Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    23-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alloo in ons gerecht

    "Als hij nog een stap in gevangenis Hasselt zet, voeren wij actie"

    © photo news.

    UPDATE De uitzending van 'Alloo in de vrouwengevangenis', die gisteren volledig gewijd was aan de zelfdoding van Kim Van den Broeck (30), heeft heel wat ongenoegen veroorzaakt bij de ACOD-vakbond. "We hebben beslist om meteen actie te voeren, als Luk Alloo nog een stap in de gevangenis zet. We willen hiermee onze collega's steunen, want het personeel in de gevangenis werkt zeer professioneel en correct. De uitzending getuigde van een laag journalistiek niveau", aldus Kristof Muyters, ACOD-vakbondsafgevaardigde.

    Luc Alloo op bezoek bij de moeder van Kim Van den Broeck. © Medialaan.
    © Medialaan.
    © Medialaan.
    De gevangenis van Hasselt © belga.

    In de uitzending van gisteravond kwamen vooral de ouders van de vrouwelijke gedetineerde aan het woord. "Onze collega-cipiers kunnen niets zeggen, want er bestaat zoiets als een deontologische code en beroepsgeheim. Als Alloo de gevangenis binnenkomt, dan gaan wij naar buiten. Hij zou als criminoloog toch beter moeten weten. Het is zeer erg dat de feiten op deze manier zijn weergegeven. Mensen, die met zelfmoordplannen rondlopen, zullen het uiteindelijk toch doen. Met dit besluit willen we als ACOD aantonen dat wij achter onze collega's staan", besluit Muyters.

    De ouders van de jonge drugsverslaafde vrouw, die vorig jaar in haar cel zelfmoord pleegde, maakten het verwijt dat hun dochter in de gevangenis aan haar lot zou zijn overgelaten. "Alloo kan misschien van oordeel zijn dat deze vrouw niet in de gevangenis thuishoorde, maar dat is een zaak van het gerecht", aldus nog Muyters.

    Begeleiding
    Ook de Liga voor de Mensenrechten (LvM) laat van zich horen. "Er is dringend nood aan meer begeleiding van verslaafden in de gevangenissen." Volgens de Liga heeft het gebrek aan begeleiding en middelen "dramatische gevolgen". Uit een onderzoek naar het penitentiair drugsbeleid in de Gentse gevangenis tussen februari en april 2013 bleek dat er weinig tot geen mogelijkheden tot hulpverlening bestaan voor gedetineerden. Nochtans zijn de gedetineerden vragende partij. De LvM verwijst ook naar het succes van de Drugbehandelingskamer (DBK) in Gent, waar drugsgerelateerde criminaliteit op een meer specifieke manier wordt aangepakt. "En met succes. Bij 80 procent van de behandelde gedetineerden daalde de recidive", luidt het persbericht.

    Mijn opinie

    Natuurlijk dat ons gerechtelijk apparaat al jaren vierkant draait. Ons justitie is een afgeleide van onze politiek. Zogezegd is er scheiding der machten, maar iedereen weet dat raadsleden benoemd worden door de politiek. Tot zover de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht. En wanneer politieke kleur belangrijker is dan de intrinstieke kwaliteit, krijgt men een slecht werkend apparaat. Niemand die er iets aan doet of zal aan doen. In feite is er in België ook nood aan een "Arabische" of "Oekraïnse lente". Telkens weer opnieuw hopen wij op een ommekeer, telkens weer opnieuw komen wij bedrogen uit. Leiders volgen elkaar op, terwijl er weinig verbetering merkbaar is.

    Al meer dan 25 jaar bestaat er bij de bevolking afkeer ten opzichte van ons migratiebeleid. Maar in plaats van onze grenzen beter af te schermen, heeft men ze wagewijd open gezet. Verhofstadt zal de geschiedenisboeken ingaan als de slechtste politicus van de 20e eeuw. Hij verkocht zijn ziel aan de socialisten voor de snel-Belgwet. Dat de liberalen straks met moeite kiesdrempel halen, is daar een gevolg van.

    Justitie zou worden hervormd na het Dutroux schandaal en witte ridder Marc Verwilgen mocht deze taak uitvoeren. In praktijk werd Verwilghen op alle mogelijke manieren gesaboteerd. De socialisten konden hem de eer niet gunnen en in zijn partij werden de messen geslepen. Uiteindelijk werd baarde de olifant een muis. Enkel een peperdure politiehervorming werd doorgevoerd. Het 19e eeuwse justitie-apparaat draaide rustig verder. Een Dutroux-scenario is vandaag de dag opnieuw perfect denkbaar. Veel geld en gemeenschapsmiddelen werden verprust.

    In feite is Justitie niet geïnteresseerd in het lot van de bevolking. Zware criminelen worden licht gestraft, maar rijdt maar eens als Jan Modaal door een rood licht. Dan grijpen ze U bij de kraag alsof je een gangster bent. De wereld op zijn kop dus. Ikzelf werd ooit eens opgelicht door een cybercrimineel voor 1.700 euro. Ik bezorgde aan de politie en het parket alle gegevens van deze crimineel. Na twee jaar werd het dossier geklasseerd. Ik mocht het gaan inkijken. Amper één mailtje zat erin!!! Nochtans had men de naam, de bankgegevens, alles. Men was te lui geweest om één poot te verrichten. En daarvoor betalen wij allemaal belastingen.

    Natuurlijk dat de bevolking mort over onze leiders en onze administratie. Maar wij Belgen zijn brave kuddedieren. Wij werden gedurende eeuwen gedomineerd door Romeinen, Fransen, Spanjaarden, Oostenrijkers, Duitsers, Nederlanders en zijn daardoor doetjes geworden. Een Hollander is veel arroganter en zou dat niet laten gebeuren. Maar wij staan erbij en kijken ernaar.

    We hopen allemaal dat het met het NVA beter gaat worden. Maar het NVA alleen zal het zeker niet kunnen waarmaken. De Belgische structuren zijn zo uitgebreid en geinstitutionaliseerd dat bijna niemand het zou kunnen veranderen. Ik vrees dat men op staatkundig vlak beter tabula rasa kan maken. Hoeveel politieke organen bestaan er niet? Hoeveel nutteloze niveaus kunnen worden afgeschaft? Maar we zitten vast. Ik weet bij god niet wat hoe men beweging in dit institutioneel monster kan krijgen.

    Tenslotte Luc Alloo en zijn verhaal over de  zelfmoord van een gedetineerde. Ik vind het verhelderend om de keerzijde van de medaille te kunnen aanschouwen. Het verhaal van de gedetineerden, de menselijke kant ervan. Langs de andere kant vind ik dat Alloo zich teveel heeft laten meeslepen in het dramatisch verhaal. Dat een reporter stuurt, kan ik begrijpen, maar dat hij zich zo publiekelijk engageert vind ik erover. Wat er met Kim is gebeurd is een drama. En ik geloof dat ze werd gepest door de opzichters. Maar ik geloof niet dat ze een engeltje was. Ze was al sinds haar kindertijd verslaafd en in een slecht milieu actief. Tja en dan deel je natuurlijk van de brokken. Wij kennen haar dossier niet en dat wordt volgens mij zeer eenzijdig gebracht. Een klein beetje nuance is zeker welkom. En daar had men voldoende zendtijd voor. Maar Alloo heeft het verhaal uitgesmeerd met zelfs dramatische muziek van de scorpions er bovenop. En volgende week gaat hij er weer over doorbomen. Tot zover mijn kritiek. Anderzijds denk ik wel dat deze serie iets ten gunste kan betekenen voor Justitie.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!