Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    11-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freya Van den Bossche maakt er een zootje van

    "Energiekeurders maken er een zootje van", titelde het Het Laatste Nieuws en de Vlaamse media. De media gingen uit van het feit dat het Energieprestatiecertifikaat een goed middel was bij het verkopen of verhuren van een woning, maar dat het in haar uitvoering faalde. En dit wegens de "slechte" energiedeskundigen.

    De reacties van de mensen logen er niet om. 90% van alle reacties zeiden dat Freya Van den Boscche er zelf een zootje had van gemaakt. Inderdaad, België is één grote papiermolen geworden. Voor alles moet men een attestje of een papiertje hebben. Enige tijd geleden hoorde ik een collega in Brussel zeggen dat we binnenkort een attest nodig gaan hebben om naar het toilet te gaan. Misschien een ludieke opmerking, maar het zit niet ver van de realiteit. Men overdrijft.

    Uit de reacties van de mensen kon ik opmaken dat ze zo'n EPC-attest echt niet nodig hebben om te zien dat een woning geïsoleerd is. Bovendien blijkt het een échte geldklopperij. Het niveau van de energiedeskundigen blijkt ondermaats. Een "kuisvrouw" of een student kunnen blijkbaar gemakkelijk een erkenning behalen. Ik lees dat zo'n opleiding amper een paar uur in beslag neemt en dat het examen gemakkelijk is. Verder verneem ik dat het programma totaal niet werkt en dat "goede" woningen dikwijls in realiteit een hoger verbruik hebben dan "slechte".

    Het zou Freya Van den Bossche tot eer strijken indien ze de verplichting van deze attesten zou afschaffen. Maar wat doet la Freya. Ze begint te schieten op haar geliefkoost slachtoffer: De makelaars. Ineens zijn het de vastgoedmakelaars die hun werk niet goed doen. Ze zou zelfs de combinatie vastgoedmakelaar energiedeskundige willen verbieden. Ik heb in mijn vriendenkring een makelaar die actief is in het Gentse. Die man vertelde mij dat er bij de aankoop van de woning van Freya vanalles is misgelopen. Blijkbaar heeft ze de exclusiviteit van de makelaar geschonden -lees: ze heeft hem onderkropen- en sindsdien maakt ze blijkbaar jacht op de makelaars.

    Men kan zich de vraag stellen waarom de politici zoveel slechte wetten maken. De oorzaak ligt blijkbaar omdat er zoveel politici zijn. Nergens ter wereld telt de bevolking zoveel politiekers per kop. Als elkeen van dit leger politici ook nog eens een Wet wil met hun naam op dan is natuurlijk het hek van de dam. En dat is hetgeen waaronder wij allen te lijden hebben. In plaats van een administratieve vereenvoudiging hebben wij momenteel overal te maken met een administratieve chaos. Men heeft een nest van regeltjes en wetten, waar een kat haar eigen jongen niet meer zou in terugvinden.

     
    De keurders die het verplichte energieprestatiecertificaat (EPC) opstellen, maken er een zootje van: amper één op de zeven EPC's blijkt in orde. Dat schrijven de Coreliokranten. Ontoelaatbaar, vindt alvast Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche, die boetes en schorsingen aankondigt.
     
    Het Vlaams Energieagentschap heeft 260 energieprestatiecertificaten doorgelicht. Niet minder dan 85 procent bleek minstens één fout te bevatten. Van den Bossche heeft het energieagentschap de opdracht gegeven om daartegen op te treden.
     
    "Mensen die betalen voor een EPC, hebben recht op kwaliteit", zegt de minister. Daarom heeft ze nu een actieplan opgesteld om de kwaliteit van de EPC's op te krikken. Het EPC is verplicht zodra een woning te koop of te huur wordt aangeboden. Vanaf 2012 zal de energiescore ook in alle advertenties voor de huizen opgenomen moeten worden.
    vorige | 3 van 4 | volgende

    68 reacties

    arm maar eerlijk, Zonnegem

    Ik heb me een drietal jaren geleden een hoogrendementsketel laten installeren. Resultaat : sinds drie jaar hoger verbruik (in kubiek) en minder komfort. dat is de realiteit.

