Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    09-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Problemantiek Brussel - Vlaanderen - Wallonië

    De onderhandelingen rond een regeringsvorming vlotten niet echt en dat is niet zo verwonderlijk. Illustere politici hebben gedurende decennia dit piepkleine landje liggen herstructureren op een manier dat een kat er haar eigen jongen niet meer in terug zou vinden. Geen enkel land ter wereld telt zoveel politici per inwoner. Geen enkel land ter wereld heeft zoveel nutteloze politieke organen als België. In dit land creëert men maar organen met beslissingsbevoegdheid en op de lange duur komen de verschillende onderdelen met elkaar in conflict. Wat we nu voor hebben is niet de fout van Bart De Wever of Olivier Maingain, maar is het gevolg van jarenlange foute beslissingen. Dat elkeen zijn spel speelt of zijn aanhang beschermt is normaal. Wat niet normaal is, is dat enkelingen dit land kunnen plat leggen. En dat is dan weer het gevolg van grondwettelijke regels, zoals de dubbele meerderheid bij staatshervormingen, de alarmbelprocedure etc.

    We zitten met andere woorden in een mossel noch vissituatie. Enerzijds zijn we geen volwaardig federaal land en unitair zijn we al lang niet meer. Wat nu? Aangezien de kleinste drukkingsgroep in dit land veel macht heeft, is het logische gevolg hiervan dat we nog jaren zullen vastzitten. Het is in de huidige context onmogelijk om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. Deze pathstelling zal blijven duren tot er een fundamentele ingreep gebeurt. Deze ingreep kan gebeuren vanuit de bevolking of van bovenaf. De bevolking kan net zoals in de Arabische wereld op straat komen en alles lam leggen. Of de koning kan een vorm van staatsgreep doen, een "staat van crisis" afkondigen met bijzondere volmachten. Een beetje zoals in de tijd van het communistisch regime in Polen, of het apartheidsregime in Zuid-Afrika. De koning zou kunnen opwerpen dat de internationale economische crisis ons verplicht op te treden, desnoods via bijzondere volmachten. Er is misschien nog een derde weg: Een volksraadpleging houden, met daarin duidelijke keuzes die de burgers kunnen maken. Misschien had men dit beter al een jaar geleden gedaan. Want ondertussen verziekt de situatie meer en meer.

    Wat Brussel betreft, heb ik volgende bedenking. Brussel is van oudsher een Vlaams-Brabantse stad. Getuige hiervan is het typische Brabantse dialect
     en de Brabantse straatnamen. Net zoals in de rest van Vlaanderen werd door de burgerij Frans als cultuurtaal aanzien. Vlaamstalige kinderen gingen in het Frans naar school en gebruikten Frans tijdens officiële gelegenheden. Vlaams was de taal van de underclass, het "werkvolk", de arbeiders. De Brusselse burgerij verstond Vlaams en sprak het ook met hun personeel, maar met vrienden primeerde het Frans. Hetgeen zich in Brussel afspeelde, speelde zich natuurlijk ook af in Antwerpen, Gent en alle andere Vlaamse steden. Zelfs in steden als Aalst en Sint-Niklaas bestond er een Franstalige Bourgoisie. Mijn grootmoeder werd net zoals vele andere Vlamingen in het Frans opgevoed. Ze ging naar een Franstalige school en telde in het Frans. Heel haar leven lang keek ze naar Franstalige televisiezenders en las ze enkel Franstalige bladen. Maar door de taalwetgeving verdween het Frans in ons onderwijs in Vlaanderen. De Vlaamse inwoners werden gedwongen overal Nederlands te gebruiken. En de Franstalige burgerij smeltte weg. 
    Enkel in Brussel (en Gent) kon het Frans zich bestendigen. De reden hiervoor was natuurlijk het tweetalige statuut en de massale inwijking vanuit Wallonië en sinds de jaren zestig vanuit Noord-Afrika en Congo. Bovendien had Brussel de Tweede Wereldoorlog moeilijk verteerd. Vlaamstalige Brusselaars hadden massaal samengewerkt met de Duitsers en na de Oorlog werden Vlaamstalige Brusselaars dikwijls schuin bekeken. Het Vlaams verloor dus door de oorlog nog meer aan prestige.
    Brussel is begin 21e eeuw een internationale stad geworden, waar vele talen worden gesproken. De meest voorkomende voertaal is zonder twijfel het Frans. Als tweede taal zou men logischerwijze het Nederlands opwerpen, maar daar ben ik niet zo zeker meer van. Vele andere talen zijn onze hoofdstad in opmars. 
    Grondgebied koppelen aan een taal is het stomste wat men kan doen. Brussel is en blijft geografisch gelegen in een gebied dat zich momenteel Vlaanderen noemt. Maar het is onrealistisch te verwachten dat iedereen in dit gebied Vlaams spreekt.

