Inhoud blog
  • Terug naar huis
  • Goch
  • Borken
  • Soest
  • Bad Wildungen
  • Alsfeld
  • Bad Brückenau
  • Mellrichstadt
  • Bad Neustadt a.d. Saale
  • Hammelburg
  • Marktheidenfeld
  • Wertheim
  • Mosbach
  • Heilbronn
  • Bietigheim - Bissingen
  • Nürtingen
  • Oberkirch
  • Achern
  • Pirmasens
  • Saarlouis
  • Reisroute
  • Welkom op mijn blog over onze reizen met de motorhome

    Andere reisblogs van Ann 

    Rondje Duitsland 2022

    Zwarte Woud Duitsland 2017

    Schiffe gucken Noord Duitsland 2012

    Poitou Charente & Vendée 2011

    Niedersaksen Duitsland 2010

    Noord Duitsland 2008

    Kerstmarkt Oberhausen 2007

    De Loire Frankrijk 2007

    Elzas Frankrijk 2006

    Bretoense kust Frankrijk 2006

    Normandië Frankrijk 2005

    Reizen motorhome
    Onze reizen met motorhome
    16-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilbronn

    De nacht bracht toch wat verkoeling maar we besluiten om een schaduwrijke plek te zoeken. De temperatuur blijft de volgende dagen boven de 30°.  Een 1ste stop in Besigheim had niet het gewenste gevolg. Iedereen zoekt een plaatsje onder de bomen. 

    Heilbronn

    Een schaduwrijke staanplaats vinden we iets verder in Heilbronn. Gratis camperplaats, onder de bomen, (service en electriciteit) op het einde van de "Neckarhalde". Gelegen naast park Wertwiesen en het zwembad.  Wel iets verder van het centrum (1,4 km) maar we staan in de schaduw naast een groot park. Vandaag even luieren onder onze boom en straks lekker barbecue... laat het zonnetje nu maar schijnen. 's Avonds nog een wandeling door het park en een rustige nacht.

    Vandaag toch even met de fiets naar het centrum. Het fietstochtje heen en terug met een bezoek aan de stadtgalerie brengt verkoeling maar eens terug buiten ervaar je de hitte.

    Heilbronn heeft een geschiedenis die honderden jaren teruggaat maar er is vandaag de dag niet veel meer over en heeft tijdens de 2de WO tevens grote schade opgelopen. Het stadscentrum is modern met heel veel winkels. 

    We besluiten toch enkele dagen hier te blijven in de hoop dat het de volgende dagen minder warm zal worden. Het weekend komt er aan en heel Heibronn zoekt nu verkoeling in het park en het zwembad. 


    15-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietigheim - Bissingen

    Bietigheim

    De eerste dagen hebben we een normale temperatuur maar vandaag gaat die over de 30°. 

    55 kilometers noordwaarts : Een stadje dat we ook al een paar jaar ervoor bezocht hebben staat nu weer op ons lijstje. Bietigheim - Bissingen.  Alleen de temperatuur is spelbreker hier op de open ruimte en met onze voeten op het hete beton. Toch besluiten we hier 1 nacht te blijven ondanks de hitte. Een gedeelte van de mixparking aan de Farbstrasse is voorbehouden voor motorhomes (7 plaatsen, service en electriciteit).  Straat oversteken, iets bergop en je staat in de füssgangerzone, met talloze vakwerkhuizen. 

    Kelten, Romeinen en Alemannen vestigden zich op deze plaats aan de Enz en de Metter. Een groot aantal architectonische monumenten en poorten getuigen hiervan. De geschiedenis leeft hier op elk moment, zelfs tussen de vele moderne kunstwerken en sculpturen.

    Vandaag is het toch te warm voor het kuieren door de winkelstraat en daarom wandelen we door het park, via het pad naast de rivier de Metter, het pittoreske centrum in. Na een verfrissing op een terrasje toch nog via de winkelstraat naar onze staanplaats waar we intussen toch al iets schaduw hebben naast de motorhome.


    12-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nürtingen

    Nürtingen

    En waar het goed is daar komen we terug. Zo belanden we, voor de zoveelste keer, op de camperplaats in Nürtingen. Deze is sinds vorig jaar helemaal vernieuwd.

