ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
04-12-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijna

ik hou niet van Kerst of andere feestdagen , maar heb toch maar een kerstmannetje  neergezet , kwestie van Kerst niet te vergeten , want ---- zou het nu weer niet lukken dat mijn kinderen kunnen komen uit het zuiden ,?

dat zou dan al de derde KERST zijn  zonder en ik ben best wel al op een  leeftijd dat het  niet van zelfsprekend is  ,

dat je er nog vele zal meemaken in een beetje "goede staat "   . 

het mannetje staat op een kantwerk dat mijn moeder in haar jonge jaren maakte !

daarom ook leg ik het nog steeds neer , al ben ik niet zo voor doekjes en  prullen --

mijn moeder en haar vijf zussen waren allen kantwerksters .

de ene al met mooier werk dan de andere en de oudste tante was de fijnste werkster ,

ze maakte heel mooie kanten kragen en " broches " voor de rijke dames .

tot op haar 80ste werkte ze zeer netjes !


neen niet alleen in Brugge werd er kant gemaakt , maar ook hier op den buiten --- dat werd dan opgekocht door een " verdeelster " die met de winst ging lopen --- ook dat is van alle tijden

 hoe kom ik hier nu bij , ?

door dat kerstmannetje natuurlijk ,toch leuk  !

20211129-095758



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (21)

07-12-2021
DINSDAGGROETJES !!! Maak er een gezellige dag van lieve blogvrienden.
oie-78754-Onq-WT9-YU

Goedemorgen lieve vrienden.Hier is de vriezeman zijn winterwerk aan het doen want de temperatuur flirt met het vriespunt.Ik heb reeds enkele mensen hun auto ijsvrij zien maken hier op de parking en voor wie de baan op moet zal het opletten geblazen worden.Als ik zo even naar buiten kijk zie ik een staalblauwe hemel met een zonneke dat ontwaakt en dat voorspelt een zonnige dag tot in de late namiddag want dan gaan de hemelsluizen ons terug wat regenwater bezorgen.Gisteren is mijn nieuwe pedicure voor de tweede maal langsgekomen en ja wat een verschil bij het stappen.Bij een 7 graden zal het terug het moment zijn om deze namiddag eens terug naar de laatste rustplaats van mijn ouders te gaan en ondertussen ben ik in beweging.De coronacijfers blijven heel licht dalen hopelijk zet zich dit door maar blijf uiterst waakzaam.Ik wens Jullie een fijne en een gezellige dinsdag toe en warm gekleed zou het wel een ideaal weertje kunnen worden om een stevige wandeling te maken en dit met vele lieve en hartelijke groetjes en een bloemeke vanwege Jullie blogvriend Jos.Een fijne en een gezellige dinsdag lieve Ani.Brrr wat is het koud want nu vriest het hier maar deze namiddag zal het wandelweer worden.

07-12-2021, 10:03 geschreven door Jos


05-12-2021
dag Ani

of we het nu willen of niet, ze zijn er, die feestdagen en dan proberen we het toch voor ons gezin en onszelf zo aangenaam mogelijk te maken...Zeker in deze donkere dagen hou ik ervan om gezellige hoekjes met lichtjes te creëren...het maakt het sfeervoller in deze periode niet?

Ik heb ook vol bewondering naar het kantwerk gekeken dat je nog als aandenken aan je mama hebt...prachtig is dit he...ik heb hier ook nog van die werkjes van ons mama, niet in kant maar ragfijne haakwerkjes...

hele lieve groet en hou je gezond he Ani 

een-lieve-groet.jpg

r

05-12-2021, 16:39 geschreven door Klaproosje


Fijne eerste zondag van deze feestmaand



Hopelijk gaat hij onze deur niet voorbij.
Groetjes
Mia en Wilfried.

