Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    18-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc Van der Kelen is een kazakkendraaier


    Ik was de voorbije week in het buitenland. Daar las ik de vakantie-editie van het Het Laatste Nieuws. Elke dag werd ik getrakteerd op de analyses van hoofdredacteur Luc Van der Kelen. Normaal gezien lees ik de opiniestukjes maar diagonaal, maar nu had ik meer tijd om ze eens grondig te bestuderen. 

    Ik heb Van der Kelen ooit al horen beweren dat hij volledig onafhankelijk zijn mening kan verkondigen. Dat kan kloppen, maar het zou mij verwonderen dat de liberale kranteigenaars, de gebroeders Van Thillo, bij wijze van voorbeeld socialistische opiniestukjes zouden verdragen. De onafhankelijkheid van de hoofdrecacteur is natuurlijk zeer relatief. Gelukkig voor Het Laatste Nieuws is hoofdredacteur Van der Kelen van inborst een overtuigd liberaal of misschien beter een "VLD-er". Want eerlijk gezegd liberaal en VLD zijn hoegenaamd geen synoniemen. Hoe liberaal is immers de open VLD nog? Toen ik student was, stond de toenmalige PVV voor een soort van Vlaamse variant van de Britse conservatieve partij van Margeret Tatcher. De eeuwige Guy Verhofstadt werd toen smalend "baby Tatcher" genoemd. Na jarenlange oppositie werd Verhofstadt in de jaren negentig regeringsleider en voerde terstond "de nieuwe politieke cultuur" in. Groot was onze verbazing toen dat "joenk" -zoals Verhofstadt ooit genoemd werd- een soort van "links-liberaal" beleid begon te voeren en openlijk op een bank zat te flirten met de Gentse SPster Freya Vandenbossche. Hij joeg zonder verpinken de snel-Belg Wet door onze strot. Onze voorvaderen hadden voor de nationaliteit moeten vechten en nu werd ze aan  iedereen cadeau gegeven. En wat meer is, deze Wet kostte ons bakken vol geld waarvoor we  tot op de dag van vandaag de gevolgen dragen. Toch volgden platte opportunisten hun grote leider Verhofstadt in zijn neergang. Verhofstadt had zijn eigen ideologie verloochend om toch premier te kunnen worden.

    Als een trouwe en volgzame partijmilitant heeft Luc Van der Kelen dat allemaal geslikt. Hij heeft de Vlaamse Liberalen gevolgd in hun zwalpende koers van rechts naar links zonder veel opmerkingen te durven maken. Niet de minste kritiek durft hij nu te spuien op "baby De Croo". Alexander De Croo heeft het niet. Net zoals vele koningskinderen is hij slechts de schaduw van zijn vader Herman. Maar het schoolvoorbeeld bij uitstek is toch wel Jean-Jacques De Gucht. De jongste De Gucht zou zelfs niet in een Berlaarse gemeenteraad verkozen raken indien hij Janssens of Peeters had geheten, zo incompetent is die kerel. Met de jongste De Croo is het dan weer iets beter gesteld, al  heeft hij het ook niet. De amatareuristische manier waarop De Croo de regering deed vallen, sprak boekdelen. De pers noemde hem "aangeslagen", terwijl het eigenlijk "onzeker" moest zijn. De reden waarom De Croo de regering deed vallen had niets vandoen met de staatshervorming dan wel met interne partijpolitieke redenen. Alexander De Croo achtte de tijd rijp om af te rekenen met de groepen De Gucht en Verhofstadt. Beide bendes hadden overal hun vriendjes neergepoot en via nieuwe verkiezingen wou De Croo hen in snelheid pakken. En inderdaad een aantal getrouwen van De Gucht kwamen niet meer op verkiesbare plaatsen. Zogezegd koos De Croo voor "verjonging en vernieuwing". In feite was het dus een interne partijpolitieke afrekening. De verkiezingen brachten geen succes voor de Vlaamse liberalen. Toch staat De Croo al maanden te trappelen om in een regering te worden opgenomen. Dat deze links en anti-Vlaams is, zal hem worst wezen. Hij wil vooral een postje voor zichzelf en de zijnen. Dat Alexander De Croo wil onderhandelen rond de nota van Di Rupo is toch veelzeggend. Di Rupo wil de werkende Vlaming nog meer belasten en zelfs een vermogensbelasting invoeren. Een échte liberaal zou op zo'n moment passen. De Croo wil onderhandelen...

