Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    31-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Brinckman en De Standaard

    Voorbije woensdag las ik per toeval het opiniestuk van Bart Brinkman in De Standaard. Bart Brinkman is blijkbaar een gerespecteerd journalist bij hetgeen vroeger als kwaliteitskrant bekend stond.

    Het opiniestuk ging over de nieuwe wetgeving tegen witwas praktijken. Met deze wetgeving tracht onze overheid meer beroepen te betrekken bij het opsporen van verdachte betalingen. Brinkman maakt in het stuk duidelijk dat hij geen enkele affiniteit heeft met de economische wereld. Zo schrijft hij op een bepaald ogenblik dat de diamantsector serieus haar best doet in het opsporen van verdachte transacties "aangezien de meeste aangiften uit die hoek komen".

    Volgens de dwaze redenering van Brinkman zijn de sectoren met de meeste aangiften de "zuiverste" en sectoren met de minste aangiften de meest bezoedeld. Ik denk niet dat het vak logica een verplichte cursus is in een media-opleiding en voel je wel. Want laten we de zotte redenering van Brinckman eens doortrekken. Aangezien er geen enkele aangifte komt uit de medische sector zal die sector wel het meest zwartwerk tellen... Waarmee de stupiditeit van Brinckman onmiddellijk is aangetoond.

    Brinckman viseert natuurlijk de vastgoedsector en gaat ervan uit dat cowboyverhalen daar schering en inslag zijn. Het toeval wil dat ik vrienden heb die zowel in diamant als in vastgoed handelen.

    Welnu, ik begrijp zeer goed dat de meeste aangiften in de diamantsector gebeuren, aangezien dit een product is waarmee het meest kan worden gesjoemeld. Niet voor niets is diamant het product bij uitstek voor de Joden. In een kleine koffer kan men een fortuin van enkele miljoenen euro's smokkelen.

    Tracht maar eens Uw villa in een koffer weg te smokkelen...De sector van de diamant is ook een sector van bloeddiamanten die van een oorlogsgebied naar een "legaal" land worden getransporteerd om zo wettelijk in orde te zijn.

    Het is een sector waar bijna NIEMAND belastingen betaalt dankzij de gunstregeling van onze overheden. Het is een sector van duistere vennootschappen en bedrijven die spelen met hun stock om zo nooit een euro belasting te moeten betalen.

    (Enkel de Belgische vriend (en oud-studiegenoot) van koning Filip is dé uitzondering in de sector! )

    Bart Brinckman weet daar natuurlijk NIETS van. Hij ratelt maar door, zonder enige kennis en zonder enig onderzoek. Het is een figuur die met moeite het niveau haalt van een freelance journalist die voor De Streekkrant werkt. En dat is zonde. Want De Standaard haalt met dergelijke triestige figuren niet meer het niveau van weleer, toen mijn ver familielid wijlen Louis De Lentdecker nog aan het hoofd stond van deze kwaliteitskrant.

    Om terug te keren tot de diamantsector. Wat kan onze overheid doen? De diamantsector nog wat meer controleren (en pesten)? Het probleem situeert zich in de tewerkstelling. Door de peperdure lonen in dit land zijn de slijperijen naar India vertrokken. Maar Antwerpen blijft natuurlijk een belangrijk centrum in de diamantsector. Men schat dat nog steeds 2.000 Belgen hun brood verdienen in deze tak van de economie. Door het product is het mogelijk om de commerciële tak op enkele weken tijd te verplaatsen naar Dubai of Mumbai. En New York is goed Westers alternatief. Dus, onze overheden zijn gedoemd om een gematigde houding aan te nemen en zich vooral te focussen op de grootste excessen.