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 11u05

    V. L.H., Gent

    Schandalig al die wetten en regeltjes om de mensen het leven zuur en duur te maken en die tot weinig of niets dienen. Typisch Linkse mentaliteit van sossen en groenen. Bah !

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 10u52

    Oom Willem, Bredene

    Pure geldklopperij die tot niks dient.Immers ik heb een woning verkocht:bouwjaar 1953 . Idereen weet toch dat in die tijd de normen ni waren gelijk nu;De toekomstige eigenaar gaat alles uitbreken,wist dat op voorhand en toch moet er een EPC rapport en Electr.keuring(10 minuten werk) gedaan worden.Als het maar opbrengt aan de staat.

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 10u47

    chris eeckhout, Asse

    Weer eens een maatregel die ingevoerd werd door de sossen.Het is duidelijk dat Freya de dochter is van L. VDB ( die was en is benevens zijn onbeschaafd gedrag, ook z'on geldwolf) en voor de rest hebben beiden lak aan de gewone burger. . De invoering van deze verplichting is hetzelfde als de verplichting voor een veiligheidscördinator bij bouwwerken, benevens veel palaber en extrakosten (eigen ervaring)heeft deze in de meeste gevallen geen enkele meerwaarde, want de misbruiken bestaan nog steeds.

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 10u43

    zondag josdag,

    Ikzelf heb de cursus ook gevolgd en moet zeggen dat ik er wel iets van ken maar dat de cursus eigenlijk een flauwe indruk naliet. El is het geen slecht idee om de energieprestatie van een woning objectief kenbaar te maken aan eventuele kopers en huurders maar dat is zo`n complex gegeven dat n snelcursusje niet veel toegevoegde waarde zal leveren (vb bij autos speelt dat verbruikcijfer toch ook een rol)... echte expertise is duur en dan spreken we niet over 200 euro

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 10u27

    chris dewaele, Deerlijk

    Wie de cursus volgde, weet dat het ook zo eenvoudig niet is. Huizen daarop later belasten.. ik weet niet waar die persoon die officiële informatie haalt. Het is natuurlijk zo dat er op het internet personen zijn die EPC afleveren voor 90 Euro all in. Dit kan niet. Wie een EPC met manieren uitrekend, uittekend, en ingeeft, zit daar wel een tijdje aan bezig.

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 10u20

    dieter van brabant, leuven

    Ik vind het schandalig dat je een attest moet hebben VOOR je de woning wil verkopen. Als je je prijs niet haalt heb je toch nog de kosten gemaakt. Pure geldklopperij. Wanneer gaat die trut van een VDB eindelijk eens weggestemd worden ?

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 10u17

    M V, Herselt

    Helaas willen sommigen deskundigen snel wat geld verdienen Ken iemand die door de tel zijn huis moest afstappen,zijn ramen tellen,120 euro overschrijven en het certificaat komt via e-mail een paar uur later binnen en het verhaal dat de meeste makelaarskantoors zelf een(deskundige)in dienst hebben die natuurlijk de te verkopen woning wat aandikken Om een ernstig verslag te maken moet de woning worden opgemeten(realiteit en plan),checken verwarming Tel maar gauw 1u15 Serieuze deskundigen bestaan

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 10u03

    de raare ., Onze-Lieve-Vrouw-Waver

    ze hebben die EPC nodig om in de toekomst de huizen daarop te belasten in plaats van het KI. dus hoe beter uw huis is hoe meer ge zult betalen. en zij hebben de gegevens gratis. dat is de reden + er hangt weer een heel commers rond waar ook btw op betaald wordt. binnenkort nog de ellectriciteit van huurwoningen let maar op.

