Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    08-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het groot debat op één
    Gisterenavond keek ik met veel interesse naar het groot debat op één. Alle partijvoorzitters kwamen debateren over hun houding aangaande bepaalde gemeentelijke themata.

    De confrontaties werden zeer goed gekozen. Zo bijvoorbeeld het debat tussen Tobback jr en Jean-Marie Dedecker over het verkeersbeleid. De socialisten en groenen willen de auto zoveel mogelijk van onze wegen bannen, terwijl de bevolking steeds meer de wagen neemt. Daarmee druist de socialistische politiek in tegen de realiteit.

    Volgens Jean-Marie Dedecker moet men inventief omgaan met de realiteit en niet altijd de automobilist pesten. En hij heeft gelijk. In bepaalde grootsteden kan men best de auto bannen uit het centrum en bij voorbeeld reuzeparkings aanleggen met permanente tram- en treinverbindingen naar het centrum. In Zermatt heeft men dat succesvol gedaan. In het centrum van het skigebied rijden nog enkel taxi's, bussen en priotaire voortuigen. Het dorp ademt opnieuw in de bergen. Maar vele lokale besturen denken dat ze in een grootstad zitten en maken dorpscentra kapot door autovrije straten in te voeren. Winkels verdwijnen, er komt leegstand en verkrotting en ganse centra kwijnen weg.

    SOCIALISTEN MAKEN GEMEENTEN KAPOT

    Dendermonde is ook zo'n kleine stad waarvan het stadsbestuur denkt dat het een grootstad is. In deze kleine stad voert het stadsbestuur al jaren een anti-autopolitiek. Uit financiële overwegingen werd het parkeerbeleid verkocht aan een externe firma, die dagelijks honderden wagens "beboet". Bezoekers die een aantal parkeerbiljetten gekregen hebben, komen niet meer terug. Zij kiezen voor shoppingscentra zoals het Waasland Shoppingcenter of voor winkels met parking voor de deur, zoals op de Mechelsesteenweg te Dendermonde. 
    Ook het stadscentrum van Sint-Niklaas kwijnt weg als gevolg van een opeenstapeling van foute beslissingen. De Stationstraat was ooit één van de belangrijkste winkelstraten van Vlaanderen. Nu staan er 20 panden te huur en te koop!
    Het valt mij op dat stadsbesturen met socialisten in het bestuur steeds de lokale KMO's kapot maken. Zij hebben geen enkele affiniteit met hun zelfstandigen en dromen van grote lege pleinen. In Sint-Niklaas verdween zo de grootste Markt van België. Er kwam een betalende ondergrondse parking en de bezoekers bleven weg. 

    Wat heeft deze regio zo welvarend gemaakt? Men moet geen historicus zijn om te weten dat Vlaanderen en Brabant groot geworden zijn omwille van hun handel met de rest van Europa. Onze prachtige middeleeuwse gebouwen zijn een stille getuige van onze grootse geschiedenis. Enkele dagen terug zag ik in de namiddag een reportage op één in verband met stadsontwikkeling. Een stad vervult doorheen de eeuwen meerdere functies. Deze functies groeiden automatisch. Er was meestal een centrale ligging op handel-of vaarroetes. Daar ontstond enige handel, dikwijls gecentraliseerd rond een centraal marktplein. Rondom het marktplein vestigden zich ambachtslieden, daar werkten en leven. Rondom deze zelfstandigen ontstonden andere diensten en zelfs ziekenhuizen en administratie. En de hedendaagse stad was gebroken.

    Socialisten houden niet van vrije ontwikkelingen. Zij denken dat een studiegroep van enkele geleerden meer potentieel heeft dan duizenden inwoners van een stad. Maar mensen die gestudeerd hebben aan de universiteit weet dat navorsers hun resultaten kunnen sturen. Professor Page aan de Genste Universiteit gebruikte volgende bekende phrase: "There are lies, there damn lies and there are statistics!"
    Met statistieken en wetenschappelijke studies kan men alles bewijzen. Indien de zogenaamde wetenschappers beslissen dat alle dorpen en gemeenten autovrij dienen te zijn, dan volgen de socialisten hen hierin. Het lijkt wel of ze blind zijn, want de gevallen van lege stadscentra zijn legio. En toch doen ze voort. 

    Gezond verstand is dikwijls veel meer waard dan een paar dwaze studies van doctorandi. Men kan als politicus misschien wel een aantal zaken sturen via beleidsmaatregelen, maar men moet erop toezien dat het initiatief bij de bevolking blijft liggen. 

