Angeltjes
10-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laf links weet van niks

 

Toen wij zondag rond 9 uur 's ochtends onze eerste meldingen maakten en foto's toonden over de muliculturele opstand in Tottenham, ontvingen wij enkele spottende en beledigende reacties : we zouden ons beter in stilte moeten hullen, want enkele onschuldige brandbommen in Londen wissen de moord op 70 onschuldige Noorse slachtoffers niet uit. Wij kennen de stijl van deze haatberichten, we zijn immuun aan de verwensingen, en we verbazen ons niet over de evidente anonimiteit van de angsthazen met hun IP-nummers afkomstig van openbare internetaansluitingen. Links is uitgesproken laf en hypocriet, dat is het kenmerk sedert het socialisme zich de voordelen van het kapitalisme ten privé titel toeëigent en het naar buiten uit bestrijdt.  Zoals we trouwens ook vaststellen bij de huidige crisis in Engeland : afwezig maar wel roepend van achter het hoekje, dat "de anderen" de schuld dragen. 

De geroemde kwaliteitszender 0000 maakte zondagmorgen om 11.30 uur voor het eerst schoorvoetend melding van een uit de hand gelopen betoging in Tottenham omdat de politie aldaar een jongeman met 4 bloedjes van kinderen had neergeschoten. We kennen al vele jaren onze socialistische en links-groene pappenheimers van de Reyerslaan : het zijn onwaardige journalisten die het nieuws naar hun maat knippen en presenteren als trouwe partijmilitanten. Hopelijk is er enige kentering bij de nieuwe generatie, maar dat moeten we nog afwachten, zolang de leiding in handen blijft van notoire rode partijlieden.

Intussen hebben alle media de gangsterbendes die de Londense woonwijken terroriseren en beroven, ontdekt. Foto's van brandende huizen en auto's geven sensationele beelden en dat zien de lezers graag. Als er enige toelichting verstrekt wordt, gaat het over "achtergestelde" wijken en "hopeloze jongeren", we kennen het refrein. Of wordt de naargeestige uitleg van de Britse socialisten  nagebouwd : de schuld van het drama ligt bij de huidige regering die te veel in de sociale programma's heeft gesnoeid. 

Wij zitten hier niet om David Cameron te verdedigen, dat zal zijn vriend Bart de Wever op zich nemen (in de politiek wordt men vlug vriendje en nog veel vlugger vriendje-af), maar de socialistische beschuldigingen zijn ronduit zwak.  Het zijn de opeenvolgende Labourregeringen van Blair en Brown die tientallen jaren de massale immigratie hebben toegelaten en in de hand gewerkt. Dààr ligt de oorzaak van de huidige rassen  ontsporingen.  De labourhouding is steeds geweest : "De vreemden worden hier gedumpt, wij sturen ze niet terug,  dat ze nu hun plan trekken".  Laat het ook duidelijk zijn dat de Britse sociale voorzieningen zeker niet zo gul en overvloedig zijn dan die van het land B.

Die waarheden worden niet geschreven of verteld in de kwalitietsmedia. De toekomstvoorspellingen van mensen als Filip Dewinter zijn nooit ernstig genomen en nu zij (helaas) bewaarheid worden, blijft men ze doodzwijgen.

Dinsdagavond is het het dankzij een massale (en veel te laattijdige) aanwezigheid van 16000 politie-agenten in Londen beangstigend rustig. Er worden nu brandstichtingen en berovingen gesignaleerd in Birmingham, West Bromwich, Manchester, Wolverhamptonen Salford. Hopelijk worden er boeiende foto's genomen. Nog beter ware het als er een dode viel, uiteraard bij het tuig : dan kan de linkse kerk treuren, daar is zij zeer goed in.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekwetste jongeman beroofd

  

Niets is wat het lijkt ... een gekwetste en bloedende jongeman zit neer op straat, wordt rechtgeholpen en vervolgens wordt zijn rugzak onderzocht en leeggemaakt. Wat de dief eruit haalt,  is niet duidelijk. Maar is de jongeman zelf een onschuldig slachtoffer, of heeft hij deelgenomen aan de berovingen ? Wie zal het zeggen ?  De mens met zijn meest primitieve instincten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Financiële expertise Zwitserland niet welkom op G20-Top

 

Zwitserland mag niet deelnemen aan de conferentie van de G20 in Cannes; Sarkozy geeft de voorkeur aan Singapore.

Het SECO, het Staatssekretariat für Wirtschaft (Overheidssecretariaat voor Economie) bevestigde dat Zwitserland geen deel zal uitmaken van de G20-top: het land werd immers niet uitgenodigd door Nicolas Sarkozy – Singapore zou wel als gast mogen deelnemen aan de bijeenkomst van de machtigste staten der wereld in november van dit jaar.  De Aziatische stadstaat met een belangrijke financiële status heeft al bij de vorige G20-top in Seoel een “wild card” kunnen verwerven.

Zwitserland, dat financieel de grootste kapitaalbeheerder is, heeft achter de coulissen, samen met andere niet-leden, een netwerk opgericht om meer invloed te krijgen.  Op 5 mei organiseerde het land in Parijs een conferentie voor economische samenwerking en ontwikkeling (OECD) met niet-leden van de G20.

Daaraan namen buiten Zwitserland tien staten deel, o.a. Noorwegen, Nederland, Zweden en Costa Rica.  Nog vóór de eerstvolgende G20-top komen ze weer bijeen.

