Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    29-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Afrika van de drop in de regen...

    In de jaren tachtig kon je geen dagblad openslaan of er stonden artikels in over het schandalige apartheidsregime in Zuid-Afrika en hoe de blanken de zwarten uitbuitten. Het verhaal over Zuid-Afrika leest niet veel anders dan een uit de hand gelopen kolonisering. Maar in plaats van enkele tienduizenden blanken, gaat het over een aantal miljoenen afstammelingen van Hollanders en Fransen. Het apartheidsregime was zonder enige twijfel racistisch, maar zoals bij vele koloniseringen brachtten de blanken ook enige kwaliteit op de Afrikaanse bodem. Niet voor niets was Zuid-Afrika het enige Westerse land van het continent, met een uitstekende infrastructuur en zeer degelijk onderwijs. Herinner U, de eerste harttransplantatie ging door in Zuid-Afrika.

    Men moet dus zien dat men het kind niet samen met het badwater weggooit en dat is steeds het probleem bij een dekolonisering. Natuurlijk, wie kan het wat schelen. Zuid-Adrika is vandaag de dag een vorm van randnieuws geworden, een soort van curiosum en niemand durft zich de vraag te stellen hoe het nu eigenlijk gesteld is  met deze Afrikaans parel. Het verwonderde mij dat bijna niemand in de Westerse wereld reageerde toen het vorige zwarte bewind een racistische wet invoerde die de blanken op basis van hun huidskleur discrimineert en zelfs boetes oplegt. De naam van deze Wet? The Black Empowerment Act. U kan deze wet gemakkelijk opzoeken op het internet. Neen, de zwarten in Zuid-Afrika schamen er zich al lang niet meer voor om racistische wetten in te voeren. Ook de morele waarden waar de Afrikaners zo fier waren met hun gereformeerde kerken op kop zijn nu stilaan aan het wegdeemsteren. Een quasi-ongeletterde president Jacob Zuma moet nu dit land verderleiden. Om bij te huilen...

    Ik hou niet van dingen die kapotgaan of kapot worden gemaakt. Als ik zie hoe de Belgen Congo hebben achtergelaten en hoe het land nu in de miserie zit, dan word ik diep bedroefd. Hier in België hebben we niets van bodemrijkdommen. Het enige wat we hebben is brains. En toch zijn we erin geslaagd een zeer Westers land op te bouwen. Ik weet wel, ik erger mij soms aan de logge ambtenarij en de regelneverij, maar ten opzichte van Afrika is België een heus paradijs. Het heeft zonder enige twijfel te maken met onze mentaliteit. Wij stammen bijna allemaal af van boeren, hardwerkende landbouwers. De gulden middenweg, het goed studeren, katholieke waarden zitten allemaal vervat in ons levenspad. Niet voor niets is Brussel er zo erg aan toe. Door massale inwijkelingen zijn onze eigen waarden verwaterd en viert de criminaliteit hoogtij in bepaalde wijken. Maar dat is niet eigen aan ons volkscultuur. Wij zijn van nature noeste werkers met echte waarden. En dat is totaal anders in Afrika. De Afrikaanse bevolking is geen bevolking van harde werkers zoals onze Vlaamse boeren. Het Afrikaanse klimaat is niet van die aard om dergelijke inzet van haar bevolking te verwachten. Het is te warm, te vochtig om overdag een klop te doen. Enkel onder druk -zoals tijdens de koloniale tijd- werden zwarten aangezet tot zware arbeid. Wanneer de druk wegvalt, zakt het ganse economische stelsel ineen. Ook de cultuur en de godsdienst is niet zoals in het Westen. De morele waarden zijn totaal anders. En om het geheel nog wat moeilijker te maken. Wij hebben het in ons landje al moeilijk met twee of drie grote bevolkingsgroepen. In Afrika heeft ieder gebied een eigen stam. In Kenia bij voorbeeld zijn er maar liefst 40 stammen. En elk van die stammen rivaliseert ten opzichte van de andere. En nog niet zolang geleden stond het leven van de Afrikaan in het teken van de strijd. De Afrikaanse oorspronkelijke bevolking is een bevolking van strijders en jagers, maar zeker geen boeren. In Zuid-Afrika staan de boer-zijn gelijk met blank zijn. En eigenlijk is het woord "boer" in Zuid-Afrika een scheldwoord geworden van de zwarten ten opzichte van de blanken. In vele zwarte bewegingen geldt de slogan: "Kill a boer, kill a farmer". Een slogan die is overgeërfd van de Zimbabwaanse president Mugabe. Deze knettergekke leider is ervoor verantwoordelijk om het welvarende Rhodesië in de totale vernieling te rijden en dit op amper één generatie tijd. Want, inderdaad ook Rhodesië werd bestuurd door een blank racistisch regime. En daarom geldt de volgende redenering: Beter een kapot land met aan het hoofd een zwarte dan een racistisch welvarend land met aan het hoofd een blanke. In feite zijn beide regimes slecht. Maar ik vind een welvarend land nog altijd beter dan een bankrupt land.