    Gelegen op een apart deel van de Festplatz Plätschwiesen aan de 313. (18 plaatsen, service, wifi en electriciteit). We betalen 7,00€ staangeld aan de automaat per 24u.

    Een stevige wandeling naar het centrum. De oude binnenstad ligt op een berguitloper boven het Neckardal, met een weids uitzicht over de omgeving.

    Alleen al het kuieren door de pittoreske oude binnenstad aan de voet van de gotische stadskerk is een bezoek waard. In de rijkelijk gerenoveerde gebouwen nodigen winkeltjes en cafés u uit voor een ontspannen shopping. Kelten en Romeinen drukten hun stempel op de stad. Enkele bezienswaardigheden zijn getuigen van de indrukwekkende geschiedenis van de stad.

    Update : 15.05 - 24.05.2023 Nürtinger Maientag : afsluiting van de gehele parkeerplaats. 


    10-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oberkirch

    Oberkirch

    Oberkirch : Wijnstad, Brennerstad, fruitstad en Feelgoed stad...

    Een populaire recreatiebestemming. Daarom voor de 2de keer een stopplaats voor ons. 

    De kernstad met tal van speciaalzaken en winkels maakt winkelen in Oberkirch aantrekkelijk en gevarieerd. De oude stad biedt met romantische steegjes, pittoreske vakwerkhuizen, cafés en restaurants een sfeer om je goed te voelen en van te genieten. 

    De camperplaats ligt direct aan de Rench naast het Renchtal stadion (Renchallee) en beschikt over 37 parkeerplaatsen (met service, wifi en electriciteit) op ongeveer 5 minuten lopen van het stadscentrum. We blijven hier 2 dagen en betalen aan de beheerder (ipv automaat) en ontvangen tevens een gratis toegang voor het zwembad en het openbaar vervoer. 


    09-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achern

    Achern

    Na 1 nacht trekken we verder naar de volgende deelstaat Baden-Württemberg en gaan onze volgende stopplaats verkennen in : 

    Achern : ligt aan de voet van het noordelijke Zwarte Woud (Schwarzwaldhochstraße) en aan de Badische Weinstrasse. Volgens hun website staat de stad gekend als een winkelstad met een groot gastronomische aanbod. 

    Speciaal aangelegde motorhomeparking (12 plaatsen electriciteit en service) aan de "Kapellenstraße", nabij het zwembad en 200 m van het centrum. Wij betalen 8€ voor 24 u. Je staat er rustig dag en nacht. 

    De stad, omschreven als winkelstad, viel ons wat tegen door het drukke verkeer door de winkelstraten. Er is wel een groot aanbod van gekende winkels en vele boetieks maar we zijn in Duitsland meer de "fussgangerzone" gewoon.  

    Een rustig moment vinden we in het grote stadspark. De avonturenspeeltuin in het park is een zeer mooie bestemming voor kinderen, met unieke stukken en geen standaard speeltoestellen. Je wandelt er langs beekjes met watervalletjes, een grote vijver en vele picknick mogelijkheden.

    Al bij al is het goed weer en zitten hier nu lekker in het zonnetje. 


    08-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pirmasens

    Pirmasens

    Na 2 dagen trekken we verder naar de duitse deelstaat Rijnland-Paltsnaar : 

    Pirmasens : De stad beroemt zich erop op zeven heuvels te zijn gebouwd. Ze dankt haar naam aan de heilige Pirminius aan wie er de kerk gewijd is. De stad beleefde zijn hoogdagen als duitse schoenenmetropool in de 19e en 20e eeuw. Wegens de oorlogsverwoestingen in de 2de WO zijn er maar weinig gebouwen van vóór 1950. Belangrijke historische en religieuze gebouwen zijn meestal na de oorlog ingrijpend gerenoveerd. Tot 1997 was Pirmasens een belangrijke garnizoensstad van het amerikaanse leger.

    We zetten onze motorhome op de mixparking "Am Messegelände" aan de Zeppelinstraße. Er zijn 8 grote gereserveerde plaatsen (5€). Een prima plek voor de nacht (met service) en elektriciteit tegen betaling. Druk tijdens de dag maar 's nachts rustig. Verse broodjes aan de overkant in het tankstation. 

