Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    25-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annick De Ridder kiest in

    © belga.

    Annick De Ridder kiest in "eer en geweten" voor het NVA. Wie durft haar politieke carrière écht te beschrijven? Ik ken haar spijtig genoeg al van bij de JONG-VLD. Ze was een gedreven politica die als jongerenvoorzitster in Antwerpen een oprechte en idealistische indruk naliet. En toen kwam Verhofstadt II. Tijdens Verhofstadt I waren de groenen kop van jut geweest. Zij werden gedumpt en Verhofstadt bleef ietwat verweesd achter. En wat meer is, Verhofstadt had geen zondebok meer om bepaalde linkse beslissingen te vergoelijken. Meer nog, Verhofstadt maakte zichzelf onsterfelijk belachelijk door achter Freya Vandenbossche aan te lopen en maakte zijn partij klinisch dood toen hij de snel-Belgwet liet stemmen!

    Annick De Ridder sprong meteen op de kar van de kritikasters als Ward Beysen, Boudewijn Bouckaert, Hugo Coveliers en anderen. Iedereen verwachtte zich aan een gewaagde politieke zet. Maar Annick De Ridder keerde als een volleerde politica onmiddellijk haar kar. Nog tijdens het congres bedankte ze haar leiders voor de spreekbuis die ze had gekregen. Ze oogste een staande ovatie en een parlementszetel. Ja, de Vlaamse liberalen waren fier over hun nieuwe aanwinst. Ward Beysen, Boudewijn Bouckaert, Hugo Coveliers en vele anderen hielden het been stijf en verlieten uiteindelijk de partij die kort nadien ook halveerde.

    Maar Annick De Ridder werd zowaar een fan van Guy Verhofstadt die ze op facebook uitdaagde en voor wie ze een fansite oprichtte. De Ridder bleef eindeloos lang in het kamp Verhofstadt zitten. De Ridder kan iemand de indruk geven van oprecht gemeend vriendelijk te zijn. En ook daarom dat Ludo Van Campenhout haar ten huwelijk vroeg. Een aanzoek dat ze pijnlijk afwees. Zo verregaand waren haar gevoelens dan ook weer niet. Het bracht een breuk teweeg bij de Antwerpse liberalen. En die breuk is nooit meer hersteld geraakt.

    In 2009 koos De Ridder opnieuw voor het verkeerde paard. Bij de voorzittersverkiezingen koos ze resoluut partij voor Verhofstadtboy Marino Keulen. Alexander De Croo werd echter verkozen en De Ridder's ster zakte opnieuw een beetje lager. Ze verliet de lokale politiek en zou nu bij Fernand Huts gaan werken. Haar rijkelijk vergoed zitje in het parlement behield ze natuurlijk wel. Na het verwijderen van Alexander De Croo als voorzitter, kwam de De Guchtclan opnieuw aan de macht met Gwendolyn Rutten. Opnieuw iemand die niet uit haar entourage kwam. Haar kansen bij de VLD leken stilaan verkeken; ruzie in de Antwerpse afdeling, vreemde kopstukken...

    En ja hoor, nu het bericht dat ze in "eer en geweten" voor het NVA kiest. Iemand die haar politieke carrière heeft gevolgd weet dat er bij De Ridder weinig eer en geweten in het spel is.

    Mijn hoed af voor Terzake van gisterenavond. Daar werd ze het vuur aan de schenen gelegd. Zo ook de vraag over de timing van haar overstap, vlak na het VLD-congres van afgelopen weekend. Volgens De Ridder was haar timing NIET om de VLD onderuit te halen, maar net om de partij geen schade te berokkenen. Larie en apekool zo bleek, want De Ridder moest meteen toegeven dat de beslissing al enkele weken geleden genomen was. Men vroeg haar waarom ze in 2012 niet was opgekomen voor de gemeenteraad en de provincie, waarop De Ridder antwoordde dat ze het onverenigbaar vond met haar werk in de privésector. Iedereen weet dat het rommelde tussen de Antwerpse afdeling van de VLD en De Ridder en dat had niets vandoen met onverenigbaarheden. En in 2018 zal ze natuurlijk wel opkomen voor de gemeenteraad of provincie bij het NVA. Dan liet men een tussenkomst zien in het Vlaams Parlement -van amper enkele weken geleden- waar ze radicaal ten strijde trekt tegen Kris Peeters met wie ze nu in de coalitie zal zetelen. De Ridder moest zich telkens weer opnieuw draaien en keren in bochten zodat ze uiteindelijk totaal onderuit ging. Men meldde dat ze een 1ste of 2e plaats gevraagd had bij de VLD voor de verkiezingen in 2014, maar dat ze daar geen zekerheid over had gekregen. De Ridder antwoordde dat het haar over inhoud ging en niet het aangeboden postje...en ze voegde er -totaal ongeloofwaardig overigens- aan toe dat ze geen plaats beloofd was bij het NVA...