Sarkozy had Zwitserland maanden geleden beloofd bij de besluitvorming van de G20 betrokken te worden.  Een directe deelname aan de top sloot hij echter uit.  Om deze betrokkenheid te realiseren organiseerde het SECO verschillende samenkomsten met de zogenaamde trojka, d.w.z. het voormalige,  het huidige en het toekomstige G20-voorzitterschap, dat jaarlijks wisselt.

Het doel van de vlucht vooruit is gebeurtenissen zoals in 2009 te verhinderen, toen Zwitserland door de OECD, in opdracht van de G20, - zonder voorafgaand overleg – omwille van het bankgeheim op een “grijze lijst” van oncoöperatieve belastingoasen gezet werd.

Voor wie het nog niet wist:  de G20 bestaat uit de ministers van financiën en de directeuren van de nationale banken van 19 landen plus een vertegenwoordiger van de EU: het zijn Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Indië, Indonesië, Italië, Japan, Mexico, Rusland, Soedi-Arabië, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Turkije, Verenigd Koninkrijk en de VS.  De G20 heeft als doel de globale economische toestand in goede banen te leiden.  

De Zwitsers zijn geen klein beetje op hun tenen getrapt.  Hun reactie liegt er niet om:  als het om betalen gaat, zijn we een onmisbare partner, maar bij de besluitvorming – vooral op financieel gebied, met een vakkennis waar vele landen niet kunnen aan tippen – dan zijn we niet welkom.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze weervrouw Stacy beantwoordt uw vragen : Vallende sterren

 

  Weervrouw Stacy  heeft voor u bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde enige nieuwtjes gesprokkeld over de aanstaande augustuszwerm van vallende sterren.

De hemel toont in de nachten van 11 op 12 en van 12 op 13 augustus bij helder weer tientallen vallende sterren per uur. Elk jaar zijn er medio augustus 's nachts meer vallende sterren te zien dan normaal, maar het hoogtepunt ligt in de nacht van 11 op 12 en van 12 op 13 augustus.

In die periode trekt de aarde door de baan van de komeet Swift-Tuttle. Er verschijnen dan veel meteoren die volgens de KNVWS uit het sterrenbeeld Perseus lijken te komen, de zogenoemde Perseïden.  In werkelijkheid zijn het stof- en asdeeltjes van de komeet. Om de vallende sterren goed te kunnen zien heb je geen telescoop of verrekijker nodig. Het moet volgens de KNVWS wel onbewolkt zijn om de meteoren te kunnen waarnemen. Nieuwsgierigen kunnen zich het best ver van steden opstellen.

Een goede raad van Stacy voor de Angeltjslezers die er in geloven : maak op voorhand een lijstje klaar met uw voorkeurwensen, zodat u niet bij verrassing genomen wordt en precies weet wat te wensen als u het licht ziet voorbij flitsen.

En zeg nooit statie tegen Stacy, hoor.

Stacy wenst alle Angeltjeslezers een eigen vallend sterretje toe.


09-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een sterk gebouw bezwijkt

 

Dit gebouw heeft de bombardementen van Hitler en het nazisme overleefd

Het heeft niet kunnen weerstaan aan de multiculturele Londense geweldplegingen van augustus 2011

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Londen, een voorsmaakje
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste redactie,

Het was wachten op deze momenten. Toen in 1985 na migrantenrellen (ja, toen ook al) een Londense politieman letterlijk in mootjes gehakt werd, nadat een vrouw was overleden na een huiszoeking, hebben de politiemensen toch ook geen steden in brand gestoken. Nu een crapuul eraan gaat en zijn verdiende loon kreeg, is het bang afwachten op wat komen gaat.

Alain Destexhe heeft groot gelijk dat het ons ook kan, neen zal, gebeuren. En waarschijnlijk sneller dan we voor mogelijk houden. Nu Parijs nog, Amsterdam, Milaan, Berlijn, Malmö, enz. Kijk hier naar de prachtige steden waar de koeltoerele verrijking je tegemoet lacht en zelfs een boergemèster je vraagt om weg te blijven tijdens de 'vasten'. Het hoofd van de brousselse gestapo stuurt liever zijn sturmabteilung op vreedzame betogers af. Als sommige steden rond brussel in de fik vliegen zijn anderen weer de fout, de achterstand wiet oe wel. De 0000 zal er de lijkengeur en kruitdampen van Breivik nog eens bijhalen en enkele rode experts zullen hun licht mogen laten schijnen op die racistische westerlingen. De gekende linkse kots zal het beeldscherm bevuilen. Men zal het wederom hebben over 'sociale conflicten', terwijl de waarheid veel en veel driester is.

Het zijn gewoon georganiseerde misdaadbendes die tegen elke norm, wet en autoriteit zijn. Nu zijn de Londenaars aan hun lot overgelaten en straks andere grote Europese steden. We kunnen opdraaien voor de miljardenschade, dat is de zekerheid. De politiek is bang, laf en zwijgzaam. Het klootjesvolk zal zich zelf moeten beschermen. Wees voorbereid, want er komen nog warme dagen terwijl het buiten koud is. Het is niet meer te stoppen, men is de controle kwijt. Londen is het voorsmaakje van wat ons te wachten staat de komende maanden.

