NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Canada roadtrip
mei-juni 2018
13-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 12 juni Victoria
Klik op de afbeelding om de link te volgen vandaag e tra dag in Victoria omdat we 1 dag in Cambell River hebben laten vallen. Cancellara River was niet wat we verwacht hadden vandaar de wissel. Het geregel was niet zo eenvoudig maar we zijn bij dat we het gedaan hebben. Door de late booking hebben we een suite moeten nemen. Behalve de prijs is dat dik in orde. Vandaag in Victoria zijn we (samen) walvissen gaan spotten meteen speedboot. De Orka's waren ons goed gezind en hebben zich uitgebreid late zien. Een ongelofelijke belevenis. Morgen verkennen we de stad, het ziet er veelbelovend uit.

13-06-2018 om 07:16 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 11 juni Cambell River
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag gereden van Tofino naar Cambell River. Na Tofino is Cannell River een beetje een tegenvaller. Vandaag hebben we nog wat leuks gedaan maar dan hebben we het wel gehad. We hebben hier dan ook onze tweede dag geschrapt en een extra dag geboekt in Victoria waar we dan ook morgen naartoe zullen rijden. Extra kosten maar we hebben het er voor over. De bijgevoegde foto (in zwart wit genomen) is van een mooie waterval nabij de grote Electro centrale die de elektriciteit opwekt via waterkracht turbines. Een bovenliggend meer zorgt voor de watertoevoer naar de turbines.

12-06-2018 om 05:45 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 10 juni Tofino
Vandaag tweede dag in Tofino. Er was een hele dag regen beloofd maar daar is niets van gekomen. Het was een schitterende dag met heel veel zon. Vandaag op uitstap geweest. Er waren seals, zeeleeuwen, arenden en eventueel walvissen beloofd. Het was meer dan ik had kunnen dromen. Een groepje Orka’s deed de wateren aan waar onze boot ronddobberde. Een schitterend zicht om deze reuzen in levende lijve te zien. Een 8-tal Orka’s lieten zich bewonderen op nog geen 20 meter van onze boot. Morgen trekken we naar de andere zijde van het eiland. Niet zo veel kilometers maar wel een moeilijke (lees trage) rit omdat we dwars door (over) de bergen moeten en rond de grote meren. Net als in de USA lopen hier maar weinig wegen van en naar een zelfde plaats.11-06-2018 om 06:07 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 09 juni Tofino
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag de trip gemaakt van Whistler naar Tofino. Tofino ligt op Vancouver Island dus we hebben ook de ferry moeten nemen. De weg naar Tofino ligt in een mooi decor maar is moeilijk te berijden, heel veel scherpe haarspeldbochten, niet zo al te best wegdek en dus veel tijd nodig om de kilometers af te malen. Na de ferry hebben we redelijk veel regen gehad maar in Tofino was (en is het nog om 20u30) stralende zon. Tofino ligt aan de zee en het hotel heeft een mooi zandstrand. We hebben een kamer op het gelijkvloers en dus ook een zonneterras. Morgen voorspellen ze regen, hopelijk valt het mee. Morgen is een whale watching trip gepland => afwachten of ik wat te zien krijg (Anita gaat niet mee, een te klein bootje). De zalmen zwemmen hier in elk beekje en meertje en staan dus ook steevast op het menu. De (wilde) zalm is dan ook ongeloofelijk lekker. Zo dat was het weer voor vandaag, na de lange rit een rustige nammudag en avond.

10-06-2018 om 05:38 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 08 juni Whistler
Vandaag gereden van Kamloops naar Whistler. Whistler is een skioord maar ze doen heel veel om ook de zomervakantie aangenaam te maken. De rit was de moeite waard. De bergen die we nu zien zijn helemaal anders dan de Rocky Mountains maar daarom niet minder mooi. De hotelkamer in dit Westin hotel (upgrade) was fenomenaal. Het weer is duidelijk aan het kantelen, we hebben regen en het ziet er naar uit dat dit enkele dagen zo zal blijven. Volgende halte is Vancouver waar we overzetten naar Van couver Island. Waarschijnlijk het grootste deel van de dag onderweg.

09-06-2018 om 00:00 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 07 juni Kamloops
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag de tranfer gemaakt van Jasper naar Kamloops, een noodzakelijk kwaad op onze weg naar Vancoucer Island. Morgen nog een tussenstop in Whistler. De afstand is te groot om dit in een dag te doen. Onderweg mooie zichten van de Rocky Montains die we nu verlaten hebben. Onderweg op het laatste nippertje een botsing met een zwarte beer kunnen vermijden dank zij goede reflexen van zowel mij als van de beer. Kamloops is een stadje zoals er twaalf zijn in een dozijn, leuk maar niets speciaals.

