Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo verdedigt Duivelsakkoord

    Waar hebben we dit verdiend? Vlaanderen stemt rechts en Vlaams en krijgt een slecht Nederlands sprekende Waalse socialist met een hoek af! Mijn grootouders draaien zich om in hun graf.

    In deze periode van recessie krijgen we aan het hoofd van de nieuwe regering een progressieve Waal die alles in het werk zal stellen om elke structurele maatregel af te blokken.
    En gaat men nu eindelijk iets doen aan de "OCMW-politiek" van dit land? Wij delen al meerdere jaren onze zuurverdiende centen uit aan al het gespuis van heel de wereld en dat allemaal dankzij de linkse Guy Verhofstadt en de snel-Belg-Wet en natuurlijk de Waalse socialisten! Zelfstandigen die heel hun leven belastingen hebben betaald en sociale bijdragen krijgen amper meer dan een vreemde luis die hier ineens opduikt. Een echte schande!
    Wat is dat allemaal met Alexander De Croo? Eerst zogezegd moeilijk doen en dan toch akkoord gaan. Is dat voor wat media-aandacht te krijgen? Want zeg nu eerlijk, écht geloofwaardig komt hij niet over!


    "Belangrijkste besparingen in naoorlogse geschiedenis"

    Het akkoord over de begroting dat formateur Elio Di Rupo en de zes onderhandelde partijen bereikt hebben, is de belangrijkste besparingsoefening in de naoorlogse geschiedenis van het land. Dat heeft formateur Elio Di Rupo vandaag gezegd in de Kamer bij de toelichting van het begrotingsakkoord. De formateur hoopt tegen het einde van volgende week een regering te vormen.



    Di Rupo startte de persconferentie, na een twintigtal minuten vertraging, met een bedanking aan de bevolking voor het getoonde "geduld". De formateur benadrukte dat het bereikte akkoord voldoet aan de vragen van Europa. De onderhandelaars hadden de toekomst van het land in hun handen, luidde het. Ondanks de verschillende sociale realiteit in het noorden en zuiden van het land werd een akkoord gesloten. Hij bestempelde het als de belangrijkste besparingsoefening in de naoorlogse geschiedenis van het land.

    Streng en verantwoordelijk

    De begroting is "zowel streng als verantwoordelijk". Die hoopt hij nu zo snel mogelijk door het parlement te laten stemmen. Di Rupo lichtte ook enkele nieuwe elementen toe. Zo zal bij Defensie het aantal manschappen tegen 2015 herleid zijn tot 30.000.

    "Komende week regering op de been"

    Met het bereikte begrotingsakkoord, het akkoord over structurele sociaaleconmische hervormingen en het akkoord over de staatshervorming heeft België ruimschoots bewezen dat het "extreem moeilijke beslissingen kan nemen en ook mogelijke nieuwe moeilijkheden het hoofd kan bieden". Dat heeft formateur Elio Di Rupo de nationale én internationale pers zondagnamiddag op het hart gedrukt. Hij hoopt bovendien al "in de komende week" een regering op de been te krijgen.

    Ongerustheid

    De forse rentestijging en de Belgische ratingverlaging van de laatste dagen maakten dat Di Rupo bijzondere aandacht had voor mogelijke internationale en financiële luisteraars. "Ik begrijp de ongerustheid, maar men moet ook ogen hebben voor de situatie waarin we zitten en welke weg we hebben afgelegd richting akkoord", onderstreepte de formateur.

    Pensioenstelsel bijschaven

    De formateur overliep daarop een heel lijstje getroffen maatregelen, zowel budgettair als op hervormingsvlak. Daarbij benadrukte hij onder meer "de absolute noodzaak" om het pensioenstelsel bij te schaven. "Burgers leven alsmaar langer - en dat is natuurlijk een goede zaak - maar tegelijk moeten we ervoor zorgen dat onze sociale zekerheid, die de hele wereld ons benijdt, een toekomst heeft", aldus de socialist.

