Deze regering moet besparen. En als een regering bespaart, dan doet het altijd pijn. Ook nieuwe belastingen doen pijn. Elke euro die men op één of andere manier uit de economie haalt, treft altijd iemand.
De hamvraag is en blijft steeds: Wie gaat de crisis betalen?
Als het van PVDA of extreem links afhangt, moet men het geld steeds halen bij de "rijken". Klinkt leuk, maar is natuurlijk uitermate populistisch. In haar extreemste vorm leidt zoiets tot het stilvallen van de economie. En hiervan hebben we ondertussen voldoende voorbeelden: de Sovjetunie, Noord-Korea, Cuba, communistische regimes in Afrika en Latijns-Amerika...
Een ezel stoot zich nooit twee keer aan dezelfde steen. Als het van klein links afhangt stoot men zich wel honderd keer aan dezelfde steen.
Maar men moet zelfs niet zo extreem zijn. De Franse president Hollande ging het ook een keer doen. Hij creëerde een superbelasting van 75% op inkomsten van boven 1 miljoen EURO. Bijna iedereen vindt zoiets rechtvaardig, maar nadien zakt de economie ineen als een pudding. Frankrijk zakt steeds dieper weg in de economische malaise onder deze socialistische president.
Ikzelf plaats overigens grote vraagtekens bij iedere belasting boven 50%. In de Westerse wereld, de zogenaamde gecorrigeerde markteconomie, moet men steeds uitgaan van het principe dat iemand nooit meer werkt voor de staat dan voor zichzelf. Elke heffing boven 50% werkt contraproductief. Als je mensen in het zwart circuit wil duwen of gewoon uit uw land wil wegpesten, moet men zulke belastingen invoeren. Men moet nadien niet boos zijn als uw inwoners oplossingen gaan zoeken en met hun geld naar het buitenland vluchten. Zulke mensen zijn fiscale vluchtelingen. Ik erfde ooit 2.500 euro van een suikertante. Na belastingen bleef er 666 euro over! Dat is een regelrechte schande!!!
Frankrijk is dus zeker geen lichtend voorbeeld. We moeten kijken naar Westerse landen waar de economie wel vooruitgaat en dan komen we onvermijdelijk bij Duitsland terecht. We kunnen bijna niet anders dan de Duitse strategie overnemen en dat is ook hetgene wat deze regering doet.
De socialisten die na 25 jaar in de oppositie zitten, kunnen hun oppositiekuur moeilijk verkroppen. Ze halen nu werkelijk alles uit de kast om dit land onbestuurbaar te maken. Maatregelen die ze anders zelf zouden nemen, worden nu onbespreekbaar. Andere maatregelen worden opgeklopt. In iedere simulatie maakt men gebruik van het "worst case scenario" en stelt dat dan voor als de modale impact. Men liegt en misbruikt statistieken, maar een alternatief biedt men niet. De anders zo liberale krant Het Laatste Nieuws maakt overigens dezelfde fouten.
Natuurlijk vind ik het schandalig dat iemand als Coucke meer dan 1 miljard euro ontvangt na een aandelenverkoop en daar geen enkele euro belasting op betaalt. Coucke investeert in de economie, maar zou van een heffing van bv 5% nauwelijks hinder ondervinden.
Maar dat is de fout van deze gemeenschap. Men gaat altijd van het ene uiterste in het andere. De roerende voorheffing werd ineens opgetrokken van 10% naar 25%!!! Dat is toch niet meer serieus. Hoeveel bejaarde mensen moeten niet leven van hun zuurverdiende spaargeld. En dan krijgen ze ineens 25% roerende voorheffing op hun bord. En natuurlijk dat men ineens een gigantisch hoog tarief zou heffen op een aandelenverkoop zoals die van Coucke.
De socialisten viseren niet alleen de roerende inkomsten. Ook de bezitters van onroerend goed moeten bloeden. Men vergeet natuurlijk dat deze mensen al jaarlijks een onroerende voorheffing betalen. Mensen die in een villa wonen betalen zo ieder jaar gemakkelijk 2.500-5.000 euro extra aan vadertje staat. En ook op opbrengsteigendommen betalen zij een evenredig bedrag. En verhuurt men handelspanden, dan komen de inkomsten hieruit gewoonweg terecht bij de inkomstenbelasting of in de vennootschapsbelasting.
Dit land is voor niemand nog een luilekkerland, niet voor arm, zeker niet voor rijk, niet voor jong en zeker niet voor oud. Staken om te staken heeft geen enkele zin, tenzij om de frustraties van het ABVV, ACV of de PS te botvieren
Rellen in Antwerpen op 24 november 2014?
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) maakt zich grote zorgen over de geplande betoging op 24 november in Antwerpen. Hij hoopt alvast dat de ordehandhaving beter zal verlopen dan tijdens de grote betoging van afgelopen week in Brussel. 'Ik heb zeer grote vragen bij de organisatie van de betoging in Brussel', zegt De Wever. 'In Antwerpen hebben we de intentie om het beter aan te pakken.'
Bart De Wever is boos. Boos over de relschoppers in Brussel, boos over de dreiging van nieuwe rellen in Antwerpen, boos over de organisatie door het Brussels stadsbestuur van de betoging, boos over de houding van de vakbonden en boos over wat hij noemt de 'doelbewuste politieke ophitsing'.
De Wever stelt de politievakbonden gerust en belooft hen te ontvangen voor overleg over de aanpak van de betoging op 24 november. Daarbij zal ook de minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) betrokken worden. 'Het is goed dat de minister een onderzoek zal voeren over de organisatie van de betoging in Brussel. Wij hebben de intentie om het beter aan te pakken', zo geeft De Wever een sneer naar de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur.
‘Dit is bijna crimineel’
Helemaal gerust is De Wever er niet op. 'Ik vrees natuurlijk voor nieuwe rellen. Als de mensen rel willen komen schoppen, zullen ze dat ook doen', meent de burgemeester. 'Dat zou ontzettend onverantwoordelijk zijn en draagt ook niets bij.' Volgens De Wever waren die rellen sterk politiek gemotiveerd. 'Dat heeft niets meer met sociale actie te maken. Men hitst de mensen op, zeker de havenarbeiders.' Zo klopt het volgens De Wever niet dat de regering de wet-Major wil afschaffen.
De Wever is zich terdege bewust dat hij kop van jut is van de vakbonden en andere betogers. 'De socialisten hebben mij uitgeroepen tot vijand nummer 1 en stellen me voor als de vriend van het grootkapitaal, de vijand van de arbeider. Dat is natuurlijk dikke quatsch.' Volgens De Wever doet de regering puur noodzakelijke ingrepen. 'Dat is niet leuk, maar er zo’n discours aan hechten is bijna crimineel.'
De Wever zegt voorts dat hij zelf al aan het aanbod deed aan de vakbonden om overleg te plegen over 24 november, maar dat dat aanbod werd afgewezen door de vakbonden. 'Dat bewijst weer eens dat de socialistische vakbond politieke intenties heeft. Dat ze weigeren om mee te werken om de relschoppers te ontmaskeren zegt toch wel genoeg.'