    En dan de vastgoedsector. Bart Brinckman vindt het een goed idee dat alle cashgeld verdwijnt in de sector...Ook hier slaat Brinckman de bal totaal mis. Om een wetgeving te testen, volstaat een praktijkvoorbeeld. U zal maar een verkoper zijn van een woning, waar de koper met 10.000 euro cash aan de voordeur verschijnt. Vroeger kon de verkoper dit geld ontvangen en vermelden in de "compromis". Dus grijs geld werd wit geld. Maar het kon perfect zijn dat het cash geld, wit geld was gespaard van het pensioen van bv. de grootmoeder van de koper. In dat geval bleef de 10.000 euro cash wit; wit bleef dus wit.

    De nieuwe wetgeving heeft een pervers effect; Grijs of wit geld wordt nu ZWART. Want de verkoper zal het voorschot ontvangen, maar dient officieel te vermelden dat hij geen geld heeft ontvangen! En dan hebben we het nog niet over de drama's die zullen volgen. Als nadien blijkt dat de koper geen lening kan krijgen, is er geen bewijs van het voorschot. De wetgeving is een stommiteit en een intelligent journalist zou dit ook ontdekt hebben. Een paar telefoontjes naar mensen uit de sector en er was een heel ander artikel verschenen. Ik durf er 500 euro op verwedden dat Brinckman GEEN ENKEL contact heeft gehad in de vastgoedsector. Men kan net zo goed een Marsmannetje vragen om een artikel over dit item te schrijven.

    Ik heb Brinckman eens gegoogeld. En ik moet eerlijk bekennen dat hij ook gekend staat als "slecht geld." Overal staan er artikels over Brinckman de "socialist", Brinckman de "roddeltante" etc...De Standaard zou hem best afdanken en eens een goed journalist aantrekken. Ik ben overigens meteen kandidaat ;-)


    Bart Binckman: geen journalist maar professionele roddeltante

    Zeven keer citeert Bart Brinckman in zijn reportage over De Wever en de N-VA in DS Weekblad (21 jan ’12) anonieme bronnen die men dus helemaal niet kan natrekken. Wat moet men met uitspraken toegeschreven aan 'een insider', 'een Open-VLD-onderhandelaar', 'een Franstalige'? Evengoed kan Brinckman die zogenaamde bronnen uit zijn duim gezogen hebben om zijn tendentieus artikel exact in de richting te kunnen sturen die hij zich voorgenomen had. Dit is helemaal geen journalistiek meer, maar roddel. Vriendelijk uitgedrukt.
     
    De artikels van Bart Brinckman in De Standaard over de N-VA en Bart De Wever zijn steeds zo tendentieus, dat men zich moet afvragen of hij op de loonlijst staat van een andere partij of van het ABVV als militant, eerder dan op de loonlijst van De Standaard als journalist. Men kan niet elke keer reageren op al zijn van de pot gerukte en valse voorstellingen van de feiten. Maar nu hij in DS Weekblad van 21 jan ’12 op niet minder dan 5 bladzijden mag roddelen over De Wever en de N-VA moet daar toch op gereageerd worden. Een ratatouille over van alles en nog wat, als het De Wever maar in een slecht daglicht kan plaatsen: de regeringsonderhandelingen van vorig jaar, de viering van de Vlaamse feestdag op de Kortrijkse Groeningenkouter, de nieuwjaarsreceptie van de N-VA, de volgende gemeenteraadsverkiezingen, vergelijkingen met Leo Tindemans en Hugo Schiltz. Vijf bladzijden zonder kop noch staart, stemmingmakerij zonder eind.
     
    Samenvatting van het artikel volgens de 'lead' (= de samenvatting vooraan boven het artikel, in een groter lettertype):
     
    Gefrustreerde politieke tegenstanders spuwen hun gal over het misplaatste martelaarschap en de onbetrouwbaarheid van dat onbekwame godenkind Bart De Wever. Zelf hoopt hij om zijn exploderende aanhang in 2014 de Belgische Confederatie binnen te leiden. ‘Wij gaan voor de grote shock, de anderen niet. Ieder zijn verantwoordelijkheid.’
     
    Niet nader genoemde ‘politieke tegenstanders’ 'spuwen hun gal uit' over 'het misplaatste martelaarschap', 'de onbetrouwbare en onbekwame' Bart De Wever. We laten u hier niet uw tijd verspillen met een detailanalyse van alle uitspraken in het artikel. De 'lead' zegt al genoeg.
     
