Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    08-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiezers teleurgesteld in verkiezing Gwendolyn Rutten
    De reacties op website van de "liberale" gazet Het Laatste Nieuws liegen er niet om. Maar liefst 75% van de lezers van de website vindt het nieuws van de verkiezing van Gwendolyn teleurstellend of deprimerend. Amper 25% reageert positief.

    Rutten zal nooit de negatieve teneur van de partij kunnen keren. Het begon al met de manier  waarop ze werd voorgedragen door de oude -lees verbrande- crocodillen van de partij. De Verhofstadt- en De Gucht-clan zullen deze avond wel aan de Champagne zitten, maar bij circa 40% van de partij zal er wrang gevoel overblijven. Beide clans hebben de partij zo toegetakeld dat ze ongeveer alle geloofwaardigheid kwijt is. Door een beschermelinge van Karel De Gucht te verkiezen zal men de geloofwaardigheid natuurlijk nooit terugwinnen. Ondertussen is genoegzaam bekend dat Karel De Gucht de man is van de duistere afspraken en smerige afrekeningen. Rutten is zijn enige kans op een tweede termijn bij de Europese Commissie. De Gucht denkt natuurlijk steeds eerst aan zichzelf en dan pas in de toekomst van zijn partij. En eigenlijk is het bij de Verhofstadtboys hetzelfde verhaal. Zij wisten dat hun dagen onder Alexander De Croo stilaan geteld waren. Rutten geeft hen weer hoop.

    Men hoeft geen bijzonder getalenteerd politiek analist te zijn om te zien welke ravage Alexander De Croo bij de twee "vijandige" clans heeft aangericht. Overal werden ze bij de verkiezingen afgeblokt. Natuurlijk dat zoiets in het politiek vakjargon "verjonging" of "vernieuwing" of zelfs "vervrouwelijking" heet. In praktijk gaat het over een machtspel waarbij elke clan zijn mannetjes overal tracht neer te poten. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat Alexander de regering vervroegd deed vallen om juist overal zijn eigen mannetjes te kunnen neerpoten. De interne vijandigheid groeide natuurlijk met de dag. De Croo junior moest en zou gaan. Werkelijk alle registers werden open getrokken om hem te doen ophoepelen. Op een bepaald ogenblik schreven de "liberale" journalisten van Het Laatste Nieuws artikels die een doordruk waren van de politieke tegenstanders van De Croo. En wat kon men doen? Hem wegpromoveren natuurlijk naar een "toffe" ministerfunctie -om "wijlen" Caroline Gennez te citeren.

    Ook de reacties bij de liberalen liegen er vandaag niet om. Alexander De Croo probeerde vandaag de schijn op te houden met op facebook croissants aan te bieden bij de verkiezingen. Direct reageerden andere partijgenoten verzuurd...De verdeeldheid zit zodanig diep dat het eenvoudigste gebaar als een taktisch spel wordt aanzien. En eerlijk gezegd, de 40% stemmen voor de onbekende Lachaert zijn een teken aan de wand. De DRIE clans hebben nochtans zo aangetrokken voor Rutten met zo valselijk achter elkaar te gaan staan op de trap van de Melsenstraat en haar nadien zo hartstochtelijk te kussen. De basis volgt zulk doorzichtig gemanipuleer al lang niet meer.

    En het is niet de verbrande Verhofstadtboy Noël Slangen die de juiste analyse heeft gemaakt met zijn veelzeggende "uitgelekte" nota. Natuurlijk niet. Slangen heeft zijn kotsmisselijke marketingcarrière te danken aan kazakkendraaier Guy Verhofstadt. Hoe kan zo'n verbrand figuur nog een analyse maken of objectief zijn? In de partij wordt vandaag de dag een nota van Slangen door de meesten verticaal geklasseerd. Dan maar laten uitlekken moeten een paar sympathieke heerschappen gedacht hebben. Ach mensen als Verhofstadt en De Gucht zijn niet vies van zichzelf in de voet te schieten als ze daarmee een tegenstander kunnen uitschakelen. Karel De Gucht richtte ooit in het geheim in Lebbeke zelf een scheurlijst op tegen zijn eigen PVV...Geen ordinaire roddel, maar een verhaal dat mij rechtstreeks verteld werd door een PVV-senator die erbij betrokken werd. 

    Niet De Croo maar Verhofstadt zelf is de reden van de ondergang van de partij. Het is Guy Verhofstadt die onder invloed van zijn machtshonger en verkeerde culturele vrienden als Hugo Claus de linkse toer is opgegaan. En misschien was zijn verstand één meter gezakt zoals op bepaalde "geheime" documenten blijkt. Verhofstadt heeft zichzelf onsterfelijk belachelijk gemaakt door met Frey Vandenbossche aan te pappen.
    Verhofstadt heeft zijn eigen partij overbodig gemaakt door de socialisten achterna te lopen met de Snel-Belgwet, waar we nu nog allemaal de gevolgen van dragen.

    En dan hebben we het nog niet gehad over de persoon Rutten. Ze kan het misschien goed menen, maar ze heeft niet de juiste uitstraling om een eufemisme te gebruiken. In de lijn van lelijke partijvoorzitters scoort Rutten misschien niet slecht. We hebben ooit met Annemie Neyts nog slechter gehad. Maar Rutten wordt vooral gewantrouwd door haar eigen partij omwille van haar contacten met logebroeder Karel De Gucht. Wie is de vrouw écht en wat meent ze écht? Is ze de zoveelste marionnet van deze "Albanese Maffiafiguur"? (zoals hij ooit door medestanders werd omschreven.) Als uw eigen partijleden u wantrouwen, hoe kan men dan het vertrouwen winnen van de brede bevolking? 

