Inhoud blog
  • Wie is Antoine Bomon?
  • Jouw verhaal of gedicht in een echt boek!
  • Welkom collega-medioren en -senioren!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De creatieve wereld van Antoine Bomon
    Nieuws, tips en nog veel meer voor mensen die zich graag creatief uiten
    07-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom collega-medioren en -senioren!
    Dit is een nieuwe blog die handelt over leven en werk van de Vlaamse all-round kunstenaar Antoine Bomon. Met andere woorden: je zal hier nieuwsberichten te lezen krijgen over al zijn creatieve activiteiten, maar benevens dat zullen wij ook regelmatig tips publiceren voor alle mensen die zich op een creatieve manier willen uiten. Ik hoop je zo van dienst te kunnen zijn. Je mag gerust om meer informatie vragen over de onderwerpen die behandeld worden. Dat kun je onderandere doen door mij een mailtje te sturen.
    Weet je nog niet wie Antoine Bomon is en wat hij allemaal doet, dan kun je alvast al eens een kijkje gaan nemen op de website van zijn cartoonkind Babydoll (http://www.babydoll.be), waar je honderden afbeeldingen kunt vinden van zijn werk. Of  lees hieronder zijn beknopte biografie.

    Ben je zelf creatief actief? Lees dan zeker regelmatig de berichten op deze blog. Je zal hier regelmatig nieuwe tips vinden om bijvoorbeeld je werk te publiceren, tentoon te stellen of om als hobbyist of semi-professionele creatieveling deel te nemen aan evenementen. Waar het kan gratis of tegen een zeer geringe kostprijs, want dit is zeker géén commerciële blog!

    Ik wens je alvast veel creatief leesplezier! Heb je zelf tips voor je creatieve medemens, laat het dan maar horen!

    07-10-2009 om 00:00 geschreven door De Courier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is Antoine Bomon?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    EEN CREATIEVE DUIZENDPOOT

    Al ruim drie decennia lang wordt Antoine Bomon (geboren op 12 augustus 1950) omwille van zijn enorme veelzijdigheid in de media omschreven als een "creatieve duizendpoot" en een "duivelskunstenaar". Hij werkte als kunstschilder, portrettist, tekenfilmanimator en was actief in talrijke culturele verenigingen.

    Antoine Bomon genoot een artistieke opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent, aan de Ecole de Dessin de Paris en via de Amerikaanse Famous Artists School.

    Hij begon zijn artistieke loopbaan als tekenfilmanimator in de Brusselse tekenfilmstudio Belvision, waar hij onder leiding van striptekenaar Morris meewerkte aan de eerste bioscoopfilm van de wereldberoemde stripheld Lucky Luke.

    Daarna wijdde hij zich enkele jaren aan de schilderkunst. Werken van hem zijn opgenomen in tal van kunstverzamelingen in Europese landen, Amerika en Zuid-Afrika. In de jaren tachtig was hij ondermeer voorzitter van het Neutraal Kunstenaarsverbond en medestichter van de Vrije Academie Gent. Vervolgens opende hij een kunstgalerij. In 1989 keerde hij terug naar de stripwereld. Hij ontwierp Babydoll, de eerste als zodanig herkenbare proefbuisbaby uit de stripgeschiedenis. Tot op heden werden er meer dan 500 korte Babydoll stripjes gepubliceerd in verscheidene Belgische en Nederlandse week- en maandbladen. Medio jaren negentig richtte hij een reclamebureau, ontwerp- en tekenstudio op.

