Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    12-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Analyse van de laatste opiniepeiling
    N-VA zakt opnieuw in nieuwe peiling, De Block populairder dan De Wever

    Bart De Wever © Belga


    In een nieuwe peiling van De Standaard/VRT zakt N-VA opnieuw 2 procent. De partij haalt nog 27,9 procent. Ze blijft daarmee de grootste partij van Vlaanderen. De CD&V is de tweede grootste partij met 19 procent, Open VLD haalt 13,8 procent en SP.A 13,4 procent.

    Vlaams Belang en Groen zitten elkaar op de hielen met respectievelijk 10,6 en 10,0 procent. De LDD is verwaarloosbaar met 1,3 procent.

    De PVDA haalt dan weer een opmerkelijk score van 3,9 procent.

    De Block populairder dan De Wever

    Kris Peeters blijft de populairste politicus van Vlaanderen. Opvallend in die lijst is dat Maggie De Block een betere score haalt dan N-VA-voorzitter Bart De Wever.

    In een vorige peiling van De Standaard/VRT van mei van dit jaar kwam de opmars van N-VA al tot een stilstand toen de Vlaams-nationalisten 4 procent moesten prijsgeven en uitkwamen op 32,1 procent. De partij bleef daarmee ook toen nog altijd de grootste partij van Vlaanderen. Binnen de N-VA was men bovendien niet rouwig om deze score, omdat ze anders vreesde dat ze de grote verwachtingen niet zou kunnen inlossen op de verkiezingsdag.

    In september 2012 haalde N-VA nog een monsterscore van 36,3 procent, meer dan acht procent beter dan bij de verkiezingen van 2010.

    N-VA

    Voor alle duidelijkheid: N-VA blijft met 27,9 procent veruit de grootste partij van Vlaanderen. Bovendien is dat maar nipt onder de score bij de Kamerverkiezingen van juni 2010, toen de partij een verrassende 28,2 procent scoorde. De voorbije peilingen kwam N-VA echter steevast boven de 30 procent uit. De vorige peiling haalde N-VA bijvoorbeeld nog 32,1 procent.


    WAAROM HET NVA STAGNEERT?


    Alle politiek analisten zullen wel een eigen verklaring hebben voor het verlies van het NVA.

    Ik maak alvast volgende bedenkingen:

    1. Opiniepeilingen zijn steeds relatief. Elke verkiezing brengt steeds een verrassing. Ik heb in het verleden al dikwijls moeten lachen op de avond van de verkiezingen met staafdiagrammen die de grote overwinnaar niet konden weergeven. Met blozende wangen staan de VRT-reporters dan te wijzen naar balkjes met "andere" op, zoals in de tijd met Rossem, WOW of het Vlaams Blok.

    Enkele dagen later doen de opiniemakers dan gewoon voort alsof er niets is gebeurd.

    2. Ik ben in deze wel overtuigd dat er een neergang van het NVA is ingezet. Hoe meer een partij zich profileert, hoe meer ze stemmen verliest. En het NVA profileert zich meer en meer als een anti-pool van de socialisten. De progressieve kiezers haken dan natuurlijk af. Zo wil de partij een economische noodregering, waarbij ze een liberaal programma wil uitvoeren. Links Vlaanderen staat dan in de kou.

    Ik vond ook de reactie van Bart De Wever bij voorbeeld over het "Herman" De Coninckplein in Antwerpen niet slim. De Wever vond het een enorm "DOM" idee om de voornaam van dit plein te veranderen van "Pieter" naar "Herman". In feite is zoiets toch maar een fetisj en zeker geen nationale discussie waard. Een groot staatsman had daar zeker anders op gereageerd.


    Bovendien voelen de nationalisten en separatisten niet goed bij economische regering die de staatshervorming ondergeschikt maakt. Zij verkiezen dan weer het Vlaams Belang.

    Het is duidelijk dat de spreidstand die het NVA tot op heden heeft uitgevoerd, niet kan blijven duren.

    3. En er speelt natuurlijk nog iets. De houdbaarheidsdatum van politici is vrij beperkt. Elke generatie heeft zijn nieuwe halfgoden. Bart De Wever is al te lang een "hype" in de politieke wereld. Op een bepaald ogenblik heeft men het wel gehad en kiest men voor iets anders. In de hoop natuurlijk dat die "nieuwe" figuur het wel zal kunnen waarmaken.

    Bij de liberalen was dat ongetwijfeld zo met Guy Verhofstadt. Die man is nadien serieus van zijn sokkel gedonderd.

    De socialisten hadden de intelligente vernieuwer Frank Vandenbroecke en zelfs Steve "stunt" Stevaert had ooit iets verfrissend.

    Maar ook de figuur van Jean-Marie Dedecker was ooit een hype aan de rechtervleugel.

    Dat de open VLD het nu moet doen met Maggy De Block -nomen est omen- is toch veelzeggend voor ons politiek landschap. Arm Vlaanderen...

