Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    06-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA gedwongen tot zweeppartij

    Het ziet er niet goed uit. Vorige verkiezing dacht Bart De Wever de opening te hebben gevonden: een regering met de PS en met Elio Di Rupo als premier. Di Rupo zou de hete kolen uit vuur mogen halen, in ruil voor een premierschap.
    Zulk scenario was niet nieuw, maar de PS met Elio Di Rupo bleek niet zo ontvankelijk als de VLD ten tijde van Guy Verhofstadt. Verhofstadt werd 14 jaar geleden maar al te graag premier in ruil voor zijn idealen. Hij nam er zelfs graag de groenen bij! In in de tweede regering Verhofstadt gaf de premier het Belgisch staatsburgerschap cadeau aan elke gelukzoeker ter wereld! De "Snel-Belgwet" betekende meteen ook het begin van de ondergang van de Vlaamse liberalen.

    Maar de Waalse socialisten verkopen hun vel veel duurder. Zij zijn niet geïnteresseerd in een premierschap in ruil voor een gehate verregaande staatshervorming. En Di Rupo ging uiteindelijk met alles gaan lopen. Het premierschap en een onnozele staatshervorming. Het NVA bleef ietwat verweesd achter.

    De gemeenteraadsverkiezingen betekenden een serieuze vooruitgang voor het NVA, maar op nationaal vlak maakt de partij nog steeds geen enkele kans. Enige tijd terug poneerde NVA-er Siegfried Bracke dat het tijd was voor een economische noodregering. Hij werd meteen teruggefloten door NVA-voorzitter Bart De Wever, maar uiteindelijk bleek Bracke toch het nieuwe partijstandpunt te vertolken. Het NVA trekt nu volledig de kaart van centrum-rechts Vlaanderen, maar botst meteen op een veto van CD&V. Bovendien lopen vele VLD-ers evenmin te springen voor een volgende regering met de Vlaams-nationalisten.
    Bart De Wever heeft samen met zijn gewicht ook een deel vertrouwen bij de bevolking verloren. Het nieuwe is er af. Het vorige scenario is mislukt en eigenlijk maakt de economische noodregering geen kans omdat de Walen het NVA nooit zullen tolereren.

    Vlaanderen stemt al jaren rechts en wordt al even lang links bestuurd. Dit is het failliet van ons systeem. Nu mag morgen 50% van Vlaanderen voor het NVA en Vlaams Belang stemmen, dan nog zal men er alles aan doen om dit land bijeen te houden, zelfs met een minderheid aan Vlaamse zijde. Men moet geen politicoloog te zijn om in te zien dat zo'n situatie niet eindeloos kan blijven duren.

    Het valt mij op dat de Vlamingen zeer laks zijn. We zijn een volk dat doorheen de eeuwen telkens weer opnieuw bestuurd is geworden vanuit een ander land of gebied. We hebben de Romeinen gehad, er waren de Franken (Fransen), er waren de Spanjaarden, de Oostenrijkers, de Nederlanders, de Duitsers   zer. Bijna gans Europa is hier ooit baas geweest en dat heeft ons volk weerloos gemaakt. We laten ons zelfs domineren door een minderheid van Walen en socialisten. We betalen braaf de extra belastingen van deze regering. We zagen wel eens, maar à font reageren we zelden.

    Ik heb het gevoel dat niemand in Vlaanderen het nog weet, zelfs het NVA niet. Want zeg nu eens eerlijk, een kopman die zelf geen kandidaat is om een regering te leiden. En voor welke staatsvorm staat men nog? Onafhankelijkeid, confederalisme of een gewone economische regering zonder staatkundige hervormingen? En wat gaat men met Brussel doen in de toekomst? Niemand die het écht weet.

    We doen dus maar voort. We betalen onze belastingen, we tolereren deze bizarre regering met haar eigenaardige regeringsleider. En misschien gaan we de volgende verkiezingen wel opnieuw voor de traditionele partijen stemmen. Je weet wel, die partijen die het land stilaan onbestuurbaar hebben gemaakt. Maar zo zijn we, stoere Vlamingen of moet ik zeggen "Belgen, de zogenaamde dappersten onder de Galliërs"...





    N-VA-voorzitter Bart De Wever. © belga.

