Angeltjes
09-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 september : kris-kras door de reacties

 

 

Angeltjes komt terug in oktober 2011

 

Tot mijn verbijstering moet ik deze week, na het verdwijnen van Het Vrije Volk in oude stijl, nu al voor de tweede keer afscheid nemen van een door mij graag gelezen webblog.
 
Ik zou in deze fascinerende en toch ook angstige tijd, er bijna iets van gaan denken over de externe factoren die u mogelijk tot deze beslissing hebben aangezet.
 
Bedankt Ray, het ga u goed.
 Noorderbuur Herbert

*****

Dag Ray,

 Ik zal maar doen zoals Napoleon Dewever en mijn beste Latijn bovenhalen :
 
Vox populi, vox dei
 
Regus

*****


ik mis je er blijft een grote leemte achter.zal dikwijls aan je denken het ga je goed.

jdv

*****

Terugkomst angeltjes


 Ray, Dat het maar vlug oktober is.

Vl gr -  Frans


08-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 september - Kris-kras door de reacties

 

 

Angeltjes komt terug in oktober 2011

Geachte Heer,
 
gelieve NIET te stoppen met Angeltjes. Uw blog is écht nodig in Vlaanderen! Ikzelf en talrijke vrienden lezen uw blog dagelijks. Er is écht zeer veel behoefte aan. Uw scherpe en schitterende pen kunnen wij niet missen. Ga aub door !!!
 
DANK

 LDL

*****

Beste Ray,
 Mag ik als de honderdenzoveelste reageerder mijn consternatie overmaken over je beslissing er plots mee te stoppen?
 Er ging geen dag voorbij dat ik bij Angeltjes niet langs surfte om te kijken hoe Ray over de situatie dacht en schreef.
 In deze tijden dat zelfs onder gelijkgezinden de twijfel binnensluipt over hoe het nu verder moet is een duidelijk standpunt innemen dikwijls geen sinecure.
 Maar je schreef steeds onder open vizier in een stijl die moeilijk is te evenaren.
 Wat de toekomst van uw blog betreft brengt zal Ray zelf moeten beslissen. 
Veel courage, oude strijdmakker
 
JDM

*****

STILTE
 
REEDS JAREN LEES IK WEKELIJKS JE ARTIKELS
 DIKWIJLS ZEER ACTUEEL
 SOMS VERRASSEND IN ONDERWERP MAAR DIT WAS JUIST HET FIJNE ERVAN
 VOORAL JE DUIDELIJK BEELD VAN DE PIJNPUNTEN VAN DEZE MAATSCHAPPIJ BLEEF MIJ BOEIEN
 IK HEB MIJ DIKWIJLS AFGEVRAAGD WIE LANGS DE ANDERE KANT VAN DE LIJN ZAT, DIT TEAM MOEST DE ZELFDE IDEEEN HEBBEN DAN IK, EN HET ZELFDE GEZIEN ALS IK IN MIJN WERELDJE DAT IK KEN, 
VOELDE HET ZELFDE ONRECHT EN ZAG HET VERVAL EN DE MACHTSTRIJD VAN EEN AANTAL POLITIEKERS DIE ENKEL VECHTEN VOOR EIGEN BELANG
 NU PLOTS, ZELF ERG VERRASSEND (NA 1698 DAGEN LEES IK) VALT DIT WEG,
 HET IS ALS EEN STER DIE PLOTS UITDOOFT ZONDER JE OOIT TE HEBBEN AFGEVRAAGD WAAROM ZE LICHT GAF, MAAR NU ALS HET DONKER IS ZAL HAAR MISSEN;
 MOGELIJK ZIEN WIJ ELKAAR TERUG IN DE REPUBLIEK VLAANDEREN MAAR HIERVOOR ZAL ER EERST EEN REVOLUTIE MOETEN KOMEN EN DIE KAN ELKE STARTEN MET MENSEN ALS JIJ DIE DAT NEER DURVEN EN KUNNEN SCHRIJVEN WAT ZIJ ZIEN EN WAT ER GEBEURT
 BEDANKT VOOR ALLES VRIEND.

R. 


