Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE GUCHT: DE POT VERWIJT DE KETEL...
    Europees commissaris Karel De Gucht (Open Vld). © belga.

    Karel De Gucht is zeer slecht geplaatst om kritiek te spuien op de huidige VLD-partijleiding. Karel De Gucht heeft een verleden van duistere compromissen en twijfelachtige afspraken en werd ooit door zijn eigen partijgenoot Hugo Coveliers met een Albanese maffiafiguur vergeleken.

    Hij kwam in opspraak toen zijn echtgenote Mireille Schreurs Fortisaandelen ging verkopen de avond voor de grote crash. Een "objectief" onderzoek wees uit dat De Gucht niets te verwijten viel...Ook bij het Dexiadebacle kwam hij er goedkoop vanaf. Elk jaar 60.000 euro opstrijken zonder enige verantwoordelijkheid. Jean-Luc Dehaene had dan toch het eergevoel zijn laatste vergoeding terug te storten. Maar eergevoel en De Gucht gaan blijkbaar niet samen.

    Toen zijn partijgenoot Guy Verhofstadt zich in zijn eerste regering als premier liet naaien door door de socialisten met onder andere de "snel-Belgwet" blafte De Gucht wel, maar beet niet. Als puntje bij paaltje komt kiest een De Gucht altijd eieren voor zijn geld. Hij zal nooit alle bruggen opblazen en vooral steeds zichzelf rijkelijk bedelen. Karel De Gucht kan wel stoer uit de hoek komen, maar dan vooral bij weerloze tegenstrevers. Zoals zijn gedurfde uitspraken over de Congolese leider Kabila. Iedereen weet dat dit meer te maken heeft met profileringsdrang dan met een ideologische opstelling. Kwade tongen beweren zelfs dat Karel De Gucht mislopen economische belangen had in Kongo en daarom het staatshoofd openlijk aanviel.

    Natuurlijk dat Karel De Gucht nu Alexander De Croo "subtiel" aanvalt. Vader De Croo was altijd een storend element in De Gucht's provincie. De Gucht's Lebbeekse rechterhand André Macharis omschreef De Croo Senior steeds als "een zot". De Gucht heeft zich altijd gestoord aan de stijl en vriendjespolitiek van zijn rivaal. Nu afrekenen met zijn zoon is gewoon een logisch gevolg hiervan. Vergeten we ook niet dat De Gucht's onbekwame zoon "JJ" Jean-Jacques wel akelig dicht in de buurt woont van De Croo. Als je weet dat de grootste vijanden in uw eigen partij zitten, moet men niet veel andere argumenten meer zoeken.

    Men moet als politiek journalist wel zeer naïef zijn om Karel De Gucht's woorden au sérieux te nemen. Zo bijvoorbeeld zijn uitspraken dat hij niet terugkomt naar de Belgische politiek. Vriend en vijand weten al jaren dat Karel De Gucht voor Europa heeft gekozen omwille van de hoge vergoedingen. Vergeet niet dat dit liberale kopstuk de zoon is van de champetter van Denderbelle. Hij heeft daarom steeds willen pronken met zijn verworven status en geld. Een dikke auto en een sigaar in de hand. Ik heb hem ooit een pint zien betalen met een briefje van 500 euro...

    Wellicht zal Jan Segers van Het Laatste Nieuws er morgen dieper op in gaan. Ik ben eens benieuwd welk gezever hij zal uitbraken. Als men écht wil ingaan op de electorale achteruitgang van de VLD, dan dient men volgende zaken onder ogen te nemen: Ten eerste draagt de "open" VLD de gevolgen van de vorige generatie Verhofstadt-De Wael-De Gucht. Zij hebben het zo bont gemaakt dat niemand dat op enkele jaren terug goed krijgt. Verhofstadt heeft zich zo gecompromitteerd met de socialisten dat niemand nog op de liberalen durft stemmen uit angst voor een nieuwe paarse regering. Ten tweede speelt natuurlijk het feit dat deze nieuwe generatie VLD-ers eerst de vorige regering stoer deed vallen om nadien terug met de socialisten te regeren. Alsof dat nog niet genoeg was, lieten ze het zelfs toe dat de Walen een PS-er op de premierstoel plaatsten. Echt schandalig! (Natuurlijk dat de interne partijkeuken een rol speelde voor Alexander De Croo. Hij wou via de vervroegde verkiezingen met de oude generatie afrekenen en nieuwe bevriende elementen naar voor schuiven. Hij noemde dat "verjonging", maar iedereen wist beter.) En natuurlijk dat wij nu allemaal de gevolgen voelen van deze Waalse belastingenregering. Eerst zien we af met de linkse Verhofstadt en dan komt de nieuwe generatie met een Waalse PS-er opdraven. (Ik heb Karel De Gucht niet horen piepen toen men met de socialisten opnieuw in zee ging. Dus nu moet hij niet hoog van de toren blazen.) Tenslotte is er natuurlijk het NVA-effect. Bart De Wever heeft zo'n uitstraling dat hij de ganse rechterflank leeg zuigt. Zowel het Vlaams Belang als de VLD delen van de brokken. Maar deze analyse zal iemand als een Jan Segers van het Laatste Nieuws niet kunnen maken. Hij zal in zijn column van morgen wellicht ingaan op het gebrek aan uitstraling van De Croo en de marketingfouten van Van Quickenborne. Kortom, hij zal weer volledig naast de kwestie schrijven.  


    Europees commissaris en gewezen Open Vld-voorzitter Karel De Gucht vindt dat zijn partij zich duidelijker moet profileren en haar verwezenlijkingen in de verf moet zetten. Open Vld is veel te braaf voor de N-VA, aldus De Gucht die in De Zevende Dag benadrukte dat hij eind dit jaar geen kandidaat-partijvoorzitter zal zijn en hij geen comeback naar de nationale politiek overweegt.

    Volgens Karel De Gucht speelt Open Vld met de peilingsresultaten onder de 10 procent in de "verkeerde divisie". Hij vindt dat de partij haar liberale boodschap opnieuw duidelijker moet stellen. Nu is Open Vld veel te braaf voor N-VA, waardoor het lijkt of zij de liberale boodschap uitdraagt.

    700 miljoen meer Vlaamse belastingen
    Maar eigenlijk doet de N-VA niets: ze claimt de belastingen te willen verlagen, maar verhoogt die met 700 miljoen in de Vlaamse regering. Onder de huidige Vlaamse regering zijn de administratieve lasten ook met 10 procent gestegen, terwijl deze de vorige legislatuur met Open Vld in de Vlaamse regering met een kwart zijn gedaald.

    Herbronnen

    Karel De Gucht vindt dat Open Vld zich na de gemeenteraadsverkiezingen moet herbronnen. Tot de lokale stembusslag moet de partij haar realisaties benadrukken.

    De Europees commissaris roept de regering ook op om zo snel mogelijk na de verkiezingen te starten met de begrotingsconrole 2012. Er moet ook niet gedraald worden met de opmaak van de begroting 2013. Officieel moet België tegen 15 oktober haar budgettaire huiswerk bij Europa indienen, maar de Belgische regering "kan serieuze problemen krijgen" als ze daar te veel tijd voor neemt.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!