Angeltjes
24-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krolse gedachten, gekrulde reacties

 

Het was te verwachten : de IJzerwake die anders nauwelijks enkele lijnen tekst oplevert in de kranten en 20 seconden vlugge beelden op de televisie met fletse commentaar uitgespuwd door een verveelde journalist, kan vandaag rekenen op honderden lezersreacties.

"Vlaanderen moet Brussel loslaten" zei Frans Crols, de grootste tegenspreker die wijlen Lode Craeybeckx ooit gehad heeft sedert diens legendarische uitspraak, dat wij Brussel niet zouden lossen. Enkele honderden tegenstanders jouwden Crols uit op de IJzerwake, duizenden juichten hem toe.  Zo hebben wij het althans gehoord en als het omgekeerd was geweest, zouden we het ook zeggen.  Vandaag dijen de reacties verder uit en wordt het debat verbreed. Een zoveelste gelegenheid voor de klassieke tegenstanders van al wat Vlaams is om hun ongeneeslijke gal te spuwen over de nazi's van Steenstrate en zich in de handen te wrijven over een nieuwe "verdeeldheid" tussen de Vlaams-nationalisten.  De staats- en maatschappelijke opvattingen van Vlaams-nationalisten worden diep gehaat maar als diezelfde nationalisten een nieuwe strategie vooropstellen, wordt dat element geïnterpreteerd als een blijk van verdeeldheid.  Begrijpt u nu hoe onze belgicistische tegenstanders komen aan hun wankele opvattingen over wat democratie is en hoe democratie werkt ? 

Ook bizar is het, dat deze aanhangers van de belgische eenheid en de brusselse grootsheid, de ontluisterende belgische realiteit niet inzien : zij bewieroken een onbestuurbaar land met een justitie die corrupter en geraffineerder optreedt dan de criminaliteit, een natie met een lege schatkist en burgers die alle geloof in de res publica verloren hebben. Om het bij deze enkele details te houden.

Tussen de schimpende schuinmarcheerders ook een aantal ernstige mensen die nuchter genoeg zijn om strategisch te denken. Wij plukten een aantal reacties weg uit de gazet van de marketeer en bij Het Laatste Nieuws.  Er zal nog vaak genoeg teruggekomen worden op de "krolse gedachten".

Vlaanderen zoals het is.

Geef ons ook een referendum over het de toekomst van Vlaanderen, België en het koningshuis? En last but not least, Een Vlaanderen waar Scheiding van Kerk en Staat in de grondwet staat geschreven en mensen niet op straat hoeven te slapen
 
Frans Crols is de enige journalist die 'durft' Belgie af te schrijven, dit in tegenstelling tot de rest van het Vlaamse journalistendom, dat betaald wordt door en slaafje is van het Belgisch establishment
 
Onze grootste vijand zijn niet de franstaligen maar Vlamingen die zich niet bewust willen zijn van een eigen identiteit en in de plaatst daarvaan zich een fictief wereldburgerschap aansmeren.
 
eerst nog enkele miljarden euro om brussel te renoveren en dan worden de dwaze vlamingen buitengegooid.met de hulp van onze vlaamse politici natuurlijk.
 
Niet de moeite om veel woorden aan vuil te maken : walgelijke vertoning
 
Brussel los laten, nee nee nee! Laten we het de NV.A laten oplossen, de slimste mens bart weet raad
 
Vlaanderen onafhankelijk is een utopie, waar alleen een aantal marginalen met duistere roots in de jaren 40 van de vorige eeuw en uit eigen belang profijt uit willen halen.
 
Voor Vlaanderen is Brussel al lang verloren. Voor wie twijfelt maak 's middags en 's avonds laat eens een wandeling dwars door Brussel. Wanneer ik hier de reacties lees denk ik aan Vlaanderen dat dwaze zwakke land. Voor de werkenden onder hen, jullie ogen zullen pas open gaan de komende jaren.
 