07-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes en de toekomst

 

Bart Peeters kreeg 800 haatmails, Angeltjes ontving 400 liefdesmails (en 1 twijfelgeval).  Ik vind dat we daar terecht fier mogen op zijn. Nogmaals "dank u wel" aan eenieder die de moeite genomen heeft ons te schrijven.  Dit wil ik nog kwijt, om niemand op een verkeerd been te zetten : er werd geen druk op ons uitgeoefend om er mee te stoppen, het is een eigen beslissing geweest uit privé overwegingen.

Vandaag werd met verschillende vrienden overlegd  (niet allen hebben wij kunnen bereiken) hoe het nu verder moet.

Enkele nieuwelingen en oudere relaties hebben spontaan hun medewerking aangeboden en met hen zal contact opgenomen worden evenals met een gekende Vlaamse bloghouder met wie er gesprekken zullen gevoerd worden om te fuseren. Angeltjes zal versterkt uit deze inzinking tevoor schijn komen. De frequentie van verschijnen zal echter verminderen van 7/7 naar 5/7 of 5,5/7

Verder blijf ik alleszins een ganse maand "ontstressen" en in die periode blijft de blog toegankelijk zonder mogelijkheid tot reageren op oude artikels en zonder raadpleging van de reacties.

Samenvattend zijn onze plannen,  om in de loop van oktober over te gaan tot een "heropening" op een bredere basis, in een licht gewijzigd concept maar met volledig behoud van onze Republikeinse idealen, onze strenge beoordeling van de desinformatie door de regime-media en met een doorgedreven kritische houding ten overstaan van de godsdienst van de wrede.

Dank voor uw aller steun en begrip.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtzetting

 

Tussen al de bedrijven door  hebben André Baert van Digitalia en ik contact gehad met mekaar n.a.v. de reactie die André gegeven had op de blog en waarop ik hem hardhandig aangepakt heb.  Ik heb André Baert mijn excuses aangeboden voor deze onterechte uitval en wij hebben als goede en soms emotionele Vlaams-nationalisten de Goedendag begraven. Amen en Peace !
.
Ray


04-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"Wetenschap stuurt mensen naar de maan, de islam stuurt vliegtuigen in gebouwen".

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exit Angeltjes + AANPASSING 22.20 UUR

 

 

Sommige vrienden waren al langer op de hoogte dat ik de blog Angeltjes wenste stop te zetten om diverse redenen.  Ik wil zeker niet de aanleiding vormen van een tweedeling en mijn scherpe pen veroorzaakt te vaak ongewenste kwetsuren. 

Maandag 5 september zal Angeltjes verdwenen zijn van Seniorennet en van internet. Met mijn dank voor de vele betuigingen van steun en waardering in de loop van ons bestaan.  Het is nu tijd voor anderen en beteren.

Mijn levensideaal : de Republiek Vlaanderen die een open en democratische maatschappij herbergt, vrij van godsdienstfanatici die de staat willen ombuigen, blijft ongewijzigd overeind, net als mijn steun voor de leiding van de enige Vlaams-nationalistische partij, Vlaams Belang.

Het ga u allen goed.

Ray

+ AANPASSING 22.20 UUR

IK DANK DE 192 MENSEN DIE TOT HIERTOE GEMAILD HEBBEN EN IK BEN OVERDONDERD EN ONTROERD DOOR DE UNANIEME BLIJKEN VAN SYMPATHIE.  MORGEN MAANDAG ZAL DE BLOG NOG OPEN BLIJVEN EN IK BELOOF U TEGEN MORGENAVOND MEER NIEUWS TE GEVEN.  IK GA ALLESZINS TENMINSTE 1 MAAND ONTSTRESSEN. NOGMAALS MIJN WELGEMEENDE DANK AAN U ALLEN,  ZEKER OOK  AAN AL DIE ONBEKENDE MENSEN DIE GESCHREVEN HEBBEN.   IK WIST NIET DAT DE IMPACT VAN ANGELTJES ZO GROOT WAS.  WE VINDEN WEL EEN OPLOSSING.

RAY


03-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 3 september 2011

 

 

 

R U S T D A G

 


02-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen Seefhoek : Free Clinic moet dicht

 

Buurt Observatie Patrouille – Seefhoek (BOP) vindt 10-tal drugsspuiten en drugsattributen in de omgeving van Free Clinic aan Schijnpoort te Antwerpen. Filip Dewinter : "Open drugsopvangcentrum Free Clinic moet dicht ! Seefhoek is drugsoverlast meer dan beu !"


