Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    17-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boudewijn Bouckaert terug naar open VLD

    Enkele maanden geleden ben ik gaan eten met Boudewijn Bouckaert. Wat mij toen opviel was het feit dat professor Bouckaert toen reeds met een zekere heimwee terugkeek naar de open VLD. Hij hoopte vurig op een verkiezing van Alexander Decroo en gaf de indruk meer open VLD-er te zijn dan LDD-er. Hij ergerde zich -misschien wel terecht- aan de soms overdreven agressieve stijl van Jean-Marie Dedecker.

    Ondertussen blijkt LDD toch een beetje op haar terugweg. Inderdaad, Jean-Marie Dedecker heeft een slechte beurt gemaakt met zijn privé-dedective op Karel De Gucht. De mensen vergeten dat Karel De Gucht een zeer duistere figuur is met veel geheimen en ergeren zich eerder aan het feit dat iemand een privé-dedective zet op één van zijn politieke tegenstrevers. Ook het verhaal dat Jean-Marie Dedecker publiekelijk met zijn vrouw gevochten zou hebben is een zeer zwarte bladzijde voor de figuur van Dedecker. Wellicht is Jean-Marie Dedecker echt recht voor de raap, zoals vele Oostendenaars en West-Vlamingen, maar in de politiek verlangt de bevolking toch een zeker nuance, een zekere diplomatie. Het is wel eens plezant om een vloekende Van Rossem of ongezouten Dedecker bezig te zien, maar die mensen missen toch heel inhoud voor echte staatslui te worden. Zij worden als het ware een karikatuur van zichzelf en marginaliseren zichzelf politiek door hun gedrag. Een intelligente figuur als een Boudewijn Bouckaert ziet dat ook in.  
     
    Maar los van de stijl valt er inhoudelijk  natuurlijk wel wat te zeggen over het feit dat de liberale flank hopeloos verdeeld is. We hebben lokale scheurlijsten, we hebben het LDD en dan de open VLD. De partijnaam "open" VLD is bijna cynisch, want er lijkt zich het voorbije decennia een heuse diaspora te hebben afgespeeld. Ik ken VLD-ers die naar het Liberaal Appel van wijlen Ward Beysen zijn gevlucht, anderen kozen voor Vlaams Belang en de laatste jaren werd het NVA steeds interessanter. Het fundamenteel probleem van de VLD was het feit dat een bende van een vijftal partijbonzen -zoals "de bende van vijf" in China- ongeveer alles besliste in een partij die zich uitgaf voor democratisch en liberaal. Wie waren de bendeleden. Natuurlijk de eeuwige Guy Verhofstadt en zijn politieke tweelingsbroer Patrick Dewael, hun loopjongen Bartje Somers en natuurlijk de logeman van Karel De Gucht. Onder deze partijtop bengelden steeds een paar Verhofstadtboys (of ook wel Dewaelboys) en een paar -bijna lettelijk- politieke hoeren. Iedereen die de VLD kent, weet wel over welke individuen ik het heb.

    Je zou maar een ambitieus ideologisch individu zijn in zulke partij. Voor je het wist stond je buiten op de Melsenstraat. Als de leiders spraken, moest iedereen zijn mond houden. Zelfs als men een linkse koers begon te varen. Voor bepaalde politieke bitchen was dit geen enkel probleem. Zij betekenden voor de partij niets meer dan een excuustruus voor het minimumquotum van vrouwen en voor enkele partijbonzen een aangenaam vermaak in de saaie Wetstraat. En de vrouwen waren opgezet met hun titel van Volksvertegenwoordiger en hun mooie vergoeding. Spijtig genoeg hebben de vrouwen in de open VLD niet veel te zeggen. Ze moeten mooi zijn en volgzaam, maar dat ze aub hun mond niet open doen.

