Soms heb je zo het gevoelen dat er mensen zijn in ons land die meer mogen dan een ander. Zo bijvoorbeeld Etienne Schouppe. Deze neef van Jean-Luc De Haene slaagde er in het verleden in steeds maar de mooiste jobs te bemachtigen, de meest duistere transacties uit te voeren en de grootste ontslagpremies op te strijken zonder dat er veel commotie werd rond gemaakt. Maar blijkbaar blijft er nu en dan toch één vis hangen in de mazen van gerechtelijk net. Het fijne ervan weten wij natuurlijk niet. Heeft men hem opgegeven nu hij toch niet meer verkozen was als senator? Zijn er interne spanningen binnen de Katholieke zuil? Of wegen de feiten zodanig zwaar dat men het echt niet meer kan verdoezelen? Anderen zoals een Karel De Gucht zijn al jaar en dag verwikkeld in gelijkaardige duistere dossiers zonder dat er een haan naar kraait. Maar Karel De Gucht leeft op goede voet met de loge en zoals je weet is het de loge die een belangrijke invloed uitoefent in het gerecht.
Schouppe in verdenking gesteld: advocaten geven geen commentaar over inhoud
(Belga) Meesters Luc Vanheeswijck en Raf Verstraeten, de advocaten van ontslagnemend staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe, geven geen commentaar over de inhoud van het strafdossier dat tegen hem loopt. Meester Vanheeswijck bevestigde wel aan Belga dat Schouppe in verdenking is gesteld voor handel in aandelen met misbruik van voorkennis.

Etienne Schouppe wordt ervan verdacht dat hij tweemaal bankaandelen zou hebben verkocht nadat hij als lid van de regering vertrouwelijke informatie had verkregen. In oktober van 2008 verkocht Schouppe een pakket aandelen van Dexia toen de bank in moeilijkheden verkeerde. Schouppe zou daarover mogelijk vertrouwelijke informatie hebben gekregen. Enkele maanden later, in mei 2009, verkocht hij KBC Ancora-aandelen, kort daarna werd bekendgemaakt dat er een nieuwe reddingsoperatie nodig was voor die bank. Begin juli vond op vraag van het Brusselse parket-generaal in Brussel een huiszoeking plaats in de woning van Schouppe in het Oost-Vlaamse Liedekerke en nu zou de raadsheer-onderzoeksrechter die het onderzoek uitvoert de staatssecretaris in verdenking hebben gesteld. "Die beslissing geeft ons nu de mogelijkheid om, mits toestemming van de onderzoeksrechter, het dossier in te kijken en een beeld te krijgen van het onderzoek", zegt meester Vanheeswijck. "We hebben ook de mogelijkheid om eventueel bijkomende onderzoeksdaden te vragen. Over de inhoud van het onderzoek gaan we voorlopig geen verklaringen afleggen, we bewaren onze argumenten voor de bevoegde rechtsinstanties."
|