    Op weg- en in de winkelstraat ondervind men weliswaar de heuvels. Er is een boven- en benedenstad die verbonden is met een immosante trap met waterpartij en een reuze kop van een stier. (Schlossplatz).  


    06-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saarlouis

    Saarlouis

    Er staan ons een 330 km voor de boeg via Luxemburg om zo op onze eerste bestemming aan te komen : 

    Saarlouis : een stad in de Duitse deelstaat Saarland en gelegen aan de Saar. 

    De naam in de stadsnaam verwijst naar de franse koning Lodewijk XIV. De stad werd door zijn bouwmeester Vauban uitgebouwd tot het belangrijkste noordelijke verdedigingsbastion van het Koninkrijk Frankrijk. In de overblijfselen van de vesting, die op vernuftige wijze geïntegreerd werden in de stad, wonen en werken er inwoners. Zo treft u in voormalige kazematten en andere oude gebouwen nu gezellige cafeetjes en sfeervolle restaurants aan.  De voormalige vesting, in en rondom het park, is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. 

    Een gratis staan- en slaapplaats vinden we aan het "Sportzentrum In den Fliesen" aan de St.Nazairer Allee. Een gedeelte van de parking (links) is gereserveerd voor motorhomes (geen stroom of service). Een fiets- en wandelweg loopt langsheen de Saar achter de parking.

    Het historisch stadscentrum is op 400m via een wandeling door het park (De ingang van het park bevindt zich aan de overkant v.d. straat, rechts tot aan de andere parking).

    Komende uit het park gaan we, rechts over de Sluisbrug van de Saar, door de voormalige Deutsches Tor. De  poort die vroeger op deze plek stond, werd in 1886 afgebroken vanwege het toegenomen verkeer in de stad. Bij de reconstructie van kazematten in 1970 werden aan weerszijden van de weg toegangspoorten voor voetgangers gecreëerd. Deze constructie herinnert aan de voormalige poort en scheidt het centrum van de drukke Ring. Aan beide kanten staan ​​originele kanonnen uit de Duits-Franse oorlog. 

    In het centrum ligt de Grote Markt, dit is het voormalige paradeplein en is omgeven door het stadhuis en de kerk. Via de Kleine Markt kom je bij de winkels en gezellige steegjes met restaurants en bars. 

    Via het pad langs de Saar en het Vauban Insel, zoeken we onze weg door het stadspark, terug naar onze staanplaats.  

    We blijven hier 2 nachten zodat we hier alles kunnen zien wat er te zien is. 

    Na een bezoek aan het groot winkelcentrum "Globus" aan de overkant (via Friedensweg) kunnen we verder. 

     


    05-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reisroute
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                                Reisroute 05/06/2022 - 10/07/2022

    Klik op foto voor vergroting


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op mijn blog over onze reizen met de motorhome
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds 1995 trekken we rond met de motorhome : 

    Onze 3de motorhome : ITINEO SB 720 

    Onze leuze :                             xxx Droom niet uw leven...maar beleef uw droom xxx

                                                       De laatste jaren kozen we voor reizen in Duitsland                         

                                            Hierna een overzicht van onze reis naar Duitsland in juni 2022      

              Vele plaatsen op deze reis hebben we vroeger als eens bezocht, dus was het niet echt zoeken naar leuke plekken.                                                              




    Routeplan 


    Foto

    _______________________


    Saarlouis 


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ===================


    Pirmasens


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    ===================


    Achern 


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    ===================


    Oberkirch 


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ===================


    Nürtingen


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    ===================


    Bietigheim - Bissingen


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ===================


    Heilbronn


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ===================



    Mosbach


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ===================


    Wertheim am Main 


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ===================


    Marktheidenfeld 


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    ===================


    Hammelburg 


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    ===================


    Bad Neustadt a.d. Saale


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    ===================


    Mellrichstadt


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ===================


    Bad Brückenau


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ===================


    Alsfeld 


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ==================


    Bad Wildungen 


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ===================


    Soest


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ===================


    Borken 


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ===================


    Goch


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!