Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    01-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Sturtewagen versus Kardinaal Danneels
    De Standaard was van oudsher de gazet van de Katholieke traditionele Vlaming. Om één of andere reden heeft het management van de krant gekozen voor een andere positionering. Van conservatief-rechts is het geëvolueerd naar centrum-links. Dat alles wordt duidelijk met haar hoofdredacteur Bart Sturtewagen. Verschrikkelijk wat deze man allemaal in de krant schrijft. Die man heeft echt teveel linkse ideologische ideeën in zich opgenomen en wij, lezers, zijn daar het slachtoffer van. Zo bijvoorbeeld zijn belachelijke verwijzingen naar socialistische mechanismen zoals het Mattheuseffect. Overal ziet hij armen en mensen die verarmen, terwijl de armen in dit land als echte prinsjes worden behandeld en dat de werkende Vlaming wordt uitgeperst als een citroen. Maar Bart Sturtewagen natuurlijk. Voor hem mag er misschien nog zelfs een vermogensbelasting bij. Soms denk ik dat ik mij van krant vergist heb. Maar neen, ik lees niet De Morgen, maar wel degelijk De Standaard,waar ooit AVV VVK op prijkte. Eén ding weet ik zeker. Mocht Louis De Lentdecker nog leven, Sturtewagen kreeg een oorvijg!

    De manier waarop het misbruik van Van Gheluwe aan het licht werd gebracht in De Standaard en het verhaal rondom Kardinaal Danneels is wel degelijk een karaktermoord. We hebben Sturtewagen op zijn best gezien. Pas op, ik ga niet akkoord dat er kerkelijke misbruiken zijn en ik wens dat iedere pedofiel een gepaste straf of behandeling krijgt, maar de smeuïge manier waarop Sturtewagen en De Standaard het verhaal over Daneels bracht, geeft duidelijk aan hoe laag de krant gevallen is. En natuurlijk dat links intellectueel Vlaanderen De Standaard gelijk geeft. De tijdsgeest is er gewoon naar. Hier hebben vele intelligentia op zitten wachten. Het boegbeeld van de Katholieke Kerk in België van zijn sokkel gooien. Niets zou uit de context getrokken zijn. Maar de tapes zijn wel afkomstig van één partij, het slachtoffer. Ik begrijp nog altijd niet waarom het slachtoffer zoveel jaren geld ontving en zolang heeft gezwegen. En wat moet Danneels daar op zeggen? Danneels in een bezadigd man. Die gaat nooit ineens opspringen, de telefoon pakken en naar het Gerecht bellen. Overigens het gerecht heeft zich bij operatie "Kelk" ook slecht geprofileerd. Het is zo opvallend dat bepaalde krachten - lees de loge- zijn plezier heeft in openbaar maken van de problemen in de Katholieke kerk. De Standaard zou beter eens dit belichten. Maar ja, dat licht natuurlijk niet goed bij progressief Vlaanderen. 



    Fernand Keuleneer, de advocaat van kardinaal Godfried Danneels, heeft hard uitgehaald naar De Standaard in een recht van antwoord dat de krant vandaag publiceert. Hij beschuldigt de krant van karaktermoord op de kardinaal. Hoofdredacteurs Bart Sturtewagen en Karel Verhoeven ontkennen dat ze een heksenjacht voeren en blijven erbij dat de kardinaal meer had kunnen doen.

    Zaterdag publiceerde De Standaard een weergave van de opnames van een verzoeningsgesprek met het slachtoffer van ex-bisschop Roger Vangheluwe, waar Danneels bij was. Dat gesprek vond plaats op 8 april 2010, kort voor Vangheluwe ontslag nam.

    "Vrijwel iedereen is het erover eens dat aan de kardinaal juridisch niets verweten kan worden. Wij menen daarenboven dat de kardinaal ook vanuit moreel oogpunt correct heeft gehandeld", schrijft advocaat Keuleneer in de brief.

    Keuleneer herhaalt nog eens dat Danneels niet voorbereid was op het gesprek met de neef, die in zijn jeugd jarenlang werd misbruikt door Vangheluwe. Slechts enkele dagen op voorhand was Danneels telefonisch op de hoogte gebracht van het misbruik.

    VRT

    Pas enkele uren op voorhand vroeg Vangheluwe hem om een bemiddelingsgesprek met de familie. "Het is wrang dat men hem kwalijk zou nemen dat hij er de voorkeur aan geeft een verzoening te betrachten in een familiaal drama, met het risico zelf ook in het vizier van de pers te komen, veeleer dan de gemakkelijkste oplossing te kiezen en het probleem door te schuiven naar de pauselijke nuntius", schrijft de advocaat.

    Danneels was op het moment van het gesprek op pensioen en had niet meer de bevoegdheid om Vangheluwe tot ontslag te dwingen, luidt het ook in het recht van antwoord. "Hij kan enkel pleiten voor verzoening en vergeving."

    De advocaat heeft het ook moeilijk met de reden van de publicatie van het gesprek, namelijk om het slachtoffer te zuiveren van de beschuldiging van afpersing. "Die beschuldiging is in elk geval niet van de kardinaal afkomstig. Het is daarnaast onduidelijk hoe de verwoesting van één reputatie de aantasting van een andere ongedaan kan maken", eindigt de advocaat.

    "Kardinaal had meer kunnen doen"

    "De Standaard voert geen heksenjacht tegen kardinaal Danneels", schrijven hoofdredacteurs Bart Sturtewagen en Karel Verhoeven in een naschrift. "De belangrijkste reden voor de publicatie van de transcriptie was dat het een maatschappelijk belangrijk document is. Het werpt een bijzonder licht op de manier waarop de kardinaal, en bij uitbreiding de Kerk die hij decennialang heeft geleid, met de nasleep van seksueel misbruik door priesters omgaat."

    "Hoewel de opname clandestien werd gemaakt, waren en blijven wij van mening dat wij niet het recht hadden om ze geheim te houden. Ook in dit antwoord van de kardinaal valt op wat hij niet heeft gedaan. Hij heeft de schok van de bekentenis van Vangheluwe dagenlang voor zich gehouden. Hij heeft de ex-bisschop niet opnieuw gecontacteerd om hem van het onvermijdelijke te overtuigen: zijn onmiddellijk ontslag. Hij heeft niet verwezen naar de commissie-Adriaenssens. En hij heeft zijn eigen opvolger, aartsbisschop Léonard, niet betrokken."

    "De advocaat geeft namens de kardinaal een lezing van diens bedoelingen en overtuigingen, en van de manier waarop hij door Vangheluwe is verschalkt. Wij nemen daar akte van en beschouwen dat als een gewetenskwestie voor de kardinaal zelf", schrijft De Standaard.

    "Gemiste kans voor de kardinaal"

    De advocate van het slachtoffer, Christine Mussche, begrijpt niet waarom de kardinaal niet kan toegeven dat hij het bewuste gesprek verkeerd heeft aangepakt. "Het was misschien het ogenblik om te zeggen, kijk, het is duidelijk dat dat gesprek niet is gebeurd zoals het had moeten gebeuren. Wij hebben daar een fout gemaakt en we gaan het in het vervolg echt wel anders aanpakken, want dat dringt zich op."

    Volgens Mussche wordt er in het recht van antwoord ook een loopje genomen met de feiten. Danneels ging immers niet onvoorbereid naar het gesprek met het slachtoffer. Na een uitvoerig telefoongesprek met bisschop Vangheluwe had hij alle mogeliijkheid om na te denken over de vraag van het slachtfoffer die het ontslag vroeg van de Brugse bisschop.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!