Capricorn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' klimaatberichten door weervrouw Stacy
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hello, beste Angeltjeslezers, wij leven nog steeds in het Regenseizoen en dat is natuurlijk een gevolg van de opwarming van de aarde, alhoewel we die term liefst niet meer gebruiken. We zeggen nu : de klimaatwijziging en dan hebben we altijd gelijk, want het klimaat is elke dag een beetje anders.  Is het niet, beste, aangename lezers ?

Vandaag is het eerst nog wisselvallig met opklaringen maar ook zwaarbewolkte perioden met regen en buien. In de namiddag neemt de buienneiging geleidelijk af vanuit het noordwesten. Het is fris met maxima van 13 graden op de Ardense hoogten tot 17 of 18 graden elders. De wind waait matig en draait van west naar noordwest, aan zee is hij vrij krachtig en draait van noordwest naar noord.

Vanavond vallen er mogelijk nog enkele buien in het oosten van het land. Later vannacht wordt het overal droog met (brede) opklaringen. Plaatselijk vormt er zich ook nevel of mist. Het koelt flink af, de minima schommelen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 of 11 graden aan zee. De wind wordt overwegend zwak, uit westelijke of veranderlijke richtingen

In West-Europa waarin belgië gesitueerd wordt, zijn de vier seizoenen zich aan het omvormen tot een tweeledig klimaatbeeld : een zomers regenseizoen en een winters regenseizoen. Met weinig temperatuurverschillen tussen beide. In het voorjaar wil het nog wel eens droog zijn met uitschieters tussen 25° en 30°. De rest van het jaar blijft koel en nat. Maar mijn hartje blijft warm  voor u allen kloppen. Is dat geen goed nieuws ?

Tot mijn volgende bericht.

Stacy (en niet Statie, hoor)

5 wolkjes, maar achter hen schijnt het zonnetje (Stacy's Weerspreuk)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orgie van geweld raast over Londen

 

De opstand in verschillende Londense wijken breidt zich uit en de kritiek op de politie neemt toe. Burgers vormen samen met winkeliers groepen die de bendes proberen te verdrijven. De roep om het leger klinkt luider. De politie laat in veel gevallen betijen en treedt pas op als de bendes zich terugtrekken. De burgemeester van Londen, de conservatief Boris Johnson is opvallend afwezig in de berichtgeving.  Enkele lokale volksvertegenwoordigers leggen stoere verklaringen af in de stijl van "wij eisen strenge bestraffing" maar de politiek is machteloos en hult zich in stilzwijgen.  Verbaast ons dat ?  Natuurlijk niet, het is vakantieperiode, een van de hoofden van de Londense politie is eind vorige week, nadat de gangster in Tottenham doodgeschoten werd, rustig naar Florida vertrokken, niettegenstaande haar gevraagd werd de reis uit te stellen. De eerste-minister heeft zijn vakantie in Italië onderbroken om vanuit zijn ambtswoning de "operaties" te ondersteunen. 

Deze opstand gaat verder dan de rellen en brandende auto's in Parijs van voor enkele jaren. In Londen gaat het vooral om Aziaten (en plaatselijk Londens tuig), die roekelozer te werk gaan dan de Noord-Afrikanen in Frankrijk.  De opgekropte haat bij vele vreemdelingen zit zeer diep en op de criminele acties wordt lauw gereageerd door de ordediensten, die bang zijn als ze drastisch zouden optreden, er ware veldslagen zouden ontstaan.  Dit alles is het gevolg van de lakse immigratiepolitiek die gedurende tientallen jaren de eens zo aantrekkelijke stad Londen op razend korte tijd heeft omgetoverd tot een derde-wereldstad met miljoenen armlastige inwoners die enkel de sharia of de wet van de jungle erkennen. De elite-politici zijn op vakantie en laten de Londenaars aan hun lot over en in handen van een  politiekorps dat niet opgewassen is tegen brand- en benzinebommen en dat door de leiding opgedragen wordt de bendes niet te frustreren door hardhandig te werk te gaan. Wie tot voor kort dergelijke scenario's van burgeroorlogen voorspelde, was een gevaarlijke racist die het zwijgen moest opgelegd worden. Waar zijn ze nu de linkse verantwoordelijken voor deze dramatische ontwikkelingen ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trek er eens op uit : Shoppen in Londen

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De school gaat beginnen

 

Cartoon

 


08-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde nacht : Londen in de greep van bendes en uitbreiding naar Birmingham

 

Geweld in Hackney, Peckham, Deptford, Lewisham en Croydon maandagavond

 

 

 De heren wachten tot ze voldoende in aantal zijn om gezamenlijk te gaan shoppen

Een winkelbediende kijkt lijdzaam toe terwijl de heren zich bedienen

Ook blanke heren slaan een voorraadje op

Boef in de netten van de politie

 

  Een andere Londense wijk, Croydon rond 21 uur maandag : plunderen in het donker is niet te doen, vandaar dat de boeven voor extra verlichting zorgen.