    Momenteel is hij op zijn 59ste nog altijd fulltime creatief aan het werk als striptekenaar, illustrator, ontwerper en bouwer van exclusieve spelattracties, speeldorpen en showdecors. Hij tekent illustraties en boekomslagen voor uitgeverijen, borstelt muurschilderingen, ontwerpt wenskaarten en posters, webgraphics, praalwagens en blikvangers voor bedrijven. Hij beschildert reclameborden, bedrijfsvoertuigen, gebruiksvoorwerpen en gevels. Hij verzorgt lay-outs van reclamefolders, cd- en dvd-hoezen, boeken, tijdschriften en affiches, en is ook nog actief als organisator van allerlei evenementen. Onlangs publiceerde hij ook nog zijn eerste roman (De Stenen Trap) en binnenkort rolt zijn nieuwste boek (De Kronieken van Bomon) van de pers. In dit nieuwe, rijk geïllustreerde boek beschrijft hij zijn jeugdjaren en het leven zoals het was in de jaren vijftig.

    Samen met de bekende auteur/journalist Stefaan Van Laere leidt Antoine Bomon momenteel ook nog de jonge uitgeverij Bola Editions.

    Bomon is dus zeker een zeer actieve 50-plusser en volgens eigen zeggen denkt hij nog geheel niet aan zijn pensioentje.

    Dankzij internet krijgt hij geleidelijk aan wereldwijd naambekendheid. Zijn webgraphics en illustraties worden al door ontelbare internetters uit ruim 150 landen gebruikt, en voor zijn grafisch werk ontving hij ondermeer al een Golden Award van de gerenommeerde Amerikaanse International Association of Webmasters and Designers en een World Web Award for Excellence van de Canadese kunstenaarsgroepering Space Art 2000.

     

    Foto: Antoine Bomon met zijn vertederend cartoonkind Babydoll.

    08-10-2009 om 03:27 geschreven door De Courier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jouw verhaal of gedicht in een echt boek!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen JOUW VERHAAL OF GEDICHT IN EEN ECHT BOEK!

    Schrijf je af en toe een verhaal of gedicht? Wil je dat graag eens gepubliceerd zien in een echt boek?...
    Bola Editions, de uitgeverij van het duo Antoine Bomon / Stefaan Van Laere, biedt je nu de kans die droom waar te maken. Zonder investering. Je kunt er zelfs nog wat aan verdienen, want zoals een beroepsauteur ontvang je elk jaar je auteursrechten op de verkochte exemplaren van het boek waarin jouw verhaal of gedicht werd opgenomen.
    Alle genres zijn welkom: waar gebeurd, fictie, een levensanekdote, een prettige of pijnlijke belevenis... Het mag alleen niet indruisen tegen de goede zeden en ook niet kwetsend of racistisch getint zijn.
    Mail je verhaal of gedicht (je mag ook meerdere verhalen en gedichten insturen) naar info@bola-editions.be. Al binnen de week hoor je of je verhaal of gedicht voor publicatie in aanmerking komt.

    OOK ROMANS ZIJN WELKOM! 

    Heb je een hele roman geschreven? Als hij goed is komt ook deze in aanmerking voor publicatie. Waag je kans om misschien nog bekend te worden als schrijver!

    Bola Editions is een jonge, niet commerciële uitgeverij, die iedereen de kans wil bieden om zijn schrijverstalenten voor een breed publiek open te stellen.
    Je kunt meer te weten komen over de uitgeverij en de reeds uitgebrachte boeken via
    http://www.bola-editions.be.




    08-10-2009 om 02:59 geschreven door De Courier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Tags:Antoine Bomon, Bola Editions, Stefaan Van Laere, gedicht, verhaal, roman
    >> Reageer (2)


    Archief per week
  • 05/10-11/10 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Babydoll
  • Bola Editions

  • Zoeken in blog


    50-PLUSSERS GEZOCHT DIE HUN (LEVENS)VERHAAL OF EEN WAAR GEBEURDE ANEKDOTE IN EEN BOEK WILLEN PUBLICEREN. STUUR MIJ EEN MAILTJE INDIEN GEÎNTERESSEERD.
    50-plussers gezocht die hun levensverhaal of een waar gebeurde anekdote in een boek willen publiceren. Stuur mij een mailtje indien geïnteresseerd.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!