Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    07-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaamteloze corruptie bij politie en gerecht

    Klokkenluiders HaZoDi moeten 329.713 euro loon terug betalen

    Niemand die de televisiereportage over Hazodi heeft gezien gelooft dat het politiekorps vrijuit gaat in dit dossier. Natuurlijk dat de politiek en het gerecht de handen in elkaar hebben geslagen om de klokkenluiders het zwijgen op te leggen. Het verhaal van de graaicultuur was zo schokkend dat men zulke wantoestanden onmogelijk kon toegeven. Zelfs de Hasseltse Burgemeester Claes -dochter van "Agusta steekpenningen man" Willy Claes- kwam slecht uit de reportage.


    Nadien viel het mij direct op dat de Hasseltse procureur zeer subjectief en dus zeker niet professioneel overkwam op televisie. Hij sloeg wild om zich heen. Wellicht hebben ze daar allemaal boter op hun hoofd. En natuurlijk dat ze hebben liggen graven en spitten om de klokkenluiders terug te kunnen pakken. En blijkbaar hebben ze iets gevonden.

    Het is schaamteloos de manier waarop de politiek dit land regeert. Waarom zijn topbenoemingen een zaak van de politiek? Waarom worden rechters, parketmagistraten, politie-oversten door de politiek benoemd? Men kan van zo'n zootje ongeregeld toch niet verwachten dat die neutraal en objectief gaan oordelen in een dossier?

    Wat ik niet begrijp is dat de meeste media niet meer kritisch staan tegenover de onderzoeken die werden gevoerd in het gerecht en bij de politie. Indien men een beetje objectiviteit zou hebben, zou men het ganse onderzoek laten uitvoeren door een totaal vreemde onderzoeksinstantie, bij voorbeeld vanuit West-Vlaanderen ofzo. Maar natuurlijk dat men dit dossier zelf heeft behandeld. Ik ken de politiek zeer goed. Men richt zogezegde "onafhankelijke onderzoekscommissies" op met daarin échte marionetten. Men doet dat bij aanwervingen en aanbestedingen ook. En hocus pocus ineens verschijnt daar de persoon of de firma die gelinkt is aan een bepaald politicus. En de media alles maar slikken...


    Ooit sprak men van "de nieuwe politieke cultuur". In de jaren negentig van vorige eeuw, was er ineens nood aan een nieuw soort beleid. Men had de Dutroux affaire gehad, de dioxinecrisis etc. En de VLD van Guy Verhofstadt ging het allemaal anders doen. Het was uiteindelijk nog slechter dan voorheen. De graaicultuur werd misschien nog meer geïnstitutionaliseerd. De nieuwe politieke cultuur diende enkel en alleen om de oude politieke cultuur overeind te houden. En het is de politiek blijkbaar nog goed gelukt.

    Enkele weken terug las ik "De Keizer van Oostende" over verregaand machtsmisbruik en belangenvermenging van SPA-er Johan Vande Lanotte. Op een schaamteloze manier zorgde hij ervoor dat de firma waarvan hijzelf afgevaardigd bestuurder is miljoenencontracten optrijkte, waar de overheid voor miljoenen euro's in subsidieert. En natuurlijk dat hij als minister van Noordzee zijn eigen firma verkoos. Buiten enkele schimmige vragen op de Vlaamse televisiezender Terzake werd er niet veel aandacht besteed aan dit schandaal. De bevolking wordt langs alle kanten bedrogen en bestolen en er is geen haan die er naar kraait...

    Dit is de ondergang van ons land. De mensen zijn zo murw van al die organen met daarin telkens tientallen politici met  hun dom gezicht en hun valse glimlach. De burgers zien ook geen alternatieven meer. Men is de valse Guy Verhofstadt en zijn burgermanifesten niet vergeten. CD&V-er Yves Leterme ging eens orde op zaken stellen. Het is hem niet gelukt. Een triestige afgang van een bizar figuur. Dan maar een proteststem uitbrengen?  Het Vlaams Belang heeft het ook niet kunnen waarmaken en is ten onder gegaan aan extremisme en interne verdeeldheid. Of moet men stemmen op een "tafelspringer"? Jean-Pierre Van Rossem of Bullebak Jean-Marie Dedecker?  Opnieuw veel geroep en getier en geen vooruitgang.

    Eervolle politici houden de eer aan zichzelf en verlaten dit zinkend schip. Sommige zijn daarin zeer radicaal, zoals de Antwerpenaar Ward Beysen die "uit het leven stapte" om een dwaas eufemisme te gebruiken.  

    Ik zie geen eenvoudige oplossing voor deze verrotte maatschappij. Telkens er een probleem opduikt, misbruiken de politici dit om een dwaas orgaan in het leven te roepen met daarin weer wat extra politieke vriendjes. Denken we bij voorbeeld aan het Centrum tegen racismebestrijding. Ook binnen de politiestructuren is er na Dutroux vanalles fout gelopen.

    In feite zie ik maar één oplossing en dat is de splitsing van dit land. De grootste problemen die we in Vlaanderen kennen zijn een gevolg van de socialisten en hun graaicultuur. Telkens weer opnieuw worden de werkende en ondernemende mensen uitgezogen om hun geld uit te delen aan leeggangers en profiteurs. Natuurlijk is dat een goedkope manier om stemmen te winnen. Geef iedereen gratis woonst en geld en je blijft populair. De Romeinen wisten dat ook al.

    Zolang de Waalse socialisten de plak blijven zwaaien zullen wij hier in Vlaanderen status quo blijven hebben. Daarom opteer ik voor een rustige splitsing binnen de Europese Unie. Dan kan rechts Vlaanderen eindelijk afstand nemen van het geïnstitutionaliseerde profitariaat. En alle andere oplossingen zijn niet meer dan een druppel op een hete plaat.


    De klokkenluiders zouden over een periode van tien jaar tussen de 16.000 en 77.000 euro te veel aan lonen hebben ontvangen.

    De politieraad van de zone HaZoDi heeft beslist om de terugvorderingsprocedure tegen de zogenaamde klokkenluiders op te starten. Het zou gaan om een bedrag van 329.713 euro, intresten tot eind dit jaar inbegrepen, schrijft Het Belang van Limburg.

    Voor de raadsleden staat het dus vast dat de klokkenluiders over een periode van tien jaar tussen de 16.000 en 77.000 euro te veel aan lonen hebben ontvangen. Op de vorige politieraad was al beslist om een terugvorderingsprocedure tegen ex-korpschef Michel Beckers op te starten. De raad meent dus dat de hoofdrolspelers gelijk moeten worden behandeld.

    Graaicultuur

    De beslissing is een uitloper van de HaZoDi-affaire die vorig jaar op 6 oktober uitbrak na de geruchtmakende reportage van Panorama over de vermeende graaicultuur binnen de politiezone. Het onafhankelijk auditbureau I-Force werd aangesteld om de zaak te onderzoeken.

    Volgens het laatste rapport van I-Force blijkt dat drie van de vier klokkenluiders zichzelf meer dan 10 jaar geleden in een hogere weddeschaal hadden ingeschaald dan waarop ze recht hadden.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!