De SP.A-militanten zetten zondag op een applauscongres niet alleen het licht op groen voor het verkiezingsprogramma. Ze keurden ook de Senaatslijst goed waaraan zaterdagavond nog de laatste hand werd gelegd.

Het congres werd opgebouwd rond prominente SP.A 'ers en de verschillende lijsttrekkers voor Kamer en Senaat. De partij wil de kiezer duidelijk maken niet alleen over de visie, maar ook over de juiste mensen te beschikken. Met hen willen Gennez en co naar eigen zeggen het verschil maken, aantonen dat het land na drie jaar stilstand opnieuw vooruit kan. ‘De afgelopen jaren hebben we vele politici horen praten over verantwoordelijkheid nemen, maar wij gaan het ook doen’, zei de partijvoorzitster.

Pensioenen, gezondheidszorg, energie en de strijd tegen armoede staan centraal in het SP.A-programma. Lijsttrekker voor de Senaat Johan Vande Lanotte schoof het SP.A-plan over de pensioenen ook expliciet naar voren als een breekpunt. Daarnaast benadrukte hij dat de de SP.A het akkoord dat de regering met Suez afsloot over het langer openhouden van de kerncentrales als onbestaande beschouwt.