Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    15-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERBERCKMOES NIET MEER VERKOZEN
    De Dendermondse liberalen hadden ooit een prachtige toekomst voor de boeg. Niemand minder dan "witte ridder" Marc Verwilghen leidde er de lokale partij. Verwilghen boekte eind de jaren 90 van vorige eeuw een klinkende overwinning en behaalde in Vlaanderen meer dan 300.000 voorkeurstemmen! Daar waar andere afdelingen zo'n goudhaantje op handen zouden dragen, kozen de Dendermondse liberalen ervoor hun eigen boegbeeld naar de slachtbank te leiden. De Verberckmoes-clan kon het immers niet verkroppen dat er iemand over het hoofd van zoon Kris was gesprongen. Anderen zoals de jongerenvoorzitter Dirk De Vries waren naïef of deden alsof terwijl Verwilghen een mes in de rug werd gestoken. Verwilghen droop af en trok naar Knokke. Dendermonde verloor met Marc Verwilghen haar toekomstig burgemeester.

    En natuurlijk dat eeuwige intrigant Karel De Gucht op de proppen kwam met een "wit konijn": Hilde Dierickx. Dierickx voldeed aan de wensen van De Gucht. Ze was een mooie vrouw die absoluut geen gevaar betekende voor De Gucht die nu als haan alleen op zijn mesthoop kon zitten. De Gucht tolereerde nooit één concurrent in zijn eigen rangen en was jaren gefrustreerd omwille van het feit dat hij De Croo senior in het zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen moest tolereren. Zelfs tussen Guy Verhofstadt en Karel De Gucht boterde het niet altijd. Toen Verhofstadt tijdens zijn eerste regering een linkse koers voer, kwam het tot een regelrecht conflict met De Gucht! De Gucht moest aftreden en Verhofstadt werd regeringsleider én partijvoorzitter. Nu, Verhofstadt was een maat te groot voor de Berlaarse peetvader van de liberalen. Hij kwam op zijn kousevoeten terug om nadien in Europa commissaris te worden.

    Eerst manipuleerde De Gucht Hilde Dierickx op een lijst bij de federale verkiezingen. Met haar mooie snoet scoorde Dierickx opperbest. Zelfs in Sint-Niklaas stemden maar liefst 300 mensen op deze totaal onbekende nieuwkomer. Met dit resultaat kwam ze in aanmerking om lijsttrekker te worden te Dendermonde. De Verberckmoes-clan die nog maar pas Verwilghen had weggepest moest nu afrekenen met iemand uit de entourage van Karel De Gucht. Marcel Borms en Kris Verberckmoes morden openlijk tot Karel De Gucht zich er persoonlijk mee bemoeide. Binnenkamers werd er een deal gesloten en Hilde Dierickx werd de nieuwe liberale lijsttrekker voor Dendermonde. Naar buiten toe heette het natuurlijk dat men opkwam voor "de vrouw in de politiek", larie en apekool dus. Tegen alle verwachtingen in deden de Dendermondse liberalen het opperbest bij de verkiezingen. Maar liefst 7 liberalen werden verkozen. De bevolking had toen nog niet door dat Marc Verwilghen met slaande deuren Dendermonde had verlaten. Natuurlijk zat hij er zelf voor iets tussen. Op zijn kabinet was er een tekst getypt die hij NIET ondertekende met daarin de uitleg dat hij naar Knokke ging wonen wegens familiale redenen. Dendermonde werd erin omschreven als zijn "slaapstad". De Dendermondse liberalen waren zo vals deze tekst op de eerste pagina van de burgerkrant te plaatsen. Van de 7 verkozenen in 2000 haalden er maar 3 de volgende verkiezingen. Oud-Schepen Marcel Borms ging zogezegd op pensioen om plaats te maken voor Geert Vermeir. Zelfstandig ondernemer Karel Peeters werd weggepest, samen met oud-voorzitter Rudy De Brandt die in de weg liep van Kris Verberckmoes. En ook lokale makelaar Wim Vercruyssen verdween van het toneel na een incident met Hilde Dierick. Dierick zou na een wilde gemeenteraad deze collega proberen aanrijden hebben.