 

Eerste Minister David Cameron keert terug uit vakantie

Politiecommissaris Tim Godwin vraagt ouders hun kinderen van straat te houden

Politie in Birmingham zegt dat verschillende winkels overvallen en beroofd zijn

300 extra manschappen ingezet van 12 andere korpsen om de onrust te bedwingen

215 arrestaties sinds zaterdagavond - waarvan een van een jongen van 11 -

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2023554/LONDON-RIOTS-Third-night-violence-police-consider-banning-Notting-Hill-carnival.html#ixzz1UTJr2EM4

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politicoloog Bart Peeters geeft (gesubsidieerde) visie over toestand land B

 

De grote politieke denker Bart Peeters

De bekende politicoloog en in zijn vrije tijd  gesubsidieerd entertainer, Bart Peeters is niet erg enthousiast over de politicus Bart de Wever. 'Straks ben ik zoals iemand van de Former Yugoslav Republic of Macedonia; kortom niemand.' sprak de wijze man en zijn woorden werden geplukt en weergegeven in het belze kwaliteitsblad bij uitstek "De belgische Standaard".

Bart Peeters is net terug van een optreden in Marokko, waar hij op de affiche stond als 'Les belges'. In het radioprogramma Touché op radio 1 noemde hij dat een statement. Peeters is op en top een belg, een tricoloor van de oude stempel : rood omdat van die kant het meest te rapen valt, geel als een poging om ook een multicultureel tintje te vertonen en zwart als haat tegen alles wat naar zijn Vlaamse afstamming zweemt. Bart Peeters, un vrai belge, quoi en om het héél duidelijk te maken, spreekt hij over zichzelf in het bescheiden meervoud : "Moi, les belges". In het bevriende Marokko is men erg opgezet met deze zoon uit het gulle belgenland waar talrijken in het woestijnland een flinke slodder geld van ontvangen.

'Er is niets zo gemakkelijk als niets doen en op de eerste pagina gaan staan van Het Laatste Nieuws omdat je met de klein mannen naar Kinepolis gaat' (een verwijzing naar Bart De Wever). Peeters noemde de N-VA-voorzitter ook bij naam. 'Sorry, maar Bart De Wever; dat is géén politiek" sprak de collega van Carl de Vos. Op de vraag van de journalist, wat politiek dan voor hem betekent, antwoordde hij recht voor zijn raap : "Politiek is in de eerste plaats het vele staatsgeld eerlijk verdelen onder de mensen die het nodig hebben : al de vreemde sukkelaars die naar hier komen, een huis geven en gratis verblijf tot aan hun pensioen, en de kunstenaars in dienst nemen als staatsambtenaren en ze een goede pree laten verdienen, en de vuilbakken regelmatig ophalen en voor iedereen gratis drugs. Dàt is politiek en staatsmanszin." We hebben het zelden beter en bondiger horen uiteenzetten.

Hij pleitte in het radioprogramma ook voor een federale kieskring. 'Ik zou het leuk vinden om vanuit Vlaanderen te mogen niet-kiezen voor Didier Reynders en dat men in Wallonië ook zou kunnen niet-kiezen voor De Wever. Maak één grote federale kieskring en ik denk dat je dan een ander beeld krijgt.'  Die term "niet-kiezen" is toch een sublieme vondst, waarmede we meteen de communautaire problemen oplossen.  Peeters is misschien hyperkinetisch en hij doet zich als 50-jarige graag voor als een puber, maar hij is een politiek talent !

De financiële transfers van Vlaanderen naar Wallonië overtuigen Bart Peeters niet. 'Er is niets zo flauw als naar je eigen portemonnee te kijken'. Zeer treffend en bondig samengevat door de man die zijn ganse leven onderhouden is door Vlaams belastinggeld. Laurette Onkelinx en Joëlle Milquet hebben al gereageerd. "On ne le connait, ce type, mais enfin un Bart raisonable." (we kennen deze gast niet, maar eindelijk een redelijke Bart)

Bart de Wever van zijn kant heeft laten weten, dat iedereen die de voornaam Bart draagt in de toekomst een andere naam toegewezen moet krijgen van regeringswege uit. "In Vlaanderen is er slechts één Bart, en dat ben ik".

Gelijk hebben ze beiden, er is iets niet pluis met Bart(en)

Ray

Bron : De belgische Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medelijden ? Ja. Schuldig ? Neen.

 

 

Zonet gelezen dat de lopende regering van het land B vier extra miljoen euri zal schenken voor de bevolking uit de Hoorn van Afrika. Mooie geste voor een land in ontbinding en op de rand van de financiële afgrond. Het is maar geld, nietwaar en wat betekenen nu 4 miljoentjes euri, als je voor 350.000 miljoentjes in de schuld steekt ? Het is voor de goede zaak en dat deed ons denken aan een artikel van Freddy van Gaever, die over dit onderwerp voor enkele dagen een raak artikel schreef. Wij laten Freddy aan het woord.

Heb ik medelijden? Jazeker. Voel ik mij schuldig? Helemaal niet !

Waarover gaat het?

Verschillende kranten brengen ons de laatste dagen pagina's lange bijdragen over de hongersnood in de hoorn van Afrika in het algemeen en Somalie in het bijzonder. Zo vloog b.v. journaliste Barbara Vuylsteke van het "Laatste Nieuws", samen met fotograaf Joost De Bock, naar Kenia om er het vluchtelingenkamp Dadaab te bezoeken en daarover een reportage te maken.