    Naast de in de inleiding hierboven al aangehaalde drie anonieme bronnen kan men ook standpunten lezen van vier verdere spoken: ‘een CD&V'er uit de G4’, ‘een politiek tegenstander’ 'een Antwerps schepen' en ‘een hooggeplaatste CD&V'er’. Niemand kan de bron checken, geen enkele anonieme kan erop reageren om te melden dat hij iets dergelijks niet gezegd heeft, en Brinckman kan evengoed die ‘bronnen’ uit zijn duim gezogen hebben om zijn tendentieus artikel exact in de richting te kunnen sturen die hij zich voorgenomen had. Dit is helemaal geen journalistiek meer, maar roddel. Vriendelijk uitgedrukt.
     
    Brinckman mag natuurlijk schrijven wat hij wil, maar zijn artikels zouden beter opgenomen worden in de zaterdagse rubriek ‘Parbleu’ van De Standaard, waarin Jo Van Damme situaties parodieert door de werkelijkheid aan te vullen met zijn eigen fantasieën. Daar is niets tegen, als het duidelijk zo zichtbaar is. Zo heeft Koen Meulenaere een zowel gevreesde als gewaardeerde satirische rubriek in Knack, waarbij ook werkelijkheid met fictie gemengd worden. Het gaat hier echter bij Brinckman wel om een ‘ernstig’ artikel, in een ernstig bedoelde DS Weekblad, in de rubriek ‘Inzicht’ met ‘De verhalen’ van de week. Wat beloofden de hoofdredacteurs Karel Verhoeven en Bart Sturtewagen in het eerste nummer van DS Weekblad (za 27 aug '11): 'In DS Weekblad willen we journalistiek brengen waarvan wij vinden dat we die moeten maken. Journalistiek met een langere adem. Reportages waarvoor we ruim de tijd nemen. Portretten van hoofdrolspelers waarin we belichten wat nog niet aan de oppervlakte kwam... Het weekend is bij uitstek het leesmoment van de week geworden. En in de luwte van het weekend voelen veel lezers de behoefte om ergens dieper in te duiken, om iets te lezen wat beklijft, ontroert, verrijkt of inzicht geeft.'
     
    Over Brinckman op zijn Brinckmans:
     
    Daaraan beantwoordt volgens een ervaren collega 'het geroddel van Brinckman op geen enkel punt'. Een andere goed geïnformeerde insider zegt dat de artikels van Brinckman (49) alleen nog in DS komen 'omdat het te duur zou zijn hem te ontslaan, gezien de hoge afscheidspremie die hij in 2000 als kontendraaier bij zijn overstap van De Morgen naar De Standaard kon bedingen'. In die tijd van de internetzeepbel was 'the sky the limit', en was het DS een kwak - potentieel te betalen - geld waard om Brinckman, chef van de politieke redactie bij DM, binnen te halen en zo DM te jennen, in het kader van de strijd tussen beide kranten die zichzelf 'kwaliteitskrant' noemen. Maar nu zitten ze er mee, en volgens een bron bij de directie van De Morgen willen ze hem daar ook niet meer terug, want 'zelfs voor De Morgen gaat Brinckman al te vaak te kort door de bocht. We zijn nu veel meer een 'lifestyledagblad' voor de linkse Bobo en inwoners van 't Stad, maar net als bij Story staan we erop correct te berichten. En dat kan Brinckman niet'. Een ex-collega, nu met pensioen, heeft erg geleden onder de koppige eenzijdigheid van Brinckman. 'Ik heb nogal problemen met hem gehad. Wat hij schreef mocht niet gewijzigd worden. Hij vond zichzelf alwetend, en na mijn verbeteringen aan zijn teksten als eindredacteur volgden altijd hevige woedeuitbarstingen. Niet te verwonderen dat hij sinds kort ook Chef Wetstraat af is, en Johan Rasking, begonnen als 'simpele' journalist bij Het Nieuwsblad in 1987, nu opgeklommen is tot ‘chef Wetstraat’ van De Standaard.' Brinckman is er nu nog slechts - in hun huidige Neder-snob-Engels - 'Senior Writer Wetstraat’.
     