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (15)

24-08-2009
Als er in Brusselallahbath IETS gebeurd....
...en er komen 'ooggetuigen' in beeld zijn het voor 95% vreemdelingen, nu ja, dat moet niet zo moeilijk zijn want die werken toch niet, hebben véél tijd om op straat te slenteren richting OCMWee én Mutualitee.
En zoiets noemt zich hoofdstad van Vlaanderen???
Dumpen die waanzin én GELDKRAAN dichtdraaien, desnoods vast lassen zodat hij NOOIT meer open gedraaid kan worden.
Met dat ghetto willen wij  NIETS te maken hebben.
Als wij dat dumpen dan zullen binnen het jaar véél multinationals verhuizen naar Vlaanderen, daar waar het nog in bepaalde gevallen leefbaar en veilig is, alhoewel dat ook steeds beperkter wordt, kijk maar naar de stad van allah met die linkse onbetrouwbare, of leuven en gent, géén haar beter.
Ja ja, we hebben nog veel opruimwerk in Vlaanderen toe te passen willen we een veilige én leefbare toekomst voor onze kinderen én kleinkinderen. 
De walen mogen het hebben na eerst alles terugbetaald te hebben hetgeen ze gestolen hebben, er zal dan niet veel meer te snoepen zijn!!!

24-08-2009, 18:29 geschreven door Jean


De stad die de mijne niet is....
Ik kan mij niet meer herinneren wanneer ik nog naar Brussel ben geweest.
Voor mij is Brussel altijd het buitenland geweest, je was er steeds een  paria, omdat je Vlaming was en het vertikte om Frans te praten.
Morele pijn zou ik er niet onder lijden, mocht Vlaanderen zich afscheuren van Brussel, en vooral hoe het er heden ten dage uitziet is het geen leuk oord om er naartoe te reizen!
Dus: waarom langer die stad die de mijne niet is en evenmin die van het gros van de échte Vlamingen, nog verder onderhouden?

Kan iemand mij vertellen wat Vlaanderen mentaal nog bindt met die stad?
Op economisch vlak denk ik niet dat wij er slecht zouden bij varen, maar misschien zie ik een en ander over het hoofd, ???

24-08-2009, 18:21 geschreven door christina


We're gonna party like it's 1999.
Ik woon, met onderbreking, in Brussel sinds de jaren tachtig. Een zeer duidelijk afgetekende kentering in de algemene sfeer (van het straatbeeld) kwam er in 1999; juist ja, dat verkiezingsjaar. Sindsdien lijkt het hek finaal van de dam. Misschien kan iemand dit eens analyseren.

24-08-2009, 17:29 geschreven door Fred


het debat !??
de heer Crols heeft een stok in het hoenderkot gegooid!  toen ik hem hoorde zeggen: we laten brussel los", dacht ik dat ik het niet goed verstaan had!  hij herhaalde het gelukkig enkele keren.  dàt heeft hem van de ganse meute poco's nog nooit iemand durven voordoen.  ik denk dat hij iets heeft losgeweekt !  nu plots kan vtm (om 13h.)  wél over uitwijden. de kwalkranten weten nog niet te best om ermee om te gaan!  iedereen is geschrokken van zo'n klare taal .  en dat vlak vôôr er met de francofonen moet "onderhandeld" worden over meer bevoegdheden voor de gewesten, splitsing van bhv (waar geen duimbreed mag toegegeven worden)... !  Crols kon het op geen beter moment zeggen. 
goede thuiskomst gewenst aan van rampuy ! hij zal zich zeker niet vervelen,  hij zal weten wa gedaan !  komkommertijd is ver voorbij !

