Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    08-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse coalitie is een feit!

    Kris Peeters (links) en Charles Michel (rechts). © belga.

    BRON: HLN

    De federale onderhandelaars zijn het vanavond eens geraakt over een begrotings- en een regeerakkoord. Daarmee is de regering-Michel I een feit.

     
    Het is een solide akkoord met een sterke politieke wil op sociaal-economisch vlak. Het zal het mogelijk maken de komende jaren meer jobs te creëren
    Charles Michel

    De onderhandelaars van N-VA, MR, CD&V en Open Vld zijn het eens geraakt over de begroting en over een regeerakkoord. Dat hebben coformateurs Charles Michel en Kris Peeters na 29 uur onderhandelen aangekondigd. Morgen komen de partijen opnieuw samen om de teksten nog eens te overlopen. De komende uren en dagen wordt ook beslist over de verdeling van de bevoegdheden. "Alle partners hebben voorgesteld dat ik de verantwoordelijkheid van eerste minister zou uitoefenen", zei Michel achteraf voor de camera's.

    "Solide akkoord"
    Even voor 19 uur kwamen de coformateurs in het voorzitterschap van de Kamer plechtig naar de verzamelde media om het akkoord aan te kondigen. "Er is een volledig akkoord over de begroting, maar ook een regeerakkoord. Een laatste lezing zal morgen plaatsvinden. We zijn tevreden. Het is erg goed voor het land en zijn stabiliteit", stelde Michel. "Het is een solide akkoord met een sterke politieke wil op sociaal-economisch vlak. Het zal het mogelijk maken de komende jaren meer jobs te creëren."
     
    "Belangrijk signaal"
    Volgens Peeters was "iedereen zich ervan bewust dat dit moest lukken". De verhoging van de leeftijd voor het wettelijk pensioen is "een heel belangrijk signaal dat we het pensioenstelsel gezond willen houden en een signaal naar Europa dat we structurele maatregelen nemen die de budgettaire gezondheid moeten verzekeren", luidde het. "Onze opdracht is vervuld. Nu moeten we de laatste eindjes aan mekaar knopen."
     
    Inhoud
    Over de inhoud werd niet veel prijsgegeven. Wel mikken de centrumrechtse partijen op een begrotingsevenwicht in 2018.  De begrotingsinspanning gebeurt voor 72 procent aan de uitgavenzijde en 28 procent bij de inkomsten. De patronale bijdragen dalen naar 25 procent. Het tarief van de vennootschapsbelasting blijft behouden, maar er is sprake van maatregelen voor de kmo's en rond de aanwerving van de eerste drie personeelsleden. Aan de verhoging van de fiscale en parafiscale druk komt een einde, zo werd verzekerd in de wandelgangen.
        
    Er komt ook een indexsprong, maar die gaat gepaard met sociale correcties, zodat de gevolgen worden geneutraliseerd voor de lage inkomens en uitkeringen. De intercommunales zullen in de toekomst ook aan belastingen onderworpen worden. Dat moet een einde maken aan een "fiscaal privilege" waardoor ze een voordeel hadden ten opzichte van private spelers, aldus een onderhandelaar.

    "U zult aangenaam verrast zijn"
    CD&V-voorzitter Wouter Beke benadrukte de structurele hervormingen in het akkoord én het feit dat er een duidelijk perspectief aan de mensen wordt geboden.

    Gwendolyn Rutten en Maggie De Block (Open Vld). © photo news.
    N-VA-voorzitter Bart De Wever. © belga.

    Gwendolyn Rutten (Open Vld) stelde dat de inspanningen vooral aan de uitgavenzijde gebeuren. "U zal aangenaam verrast zijn", stelde Rutten. Haar N-VA-collega Bart De Wever was concreter. Er worden voor 8 miljard euro uitgaven geschrapt en de belastingen zullen in totaal met 400 miljoen euro dalen. Volgens Jan Jambon (N-VA) wordt er in 2015 en 2016 3,6 miljard euro in de competitiviteit van de ondernemingen gepompt.
        
    De N-VA-voorzitter benadrukte dat de volgende bewindsploeg een "unieke regering" wordt met drie Vlaamse partijen en één Franstalige partij. "Dit is nog nooit gezien." Verschillende onderhandelaars verklaarden ook dat het zogenaamde artikel 195 uit de Grondwet niet op tafel heeft gelegen. De Wever zelf zei het institutionele status quo te hebben aanvaard, temeer omdat de coalitiepartners geen tweederde meerderheid hebben en er geen meerderheid aan Franstalige kant is. Jambon schoof die discussie vooruit naar het einde van de legislatuur.

    Arco
    Er is ook een akkoord over een tegemoetkoming voor de gedupeerde Arco-coöperanten. De onderhandelaars raakten het eens over een inspanning van 600 miljoen euro, die wordt verdeeld over de drie betrokken partijen: de staat, Belfius en beweging.net (het vroegere ACW), zo werd in onderhandelaarskringen vernomen.
        