Ons Barbara is de mening toegedaan dat wij hier niet voldoende geld storten om die mensen te helpen. "Waar is Europa"? vraagt ze zich af.
"Waarom geven we zo weinig centen? Waarom kijken we nauwelijks op of om? Waarom raakt het ons niet?" Allemaal pertinente vragen van Barbara die er aan toevoegt:

"Daarom zijn we dus hier.Om deze vragen te stellen en te beschrijven wat we hier zien. In de hoop een laagje eelt van uw ziel te kunnen veilen. Al was het maar een millimeter".

Verder overdondert Barbara ons met allerlei cijfermateriaal gaande van de 2 Euro die er nodig zijn om een ondervoed kind gedurende een dag van hoogwaardig voedsel te voorzien tot de 2 miljoen kinderen die dreigen te verhongeren enz.enz. 

Ik zou Barbara graag wat vertellen en heb ook enkele vragen voor haar. Hier ga ik dan.

Om U met de eeltlaag op mijn ziel bezig te houden heb ik U echt niet nodig Barbara. Maar ik zou uw eeltloos zieltje willen vertellen dat indien ik in uw plaats was geweest ik het anders zou aangepakt hebben.

Ik zou op mijn krantenbureel zijn blijven zitten en mijn ogen even hebben gesloten. Ik zou mijn gedachten hebben laten afdwalen naar een ingebeeld vreemdelingenkamp ergens in Afrika. Zonder het minste probleem zou ik pagina's hebben kunnen vullen met verhalen en waarheidsgetrouwe situaties in dat kamp beschrijven en hoe het er allemaal aan toegaat en wat men er allemaal kan zien. Van de uitgemergelde negerkindjes met hun ribbekastjes die onmiddellijk aan een xylofoon doen denken tot de steeds in het oneindige starende begeleidende, en meestal opnieuw zwangere, moeders. Geen enkele moeite zou ik hebben om wat sfeerbeelden te beschrijven. De hitte in de overvolle tenten, de zweetwalmen die U permanent toewaaien, de verfoeilijke vliegen die met honderden rondvliegen tot in de mondjes en neusgaten van de uitgehongerde kindjes enz.enz. Moeiteloos zou ik het aantal lijnen hebben kunnen vullen die mijn baas mij zou gevraagd hebben over dit onderwerp.

Met het uitgespaarde bedrag dat u nu aan totale reiskosten, en deze van uw kollega fotograaf, hebt uitgegeven zou u zelf reeds enkele duizenden kindjes een dag hebben kunnen verder helpen ! Maar ik begrijp dat u daar waarschijnlijk niet hebt aan gedacht.

Maar hebt u nog nooit niet nagedacht over de werking van al die NGO's? Hun aantal neemt met de jaren toe. Armoede en miserie zijn stilaan een indrustrie geworden. Van de miljarden die jaarlijks in de wereld worden geschonken door nietsvermoedende goedbedoelende burgers komt slechts een fractie terecht op de oorspronkelijk bedoelde eindbestemming. De grote bazen van die NGO's verdienen meestal een veelvoud van wat de gemiddelde "gever" zelf verdient. Dagelijks spenderen deze NGO's belangrijke bedragen om in de media (ook uw krant) publiciteitsruimte te kopen met als doel "nog méér" giften binnen te kunnen rijven. Om zich onderling niet te veel pijn te doen verenigen ze zich soms, zoals nu, in een consortium voor Noodhulpsituaties waarvan U ,dank U wel, het banknummer in uw reportage hebt vermeld. Om soms kosten te besparen werken ze de laatste tijd regelmatig met "lokale" onderaannemers zoals u zelf waarschijnlijk wel zal weten. U moet dus begrijpen dat de traditionele "gevers" niet eeuwig dom en naief blijven en de voornaamste reden voor hun dalende aantal stortingen eerder het gevolg is van allerlei uitgelekte en meestal onfrisse vaststellingen dan van het feit dat de eeltlaag op hun ziel is toegenomen ! Misschien onderzoekt u bij een volgende gelegenheid eens beter wat er werkelijk met al die "armoedegeldstromen" in de wereld gebeurt in plaats van u bezig te houden met de dikte van de eeltlaag op de ziel van de vroegere trouwe "gevers".

Maar ik wil U nog wat anders vertellen !

Ik was vroeger reeds meermaals in Noord- Midden en Zuid-Afrika. Ook landen zoals Mali, Ivoorkust of Senegal in het Westen of Kenia en Tanzania in het Oosten zijn mij niet onbekend. Maar bijna overal stelde ik vast dat toen de rijkdommen van de wereld werden uitgedeeld Afrika zeker niet op de laatste rij zat. Vandaag is b.v. de toeristische industrie de belangrijkste industrie van de wereld geworden. Afrika heeft schitterende producten om hier een voorname rol te kunnen spelen. Ook op andere gebieden mag Afrika niet mopperen. Hun rivieren en omliggende zeeen en oceanen zitten vol lekkere vis. In de ondergrond zitten schatten aan mineralen, goud, allerhande delfstoffen enz. Vele Afrikaanse landen zoals b.v. Zimbabwe of Zaire beschikken over vruchtbare bodems en zouden enorme hoeveelheden voedsel kunnen produceren. Kortom stuur een miljoen vlamingen naar Afrika en over enkele jaren komt niemand nog iets tekort! Maar vandaag zijn bijna alle Afrikaanse landen onafhankelijk geworden. De Afrikanen kunnen hun eigen boontjes doppen. Maar.......ieder volk verdient de leiders die het verdient.......en hier, Geachte Barbara, wringt het schoentje!