24-08-2009, 15:52 geschreven door jos


Zoals we er nu voorstaan....
...lost het rot systeem zich vanzelf op, als er géén geld meer is dan is de liefde ook voorbij.
Die corrupte misdadige federale komedie heeft té lang mogen roven, maar aan alles komt een einde, ook aan die misdadige roofpraktijken.
Het is poepsimpel, laat de bevolking van brusselallahbath maar beslissen, wel enkel de Vlaamse en de Waalse bevolking, géén enkele vreemdeling, waar ze bij willen behoren én zich dan ook zullen naar gedragen.
Kiezen ze voor Vlaanderen, dan kiezen ze voor een Onafhankelijke Democratische Islamvrije Republiek die zal werken met een massa minder klaplopers en tafelschuimers, (lees: ambtenaren).
Kiezen ze voor Wallonia, dan kiezen ze voor het behoud van corruptie én wanbeleid, maar daar ze er zelf voor kiezen is het hun zaak, wél zonder Vlaams geld uiteraard.
Dus, laten we die wansmakelijke decadente roofpraktijken dadelijk stoppen en laten we de echte Vlaamse en Waalse bevolking hun mening vragen, probleem opgelost.
Bxl wordt het DC van Europa én oof financieel onderhouden door héél Europa.
Eens zien hoelang het circus nog zal leven!!!!

24-08-2009, 14:02 geschreven door Jean


RE:Wilfried.
Mijn Beste,
Inderdaad! Draai de geldkraan dicht!
Màààààààr.....zeg dat eens tegen de tjeven,de sossen,de blauwselventen,
de groenen,het ACV,het ABVV,het ACW...meneer Peeters,Carotrien,
P.Van Velthoven en vélé,vélé andere VLAAMSE poco totentrekkers...
Je zal steevast twee antwoorden krijgen
1) Aan het "solidariteitsprincipe' mag niet geraakt worden!
2) Dàt is nu niet aan de orde!
Het zou me in deze niet verbazen dat Vlaanderen zijn onafhankelijkheid zou moeten 'AFKOPEN' net zoals elke voorbij fase in de staatshervorming waar Vlaanderen steeds pakken poen  op de Waalse tafel moest leggen.De geldkraan dichtdraaien is inderdaad hèt middel bij uitstek...maar dan zal er toch ander volk aan het Vlaamse roer moeten komen te staan dan de huidige 'pappers en nathouders" èn dat is spijtig genoeg nog niet voor morgen.Ik denk eerder dat dit land zal uiteenvallen
omdat de federale poppenkast aan het eind van haar latijn is wegens haar onmacht,onkunde èn vooral omdat hun bankrekening diep zééééér diep in het rood staat!En zeg nu zelf mijn beste,een huishouden met zo een chronisch geldgebrek is niet leefbaar en dan is de beste oplossing dat ieder zijn eigen weg gaat.
mvg 

24-08-2009, 12:41 geschreven door senior


Brussel
Als aanwezige op de Yzerwake heb ik Frans Crols een staande ovatie gegeven, niet om de inhoud van wat hij te vertellen had, maar wel om de gedurfde manier om het tussen Vlaams nationalisten naar voor te brengen.
Om een juist gevolg te kunnen inschatten over het loslaten van Brussel moet er eerst een degelijk gesprek komen tussen ALLE politieke partijen, om de voor en nadelen af te wegen.
Maar moet Vlaanderen Brussel laten vallen ? Ik denk het niet want wij (Vlaanderen) beschikken nog over een heel doeltreffend middel.... geldkraan dicht, maar dan volledig dicht, en een royale financiële tegemoetkoming voor de Vlaamse Brusselaars. Niks aantrekken van discriminatie, Israël past dezelfde methode toe in de Gazastrook.

