Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Analyse problemen Vlaams Belang

    Het is mij wat bij het Vlaams Belang. Het drama met Morel en Vanhecke. Nu de Belfortgroep. Er komt geen einde aan de ellende. Het zag er nochtans ooit zo goed uit voor de extreem-rechtse partij. Nog niet zo lang geleden was het Vlaams Belang de tweede grootste partij van Vlaanderen. Het progressieve Cordon Sanitaire leek op de partij geen vat te hebben.

    En toen kwam Bart De Wever en De Slimste Mens. Op enkele weken tijd veroverde de NVA-kopman het Vlaamse publiek. Zwaargewicht De Wever heeft iets sympathiek over zich en blijkt daarenboven zeer intelligent. En wat aardig meegenomen is. Het NVA bundelt de beste programmapunten van alle rechtse partijen. Het komt op voor een restrictief migratiebeleid, heeft het economisch programma van de liberalen en is Vlaamsgezind. Een ideaal alternatief voor het Vlaams Belang was geboren. En ook de liberalen en christendemocraten betaalden de rekening. 

    In de politiek is er één belangrijke wetmatigheid: Partijen die het electoraal niet goed doen raken gefrustreerd. Dat is zo op lokaal vlak, maar dat is ook zo op federaal vlak. Op den duur zit iedereen op zijn neus te kijken en dan komen er de irritaties. Ook ex-verkozenen zijn kampioen in ruziemaken. Binnen de VLD heeft men de voorbije jaren onophoudelijk problemen gehad met gefrustreerde afdelingen en leden. En behoorde men niet tot hetb "juiste" kamp -dat betekent De Gucht, Verhofstadt of Decroo- dan kon je het schudden. Dat is nu niet anders bij het Vlaams Belang. Het is duidelijk dat de Antwerpse afdeling met Filip De Winter op kop momenteel aan de touwtjes trekken. Criticasters verwijten De Winter een té rechtse koers. Maar eigenlijk gaat het vooral over een opeenstapeling van frustraties. Indien de partij momenteel electoraal goed scoorde, zou er geen vuiltje aan de lucht zijn. Of zouden de problemen alleszins niet worden uitgesmeerd in de media. Immers, partijen die het goed doen, kunnen alle leden wel hier of daar een cadeau doen. Maar nu heeft het Vlaams Belang die luxe niet meer. 

    De vraag is: Welk alternatief heeft het Vlaams Belang? De sympathieke Frank Van Hecke stopt ermee. De Winter heeft natuurlijk een andere stijl. Stel nu dat Filip De Winter van het toneel zou verdwijnen en dat de partij een gematigde koers zou volgen. Denkt men nu werkelijk dat de partij terug hoge toppen zal scheren? Zouden kiezers vallen voor een "NVA bis"? Een copie is nooit zo goed als het origineel. Bovendien heeft het Vlaams Belang een strategisch nadeel: Het Cordon Sanitair. Kiezers zullen liever opteren voor het NVA dat wél mag deelnemen aan de macht, dan voor een partij waar de stem toch gedeeltelijk een verloren stem is. 
    Het Vlaams Belang kan zich niet anders dan rechts positioneren van het NVA. Het kan niet anders dan op het migrantenstanpunt blijven hameren. 

    Als men dan toch écht iets anders wil, dan zou het beter een kartel vormen met partijen à la LDD. Of het kan deelnemen aan een droomkartel met het NVA. Maar dat is momenteel totaal onmogelijk. Indien het NVA buitenspel wordt gezet, zou dat op middellange termijn wel een optie kunnen zijn, maar momenteel is zo'n scenario onmogelijk. 

    En de partij kan zich natuurlijk ontbinden, zoals bij de Volksunie is gebeurd. Sommige leden kozen toen voor VLD, anderen voor CD&V, een paar voor SPA en een enkeling voor GROEN! Als de ruzies blijven voortduren zal ook het Vlaams Belang gedoemd zijn om zich op te doeken. Maar zover zijn we nu nog niet.
     