Of het nu Mugabe en Kabila enerzijds of Idi Amin en Moebarak anderzijds zijn of nog een hele reeks anderen doet er niet meer toe. De meeste "leiders" leven in pracht en praal samen met een groep beschermelingen en kijken naar hun eigen volk niet eens om. Of de plaatselijke bevolking in de Marabout of in de Tovenaar geloven wil doet er ook niet meer toe. Maar feiten zijn feiten. Afrika is jammergenoeg door en door corrupt. De enkele keren dat we er zakelijk iets hebben willen organiseren kwamen we steeds ontgoocheld en bedrogen terug. Maar we gunnen ieder volk in deze wereld haar eigen onafhankelijk land. We gunnen ieder volk niet alleen een grondgebied maar ook nog een land waar voldoende voedsel kan geprocudeerd worden en waar voldoende mogelijkheden zijn om zich in de economische wereld van vandaag staande te kunnen houden. Wel Barbara, Afrika heeft meer dan voldoende mogelijkheden om zichzelf te bedruipen. 

Dus, Geachte Barbara, stop nu eens met naar mijn eeltlaag te kijken, stop met Europa te beschuldigen van onvoldoende betoond medelijden, stop met al dat goed bedoelde breigoed !

Blijf enkele jaren ter plaatse en maakt de plaatselijke bevolking duidelijk wat ze zelf allemaal totaal verkeerd hebben gedaan, welke hun mogelijkheden zijn, welk prachtig land ze zouden kunnen hebben en zodra U de boel daar wat geregeld hebt laat het ons weten. Onze volgende reis zal dan, en met veel plezier, in uw richting zijn.

Men zegge het voort...

Freddy van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burj Khalfi, de rampadam en springen maar

 

 

DUBAI -  Moslims die wonen in Burj Khalifa, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld, moeten tijdens de vastenmaand ramadan 2 minuten langer afzien van eten en drinken dan geloofsgenoten die lager leven. Dat hebben religieuze leiders in het emiraat bepaald, zo meldde de BBC zondag

Ahmed Abdul Aziz al-Haddad, een prominente geestelijke, gaf als verklaring dat bewoners van de toren de zon ongeveer 2 minuten langer kunnen zien dan stadgenoten op de begane grond. Een andere islamexpert, Mohammed al-Qubaisi, was nog specifieker. Volgens hem geldt de regel voor bewoners van de 80e tot de 150e verdieping van het gebouw. Wie nog hoger woont, dient drie minuten langer af te zien van eten en drinken. Burj Khalifa telt 160 verdiepingen.

De geestelijken baseren zich op het islamitische recht. Moslims die in berggebieden wonen, moesten al langer vasten dan geloofsgenoten die leven in lager gelegen gebieden. Waarmede ineens bewezen is, dat de islam niet enkel een godsdienst van vrede is, maar tevens streng wetenschappelijke criteria hanteert. De kans bestaat dat Ahmed Abdul Aziz al-Haddad en Mohammed al-Qubaisi aanspraak kunnen maken op een nominatie voor de Nobelprijs Wetenschappen. Nominatie ? Toekenning !

Een ander bericht over dezelfde toren : een man heeft na een ruzie met zijn baas zelfmoord gepleegd door van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw op aarde, te springen.

Het torengebouw staat in Dubai en is maar liefst 828 meter hoog. De man maakte zijn laatste sprong vanaf de 147e verdieping. Hij landde uiteindelijk op het dak van verdieping 108. Het is volgens persbureau AP de eerste keer dat iemand zelfmoord pleegt door van het immens hoge gebouw te springen. Iemand moet het voorbeeld geven.

Bron van beide berichten : de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oewist met de centjes ? + Aanpassing 10.30 uur

 

 

Monsieur Trichet, grote baas van de ECB

Er werd tijdens het voorbije week-end druk overlegd om de financiële crisis te bekampen. De Europese Centrale Bank heeft nogmaals uitdrukkelijk aangekondigd Italiaanse en Spaanse schuldpapieren over te kopen.  Zij eist in ruil strenge besparingsmaatregelen van die beide Zuiderse big spenders, maar heeft verder geen enkele bevoegdheid om de landen te dwingen.  Italie heeft voor 1800 miljard euro uitstaande obligaties lopen, volgens de Tijd. Dat is méér dan Ierland, Portugal, Griekenland en Spanje samen.  Niet direct een mededeling om vrolijk bij te worden en daar passen best geen al te kritische verdere vragen bij.

Het andere luik van de crisis betreft Amerika (en dan bedoelen we de VS) waar de downgrading van de solvabiliteit de Amerikaanse politici danig schokt. Die mensen schijnen ook opgesloten te zitten in een toren van eigenwaan. Na hun maandenlange geknoei, zijn ze verbaasd dat de wereld zijn vertrouwen opzegt in Uncle Sam.  Zowel Democraten als Republikeinen laten hun kiezers en de bevolking in de steek en dan wijzen ze beschuldigend naar de ratingbureaus en de publieke opinie, die geen begrip hebben voor partijpolitiek moddervechten.

