melden dat er om 14 uur een bom zou ontploffen. De verdachte belde vanuit een telefooncel in Maastricht, waar hij door bewakingscamera's werd gefilmd. De opdracht duurde slechts 17 seconden en werd herhaald in het Duits en vervolgens in het Nederlands en het Engels.

Eerst wandelde de man op het zebrapad over de Wilhelminasingel in de richting van cinema Minerva. Vervolgens stapte hij, naast het bioscoopcomplex, naar de telefooncel in de Sint Maartenslaan.

Het betreft een blanke man met licht kalend voorhoofd. Hij droeg een zonnebril, (kenmerk van misdadig karakter) een lichtkleurige jas of hemd en een smerige blauwe jeans. Hij had een gele plastic zak bij zich. Wij herhalen de man is een BLANKE

Meent u deze man te (her)kennen of weet u meer over de feiten, aarzel dan niet contact op te nemen met de speurders via het gratis telefoonnummer 0800/30.300 of via de website van de federale politie. Elke tip, hoe klein ook, kan belangrijk zijn voor het verdere onderzoek, want deze BLANKE man beging een geweldig misdrijf ! Er is een grote beloning uitgeschreven.

             Klik op de afbeelding om de link te volgen                 Klik op de afbeelding om de link te volgen                                         Klik op de afbeelding om de link te volgen                                          Klik op de afbeelding om de link te volgen     

 

 

 

Bron : Vandaag.be en volgende media :  0000, Vodden Televisie Maatschappij, de belgische Standaard, de Luie Morgen, de Gazet van Janssens, Het Sensationele Laatste Nieuws, De politiek-correcte Tijd en volgende magazines en blogs : Mo, Heteroseksuele seks is abnormaal, Marokko en Turkije zijn de mooiste landen ter Wereld, Vlamingen zijn lafaarden, Walen zijn Prachtmensen, het Fascistisch Front, Dansen rond de totem met Apache, enz, enz. : de BLANKE misdadiger zal niet ontsnappen !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse justitie : ook volledig gek

 

Duitse deelstaat moet kindermoordenaar betalen

De Duitse deelstaat Hessen moet drieduizend euro aan de veroordeelde kindermoordenaar Magnus Gäfgen betalen. De rechtbank in Frankfurt heeft bepaald dat Gafgen recht heeft op smartegeld omdat de politie heeft gedreigd met marteling.

Gäfgen had de elfjarige Jacob von Metzler, de zoon van een in Frankfurt bekende bankier, ontvoerd. De ouders betaalden 1 miljoen euro losgeld. Nadat Gäfgen het geld had opgehaald, kreeg de politie hem in het vizier. In zijn huis werden aantekeningen over de ontvoering en een deel van het losgeld gevonden, maar de ontvoerde jongen was spoorloos.

Dreigementen
Agenten probeerden Gäfgen met dreigementen van marteling zo ver te krijgen dat hij zou vertellen waar hij zijn slachtoffer had verborgen. Zij dachten dat het kind nog leefde en dat het zou kunnen sterven van onderkoeling of ondervoeding als zij hem niet snel zouden vinden.

Gafgën gaf na de dreigementen toe waar hij Von Metzler had verborgen. Hij bleek de jongen vrijwel direct na de ontvoering te hebben gedood en zijn lichaam in een ravijn te hebben gegooid.

Hij beweert sinds de verhoren psychische problemen te hebben en eiste om die reden een schadevergoeding. Gäfgen probeerde eerder Duitsland aan te klagen bij het Europees hof voor de Rechten van de Mens. Dat stelde hem deels in het gelijk.

Rechtenstudie
De 36-jarige Gäfgen zit een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op Von Metzler. Vanwege de ernst van het misdrijf komt hij niet in aanmerking voor vervroegde vrijlating, wat in Duitsland wel gebruikelijk is na het uitzitten van vijftien jaar van een levenslange gevangenisstraf.

In de gevangenis heeft de veroordeelde moordenaar een studie rechten afgerond en een autobiografie geschreven die is uitgebracht onder de titel Allein mit Gott – Der Weg zurück.

Door Marlou Visser @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banden met Lega Nord worden verder aangehaald in Eeklo

 

Gian-Vittorio Vaccari

Burgemeester Gianvittorio Vaccari van het Noord-Italiaanse stadje Feltre en tevens senator, komt tijdens de Eeklose verbroederingsfeesten in augustus voor een tweedaags bezoek naar onze stad. Vaccari had eerst afgezegd wegens een te drukke agenda, maar komt nu toch naar Eeklo mee op vraag van … het Eeklose Vlaams Belang waarmee hij een ontmoeting zal hebben.

De burgemeester is namelijk senator voor de Lega Nord, een partij die nauwe banden heeft met het Vlaams Belang en in de Noord-Italiaanse steden streng optreedt tegen illegale immigratie, criminaliteit en druggebruik. Het Vlaams Belang stelt echter duidelijk dat het niét de bedoeling heeft de verbroederingsfeesten politiek te kapen, maar aangezien de stad Eeklo zelf een voorzet gaf door de Italianen uit te nodigen om ideeën uit te wisselen over het thema ‘inburgering en immigratie’, spreekt het vanzelf dat wij samen met de Lega Nord natuurlijk enkele pasklare antwoorden en oplossingen hebben. Voorstellen waarvoor het Vlaams Belang in eigen land weliswaar nog wordt verketterd, maar die in Italië met succes worden toegepast.