    Wat is dan de oplossing voor Zuid-Afrika? Wel, de internationale gemeenschap mag niet tolereren dat er opnieuw racistische wetten worden ingevoerd in Afrika, noch in Zuid-Afrika, noch in Zimbabwe. Men moet durven consequent zijn. Racisme of het nu zwart, geel, blank of rood racisme is, is altijd uit den boze. En indien een land een "Black Empowerment Act" invoert is het aan de internationale gemeenschap om actie te ondernemen. Een waarschuwing, een veroordeling, sancties en misschien zelfs een embargo. Ik heb zo de indruk dat de internationale gemeenschap enkel optreedt als het kwaad geschied is. Bv in Rwanda. Nadat de toetsies en de hoetoes elkaar vermoord hebben, kwam er enige actie. De internationale gemeenschap draagt een zeer grote verantwoordelijkheid in vele volkerenmoorden. Ze heeft niet opgetreden tegen Nazi-Duitsland toen dit land de Jodenvervolging startte, ze reageert nu mager op iemand als Mugabe en ze doet niets aan de racistische wetten in het nieuwe Zuid-Afrika en dat kan niet. Of dienen die instellingen alleen maar om zichzelf te verrijken. Een topfunctie voor de vergoeding, een beetje lullen in vergaderingen en That's it? Neen, ik wil niet aanvaarden dat men toekijkt en niets doet terwijl een bevolkingsgroep een andere het leven onmogelijk maakt. Indien de internationale gemeenschap niets onderneemt wordt Zuid-Afrika het zoveelste rampverhaal van het continent.

