Angeltjes
16-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV naar de regering !



Een misterieus man, dat is zowat het vriendelijkste dat je kan zeggen over Yves Leterme.  Hij was een stipt minister-president van Vlaanderen. Hij deed die job zoals hij beroepsmatig bezig was voor de politiek hem wenkte : als een staatsboekhouder bij het Rekenhof. De Vlaamse regering is trouwens voor vele zaken een subsidie-regering. 

Na de verkiezingen van 10 juni werd de staatsboekhouder plots overvallen met huizengrote problemen toen hij op eigen aandringen aangesteld was als regeringsvormer. Psychologische oorlogsvoering, intriges, valse aantijgingen, en vooral het ontzettende verschil in wijze van handelen en onderhandelen tussen brave Vlaamse Jefkes en geraffineerde Franstaterende chi-chi'ers.

Leterme had nochtans een boekje volgeschreven (84 kurkdroge pagina's om je na lectuur te laten opnemen in een depressie-kliniek) maar hij liet zich overspelen en overspoelen door heel de politieke meute en hij schreef alles op wat iedereen hem zegde. Zo probeerde hij vertrouwen te kweken, zonder nog terug te grijpen naar de eigen voorstellen.  De kreet "deze man kan het niet" weerklonk aan beide zijden van de grens.  Zijn promotieteam liet hem telkens het verhaaltje opdissen van "800.000 kiezers".  Wat weer eens een flater was, want velen begonnen zich af te vragen : "Zijn er nog 800.000 ?"

Na zich te hebben laten opzijschuiven door de schaamteloze Guynokkio die samen met Albert een coup pleegde, werd Leterme terug de ring in gestuurd om een oplossing te vinden voor de hervorming van de staat, precies datgene waar hij niets van terecht gebracht had.  Perfiede Guynokkio ! 

De octopuscommissie gaat de boel nu klaren, wordt ons voorgehouden.  Alle problemen lekker samenvoegen, mixen en dan beslissen.  Hét heikele punt waar alles om te doen is geweest en dat nu in parlementaire doorgeefluiken zit, BHV, wordt echter geweerd bij octopus.  De federale regering zal dat varkentje wassen. Dit heeft Leterme zelf beslist in overleg met zijn Franstalige tegenvoeter Reynders. En de Walen liggen te dutten en vinden alles prima ?  Hoe dom.

Een misterie is Leterme al lang niet meer, wel een treuzelaar en een beuzelaar, een man die het niet kan.
 
Ray



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (4)

16-01-2008
Er waren eens ...
... twee Brusselaars die een schoenwinkel gingen opstarten. Ze zijn druk bezig met hun winkel te schilderen en in te richten, en omdat het nogal warm was lieten zij de winkeldeur open staan.

"Je zal zien" zegt de ene, "zo dadelijk steekt er hier een iedioot zij hoofd naar binnen en vraagt wat wij aan het doen zijn."

Zijn woorden waren nog niet koud, of er steekt een Vlaming zijn hoofd door de deuropening en vraagt : "Wat verkopen jullie?"

Koleirig zegt de Brusselaar : "Idioten!"

"De zaken moeten goed gaan," zegt de Vlaming, "want er blijven nog maar twee stuks over".


16-01-2008, 18:47 geschreven door Regus Patoff


Het verhaaltje...
...van de 800.000 stemmen viste Leterme verleden donderdag ook op tegen Gerolf Annemans in de kamer. Op de vraagstelling van Annemans antwoorde Leterme kurkdroog " ik ben enkel verantwoording verschuldigd aan mijn 800.000 kiezers ". Of hij het nu leuk vind of niet, als hij éérste piet wil worden is hij dat voor alle burgers in den belziek, en niet voor 800.000 kiezers. Punt uit.

16-01-2008, 17:51 geschreven door Walter


De functie van Vlaams minister-president ...
... wordt niet ernstig genomen door de betrokkenen. Flagrante voorbeelden hiervan zijn Dewael die de functie liet vallen om minister van Biza te worden in de "federale" regering van zijn spitsbroeder, en nu Leterme die dezelfde stunt uithaalde om een gooi te doen naar het federale premierschap. Het presidentschap van Vlaanderen is een soort platform, een tussenstap naar macht op een zogezegd hoger echelon van het "grotere" België. Radikaal verkeerd natuurlijk, maar daar zal niet veel verandering in komen tot Vlaanderen eindeljk baas zal worden van zijn eigen lot, en niet langer gemanipuleerd wordt als een "puppet on a string" door de federale "touwtrekkers" in Broekzele-aan-de-Zenne.

16-01-2008, 16:58 geschreven door Regus Patoff


Een vod.
Meer kan ik er niet aan toevoegen aan de man van 800.000 goedmenende Vlaamse mensen.
Die hun vertrouwen gaven aan de Vlaamse ex minister/president die Vlaanderen rijk was.
Nu moet hun ontgoogeling groot zijn, bij het zien dat de gebuisde eerste minister, meester leugenaar hun CDNV boegbeeld als loopjongen gebruikt die nog veel moet leren en het nooit zal kunnen.
Heeft die man geen eer of schaamte?

16-01-2008, 16:36 geschreven door tjenne




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!