    Ik vond haar eerste interview een complete afgang. Annick De Ridder is nog zo jong -amper 34 jaar- en is al volledig verbrand door de politiek. Haar gezicht staat scheef van het smoelen trekken. Het is werkelijk een zielig schouwspel. Ik vraag mij af wie écht gelooft dat haar overstap iets met ideologie te maken heeft.

    Mocht ik in de schoenen van het NVA staan, zou ik mij nu wel zorgen beginnen maken, want De Ridder kiest altijd voor het verkeerde paard...

       

    UPDATE Vlaams parlementslid Annick De Ridder verlaat Open Vld en stapt over naar N-VA. Dat bevestigde ze vanmorgen aan onze redactie. De Ridder (34) zegt in een eerste reactie dat ze zich al een hele tijd "vervreemd" voelde van Open Vld. "Dit was één van de moelijkste beslissingen in mijn leven", aldus de Antwerpse politica, die 15 jaar actief was bij de Vlaamse liberalen. "Maar als ik zie waar Open Vld mee instemt in de regering-Di Rupo, kan ik mij daar niet mee vereenzelvigen." De aankondiging van de overstap komt amper een dag na het driedaagse toekomstcongres van Open Vld. De partij reageert kort: "Iedereen heeft het recht om zijn eigen keuzes te maken."

     
    De manier waarop Open Vld het liberalisme invult, daar herken ik mij niet meer in
    Annick De Ridder

    De 34-jarige De Ridder zit sinds 2004 voor Open Vld in het Vlaams Parlement. Tussen 2007 en 2011 was ze ook Antwerps gemeenteraadslid en fractieleider van de Vlaamse liberalen in de Antwerpse gemeenteraad.

    In 2011 zette ze haar politieke carrière op een iets lager pitje. Ze ging voor Katoen Natie van Fernand Huts consultancy-opdrachten uitvoeren en stopte als gemeenteraadslid in Antwerpen en als bestuurder van het Antwerpse Havenbedrijf. Ze bleef wel in het Vlaams Parlement zetelen, maar bleef op enkele uitzonderingen zoals het Oosterweel-dossier na meer op de achtergrond.

    Vijftien jaar bij Open Vld
    "Twee jaar geleden besloot ik na een zware periode in de politiek mijn carrière te heroriënteren en actiever te worden in de private sector. Ik stopte met de lokale politiek, bleef in het Vlaams parlement om nog een aantal dossiers op te volgen, maar mentaal nam ik afscheid", zo zegt De Ridder daar zelf over.

    Omdat de politieke microbe bleef kriebelen, zette De Ridder toch geen punt achter haar politieke carrière. Maar die carrière neemt nu wel een drastische wending. Na meer dan vijftien jaar verlaat de Antwerpse politica de Vlaamse liberalen. De Ridder was ooit nog jongerenvoorzitter in Antwerpen en nam in 2009 als 'running mate' van Marino Keulen deel aan de voorzittersverkiezingen van Open Vld.

    "De manier waarop Open Vld het liberalisme invult, daar herken ik mij niet meer in", aldus De Ridder. "Als ik zie waar Open Vld mee instemt in de regering-Di Rupo, kan ik mij daar niet mee vereenzelvingen", klinkt het. De Ridder noemt het één van haar moeilijkste beslissingen ooit. "Maar ik kan in eer en geweten niet anders dan deze keuze maken".



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!