08-06-2018 om 04:52 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 6 juni Jasper (dag 2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag trip gemaakt naar Lake Malinge en Miette hotsprings. Het lake was geweldig, de hotsprings niet zo. We hebben wel weer wildlife gezien nl beren, bighorn, Wapiti en een coyote. Volgende stop Kamloops in British Columbia.

07-06-2018 om 16:36 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 05 juni Banff -Jasper
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag de trip van Banff naar Jasper gemaakt over de ice-fields road. Een trip van +- 300km waar we de hele dag over gedaan hebben omdat we ook wat uitstap hadden. De ice-road is heel mooi met vele stopplaatsen, de ene al mooier dan de andere. Een goede 100 km voor Jasper hebben we een gletsjer bezocht. Een belevenis op zich om er te greaken met een rupsvoertuig van 1500 pk. Op twee verschillende plaatsen weer een beer gezien, een die de straat overstak en een langs de kant van de weg. Ook berggeiten en rotsreeen waren vandaag present. We logeren in Jasper centrum in een klein maar leuk hotelletje. Morgen verder op ontdekking in Jasper.

06-06-2018 om 05:14 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 04 juni Banff (dag 2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen vandaag een mooie uitstap gemaakt naar Lake Louise. Onderweg Jonhston trail gedaan, een trail naar de waterval van het bovengelegen meer dat we onderweg tegen kwamen (smeltwater). Lake Louise is adembenemend mooi, azuurblauw van kleur en gelegen in de Rocky Mountains. Vanaf daar een trail gedaan naar het 4 km hoger gelegen meer. Het trail was de laatste km sneeuw en ijs, moeilijk te beklimmen maar mooi en het resultaat was een ongeloofelijk zicht over het lager gelegen Lake Louise. Het upper lake was nog half bevroren. Banff is heel geliefd voor toerisme, waarschijnlijk net door het toeristische centrum waar ik nu niet zo een fan van ben. Morgen trekken we naar Jasper waar we ook 2 dagen zullen blijven.

05-06-2018 om 04:43 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 03 juni Banff
Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een 5 uren rit door een heel mooi groen gedeelte van Canada in de valleien van de Rocky Mountains zijn we in Banff aangekomen. Banff is heel toeristisch met vele hotels, restaurants en winkels. Niet echt wat we hoopten te zien in een natuurpark. Vandaag een kleine wandeling gemaakt langs een van de meren, mooi maar niets speciaal. Morgen trekken we er verder op uit om in de natuur te wandelen en de trekpleisters te bezoeken. Ik verwacht niet al veel wildlife te zien hier, er zitten wel Elken, bruine beren, grizzly enz... Maar tot nu toe nog niets gezien en zelfs in het visitors center zijn ze meer bezig met shoppen dan met natuur. Wat een verschil met de parken in de USA, hopelijk is dit een uitzondering en denken we er morgen helemaal anders over. Eerste indruk van Banff is dus "gene vette".

04-06-2018 om 05:07 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
03-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 02 juni Waterton Lakes
Klik op de afbeelding om de link te volgen Tweede dag in Waterton Lakes. Verkoudheid is er niet beter op geworden, snot en hoest dus een rustig dagje ingepland. Bij de ochtendwandeling zagen we een fietser die zijn fiets in de kant gegooid had staan turen naar de 20 meter hoge rug naast de baan. Uiteraard zijn wij ook gaan staren en tot onze grote verwondering zagen we een berin lopen met 3 jongen. Al snel waren ook de troopers erbij om het verkeer in en uit het park in de gaten te houden omdat ze verwachten dat de berin met haar jongen de baan zou oversteken wat ze niet gedaan heeft. Dag dus geslaagd, kun je voorstellen zo een vertoning. Door mijn verkoudheid was een middagdutje op zijn plaats wat ik dan ook gedaan heb. In de namiddag nog een kleine wandeling gemaakt naar het meer en lekker in het zonnetje gezeten (het weer was vandaag uitstekend). Op de terugweg zag ik Anita plots van de wandelweg uitwijken en wijzen naar de graslkant. Op amper 5 meter van ons vandaan zat een beer lekker van het gras te eten (zie de bijgevoegde foto genomen met mijn GSM). Hij keek even op maar was meer op zijn gemak dan wij denk ik. Leuk, ongelofelijk maar toch ook wel schrikken. Hopelijk is de verkoudheid morgen wat beter. Morgen trekken we naar Banff waar de gletjers