    4. Als vierde element in de neergang van het NVA speelt het uiterlijk van haar voorman. Samen met zijn vermagering is er een stuk charme weggespoeld. Een groot deel van de politieke communicatie is non-verbaal. Magere mensen zijn meestal strenger of serieuzer dan gezapige bourgondiërs. De meeste mensen koesteren meer sympathie voor een gezapig figuur.

    5. Als vijfde element speelt natuurlijk het feit dat Bart De Wever al veel  keer gezegd heeft dat hij als voorzitter gaat stoppen in 2014. Bij God, wie stemt er op een partij waarvan haar voorzitter zegt zelf geen kandidaat te zijn noch als voorzitter noch als regeringsleider. Het is alsof hij het zelf niet meer ziet zitten.

    En het grote probleem is dat de partij niet beschikt over een goede nummer twee. Moeten we het nu werkelijk gaan doen met diene Theo Vrancken? Die man heeft het charisma van een overroepen schooljongen. Jan Jambon is dan toch meer man voor zo'n partij. Geert Bourgeois is te elitair voor een brede volkspartij. Hij zou misschien wel een stijlvol Vlaams regeringsleider kunnen zijn, maar geen stemmenkanon.

    Tenslotte geeft De Wever steeds te kennen voorrang te willen verlenen aan zijn stad Antwerpen. Antwerpen boven. Antwerpen heeft in de rest van Vlaanderen niet altijd een goede naam. Antwerpenaars worden dikwijls gezien als arrogante vlegels die de rest van Vlaanderen als hun parking aanzien. Dat komt evenmin sympathiek over.


    CONCLUSIE


    Al deze evoluties in acht genomen behaalt het NVA nog altijd een monsterscore. Het is bijna een wonder dat de partij het nog zo goed doet. Dat de partij kan stand houden heeft alles vandoen met de zwakte van de andere partijen.

    De voorzitter van CD&V ziet eruit alsof hij uit het programma FC De Kampioenen is gelopen. Enkel UNIZO-man Kris Peeters kan voor nog een beetje uitstraling zorgen.

    Alexander De Croo meent het misschien wel goed, maar heeft met de oude garde in zijn partij een molensteen aan het been. En inderdaad, hij heeft onder druk van zijn partij de kinderlijke Gwendolyn Rutten moeten tolereren als nieuwe voorzitter. Soms denk ik dat men lelijk moet zijn om het te kunnen waarmaken bij de Vlaamse liberalen.

    Bij de SPA is er ook vanalles fout gelopen. Steve Stevaert en zijn prostituée. Dan Salonsocialiste Caroline Gennez die werd vervangen door een nijdige Tobback junior. De kiezers moeten niet hebben van die "zonen van". Dat lijkt teveel op erfopvolging zoals in ons Koningshuis. Bruno Tobback heeft het bovendien niet voor de wind, want boegbeeld Johan Vandelanotte is al jaren in opspraak wegens vermeende belangenvermenging in oa Electrawinds. En wat was dat allemaal met die benoeming in de NMBS? Vele stinkende dossiers voor deze professor publiek recht...

    Ik kan begrijpen dat een aantal progressieven op PVDA beginnen te stemmen.

    GROEN-voorman Wouter Van Besien komt dan toch wat overtuigender over. Ik denk dat zijn partij onder zijn leiding wel zal overleven.

    Maar dan het Vlaams Belang. Het lijkt wel of er een atoombom is gevallen op de partij. Wat een ravage zeg? Het is een wonder dat die partij nog kan overleven na Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke. Back to the roots zeker?

    Tenslotte hebben we Jean-Marie Dedecker die zijn memoires al heeft geschreven. Tja, als je zelf Uw memoires al hebt geschreven, dan moet je niet verwonderd zijn dat de bevolking in U geen grote toekomst meer ziet.





    CD&V

    De tweede grootste partij in de peiling blijft CD&V, dat met 19,0 procent zowat anderhalve procentpunt beter doet dan bij de vorige peiling (17,4 procent) en dan bij de Kamerverkiezingen (17,6 procent).

    Open Vld

    Open Vld boekt met 13,8 procent forse vooruitgang ten opzichte van de 10,1 procent bij de vorige peiling, maar blijft licht onder de uitslag van 2010 (14 procent).

    S.pa

    Sp.a haalt 13,4 procent, waarmee de Vlaamse socialisten het zowat anderhalf procentpunt slechter doen dan bij de vorige peiling (14,7 procent) en de verkiezingen (14,9 procent).

    Groen

    Groen blijft met 10 procent ruim boven de score van juni 2010 (7,1 procent) en gaat een half procentpunt vooruit ten opzichte van de vorige peiling.

    Vlaams Belang

    Vlaams Belang haalt 10,6 procent, exact hetzelfde als bij de vorige peiling en 2 procentpunt lager dan bij de verkiezingen.

    PvdA en LDD

    Het extreemlinkse PvdA springt in de peiling van 2,5 naar 3,9 procent, terwijl LDD op 1,3 procent uitkomt. (TE)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!