Deze ochtend is de Buurt Observatie Patrouille – Seefhoek (BOP) op stap geweest in de buurt van het open opvangcentrum voor drugsverslaafden Free Clinic aan Schijnpoort te Antwerpen. In de omgeving van de Free Clinic in de Antwerpse Seefhoek werd op minder dan één uur een tiental drugsspuiten e.a. drugsattributen (ontsmettingsmiddel voor naalden, verbrande lepeltjes en zilverpapier om heroïne vloeibaar te maken, …) teruggevonden. De drugsspuiten en dito attributen liggen in de omgeving van winkels en scholen open en bloot op straat. Drugsverslaafden hangen rond en werpen hun gebruikte spuiten e.a. attributen zomaar weg.

Alhoewel er al ontelbare keren beloofd werd dat er ingegrepen zou worden voor de overlast van de Free Clinic gebeurt er helemaal niets. Uiteraard trekken de vele drugsverslaafden die rond de Free Clinic hangen veel drugdealers, heroïneprostituees en andere drugsverslaafden aan. De drugplaag teistert niet alleen de Seefhoek maar ondertussen de hele buurt van Antwerpen-Noord.

Het Vlaams Belang is van mening dat de drugproblemen in Antwerpen-Noord pas echt opgelost kunnen worden indien de Free Clinic uit de stad zou verdwijnen. Een open opvangcentrum in deze buurt is nefast en trekt alleen maar nieuwe drugsverslaafden aan. Het argument dat een drugsopvangcentrum gevestigd moet worden daar waar er drugsverslaafden zijn houdt geen steek. De redenering geldt eerder omgekeerd. De drugsverslaafden komen naar de plaats waar een drugsopvangcentrum gevestigd is. Alleen door de Free Clinic weg te halen uit Antwerpen-Noord kan er een einde gemaakt worden aan de drugsoverlast en dealersoorlog. Het Vlaams Belang pleit voor een gesloten drugsopvangcentrum op een neutrale plaats buiten de stad.

Het Vlaams Belang zal de verzamelde drugsspuiten en dito attributen op de eerstvolgende gemeenteraad n.a.v. het debat over de drugsproblematiek in Antwerpen-Noord aan de Antwerpse Burgemeester Patrick Janssens overhandigen.

Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-overleg over erkenning Palestina

 

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie zoeken in de Poolse badplaats Sopot naar een compromis over de erkenning van een Palestijnse staat.

Onder meer Nederland, Duitsland en Denemarken wijzen een zelfstandig Palestina op dit moment af. Frankrijk, Groot-Brittannië en andere landen daarentegen tonen zich voorstanders. EU-buitenlandchef Catherine Ashton zou als compromis voorstellen om de staat weliswaar te erkennen, maar die bij de VN slechts de status van waarnemer te geven, net zoals het Vaticaan.

Het beraad in Sopot komt drie weken voordat de Palestijnen de VN willen laten stemmen over de opname van een Palestijnse staat als volwaardig lid. De Verenigde Staten kondigden al aan een erkenning van Palestina te blokkeren.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang op bezoek in Londen

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde Miss België ? Eerst de miss weg, dan het land

 

 

Met de uitstraling van de verkiezing van Miss België, die al sinds 1929 wordt gehouden, zat het al een tijdje verkeerd. Het publiek haakte de afgelopen jaren massaal af. In 2002 haalde de finale op VTM nog meer dan 1 miljoen kijkers. Daarna ging het zeer snel achteruit. In 2006 bleef VTM steken op 770.000 kijkers. Het sop was de kool niet meer waard en VTM trok zich terug uit de verkiezing en VT4 werd de nieuwe mediapartner. Ook zonder succes. Dit jaar moest organisatrice Darline Devos zelfs tevreden zijn met de kleinere vrouwenzender VijfTV, waar de verkiezing het slechtste kijkcijfer ooit haalde: 187.329 (lees verder, idien geïnteresseerd bij Het Nieuwsblad)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borgerhoutse multicriminele verrijkingen

 

Allochtone bewoners van de Koolstraat vertelden woensdag in Gazet van Antwerpen over drugsdealers die een gezin keer op keer bedreigden en een man zwaar toetakelden met matrakken en samoeraizwaarden.