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 09u46

    G S, Sint-Niklaas

    Is toch normaal? Wat had men anders verwacht? Een korte cursus en je bent specialist. Vorig jaar kreeg ik er ook één over de vloer. Aangezien ik zelf bouwkundig ingenieur ben doe ik een praatje met die kerel.. Bleek een student handelsingenieur die het cursusje gevolgd had en nu plots specialist energie was. Enkele vragen gesteld en wist meteen hoe laat het was. Maar je hebt wel geen keuze.

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 09u36

    Octave Ceuninck, Gent

    Alles in België is tegenwoordig een zootje. Met dank aan onze heren en dames politici in overtal

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 09u20

    boemba boemboela, Mechelen

    het beste zou zijn 2 certifikaaten 1 van de vorige eigenaar en 1 van de toekomstige eigenaar ? . niettegenstaande het certifikaat willen sommige mensen echt graag ergens wonen? . op 2 minuten ? alles! bezien is niet mogelijk? . (2 min op de klok of op gevoel?)

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 09u20

    rik vervalle, Marke

    iedereen weet toch dat dit niets anders is dan geld uit de mensen hun zakken kloppen.

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 09u12

    Danny Blommaert, Ruisbroek

    Ze zou er beter voor zorgen dat de electriciteit en gas goedkoper worden. Dan zullen de mensen misschien geld overhouden om andere verbouwingen te doen. Maar ja, ons Freya is luxe gewoon. Ze heeft er geen last van.

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 09u09

    Hubert szemkus, Brugge

    Wat kan men eigenlijk verwachten van een sos, één ding nl. dat alles duurder wordt.

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 09u02

    eric briers,

    in frankrijk bestaat dit ook - zelf meegemaakt : in het rapport staat dat mijn woning een grote energievreter is - in mijn vorige woning betaalde ik maandelijks 150 euro verwarming in deze nieuwe is dat slechts 30 euro - zelfde liedje 250 euro om onnozele dingen te verklaren en zelfs zo de waarde van ons huis te doen dalen : ik vraag mij af of dit niet de bedoeling is van die hele zwendel -

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 09u01

    Peter Vandenbos, Mechelen

    Er zijn in de wetgeving voor de deskundigen inderdaad veel tekortkomingen. En daar maken een aantal kerels natuurlijk gretig gebruik van om ervan te profiteren. Tot zeer grote ergernis van de deskundigen die het wel goed menen en zich bijscholen. Een EPC is nuttig voor de koper of huurder. Zo weet hij wat hem te wachten staat aan verwarmingskosten en/of verbouwingen. En het kan de zotte prijzen voor oude koten wat afvlakken. Maar dan moet iedereen wel (willen) begrijpen wat die cijfers betekenen

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 09u00

    robert sys, kontich

    Hoe ze moeten te werk gaan zal wel opgelegd zijn door de overheid, dus het is gewoon een creatie om belastingen te heffen. Technische meerwaarde is 0,0. Ik vroeg hoe ga je de vloerisolatiemeten? Dat moet een moeilijke vraag geweest zijn, want buiten een veredelde rolmeter heb ik weinig meet apparatuur gezien. Als je in een bedrijf op zulke manier technisch te werk gaat mag je uit beleefdheid je boterhammen nog op eten de eerste werkdag, daarna hoef je niet meer te komen

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 08u57

    alain fastenaekels, Halle

    Stel u voor je gaat zo een groene box afhalen natuurlijk tegen betaling, Papa heeft er nog op zolder. Daarin leg je een termometer deze is niet in de prijs begrepen of word genoemd onder supplemet dan bekijk je de temteratuur is deze goed dan is het in orde, is deze niet goed is het niet in orde.waar slaat dit op. Wel door zo een nuteloze uitleg verdienen ze veel geld en wij maar betalen

    Beledigend? Ongepast? Meld het ons
    09/12/10 08u54

    johan ickx, leuven

    Belachelijke wetgeving, 200e voor een stuk papier en wat ben je ermee. Als verhuurder is dat alleen maar reden om de huur hoger te brengen, anders ben je met een vzw bezig. Knettergek is dit land aan het worden.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!