Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    27-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht op fiscale vluchtelingen

    In Terzake gisterenavond was te zien dat vele rijke Fransen naar Brussel komen wonen om te ontsnappen aan de torenhoge vermogensbelasting in hun eigen land. En natuurlijk dat de progressieve media en partijen als SPA en Groen hierin een reden zijn om ook bij ons een vermogensbelasting in te voeren.         

    België heeft momenteel één van de hoogste belastingsdrukken van de wereld. Bijna 50% van alles wat we verdienen gaat naar de overheid, die dan nog niet efficient werkt met onze centen. Een vermogensbelasting erbovenop zou het voor mij als ondernemer onleefbaar maken en ik zou dan terstond emigreren. Landen als Zwitserland (Zug), Canada en Nieuw-Zeeland zijn Westerse landen waar de actieve bevolking niet wordt afgestraft voor hun ondernemingszin. Er zijn ook tropische gebieden die het zeer goed doen op basis van de fiscaliteit. Bv Panama, Mauritius, Barbados en anderen scoren uiterst goed op het gebied van de fiscaliteit. Maar ik prefereer een Westers land als Nieuw-Zeeland of Canada.

    Wat is het fundamenteel probleem van een extra vermogensbelasting?
    Indien men een bevolking wenst te belasten kan men verschillende systemen hanteren. Men kan opteren voor een zware indirecte belasting, o.a. BTW. Dit idee is niet nieuw. Roland Duchatelet (VLD) probeerde jarenlang de bevolking voor zo'n systeem te overtuigen. Maar het probleem is dat in een klein land als België BTW-ontduiking zeer gemakkelijk is. Indien onze verkoopprijzen 10% hoger zouden liggen dan in de buurlanden, dan zal men veel inkomsten verliezen aan "smokkelaars" en grenstoerisme. 

    Daarom hebben wij een gemengd systeem. We worden indirect belast via BTW e.d., maar via barema's die vergelijkbaar zijn met onze buurlanden. Hier en daar zijn er wel nog verschillen maar de gevolgen zijn eerder marginaal. Daarnaast hebben we een zeer hoge inkomensbelasting. Onze inkomens worden hier zwaar belast. Loontrekkenden kosten hier gemakkelijk 2,5 keer hun netto-inkomen. Is dat nog normaal? Natuurlijk niet. Maar het systeem is zodanig ontspoort door misbruiken in de sociale zekerheid dat de werkende bevolking stukken van mensen kosten aan de ondernemingen. Wie gaat er iets aan veranderen? Niemand denk ik. We doen zo voort tot al onze ondernemingen kapot zijn wellicht. Het is al jaren geweten dat we competitief slecht scoren in de wereld, maar men zorgt voor nog wat extra sociale uitgaven via het openzetten van onze grenzen voor het crapuul van heel de wereld. De socialisten denken wellicht dat ze veel stemmen gaan winnen aan deze steuntrekkers. Maar vroeg of laat ontstaat een migrantenpartij, die kan rekenen op 30% van de stemmen en dan zal het pas veranderen!

    Schandalig hoge erfenisrechten

    Naast de zware belasting op inkomens zijn er natuurlijk nog vele andere belastingen in dit land, waaronder de schandalig hoge erfenisrechten. Iedereen die 250.000 euro bezit, mag erop rekenen dat zijn kinderen 27% erfenisrechten zullen betalen. Is dat nog normaal? Gelden die al tientallen keren belast werden tijdens het leven, worden nog eens voor stuk afgepakt. Lijkenpikkerij heet zoiets. En dan zijn er nog de pestbelastingen, zoals de verkeersboetes. Op iedere hoek van de straat staat er nu een flitscamera, zogezegd voor de veiligheid. Trop is teveel! In een provinciestad als Dendermonde worden jaarlijks 5 miljoen auto's op overdreven snelheid gecontroleerd! Alstublieft zeg, waar is men mee bezig. Denkt de overheid nu echt dat wij geloven dat zulk excessief beleid nog iets met verkeersveiligheid te maken heeft! Maar dat is natuurlijk typisch voor onze overheid. Men grijpt een maatschappelijk probleem aan, en vervormt dat zo dat men er een extra belasting kan van maken. Als een aasgier rooft onze overheid onze zakken leeg onder het motto van sociale herverdeling, gezondheid, verkeersveiligheid,...allemaal zachte themata. 

    Het alternatief: Vermogensbelasting
    In andere landen zijn de directe belastingen (op inkomen) veel lager dan bij ons en daar roomt men de inkomens van de vermogens af. Dat is ook logisch. Ofwel belast aan het begin of op het einde. Wij in België worden zwaar belast in het begin, en iets minder later. Al is dat natuurlijk relatief want we zitten al met torenhoge erfenisrechten. Maar het is het één of het ander. Men kan niet de mensen onmenselijk zwaar belasten bij hun inkomensverwerving om dan nadien de mensen hun zuur verdiende centen nog eens te belasten met een vermogensbelasting en te eindigen met peperdure erfenisrechten. Als men deze drie systemen zou combineren in ons land, zou men een soort van communistische staat creëren waar iedereen ongeveer evenveel heeft: werken of niet-werken, het maakt niet veel meer uit. Nu, we zitten hiervan nog maar een stap verwijderd. Een straatveger of een dopper verdienen nu bijna evenveel. Proficiat heren politici in België! Doe zo voort. Tot als het land volledig naar de knoppen is. Maar hoe zit het eigenlijk met de vermogens en de inkomsten van de politici? 

                                                                    



    Groen! wil geen liberaal meer op Financiën in volgende regering

    Groen! wil dat er, na 10 jaar "wanbeheer" door de liberale minister Reynders (MR), dringend orde op zaken wordt gesteld op Financiën. De partij pleit voor een correcte en eerlijke belastinginning, een minister die zich inzet en de "eindelijke" uitvoering van de 108 aanbevelingen van de commissie fiscale fraude.

    Groen!-kamerlid Stefaan van Hecke.
    Groen!-kamerlid Stefaan van Hecke.
    "Het lakse, fiscale beleid is een ramp voor het sociale beleid, een ramp voor de financiën van ons land en een ramp voor de toekomst van de Belgen", begint Kamerlid Stefaan van Hecke zijn pleidooi. "Het is duidelijk dat er dringend orde op zaken moet gesteld worden in de FOD Financiën. Dat kan alleen gebeuren als er politieke wil is. Na tien jaar doelbewuste, liberale sabotage, is het hoogtijd voor een nieuwe wind. En dat kan blijkbaar niet met een liberale minister", gaat het parlementslid verder.

    Kosteloze lening bij burgers
    Van Hecke wijst op het feit dat de belastingbetaler steeds langer moet wachten op terugbetalingen. Volgens Groen! neemt de overheid zo een kosteloze lening bij de burger van 1,7 miljard euro. Eveneens schuift Van Hecke de notionele intrestaftrek naar voor die grote multinationals buiten schot plaatst.

    Fiscale fraude
    Maar dat er ook niets gebeurde met de aanbevelingen van de onderzoekscommissie fiscale fraude stuit Van Hecke tegen de borst: "Die commissie heeft 108 aanbevelingen opgesteld die quasi unaniem aanvaard werden, maar met die aanbevelingen is, zoals met zovele andere belangrijke uitdagingen in deze legislatuur, niets gebeurd."
    Voor Groen! is er maar één oplossing: "Geen liberaal meer aan het hoofd van Financiën in de volgende regering".


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!