Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De Zwitserse bank Credit Suisse. © reuters.

    "De niet aangegeven activa van Belgische klanten in Zwitserland zouden zeker oplopen tot 60 miljard euro. Dat schrijft L'Echo vandaag op basis van berekeningen van Gabriel Zucman, professor aan de London School of Economics. Hij baseert zich op cijfers van de Zwitserse nationale bank," schreef de website van HLN vandaag.

    We zijn weer vertrokken met het gegoochel van cijfers. John Crombez kan er weer een gans politiek pamflet aan wijden. Een "Zwart en Wit bis" dus. Wie zou de staatssecretaris nu bedanken in zijn voorwoord  voor de -onbezoldigde of zwarte (!)???- hulp bij het schrijven van zijn boek.

    Dus de Echo haalt de cijfers van een professor, die de cijfers op zijn beurt haalt van de Zwitserse nationale bank. Waar zijn aub deze cijfers? Ik wil ze zien want ik ben dat beu om via omwegen  gezever te moeten aanhoren. 

    "Zwitserland startte in de herfst van 2012 gesprekken op met België over een Rubik-akkoord om de Belgische tegoeden in Zwitserland te belasten. Er was toen sprake van 30 miljard euro die Belgen in Zwitserland op rekeningen hadden staan, maar dat bedrag zou dubbel zo hoog liggen. En dat is nog een "lage schatting", zegt Zucman. "De gegevens van de Zwitserse nationale bank zijn van hoge kwaliteit: ze omvatten alle banken die in Zwitserland actief zijn, ook de vele filialen van buitenlandse banken, en alle vermogens die er neergelegd zijn", zegt hij. "Het probleem is dat de statistici de echte begunstigden van het geld niet opsporen. Bepaalde tegoeden die aan Zwitsers worden toegeschreven, behoren in de werkelijkheid toe aan buitenlanders.""

    Hoe Zucman weet hoeveel er Belgen achter zogezegde Zwitserse namen zitten, kan hij natuurlijk niet vertellen. Misschien dat hij het 's nachts gedroomd heeft of misschien dat hij bij de zelfde waarzegster gaat van John Crombez.

    30 miljard euro verloren inkomsten in België

    Crombez kan er natuurlijk ook wat van. Volgens hem mislopen we jaarlijks 30 miljard euro door zwartwerk. Helemaal achteraan in zijn politiek pamflet geeft hij meer informatie over dit mysterieuze cijfer. Het zou van een "meting" komen van de Europese Unie. Inderdaad, volgens Crombez kan de EU ons zwart geld "meten", en dus niet "schatten". Ergens moet men overal afluisteringsapparatuur geplaatst hebben, zodat ze alle Belgen onophoudelijk kunnen "meten". Larie en apekool. De EU baseert zich natuurlijk op een studie van één of andere wetenschapper, die denkt aan de hand van statistieken te kunnen afleiden hoeveel zwart geld in omloop is. Die studie wordt dan stoer als een "meting" voorgesteld, maar is een inschatting waarvan niemand weet of ze écht strookt met de realiteit.

    Wanneer we het cijfer van 30 miljard aan gezond boerenverstand onderwerpen, zakt het cijfer direct in duigen. Want zoals elders beschreven dient men voor 30 miljard te moeten betalen een bruto winst aangeven van ca 100 miljard euro. En voor 100 miljard euro bruto winst moet men dan weer ca 200 miljard omzet draaien. 200 miljard euro zwarte omzet zou betekenen dat ELKE zelfstandige per jaar 200.000 euro in het zwart zou moeten doen in België. Zelfs de freelance journalist voor Roularta zou elke maand ca 20.000 euro in het zwart doen. Absurde hoge cijfers die kant noch wal raken.

    Crombez blijkt in zijn eigen boek plots niet goed meer te kunnen rekenen. Volgens hem komt 30 miljard euro aan gemiste inkomsten overeen met een zwarte economie van ca 60 miljard. Super bizar. Crombez moet als geen ander weten dat de belastingsvoet in dit land ca 30% is. Dus 30 miljard kan nooit een afgeleide zijn van 62 miljard. Geen enkele intelligente reporter die deze BEWUSTE rekenfout heeft gezien.

    Rijken worden de nieuwe Joden

    Ik heb het al geschreven. Dit soort artikels gaan er in als zoeke koek. Iedereen in deze maatschappij draagt de gevolgen van de crisis. Iedereen heeft het moeilijk en dan is een "zondebok" altijd welkom. En men mag geen buitenlanders meer viseren want dat is racisme. De NAZI's hadden de Joden als zondebok en dat werd gretig gesmaakt door de bevolking. Indien een zondebok rijk is, dan is dat een serieuze meevaller. Men kan de zondebok verdrijven en zijn geld opstrijken. Het is nu niet anders. Door pseudowetenschappelijk gezever voor te stellen als een "wetenschappelijke meting" geeft men wapens aan diegenen die de rijken als zondebok willen gebruiken.

    Ook de studie over de 60 miljard euro in Zwitserland raakt kan noch wal. Wellicht heeft de Zwitserse centrale bank een cijfer van 30 miljard overgemaakt. De Zwitsers werken zeer nauwkeurig. Als ze 30 miljard overmaken, dan is wellicht ook zo. Dat er één of andere politiek benoemde "professor" dat bedrag nog eens verdubbelt, is zijn probleem. Maar dat is zeker geen "meting". 

    En wat meer is, het betekent eveneens de dagen van het zwarte geld in Zwitserland geteld zijn. In plaats van dit artikel als een negatief aanvallend artikel te plaatsen op de website van HLN, zou men beter titelen: "Zwart geld Belgen in Zwitserland niet meer veilig".  Dit geld komt vroeg of laat terug in onze maatschappij. De ontduikers zullen hiervoor een fikse boete moeten betalen.  