In Italië verblijven asielzoekers bv. in gesloten centra tot de behandeling van hun dossier en niet in een open asielcentrum zoals in Eeklo. Illegaal verblijf wordt beschouwd als een misdrijf waarop gevangenisstraffen staan. Ook diegenen die hun profijt willen doen met illegale immigratie, kijken maar beter uit hun doppen. Eigenaars die een woning verhuren aan illegalen en ondernemers die illegalen in dienst nemen, hangen zware straffen boven het hoofd.

De Lega Nord toont aan dat een kordaat rechts bestuur ook lokaal zijn vruchten afwerpt. Een jaar voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen onderschrijft dit bezoek meteen nog eens het nut van een stem voor het Vlaams Belang in Eeklo.Wij zullen burgemeester Gianvittore Vaccari tijdens de ontmoeting het boek ‘After Belgium - The Orderly Split-Up’ aanbieden: over de ‘Ordelijke Opdeling van België’ en de Vlaamse onafhankelijkheid; ons antwoord op de regeringscrisis. Ook plannen wij een uitwisseling van vlaggen. Het Vlaams Belang zal een leeuwenvlag schenken en neemt graag een vlag van Padania in ontvangst. Padania is de naam voor het noordelijke deel van Italië dat de Lega Nord van het zuiden wil afscheiden. Ook daar zijn er raakvlakken met het Vlaams Belang.

Peter Pauwels - Vz VB EEklo 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artsen zonder Grenzen in Bahrein

 

Op 28 juli viel de Bahreinse politie binnen in een kantoor van Artsen zonder Grenzen omdat de hulporganisatie actief was in de golfstaat zonder toestemming van de regering. Dat heeft het Bahreinse ministerie van volksgezondheid donderdag bevestigd. Het ministerie verklaarde dat het ziekenhuis van de hulporganisatie werd doorzocht. Eén van de vrijwilligers werd aangehouden op grond van het verschaffen van medische diensten zonder vergunning.
Waar het eigenlijk om gaat, is een louter interne, religieuze en politieke kwestie. Het mini-woestijnstaatje Bahrein (700 km2 en 725.000 inwoners) heeft een overwegend sjiitische bevolking. Veel sjiieten voelen zich door de soennitische elite echter als tweederangsburgers behandeld. De soennitische machthebbers zijn bang dat Iran de sjiitische meerderheid in hun land gebruikt om zijn invloed in het gebied uit te breiden. De gezondheidszorg is goed uitgebouwd en in de hoofdstad Manamah zijn meerdere modern uitgeruste hospitalen.
De lokalen van AZG zijn een toevluchtsoord geworden voor protesterende Arabieren die het niet langer eens zijn met de dictatuur  van Emir Hamad bin Isa Al Khalifa in het Prachtlandje. De opstanden van half februari zijn weliswaar uitgedoofd maar er verblijven nog gewonden in hospitalen en het regime wil die daar weg en gebruikt daarvoor beschaafde islamitische middelen : de overheid valt binnen, mept de bedlegerigen tijdens een ondervraging op hun kwetsuren om de juiste antwoorden te verkrijgen, enfin, de godsdienst van de vrede en menslievendheid op zijn best. AZG probeert dergelijke wanpraktijken te verhinderen, wat weliswaar prijzenswaardig is maar gezien wordt als Westerse bemoeizucht.
.
Vergelijkbaar met Libië waar de Navo onder de misleidende vlag van menslievendheid de islamitische stammen uit mekaar bombardeert (met ijverige hulp van het land B), komen in Bahrein onnadenkende linkse artsen zich bemoeien in een religieus geïnspireerde strijd. En achteraf janken, dat de Arabieren niet vatbaar zijn voor internationaal humanitair recht en de bescherming van medische voorzieningen, medisch personeel, zieken, gewonden en gevangenen. Zij hebben geen idee wat de godsdienst van de vrede in zijn mars heeft.
.
Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gemeente Gouda geeft goede voorbeeld : karatelessen voor jonge Marokkaanse helden

 

De Nederlandse gemeente Gouda telt procentueel een van de hoogste concentraties Marokkaanse moslims en dat durft wel eens een probleempje links en eentje rechts veroorzaken. Tikt u bij google even "gouda rellen" in en u krijgt in 0,19 seconden 38500 hits. Het is al jaren aan de gang en het wanhopige stadsbestuur weet van geen hout pijlen te maken en is daar overigens ook niet volledig op uit : het zal ooit wel eens beteren, nietwaar. 

Vandaar een nieuw lumineus idee : karatelessen voor Marokkaanse probleemjongeren. Het is zoals eetverslaafden tewerk stellen bij Mac Donalds.

De Telegraaf meldt het volgende :

De lessen moeten de probleemjongeren leren om hun agressie in toom te houden. Daarnaast zou het ook een positieve invloed hebben op hun persoonlijke groei. De gemeente hoopt zo dat de overlast in de wijken vermindert en een groter gevoel van veiligheid ontstaat bij Gouwenaars, meldt het AD.

Volgens Jurgen Huizenga van het Nederlands Instituut voor Vechtsport & Maatschappij krijgen de hangjongeren door vechtsportlessen onbewust een gedragstraining die in de praktijk blijkt te werken, omdat er onder meer wordt gewerkt aan zelfbeheersing en zelfvertrouwen.

Het ziet er goed uit in Gouda. In de toekomst zullen de autochtonen tenminste professioneel afgetroefd worden.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!