    Interessant was ook het debat van Wouter Van Besien en Alexander De Croo. Van Besien trekt duidelijk een linkse kaart en wil zwaar tussenkomen in de bouwmarkt. Als je de socialisten zou laten doen, zouden morgen alle Vlamingen in een sociale woning wonen en niemand nog in een villa. Dat klinkt misschien als muziek in de oren van diegene die momenteel in een simpele arbeiderswoning woont. Maar indien men ondernemend Vlaanderen morgen wegpest uit dit land, valt de economie stil. Want denkt men nu werkelijk dat er één dynamische ondernemer zal overblijven indien deze niet loon naar werken krijgt?

    Als men de socialisten zou laten doen, dan zouden de meeste bouwpromotoren hardhandig worden aangepakt. Nu al dienen zij 10% van al hun loten goedkoop af te staan aan de overheid voor sociale woningbouw. In praktijk rekenen zij dit verlies door aan de klanten die geen sociaal perceel aankopen. Het resultaat: stijgende prijzen. De socialisten willen dan maar intervenieren in de prijszetting. Een leuk idee? Het probleem wordt natuurlijk dat de bouwfirma's straks geen winst meer zullen maken en failliet zullen gaan. Ook daar zien de socialisten geen probleem in. Failliete bouwfirma's kunnen gewoon worden vervangen door sociale bouwfirma's. Maar dan komt natuurlijk de aap uit de mouw. Mensen die al samen gewerkt hebben met overheidsbedrijven weten hoe vierkant deze draaien. Het zal de bestuurders van zo'n overheidsbedrijf worst wezen dat zij met verlies draaien. Het kan hen niets schelen dat er te weinig kwaliteit wordt gehaald, want er is geen concurrentie. Het kan hen geen reet schelen dat de meeste sociale projecten afzichtelijk lelijk zijn. Zij moeten toch niet verkopen. Er zijn wachtlijsten. Dus kwaliteit en schoonheid spelen amper een rol. 

    Het lijkt erop dat de socialisten niets hebben geleerd uit het verleden. In het voormalig Oost-Blok bouwde men lelijke woonkazernes. De kwaliteit van de producten was ondermaats. In de Sovjetunie liep iedereen met een lang gezicht op straat. Niemand kon nog lachen. Alles draaide vierkant en dat leidde dan uiteindelijk tot de val van het ijzeren gordijn. Maar de Belgische socialisten willen hier invoeren wat elders gefaald heeft. Ze ontnemen de ondernemers hun ondernemingszin. Het is stilaan in dit land onmogelijk om als ondernemer te overleven. De kleine pleziertjes van de mooie auto en restaurantkosten zijn verleden tijd. Roerend en onroerend vermogen wordt hardhandig aangepakt. De werkende Vlaming wordt uitgezogen tot er geen druppel meer overblijft. En dan nog denken de socialisten dat er  marge is voor meer belastingen. Dit alles doet mij denken aan de eerste jaren na de Russische revolutie. Jaar na jaar werden er wetten ingevoerd die het de ondernemers moeilijker maakten om te overleven. Uiteindelijk bleef er niets meer over. Fabrieken werden genationaliseerd en iedereen werd overheidsambtenaar. 
    "Wat doe jij TIJDENS uw werk vandaag?" was één van de meest voorkomende zinnen in de oude Sovjetunie.

    Het is totaal onbegrijpelijk dat sommige socialistische boegbeelden Master in Economie zijn. Socialisme en economie zijn immers elkaars grote vijanden. Zaten zij dan met hun oren dicht in de les? Hoeveel economische modellen en bewijzen zijn er nodig vooraleer hun frank valt? Is een dwaas of is men te kwader trouw? Ik vrees dat het het tweede is. Iemand als een John Crombez is toch geen ezel? Hij is slim genoeg om in te zien dat hij de ondernemende bevolking kapot maakt. 

    Voor mij lijkt de huidige socialistische politiek eerder op een afrekening. Het is een emotionele manier om een frustratie af te reageren. Gedurende jaren hebben socialisten op dit moment gewacht. Manieren zoeken om KMO-er aan te pakken en alles af te pakken. Als politici is hun inkomen gewaarborgd. Hun privileges blijven onaangeroerd. Aan hun partijfinanciering en vele voordelen wordt er niet geraakt.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!