    Vele Vlaamse inwoners kennen onze taal niet en ik zie niet in waarom wij dit moeten eisen. Het belangrijkste is dat we met elkaar perfect kunnen communiceren. Zowel de Vlaamse hardliners als de Waalse extremisten zitten op een verkeerde golflengte. Het is onmogelijk om gebied af te staan omdat er in dat gebied momenteel een andere taal wordt gesproken. Stel je eens voor dat er in de gemeente Boom door een meerderheid Marokkaans wordt gesproken. Is Boom daarmee plots een deel van Marokko? Als men dit soort van simpele redeneringen zou doortrekken, zouden de Vlamingen niets beter kunnen doen dan massaal immigreren naar laagbevolkte Waalse gebieden en zo stukken grond opeisen. Anderzijds vind ik ook niet dat wij Vlamingen moeten eisen dat alle Burgemeesters Vlaams moeten spreken. Alle inwoners moeten perfect worden geholpen in hun eigen taal. Dat is juist. Maar of de Burgervader Nederlands of Marokkaans spreekt is totaal irrelevant. De benoeming van de burgemeesters is teveel een symbooldossier geworden en mist elke realiteitszin. Het is een wederzijdse pesterij aan het worden en dat kan toch ook niet de bedoeling zijn.    



    Maingain gooit olie op het onderhandelingsvuur

    FDF-voorzitter Olivier Maingain blijft erbij dat een splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde niet kan zonder een uitbreiding van Brussel. Dat heeft hij herhaald in de marge van een persconferentie waar hij twee overlopers van het cdH uit Anderlecht voorstelde. Zij stappen naar aanleiding van de lokale verkiezingen van volgend jaar over naar het FDF.

    "Zonder compensaties voor de 80.000 Franstaligen uit de randgemeenten zonder faciliteiten is er een probleem", stelde Maingain vrijdag. Wat bij de communautaire onderhandelingen nu op tafel ligt is volgens de FDF-voorzitter "onevenwichtig" en "stemt niet overeen met wat de Franstaligen in 2007 vroegen". Maingain verwijst zo naar de eis Brussel uit te breiden indien BHV zuiver wordt gesplitst.

    Verhofstadt II
    De Franstalige hardliner pleit voor een meer evenwichtige regeling die in de lijn ligt met wat op tafel lag bij de BHV-onderhandelingen tijdens Verhofstadt II. Toen was er sprake van de Franse gemeenschap bevoegdheden te geven in de Vlaamse rand. De onderhandelingen sprongen echter af.

    Wat de niet-benoeming van de drie burgemeesters van Wezembeek, Linkebeek en Kraainem betreft kant Maingain zich naar eigen zeggen tegen een al te ingewikkelde oplossing. Hij verwees daarbij naar een piste die op tafel lag om een zogenaamde "veronderstelde burgemeester" in het leven te roepen. Dat getuigt van niet al teveel respect voor de wil van de kiezers, luidde het.

    Overlopers
    Maingain stelde op de persconferentie twee overlopers van het Anderlechtse cdH voor. Het gaat om het gemeenteraadslid Pierre Reniers en de gewezen verkozene Alain Kestemont.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!