    De blanke intelligentia proberen met alle middelen een betere toekomst te zoeken. Het is zielig om te zien hoe blanke afrikaners hier in België komen studeren, terwijl hun ouders in Zuid-Afrika met moeite de touwtjes aan elkaar kunnen knopen. Anderen emigreren volledig met hun hebben en houwen naar Australië, Canada en Europa. Het is hartverscheurend om sommige brieven en mails te lezen van hopeloze blanke Zuid-Afrikaners. En diegenen het echt niet meer weten, plegen gewoon zelfmoord. In de jaren negentig was Joannes Kerkorrel hier in de lage landen een vrij bekend zanger die samen met Jeroen Bos optradt. Hij vertegenwoordigde een soort van linkse artiestenbeweging die zwaar ageerde tegen het oude apartheidsregime. Hij geloofde in het goede in de mens en in de multiculturele maatschappij. Het nieuwe Zuid-Afrika zou een een utopische staat worden, waar blank en zwart hand in hand zou bouwen aan de toekomst. Alleen buiten Nelson Mandela en een select clubje rond Thabo Mbeki waren niet veel zwarten geïnteresseerd in dit soort van mooie verhaaltjes. Neen, de zwarte Afrikanen willen het leven overnemen van de blanken, met hun mooie villa's, dikke BMW's en dure kleren. Ze imiteren de rijke blanken in hun levenswijze, maar helaas voor het land niet in hun werkideologie. Dat deze rijkdom eigenlijk een gevolg is van studies en noeste arbeid, ja dat moet je hen niet proberen wijs te maken. Het zoals ik vandaag nog hoorde vertellen door een Congolees die de onafhankelijkheid had meegemaakt: "Wij dachten dat we na de onafhankelijkheid niet meer moesten werken en in mooie huizen konden wonen." Het lijkt te naïef om waar te zijn, maar iemand die Afrika kent, weet dat dit soort van redeneringen eerder de regel zijn dan de uitzondering. En iemand zoals Nelson Mandela of Thabo Mbeki hebben wel een goede ingesteldheid, maar worden onvoldoende gevolgd door de massa in de straat. Neen, men houdt liever van een soort "easy-talk", niet te gecompliceerd zoals van de huidige president Jacob Zuma. "Als er geld tekort is, dan moet er maar wat bijdrukken" Klinkt goed voor een ongeschoolde zwarte Afrikaan, maar ieder intelligent wezen weet dat zoiets leidt tot een hyperinflatie. En hoeveel is Afrikaanse Rand nog waard? Doe er nog eens tien jaar bij en de hyperinflatie is een feit. Ook hier is een belangrijke rol weggelegd voor de internationale gemeenschap. Het IMF moet strikt toezien op de financien van het land. Ook het engelse Common Wealth dient zich dringend te moeien met het land. Van België en de lage landen verwacht ik niet veel. België is nog niet in staat een degelijk ontwikkelingsbeleid door te voeren in Congo, laat staan dat ze iets zouden kunnen betekenen in Zuid-Afrika. Buiten een culturele uitwisseling tussen enkele Vlaamse groeperingen en hun Zuidafrikaanse broeders zie ik niet veel actie. Maar kom, hetgeen het is, is het toch. 

    Om terug te keren tot de Zuid-Afrikaanse zanger Joannes Kerkorrel. Weet U wat er van hem is geworden? Hij heeft net als zovelen andere blanken zelfmoord gepleegd. Ik denk niet dat een Vlaamse gazet het bericht heeft gebracht. Dat is niet interessant genoeg. En vooral het strookt niet met de houding van onze progressieve krachten in Vlaanderen. Volgens links was het vroeger slecht in Zuid-Afrika en moet het nu -het kan niet anders- veel beter zijn. En alle berichten die niet stroken met deze opvatting worden gemarginaliseerd of verzwegen. Bijgaand bericht vond ik als randnieuws in een Vlaamse gazet. Indien er tijdens het apartheidsregime een minister was geweest wiens echtgenote zich bezighield met criminele activiteiten, dan was dat zeker voorpaginanieuws geweest...

     


    Ministersvrouw verdacht van cocaïnesmokkel

    De Zuid-Afrikaanse politie heeft de echtgenote van minister Siyabonga Cwele van Staatsveiligheid wegens drugshandel aangehouden. Dat heeft het Openbaar Ministerie in het Afrikaanse land bekendgemaakt.

    Sheryl Cwele wordt ervan verdacht dat zij samen met een Nigeriaan die in december in Zuid-Afrika werd aangehouden, betrokken was bij de invoer van cocaïne in het land. Zij zouden samen jonge blanke vrouwen hebben geworven onder het voorwendsel dat die op korte termijn een baan in het buitenland zouden krijgen. Ook zou Cwele hebben samengewerkt met haar landgenote Tessa Beegte, die in 2008 in Brazilië werd aangehouden en in een gevangenis in Sao Paulo vastzit.

    God
    In een interview met een krant zegt de ministersvrouw onschuldig te zijn. "Ik ben christen, dus ik bid veel. De enige die dit probleem kan oplossen, is God", zegt Cwele. Haar man heeft gezegd dat hij niet van haar praktijken op de hoogte was.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!