    Guy Verhofstadt geraakte meer en meer links georienteerd onder invloed van een aantal figuren van het type Hugo Claus. Op een bepaald ogenblik duwde hij het migrantenstemrecht door de strot van de VLD-militant. Dat werd natuurlijk een aantal consequente VLD-ers zoals Ward Beysen teveel. Maar zelfs de heimelijke Karel De Gucht ageerde ertegen, hetgeen leidde tot een historische clash tussen Verhofstadt en zijn generatiegenoot De Gucht.

    Ondertussen waait er een (beetje) een nieuwe wind in de open VLD met Alexander Decroo. Ik stel mij echter veel vragen of Decroo wel zal overeind blijven. Immers Decroo heeft de bende van vijf tegen zich. En die bende heeft wel al meer mensen (politiek) gekraakt. Maar het valt op dat Boudewijn Bouckaert het sprankeltje hoop aangrijpt om een brug te bouwen tussen LDD en de open VLD. Of is het plat opportunisme van de oude professor? Want 100% zeker is men in de politiek nooit.



    di 16/02/2010 - 16:47
    Vlaams Parlementslid Boudewijn Bouckaert sluit een terugkeer naar Open VLD niet uit. Nu zit Bouckaert nog bij Lijst Dedecker, maar die partij is volgens de Gentse professor "haar drive kwijt". Dat zegt hij in een interview met het weekblad Knack.

    Bouckaert was een supporter van het eerste uur van Jean-Marie Dedecker. Beide politici kennen elkaar van bij Open VLD en deelden de mening dat de partij zijn liberale roots had verloochend. De Oost-Vlaming volgde Dedecker drie jaar geleden naar Lijst Dedecker. Als professor in de rechten aan de Universiteit van Gent moest Bouckaert het inhoudelijke profiel van LDD versterken. Vorig jaar werd hij verkozen voor het Vlaams Parlement.

    Maar de liefde voor LDD is duidelijk bekoeld, zo staat te lezen in het weekblad Knack. De partij van Dedecker doet het niet goed in de peilingen en dat is volgens Bouckaert geen toeval. "Peilingen zijn natuurlijk wat ze zijn, maar ik voel aan dat die tendens klopt. We zijn onze drive kwijt."

    Onlangs kondigde LDD aan dat de partijnaam veranderd zal worden. Volgens Bouckaert "de enige optie". Volgende maand zijn er voorzittersverkiezingen bij LDD, waarna Dedecker waarschijnlijk met vlag en wimpel aan een tweede termijn kan beginnen. "Maar wel voor de laatste keer", laat Bouckaert verstaan. De politicus gelooft nog altijd in een toekomst van de partij, maar voor hem staat één doel centraal: "Ik wil streven naar een erg zelfstandig en liberaal Vlaanderen met een minimum aan overheid en regelneverij".

    Terug naar Open VLD-stal?

    Bouckaert sluit helemaal niet uit dat hij naar Open VLD terugkeert. "De verkiezing van Alexander De Croo tot partijvoorzitter heb ik met vreugde begroet. Het water tussen ons is veel minder diep dan sommigen denken. Een terugkeer sluit ik dus helemaal niet uit".

    "Ik ben meer dan twintig jaar lang lid geweest van die partij. Ik heb er vijanden gemaakt, maar ik heb er ook nog altijd veel vrienden. Natuurlijk praat ik met hen over de toekomst van het liberalisme in Vlaanderen. Maar we beseffen allemaal dat een liberale hergroepering uitgesloten is vóór de federale verkiezingen van volgend jaar", aldus Bouckaert.

    De denktank van Lijst Dedecker -Cassandra- gaat samen met de andere blauwe denktanken Nova Civitas en WorkForAll op in een brede, Vlaamse, liberale denktank met als naam "LIBERA!". De initiatiefnemers willen naar eigen zeggen zo de "versplintering van het liberale gedachtegoed in Vlaanderen tegengaan.

    Boudewijn Bouckaert was zowel voorzitter van Cassandra als Nova Civitas.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!