    En dan is er met Bart De Wever nog een kaper op de kust. Natuurlijk het NVA heeft wat van haar pluimen verloren door plots voorstander te zijn van een vermogensbelasting (in een bepaalde context). Maar het woord is eruit en een aantal liberalen zouden nu durven terugkomen indien de VLD een geloofwaardige nieuwe voorzitter zou hebben. Rutten heeft die geloofwaardigheid NIET en straalt dat ook niet uit. Als ze op Terzake verschijnt, ziet iedereen haar gezicht en haar typische politieke praat. Als je nadien vraagt wat ze werkelijk heeft gezegd, kan niemand iets zinnigs reproduceren. Voor duidelijkheid en geloofwaardigheid moet men niet voor Rutten kiezen. Dus zelfs met de vermogenbelasting van het NVA in het achterhoofd zullen de liberaal gezinde kiezers niet zomaar terugkeren naar iemand als Gwendolyn Rutten.
            

    © belga.

    UPDATEKamerlid Gwendolyn Rutten is uitgeroepen tot nieuwe voorzitter van Open Vld. Zij haalde 12.101 stemmen (59,42%) tegen 8.264 (40,58%) voor haar tegenstander Egbert Lachaert, zo kondigde interim-voorzitter Guy Verhofstadt aan. Rutten volgt Alexander De Croo op aan het hoofd van de Vlaamse liberalen nadat De Croo vicepremier en minister van Pensioenen werd. Staatssecretaris Maggie De Block wordt ondervoorzitter omdat ze de meeste stemmen haalde bij de verkiezingen voor het partijbestuur.

    © belga.
    Ik wil verenigen. Ik wil de voorzitter zijn van iedereen
    Gwendolyn Rutten
    © belga.
    © belga.

    Gwendolyn Rutten riep de leden op om anders te gaan denken, voelen en zich gedragen. "Ik reken op de positieve krachten" van iedereen die Vlaanderen klaar wil maken voor morgen. De nieuwe voorzitster is op zoek naar nieuwe en frisse ideeën. "We moeten de straat op om te weten wat de problemen van de mensen zijn", stelde ze. Open Vld moet opnieuw optimistisch zijn, en de partij zijn die gelooft in de vooruitgang. "We moeten opnieuw fiere liberalen en Vlamingen zijn", aldus Rutten, die vond dat de tijd van mopperen voorbij is.

    Oplossingen zoeken
    Open Vld moet zich ook anders gedragen. "We moeten niet langer scoren op de kap van anderen en anderen de schuld geven. We moeten oplossingen zoeken en zaken verbeteren", aldus nog Gwendolyn Rutten. Ze pleitte er ook voor om op lange termijn na te denken over economie, milieu, onderwijs... Tenslotte benadrukte ze dat Open Vld een partij moet worden van "samen doen". "Ik wil verenigen. Ik wil de voorzitter zijn van iedereen".

    Tegenstander Lachaert teleurgesteld
    Egbert Lachaert was teleurgesteld over zijn nederlaag, maar wees er op dat hij op enkele weken tijd nog 40 procent van de stemmen gehaald heeft, zonder beroep te kunnen doen op een netwerk of de structuur van de partij. Toch was zijn kandidatuur niet voor niets, aangezien zijn thema's - een nieuw elan voor de partij en het sociaal-economische - nu op de kaart staan.

    Lachaert betreurde het uitlekken van de interne nota over de partij, enkele dagen voor de verkiezingen, en pleitte daarom voor een nieuwe ethiek binnen de partij. Aangezien hij geen kandidaat voor het partijbestuur was, zetelt hij niet in het bestuur.

    Vrouwelijke top
    Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Maggie De Block, is de nieuwe ondervoorzitter van Open Vld. Ze haalde de meeste stemmen bij de verkiezingen voor het partijbestuur die samen met de voorzittersverkiezingen werden gehouden. Doordat Gwendolyn Rutten de voorzittersverkiezingen met bijna 60 procent haalde van Egbert Lachaert, krijgt Open Vld nu voor het eerst een vrouwelijke top.

    Partijbestuur
    De overige leden van het partijbestuur zijn Mathias De Clercq, Karel De Gucht, Herman De Croo, Patrick Dewael, Marino Keulen, Dirk Sterckx, Bart Somers, Dirk Van Mechelen, Guy Vanhengel, Patricia Ceysens, Jean-Jacques De Gucht, Bart Tommelein, Vincent Van Quickenborne, Annemie Neyts, Rik Daems, Sas Van Rouveroij en Hilde Vautmans.

    Curriculum Rutten
    Gwendolyn Rutten is 37 jaar en zetelt sinds deze legislatuur in de Kamer. Rutten werd in 2002 door toenmalig partijvoorzitter Karel De Gucht bij de partij binnengehaald als stafmedewerkster. Daarna werd ze vanaf 2005 achtereenvolgens kabinetschef van Vlaams viceminister-president Fientje Moerman en Vlaams minister van Begroting Dirk Van Mechelen. Intussen bleef ze erg actief binnen de partij en was ze een prominent lid van de verschillende vernieuwings- en verjongingsbewegingen binnen de partij.

    Sinds 2006 zetelt Rutten in de gemeenteraad van Aarschot. Nadien was ze opvolgster bij de federale en Europese verkiezingen. Sinds de verkiezingen van 2010 is ze Kamerlid. Ze maakte deel uit van de Dexia-commissie.

    Bij de vorige voorzittersverkiezingen eindigde Rutten als derde na Alexander De Croo en Marino Keulen. Ze vormde toen een ploeg met Dirk Sterckx en Dirk Van Mechelen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!