    N-VA-voorzitter Bart De Wever is klaar voor een sociaal-economische herstelregering zonder PS na de verkiezingen. "Wij zijn bereid om vanaf de eerste dag de regering-Di Rupo te vervangen door een sociaal-economische herstelregering. Het confederaal model moet er ook komen, maar dat kan niet op één dag. We kunnen ons niet permitteren om één of twee jaar niet te besturen", zegt De Wever in een interview met De Zondag.

    "Zolang de PS mee bestuurt, zal dit land niet op de weg van het herstel gezet worden. Als de kiezer het ons toelaat, willen wij regeren zonder de PS", aldus De Wever. "Wij zijn bereid om vanaf de eerste dag de regering-Di Rupo te vervangen door een sociaal-economische herstelregering. (...) Het institutionele blijft wel daaraan gekoppeld: er moet een kaderakkoord zijn voor het confederalisme. Maar de mate waarin we die institutionele omslag kunnen doordrukken ligt in handen van de kiezer."

    De Wever wil niet meer "in de situatie van 2007 en 2010" verzeild geraken, "waarbij er onderhandeld wordt met een partij die niet vooruit wil en die gewoon wacht tot je opgeeft". "Wij kunnen niet blijven verkiezingen winnen, en tegelijkertijd onderhandelingen verliezen. Daarom zetten we nu druk op de PS.




    Huidig CD&V-voorzitter Wouter Beke. © belga.

    "Na de verkiezingen van 25 mei gaan we de vorming van een regering niet afhankelijk maken van een staatshervorming." Dat zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke in een gesprek met Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zaterdag. Een uitspraak die lijnrecht ingaat tegen N-VA-voorzitter Bart De Wever, die dat net wél wil.

    De Wever was enkele weken geleden duidelijk: vóór het aantreden van een "sociaal-economische noodregering" na de verkiezingen van volgend jaar eiste hij staalharde garanties voor het uitwerken van een confederaal plan.

    Wouter Beke is daar volgens de kranten niet van overtuigd. Een zevende staatshervorming moet volgens hem géén onderdeel worden van regeringsonderhandelingen. "De formatie moet over het sociaal-economische gaan. De vorming van een nieuwe regering mag niet afhankelijk worden gemaakt van een nieuwe staatshervorming. Daar is trouwens een tweederdemeerderheid voor nodig. Dat op zich alleen zou de onderhandelingen al moeilijker maken."

    Een uitspraak waarmee hij de deur dichtslaat voor de N-VA. Beke laat ook verstaan dat hij geen ministeriële ambities koestert. "Indien ik die had, dan was ik in december 2011 vicepremier geworden", aldus de huidige en toekomstige CD&V-voorzitter.



    "Partij gebruikt leugenachtig discours"

    © belga.

    Brussels Open Vld-kopstuk Guy Vanhengel haalt in een interview met La Libre zwaar uit naar de N-VA. Vanhengel zegt dat de partij een leugenachtig discours gebruikt en dat het alles inzet op Antwerpen en niets op Brussel.

    Vanhengel verwijst onder meer naar de suggestie van Antwerps N-VA-burgemeester Bart De Wever om een gevangenis te bouwen in Marokko. "Het is onmogelijk en dient tot niets. Zo'n uitspraak scoort misschien goed bij de kiezer. Maar het toont vooral aan dat de N-VA meer en meer ideeën van het Vlaams Belang overneemt."

    Dat de N-VA die gelijkenis niet wil erkennen en ook geen duidelijkheid wil scheppen over haar separatistische agenda is volgens Vanhengel ronduit leugenachtig.

    "De Brusselaars moeten weten dat ze niets moeten verwachten van de N-VA. Het einddoel van de N-VA blijft de zaken te bemoeilijken om zo te komen tot een onafhankelijk Vlaanderen", zegt de Brusselse Open Vld-minister. Volgens Vanhengel gaat alle aandacht bij N-VA naar Antwerpen, niet naar Brussel: "N-VA-minister Bourgeois wil de afkorting van de IJzertoren (AVV-VVK, Alles voor Vlaanderen - Vlaanderen voor Kristus, red.) veranderen in AVA-NVA "Alles voor Antwerpen - Niks voor Anderen". "Alle aandacht gaat naar de toekomstige hoofdstad van Vlaanderen: Antwerpen."



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!