    De Blijde Intrede van Christus..
     
    Terug naar de inhoud van zijn artikel. Een stukje lichten we er exemplarisch toch uit, dat waarmee het artikel begint. Het betreft de viering van de Vlaamse feestdag, vorig jaar in Kortrijk. Maarten Goethals, redacteur Wetstraat, bracht daar toen op maandag 11 juli '11 verslag van uit in die krant. Uit zijn reportage toen:
     
    ‘Elke crisis is een voorbode van een grote verandering.’ De zondag voor 11 juli, de Vlaamse feestdag, spreekt Bart De Wever in Kortrijk de Vlamingen moed in. We zijn bijna 710 jaar na de Guldensporenslag en vier dagen na het keiharde njet tegen de formateursnota van Elio Di Rupo (PS). Het duizendkoppige publiek knikt instemmend.... ‘De federale partijen hebben het recht niet om het status quo aan de Vlaming op te dringen.’ De aanwezigen, met het zangboekje nog in de handen, applaudisseren hard....
    Twee andere mannen, wachtend tot de stoet vertrekt, fezelen aan de zijkant.
    Waarom De Wever niet en Peeters wél in het stadhuis zijn speech mag geven? ‘Dat is toch logisch’, klinkt het. ‘Kortrijk is van de tsjeven. Natuurlijk dat Peeters het beste plekje krijgt.’ ’s Avonds om acht uur houdt Kris Peeters zijn toespraak in het stadhuis van Kortrijk. Hij geeft niet op, zegt hij. ‘Ik ga voor niets minder dan de verwezenlijking van de Copernicaanse omwenteling die het zwaartepunt bij de deelstaten legt....’
     
    Dat wordt nu bij Brinckman een volledig ander verhaal: 'Bart De Wever vergelijkt zijn kantelmoment met de Blijde Intrede van Christus in Jeruzalem. Aan de vooravond van de Vlaamse feestdag verwelkomde een uitzinnige menigte hem vorig jaar als een messias op de Groeningekouter. Elk half woord maakte de aanwezigen hysterisch, zelfs al sneed de N-VA-voorman alleen het levensverhaal van Hendrik Conscience aan. Luttele dagen voordien had hij de onderhandelingsnota van formateur Elio Di Rupo (PS) genadeloos in de prullenmand gekieperd. Het compromisloze njet zette een turbo op zijn toch al indrukwekkende populariteit. De aanwezige maar genegeerde minister-president Kris Peeters (CD&V) voelde zich vernederd.'
     
    Reeds in de reeks ‘België in blessuretijd’ in dec ’11, met een zogenaamde reconstructie van enkele fasen van de regeringsonderhandelingen, was er al Brinckmaniaans sprake van dat ‘De Vlaamse feestdag op 11 juli 2011 voor de omslag zorgde. De Wever liet zich als een onwrikbare held fêteren op de Groeningekouter in Kortrijk, Kris Peeters (CD&V) moest uitwijken naar het stadhuis van Kortrijk en voelde zich danig voor schut gezet. De Vlaamse minister-president staat misschien wel het dichtstbij de N-VA, maar binnen zijn partij gingen de geesten aan het schuiven.’ (Artikel ‘Het spook van de N-VA - Aanwezig door afwezigheid’, vrijdag 30 december 2011). In het nieuwste artikel doet hij er nu nog een schep bovenop. Waar in december nog sprake was van een held die zich laat fêteren, wordt dat in januari bij elk half woord, door een hysterische en uitzinnige menigte. De reeks ‘België in blessuretijd’ was een zogenaamd ‘onderzoek’ van de politieke redacties van De Standaard en Le Soir, waaraan ook Brinckman meeschreef. Ook dat ‘onderzoek’ stond bol van de anonieme getuigen: ‘zegt een onderhandelaar’, ‘zeggen sommigen’, ‘klonk het elders’, ‘vertelt een Franstalige onderhandelaar’, ‘aan Vlaamse kant luidt het’, ‘zegt een Vlaamse voorzitter’, ‘zegt een socialistisch kopstuk’, enz., enz....). Totaal waardeloze bladvulling dus, onverifiëerbaar geroddel.
     