24-08-2009, 11:44 geschreven door Wilfried


BXL?-nee..bedankt!
Geachten,
De Belgicisten zijn in hun nopjes!
Volgens hen is het hommeles binnen de Vlaams nationalisten na de
'persoonlijke' uitspraak van Frans Crols i.v.m. zijn viesie over Bxl.
N-VA en V.B willen geen onafhankelijk Vlaanderen zonder BXL.
Dit is zowat de teneur die de poco media rondbazuind.
Al de fanatieke driekleuren schijters zijn in hun pen gekropen om op diverse forums hun genoegen te uiten over 'de splijtzwam' die de uitspraak van F.Crols volgens hen heeft veroorzaakt.
Ach,laat die reetlikkers van keuning en Onland hun jaarlijks pleziertje.
Wanneer binnen enkele weken de deuren van de praatbarakken terug opengaan zullen ze vlug weten waar de klepel van de klok hangt!
Wat BXL betreft heb ik 'mijn gedacht' hierover reeds meermaals
gepost en dit is tot op heden nog altijd onveranderd...het is zelfs nog versterkt!Voor mij is Brussel STAD al lang een verloren zaak voor Vlaanderen.Ik vraag mij zelfs af of zij ooit wel onze hoofdstad was of geweest is? Ik ben en blijf voorstander van BXL te lossen en de vrijgekomen energie in de Vlaamse rand te steken,want dààr ligt het grote gevaar voor de verdere verfransingsdruk van de francofonen.
Bxl,dat m.i. nu een multiculturele uitvalbasis geworden is voor rovers en ander illegaal gespuis moeten we uit onze gedachten zetten.
De weinige echte Vlaamse Brusselaars die er nog overblijven zijn allemaal  binnen enkele jaren verdwenen.Gestorven of weggecoulloneerd.
Wat er met Bxl zou gebeuren wanneer dit onbestuurbaar geworden land
zal splitsen is onzeker.Het beste voor de stad zou zijn dat het een
Bxl-dc wordt èn dat in leven gehouden wordt door Europa,want zelf is het straatarm,nog geen geld genoeg om de kosten te dekken die het vullen van putten in hun wegdek met zich mee brengt.
De gedachte dat Frankrijk Walloniê èn Bxl zouden willen aanhechten is wel zéér voorbarig en eerder een natte droom van de aanhangers van dit scenario.Zoals de 'budgetaire' en economische toestand van Wallo-Brux er nu voorstaat denk ik dat Sarkootje zal bedanken om een wrak met 
hun hangmattenbemanning feestelijk binnen te halen.
Vlaanderen hoeft zich geen moer meer aan te trekken van BXL...laat die
arrogante fransdolle kiekefretters zelf hun soepke koken. 
Als  Vlaanderen zijn onafhankelijkheid kan grijpen en dit en feit zou geworden zijn,zullen we werk genoeg hebben om die franskiljonse stallen in de rand uit te mesten.Laat de Brusselse mesthoop aan hen die goesting hebben om er in te baggeren.
mvg  
 

24-08-2009, 10:56 geschreven door senior


Ik, en vele anderen houden niet van Brussel
Wat we nooit mogen opgeven is de rand rond Brussel.

Maar wat Brussel betreft: Met uitzondering van de Grote Markt en enkele zijstraten is het een grijs en lelijk gedrocht. Krottenwijken wisselen elkaar af met zielloze kantoorwijken waar Vlamingen enkel thuis zijn tussen 9:00 en 17:00. Ook Leopold II heeft er zijn sporen nagelaten met bombastische monumenten. Ten slotte is er nog de Europese wijk vol met eurocraten die de prijzen van de resterende "deftige" wijken nog opdrijven zodat ze onbetaalbaar worden voor de gewone sterveling.


Een stad vol met allochtonen, illegalen, criminaliteit en corrupte/hypocriete Burgemeesters die zich prostitueren voor de stem van de allochtoon. Die allochtonen zijn niet enkel kiesvee, velen van hen komen uit de voormalige Franse mandaatsgebieden, dus zijn ze van harte welkom om de Nederlandstaligen nog meer in een minderheidspositie te dwingen.

Als Vlamingen Brussel willen opgeven, dan hebben is het veeleer dààrom.