Politiekringen reageren verwonderd op de verhalen over overlast door dealers en onveiligheid. “Er zijn meldingen van hangjongeren en pestgedrag. Maar het is zeker geen onleefbare buurt”, luidt het.

Buurt is het beu

Dat maakt de bewoners dan weer kwaad. Enkele van hen zijn er wel van overtuigd dat er gedeald wordt. Ze zagen het met hun eigen ogen.

Districtsraadslid en bewoonster Kristine Matheussen (onafhankelijk) bevestigt het drugsverhaal, maar maakt zich vooral ongerust over de gewelddiefstallen.

Een 64-jarige vrouw is de situatie zo beu, dat ze gisteren een mail stuurde naar de politie. Ze werd slachtoffer van handtasdieven. Niet alleen zij, maar ook haar vorig jaar overleden moeder en haar kleinkinderen werden of worden regelmatig afgedreigd, of beroofd. Ook worden er regelmatig drugsspuiten gevonden op het pleintje.

De officiële instanties (politie en politiek in dit geval) ontkennen of minimaliseren de feiten. De nieuwe trend bij de poco's is nu pestgedrag en Marokkaanse hangjongeren te bestempelen als onvermijdelijk ornament bij de multiculturele woongemeenschap : "Men moet ruim genoeg van opvattingen zijn om deze cultuurverschuiving actief te beleven". 

Voor de rest zal burgemeester Slaapmans en commissaris Baalmans er nog eens een doctor in de sociologie op afsturen die alles zal kaderen in het raam van kansarmoede.  Aldus wordt Tuig & C° geüpgrated tot de rol van slachtoffers en de buurtbewoners zijn de schuldigen.  Wie het hier niet mee eens is : afrekening oktober 2012.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor een veilig Vlaanderen

 

De lokale politie gaat in de komende maanden scholen in Gent en Antwerpen voorbereiden op een eventuele raid van een dolle schutter. De lokale inspecteurs zullen ook een opleiding krijgen om accuraat te reageren bij dergelijke schietpartijen.

"De bedoeling is dat we nog dit najaar starten met crisisoefeningen in samenwerking met de scholen. We willen ervoor zorgen dat scholen weten wat ze moeten doen wanneer er zich een schietpartij of iets dergelijks voordoet, maar tegelijkertijd willen ook wij voorbereid zijn", aldus Antwerps politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens in een krant van De Persgroep.

Zo wil de politie de grondplannen van alle schoolgebouwen en crèches verkrijgen. Op die manier kan er optimaal worden gereageerd in geval van nood.

Ook in Gent is er sprake van een gelijkaardig plan, net als in andere kleinere zones. De operatie krijgt de naam 'Amok' mee.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Schaterlach aan het Madouplein ... ? + Aanpassing 9.00 uur
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik kan geenszins lachen met de uitnodiging die ik deze morgen in de bus kreeg om een gespreksavond bij te wonen te Torhout:  Alexandra Colen zal een gespreksavond houden op 9 September, (20 uur) over:...de standpunten van het VB ?
BIJLANGE NIET (gvd !), maar wél over de "Kerk in crisis".

Geachte heer Voorzitter, heeft het VB dan zùlke voorraad "stemmen-tevéél" dat zij door zulke "pilaarbijtster" ook nog de vrijzinnigen uit de partij tegen de schenen wil laten trappen ?

Elk z'n eigen levensideologie, dààr is niks mis mee, doch... godsdienst of vrijzinnigheid heeft NIKS met politiek te maken en blijft véél beter in de eigen private sfeer... Wil het VB, van hààr kant, ook al de mosselslimtoer opgaan om mensen te bekeren ?

Met àlle Chinezen, maar niet met "den dezen": 'k val nog liever dood !