03-06-2018 om 01:33 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
02-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 01 juni Waterton Lakes
Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een korte rit 2,5u vanuit Flarhead het Waterton Lake District binnengereden. We logeren hier ook in het park in een Lodge. Waterton ligt in Canada dus we zijn de grens overgestoken. De overgang had niet veel te betekenen, het zijn enkel de Amerikanen die moeilijk doen aan de grenzen. Waterton is een heel uitgestrekt natuurpark maar heeft in het najaar van 2017 een grote brand gehad waardoor 80% van het natuurpark vernield is. Door de strenge winters hier zijn ze nu pas begonnen met de herstelling van de wegen en het park. Spijtig voor ons natuurlijk maar de resterende 20% is nog wel de moeite. Het weer is niet schitterend, veel wind en regen. Voor zaterdag is beter weer voorspeld, afwachten ....

02-06-2018 om 16:13 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 31 mei Glacier Park

Vandaag lange rit van Yellowstone naar Flathead. Nadien nog een bezoek aan Glacier National Park. Dit was het laatste wat we nog deden in de USA. Morgen rijden we Canada binnen, op weg naar Waterton Lakes.

De rit ws adembenemend. Dwars door het Lake district. 

Montana is een door en door Amerikaanse staat. Uitgestrekte weilanden met het alom gekende Angus Beef koeienmerk. De koeien worden hier nog door echte cowboys te paard samen gedreven. Niet verwonderlijk wetende dat een grasveld enorm is in oppervlakte. De koeien staan soms kilometers uit elkaar, maar toch nog in het zelfde veld. De meeste mannen lopen hier ook nog rond met een wapen in een holster aan hun riem. Alles is hier maar 4 maanden open de resterende 8 maanden ligt ales onder de sneeuw.

01-06-2018 om 05:17 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 29 mei Yellowstone National Park
Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een twee uurtjes rijden van Jackson zijn we het park binnengereden langs de westzijde. Een zonnige dag met toch af en toe een buitje. Het park is enorm mooi en uitgestrekt. Na ongeveer een uurtje zagen we de eerste bissons. Een ongeloofelijk zicht deze enorme beesten echt en van bertrekkelijk kort te kunnen zien. Later op de d dag hebben we nog meer van deze kolossen van heel dichtbij gezien. Ook de Elken (grote rendieren) lieten zich uitgebreid bewonderen. Yogi hebben we spijtig genoeg niet gezien. Ook Old Faithfull (warm water geiser) stond vandaag op het programma en was de moire meer dan waard. Na een lange dag natuur en dieren een nachtjr slapen op in een tent. Glamping, een vorm van min of meer luxueus canoeren.

31-05-2018 om 01:03 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 30 mei Yellowstone

Tweede dag in dit ongeloofelijk mooie park. Schitterende natuur en weer veel bissons, Elken en herten van de partij. Spijtig genoeg weer geen beren te bespeuren. We hebben wel mensen gezien die meer geluk hadden en een zwarte beer en een grizzly gezien hebben. Een deel van de bergtoppen is nog besneeuwd, soms nog wel een laag van 2 meter sneeuw. Het smeltwater maakt de vele waterlopen en watervallen een genot voor het oog. Vandaag het oark verlaten langs de noordzijde, hotel in Gardener. Montana en Wyoming zijn echte cowboy staten. Heel veel mensen met een wapen, cowboyhoed en laarzen. Een vreemd gezich gewapende mensen tegen te komen, gewoon in het park.

31-05-2018 om 00:00 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salt Lake City zondag 27 mei
Regen in de hoofdstad van Utah.Salt Lake City is de stad van de Mormonen.De kerken en tempels zijn dan ook alom tegenwoordig28-05-2018 om 00:00 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 28 mei Jackson
Stralend weer, vandaag door 3 staten gereden28-05-2018 om 00:00 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schiphol
Klik op de afbeelding om de link te volgen

27-05-2018 om 08:47 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlag Canada
Klik op de afbeelding om de link te volgen

26-05-2018 om 07:35 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom

Welkom op onze blog.

Dit is een reisverslag van onze trip naar USA en Canada.

We vertrekken zondag 27 mei vanaf de luchthaven Schiphol in Amsterdam voor een rechtstreekse vlucht (10,5u) naar Salt Lake City.

26-05-2018 om 07:23 geschreven door Danita

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)


Inhoud blog
 • Zaterdag 16 juni Seattle
 • Vrijdag 15 juni Vancouver
 • Donderdag 14 juni Vancouver
 • Woensdag 13 juni Victoria
 • Dinsdag 12 juni Victoria
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Archief per week
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!