Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    31-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ware Bart De Wever

    De voorbije dagen las ik het boek "De ware Bart De Wever" van journalist Kristof Windels. Ik wist niet aan wat ik mij mocht verwachten, maar het boek is wel een aanrader. De Wever laat grotendeels in zijn kaarten kijken en neemt de journalist op alle vergaderingen mee naar aanloop van de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen. Het politiek leven van het NVA-kopstuk wordt zeer goed weergegeven; zijn getrouwen, collega's en ook wel zijn strategische, politieke en emotionele ingesteldheid.

    Bart De Wever komt in het boek naar voor als een intelligent man, maar die toch twee jaar verspeelde in de kandidaturen Rechten om nadien geschiedenis te gaan studeren. Men herkent de politieke spelletjes en het bewerken van de media. In de politiek is timing zeer belangrijk en ook De Wever doet daar gretig aan mee, wanneer hij bijvoorbeeld nieuwe kandidaten lanceert. Zo vond ik De Wever ook altijd zeer mild voor SPA-burgemeester Patrick Janssens. Dat blijkt nu een bewuste opstelling te zijn geweest. En men ontdekt in het boek ook een overmoedige De Wever die als een echte superman de Schelde in Antwerpen wil overzwemmen.

    Algemeen moet ik zeggen dat ik Bart De Wever authentieker vind dan onze doorsnee Vlaamse politicus. Want zeg nu eens eerlijk, welke Vlaamse politicus zou het dulden dat een journalist maandenlang aanwezig was tijdens politieke vergaderingen? Ik ken er eerlijk gezegd geen enkele. De meeste toppolitici dulden zelfs geen partijgenoten indien die niet tot dezelfde clan behoren, laat staan dat ze een journalist zouden dulden.

    De Wever is ook veel emotioneler dan gelijk welke andere politicus in Vlaanderen. Daardoor reageert hij soms impulsief en niet doordacht zoals je van iemand op zijn post zou moeten verwachten. De manier waarop hij sommige kandidaten aantrekt, is dikwijls enkel en alleen te verklaren van de emotie, zoals bepaalde Vlaams Belangers of de vader van Marie-Rose Morel. Een doorwinterd rationeel partijleider zou zich nooit zo op glad ijs begeven. En dat maakt hem natuurlijk meteen ook oprechter dan onze doorsnee politicus.

    In het boek ontdekte ik ook de zwaktes van dit NVA-boegbeeld. Zo is hij volgens mij zeer ongeduldig. Reeds in 2014 wil hij de grote doorbraak voor Vlaanderen. Ik vrees dat hem dat niet zal lukken. De autonomie van Vlaanderen is een proces van lange adem, in het beste geval een levenswerk. Als we geluk hebben zijn we binnen 10 jaar een confederatie en misschien binnen 25 jaar een onafhankelijke staat binnen de Europese Unie. Maar dat lijkt de intelligente man moeilijk te begrijpen. 

    Bovendien kan één man alleen onmogelijk dit land veranderen. We hebben vele gelijkgezinden nodig en over de verschillende partijgrenzen heen. Anders zal men de separatistische beweging aanzien als een randfenomeen van extremistische partijen.

    En de gekende zwakte van het NVA is dat alles op de schouders van één man terecht komt.  Indien De Wever wegvalt, zal de partij minstens halveren en dat weten zijn opponenten ook. Ik zou dus niet graag in zijn schoenen staan. Daarom wellicht dat de NVA-kopman dagelijks beschermd wordt door minstens één bodyguard (agent in burger). Nu, ook dat is niet nieuw. Filip De Winter heeft al jaren een privé-bodyguard. Ik heb de kerel zelf al gezien overigens.

    Tenslotte nog dit. Elke partij kent haar opgang, consolidatie en verval. Zolang dat een partij in stijgende lijn zit, komen nieuwe aanhangers af op zoek naar een eigen stukje roem of macht. En een groeiende partij vindt voor elkeen wel een geschikt postje of troostprijs. Maar een partij die botst tegen haar eigen limieten, kan niet langer iedereen gelukkig maken. En dat creëert dan weer wrevel en ruzie. En uiteindelijk komt dan het onvermijdelijke verval.

    Deze normale politieke levensloop hebben we bijvoorbeeld gezien bij de VLD van Guy Verhofstadt. Iedereen zag in Verhofstadt een wonderboy, een redder van het vaderland. De VLD werd plots de grootste partij van Vlaanderen. En nieuwe leden kwamen er als vliegen op af. Maar de VLD kon het niet waar maken en er ontstonden splintergroepen en nieuwe partijtjes. Vandaag de dag is de VLD een partijtje van amper 10% geworden, bijna zo klein als wijlen de Volksunie of Agalev. Enkel de harde kern is overgebleven. Zij trachten te redden wat er nog te redden valt. Met als onvermijdelijk gevolg veel ongenoegen bij de basismilitanten. Verhofstadt zelf wordt al lang door vriend en vijand verguisd. Binnenkort gaat hij op pensioen. Hij zal niet gemist worden. Maar we kunnen net zo goed de geschiedenis van de Volksunie oprakelen of die van het Vlaams Belang. Soms zoeken kiezers soelaas bij figuren als Van Rossem of Jean-Marie Dedecker. Telkens weer opnieuw wordt de hoop gewekt, telkens weer opnieuw raken nieuwe projecten of figuren opgebrand.

    Onvermijdelijk rijst ook bij ons de vraag hoelang het NVA-project zal kunnen overleven met of zonder Bart De Wever. De geschiedenis indachtig zitten we nu wellicht ver aan het maximum kiezerspotentieel van deze partij. Hetgeen volgt is de onvermijdelijke neergang. Voor mij mag dit nog 5 jaar duren, maar het is een normaal proces waar we ons aan kunnen verwachten. Ook "halfgod" Bart De Wever zal ooit van zijn voetstuk worden gehaald. Ook dat is een onderdeel van het politiek métier...


    De Ware De Wever

    Samenvatting:
    Wie is de ware De Wever? Kristof Windels mocht De Wever negen maanden volgen. Het resultaat is zeer verrassend portret.

    Beschrijving:
    Bart De Wever is een fenomeen. Hij wordt op handen gedragen, hij bezielt, overtuigt en wint. Toch blijft hij ook een sfinx, is hij moeilijk te doorgronden. Wie is de ware De Wever? Journalist Kristof Windels (De Morgen) mocht De Wever negen maanden op de voet volgen, op weg naar zijn triomf in Antwerpen. De Wever liet de auteur overal toe: bij strategische vergaderingen, bij geheime nachtelijke meetings in donkere hotels, op de trein naar Den Haag, op het vliegtuig naar Londen, in zijn auto, op jaarmarkten, in parochiezalen, in de campagnebus... Nooit eerder liet De Wever zo in zijn politieke ziel kijken. Het resultaat is het meest omstandige, het meest veelzijdige en vooral het meest verrassende portret dat ooit over ‘s lands populairste politicus geschreven is.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!