    Zo soepel hoofdredacteur Van der Kelen is voor de open VLD, zo onverdraagzaam is hij voor Bart De Wever van het NVA. Hij omschrijft de nationalistische voorman als een soort van Milosovic, een hardliner, een verdoken extremist, de vijand nummer één. Alleen durft hij het niet met die woorden te schrijven. En natuurlijk dat hij voor de open VLD uiterst lief en braaf blijft.           


    Als we eerlijk blijven dienen we in de huidige politieke impasse twee groepen te onderscheiden: De beleidsgezinden en de beleidsonwilligen. Ook de terminologie is steeds belangrijk in het discours. In het linkse kamp worden de bereidsonwilligen als extremistisch of zelfs separatistisch omschreven, terwijl in het rechtse kamp de beleidsgezinden opportunisten genoemd worden. De beleidsonwilligen noemen zich zichzelf liever principieel of ideologisch, terwijl  de beleidsgezinden  zichzelf dan weer als een "beleidspartij" zien. Het is maar hoe je het bekijkt. En ding is zeker: We moeten dringend een regering hebben. België heeft een enorm gezichtsverlies geleden in de internationale gemeenschap en dat kost ons ook veel geld. We boeren steeds meer achterop op Duitsland en Frankrijk. We moesten al lang economische maatregelen getroffen hebben. En indien we er écht niet uit geraken, dan dienen we maar te splitsen met in drie of in vier stukken. Onze tijd is op! 














    Di Rupo kan de Tour niet winnen"
     
    Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) laat zich op zijn blog inspireren door de Ronde van Frankrijk en de opmerkelijke zege van Jelle Vanendert. "Over de Tour de Belgique in de Wetstraat zal ik dit weekend geen commentaar geven. De Wever heeft de Tour verlaten en bereidt zich voor op de Ronde van Vlaanderen en de Grote Scheldeprijs. Hij heeft er niets meer te winnen vermits hij de zware Tourcols niet aan kan of aan wil. Hij verkiest de lucratieve criteriums in Vlaanderen; of hij de Tour uitrijdt zal niets veranderen aan zijn startpremie of jaarsalaris."

    Wouter Beke kan voor Van Rompuy niet opgeven "omdat zijn twee kopmannen nog steeds rondrijden in de gele trui (Yves in die van de tricolore regering en Kris in de zwart-gele regering)". CD&V wil Parijs halen maar enkel als er perspectief is op een aantal ritzeges één van de 'dikke' truien.

    Geen etappezeges
    Di Rupo heeft volgens hem de klasse niet om de Tour te winnen en heeft met de andere ploegleiders al afspraken gemaakt om Beke zeker geen etappezeges of een 'dikke' trui te gunnen. Hij heeft ook geen ploeg die de vrijbuiters in de Ronde onder controle kan houden. Beke staat voor een zware keuze, luidt het.

    De vraag blijft voor de CD&V'er: wil iedereen wel eindigen op de Champs Elysées of stapt een deel van het peloton af omdat deze Tour te zwaar is en er toch geen eer mee te halen is?

    Ook Alexander De Croo haalt in een opmerkelijk Twitterbericht zijn moster bij de Tour: "Als een Belg na 30 jaar weer een bergrit kan winnen in de tour, kan 'het onmogelijke' ons inspireren te doen wat 14 maanden onmogelijk was?"


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!