    De Europese Commissie stelde enkele maanden geleden dat de garantieregeling die voor de coöperanten was uitgewerkt, indruiste tegen de Europese spelregels. De onderhandelaars werkten nu een nieuwe regeling uit, die ook nog met Europa zal worden besproken.
        
    De centrumrechtse partijen raakten het eens over een gezamenlijke inspanning van 600 miljoen euro door de drie partijen. Ten opzichte van de initiële inleg van 700 miljoen euro komt dat globaal genomen neer op ruim 80 procent van de inleg. Uitgezet tegenover het kapitaal inclusief de gekapitaliseerde dividenden - alles samen 1,490 miljard euro - gaat het globaal genomen om ruim 40 procent.

    Verdeling van bevoegdheden
    De verdeling van de bevoegdheden en de aanduiding van de ministers is voor de komende dagen. Peeters weigerde te zeggen of hij vicepremier zal worden. Bij de MR zal Didier Reynders wel die functie blijven vervullen. De toetredingscongressen staan de komende dagen geprogrammeerd.

    N-VA organiseert donderdagavond een ledencongres, waar al dan niet kan worden ingestemd met regeringsdeelname. Bij N-VA moet twee derde van de leden het licht op groen zetten voor federale regeringsdeelname. Het N-VA-ledencongres vindt plaats in de Antwerpse Lotto Arena. Ook CD&V opteert wellicht voor die dag, maar daar is nog geen locatie voor bekend. Bij Open Vld is de beslissing nog niet genomen.

    Als alle partijen met de regeringsdeelname hebben ingestemd, kan de nieuwe ploeg naar de Kamer om er het regeerakkoord voor te stellen. Dat gebeurt op dinsdag. Donderdag kan dan worden gestemd.

    Alea Iacta est...

    De media zijn opvallend mild voor deze surrealistische coalitie. Aan Waalse zijde heeft deze coalitie immers geen meerderheid, maar krijgt zelfs met Charles Michel de premier er bovenop.

    Di Rupo en Onckelincx hun tactiek heeft niet gewerkt. Ze dachten met een bloedverbond met de Waalse Christendemocraten zich incontournable te hebben gemaakt, maar deze strategie is dus schromelijk mislukt.

    Maar de Zweedse coalitie gaat rumoerige tijden tegemoet. Voor SPA-fractieleider Bart Van Malderen zijn dit natuurlijk hoogdagen. Als ABVV-er kan hij de volgende jaren zijn lusten botvieren. De ene actie na de andere zal ons land platleggen. Eigenlijk wel onbegrijpelijk voor een zoon van middenstanders -zijn moeder heeft een kruidenierszaak te Oudegem- dat hij zo tegen zijn eigen roots ingaat...

    Voor de Vlaamse Christendemocraten belooft dit een moeilijke oefening te worden. Wouter Beke heeft Kris Peeters al opgeofferd als premier, maar dat is wellicht  nog onvoldoende. Het was een zielige vertoning om de benoeming van Marianne Thyssen als Eurocommissaris als excuus te gebruiken voor het elimineren van Kris Peeters als premier. Iedereen weet dat de Christendemocraten verveeld zitten met hun ACV-vleugel. Kris Peeters mocht daarom geen boegbeeld worden van deze "rechtse" regering.

    En ik durf er geld op verwedden dat geen enkele CD&V-er een economische sleutelpositie zal bekleden. Zo kan men steeds de zwarte piet doorschuiven naar de liberalen of nationalisten in deze regering. Een doorzichtige strategie van leerling tovenaar Wouter Beke. Sommigen vinden Beke een talent of intelligent, maar hij verdwijnt in het niets in vergelijking met figuren als wijlen Jean-Luc Dehaene... 

    Misschien dat Gwendolyn Rutten nog de beste beurt maakt. "Vrouwen die aan politiek doen, zijn kippen die gieren willen zijn", luidt een oud spreekwoord. Ofschoon Rutten een naïef, bijna kinderlijk uiterlijk heeft, geeft ze toch de indruk een harde tante te zijn aan de onderhandelingstafel. Natuurlijk, de Vlaamse liberalen hebben met de opeenvolgende linkse regeringen veel van hun pluimen verloren. Guy Verhofstadt heeft zijn ziel aan de duivel verkocht en dat zijn de mensen niet vergeten. Bij Rutten rust dus de immense taak om aan geloofwaardigheid te winnen na de afgang onder de oude garde. De Vlaamse liberalen zullen overigens deze erfenis nog enige tijd meeslepen.

    Het NVA staat voor een vuurdoop. Welke figuren hebben voldoende gewicht om in deze regering te worden opgenomen. De partij heeft dringend nood aan figuren met uitstraling en charisma. Babyface en Vlaams minister Ben Weyts kan de partij veel stemmen kosten. Hopelijk blijft het bij deze ene uitschuiver. 

    Ik ben een gelukkig man. Misschien is dit wel de belangrijkste regering sinds de Tweede Wereldoorlog. Misschien kan deze regering het tij doen keren. Ik ben hoopvol gestemd en hoop dat de bevolking voldoende krediet geeft aan deze nieuwe leiders.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!