    Zwaar gehavend trok de Dendermondse VLD naar de verkiezingen van 2006. Scheurlijst PLUS onder leiding van Karel Peeters en Rudy De Brandt scoorde matig en behaalde 2 zetels. De de VLD boerde achteruit van 7 naar 5 zetels. Nieuwkomer notaris Vanderdonckt blonk uit in afwezigheid. De partij viel terug op een paar oude getrouwen. Nieuwkomers werden maar argwanend bekeken. Nieuw bloed was er nauwelijks. Enkel een paar vrienden van de kinderen van Hilde Dierickx werden getolereerd. De meeste partijleden waren al jaren gepensioneerd. Zij draaiden al mee van toen de hoogbejaarde Frans Verberckmoes nog senator was. De Dendermondse VLD sukkelde met bloedarmoede en slaagde er maar met moeite in een lijst in te dienen voor de verkiezingen van 2012. Lichtgewicht Petra D'Hollander kwam als gemeenteraadslid niet meer op. Ze had het ondertussen wel gehad. Bij de Dendermondse VLD werden ze zo hopeloos dat ze zelfs bij leden van de scheurlijst PLUS (uit 2006) gingen smeken om op de lijst te komen. Uiteindelijk trok de campagne op niet veel. Daar waar lijsttrekster Hilde Dierickx in het verleden uitpakte met zwoele foto's, kreeg Dendermonde nu een vergane glorie te slikken. En de foto van Kris Verberckmoes was wellicht de lelijkste die hij ooit gebruikt heeft. "DOEN" was Verberckmoes' slogan voor de verkiezingen. Cynisch voor iemand die nog nooit een uitvoerend mandaat had vervuld en die ondertussen naar de 50 ging! Samen met middenstander Gino Van der Vreken gaven de jongeren  een beetje kleur tussen de grijze figuren. Maar het mocht niet zijn.

    De open VLD Dendermonde likt nu haar wonden. Kris Verberckmoes de gedoodverfde opvolger van oud-PVV senator Frans Verberckmoes geraakte de bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen zelfs niet meer verkozen! Daarmee komt er een einde aan een clan die bijna 50 jaar Dendermonde domineerde. Voor de oud-senator moet dit een enorme nederlaag zijn, zo zijn zoon zien afgaan. 
    Amper drie verkozenen houden de Dendermondse liberalen nog over: oud-parlementslid Hilde Dierickx, haar zoon Laurens Hofman en middenstander Gino Van der Vreken. Deze laatste had dus geld noch middelen gespaard om verkozen te geraken. Met een barnumreclame had hij gans de Denderstad volgehangen.

    Als lijstduwer moest Kris Verberckmoes overigens nog een kandidaat voor zich laten: Stijn Pluym, een ietwat onnozele verschijning die blijkbaar goed scoort bij de jeugd en die sterk sociaal geengageerd is. Pluym heeft nu recht op een OCMW-zitje. Maar de Dendermondse VLD kennende is het nog niet zo zeker of Pluym dit mandaat zal krijgen. Geert Vermeir bij voorbeeld is gekend voor het opeisen van mandaten waar hij niet voor verkozen werd. Via interne manipulaties slaagde hij er in het verleden in meermaals het zeel naar zich toe te trekken, dit terwijl de bevolking anders besliste. 

    Maar nu is er met Kris Verberckmoes een extra kaper op de kust. De Verberckmoesclan (of wat er nog van rest) zal nu zeker op het enige OCMW-zitje azen. Het beloven dus weer spannende dagen te worden in de Dendermondse VLD die bekend staat voor haar bloedige interne afrekeningen.  


    1 DIERICKX Hilde 1.192
    2 PLUYM Stijn 403
    3 VERMEIR Geert 290
    4 MERTENS Eddy 352
    5 MANNAERT Freya 199
    6 VAN DER VREKEN Gino 415
    7 DE LANDTSHEER Carine 154
    8 VAN RANST Dany 239
    9 DALLE Sander 181
    10 DE KEYSER Tina 198
    11 VAN MOL Luc 179
    12 BOSMAN Luc 128
    13 BULTYNCK Yvette 128
    14 HELON Femke 127
    15 VANHOUTTE Ignace 81
    16 COOREMAN Christel 120
    17 T’KINDT Elly 143
    18 MOENS Guy 360
    19 HUYCK Pieter 181
    20 VAN HECKE Danny 124
    21 HOFMAN Laurens 424
    22 VAN STEEN Jürgen 172
    23 BOULPAEP Nele 142
    24 VAN CAUWENBERGHE Luc 119
    25 DE SMEDT Eddy 77
    26 MACHARIS Nicole 168
    27 VAN ROOSE Pascale 126
    28 COLMAN Kaatje 199
    29 VAN LANGENHOVE Ria 117
    30 CADRON Nadine 110
    31 DE SMEDT Dany 70
    32 BRUGGEMAN An 143
    33 DAELEMANS Fons 132
    34 VANDER DONCKT Anne 211
    35 VERBERCKMOES Kris 380


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!