Een beetje goed nieuws is er toch vanmorgen rond 7 uur. Als wij deze regeltjes tikken  is het 14 uur in Tokyo en de Japanse beursindex, de Nikkei 225 boekt een gematigd verlies van 2%.  Afwachten hoe de Europese beurzen rond 9 uur bij opening zullen reageren. Dit heeft niet rechtstreeks te maken met de obligatiemarkten, maar er bestaat wel een verband. Europa volgt niet noodzakelijkerwijze Azië in zijn beursbewegingen maar dat zal blijken in de loop van de dag.

Ook verheugend is dat de dames en heren belgische politici hun vakantie zullen inkorten. Niet op de tweede dinsdag van oktober keren zij terug, maar denkelijk al in de loop van september. Potverdorie, zijn me dat werkers !

9,115.82     -184.06 ( - 1.98%) - Nikkei 225 - 14.00 hr

 

Ray 

+ AANPASSING 10.30 uur

De Europese beurzen houden stand met kleine verliezen onder 1% tot lichte winst. Dit is (tot hiertoe) een positieve vaststelling.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer iets om te verzwijgen : Fatah neemt deel aan activiteiten Noorse socialistenjeugd

 

De jongerenorganisatie van Fatah, de terreurtak van de Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas, blijkt nauwe banden te onderhouden met de AUF, de jeugdafdeling van de Noorse sociaaldemocratische partij die op 22 juli het slachtoffer werd van de gruwelijke massamoord die werd gepleegd door Anders Breivik. In een verklaring van Fatah-Youth wordt verwezen naar 'onze Noorse kameraden' en naar het feit dat Fatah bijna 15 jaar lang heeft deelgenomen aan de politieke activiteiten van de Noorse socialistenjeugd op het eiland Utoya. Dit is opnieuw bewijs dat het zomerkamp allesbehalve een onschuldig samenkomen was, zoals de reguliere media ons zo graag willen doen geloven.
 (dank aan Capricorn)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitbreiding allochtonen-opstand in Londen

 

In de loop van zondag verplaatsten de gewelddaden en roofpartijen van Tottenham zich verder in Londen naar ondermeer de wijk Endfield.

In de loop van de dag werd door de politie medegedeeld dat de kogel die een agent geraakt had en die opgevangen werd door diens radio, afkomstig was uit een politiewapen en dus niet van de man die men wilde oppakken.  Of deze laatste al dan niet geschoten heeft, is niet duidelijk. Hij was alleszins in het bezit van een pistool op het ogenblik van zijn arretatie toen hij uit een taxi stapte. Deze mededeling was niet van aard om de gemoederen te bedaren. 

 

Uiteraard ontstaat nu bij de politiek-correcte goegemeente de aha-opvatting dat geweld, berovingen en brandstichtingen te begrijpen vallen, als de politie wellicht mocht begaan hebben die een gangster het leven kost. Dan wordt de boef plots een 29-jarige vader van 4 kinderen, een slachtofer van de maatschappij enz.

Als er iemand onrecht is aangedaan, moet de maatschappij vergoeden, dat is logisch en eerlijk. De opstanden die Londen teisteren, hebben niets te maken met herstel van onrecht, wel met opgekropte haat en woede tegen de Westerse maatschappij, die zeker in Groot-Brittannië alles doet om de immigranten het zo veel mogelijk naar de zin te maken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is dat feestje ? Hier is dat feestje ! Waar is uw pensioen ? Dààr is uw pensioen !

 

Het is godgeklaagd dat alle links Christelijke verworvenhedenbespuwers, die de Islam en de ongebreidelde multicul opgedrongen hebben, hun verantwoordelijkheid nog steeds niet beginnen in te zien. 

Het kan inderdaad verpletterend zijn : de waarheid, zoals het schandelijke ontwaken na een nacht van zuipen, de naar kurk smakende kleffe grootsprakerige beloftes en de molenwiekende wereldvisies van Jan mijn Kl.... Maar gedraag u de dag erna als een man/vrouw, als een menselijk wezen dat fouten kan maken, beken of zwijg, en kruip even weg.

Maar ja... het gaat hier jammerlijk niet over één enkele nacht van zatlapperij, het gaat over minstens veertig jaar van  onnadenkende zattemanspraat gestart in de socialistische volkshuizen, gevolgd door lallende leugens over een volstrekt overbodige immigratie en hoe tof iedereen wel is, ongeacht of ie alcohol mag drinken of niet, crimineel is of niet, en wie er anders over denkt is een fascist, een nazi en een racist. De ene fuif na de andere om de werkelijkheid niet te moeten tegenkomen op straat. Zattemanspraat van de ergste graad, ver boven het kiespromille.

De definitie 'racist' kan trouwens enkel uitgevonden of opgepikt zijn aan de nationaal socialistische toog door mensen die geen enkele affiniteit met de werkelijkheid hebben, van nul en generlei waarde dus. 

'Lampedusa' en 'Somalië', misschien zouden dat de gepaste namen zijn voor de volkskroegen van socialistische uitbaters, mochten zij de volgende verkiezingen nog bij mirakel overleven. En een grààtis Marokkaans hoertje erbij, nietwaar voor Opperbaas Steve.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zwitsers zijn geen doetjes

 

Na enkele gedeeltelijk mislukte repatriëringen begin juli van dit jaar wil het leger nu repatriëringsvluchten naar Nigeria hervatten waarbij heel het lichaam geboeid wordt.  De zwaarste dwangmaatregelen mogen echter slechts in geval van nood toegepast worden.

