Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    19-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kwalitiet van de Hogescholen is belabberd...
    Geregeld zit ik in de jury van laastejaarsstudenten aan Hogescholen. Wat mij opvalt is enorme kwaliteitsvermindering ten opzichte van de vorige generatie studenten. Vooral sinds het nieuwe millenium is de achteruitgang opvallend. Gisteren sprak ik nog met een oud-docent van de verpleegsterschool (KAHO Sint Lieven) te Sint-Niklaas. Hij bevestigde het algemene kwaliteitsverlies. Vlaanderen is van oudsher fier op haar kwalitatief onderwijssysteem. Maar indien men de lat blijft verlagen, zal er een ganse generatie verloren gaan.

    Enkele algemene vaststellingen:

    Naar klederdracht. Tot diep in de 20e eeuw droegen retoricastudenten een stropdas. Nu draagt men zelfs tijdens het eindexamen voor een bachelordiploma geen stopdas meer. Meer nog, deze week zag ik studenten met versleten jeansbroeken en hun hemd uit de broek. Voor de docenten, geen enkel probleem...

    Naar basiskennis van de Nederlandse taal. Veel bachelorstudenten kunnen niet meer zonder fouten schrijven. De dt-regels kennen ze niet meer. En de docenten mogen geen punten aftrekken indien de student in zijn eindwerk tientallen schijffouten maakt.

    Basiskennis Frans. Ik herinner mijn familie die moest lachen met mijn "gebrekkige" kennis van het Frans. Vele 60-plussers zijn perfect tweetalig. Onze grootouders studeerden zelfs nog in het Frans. Dan kwam er de tussengeneratie, de huidige actieve bevolking. Ze kenden wel nog de theorioe, maar zij misten voldoende woordenschat en praktijkervaring. Mits de nodige oefenig, lukte het ons uiteindelijk nog. De huidige generatie kent niets meer, geen woordenschat, maar zeker ook geen theorie. Een voltooid tegenwoordige tijd? Wat is dat? Een onderwerp? Een lijdend voorwerp?

    Basisberoepskennis is er niet. Een A1 was vroeger nog een diploma waar je iets mee kon aanvangen. Een A1 boekhouder bij voorbeeld of een A1 bouwkunde. Nu is het alsof men zijn diploma krijgt als men gewoon aanwezig is geweest in de klas. Ik had een hogeschoolstudent bij mij die mij vroeg als mentor voor zijn eindwerk. Omdat graag help, maakte ik al een inhoudstafel op met al een paar woorden uitleg bij. Ik deed dit gewoon 's avonds terwijl de televisie op de achtergrond speelde. Alles bijeen had ik een 20-tal bladzijden, zonder referenties, met bijna geen uiteenzetting etc. Ik vroeg aan de student om dit nu verder uit te werken. Gedurende enkele maanden zag ik de student niet meer. Tot er plots op mijn bureau zijn eindwerk lag. Dit eindwerk was al ingebundeld en afgegeven aan de Hogeschool Gent (Voskenslaan). Ik deed dit eindwerk open en stelde tot mijn grote verbazing vast dat de student mijn uitgebreide inhoudstafel niet had aangevuld. Hij had geen teksten toegevoegd, geen referenties, niets! Ik nam dadelijk op met de student en die zij mij dat hij niets had gevonden over zijn onderwerp. Om te bewijzen dat er massaal veel bronnen bestaan over zijn onderwerp zocht ik gedurende een kwartier op  het internet en ik maakte hem al één uitgebreide bron over. De student bundelde mijn bron "als bijlage" in en stelde "zijn" eindwerk aan de jury voor. De jury liet hem erdoor!!!!