24-08-2009, 10:11 geschreven door Patrick


Bxl is 'n opstandige enclave
Brussel is gewoon een opstandige enclave die beroep deed op allochtone bezetters, en niet meer dan dat.
Laten Vlaanderen Brussel dus behandelen zoals het hoort: als een opstandige enclave die volksvreemde bezetters massaal binnenhaalde om inciviek te kunnen zijn.
De resterende echte Vlamingen in Brussel moeten formidabel goed behandeld worden op zijn Belgisch financieel: begunstigd met alle mogelijk denkbare voordelen om jaloers op te worden bij wijze van eenmalige schadevergoeding. Met echt bedoel ik geboren uit Nederlands-kundige ouders en opgevoed als Nederlandstalige.
Dat is nog altijd véél voordeliger dan wat er nu gebeurt want dat is jereinste diefstal mét onzaglijk grote dagelijke bijkomende schade voor Vlaanderen.
De schattingen zullen wel uit een lopen maar zijn eenmalig de som der actuele jaarlijkse transfers. Zeg maar een soort "zilverfonds" voor Brusselse Vlamingen. Hun aantal is gekend middels de uitslag van de verkiezingen.
Vanaf dat ogenblik zullen alle Vlamingen beter af zijn en duidelijk gemaakt wie de democratische meerderheid uitmaakt rond die opstandige enclave.
Daarna zien we wel wat we er mee aanvangen.
Dreigen met er een muur rond te bouwen behoort zéker tot de mogelijkheden. Laughing
Snelheidsmeters en bemande camera's bij de grens van élke straat ook.Twisted Evil

24-08-2009, 10:00 geschreven door Lucky9


@zer2 en de rest.
Frankrijk moet Brussel niet, ze hebben genoeg aan één Franse hoofdstad Parijs en een Europese hoofdstad Stasbourg. Laat de hoofdstad van Vlaanderen Gent zijn en geef Frans Vlaanderen terug in ruil voor Walonië.

Als Vlaanderen onafhankelijk is zul je zien  hoe snel de Brusselaars zich zullen aanpassen samen met de Nederlandssprekenden in Brussel, -Nederlands leren en praten, -bij de Vlaams Neutrale ziekenkas gaan, -zich met Nederlandse cultuur verijken, om toch maar aan de vetpotten te kunnen blijven mee aan zitten eten, toch liever dan te verhongeren als Franssprekende bourgeois.
Beter zo, Ropie?

24-08-2009, 09:53 geschreven door tjenne


Brussel.
We mogen Brussel niet op geven ,want anders is Frankrijk er mee gaan lopen zonder we het beseffen.

24-08-2009, 09:35 geschreven door zer2


brussel ONZE hoofdstad ????

degene die denkt dat brussel nog 'onze hoofdstad' is kan misschien eens een rondrit meemaken in en rond brussel!  en dan heb ik het niet over de gemeenten zols sint gensius rode! nee, want daar wordt de apartheid nog hoog in vaandel gevoerd.  daar zitten de 'racisten pur sang'.
eens een kijkje gaan nemen in brussel ,vorst, sint gillis, anderlecht , sint jans molenbeek, schaarbeek, sint josse.  daar wonen de "mensen" waarvoor van rampuy en zijn kliek "het allemaal gedaan hebben en  nog doen" !!! dààr zijn de geneugten van de multikul met volle teugen te genieten !  die daarna nog denkt dat brussel van "ons" is....  tja, dan is het hopeloos. 

24-08-2009, 09:34 geschreven door jos


Niet alleen Brussel!
" Maak 's middags en 's avonds laat eens een wandeling dwars door Brussel"?  Al eens door Antwerpen gewandeld? Sad

24-08-2009, 09:03 geschreven door mieke


brussel
is voor mij reeds lang verloren voor Vlaanderen. het enige wat die allochtone stad van ons wil is geld, geld en nog geld......en steeds zonder enige glimp van dankbaarheid.
als Wallonie Brussel erbij wil, wel ze mogen het hebben mits wat schadevergoeding te betalen aan Vlaanderen voor alles wat we er dan zouden achterlaten, en dan een cordon sanitair errond om de olievlek te stoppen.

24-08-2009, 08:57 geschreven door marc




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!