Toch hartelijke Vlaamse groeten van lid 92503

Victor van Vosselaer

 

+ Aanpassing 09.00 uur : Voor de twijfelaars

Vlaams Belang - GESPREKSAVOND

www.vlaamsbelang.be/33/2427/ - In cache
Wanneer? vrijdag 09.09.2011 om 20.00u. Waar? CC Brouckère Aartrijkestraat 6. Torhout Organisatie? Vlaams Belang Torhout Info? Contacteer Koen Bruneel. ...

Onze virusvechter laat ons niet toe de webstek van VB Torhout zelf te bezoeken maar Google leverde bovenstaand resultaat op


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links moslimtuig verstoort concert Royal Albert Hall

 

 

Pro-Palestinabetogers hebben donderdag een concert verstoord van het Israëlisch Philharmonisch Orkest in de Londense Royal Albert Hall. Het orkest, onder leiding van dirigent Zubin Mehta, begon net te spelen toen een groep demonstranten opstond en begon te zingen en jouwen.  De BBC onderbrak de live-uitzending van het concert twee keer vanwege het rumoer. Het optreden was onderdeel van de beroemde jaarlijkse Proms-reeks. Beveiligers dwongen in totaal 30 demonstranten de zaal te verlaten. De protesterende groep had eerder op internet opgeroepen het concert te boycotten. Het orkest zou „medeplichtig zijn aan het witwassen van de Israëlische schendingen van de mensenrechten”. Het gevolg was dat het publiek massaal supporterde voor het orkest en zijn wereldberoemde dirigent, Zubin Mehta. De fanatieke aanhangers van de godsdienst van de Wrede hebben uiteraard geen jota belangstelling of respect voor een van de grote verworvenheden van de Westerse cultuur.

Bron : http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4116978,00.html

Voor wie iets meer wil vernemen over The Israel Philharmonic Orchestra, voegen we hieronder een introductie-video toe van het seizoen 2011-2012. Het gaat hier om een van de meest gerenommeerde orkesten ter wereld, dat de vele geledingen van de klassieke muziek presenteert met diverse dirigenten, muzikale en vokale solisten. Zubin Mehta stelt het indrukwekkende seizoen voor. Sta ons toe even elitair te zijn door te zeggen, dat de koeltoer van de moslimbroeders zich op een ander niveau afspeelt. Ook niet slecht, maar met veel meer boem-boem.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De puzzelstukken vallen in mekaar : het beeld is niet fraai

 

 

De miljarden van Libië

Het land waar de meeste miljarden gestald staan is de VS. Daar belopen de tegoeden het enorme bedrag van 37 miljard dollar. Daarna volgt Groot-Brittannië met 19,75 miljard dollar (12 miljard pond). Duitsland staat op nummer drie met 10,5 miljard dollar (7,3 miljard euro). Ook Nederland heeft zo'n 4 miljard dollar (3 miljard euro) bevroren. Andere landen als Oostenrijk, Spanje en Portugal hebben de waarden van de bevroren rekeningen niet bekendgemaakt.

@ Trouw


Frankrijk heeft geheime oliedeal met Libische rebellen

Frankrijk heeft een geheime oliedeal gesloten met de Libische rebellen in ruil voor steun aan de opstand tegen Muammar Kaddafi. De nieuwe machthebbers zouden Frankrijk minstens 35 procent van de Libische olieproductie geven. Dat meldt de Franse krant Libération vandaag.

@ Trouw

En het land B, horen wij u verwonderd vragen, "Waar staan wij ?  Wat krijgen wij als dank voor onze vele bombardementen en de vele doden en gekwetsten die wij met genoegen gemaakt hebben ?" Beste lezers en lezeressen : "wij" krijgen misschien een contractje om enkele gebouwen die wij zelf in mekaar hebben laten donderen terug op te richten. Voor de rest hebben wij enkel gevochten voor de eer en om de Nato-partners te tonen, dat alhoewel het land B op sterven na dood is, wij nog altijd dezelfde idiote, slaafse en gewetenloze belgen zijn, die vuile karweitjes oplossen en waar heel de wereld graag mee lacht. En die blindelings de wensen en bevelen uitvoeren van de échte bazen van de planeet. Ho ja, daar waar de andere landen een deel van de aangeslagen Libische kapitalen vrijmaken voor de rebellen, geeft het land B de 100 miljoen euri die hier ergens op een rekening staan, integraal terug met bovenop een schenking van 4 miljoen. De belgische regering bestaat niet enkel uit gewetenloze moordenaars maar ook onnozelaars.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle macht aann de Republiek - vrijdag 09.09.11 - Ekeren

