Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    16-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOUDE OORLOG IS TERUG

    Wat zeggen de Russen?

    Ondertussen kent ongeveer iedereen het standpunt van de EU. Rusland moet met zijn handen afblijven van Oekraïne. Europa doet nu ongeveer alles om het regime in Kiev te steunen en de eerste pesterijen tegen Rusland zijn bezig. Ook Karel De Gucht trachtte zich onlangs nog op dit thema te profileren.

    Fascisten in de regering

    Maar in beide "kampen" mist men de nodige nuance. Europa gedraagt zich zo pro-Oekraïne dat ze vergeten zijn dat er een fascistische partij in de nieuwe regering zit. Zonder de problematiek rond de Krim zouden ze zich nu misschien beraden over sancties tegen het extreem-rechtse regime. In België is men vlijtig met een cordon-sanitair rond extreem-rechtse partijen, maar in de internationale politiek gelden er plots andere regels...

    Radio-actieve groenten importeren

    En Karel De Gucht is plotseling vergeten dat de Oekraïnse landbouwproducten niet voldoen aan de Europese normen. Plots lijken we vergeten dat Tsjernobylj nog steeds radio-actieve straling afgeeft aan de landbouw...

    Moordenaar in opdracht van huidige regering?

    Maar wat nog erger is: Heel de discussie rond Oekraïne is ontspoord op het ogenblik dat een sluipschutter op demonstranten is beginnen schieten. Rusland vraagt een onderzoek naar deze sluipschutter. Er bestaat een massa beeldmateriaal over hem en er is het ballistisch onderzoek. Maar het huidige regime weigert dit te onderzoeken. Rusland is immers zeker van haar stuk dat het geen Rus was, noch iemand van het vorige regime. Het heeft er alle schijn van dat het huidige regime moedwillig chaos en dood heeft willen creëren om zo aan de macht te komen. Europa zwijgt voor dood over dit onderwerp.

    Krimoorlog

    Europa is de geschiedenis vergeten. De Krim is door de Russen veroverderd na jarenlange strijd en er woont een meerderheid Russen. In feite zou men historisch kunnen argumenteren dat de Krim niet behoort tot Oekraïne noch tot Rusland. Want de oorspronkelijke bevolking is Tataars. Zij maken nu nog een minderheid uit van de bevolking. En indien we consequent zijn zouden de Canadezen en Amerikanen hun land dan ook moeten teruggeven aan de Indianen. Dat is natuurlijk een onbegonnen zaak. De Krim werd ooit binnen de Sovjetunie door Chroetsjov aan Oekraïne geschonken omdat de Russische leider de stemmen nodig had van Oekraïne voor zijn verkiezing als secretaris van het Politbureau, de facto president van de Sovjetunie dus. Binnen de Sovjetunie maakte dat ook niet zoveel verschil uit. Natuurlijk na het uiteenvallen van de Sovjetunie kwam het verlies van de Krim zeer hard aan, zeker omdat een meerderheid van de inwoners Russisch is.

    40 miljoen doden voor niets

    Maar de vergetelheid van Europa is ruimer. De Europese Unie is vergeten dat de Sovjetunie zonder slag of stoot uiteen is gevallen. Rusland verloor op enkele jaren tijd gans haar invloedzone in Oost-Europa. Landen werden massaal binnen gehaald bij de EU zonder dat er rekening werd gehouden met het standpunt van Rusland.

    We zijn natuurlijk al lang vergeten dat Rusland 40 miljoen doden heeft geteld na de Tweede Wereldoorlog. Een blijvende neutrale bufferzone tussen Rusland en West-Europa is vanuit Russisch oogpunt meer dan wenselijk. Maar de EU gedraagt zich als een olifant in een porseleinenwinkel. Men houdt bijna geen rekening met het Russisch standpunt en tracht gebied na gebied in te palmen en zelfs tot de NAVO te laten toetreden. Een beetje meer nuance langs de zijde van de EU zou welkom zijn.

    Referendum

    Het referendum wordt in Europa voorgesteld als bestaande uit EEN vraag terwijl de inwoners twee vragen krijgen voorgesteld. De Krim kan terugkeren naar Rusland als een autonoom gebied.