    Ademruimte

    "Even noodzakelijk is het om onze economie te stimuleren en meer jobs en activiteit te creëren. Het welzijn van de volgende generaties hangt ervan af", ging de formateur voort. Al onderstreepte hij meermaals dat "zij die moeite hebben de eindjes aan mekaar te knopen, de werknemers en de middenklasse zoveel mogelijk gespaard blijven". En ook de werkgevers en de kmo's zullen extra ademruimte krijgen, klonk het. De federale staat zal dan weer het goede voorbeeld moeten geven en zuiniger moeten gaan werken.

    Iedereen handen uit de mouwen

    Hoe dan ook zal wel degelijk "iedereen de handen uit de mouwen moeten steken om ons land uit de crisis te halen", bevestigde de Franstalige socialist. De vakbonden - die zich dit weekend al stevig roerden - drukte hij dan ook op het hart dat het "belangrijk is om samen te werken en samen te onderhandelen, en niet de confrontatie aan te gaan". "Ik hoop dat het met de vakbonden mogelijk zal zijn om in de komende dagen samen te werken."

    "Bedankt voor het geduld"

    Het Belgische volk kreeg dan weer een bedankje "voor het getoonde geduld" in het voorbije anderhalf jaar. Toch vroeg de formateur ook enig begrip. "Het ging om een gigantisch werk", klonk het. "Het was niet meer of minder dan de toekomst van ons land die de onderhandelaars in handen hadden."

    Kritiek N-VA gepareerd

    Dat N-VA als oppositiepartij kritiek heeft op het akkoord verbaasde Di Rupo niet. Tegelijk onderstreepte de formateur dat hij "gedurende een jaar geprobeerd heeft om een akkoord te bereiken" met de Vlaams-nationalisten. Dat dit niet lukte, heeft niets opgeleverd voor het land, "maar ook niet voor Vlaanderen", merkte hij fijntjes op. En hij bevestigde dat de kritiek van De Wever op de staatsbons ongegrond was. "De begroting 201 2 laat toe dat de roerende voorheffing op 15 procent te behouden voor de staatsbons die nu nog lopen", klonk het.

    Index

    In antwoord op vragen van de pers schepte Di Rupo voorts nog wat klaarheid over de index. "We behouden de index, maar binnen de Nationale Bank wordt wel aan een studie gewerkt", zei hij. "Volgens ons is het echter vooral dringend om het effect van de verhoging van de energieprijzen (voor de inflatie) aan te pakken." Waarop Open Vld-voorzitter Alexander De Croo beaamde dat "we in het huidige compromis moeten vaststellen dat er geen consensus is om maatregelen te nemen op vlak van de index". Dat staat echter niet in de weg dat hij "het volledige akkoord ten volle" steunt.

    Nog knopen te ontwarren

    Di Rupo drukte tot slot nog de hoop uit dat zijn nieuwe bewindsploeg nu snel uit de startblokken kan schieten. Zelf hoopt hij alvast op finale witte rook "in de komende week". Al liggen er nog een aantal knopen op tafel, onder meer rond asiel en migratie, én zal het nadien nog een heel werk zijn om het akkoord in detail uit te schrijven.

    Aan ontslagnemend premier Yves Leterme vroeg Di Rupo alvast de administratie morgen meteen te laten starten met het vertalen van het begrotingsakkoord in concrete maatregelen, opdat ook die "zo snel mogelijk" door het parlement gestemd kunnen worden.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    28-11-2011
    en toch
    is dit alles mogelijk geworden door de schuld van De Wever......Was hij bij de onderhandelingen gebleven en zijn standpunt verder verdedigd had , ja , zelfs tot de boel barste. Maar neen hij heeft het zo ver laten komen. Ik ben erg in hem teleurgesteld, en ik niet alleen. Praten en nog eens praten , afbreken waar hij kan. Maar niet op de plaats waar het nodig was. Hij doet niets ! ! ! ! Hij heeft ons in de kou laten staan. Het is zelfs laf ! ! ! En mijn volgende stem zal zeker niet meer voor hem zijn. Hij mag voor mij het burgermeesterschap van Antwerpen vergeten. Wij hoeven geen prater maar een doener. Want hij en zijn club zijn vriendje met dat vreemd gespuis dat ons het leven zuur maakt .

    28-11-2011 om 23:54 geschreven door mathias




    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!