 

Alle macht aan de republiek

Vrijdag 9 september om 19u00

Hoek Driehoekstraat & Geestenspoor - Ekeren (Antwerpen)

Mia De Schamphelaere
Gerolf Annemans

Meeting & optreden:
Zaal De Geesten, Waterstaat 16 - Ekeren (Antwerpen)


Info:0473/70.12.06


www.gilliamskring.net



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is de kolonel ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De finale Ramadan-Bombathon uitslag 2011

 

Ramadan Bombathon
 2011 Scorecard
 

2011

In the name of
The Religion
of Peace

In the name of
All other
Religions

By
"Anti-Muslim"
 Right-Wingers

Terror Attacks

180

0

0
Dead Bodies

785

0

0

 

http://www.thereligionofpeace.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen lieve vrienden,

We beginnen de dag weer met een liedje dat zonder enige twijfel door iedereen gekend is.  Het werd naar verluidt gecomponeerd door de zanger zelf samen met Léo Chauliac op de trein in 1943 en in 1946 op plaat gezet. “La Mer” is wellicht het bestgekende nummer buiten de Franssprekende wereld met meer dan 400 opgenomen versies.  Het werd tevens in verschillende films gebruikt, zoals in de slotscène van Mr. Bean’s Holiday.

Louis Charles Augustin Claude Trenet werd geboren in Narbonne op 18 mei 1913 in een notarisgezin.  Al heel jong bleek dat hij op vele vlakken talent had: muziek, poëzie of schilderen - hij zou later kunst gaan studeren in Berlijn en in Frankrijk.  Van 1933 tot 1936 vormde hij een duo met de Zwitserse pianist Johnny Hess.  Zij namen samen 18 plaatjes op; rond 1935 waren ze regelmatig op de radio te horen.  In 1936 kwam daar een einde aan omdat Charles Trenet zijn dienstplicht moest vervullen.  Nadien begon hij zijn solocarrière met succes: het uitbundige “Je chante” werd door iedereen meegezongen.  Hij kreeg een koosnaampje, dat hij heel zijn leven zou meedragen: “le fou chantant”.

Charles Trenet wou niet stoppen met zingen tijdens de oorlogsjaren.  Zo trad hij op in de Folies Bergère voor een publiek dat veelal bestond uit Duitse officieren en soldaten, maar hij trok ook naar Duitsland om daar voor Franse krijgsgevangenen te zingen.  De pers trachtte hem in diskrediet te brengen door hem een Joodse afstamming te veronderstellen.  Hij moest aan de hand van zijn stamboom deze beschuldiging weerleggen.  Na de bevrijding kwam hij in de problemen: men verweet hem collaboratie met de bezetter.  Nochtans liep hij – als homosexueel – zelf gevaar gedeporteerd te worden. 

Allicht was zijn repressiedossier de oorzaak van Charles Trenets oversteek naar de VSA, waar hij meteen een veelgevraagd zanger in New York en Hollywood werd.  Hij zou er een levenslange vriendschap met Charlie Chaplin aan overhouden. In 1951 keerde hij terug naar Frankrijk, waar men hem niet vergeten was.  In 1963 werd hij publiek met zijn sexuele voorkeur geconfronteerd toen zijn chauffeur hem ervan beschuldigde hem als een pooier te gebruiken om minderjarige jongetjes te leveren.  De klacht werd uiteindelijk ingetrokken en het proces ging niet door. 

Vanaf 1975 tot niet lang voor zijn dood in 2001 bleef Charles Trenet optreden en liedjes opnemen, soms met een pauze van enkele jaren, maar dan ineens stond hij er weer met een concertenreeks en nieuwe platen.

Charles Trenet is in Frankrijk een monument, minstens even bekend en geliefd als Edith Piaf.  Het huis, waarin hij geboren werd in Narbonne, werd omgebouwd tot een klein museum ter zijner ere. 

Graag applaus voor deze beminnelijke “fou chantant” Charles Trenet met La Mer.

Kusjes  - Lolita

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!