    (Eerdere artikels over Brinckman: ' Bart Brinckman: geen journalist maar propagandist', 28.10.10  en 'Brinckman en Eeckhout, journalisten of sp.a-propagandisten?', 02.06.11)
     
    Naschrift

     

    Ik heb op geen enkele manier de bedoeling of de behoefte om de N-VA te verdedigen, noch eender welke partij. De enige bedoeling is een kritisch stuk publiceren over de media en over één gazet in het bijzonder, die zichzelf een kwaliteitskrant noemt. Een stuk ‘Mediakritiek’ dus, zoals ik eerder artikels schreef over de vraag of Evita Neefs, met haar zeer eenzijdige artikels vóór de Europese Unie, zonder enig kritisch geluid, niet op de loonlijst staat van de Europese Commissie (Artikel: 'Evita Neefs: geen journaliste maar propagandiste' , 17.09.10), of over haar eenzijdige overdreven lof zonder enige kritiek op Obama (Artikel: ‘Evita Neefs: geen journaliste maar fanatieke militante’, 03.08.11 ), of ook nog over 'belgicist' Marc Reynebeau, die onder de mom van een reportage van volle 2 blz. over 'wonen in eigen streek' een berg foutieve informatie (leugens dus) publiceert om de 'Vlaams-nationalisten' toch maar in een slecht daglicht te kunnen plaatsen: 'Reynebeau bakt het nog veel bruiner dan (ema)' , 23.03.10)

    Reacties

    Bart Brinkman

    Fijn dat Bart Brinkman nog eens over de hekel wordt gehaald. De wijze waarop hij indertijd de Oosterweelverbinding met de Lange Wapper verdedigde en daarmee probeerde aan te tonen dat de Antwerpenaars dikke egoïsten waren die de zegeningen van deze verbinding maar niet wilden inzien en Vlaanderen deden stilstaan, past in hetzelfde verhaal. Brinkman hangt zijn buikje naar waar het hem het best uitkomt. Hij weet perfect welke gevestigde krachten hij van dienst kan zijn. Hij doet vooral aan stemmingmakerij. En daarmee doet hij het tegenovergestelde van wat een echte journalist zou moeten doen, onvermoeibaar spitten, op zoek naar de waarheid, niet bevreesd om het establishment de oren te wassen, halve waarheden en hele onwaarheden te ontkrachten. Maar helaas, de dagbladen begeven zich steeds verder in de richting van de 'boekskes'. In plaats van een krant vol nieuwsfeiten slepen we steeds meer kook-, reis- en roddelrubrieken mee en allerlei vormen van verkapte publiciteit. De journalisten die daarmee bezig zijn, kunnen geen onderzoek doen. In dergelijk biotoop gedijen figuren zoals Brinkman uitstekend.

    Voor wat staat "De Standaard"

    Ik heb sinds meer dan 30 jaren een abonnement op De Standaard. Oorspronkelijk vond ik het een goede krant. De kwaliteit gaat de laatste jaren op drastische wijze achteruit. Dit is niet verwonderlijk met kerels als Brinckman en Reynebeau. Ik behoud mijn abonnement voorlopig enkel omwille van mijn echtgenote die verslingerd is op de kruiswoordraadsels. Voor mij is de krant te veel naar links opgeschoven. Ik heb intussen ook een abonnement genomen op "De Tijd" en op "Doorbraak". Voor mij is De Standaard de minst slechte van de slechte kranten geworden!







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    02-09-2013
    Uitmuntend
    Uitstekend verslag, zeer goede analyse

    02-09-2013 om 23:18 geschreven door piet




    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!