In juli plande Zwitserland voor het eerst na de dood van een asielgeweigerde Nigeriaan een repatriëringsvlucht van uitgeprocedeerde asielaanvragers uit Nigeria.  Dat land had na het overlijden van de gerepatriëerde gedetineerde geweigerd nog landgenoten terug te nemen zolang de Level-4-kneveling toegepast werd. (Nvdr.: na autopsie bleek dat de overleden man bezweken was aan hartfalen.)  Volgens afspraak met Nigeria werden de gerepatriëerden niet over heel het lichaam, maar slechts “licht”, d.w.z. aan handen en voeten geboeid. 

Prompt kwam het tot incidenten: twee verzetten zich, de politie zag zich genoodzaakt van de wapenstok gebruik te maken, nadat ze in hun kruis gepakt werden.  Die twee werden uiteindelijk niet gerepatriëerd. 

Naar aanleiding van deze ervaringen moeten voor de repatriëringsvluchten naar Nigeria ook weer de strengere varianten mogelijk zijn.  Na de vlucht heeft Zwitserland met de Nigeriaanse overheid een akkoord bereikt, waarbij ook hardere maatregelen mogelijk zijn, zo deelde Michael Glauser, woordvoerder voor het BMF, het Bundesamt für Migration, mee.  Hij bevestigde daarmee een bericht uit de SonntagsZeitung. 

„Ook repatriëringsgedetineerden, die zich verzetten, moeten teruggebracht worden”, meende Glauser, “De staat moet de wet uitvoeren.” Bij het boeien gaat het bovendien ook om de veiligheid van de aanwezige politieagenten. 

De zogenaamde Level-4-repatriëring, bij dewelke de gedetineerden bv. veiligheidshelmen dragen, of op stoelen vastgebonden in het vliegtuig gedragen worden, moet volgens Glauser, niet altijd of in elk geval uitgevoerd worden.  Welke dwangmaatregelen vereist zijn, zal geval per geval worden beoordeeld. 

De politievakbond, VSPB, had verleden week in een brief zwaardere dwangmaatregelen van het BFM geëist.  De politiediensten willen namelijk ook medicamenten toedienen of de in het verleden gebruikte metalen handboeien herinvoeren.

Bron: Schweizer Fernsehen, Tagesschau.SF


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : mirakel, made in belgium
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie.

Dat het niet altijd die verdomde Islammers moeten zijn die het dagelijkse nieuws domineren, mag blijken uit volgend verhaal dat ik toevallig onder ogen kreeg. Iets uit "eigen cultuur".

De zalige Elisabeth van de Drie-eenheid (1870-1906) wordt heilig verklaard. Het aartsbisdom van Dijon (France) heeft hiervoor het proces alvast opgestart om haar onderdaan deze hoge onderscheiding toe te kennen. Volgens KerkNet (niet verwarren met Ketnet!) draait alles om de ziekte van ene Marie-Paul Stevens, lerares in de school van de broeders Maristen (nooit van gehoord!) In 1997 kreeg Marie-Paul het zeer moeilijk met "articuleren" (zoals sommige politiekers à la Landuyt) en kreeg zij ook last van "speekseldysfuntie" (ook iets wat veel in poco kringen voorkomt). Haar immuunsysteem geraakte meer en meer van slag door het Sjögrensyndroom (niet het Stockholmsyndroom!).

Omdat zalfjes en pilletjes geen soelaas boden, begaf onze Marie-Paul zich naar de Karmel van Flavignerot (waar ooit mijn tante Flavie verbleef) waar zij de hulp inriep van Elisabeth van de Drie-eenheid om genezing van haar aandoening te bekomen. En zie ... Marie-Paul haar gebeden, gesmeek, volle aflaten en allerlei offers, zelfs de belofte nooit voor het V.B. te stemmen, lieten hèt wonder geschieden. Zij genas volledig en dit tot opperste verbazing en ongeloof van de medische wereld.

Marie-Paul kon terug "articuleren" zoals Martine Thange, in goeden doen. Haar speekselprobleem was verdwenen en ze kon spuwen als een Turk die een kwak pruimtabak de straat op kiepert en dit alles dankzij de eenvoudige aanroeping van Elisabeth van de Drie-eenheid.

De Franse wonderdoenster werd ginds op 18 juli 1880 geboren als Sabeth Catez. Op 21-jarige leeftijd trad het meisje in bij de Karmel van Dijon (stad die ook bekend staat om zijn pikante mosterd) waar zij een "kortstondig" leven sleet van bidden, bidden en nog véél meer bidden.

In elk geval sloot zij op 26-jarige leeftijd definitief en voor eeuwig en drie dagen de ogen. Zij verwierf bekendheid door haar dagboek, vier geestelijke traktaten, 346 brieven en een zelfgemaakt gebed uit 1904. Of het wicht ook kon koken is niet geweten.  Zij kreeg een belangrijke plaats naast de H.Teresa van Lisieux.

Paus Johannes-Paulus II verklaarde Sabeth Catez al op  25 november 1984 zalig, kwestie om op tijd te zijn.

Uit dit verhaal blijkt het dus zo te zijn dat men de mirakels om iemand heilig te verklaren niet moet gaan zoeken in de regenwouden bij de Papoea's of bij de aboriginals in Australiê maar dat er ook in dit landje van lopende politici en een oververhitte bisschop zaken de doen zijn voor de Heilige Stoel.

mvg - senior




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!