    Waar zit dan al het zwarte geld?

    Maar ik zit opnieuw met een probleem. Volgens John Crombez is de zwarte economie in dit land goed voor ca 60 miljard euro PER JAAR. En er staat maar 30 miljard -of volgens de professor 60 miljard- in Zwitserland. Waar zit verdorie al dat zwart geld? Let op met spreekt hier over gigantische sommen van honderdduizenden euro's per zelfstandige. Buiten Zwitserland zie ik in Europa geen land waar men nog terecht kan. Dus alle zelfstandigen moeten jaarlijks met een geldkoffertje ergens heen gaan. Men kan perfect de vluchten van Belgen vanuit België in kaart brengen. Er zijn één miljoen zelfstandigen. Er moeten vele duizenden vluchten naar belastingparadijzen zijn om al dat geld te kunnen deponeren op een "veilige" buitenlandse rekening.

    Welnu, mocht men de proef op de som doen, dan zou men vaststellen dat er geen honderdduizenden euro's aan zwart geld per zelfstandige zijn. Er zijn geen duizenden vluchten naar het buitenland. Het gaat slechts over een fractie van hetgeen in de media voor waarheid wordt verkondigd. En het "zakgeld" dat de kleine zelfstandige hier en daar eens opraapt, dat biedt hem een beetje comfort en deze barre tijden. Met dat zakgeld gaat eens met zijn vrouwtje gaan eten of koopt hij haar een braceletje bij een lokaal juwelier. Vroeger mocht die kleine zelfstandige eens op kosten van zijn bedrijf gaan eten. Het werd door de vingers gezien. En hij mocht zichzelf eens een geschenk geven na jaren inzet. Dat is nu ook verboden. Natuurlijk dat het zwartwerk geen 60 miljard euro per jaar is. Misschien is het 10% procent hiervan. Een druppel op een hete plaat.

    Sukkelaars van kleine zelfstandigen

    En als de zelfstandigen op pensioen gaan, krijgen ze een pensioen dat lager is dan de uitkering van een asielzoeker. En zij hebben dan wel 45 jaar voor de maatschappij gewerkt. Ik heb veel medelijden met de échte kleine zelfstandigen. De mevrouw met het groentenkraam, de frituuruitbaatster, de hoogbejaarde nachtwinkelhoudster. Het geld loopt daar niet vanaf. Het zijn sukkelaars.

    Natuurlijk dat iedereen staat te gapen naar de Mercedes van de lokale beenhouwer of bakker. Dat is juist. Die bakker of beenhouwer staat elke dag om 5u op en ziet er meestal niet gezond uit. Ik ken er weinig die 80 jaar oud worden. De rijkdom die ze hebben, is er grotendeels gekomen door zich letterlijk kapot te werken. En voor hun mercedes mogen ze sinds Di Rupo I elke maand 300 euro extra personenbelasting betalen. Echt iets om jaloers op te zijn...

    Als ik de facebookpagina van John Crombez lees, moet ik overgeven. Zoveel gefrustreerde mensen die Crombez feliciteren met zijn aanvallen op de nieuwe zondebok: De zelfstandige.

    Luie ambtenaren

    Zwartwerk is verboden. Maar niets doen op kosten van de maatschappij is dat ook. Ik ken iemand van de NMBS die elke dag op mijn trein zit, die niets te doen heeft. Elke dag zit op zijn bureau naar buiten te staren. Hij verveelt zich stierlijk dood. Gaat nu en dan TIJDENS DE WERKUREN met de trein naar Oostende achter verse vis om zo zijn dagen door te komen. Deze man wordt betaald door de overheid...Tijdens de Tour de France sturen stedenbouwkundige ambtenaren mij berichtjes dat ze met gans hun dienst live naar de koers aan het kijken zijn, terwijl burgers braaf zitten te wachten op hun dossier. In december kreeg ik een antwoordbrief van het kadaster ivm een simpele vraag die ik in augustus had gesteld. Iedereen kent op zijn dienst statutair benoemde ambtenaren die amper 50% doen van een contractuele. Jawel, het statuut van ambtenaar beschermt die mensen nog steeds. Waarom werken er in ons land twee keer zoveel ambtenaren dan in Nederland? Wie heeft het boek van John Crombez geschreven en waar en wanneer? Wellicht tijdens de uren op kosten van de gemeeschap. Als men een zondebok zoekt, kan men er vlug één vinden. Men moet niemand in de maatschappij viseren. Want men is zelf niet zuiver!

    Gigantisch bedrag in vergelijking totale rijkdom van ALLE belgen

    © thinkstock.

    Ons vermogen bedraagt, na aftrek van de schulden, 838,4 miljard euro. Dankzij het verbeterde ­klimaat op de beurzen is dat vermogen in amper drie maanden tijd - van eind juni tot eind ­september 2013 - met meer dan 9 miljard euro gestegen, zo leren cijfers van de Nationale Bank.

    Als we al ons spaargeld en onze beleggingen samentellen, beschikten de Belgen eind september vorig jaar over een bruto­vermogen van liefst 1.057,8 miljard euro. Dat brutobedrag houdt wel geen rekening met de waarde van het vastgoed en de leningen die we hebben uitstaan. De Belgen hebben tijdens de zomer ­immers ook meer financiële ­verplichtingen opgebouwd. Zo kwam er voor 1,7 miljard euro aan woonkredieten bij. Samen met alle uitstaande kredieten en belastingen brengt dat het totaal van onze financiële verplichtingen op 219,4 miljard euro. Dat is een klein miljard meer dan in het tweede kwartaal van 2013.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!