Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    21-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Media geniet van pesten LDD


    Ik heb Jean-Marie Dedecker al enkele keren persoonlijk ontmoet. Jean-Marie is zeer veel onrecht aangedaan bij de open VLD. Vooral dé duistere logefiguur van de VLD en zoon van de champetter van Denderbelle een zekere Karel De Gucht heeft het hem onmogelijk gemaakt in die partij. Dedecker werd op een oneervolle manier buiten de partij gezet. Nochtans had Jean-Marie Dedecker vele goede ideeën. De kunst is iemand als Dedecker coachen. De ex-Judo bondscoach heeft zelf een mentor nodig. Van de honderd ideeën die hij koestert zijn er zeker 80 goede en 20 belachelijk. De media pakt Dedecker natuurlijk graag aan over de 20 minder goede ideeën, maar gooit op die manier het kind met het badwater weg en dat is zonde.
     
    Wie heeft er momenteel bij de VLD nog goede ideeën? Het lijkt wel allemaal op een herkauwsel van NVA als je Alexander De Croo bezig hoort. Inderdaad, mister Q kan ook origineel uit de hoek komen en daarmee is de kous af. Hoe komt dat? Dat is heel eenvoudig. De partijtop van de VLD wordt gedomineerd door drie clans: De clan Verhofstadt-Dewael, de duistere clan De Gucht en de clan De Croo. Alle drie de clans tolereren geen topkwaliteit binnen hun eigen rangen. Figuren à la Stefaan Noreilde uit Gent of Hilde Dierickx uit Dendermonde zijn er welkom. Mensen met weinig allure of inzichten. Zeker de vrouwen bij de VLD zijn er erg aan toe. Dikwijls zijn ze niet meer dan "vrouw van". Het is een zielige bedoening. De partijtop doet dat natuurlijk om zichzelf te beschermen. Maar op de lange duur krijg je bloedarmoede en dat is de reden voor de stelselmatige electorale neergang van de partij. De leiding van de drie clans zijn ondertussen de zestig al gepasseerd en men heeft geen échte opvolging voorzien. Je kan moeilijk de "kinderen van" als raspaarden omschrijven. Neem nu de zatte Jean-Jacques De Gucht. Elk weekend ladderzat en nu kopman van de VLD Aalst. OK, ik ben akkoord. In Aalst is men met torenpoepster en CD&V-ster Ilse Uyttersprot veel gewoon. Maar het was toch mooi geweest indien ze een talent aan de kop van een "liberale" lijst plaatsten in plaats van een mislopen De Gucht. (Maar dat is een pleonasme zeker?)    

    Om terug te keren tot Jean-Marie Dedecker. Het levensverhaal van Dedecker leest als een tragedie. Ook de manier waarop hij bij het NVA werd binnengehaald en nadien werd buiten gesmeten is een zwaar litteken op de politieke carrière van Dedecker. En eigenlijk verdiende hij dat niet. En als je dan ziet dat ze nadien iemand als een Bracke binnenhalen, frons ik toch mijn wenkbrauwen. Waarom is een linkse Bracke wel welkom en een rechtse Dedecker niet? Het had nochtans een meerwaarde kunnen betekenen voor het NVA...Dedecker zit vast aan een aantal figuren die zichzelf interessant vinden, maar dat eigenlijk niet zijn. Boudewijn Bouckaert is er zo één. Het is ook zo iemand waarvan ik spijt heb hem ooit persoonlijk te hebben ontmoet. Die man is zo over van zichzelf. Wat is dat toch met onze Bekende Vlamingen? We zijn een minuscuul klein land en toch slagen we erin die mensen de hemel in te prijzen. Neem nu de dwaze lelijke Vlaamse missen. Ze overstijgen internationaal nooit het middelmatige en toch lopen ze naast hun schoenen alsof ze de wereld veroverd hebben. Anne De Baetzelier ging heb ook eens zeggen. Ze maakte de ene strategische flater na de andere en verdween van het politieke toneel. (Véronique De Kock is ook zo'n geval. De pretentie loopt eraf terwijl ze niet mooier is dan een doorsnee Française. )

    Jean-Marie Dedecker zou beter de eer aan zichzelf houden en stoppen met het project. Misschien kan hij lokaal te Oostende nog met een lijst opkomen, maar nationaal zijn zijn kansen voorlopig verkeken. Niets slechter dan u te laten afslachten op slachtbank van de politiek. En overigens de derderangsfiguur van een Verstrepen zou beter zijn mond houden. Wie is hij eigenlijk? Een reportje van kust mijn voeten met een programmatje dat het niveau van Jambers zelfs niet haalt.



    Verstrepen noemt Dedecker depressieve calimero

     

    Hoe moet het verder met LDD in Antwerpen in het zicht van de gemeenteraadsverkiezingen van 2012? Die vraag stelt ook Jurgen Verstrepen, het enige LDD-gemeenteraadslid in Antwerpen, zich op zijn blog. Verstrepen haalt in diezelfde blog ook snoeihard uit naar zijn partijvoorzitter Jean-Marie Dedecker, die hij afschildert als een "depressieve calimero".
    LDD heeft te kampen met desastreuze peilingen. Stilaan dringt de vraag zich op wat de partij zal doen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012. Die vraag stelt zich zeker ook in Antwerpen. Vlaams parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Jurgen Verstrepen geeft toe dat LDD in 2012 volledig dreigt weggedrukt te worden door de verwachte links-rechts strijd.
     
    Welkom bij Belang
    Komt LDD in Antwerpen met een eigen lijst of hangt ze haar wagonnetje aan een andere partij? Vlaams Belanger Filip Dewinter liet vandaag in de Gazet van Antwerpen alvast uitschijnen dat "LDD-restanten" welkom zijn op hun lijst. Die suggestie laat bij Verstrepen een wrange nasmaak achter. Verstrepen verliet het Vlaams Belang in 2007 met slaande deuren.
     
    Geen visie
    Verstrepen ziet de evolutie in zijn partij "met lede ogen" aan. Hij wijst met een beschuldigende vinger richting voorzitter Jean-Marie Dedecker. "Als je zelf strijdlustig bent, maar de kapitein wil zich over de reling gooien, dan haalt het niet veel uit hé. Geen optimistische sfeer en net dat voelt ook onze laatste kiezer. Kiezers willen politici die het weten, een doel hebben en hen enthousiasmeren. Een drive. Een visie. Geen depressieve calimero's", aldus Verstrepen.
     
    Lokale kwestie
    In een reactie zegt Dedecker dat hij de blog van Verstrepen niet gezien heeft. "Ik lees dat nooit", klinkt het. Volgens hem zal LDD in 2012 op verschillende plaatsen opkomen, maar is nog niet helemaal beslist hoe en waar. Over Antwerpen zouden op het afgelopen partijbestuur afspraken gemaakt zijn. "Maar Verstrepen was niet op het partijbestuur aanwezig", aldus Dedecker.
     
    De LDD-voorzitter voegt er nog aan toe dat de organisatie van de gemeenteraadsverkiezingen een "lokale kwestie" is. "Ik bemoei me niet met Antwerpen. Met mijn eigen regio, West-Vlaanderen, moei ik me wel nog, maar niet met Antwerpen".


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!