    Enkele voorbeelden:

    Een andere schoolstudent van KAHO Sint-Lieven kwam ook bij mij zijn schoolstage doen. Ik vroeg hem een Accessbestand te maken. Ik schatte dit werk in als een werk van toch een voormiddag of misschien één ganse dag. Na veertien dagen kwam hij eindelijk op de proppen met zijn werk, dat totaal niet functioneerde. KAHO Sint-Lieven had toch de beroepseer deze student te buizen.

    Een schoolstudent van de Hogeschool Gent kwam de eerste dag van zijn stage op mijn bureau en zei mij: "Mijn papa heeft mij gezegd dat ik geld moet krijgen voor mijn verplaatsingen." Ik nam contact op met de Hoge School Gent met de vraag wat dit betekende en de stagecommissie antwoordde mij dat ze de vraag van de student begrepen. Bovendien vonden ze mij na mijn vraag tot uitleg niet meer geschikt als stagementor. Een andere persoon op de dienst moest nu de student zijn punten invullen! Op mijn vraag voor meer duidelijkheid rond vergoedingen van studenten kwam er nooit een antwoord.

    Een collega van mij had een bachelorstudent van de Hogeschool Gent op zijn dienst die een eindwerk over onbewoonbare panden maakte. Hij was zeer sterk benieuwd naar het eindwerk van de student. De procedure, de criteria, de beroepsmogelijkheden e.d. Toen hij in de jury zat, stelde hij vast dat de student enkel en alleen foto's van onbewoonbare panden had ingebundeld, met een aantal technische verwijzingen naar schimmelvorming e.d. Maar niets op het gebied van procedures e.d. De student behaalde toch voldoende punten en kreeg zijn diploma.

    Conclusie:

    Vlaanderen heeft geen grondstoffen. Het enige wat wij hebben is ons verstand. Dit verstand moeten wij zo goed mogelijk ontwikkelen. Iedereen heeft recht op onderwijs, maar dit onderwijs moet voldoende kwalitatief zijn. Men moet minimumnormen vooropstellen en ook strikt toepassen. Men moet een evenwicht zoeken tussen kennis en vrije tijd. Ik heb hier al artikels geplaatst over de overdreven druk van het Jezuïtencollege te Aalst. Maar een ondermaats niveau daar is de maatschappij ook niet mee gediend. Studenten kosten ons veel geld en daar moet kwaliteit tegenover staan.

    Het fundamenteel probleem is het feit dat de onderwijsinstellingen in Vlaanderen beloond worden volgens hun aantal studenten. Een toffe -lees gemakkelijke- school zal natuurlijk meer studenten aantrekken dan een moeilijke school. Vele studenten kiezen de school waar ze het gemakkelijkst aan hun diploma kunnen geraken. Maar als de inhoud er niet is, zijn deze studenten op lange termijn weinig geholpen met zulk diploma. Men kan al net zo goed een diploma online kopen op het internet. En men bedriegt niet alleen anderen. Men bedriegt natuurlijk ook zichzelf. Op de lange duur geraakt het natuurlijk bekend dat een bepaalde school slechte studenten aflevert. Die geraken dan nergens aan de bak. Of indien ze ook bij de overheid willen werken, zullen ze niet gemakkelijk voor een staatsexamen slagen.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    19-12-2010
    Sorry dat ik je tegen moet spreken..alleen negatieve dingen vermelden is ook niet correct
    Ik heb 38 jaar als mentor voor mensen in het onderwijs gefungeed maar er zit altijd kaf tussen het koren en inderdaad wat de kleding betreft kan er wat gezegd worden maar als je rechtvaardig bent ,moet je toegeven dat er ook nu nog jongeren beantwoorden aan wat U zo belangrijk vindt. Men zou alleen duidelijkere afspraken moeten maken..en dat is zoek geraakt..ieder doet maar aan. Maar misschien toch ook een possitieve respons geven..niet alles is slechter geworden..alleen het vervoer draait volledig in de soep. Ik wens je fijne kerstdagen

    1fjz110c1.gif

    19-12-2010 om 10:55 geschreven door marylou




    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!