05-12-2021, 11:51 geschreven door wilfried


Geniet maar van deze mooie dag!
Maarten.gif

05-12-2021, 11:39 geschreven door maarten


Nog een nachtje slapen en dan is het Sint Niklaas dag Groetjes Sylvain

05-12-2021, 11:22 geschreven door sylvain


Tweede zondag van de Advent !!!
oie-583221-Ppm7-P4k4
jpeg upload

Goedemorgen lieve vrienden.Het zal een natte tweede zondag van de Advent worden.Het regent reeds zonder ophouden van gisterenavond.Buiten is het een heel triestig gedoe in vergelijking bij gisterennamiddag.Toen was het zonneke op post en ik heb dan ook van deze gelegendheid gebruik gemaakt om eindelijk terug eens naar de laatste rustplaats van mijn ouders te gaan.Ik heb er de bevroren chrysanten verwijderd en alle andere bloemen herschikt.Ook heb ik een nieuwe novenekaars in de lantaarn aangestoken.Morgrn is het feitelijk het feest van Sinterklaas de grote kindervriend,doch die oude Heilige man heeft het toch nog kunnen klaarspelen om vandaag bij heel vele lieve kinderen langs te gaan,want het is weekend en de goede Sint kon het over zijn hart niet krijgen en wist ook dat in coronatijd de lieve kinderen zich konden vermaken aan al het mooie dat hij gebracht had en neen dit jaar waren er geen stoute kinderen.Ik wens Jullie een warme en een rustige gezellige zondag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.In Bruusel mag vandaag de regen met bakken neerkomen dan heeft de politie het waterkanon niet nodig.Blijf waakzaam en gezond.Een rustige en een gezellige tweede Advent lieve Ani en dit jaar terug niks gekregen van de Sint en ben ik dan wel echt stout gewees en ik denk dat Hij bij Jou wel gekomen is.

05-12-2021, 10:06 geschreven door Jos


geniet van een mooie zondag !

0-Closeup-image-of-golden-baubles-on-Christmas-tree-at-fireplace.jpg
winterstilte
maak jouw hoekje klaar
gezellig en warm
met licht en kleur  !
liefs meeuw

05-12-2021, 08:04 geschreven door meeuw


Ani

Er staat dan toch iets wat deze dagen een beetje fleurt ,, natuurlijk zijn de feestdagen niet als anders ,, maar we blijven hopen dat het weer snel eens goed zal komen voor ons allemaal , mooi kantwerkje ,, ja dat is echt wel kunst en geduldig werkje ,, mooi !!!!

Door weer en wind komt de Sint en Piet er weer aan ,, hopelijk zijn jullie braaf geweest ,,,??? We moeten onthouden dit feest is er al eeuwen lang en zit niet in de kleur maar in ons hart . ,, liefs Ingrid .
zondag

05-12-2021, 07:09 geschreven door Ingrid


Staat uw schoentje al klaar ?

1Lieve groetjes vanwege Annie & Rogier

05-12-2021, 06:36 geschreven door Annie & Rogier


fijne zondag
sint_dak.gif
Wij komen een fijne zondag
en veel blogplezier wensen
Veel liefs van Freddy en Patty

05-12-2021, 02:55 geschreven door Patty en Freddy


04-12-2021
Ik heb hier ook nog een paar kanten lapjes van ons ma gekregen..

Het weekend is weeral half voorbij maar morgen hebben we nog een dag om te genieten ook al is het woord nu misschien niet echt goed gekozen. Maar we moeten toch het beste proberen te maken van elke dag want het leven gaat verder. Ik duim ook dat dit jaar Kerst weer hier samen met gans ons bendeke kan gevierd worden!

Een hartelijke groet en houd het daar veilig en gezond!

vis.gif

04-12-2021, 23:08 geschreven door Natoken


Goeieavond lieve Anitje

Is moeilijk om geen blogbezoekjes te bezoeken,daarom probeer ik om enkele bezoekjes per dag.Ik wil jou nog graag bedanken voor jouw lieve berichtjes in mijn gastenboek.

Ik ben daar ook niet zo aan die dagen Anitje,maar met een kerstmannetje is het inderdaad een beetje gezelligheid.Hier is het zo,vroeger zette ik altijd een grote kerstboom en buiten in de voortuin met knipperlichtjes en zo meer,ach ja meestal neemt dit af bij het oud worden...zijn

Geniet nog lieve Anitje van dit alweer donker weekend in goeie gezondheid en blijf zéker alert voor dat monstervirus want het ligt overal op de loer. Veel lieve en warme groetjes van mij, Monique.

JznIU6i.gif

04-12-2021, 17:54 geschreven door Monique


. . .

Ik deed ook aan kantklossen maar omdat ik zat met een zware whiplash en ook met vrij veel arthrose in de halsstreek en rug, heb ik het moeten opgeven.  Het is immers steeds in een licht gebogen houding over je kussen dat je zit te werken en dat kon ik niet meer.  Jammer maar helaas heb ik alles weg gegeven, ik had zo een speciale poot om het kussen op te zetten, die je goed kon regelen in alle richtingen, ook omhoog, een bevriende schrijnwerker heeft die voor mij gemaakt en ik heb hem die toen terug gegeven.  Misschien kon hij er nog wel eens iemand plezier mee doen die van kant hield of zo.  Ik heb hier ook nog eigengemaakte kanten doekjes liggen en ook die gebruik ik nog wel eens, en ook in de feestdagen maar mijn kasten zijn nu hoger en dat scheelt, dan zie je die doekjes niet liggen.