    Gekke Russische redeneringen in de media

     

    De Russen houden er natuurlijk ook een aantal gekke redeneringen op na. Zo menen Russische opiniemakers dat de Verenigde Staten achter de chaos zit omdat zij zo Europa trachten te verzwakken. Volgens de Russen creëert Washington bewust oorlogen in het Midden-Oosten om Europa zo op te zadelen met miljoenen vluchtelingen. De Russen denken dat de VS belang heeft met een verzwakt West-Europa. Een zeer bizarre redenering...

    Conclusie

    Op dit ogenblik heeft men dus vooral nood aan gezond verstand en een diplomatieke oplossing waardoor de rust terugkeert. Maar gezever à la De Gucht kunnen we op dit ogenblik missen als kiespijn.

    "G8 wil van Rusland af"

    © ap.

    UPDATE Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigt Russische troepen ervan een dorp buiten de Krim bezet te hebben. Tientallen militairen zouden het dorp Strilkove op een smalle landstrook ten oosten van het schiereiland hebben bezet, aldus een verklaring. Voor die tijd waren Russische militairen voor zover bekend alleen op de Krim zelf aanwezig. De G8-landen zouden de recente acties van Rusland moe zijn, en zelfs pogingen ondernemen om het land eruit te gooien?

    Russische legervoertuigen nabij het checkpoint van Chongar, op de Krim. © AP.
    De Amerikaanse senator John McCain bezocht vandaag premier Yatsenjoek in Kiev. © afp.
    Oekraïense tanks in een militaire parade vlakbij Charkov. © reuters.

    Buitenlandse Zaken liet weten zich 'het recht voor te behouden alle mogelijke middelen te gebruiken om de invasie te stoppen'. Over het conflict in de regio Cherson heerst echter nog veel onduidelijkheid: het ministerie van Defensie had eerder op zaterdag juist laten weten een Russische inval te hebben afgeslagen.

    Gasinstallatie
    Volgens de Oekraïense grenswacht hebben de Russen verteld dat zij zijn gekomen om een gasinstallatie uit handen van terroristen te houden. Ze zouden de gasinstallatie inmiddels hebben ingenomen en bezig zijn met de aanleg van loopgraven, maar van een militaire confrontatie tussen troepen zou geen sprake zijn geweest.

    Eerder zaterdag sprak Rusland in de VN-Veiligheidsraad een veto uit over een Oekraïne-resolutie. De resolutie riep landen op het referendum dat zondag op de Krim wordt gehouden, niet te erkennen. De grotendeels Russische bevolking op de Krim stemt dan over aansluiting bij Rusland. De Russen stonden met hun veto echter alleen: 13 van de 14 andere landen stemden voor de resolutie. China stemde niet.

    Ontbonden
    Het parlement van Oekraïne heeft zaterdag het parlement van de Krim, nu nog officieel een autonoom deel van het land, als ontbonden verklaard. De daad was symbolisch bedoeld in aanloop naar het referendum. Het parlement van de Krim had het schiereiland zelf eerder al onafhankelijk van Kiev verklaard.

    In Moskou zijn duizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de Russische aanwezigheid op de Krim. Hoeveel actievoerders op de been waren, is niet duidelijk. Volgens de organisatie waren er 50.000 betogers, terwijl de politie het op 3000 hield.

    Ooggetuigen hadden het over zo'n 30.000 mensen, onder wie leden van punkband Pussy Riot en de vroegere vicepremier Boris Nemtsov. Een andere, kleinere groep demonstranten ging juist de straat op uit steun voor het beleid van de Russische president Vladimir Poetin. (lees hieronder verder)

    Lees ook

    Referendumposters in de Krim met een protest tegen extreem-rechtse partijen, zoals de 'Rechtse sector'. © afp.

    "G8-landen willen van Rusland af"
    Zeven van de acht landen die lid zijn van de G8 willen Rusland (de achtste staat) uit het overlegorgaan zetten. Dat schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel op gezag van bronnen binnen de Duitse regering. De landen zouden zelfs al voorbereidingen treffen om Rusland weg te sturen vanwege diens rol in de crisis op de Krim.

    Volgens de bronnen is het forum op zoek naar een alternatieve locatie voor de G8-top die vooralsnog in juni in het Russische Sotsji wordt gehouden. De zeven regeringsleiders zouden elkaar bijvoorbeeld in Londen willen ontmoeten. Ook een voor april geplande Duits-Russische bijeenkomst zou op losse schroeven staan.

    De club van acht belangrijke industrielanden komt jaarlijks samen over wereldwijde thema's als economie en veiligheid te bespreken. Naast Rusland en Duitsland zijn ook Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Italië en Canada lid.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!