    Partijbestuur Vlaams Belang geeft Belfortploeg tot eind juni tijd zich te ontbinden

    Francis Van den Eynde (links) en leden van de Belfortploeg. © belga

    HLN update   Het partijbestuur van het Vlaams Belang heeft zich vanmiddag met een tweederdemeerderheid achter het advies geschaard dat de Belfortgroep zichzelf tegen eind juni moet ontbinden. Zoniet worden de Gentse dissidenten uit de parij gezet.

    Francis Van den Eynde beklemtoonde dat de Belfortploeg de partij niet vrijwillig zal verlaten. Hij toonde zich verbaasd dat toch nog een derde van de partijraad het advies niet onderschreef.
     
    De partijraad steunde het advies van de commissie Verzoening en Tucht uiteindelijk met 61 stemmen voor, 23 tegen en 6 blanco of ongeldige stemmen. Het advies hield in dat de dissidente Gentse gemeenteraadsleden hun Belfortploeg tegen eind juni moeten opdoeken, hun website sluiten en hun kritiek voortaan enkel intern uiten.
     
    Moeilijk en pijnlijk
    Van den Eynde erkende slechts op een tiental stemmen gerekend te hebben. Senaatsfractieleider Jurgen Ceder vond de uitslag "een tegenvallend resultaat voor het partijbestuur". Het hoge aantal tegenstemmen bewijst volgens partijvoorzitter Bruno Valkeniers dat de beslissing pijnlijk en moeilijk was. Intern debat is binnen het Vlaams Belang perfect mogelijk, maar geen enkele partij kan het zich veroorloven om in de pers concurrentie tegen zichzelf te voeren.
     
    De partijraad nam de beslissing in aanwezigheid van vier van de vijf Gentse dissidente gemeenteraadsleden, waaronder naast Van den Eynde ook fractieleidster in de gemeenteraad, Kristina Colen. De discussie duurde langer dan verwacht en pas na 13.30 uur raakte de uitslag bekend. Een aantal parlementsleden en Johan Vanslambrouck, de gewezen voorzitter van de Ijzerwake, namen de verdediging op van de Belfortploeg.
     
    "Antwerpse machtsgreep"
    Na afloop stelde Van den Eynde namens de Belfortploeg dat "onze vermoedens en angsten van in verband met de totale machtsgreep van de 'Antwerpse gemeenteraadsfractie' op de partij in Oost-Vlaanderen" bevestigd werden. De Belfortploeg is diep teleurgesteld in de partij.
     
    "Het Vlaams Belang is niet langer de non-conformistische Vlaams nationale volkspartij van weleer maar heeft meer weg van een electorale club die slechts de belangen van de partijtop en een kleine groep daarrond als doel heeft", luidde het nog.
     
    Tendensrecht
    Van den Eynde wees er ook nog op dat er al jaren tendensrecht bestaat binnen het Vlaams Belang. Hij verwees naar de publicatie "Peper en Zout" van Kamerlid Alexandra Colen, de verklaringen van Filip Dewinter - die zaterdag niet aanwezig was wegens een bezoek aan Italië - dat hij in tegenstelling tot de partijlijn voorstander is van de doodstraf en de groep Antwerpenaren die de verdediging op zich nemen van aartsbisschop Leonard. Met een strop om zijn hals kondigde het voormalige Gents Kamerlid aan dat "wij de partij niet vrijwillig zullen verlaten".
     
    Plooien of opstappen
    Valkeniers nam zaterdag nog geen beslissing. "Ik hoop dat de Belfortploeg zal nadenken", antwoordde hij op vragen over de verklaringen van Francis Van den Eynde. Indien de Gentse dissidenten zich tegen het einde van de maand niet plooien naar de beslissing van de partijraad, zetten ze zichzelf uit de partij, zei Valkeniers nog. Hiervoor is geen nieuwe partijraad nodig. De beslissing kan door de voorzitter genomen worden.
     
    Voor Chris Janssens, de voorzitter van de adviescommissie, heeft de partijraad met de stemming een oproep gedaan om de interne twisten defintitief af te sluiten en voortaan eendrachtig te werk te gaan.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!