'k Heb er vroeger ook nog gehaakt in heel fijne draad waar je een heel fijne haaknaald moet voor gebruiken, net zoals garen eigenlijk en ook die heb ik hier nog bewaard, ik doe ze niet weg want je weet maar nooit, al bekijk ik ze ook niet meer zo vaak als vroeger.  Ik kocht dan ook nog wat mooie doekjes om op de kasten te leggen die ik zelf gemakkelijk kan wassen en je hoeft ze eigenlijk bijna niet te strijken, dat scheelt ook.  En die steken nu bij mekaar in een speciale zak zodat ze bijeen blijven.  Het zijn nu even mijn schatten van vroeger en nu . . . !

Nog een fijn weekend Ani !

04-12-2021, 15:45 geschreven door Chris


Zaterdag een rustdag geniet van je dag
0-25knaphoor

04-12-2021, 14:48 geschreven door sylvain


Auf auf in die Weihnachtszeit

Flintstones-02

04-12-2021, 12:43 geschreven door Bernward - DF6JL


heel leuk kertmanneke

deed me zelfs even lachen, en wat voor mooi kantwerk!

Maarten-nieuw.gif

04-12-2021, 11:39 geschreven door maarten


Hallo lieve Ani,ziet er best gezellig uit met het Kerstmannetje...knuffies xxx
Lieve-groetjes-Kerstmeisje-en-jongen-lief.gif

04-12-2021, 11:29 geschreven door Lenie


Hallo Ani

Wel een heel mooi mannetje. En de kantklossers waren "zijn" krakken, hoe snel dat gaat, niets voor mij te moeilijk. Al wat soepelheid vraagt gaat niet veel te stijf, zelfs dansen smiley-laughing.gif Er worden daar mooie dingen mee gemaakt. Geniet van je dag met volle teugen. We duimen mee dat ze kunnen komen, Ani. Als iemand het verdiend ben jij het die zo strikt de regels naleeft. Eerst genieten van vandaag. Veel liefs Alfy smiley-wink.gif

 Winterbeeld

04-12-2021, 11:07 geschreven door alfyvo


lieve groetjes
Autumn-Blues-Annie1201
Even op bezoek, met nog een herfstplaatje

04-12-2021, 09:58 geschreven door annie


Goedemorgen

Fotolijst.jpg

Weekend 4 December de Sint komt zo
Het is triest weer mistig vanmorgen
Toch kom ik je nog een fijne dag wensen
Probeer vooral gezond te blijven in deze dagen.
gr.Dirk

04-12-2021, 09:39 geschreven door Dirk


Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe.
oie-484258-M1pch34

Goedemorgen lieve vrienden.Na de natte en winderige vrijdag mogen we hopelijk het weekend wat kalmer en droger starten en wellicht komt het zonneke wel eens piepen hier in het westen.Vandaag is het, het feest van de Heilige Barbara,de patrones van de brandweermannen.Gisteren kwamen alle gewesten van ons landje bijeen om de besmettingen van corona en omikron in te dijken.En de politiek heeft hier terug compromissen moeten zoeken en dit krijg Je in een land met verschillende gewesten en dit is te danken aan het NVA.En Vlaamd blok en PVDA maar vuur stoken maar geen enkele van de twee heeft reeds een alternatief aangeboden,hoe het beter zou kunnen gaan.Spaar ons van die sjarlatans moesten ze ooit in de regering komen.Muren rond Belgie bouwen tegen de vluchtelingen en nog veel ergere maatregelen.Racisten en communisten.Einde verhaal want het is weekend en ik wens Jullie een gezellige zaterdag met een streepje zon toe en dit met vele lieve en hartelijke groeten vanwege Jullie blogvriend Jos en blijf waakzaam en gezond en vaccinatie is het enige middel waarom we nu stilaan aan een plateau komen gekoppeld aan het respect van de ene mens tegenover de andere en natuurlijk het boostervaccin.Fijne zaterdag lieve Ani.Bij mij is het geen Kerstmam maar eenvoudig de beeldekes van Jezus in de kribbe met Maria en Jozef,de os en de ezel en de 3 herders.

04-12-2021, 09:31 geschreven door Jos


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!